Bleach Manga (anime-nézőkre veszélyes spoilerekkel;) )

Started by Yakumo, 2006-07-31, 16:49:43

Previous topic - Next topic

Chronus

Quote from: Member on 2010-01-14, 19:13:50Ichigo vagdalkozik egy kicsit a szokásos "körbetáncollak" módszerével, aztán Shinji észhez tér és elkezdik ketten aprítani? Aizen ellen a meglepetés ereje kellene, nem tátott szájjal állni és nézni az 1v1-et.

Szokás szerint, mikor plot van akkor harc kell, mikor harc van akkor plot kell, mikor karakterekről van szó akkor a szar is ízetlen. :)

Ez a fejezet karakterekről szólt. Név szerint kettőről. Bővebben arról, amit már megmondtunk pára kismiliószor: hogy Ichigo nem éppen az a karakter akinek a legnagyobb oka van megállítani Aizen-t, lévén, hogy függetlenül attól, hogy mit tervez, ebből még nem csinált meg semmit se.

Ráadásul most mondhatnám azt, hogy teljesen egyetértek, így lett volna logikus, de helyette inkább azt a kérdést teszem fel, hogy mi a retkes halál f*száért vársz harci logikát egy dramatikus pillanatokra épülő heti punk-fantasy-whatever stílusú mangától? :redface:

Tudod te jól, hogy miért nem gankelték le Aizen-t. Azért mert még nem kell meghalnia. :lame:

LuckyDingo

#5761
Kár hogy kiszedted a maradékot, arra lehet írtam volna. Ichigo személyisége olyan, mint az erőviszonyok a bleachben. Egyszer übertáp faszagyerek vagyok, aztán meg a leggyengébb instabil emoherceg. Fogjuk rá, hogy szegényt sokk érte stb. Legyen már kicsit faszább.

Arra sem nagyon lehet mondani, hogy az első fejezetben aszondta, hogy ő aztán nem véd meg senkit... hmm. A kisgyereket mégis megmentette, pedig hát nem hinném, hogy ismerte.

QuoteSzokás szerint, mikor plot van akkor harc kell, mikor harc van akkor plot kell, mikor karakterekről van szó akkor a szar is ízetlen.
Hmm.. volt valamilyen plot? Én csak a nyilvánvalót láttam, meg süket dumát.
A karakterekről köbö annyiban szólt, hogy Ichigo gyenge bizonytalan, Aizen erős, magabiztos. A többiek meg azt hiszik van esélyük.

punk-fantasy-whatever...  :wtf

edit: egyébként Aizen mi a retkes lósörényről beszél? Mostanában már utálat, harag kell ahhoz, hogy valaki jó harcos legyen? Szerintem a türelem, csigavér, kiegyensúlyozottság lehet jobb kombó.. és ezt lehet akár hivatástudatból is csinálni, ami mehet Ichi profiljához, mint Shinigami helyettes.

Member

Quote from: Chronus on 2010-01-14, 21:26:36
Szokás szerint, mikor plot van akkor harc kell, mikor harc van akkor plot kell, mikor karakterekről van szó akkor a szar is ízetlen. :)
Plottot már elég régóta nem láttunk a mangában, már bocs. :p
Azért te sem mondod komolyan, hogy ez nem pazarlás volt? Nem volt Aizennek akkora mondanivalója, hogy ennyi oldalt és festéket kellett elpazarolni a monológjára. Hogy Ichigo-nak semmi oka őt laposra verni? Mert miért is? Aizen éppen káoszba borítaná Karakudá-t, Ichigo shinigami spanjai is végveszélyben, elrabolta a kedvenc névismétlőgépét, és ott majdnem megölték a csicskái Ichi kenyeres pajtásait.

QuoteIchigo nem éppen az a karakter akinek a legnagyobb oka van megállítani Aizen-t, lévén, hogy függetlenül attól, hogy mit tervez, ebből még nem csinált meg semmit se.
Ezt úgy is a tudtunkra lehet adni, hogy NEM ICHIGO ESIK AIZEN-NEK.

Quotemi a retkes halál f*száért vársz harci logikát egy dramatikus pillanatokra épülő heti punk-fantasy-whatever stílusú mangától? :redface:
Tudod te jól, hogy miért nem gankelték le Aizen-t. Azért mert még nem kell meghalnia. :lame:
Nem kell most meghalnia Aizennek. De ha már dramatikus pillanatok egyáltalán nincsenek benne (elvégre tudom, ki fog nyerni és azt is, hogy ki a szemét), egy kellemes koreográfiát vagy harcrendszert (te írtad, fantasy-whatever, abban azért ennek szokott szerepe lenni) szerintem jogos várnom.

Quote from: LuckyDingo on 2010-01-14, 21:37:40
Egyszer übertáp faszagyerek vagyok, aztán meg a leggyengébb instabil emoherceg.
Kubo feláldozta a plot kedvéért. :haha:

Chronus

Quote from: Member on 2010-01-14, 21:53:52
Plottot már elég régóta nem vesszük észre / nemlétezőnek tekintjük a mangában, már bocs.

Megbocsátva.

Quote from: Member on 2010-01-14, 21:53:52Azért te sem mondod komolyan, hogy ez nem pazarlás volt? Nem volt Aizennek akkora mondanivalója, hogy ennyi oldalt és festéket kellett elpazarolni a monológjára. Hogy Ichigo-nak semmi oka őt laposra verni? Mert miért is? Aizen éppen káoszba borítaná Karakudá-t, Ichigo shinigami spanjai is végveszélyben, elrabolta a kedvenc névismétlőgépét, és ott majdnem megölték a csicskái Ichi kenyeres pajtásait.

Szerintem egy hirtelen felindulásból elkövetett gyakálás lett volna pazarlás, lol opinions, így legalább kommunikáltak is egy kicsit, mert engem pl édekelt, hogy Aizennek mi az álláspontja ezzel az egésszel kapcsolatban. Régen ez a manga többről is szólt, mint gyakásról, aztán egyesek szerint DBZ lett, akkor az volt a gond, most meg már az a baj, ha nem harcolnak hanem beszélnek? Lófasz kell a fanbase seggébe.

Ha az történt volna amit te mondasz, akkor meg 50 másik ember sajdult volna fel, hogy de nagy baromság az egész, meg amúgy is hogy a francba nem verte fejbe Ichigót Shinji amiért az ne hozta vissza Orihime-t.

Ez egy Unpleasable Fanbase, te most épp abba a körbe estél, akiknek ez nem jön be, én meg abba, akiknek bejött. Ennyi történt. Vica versa a rage ugyanakkora lett volna, és akkor meg te nem értenéd, hogy mi volt mindenki baja. Ez már igényekről szól. Period.

Quote from: Member on 2010-01-14, 21:53:52Ezt úgy is a tudtunkra lehet adni, hogy NEM ICHIGO ESIK AIZEN-NEK.
Az, hogy nekiesik, kötelességtudatból, mert tudja, hogy ő az egyetlen aki nincs Kyouka Suigetsu alatt, de ebből kifolyólag erőteljesen FAIL lesz, azért életszerűbb, szvsz. De lehet csak én gondolom úgy, hogy a 0 és az 1 közt létezik egy "0.5" címszó alatt futó szám is, ami plot és karakter relációk szempontjából általában jövedelmezőbb szokott lenni, mint a 0 és az 1, mivel mindkét irányba hajlik.

Quote from: Member on 2010-01-14, 21:53:52De ha már dramatikus pillanatok egyáltalán nincsenek benne (elvégre tudom, ki fog nyerni és azt is, hogy ki a szemét), egy kellemes koreográfiát vagy harcrendszert (te írtad, fantasy-whatever, abban azért ennek szokott szerepe lenni) szerintem jogos várnom.

Ez meg már ízlés kedve, nekem bejött triggerelhető késléeltetett bakudou a nyaka mögött. És az I touch your[spoiler]HEART[/spoiler] is.

Btw, nem, nem tudod ki fog nyerni és ki nem, az egyetlen amit biztosra tudsz az az, hogy Ichigo nem fog meghalni, mivel ő a főhős. A tüöbbiről nem tudsz semmit, max azt hiszed hogy a véleményed triviális tény, aztán mégse úgy lesz. Nézz vissza, hogy hányszor lett igazad és hányszor legyinteted el az eltérő végeredmény után, hogy "végtére is mindegy".

Egy ideig húzhatod, meg tettetheted a kiszámíthatóságot, aztán Harribel és Tousen halálánál valószínűleg megáll majd a mérce. Azt lehet erre a szara utoljára mondani, hogy kiszámítható. Valószínűleg az utolsó eset, hogy valami úgy történt ahogy gondoltad hogy fog az volt, hogy a Vazardok megjöttek FKT-be. Ami meg nem teljesítmény azt nézve, hogy ők maguk és Kubo is mondta, hogy jönnek.

chilip

Quote from: Junchi on 2010-01-14, 21:23:21
Nah, ezt szívd vissza, mert megsértődök. :3 Szerény véleményem szerint ég és föld a két manga; a Blícset még mindig nagyon szívesen olvasom (pedig hát volt már nem is egy ordas marhaság, but still), míg a Naruto számomra egy kellemetlen létezés a mangák piacán.

hát én olvasom mind3-at (Naruto, Bleach, One Piece) és egyik se olvashatatlan sztem. egyszerűen Narutoban le kell tenni arról hogy ninják harcát akarod látni  :__devil: :Kiraly: és máris sokkal jobb lesz ;)

Member

Quote from: Chronus on 2010-01-14, 22:18:03
Quote from: Member on 2010-01-14, 21:53:52
Plottot már elég régóta nem vesszük észre / nemlétezőnek tekintjük a mangában, már bocs.

Megbocsátva.
Ja tényleg, Tousen meghalt, meg meghaltak az espadák is valami buta flashback mellett. ::)

QuoteSzerintem egy hirtelen felindulásból elkövetett gyakálás lett volna pazarlás,
Mondom normális koreográfiával, nem az a szokásos végigszántom nyaktól lefele hülyeség. ::) Kb. mint a 3. movie végén.
QuoteAizennek mi az álláspontja ezzel az egésszel kapcsolatban.
Mindenkit maga mellé állít, akiben lát fantáziát, de nem érdekli különösebben a végkimenetel. Egyéb kérdés?
QuoteRégen ez a manga többről is szólt, mint gyakásról, aztán egyesek szerint DBZ lett, akkor az volt a gond, most meg már az a baj, ha nem harcolnak hanem beszélnek? Lófasz kell a fanbase seggébe.
Na, volt lehetőség HM arc alatt bizonyítani, ehelyett mit kaptunk? Volt pár látványos harc, de az espadáknak nuku személyisége, csak valami buta flashback arról, hogy ki milyen powaupped akart lenni, nincsen semmi feszültség, vagy érdekes fordulat, valamil háttérben lappangó összeesküvés. Ez meg már elvileg vmi arc-záró cucc akarna lenni, erre amit most is kapunk, nem több, csak időhúzás. Aizent és a hatalmas erejét, meg a nemtörődömségét már marhára unom, ennél többet várnék.
QuoteHa az történt volna amit te mondasz, akkor meg 50 másik ember sajdult volna fel, hogy de nagy baromság az egész, meg amúgy is hogy a francba nem verte fejbe Ichigót Shinji amiért az ne hozta vissza Orihime-t.
Ebben nem lennék annyira biztos, különösen annak tudatában, hogy Orihime-t biztos távolban szeretjük tudni.

QuoteAz, hogy nekiesik, kötelességtudatból, mert tudja, hogy ő az egyetlen aki nincs Kyouka Suigetsu alatt, de ebből kifolyólag erőteljesen FAIL lesz, azért életszerűbb, szvsz.
Nekiesik a maszk nélkül, egy sima vágó mozdulattal, már bocs, mint egy töketlen idióta? :) Ja, elnézést, őt is érdekelte gondolom Aizen álláspontja. :__devil:

QuoteBtw, nem, nem tudod ki fog nyerni és ki nem, az egyetlen amit biztosra tudsz az az, hogy Ichigo nem fog meghalni, mivel ő a főhős. A tüöbbiről nem tudsz semmit, max azt hiszed hogy a véleményed triviális tény, aztán mégse úgy lesz. Nézz vissza, hogy hányszor lett igazad és hányszor legyinteted el az eltérő végeredmény után, hogy "végtére is mindegy".
Egyedül Ikkaku veresége volt váratlan, minden más tippem bejött eddig. Tousen gyors kinyírása volt fura. Meg hogy Liliette Stark-kal együtt halt. De ennyi.

Quote"aztán Harribel és Tousen halálánál valószínűleg megáll majd a mérce. "
Előbbinél biztos voltam benne, hogy nem Ichiék keze által hal majd. Csak azt nem gondoltam, hogy pont Aizen vágja le.

Chronus

Quote from: Member on 2010-01-14, 22:42:08
Ja tényleg, Tousen meghalt, meg meghaltak az espadák is valami buta flashback mellett. ::)


Régen gyerekkoromban volt egy játszótér a ház mellett. Volt ott egy homokozó is. Tök szar volt. Nem volt benne semmi, csak homok. Egyszerűen hihetetlen. Milyen faszág ez már? Én sokkal többre számítottam mint homokra. Nekem terveim voltak, elképzeléseim, határozott véleményem, hogy lehetne egy ilyesmit jól kivitelezni, erre a készítője hozzám vágott egy ilyen szart. Felfoghatatlan. A saját erőmmel, a saját két kezemmel kellett valami élvezhetőt kihoznom belőle. Nekem kellett várat építeni, és másnapra mindig elfújta a szél. Embertelen volt. Felesleges munka volt, felesleges időbefektetés.... bár, most hogy belegondolok... talán nem is. Igen, kétség kívül, az alkotás, a felfedezés öröme ott volt, és azt megtanultam, hogy az ember mindennek tud örülni aminek akar, és semminek se, aminek nem akar, legyen az bármilyen jó.
[spoiler]Nemtetszést kinyilvánítani mindenki tud. Ahhoz már egy másik, kicsit nemesebb emberi tulajdonság is kell, hogy felismerd mely szituációkban kapsz keveset, és mely szituációkban kapod pontosan azt amit az adott tárgy, vagy tevékenység általában nyújthat és általában nyújtani is szokott, és csak az elvárásaid nagyok. Meg persze ott van a lehetősége annak is, hogy nem veszed észre, hogy egy homokozónak 6milliárd ember igényeihez kell igazodnia, de ez lehet már túl exact és túl hozzáállás-specifikus péda volt.[/spoiler]

Vagy röviden, ahogy egy jóismerősöm mindig mondta vala, "Ha a hal nem tud úszni, nem a víz a hülye."


Ezzel zárnám is a vitát, ha lehet. Mert már megint elrugaszkodtunk. :kocc:

Member

Már bocs, de az elméleted alapján, ha Bleach = homok, adva van egy anyag, ami önmagában sz*rt sem ér, ezért nekem kell belőle kihozni valamit, akár rajzoljak doujint? ::)

Chronus

Ha neked az hoz örömet, tedd. És ezt most halál komolyan mondom.


Én megelégszek olyan dolgok felfedezésével is, amik elsőre nem tűnnek fel, vagy azzal, ha az író megerősíti egykét gondolatomat egy-két dologról, mint pl a jelenlegi Aizen-Ichigo esetet, amivel már vagy egy éve tömöm a népet, de eddig senki se hitte el, hogy ez lesz az első találkozásuk vége. Ilyenkor az ember kicsit megmosolyog, hogy az elterjedt hittel ellentétben az író mégis tudatosan írja a mangát, csak nemes egyszerűséggel úgy, hogy hétről hétre hozzátesz egy eseményláncolatot, ami szerinte a karakterek és a helyzet távlatában reálisan megtörténne, és nem fosik felvállalni azt, hogy ez váratlan, vagy antiklimatkus lehet egyesek számára, nemes egyszerűséggel tálalja a dolgot, mintha a sztori önmagát írná.

Az, hogy valaki egy olyan világot megalkosson, olyan karakterekkel, amikkel ez kivitelezhető, számomra tehetséget sugall. Többet, mint ami ahhoz kell, hogy a egyszerű és más művekben már 100000x felhasznált rutin klimaxot toljon be, gépiesen kivitelezve. Ere még te is képes vagy, én is. Ennek a mangának az értéke abban rejlik, hogy ez a világ akkor is élni fog, mikor az author már meghalt. Ezt a jelenlegi filler saga is bizonyítja, ebben a világban, ezekkel a karakterekkel bármilyen tehetséges író bármilyen sztorit képes lesz kitolni, bármeddig, és azok a "ripoffok" jók lesznek, nem pedig rókabőr érzésűek, mert a fogaskerekek úgy illeszkednek. Ez kevés ilyen mangáról lenne elmondható. Vagy úgy ánblokk kevés francishe-ról az egész világon.

Ott van benne az a "star trek, warhammer, et cetera" potencia. Pusztán ennyi. Ilyet az általános nagyképűséggel ellenben nem mindenki képes létrehozni.


Is my shit getting though?


Bleach-hez garázsprojectben ingyenes, havidíjmentes MMO készül, a dev teambe olyan epic programozókkal, akik nagy cégeknél dolgoznak. Több mint 3 éve viszik az anyagot, lankadatlanul, saját maguk finanszírozzák a fejlesztést, az engine-t, a szervert, és nyáron már béta van. Kapcsolatba léptek Kubo-val (!), aki mint a jogtulajdonos az áldását adta a cuccra, mindaddig amíg az esetleges bevételekből csak a szerverköltsget fedezik (erre szerződést lehet kötni a szolgáltatóval), ami azért nagy szó, tőle is. És ezt a cuccot fanok csinálják, fanoknak.

Ennyit Bleach-ről, úgy ánblokk.


Nekem tolhat akárki akármilyen statisztikát vagy eladási bullshitet az orrom alá, a pénz a kiadó dolga, nekem semmi kötöm hozzá, én az embereket nézem, és ha a másik két irányba nézek, ezt látom:
[spoiler]
[/spoiler]


Versenyképes lószart, ami a háromnapos csoda elvén úgy fog a süllyesztőbe menni a nosztalgiahatár átlépése után miután véget ért (ha valaha végetér), mint a híres neves Dragonball.


Szóval ha neked a doijun-készítés jön be, az is egy alternatíva, mint ahogy a példám hozta, mindenki másképp csinálja. Én teorizálok. /a/ ragel (szeretnek ragelni). Kubo meg trollkodik, kőgazdag, és Aya Hiranoval spanol.


Ezek után már egyéni véleményt se kell mondanom. :lol:

Dreamcleaver


"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Chronus


Zen

Chronus, nigga.
Blícsből csak pár fejezetet olvastam uh manga minőségéről meg a felépített világról nem szállok veled vitába, de:
Azért bírom h te teszel az eladási statisztikákra, de a múltkor azzal meg az anime büdzsével próbáltad bizonygatni h mennyire jó a Bleach, most meg Húú, MMO lesz (képzeld, Priestből is készült), kapcsolatba léptek a szellemi tulajjal (no shit?), Naruto meg OP "szarságát" meg cosplayesekkel akarod bizonyítani?* Amiből az egyik ráadásul karikatúrát cosplayel? Komolyan, ha olyan jó a blícs, mondj normál érveket, mer ez így kva szánalmas. Nagy az anime büdzséje? Twilight filmé is, mégis szar a könyv.

Pár fejezet alapján amit le tudtam szűrni blícsből: A karakterek, akiken van mit rajzolni (A rókafickó, csoportképek, etc) jól néznek ki. Cserébe lövésem nem volt h mi a fasz van mert háttér 0.

OPról mit tudsz elmondani, miért szar? Mi benne a jó? Ne statisztikákkal, mellveregetéssel meg cosplayesekkel (srsly WTF?) akarj már bizonyítani vmit.

*[spoiler][/spoiler]


Quote from: Chronus on 2010-01-15, 00:32:17
[spoiler=it's allways that time][/spoiler]
Ja h trollkodsz mint ahogy a Mesterről szokták mondani, vágom. :hehe:
Satan isn't the answer when one's in pain. It's god and candy.
In short, sex is great for the species, and it made me who I am today... as in, alive.
&fmt=1

Chronus

Quote from: Zen on 2010-01-15, 00:41:16
Ja h trollkodsz mint ahogy a Mesterről szokták mondani, vágom. :hehe:

Unatkozom, nincs semmi jó anime a téli szezonban. DtB2 is szar lett. Semmi se a régi vazzeg.
Katanamonogatarit várom.

Prof. William

#5773
Nekem ez tetszet...

"Hú vazze kivédte az első csapásomat!"

Nekirohansz a főgonosznak egy olyan módban és energiaszinten amit már Grim meg Ulq is röhögve védett és még meg vagy lepve?

Bishop

Veled tényleg nem lehet mit kezdeni Chronus, te olyan vagy hogy a Bleach manga az egyik nagy kedvenced/volt. És mióta romlik a színvonal és megjelentek az elégedetlenkedők reflexből irritál minden ami ezektől az emberektől jön, és csak azért is erölteted. Közbe az érveid egyre jobban kopnak, már nem várod el hogy valami komplexitás legyen benne, mert hogy ez most erről szólt és arra pont jó volt az a pár üres lap rajta buborékokkal meg fejekkel, mert hogy volt tartalma, közbe nem. Nem olyan fontos az hogy Ichi Aizen kapcsolata milyen az később is kiderülhetett volna, tök fölösleges volt jelenleg a sztori szempontjából. Nem próbálok veled vitatkozni, mert nem lehet, nem akarok a személyed ellen se tenni semmit, mondtad múltkor hogy hogy lenne jó szerintem pl a manga, most írtam például, Aizenből az üres lapokból kicsit elegem van és abból hogy gyakorlatilag nincs olyan mint történetvezetés, chapterről chapterre haladva akkora nagy eltérések vannak, karikat dobál ki a kukába, mások meg csak úgy eltünnek a semmibe. Olvasom a mangat, nem azért hogy minden héten ide jöhessek és kritizálhassak, de amikor 2 hete van arra hogy az új évet valami nagy fordulattal kezdje, amihez megadott mindent Shinji vs Aizen Ichigo megjelenése. Erre ezt kapjuk, ha a kövi chapter is szar lesz hát szar lesz, de néha van egy elvárása az embernek, és lehet hogy te olyan jó vagy hogy egy kész mangába bele tudod ültetni a egyéni fantáziádat, de én nem, én nem a saját mangámat akarom olvasni hanem Kuboét

LuckyDingo

Yay Bleach mmorpg.. XDDD
Narutoval is próbálkoztak de eddig még a béta se jött ki, pedig már 2-3 éve ígérgetik. /bár a fene tudja hogy fut még e az a project/

QuoteEzt a jelenlegi filler saga is bizonyítja, ebben a világban, ezekkel a karakterekkel bármilyen tehetséges író bármilyen sztorit képes lesz kitolni, bármeddig,...stb
És ott a gond, hogy Kubo nem tehetséges író, mert röpke egy rész alatt hazavágta a filler saga-t szvsz... de biztos vagyok benne, hogy a hatalmas csápos Zerg épület koppincs /Muramasa final form/ az valami teljesen eredeti találmány és nem olyan húzás, mint általában a movie végén a szörnyek.. de igazad van.. eddig tetszett a filler arc.. eddig. De az animu.

QuoteVersenyképes lószart, ami a háromnapos csoda elvén úgy fog a süllyesztőbe menni a nosztalgiahatár átlépése után miután véget ért (ha valaha végetér), mint a híres neves Dragonball.
Nyugodj meg a bleachre is ez vár.

OP-re például én még nem láttam nagyon panaszkodni senkit. Itthon Conon már hallottam, hogy valaki aszondja, hogy "de szar a grafikája :facepalm: én nem nézek olyan szart..." de hát az itthon, meg con... XD
Naruto fórumokat nem nézek.. elvből. Bleach fórumokon is van egy fanboy-girl adalék, akinek minden szar lecsúszik, meg van aki rage-el. Nem ok nélküli az, hogy van, akinek nem jön be.

Egyébként nem értem hogy már megint miért akarjuk meggyőzni egymást arról, hogy nincs a másiknak igaza és valójában ez úgy van, ahogy én hiszem. Mintha elérnénk bármit is vele. :D

Chronus

Quote from: LuckyDingo on 2010-01-15, 01:44:09Yay Bleach mmorpg.. XDDD

Fennvan egyik lídör MSN-en. Múltkor beszéltünk pár ideáról. GuildWars-os pingelhető firkálható compass rendszer és et cetera, ha valaki azt ismeri, szvsz a legnagynobb húzás amit valaha compass(map)-al mmo-ba taktikailag elértek. Lopni tudni kell. Majd ha látom, megkérdezem hogy állnak. Múltkor azt mondta már minden le van kódolva, már csak a modelleket/textúrákat/mapokat fossák 24/7, hónapok óta. Szóval nem az a típusú "majd lesz valami" fejlesztés amire gondolsz. Gyk már kész van. Ha nem így lenne, nem mondtam volna.

Quote from: LuckyDingo on 2010-01-15, 01:44:09OP-re például én még nem láttam nagyon panaszkodni senkit. Itthon Conon már hallottam, hogy valaki aszondja, hogy "de szar a grafikája :facepalm: én nem nézek olyan szart..." de hát az itthon, meg con... XD

That's a very good point... not. OP egy japán Looney Tunes. Oda rohadtkényelmes módon egy olyan stílusban ír, amit nem lehet elbaszni, csak szándékosan. Ennyi erővel azt is mondhatod, hogy aaa... <insert your kedvenc film here> azért szar, mert a Titannic bevétele 1,000,000,000& fölött volt.

Bleach és OP. Semmi közük egymáshoz se célirányban, se szerkezeti felépítésben, gyakortlatilag egy közös pontjuk az, hogy mindkettő ugyanabban a magazinban jelenik meg.

Ha hasonlítani akarod valamihez Bleachet, akkor már inkább Naruto-t, FMA-t, vagy akármi mást hozz fel.

Quote from: LuckyDingo on 2010-01-15, 01:44:09Egyébként nem értem hogy már megint miért akarjuk meggyőzni egymást arról, hogy nincs a másiknak igaza és valójában ez úgy van, ahogy én hiszem. Mintha elérnénk bármit is vele. :D

"Wether you kill or get killed, it's just a way to kill time."

LuckyDingo

Quote from: Chronus on 2010-01-15, 02:14:30
Quote from: LuckyDingo on 2010-01-15, 01:44:09Yay Bleach mmorpg.. XDDD

Fennvan egyik lídör MSN-en. Múltkor beszéltünk pár ideáról. GuildWars-os pingelhető firkálható compass rendszer és et cetera, ha valaki azt ismeri, szvsz a legnagynobb húzás amit valaha compass(map)-al mmo-ba taktikailag elértek. Lopni tudni kell. Majd ha látom, megkérdezem hogy állnak. Múltkor azt mondta már minden le van kódolva, már csak a modelleket/textúrákat/mapokat fossák 24/7, hónapok óta. Szóval nem az a típusú "majd lesz valami" fejlesztés amire gondolsz. Gyk már kész van. Ha nem így lenne, nem mondtam volna.
Majd he lesz valami trailer róla, akkor linket. Amúgy ez szép és jó, csak azt nem értem, hogy hogyan lehet megoldani egy bleach féle világban, hogy több millió user tudja élvezni a játékot és megmaradjon az az illúzió,hogy mindenkinek egyedi powerje legyen. Fel kell állítani egy szabályzatot és az már korlátok közé köti azt, ami a mangában-animében szabadon van. Így már nem olyan kecsegtető a dolog.

QuoteOP egy japán Looney Tunes. Ennyi erővel azt is mondhatod, hogy aaa... <insert your kedvenc film here> azért szar, mert a Titannic bevétele 1,000,000,000& fölött volt.

Bleach és OP. Semmi közük egymáshoz se célirányban, se szerkezeti felépítésben, gyakortlatilag egy közös pontjuk az, hogy mindkettő ugyanabban a magazinban jelenik meg.
Hmm.. ha jól emlékszem, te hoztál OP-s cp-t hasonlításként ^^
Amúgy a Looney tunes szerintem kicsit túlzás. Én még nem láttam abban sem vért, sem komolyabb harcot, ami azért OP-ben megvan. De most nem kezdem el a szokásos OP védőhadjáratot.. az blackronin dolga-szokása.

QuoteOda rohadtkényelmes módon egy olyan stílusban ír, amit nem lehet elbaszni, csak szándékosan.
Hát figyelj... hülye lenne nem ezt csinálni. Jól megy neki, sikeres, akkor miért ne? :D


QuoteHa hasonlítani akarod valamihez Bleachet, akkor már inkább Naruto-t, FMA-t, vagy akármi mást hozz fel.
FMA pölö sokkal jobnak tűnik :) Naruto hasonló shit, mint a bleach.

Titkos

Quote from: Junchi on 2010-01-14, 21:23:21
Nah, ezt szívd vissza, mert megsértődök. :3 Szerény véleményem szerint ég és föld a két manga; a Blícset még mindig nagyon szívesen olvasom (pedig hát volt már nem is egy ordas marhaság, but still), míg a Naruto számomra egy kellemetlen létezés a mangák piacán.

Jó, tudod, hogy a Bleach még így is sokkal jobb szerintem is. :) Csak Kubónak mostanában volt 1-2 olyan húzása (TOP 3 fél perc alatti halála, Jeff Goldblum: The Fly, Aizen csak pofázik, stb.), amik már nekem is betettek valamilyen szinten, és speciel most sem ezt a "semmit" vártam két hét szünet után, de ennek ellenére ez még változhat bármilyen irányba. Igazából maga a Fake Karakura arc nem túlzottan jött be (HM igen! :)), és amilyen gyorsan lenyomták a TOP 3-at, úgy tűnt, hogy Kubo is megunta már, de ehhez képest most meg simán elment beszélgetésre egy chapter. Szóval ha végre lezárja ezt az arcot, meglátjuk, hogy mi következik. :)

Quote from: chilip on 2010-01-14, 22:28:30
hát én olvasom mind3-at (Naruto, Bleach, One Piece) és egyik se olvashatatlan sztem. egyszerűen Narutoban le kell tenni arról hogy ninják harcát akarod látni  :__devil: :Kiraly: és máris sokkal jobb lesz ;)

Jó, végülis nem olvashatatlan, de ordas nagy baromságok vannak benne, most itt nem részletezem, de Junchi meg én is leírtuk nem is olyan rég a saját topicjában, hogy mi a gondunk vele, és nem a ninja harcot hiányoljuk. XD (Az van, amit Lucky Dingo mond, egy shounen mangához képest is elég gyenge, pl. FMA-val összehasonlítva. Szóval nem az van, hogy azért magasak az elvárásaim, mert mondjuk egy Evangelionnal mérem össze.)

Quote from: Member on 2010-01-14, 22:42:08
Ebben nem lennék annyira biztos, különösen annak tudatában, hogy Orihime-t biztos távolban szeretjük tudni.

Chronus itt arra célzott, hogy Hiyori épp haldoklik, így Shinjinek fontosabb lenne egy healer/feltámasztó, mint Ichigo a hős megmentő. (Mondjuk Hachi ott van, de ha jól emlékszem, jelenleg nincs kézfeje.)

Quote from: Member on 2010-01-14, 22:42:08
Nekiesik a maszk nélkül, egy sima vágó mozdulattal, már bocs, mint egy töketlen idióta? :) Ja, elnézést, őt is érdekelte gondolom Aizen álláspontja. :__devil:

A fél chapter arra ment el, hogy azon agyalt magában, hogy a hollowtól való félelem miatt nem mert maszkkal támadni, és utólag ő is belátta, hogy ezzel cseszte el.

Quote from: Chronus on 2010-01-15, 00:16:55
Versenyképes lószart, ami a háromnapos csoda elvén úgy fog a süllyesztőbe menni a nosztalgiahatár átlépése után miután véget ért (ha valaha végetér), mint a híres neves Dragonball.

Úgy érted az a sorozat, amiből nem olyan rég még remake-anime is készült? Nem vagyok megveszekedett DB-fan, de speciel ha azt csak a nosztalgia szele tartja életben, akkor baromi erősen fúj. Kíváncsi vagyok Bleach-ből lesz-e 10-20 év múlva remake... Szóval szerintem a DB pont egy olyan manga volt, ami shounen fight alapmű, és még így 20 év után is imádják, mondhatni az tényleg egy klasszikus lett. Képtelen lennék újranézni, annyira már nem köt le, de ezek tények. A Bleach-et én egyáltalán nem látom ilyen "halhatatlan" mangának, persze megeshet, hogy én tévedek, és Kubo meg a fanok majd jól rámcáfolnak, de én is kb. azt nézem ki belőle, hogy a manga vége után max fél év, és mindenki vált valami másra, legfeljebb kellemes/kellemetlen emléknek marad meg a cucc sokak fejében, de nem valami tolkieni világnak, ami még "a mangaka halála után is élni fog". (Megjegyzem, ez amúgy sem túl sok mangakának jön össze tudtommal. Egyszerűen annyi és olyan sokféle anime/manga készül, hogy nagyon maradandót kell alkotni ahhoz, hogy az olvasók ne felejtsék el a művet a következő szezonnal, amikor is minimum 20 új cím szakad a nyakukba.)

Jump-verseny: Az ízlése mindenkinek változó, szerintem pl. a Naruto gáz, a Bleach szódával elmegy, az OP-t pedig Usopnál meguntam, szóval pl. nálam úgy néz ki a dolog, hogy egy FMA/D.Gray-man pwnolja a Jump "sikertrilógiáját", de másnak meg más jön be. A különbség az, hogy én nem mondom a kedvenceimre, hogy valami halhatatlan világot hoztak össze, mivel ezt majd az utókor dönti el. (Btw, DB-ből is volt valami MMO-s hír még korábban, bár nem tudom, mi lett végül belőle. XD) Azt meg én sem értem, hogy egyik percben nem érdekelnek a statisztikák, meg az eladás, máskor meg MMO-val jössz, és hogy a kőgazdag Kubo Aya Hiranóval spanol. Ezzel az eladás = siker dologgal én is úgy vagyok, hogy meg lehet nézni pl. a Twilightot, ha a minőség elengedhetetlen lenne a sikerhez, Meyer és a kiadója most egymáson próbálnák behajtani azt a pénzt, amit az első kötet bukása okozott. XD

A másik meg, amit Bishop ír: OK, hogy sokan irreálisan fikázzák a Bleachet, de azért a fanoknál is bírom, hogy sokszor akkor is azt mondják, milyen jó egy chapter, ha előtte a leírás alapján lehúzzák a francba, és még mondják is, hogy "ha Kubo ezt vagy azt csinálja, akkor nem bocsátok meg neki!". Aztán kijön a chapter, Kubo megcsinálja amitől féltek, és még annyit sem látok, hogy "Hmm...hát Kubótól ez szerintem most hiba volt, de azért nézem tovább.", hanem mindenhol az megy, hogy "Végülis így már egész okés volt." (OK, kivéve A LÉGY, de azt kinek venné be a gyomra? :D) Szóval lehet úgy is Kubo legnagyobb fanjának lenni, hogy az ember bevallja a hibáit, azzal együtt szereti a cuccot. Saját példa: Rumiko az egyik kedvencem, a 70-es évek végétől 2000 akárhányig olyan mangákat hozott össze, hogy egy átlag mangaka annak is örülne, ha egy olyat meg tudna szülni élete során. Ennek ellenére én voltam a legkritikusabb akkor, amikor az IY utolsó negyedében WTF-faktorok tűntek fel, és érezni lehetett, hogy már totál kifogyott az ötletekből. Ennek ellenére végigolvastam, jó mangának tartom, a fanja vagyok, nézem a belőle készült mostani animét is, de attól még nem fogom azt mondani, hogy az elsőtől az utolsó oldalig egy mestermű, mert sajnos nem. A legújabb mangája pedig sokak szerint olyan, mintha kiégett volna szegény, és nem védem azt sem úgy, hogy "márpedig ez tökéletes, így kell lennie", stb. (Főleg, hogy ő is be merte vallani, hogy jelenleg fogalma nincs még, hogy pl. a két főszereplő hová fejlődjön, saját bevallása szerint sem "érzi" még a karaktereket, és ezt sajnos az olvasó is érzi...) Ugyanígy D.Gray-ben is volt már olyan pillanat, ahol néztem, hogy "WTF, ez mi a jóélet? O_O" (igaz eddig csak egyszer :D), szóval ebből csak azt akarom kihozni, hogy nem mintha nálam csak fekete és fehér mangák léteznének, csak én fanolni is úgy szoktam, hogy elismerem a hibáit.

Ja, még annyit, hogy ha már hasonlítgatjuk a Bleach-et: szvsz Kubo a Yu Yu Hakushót gyúrta át, ahogyan pl. Kishi meg a Dragonballt. YYH-ban szintén szellemvilág, "shinigami", "a szellemvilág ügynöke", meg több hasonlóság is van, sőt, mit ad isten, a harmadik arc ott is a Pokolban játszódik, ami a Bleachnél is előjöhet. Ettől még nem mondom, hogy sz*r vagy bármi, de a YYH-hoz több köze van, mint egy OP-hez, Narutóhoz, FMA-hoz, vagy akármelyik most futó shounen cucchoz. :)
"Look, Kodomo No Jikan fans, we know how you like to go on about how it's not Lolicon. Please justify the sheer amount of time the young girls are naked or topless without using the phrase "Fanservice". We can wait." 


Member

Quote from: Chronus on 2010-01-15, 02:14:30
Quote from: LuckyDingo on 2010-01-15, 01:44:09OP-re például én még nem láttam nagyon panaszkodni senkit. Itthon Conon már hallottam, hogy valaki aszondja, hogy "de szar a grafikája :facepalm: én nem nézek olyan szart..." de hát az itthon, meg con... XD

That's a very good point... not. OP egy japán Looney Tunes. Oda rohadtkényelmes módon egy olyan stílusban ír, amit nem lehet elbaszni, csak szándékosan. Ennyi erővel azt is mondhatod, hogy aaa... <insert your kedvenc film here> azért szar, mert a Titannic bevétele 1,000,000,000& fölött volt.

Bleach és OP. Semmi közük egymáshoz se célirányban, se szerkezeti felépítésben, gyakortlatilag egy közös pontjuk az, hogy mindkettő ugyanabban a magazinban jelenik meg.

Ha hasonlítani akarod valamihez Bleachet, akkor már inkább Naruto-t, FMA-t, vagy akármi mást hozz fel.

Bleach és FMA. Semmi közük egymáshoz se célirányban, se szerkezeti felépítésben, gyakortlatilag egy közös pontjuk az, hogy mindkettő ugyanabban a Chronus postban lett említve.

Chronus

Quote from: LuckyDingo on 2010-01-15, 09:29:56Majd he lesz valami trailer róla, akkor linket. Amúgy ez szép és jó, csak azt nem értem, hogy hogyan lehet megoldani egy bleach féle világban, hogy több millió user tudja élvezni a játékot és megmaradjon az az illúzió,hogy mindenkinek egyedi powerje legyen. Fel kell állítani egy szabályzatot és az már korlátok közé köti azt, ami a mangában-animében szabadon van. Így már nem olyan kecsegtető a dolog.

A Zanpakuto system 2 aspect-en fog alapulni amiket te választhatsz, így kombinálva a lehetőségeket. Ezek lehetnek elementális, vagybármi  egyéb típusúak is, Shikai-t és bankait karakteregeneráláskor csinálsz, a rendszer pontozza, hogy milyen erős lett, és az alapján állítja be, hogy mennyi idő után kezdhetsz el edzeni érte.

Szint nincs a játékban, xp helyett a reiatsud nő harcok alatt és után. Ez mindhárom fajra igaz.

[spoiler=Combat System]

I thought I would give a short outline of the combat system currentlly planned.

We are using a modal twitch based aoe combat system.
Normal Movement mode

    * You do NOT 'select a target' unless casting kido.
    * Whatever you hit with your attack will get damaged.
    * Normal movement is done by WASD
    * In Normal Movement mode the 1-0 keys will be used as standard hotkeys for items, skills, macros,etc.
    * In Normal Movement the Q and E keys will be the slots for your instant cast (no invocation) kido - kido divisions get an extra slot in the F key, combat divisions get one less slot.
    * In normal movement mode you will control the camera in the same way as "GaY" - oh, im sorry, i meant "WoW".

Combat Mode

    * To enter combat mode, you simply hold down the left mouse button.
    * In combat mode, the QAWSED keys become the 6 different "Rock Paper Scissors" attacks - top row being faster and less interruptable, bottom row being stronger and easier to interrupt.
    * In combat mode your camera becomes locked in "mouse look" - your mouse pointer dissappears and your camera moves when you move the mouse.
    * The 1-0 keys will switch to your combat hotbar, which contains all of your combat abilities (zanpaktou, etc).
    * Anything that gets hit by your weapon will be damaged.

Kido/Cero/Quincy Item Mode/Etc

    * To enter Kido Mode, hold down the right mouse button.
    * While in this mode, the camera will zoom out and the mouse cursor will allow you to select specific targets or locations for your kido.
    * While in this mode, the 1-0 keys will switch to your kido hotbar.
    * The WASD keys will stay as movement keys, however moving will cancel your spell.

Flash Step Mode

    * To enter this mode, hold down the shift key.
    * While in this mode, the WASD keys will move you a short distance immediately either forward, back, left, or right.
    * While in this mode, the Q and E keys will move you a short distance immediately either up or down.
    * Also, there will be a HUD that shows up with an arrow pointing away from your character. If you move your mouse in a direction, the arrow will point in that direction - the further you move the mouse the larger the arrow becomes - this will be the direction and distance you shunpo if you release the shift key.
    * Whilst this arrow is displayed, using the mousewheel will adjust the height you shunpo to (either up or down).
    * To summarise, there are 2 methods to shunpo - quick and desperate OR calculated but slower.

Combinations

    * If you enter combat mode AND shunpo mode (shift and mouseclick) then you will flash attack the nearest target to your reticule upon hitting the corresponding attack key - so long as you have the range.
    * There will be more combos you can discover yourself :P[/spoiler]

Quote from: LuckyDingo on 2010-01-15, 09:29:56
Amúgy a Looney tunes szerintem kicsit túlzás. Én még nem láttam abban sem vért, sem komolyabb harcot, ami azért OP-ben megvan. De most nem kezdem el a szokásos OP védőhadjáratot.. az blackronin dolga-szokása.

Figyelj, én olvasom is, nézem is, nem csak a szám jártatom, eddig két karakternek tört ketté a gerincoszlopa. Mindkettő túlélte. Denial is not a river in Egypt. A vér csak annyit tesz cucc hangvételéhez, hogy kodomo helyett shounen műfajban futhat. Pont.

Persze ez nem rossz vélemény akart lenni a mangáról/animétől, elvégre ha nem tetszene nem olvasnám, de azért húzzunk már vonalat egyes dolgok közt.

Quote from: LuckyDingo on 2010-01-15, 09:29:56Hát figyelj... hülye lenne nem ezt csinálni. Jól megy neki, sikeres, akkor miért ne? :D

És akkor most legyen minden manga/film/könyv/etc ilyen stílusú mert ez hoz a legtöbb pénzt? Ezt te se gondolhatod komolyan. :)

Quote from: LuckyDingo on 2010-01-15, 09:29:56FMA pölö sokkal jobnak tűnik :)

Ezt a véleményt természetesen csak osztani tudom.

Member

Quote from: Chronus on 2010-01-15, 13:06:38
És akkor most legyen minden manga/film/könyv/etc ilyen stílusú mert ez hoz a legtöbb pénzt? Ezt te se gondolhatod komolyan. :)
És ezt Chronus szájából hallani...

Chronus


LuckyDingo

Quote from: Chronus on 2010-01-15, 13:06:38
[spoiler=Combat System]

I thought I would give a short outline of the combat system currentlly planned.

We are using a modal twitch based aoe combat system.
Normal Movement mode

    * You do NOT 'select a target' unless casting kido.
    * Whatever you hit with your attack will get damaged.
    * Normal movement is done by WASD
    * In Normal Movement mode the 1-0 keys will be used as standard hotkeys for items, skills, macros,etc.
    * In Normal Movement the Q and E keys will be the slots for your instant cast (no invocation) kido - kido divisions get an extra slot in the F key, combat divisions get one less slot.
    * In normal movement mode you will control the camera in the same way as "GaY" - oh, im sorry, i meant "WoW".

Combat Mode

    * To enter combat mode, you simply hold down the left mouse button.
    * In combat mode, the QAWSED keys become the 6 different "Rock Paper Scissors" attacks - top row being faster and less interruptable, bottom row being stronger and easier to interrupt.
    * In combat mode your camera becomes locked in "mouse look" - your mouse pointer dissappears and your camera moves when you move the mouse.
    * The 1-0 keys will switch to your combat hotbar, which contains all of your combat abilities (zanpaktou, etc).
    * Anything that gets hit by your weapon will be damaged.

Kido/Cero/Quincy Item Mode/Etc

    * To enter Kido Mode, hold down the right mouse button.
    * While in this mode, the camera will zoom out and the mouse cursor will allow you to select specific targets or locations for your kido.
    * While in this mode, the 1-0 keys will switch to your kido hotbar.
    * The WASD keys will stay as movement keys, however moving will cancel your spell.

Flash Step Mode

    * To enter this mode, hold down the shift key.
    * While in this mode, the WASD keys will move you a short distance immediately either forward, back, left, or right.
    * While in this mode, the Q and E keys will move you a short distance immediately either up or down.
    * Also, there will be a HUD that shows up with an arrow pointing away from your character. If you move your mouse in a direction, the arrow will point in that direction - the further you move the mouse the larger the arrow becomes - this will be the direction and distance you shunpo if you release the shift key.
    * Whilst this arrow is displayed, using the mousewheel will adjust the height you shunpo to (either up or down).
    * To summarise, there are 2 methods to shunpo - quick and desperate OR calculated but slower.

Combinations

    * If you enter combat mode AND shunpo mode (shift and mouseclick) then you will flash attack the nearest target to your reticule upon hitting the corresponding attack key - so long as you have the range.
    * There will be more combos you can discover yourself :P[/spoiler]

Jézusom.. ez így elég nehéznek tűnik. Bár lehet hogy már kiöregedtem a játékokból.
Egyébként az egyedi powa hiányára még nem megoldás, és ha jól látom a levegőben állás, lebegés sincs kifejtve. Meg majd lesz bankai mode is és mindenkinek lesz bankai-a? :D És a hollowok majd úgy fejlődnek, hogy megeszik a többi hollow-arrancar playert, vagy le kell menniük a földre plusokat vacsorázni? :)


Quote
Figyelj, én olvasom is, nézem is, nem csak a szám jártatom, eddig két karakternek tört ketté a gerincoszlopa. Mindkettő túlélte.

Hmm.. a bleachben sem élne már jópár karakter /pölö a főhős/, ha nem léteznének shounen csodák XD De így Rangiku, Hitsugaya, Hiyori, Rukia, Ishida.. stb stb is már régen hulla lenne. Akkor a bleachben mi olyan más? Jah igen, az animében már vér sincs -sok-, csak olaj.

Quote from: LuckyDingo on 2010-01-15, 09:29:56Hát figyelj... hülye lenne nem ezt csinálni. Jól megy neki, sikeres, akkor miért ne? :D

QuoteÉs akkor most legyen minden manga/film/könyv/etc ilyen stílusú mert ez hoz a legtöbb pénzt? Ezt te se gondolhatod komolyan. :)

A sikert nem csak pénzben lehet mérni :zen: De egyébként ha több olyan manga-anime lenne, mint az OP, lehet jobb lenne. Sajnos nincs. /És ha valaki most jön a FT-vel, örök harag XD/

Quote
Ezt a véleményt természetesen csak osztani tudom.
Én meg szorozni ;) Komolyabb történet, komolyabb személyiségek... stb. :D És ott néha még kórházba is kerülnek.. XD

Titkos

Quote from: LuckyDingo on 2010-01-15, 13:31:15És a hollowok majd úgy fejlődnek, hogy megeszik a többi hollow-arrancar playert, vagy le kell menniük a földre plusokat vacsorázni? :)

Ez kissé off, de én megnéznék egyszer egy ilyen "szemét" MMO-t. :D Egyik haver szomorú is volt, amikor megtudta, hogy a WoW-ban ha kinyírsz egy másik játékost, nem lootolhatod le róla a geart. XD Én meg akkor, amikor kiderült, hogy a rogue-k csak mobokat tudnak zsebmetszeni, pedig de nagy lenne a pénzüket/itemjeiket kiszedni. XD

Játékos írja a GM ticketet: SEGÍTSÉG! MEGHACKELTÉK A KARAKTEREMET! Az előbb még 10.000 aranyam volt!
GM válasz: Legközelebb ne bambulj sokáig, hogy milyen szép a táj, mert a rugók lesben állnak! ;)

Persze a legsikeresebbekre vérdíjakat tűznének ki, hajtóvadászat indulna ellenük stb. XD Jó leállok, de fun lenne egy ilyen, akár Bleach, akár nem. XD

Quote from: LuckyDingo on 2010-01-15, 13:31:15
Én meg szorozni ;) Komolyabb történet, komolyabb személyiségek... stb. :D És ott néha még kórházba is kerülnek.. XD

És ha gerincen szúrnak, ott meg is szívhatod rendesen. [spoiler]Havoc[/spoiler]
"Look, Kodomo No Jikan fans, we know how you like to go on about how it's not Lolicon. Please justify the sheer amount of time the young girls are naked or topless without using the phrase "Fanservice". We can wait." 


Chronus

Quote from: LuckyDingo on 2010-01-15, 13:31:15Jézusom.. ez így elég nehéznek tűnik. Bár lehet hogy már kiöregedtem a játékokból.

Gothic-ot ismered? Leírva így nem jön le annyira, nekem is át kellett néznem elsőre párszor, de a harcrendszer kb Gothic1-hez hasonlítható a legjobban. Remélem ezzel segítettem.

Quote from: LuckyDingo on 2010-01-15, 13:31:15Egyébként az egyedi powa hiányára még nem megoldás, és ha jól látom a levegőben állás, lebegés sincs kifejtve.

Ha minden kifejtenék abból 8 oldalas post lenne. Lesz levegőben állás, ha jól emlékszem úgy 4 "szint" a levegőben felfele, amikre fel lehet shunpozni vagy ugrani. A teljes Zanpakuto rendszert had ne fejtsem ki, az említett aspectekből lesz vagy 7-8 kb, szóval ha MINDEN nem is lesz lehetséges értelemszerűen (pl Shunshui zan-ja), azért sok minden az lesz.

Quote from: LuckyDingo on 2010-01-15, 13:31:15Meg majd lesz bankai mode is és mindenkinek lesz bankai-a? :D

Lesz, de nem fogod megszerezni egy minimum másfél-két év játék előtt, az 200%. Vizard is lesz a shinigami oldalon, egy quest láncolat végén elérhető módon, de azzal nem játszadoznék felelőtlenül és felkészületlenül, mert ha nem tudod leverni a belső Hollow-odat a végén, akkor karakter permadeath. És azon shit nehézségi foka úgy lesz beállítva, hogy azt előre garantálhatom, hogy 5-10nél több Vizard nem lesz az egész játékban, évek múltán se. Persze a powerboost is akkora hozzá, hogy megéri küzdeni érte (ha nem bánt, hogy SS-ből kiátkoznak érte).

Quote from: LuckyDingo on 2010-01-15, 13:31:15És a hollowok majd úgy fejlődnek, hogy megeszik a többi hollow-arrancar playert, vagy le kell menniük a földre plusokat vacsorázni? :)

A Hollow oldal más felépítésű lesz mint a Shinigami. Röviden szólva nem kezdő játékosnak való, sima hollow-oknak konstans permadeath, tehát igen, ahogy mondtad, egymást, embereket, és a hollow npc-ket fogjátok zabálni ezerrel, a permadeath alól akkor mentesülhetsz majd, ha eléred a Menos szintet és Arrancarrá változol.

Itt be is jön a dolog hátulütője, hogy értelemszerűen Adjuchas, vagy esetleg VL szintek elérése csak sima hollow formában lehetséges. Szóval a Hollow játékos életét két fő irányvonal vezérli majd, az egyik oldalon kacsingató magasabb evolúciós szintek elérésének lehetősége, a karakter végleges elvesztésének kockáztatásával, és a másik oldalon kacsingató mentesülés a permadeath alól. Szóval egy év hollow játék után szerintem te is erősen az arrancarizáció mellé fogsz húzni, mikor már megkedvelted a karaktert. Természetesen ez magában hordozza azt, hogy a VL szint elérése is kb annyira nagy dolog lesz, mint a Vizard.

Quincy oldalról még nem tudok sokat. Azt tudom, hogy TPS kameranézetes shooter jellegű lesz az íjászat, illetve azt, hogy amíg a Shinigaminak és a Hollownak lesz maximum skillfejlődési határa (teszem azt max 100 skill pont), ami csak hibriddé válás után törhető át, addig a Quincynél ilyen nincs, és végtelen mennyiségben fejleszheti a skilljeit is, nem csak a reiatsu(xp) növekedése adhat majd boostot rá utána. Ez lesz a nagy előnye a másik két fajjal szemben. A pontos rendszert nem vágom de ha jól emlékszem mikor elérsz egy adott skill pont határt akkor jön egy quest egy fejlettebb fegyverért (bowért), és ha meglett akkor kapsz egy új limitet aminek a végén megint új bow, és et cetera, az utolsó bow után már nincs határ.




Jah, és a game 3dgs Engine-t használ, és Cell Shaded lesz, mint a legtöbb Bleach game.
http://www.3dgamestudio.com/

Member

Ennek komoly hátulütője, hogy mindenki shinigami oldalon lesz a 0 kockázat okán, a hollow-oknak meg lesz egy jól összeszokott csapatuk (már ha csapatközpontú lesz, de gondolom), amiket jól megzúzhatnak, ha tömegével jönnek (ergo egy jobb shikai egy hollow ellen szinte biztos halál). A menos-t hogy gondolták? A náluk magasabb szintűek tolhatják rájuk a mind controll-t? ^^

Chronus

Quote from: Member on 2010-01-15, 14:12:31
Ennek komoly hátulütője, hogy mindenki shinigami oldalon lesz a 0 kockázat okán, a hollow-oknak meg lesz egy jól összeszokott csapatuk (már ha csapatközpontú lesz, de gondolom), amiket jól megzúzhatnak, ha tömegével jönnek (ergo egy jobb shikai egy hollow ellen szinte biztos halál). A menos-t hogy gondolták? A náluk magasabb szintűek tolhatják rájuk a mind controll-t? ^^

Mindt ahogy diablo2-ben sincs egy HC player se, igaz? :P
Persze kevesebb, mint normál, de az emberek szeretik a kockázatot.
Ráadásul egy Arrancar erősebb lesz mint egy azonos ideje játszó shinigami. Egy VL meg erősebb mint egy Vizard. A hollow oldal lesz a statisztikailag legerősebb ilyen téren, kompenzálva a játékos által belefektetett energiát. Ne feledd, hogy Bleach-ben azért hullanak az Arrancarok, "because of plot". : P

Játékos meg lesz. Ugyanúgy amiért a leghardcoreabb, legkeményebb gamekkel is imádnak az emberek szenvedni, mert bármilyen idegesítő is, a kihívás legyűrése élvezetes.

Egy Gillian Arrancar kb Lieutenant szintű lesz, ami azért nagy szó, ha azt veszed, hogy hamarabb megszerezhető lesz időben, mint egy Lieutnant szint elérése Shinigamiként. Egy Adjuchas meg kb Captain. Persze ahhoz, hogy ezeket elérd, zabálni kell majd, ami maga után vonja az állandó kockázatot, de van olyan aki ezt szereti. És pont a permadeath rendszer lesz az ami balancolni fogja ezt, hogy ne legyenek létszám főlényben.

Meg aztán ott van az is, hogy Hollow-ok közös érdekből túlélési group-okat formálhatnak majd, a la Grimmjow és társai.




Ráadásul 3 részben jön majd a Cucc. A bétában csak Shinigam lesz. Aztán jön a Quincy oldal, aztán a Hollow utoljára, a la StarCraft2 stílusban, szóval mire odaérünk, hogy Hollow, addigra mindenki kishinigamizza magát.

Titkos

Ez így a leírás alapján olyan jól hangzik, hogy szerintem még én is ki fogom próbálni, pedig annyira sem a Bleach, sem az MMO RPG-k nem vonzanak. :)
"Look, Kodomo No Jikan fans, we know how you like to go on about how it's not Lolicon. Please justify the sheer amount of time the young girls are naked or topless without using the phrase "Fanservice". We can wait." 


LuckyDingo

És ez tök ingyenes lesz? :D Semmi cash shop meg anyám tyúkja? :D Mert akkor ez túl szép lesz, hogy igaz legyen, másrészt meg ha bizonyos emberkék látják, hogy ez működik, felvásárolják és lehet aztán fizetni :D

Egyébként lehet hogy a sok permadeath miatt nem lesz valami népszerű cucc..  csak a hardcore gamerek körében. /esetleg ezt még meggondolják addig/
Sok olyan gyík van, aki azért fog majd anyázni, mert ez milyen igazságtalan, hogy erre cseszte el az idejét és és és... a WoW jobb. XP És  "don't call me HOMO".. meg ilyenek :D /ezt a részét várom XD/