Bleach Manga (anime-nézőkre veszélyes spoilerekkel;) )

Started by Yakumo, 2006-07-31, 16:49:43

Previous topic - Next topic

Member

Szóval ő már élvezi az "írói szabadság" élményét? :)

Azért már bocsi, de akikben a kezdetektől fogva nem volt egy fikarcnyi jóság sem, az Aaroniero, Yammi, Zommari és Barragan. A többieknél már szinte az elején volt valami pozitív vagy sajnálható adottság. Ergo ha egy szereplőt hagysz kibontakozni, máris lesz benne valami szerethető. Néma gonosz tekintetű arcokat kellett volna kreálnia akkor. :P

Chronus

Quote from: Member on 2010-10-29, 09:42:24Azért már bocsi, de akikben a kezdetektől fogva nem volt egy fikarcnyi jóság sem, az Aaroniero, Yammi, Zommari és Barragan. A többieknél már szinte az elején volt valami pozitív vagy sajnálható adottság. Ergo ha egy szereplőt hagysz kibontakozni, máris lesz benne valami szerethető. Néma gonosz tekintetű arcokat kellett volna kreálnia akkor. :P

Alapvető, mert színtiszta gonosz nem létezik, mint ahogy színtiszta jó se. Tudatlansággal fent lehet tartani ezeknek az illúzióját, ergo ha egy karakter titokzatos, ismeretlen (pl Aizen), de ahogy elkezded kidolgozni, feltárni, mindig megjelenik egy mélyen megbúvó eredetileg jó konstruktív jellegű motiváció a tettei mögött, amit max valami elkorcsosított a kivitelezésben az évek során; már ha a karakter ép eszű, ha meg nem, akkor meg elmebeteg (beteg, ergo sajnálandó). A motiváció mindig kostruktív, maximum rendívül önző, de ekkor is önmagamnak akarok jót, max minden más tényezőt leszarva és így másoknak rosszat okozva, de a cselekvő számára sose az van a fókuszban. Ezt is a gyerekek tudják a legjobban (akik amúgy sokkal okosabbak nálunk), mikor megkérdezik, hogy "a bácsi miért ilyen"... na de ne filózzunk.

tl;dr, történetírás szempontjából ezek évezredes tapasztalatok. Itt látszik, hogy Kubo egy kezdő író, ami persze nem baj, ha ebből tanul (minimum annyit, hogy ezekkel ne élőben kísérletezzen :D ).

Amúgy meg Barragan se volt teljesen gonosz, ha a végén az Aizennel való ellentétét nézzük. Király volt, valamiféle motivációból az is akart maradni, ami lehetett az is, hogy az ereje miatt lenézett minden más létformát, Aizen ezt elvette tőle. Sajnálható volt a végén. Aaroniero érdekes eset mert ő is beordította halála előtt, hogy Aizen azt ígérte, hogy "megmenti a fájdalomtól" (kiváncsi vagyok egyszer kiderül-e, hogy ez mi akart lenni), Zommari meg megint az az eset akiről semmit nem tudtunk. Banzai-ozott halála előtt, de sose derült ki, hogy ő miét követte Aizen-t; ezt is csak Kubo tudja, vagy még ő se.

Esetleg majd egy Espada TbtP-ben.


[spoiler=Interview, btw]破面篇を通して変化したことはありますか?

"While you were going through the Arrancar arc, were there any changes made?"



久保・元々、破面篇を描き始める時に、敵をちゃんと殺す戦いを描こうと思っていて。尸魂界篇は誰も死んでいないんです。信じるものの違いだけでぶつかる、善か悪かではない戦いが尸魂界篇なんですが、ちゃんとした悪を描きたいなと思ったのが破面篇です。だから、敵がほとんど死んでいるんです。人が死ぬバトルっていうのを、今まで描いたことがなかったし。で、死ぬバトルを描いたんですが、特に"死んだ感"がなくて。それが発見かな。物語の中では、完全に死んでいるキャラが何人もいて、今後彼らの出てくる可能性は"0"なんです。だけど例えば、ノイトラだったらこんな時はどうするかな、とか、ちょっと考えてみたりしますよね。それって、実は"死んだ感"がないのかな、と。完全な悪で、殺さなければいけない敵という意識を持って描いたのに、描く側の愛着が変わらなかった、というのも発見ですね。他の先生たちがどういう意識で描くのかは分からないですが、すごい嫌なやつとして出てくると、「嫌な奴」って思いますよね?読む側がそういう意識を持つということは、描く側もそういう気持ちで描くのかなって思っていたんです。



Kubo: "Originally, when I started drawing the Arrancar arc, I was thinking of drawing some battles where the enemy is properly killed. In the Soul Society arc no one died. The Soul Society arc was an arc of battles with no clear-cut good or bad, where people clashed with each other simply because of the differences in their beliefs – but in the Arrancar arc, I wanted to draw what you would call bad. That's why most of the enemies are dead. Because up until now, I hadn't drawn any battles where people die. So, I drew battles where people died – and yet, they don't feel particularly 'dead'. That may have been a discovery. In the story there are some characters who are completely dead, and the possibility that they will appear again from now on is zero. But still, Nnoitra for example... what will I do with him from now on? I'm thinking a little about things like that, you know? I mean, I think there may not be really a 'feeling of being dead'. Even though while I drew I was aware of the fact that some enemies are completely bad, and that I should kill them – the love held by the part of me that draws didn't change... that too was a discovery. I don't know if the other sensei draw with this kind of awareness, but... if someone appears who is terribly bad, you think something like 'bad guy', no? So I was wondering... if the part of me that reads holds this kind of awareness, would the part of me that draws write with this kind of feeling too?"



そんなことはなかった?



"And there was no such thing?"



久保・はい。描く時も、結局、最後まですごい嫌なキャラはいなかったですね。悪いところを描いていても別に腹が立たないんですね。だから、好きなところの範囲が広がったんじゃないかなっていう気はしているんです。キャラの良いところを描くって、実生活で悪いところでも、そのキャラにとっては良いところだったりする。その範囲が、尸魂界篇だと顕著なのがマユリとかで。マユリの中の意地の悪いところだったり、実験をしたりするところって、マユリの良いところでもあって。だけど、世間一般では悪いところ。それを良いところだなっていう認識で描ける範囲が広がったんだと思うんです。破面篇を描く上で。



Kubo: "Yes. Even when I was drawing, ultimately... there were no terribly bad guys up until the end. Even if I wrote them doing bad deeds, you don't especially resent them, you know? So, I have this feeling... that maybe the scope of their likable parts has expanded? And when I write good sides for the characters... well, even if they would be considered bad sides in real life, for those characters they are good sides. Talking about that scope, a conspicuous example in Soul Society would be someone like Mayuri. There is the bad side of Mayuri's will... the side that did those experiments and similar things – but he has a good side too. That in the common world would still be a bad side. I think with this 'Ah, those are good sides' realization – the range of things I can now draw has expanded. On top of writing the Arrancar arc."



例えばノイトラが殺戮を繰り返すのも?



"For example, even Nnoitra's repeated massacres?"



久保・ノイトラという人物としては良いところ。それがなくなってしまうとノイトラではなくなってしまうので。そういうところが、ルピだったり、ザエルアポロだったり、ロリだったりにもある。



Kubo: "For someone like Nnoitra, that is a good side. If that were ever to stop, it would be because it has stopped in Nnoitra too. That kind of side is present in Ruppi too, and in Szayel Aporro, and in Loli."[/spoiler]

SaiyaGin


blackronin

#6903
Nem olvasom a mangát, nem tudom, hogy mi történik benne, és nem is érdekel.
Így ne fárasszatok azzal...
DE egy ismerősöm mondta, hogy olvassak bele a topicba, mert érdekes dolgokról ír Chronus.

Így elolvastam az utolsó pár hozzászólást és valóban elgondolkodtatónak találtam.
Erre reagálok most.
Akit nem érdekel a véleményem, az ne olvassa tovább:
[spoiler]
Elsőnek kiemelek pár dolgot, amire reagálnák:

Quote from: Chronus on 2010-10-29, 00:37:14
HM arc bukás volt még Kubo szerint is.
Ehhez bátorság kellett, hogy beismerje.
Így respect neki.

És mégis mikor ismerte ezt fel?
És ha felismerte, akkor miért nem változtatott a dolgokon?

Quote from: Chronus on 2010-10-29, 00:37:14
Ráadásul ahogy olvasom, a legújabb Interviewben mondta, hogy SS arc után (ahol igazából nem volt jó és rossz oldal, inkább különböző nézőpontok) ki akarta próbálni, hogy tud-e igazán kőgoosz karaktereket csinálni, és meg is ölni őket (here comes the arrancars), de űberfail lett, mert "bennük is megtalálts a jót", és egy-kettőt nem is szívesen ölt meg (és egy-kettőt vissza is akar hozni).
Szánalmas kifogás utólag arra, hogy elcseszte az egészet. Sajnálom, de nem veszem be ezt a "tudok-e gonosz karaktereket csinálni és megölni őket" dolgot. Ez van.
És egyébként mi a fenéért akart "kőgonosz" karaktereket csinálni? Mi azokban a kihívás?

Quote from: Chronus on 2010-10-29, 00:37:14
Ergo az egész egy bukott írói kísérlet volt a saját korlátai tesztelésére.
Ennyit HM arc-ról. Reméljük ez volt az utolsó ilyen eset.
Bocsánat, de kedves Kubo barátunk mióta érzi magát annyira nyeregben, hogy ráér kisérletezgetni?
Főleg az első igazán sikeres mangájában?
Nem volt ez irdatlan nagy ostobaság a részéről?
Miért nem csinált egy-egy One-shot cuccot időnként, ahol lemérhette volna a reakciókat?

Quote from: Member on 2010-10-29, 09:42:24
Szóval ő már élvezi az "írói szabadság" élményét? :)
Pontosan. Kicsit többnek képzelni magát Kubo, mint ami.
Majd egy sikeres LEZÁRT sorozat próbálkozzon, amivel akar.
Még nem ért el semmi rendkívülit, így egy kicsit fogjon vissza az egojából.

Quote from: Chronus on 2010-10-29, 10:12:56
Itt látszik, hogy Kubo egy kezdő író, ami persze nem baj, ha ebből tanul (minimum annyit, hogy ezekkel ne élőben kísérletezzen :D ).
Már leírtam fentebb, de te is kiemelted, Chronus:
NEM ÉLŐBEN KELL KISÉRLETEZGETNI.


Ezek voltak a konkrét dolgok, amire reagáltam.
De van itt más is.

Miért mondta Kubo, így utólag persze, hogy a HM arc bukás?
Állandóan azt hallottuk az interjúkból, hogy "én így csinálom a mangámat, nem hallgatok senkire, ez az én mangám, stb.", vagyis nem érdekelte a mások véleménye, csinálta ahogy neki tetszett.
Erre bukásnak ítéli a Bleach egyik részét.
Miért? Nem büszke a munkájára?
Hiszen ő rajzolta és írta!
Nem inkább arról van itt szó, hogy a pillanatnyi rajzolgatás és a tervezés nélküli munka most bosszúlta meg magát?
Hogy az elsőre jónak tűnő ötletek így visszanézve nem is voltak annyira jók?
Hogy talán inkább át kellett volna gondolni a dolgokat, ahelyett hogy ment volna a saját feje után?

Esetleg az egész Arrancar saga-ról is így fog nyilatkozni majd a jövőben?
Hiszen ha a HM arc bukás, az oké, de ugyanaz a stílus ment tovább a FKT-ban is!
Tehát miért választotta szét a kettőt?
Több "kőgonosz" arrancar halt meg a FKT arcban, mint a HM-arcban!
Ha érezte hogy HM arc nem úgy sült el, ahogy szerette volna, akkor miért folytatta az értelmetlen arrancar gyilkolászást?
Miért hagyta meg az Espada-k és arrancarok jó tulajdonságait, ha tudta hogy csak halálra szánta őket?
Miért csinált nekik szerethető backstory-kat, lásd Starrk, ha őket "kőgonosznak" szánta?
De ha már megszerette őket, akkor meg minek erőltette a meghalásokat?

Annyi kérdés és annyi ellentmondás.
Már sohase fogom megérteni az biztos.
[/spoiler]

Köszönöm a figyelmet, s további kellemes napot.

Junchi

Aki akar, reagál a teljes posztodra (ami egyébként nem több, mint olcsó, álcázott flamewar-keltés spoiler mögött. Vagy csak ügyesen trollkodsz és ez most egy troll-bait akar lenni? Hmm...), de erre az egyre azért reagálnék:

Quote from: blackronin on 2010-10-29, 11:33:08
Elég neki, hogy marad egy átlagos mangaka, aki semmi kiemelkedőt nem tett le az asztalra?

Ezen a mondaton felvisítottam, valahol esélyes a leglame-ebb comment díjra...

Szal: Ne általánosíts, kérlek! Ez a kijelentés kábé úgy hat, mintha legalább százezrek sorakoznának mögötted, akik mind ugyanezen a véleményen vannak. Átlagos mangaka szerinted. Az meg, hogy nem tett le semmi kiemelkedőt az asztalra...

Errr... HAHAHAHAHAHAHA! LOLFAIL!

Jah, tényleg nem. Biztos csak a szerencsének köszönheti, hogy már több, mint 10 éve fut a mangája az egyik legnagyobb magazin hasábjain; biztos az is csak szerencse, hogy máig az egyik legsikeresebb manga kapcsolható a nevéhez mind odahaza, mind nyugaton. Biztos VÉLETLENÜL kérték fel, hogy működjön együtt az Aoi Bungaku karakterdesignjaiban. (Jah, bocs, visszaveszek a címekkel, elfelejtettem, hogy neked csak a One Piece-re, Hellszinkre, meg Berzerkre van lekorlátozva az anime-manga ismereted...) Biztos az is véletlen, hogy a tankoubonok ilyen jól fogynak mind a mai napig, a négy mozifilmről már nem is beszélve.

Szal én igazából ezt tartom viccesnek: Egy olyan emberre mondtad azt, hogy semmit nem tett le az asztalra, aki igenis, hogy TETT, csak a szemellenződ úgy tűnik, túl vaskos ahhoz, hogy félretold kicsit...

blackronin

#6905
Quote from: Junchi on 2010-10-29, 12:26:27
Aki akar, reagál a teljes posztodra (ami egyébként nem több, mint olcsó, álcázott flamewar-keltés spoiler mögött. Vagy csak ügyesen trollkodsz és ez most egy troll-bait akar lenni? Hmm...), de erre az egyre azért reagálnék:

Quote from: blackronin on 2010-10-29, 11:33:08
Elég neki, hogy marad egy átlagos mangaka, aki semmi kiemelkedőt nem tett le az asztalra?

Ezen a mondaton felvisítottam, valahol esélyes a leglame-ebb comment díjra...

Az utolsó részt kivettem a hozzászólásomból, éreztem, hogy senki nem fog törődni az egésszel, csak egy támadási pontot keres rajtam.
Én annyira korrekt voltam, amennyire lehet.
Junchi:
Ha érdekel is a véleményem, akkor a reagálásodat rakd spoiler alá, hiszen a többiek nem feltétlenül kíváncsiak arra, sem pedig arra hogy én mit írtam. Tiszteld már meg őket ezzel, oké?
Az értelmetlen kirohanásodra pedig no comment.
A személyeskedést pedig mellőzzed.

Junchi

Quote from: blackronin on 2010-10-29, 12:37:36
Az értelmetlen kirohanásodra pedig még szót sem szabad fecsérelni.

Fáj, hogy igazam van, mi? :D

Quote from: blackronin on 2010-10-29, 12:37:36A személyeskedést pedig mellőzzed.

Jó, majd mellőzöm, ha te is mellőzöd az általánosítást...

Btw értelmetlen köpködést (ha nem tűnt volna fel) TE művelsz még az UTÁN is, hogy droppoltad a Bleach-et.


blackronin

#6908
Quote from: chilip on 2010-10-29, 12:46:45

Köszönöm, de ebből most nem kérek.

Ha valakit érdekel még, hogy mit írtam, akkor még nyugodtan olvassa el.

Member

Hogy valami konstruktív is hangozzék el, volt igazság Blackronin írásában. Ugyanis emlékeim szerint Kubo azt nyilatkozta, hogy akkor tesz a fanokért, amikor vkit megölet, tehát méltó halált szán, ezt pedig csak olyan karinak adja az ember, akit kedvel. Tehát a vérgonosz szereplők érv eléggé gyenge.
Mindazonáltal éveken át húzódott a HM arc, évekkel a megírás után pedig az alkotó bizony gyengének fogja érezni, amit összehozott. Hogy egy hétköznapi példát hozzak, nézzük csak meg, miket posztoltunk 3-4 éve! Némelyiken mi magunk is megdöbbenünk, nem igaz?

Junchi

>blackronin

Amit válasz-PÜ-ben is írtam, azt írom ide is: Ha bejössz egy olyan mangának a threadjébe, amit már rég nem olvasol, ráadásul még nevetséges dolgokat IS állítasz mellé, amik zéró valóságalappal rendelkeznek, akkor valahol természetes, hogy így reagálom le. Szal LOL: legyen benned annyi, ha már egyszer vitát generálsz, nem állsz neki sarkítgatni, meg jönni a "válaszra sem méltatom" dumával, hanem mondjuk folytatnánk a dolgot kulturált(abb) keretek közt, de úgy érzem, ebben az esetben nem nekem kéne előbb visszavennem...

Quote from: Member on 2010-10-29, 12:53:20
Hogy valami konstruktív is hangozzék el, volt igazság Blackronin írásában.

Ezt nem is mondtam, hogy nincs, viszont a "Kubo nem tett le semmit az asztalra" szöveg akkor is durva túlzás...

blackronin

#6911
Bocsánat, de nem itt folytatom a vitát Junchi-val.
Nem fárasztalak titeket ezzel.

Member

Quote from: Junchi on 2010-10-29, 12:59:31
Ezt nem is mondtam, hogy nincs, viszont a "Kubo nem tett le semmit az asztalra" szöveg akkor is durva túlzás...
Amivel Kubo anno egyedivé vált, az ma tömegszerű, és utólag kicsit más szájízzel gondolunk vissza.

Junchi

Quote from: Member on 2010-10-29, 13:17:22
Quote from: Junchi on 2010-10-29, 12:59:31
Ezt nem is mondtam, hogy nincs, viszont a "Kubo nem tett le semmit az asztalra" szöveg akkor is durva túlzás...
Amivel Kubo anno egyedivé vált, az ma tömegszerű, és utólag kicsit más szájízzel gondolunk vissza.

Ezzel az erővel akkor a másik két mangaka is ugyanebben a cipőben jár...

Oh well, így is szarrá lett szedve a thread ezzel az újabb "madárkakiból lavina" jelenettel, szal nem tudom, érdemes é folytatni...

LuckyDingo

Quote from: blackronin on 2010-10-29, 13:08:28
Bocsánat, de nem itt folytatom a vitát Junchi-val.
Nem fárasztalak titeket ezzel.

Sajnálom, már megtetted.. jössz nekem 10 perccel az életedből :( Junchi Te is O.o XD

Amúgy én már ezek kiakadtam   ::)
QuoteNem olvasom a mangát, nem tudom, hogy mi történik benne, és nem is érdekel.
Így ne fárasszatok azzal...
DE egy ismerősöm mondta, hogy olvassak bele a topicba, mert érdekes dolgokról ír Chronus.
Az az ismerősöd véletlenül nem a másik személyiséged volt, aki még emlékezvén az egykori sértődött bleachfanboyságodra, reflexből bejárkál a bleach manga topicba olvasgatni, és felháborító-nevetséges dolgokat kutatni? :D

Member

Quote from: Junchi on 2010-10-29, 13:24:26
Ezzel az erővel akkor a másik két mangaka is ugyanebben a cipőben jár...
Mert nem? :haha: Meg úgy a shonen műfaj.

blackronin

#6916
Quote from: LuckyDingo on 2010-10-29, 13:33:59
Az az ismerősöd véletlenül nem a másik személyiséged volt, aki még emlékezvén az egykori sértődött bleachfanboyságodra, reflexből bejárkál a bleach manga topicba olvasgatni, és felháborító-nevetséges dolgokat kutatni? :D
Nem. Jó próbálkozás, de sajnos nem folyamodok ilyen trükkökhöz.  :P


És ezennel elnézést kérek mindnekitől, hogy ezzel a szarsággal jöttem megint.
SOHA többé nem fordul elő, s ostoba voltam hogy beírtam ide megint.
Nyugodtan lehet törölni a beírásaimat, nem érdemlik meg hogy itt foglalják a helyet.
Inkább maradok a saját dolgaimnál, én csak reménykedtem abban hogy még egy dologban hozzászólhatok a Bleach témában (mindenfajta indulatok kiváltása nélkül), de sajnos balul sült el.
Ezért bocsánatot kérek.

Member

Quote from: blackronin on 2010-10-29, 13:48:16
És ezennel elnézést kérek mindnekitől, hogy ezzel a szarsággal jöttem megint.
SOHA többé nem fordul elő, s ostoba voltam hogy beírtam ide megint.
Nyugodtan lehet törölni a beírásaimat, nem érdemlik meg hogy itt foglalják a helyet.
Inkább maradok a saját dolgaimnál, én csak reménykedtem abban hogy még egy dologban hozzászólhatok a Bleach témában (mindenfajta indulatok kiváltása nélkül), de sajnos balul sült el.
Ezért bocsánatot kérek.

[spoiler]Bocsi. :D[/spoiler]

Junchi

Quote from: Member on 2010-10-29, 13:42:52
Mert nem? :haha: Meg úgy a shonen műfaj.

Hát de. :)

>LuckyDingo

Ígérem, következő conon átutalom azt a 10p-t az életemből, feltéve, ha nem kerüljük el egymást ismét. :D

>blackronin

Lásd, korrekt ember vagyok, én is bebökném ide a magam "bocsánat, hogy erpderp voltam" üzenetét, hogy végre lezárjuk ezt a... korszakot. Ennyivel még épp tartozom a (nemlétező) jóhíremnek. :D

LuckyDingo

Quote from: Member on 2010-10-29, 13:56:35
Quote from: blackronin on 2010-10-29, 13:48:16
És ezennel elnézést kérek mindnekitől, hogy ezzel a szarsággal jöttem megint.
SOHA többé nem fordul elő, s ostoba voltam hogy beírtam ide megint.
Nyugodtan lehet törölni a beírásaimat, nem érdemlik meg hogy itt foglalják a helyet.
Inkább maradok a saját dolgaimnál, én csak reménykedtem abban hogy még egy dologban hozzászólhatok a Bleach témában (mindenfajta indulatok kiváltása nélkül), de sajnos balul sült el.
Ezért bocsánatot kérek.

[spoiler]Bocsi. :D[/spoiler]

Ilyenkor sajnálom, hogy nincs a fórumhozzászólásokhoz Like.. vagy mégjobb.. WIN gomb XD

Amúgy hogy ne legyek már teljesen off. Egyértelmű hogy miért találta bukásnak a HM arcot Kubo: mert ha ez bukás volt, akkor valszeg ezek után valami qrvajó lesz megint. Yay! Az már másik kérdés, hogy ha valaki egyszer bukott, akkor ez könnyen előfordulhat még egyszer :)

Member

Nehezen tudom elképzelni, hogy ilyen szereplőgárda-mennyiséggel tudjon mit kezdeni. Megint újakat fog behozni, az tuti.

Bütyök

Quote from: LuckyDingo on 2010-10-29, 14:34:41
(...)mert ha ez bukás volt, akkor valszeg ezek után valami qrvajó lesz megint. Yay!

Úgy legyen.  :whoah:

Egyébként, még ha bukás is volt, a HM arc-ban is voltak jó karakterek, akik miatt érdemes volt végig"szenvedni". :)
Az vált jóvátehetetlenül felnőtté, aki már azon is bosszankodik, amin nevethetne.
/Vavyan Fable/


Blog

Chronus

Jaj hagyjátok már szegényt. :D Én ki se nyitottam a spoilert amit írt, azt se tudom milyen hosszú, meg mi volt benne, meg úgy ánblokk nem is érdekel, én már magamat nem fárasztom ezzel. Tessék már példát venni, azt úgy tenni, mint ha itt se lenne. :) (szó szerint)

Quote from: Bütyök on 2010-10-29, 14:48:08
Egyébként, még ha bukás is volt, a HM arc-ban is voltak jó karakterek, akik miatt érdemes volt végig"szenvedni". :)

+1
Én abszolút nem éltem meg katasztrófaként, nem volt tökéletes, voltak hibái, de azért még mindig élvezetes volt a megfelelő helyeken. Ha Kubo azt mondja, hogy jobbat akar, felőlem jöhet. Azok közül a dolgok közül amiket mondott, engem inkább az hatott meg jobban, hogy vissza akarja hozni Ganju-t, mert az ő karakterét pl kifejezetten kedveltem.

Junchi

Quote from: Chronus on 2010-10-29, 14:50:14
Quote from: Bütyök on 2010-10-29, 14:48:08
Egyébként, még ha bukás is volt, a HM arc-ban is voltak jó karakterek, akik miatt érdemes volt végig"szenvedni". :)
+1

+2

Nem volt ugyan SS-arc szint, de bőven képes volt fenntartani az érdeklődésemet + az ilyen "mindenkinek megvan a maga ellenfele" felállásokat valamiért mindig is csíptem.

Épp csak a sivár környezet volt, ami úgy tényleg zavart. (Meg Dondochakka...)

Member

Quote from: Chronus on 2010-10-29, 14:50:14
Azok közül a dolgok közül amiket mondott, engem inkább az hatott meg jobban, hogy vissza akarja hozni Ganju-t, mert az ő karakterét pl kifejezetten kedveltem.
Nagyon helyes. :whoah:

Quote from: Junchi on 2010-10-29, 15:09:36
az ilyen "mindenkinek megvan a maga ellenfele" felállásokat valamiért mindig is csíptem.
Hát ja, a skill vs. skill tényleg érdekes dolog, ellenben ha ne lett volna ennyire kiszámítható, bizisten a legjobb manga volna.

kada

HM arcban szerintem az volt "bukás", hogy az utólag bevallott gonosz karakterek célt nem sikerült összehoznia, beleképzeljük magunkat az enemy cipőjébe harcok meg a SS arc alatt voltak jók.
A kettő között picit semmilyen a HM arc, így nem sikerült annyira jól.
Ennek ellenére én is kb. minden héten olvastam az új epizódot, szóval annyira rossz se lehetett, max. nem erre fog a legnagyobb nosztalgiával visszagondolni Kubo mint a sorozat fénypontja.
Szerintem.

Chronus

Jó karakterek voltak az Espadák, csak végük semmi lényegeset nem kezdett velük Kubo, Grimmjow és Ulquiorra kivételével. A többi wasted potencia volt, főleg Zommari és Aaroniero; Starrk-ért kár volt; Nelielből meg akár jó maradandó party tag is lehetett volna. (Habár az utóbbinak még van statisztikai valószínűsége, csak arra Bleach-ben jobb ha nem vársz.)

Karez

Quote from: Chronus on 2010-10-29, 09:32:31
Láttam a házát képeken.
No comment.

Megtudnád keresni? Szeretném látni a "mester" kacsalábon forgó palotáját, ahol írja a háttérrajz nélküli harcokat.  :muhahah:

Chronus

Quote from: Karez on 2010-11-02, 11:51:09
Quote from: Chronus on 2010-10-29, 09:32:31
Láttam a házát képeken.
No comment.

Megtudnád keresni? Szeretném látni a "mester" kacsalábon forgó palotáját, ahol írja a háttérrajz nélküli harcokat.  :muhahah:

A régi házárból van egy rakás kép neten, de nemrég költözött egy mégnagyobba, abból csak kettő volt twitteren asszem.
A régiről nemhogy kép van, de videó is, mert Jumpbang alatt voltak ott interjúvolni meg minden. Azt YouTube-on megtalálod.
http://www.youtube.com/watch?v=hdtfKvrTiEY
http://www.youtube.com/watch?v=Wx6NSVHyU0A

Az újból egy fasza kis üvegasztalról van kép aminek a lábaiba különböző Bleach-es chapter címek meg idézetek vannak gravírozva.
[spoiler][/spoiler]

Szóval na.
Mindig jót nevetek mikor valaki hörög mint a hülye, hogy mangakáék szarul élnek, vagy hogy Bleach nem hoz sokat a konyhára (és egyéb fizikai képtelenségek). :)

Karez

Quote from: Chronus on 2010-11-02, 13:30:20
A régi házárból van egy rakás kép neten, de nemrég költözött egy mégnagyobba, abból csak kettő volt twitteren asszem.
A régiről nemhogy kép van, de videó is, mert Jumpbang alatt voltak ott interjúvolni meg minden. Azt YouTube-on megtalálod.
http://www.youtube.com/watch?v=hdtfKvrTiEY
http://www.youtube.com/watch?v=Wx6NSVHyU0A

Az újból egy fasza kis üvegasztalról van kép aminek a lábaiba különböző Bleach-es chapter címek meg idézetek vannak gravírozva.
[spoiler][/spoiler]

Szóval na.
Mindig jót nevetek mikor valaki hörög mint a hülye, hogy mangakáék szarul élnek, vagy hogy Bleach nem hoz sokat a konyhára (és egyéb fizikai képtelenségek). :)

Nah igen, a régi kecója sem egy Budapesti lakóház egyik részlege. Miközben ezt próbálják nekünk bemesélni hogy jajj Japánban mekkora a nélkülözés, és kis kapszula szobákban élnek. Ehhez képest szegény robotmunkás mangakák ilyen kirác kecóban laknak.