Hardver/Szoftver vegyes topic

Started by Fazék, 2006-10-13, 16:37:31

Previous topic - Next topic

NLZ

Persze, de a régi szerződés alapján ha csinálsz egy videót, aminek hatalmas sikere lesz (kb olyan, mint anno a Crazy Frog), akkor ha Chrome-n keresztül töltöd fel mondjuk a dzsútúbra, akkor a Google tulajdona lesz a videó, annyi pénzt keres vele, amennyit csak akar és ha emiatt reklamálsz, akkor csak megmutatják a szerződést és vigyorognak a képedbe. Szal ha nem az átlag felhasználó vagy, hanem mondjuk csinálsz valami kreatív munkát is, akkor Google bácsi úgy kihasznált volna, mint a huzat.
[reserved]

Ramiz

Quote from: NLZ on 2008-12-18, 12:01:55
Persze, de a régi szerződés alapján ha csinálsz egy videót, aminek hatalmas sikere lesz (kb olyan, mint anno a Crazy Frog), akkor ha Chrome-n keresztül töltöd fel mondjuk a dzsútúbra, akkor a Google tulajdona lesz a videó, annyi pénzt keres vele, amennyit csak akar és ha emiatt reklamálsz, akkor csak megmutatják a szerződést és vigyorognak a képedbe. Szal ha nem az átlag felhasználó vagy, hanem mondjuk csinálsz valami kreatív munkát is, akkor Google bácsi úgy kihasznált volna, mint a huzat.

Legyünk jóhiszeműek, és fogadjuk el, hogy tévedés. :) Még ha komolyan is gondolták volna, az első ilyen pernél visszatáncoltak volna. Azért vagyok ebben annyira biztos, mert a Google-nak mindig is a legfőbb kitűzései között volt a felhasználóbarát megoldások pártolása, a "jófejség", nagyon rámentek erre, és nem hiszem, hogy megérte volna például a Chrome-ot, ami - ahhoz képest, hogy milyen új - máris kezd elterjedtté válni, legalábbis a hardcore körökben (BME-n hirtelen minden gépen megjelent... :D). Gmail-lel ugyanez a helyzet: lehet, hogy MINDENKI (akinek van egy csöpp esze, illetve szereti kímélni magát a hibákról és a kényelmetlen eljárásoktól... :__devil: ) azt használja, de ha elkezdenének turkálni benne, hirtelen a felhasználók nagy részének búcsút mondhatnának, nagyon sokan (TÚL sokan) visszaállnának szolgáltatótól kapott email cím + Outlook kombóra (amit én pl még soha nem használtam, pedig elvileg van olyan címem...) vagy egy konkurrens levélszerverre, amelyik olyan, mint a Gmail (kényelmes, gyors, nagy - eccerűen csak JÓ), kivéve hogy nem turkál a fejedben (get out of my head charles!!! :D).

Tökmás: kb 50e-ért már hozzá lehet jutni az Asus EEE 701-hez (aminél sztem sokkal lejjebb nem fog menni egy darabig, de remélem tévedek), és 75e-ért a 900-hoz. (901 turbó változatai 100e körül.) Szerintetek így már megéri a 900? Nekem tényleg csak szövegszerkesztésre, netezésre és filmezésre kell, kb semmi mást nem csinálnék rajta (na jó, ha elbír egy Abe's Exxodus-t vagy egy DOS emut, akkor játszanék is :D). Az 1024*600-as felbontást meg már ez is bírja.

edit: ezt venném meg (most, hogy megkaptam a fizut, esélyes, hogy Karácsonyra). Tök jó, mert 8 ezerrel olcsóbb a Linux miatt, viszont van rajta plusz 8 giga tárhely. Nekem viszont a BME-n keresztül ingyenes (vagy filléres) az XP ára, tehát még legálisan is olcsóbban jövök ki a Linuxos verzióval (nem mintha egy napot is élhetne majd rajta a kis rohadék pingvin... :__devil:).
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

motifator

Nővérem most vett karácsonyra netbookot a férjének, és persze én intéztem a dolgot, mert én vagyok a számítógépes gyerök.
Nekem igencsak baráti alapon sikerült beszereznem egy MSI Wind-et 90KHUF-ért. Szerintem elképesztően jó gép ezért a pénzért (de még 10-20KHUFfal drágábbért is). 2 giga ram, 160GB vinyó, 1.6GHz Intel Atom, 10" LCD, WinXP Home, egész kényelmes billentyűzet, kicsi, de meglepően használható touchpad.
Ha a világon bármire is tudnék használni egy ilyet, azonnal megvenném, de nekem semmi szükségem nincs rá, ezért valszeg nem fogom.
De ha kis netbookot szeretnél, akkor nagyon tudom ajánlani a Windet, bár nem tudom, hogy a bolti ára mennyivel több ennél, tippre nem kevéssel.
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

Ramiz

Quote from: motifator on 2008-12-18, 13:09:19
Nővérem most vett karácsonyra netbookot a férjének, és persze én intéztem a dolgot, mert én vagyok a számítógépes gyerök.
Nekem igencsak baráti alapon sikerült beszereznem egy MSI Wind-et 90KHUF-ért. Szerintem elképesztően jó gép ezért a pénzért (de még 10-20KHUFfal drágábbért is). 2 giga ram, 160GB vinyó, 1.6GHz Intel Atom, 10" LCD, WinXP Home, egész kényelmes billentyűzet, kicsi, de meglepően használható touchpad.
Ha a világon bármire is tudnék használni egy ilyet, azonnal megvenném, de nekem semmi szükségem nincs rá, ezért valszeg nem fogom.
De ha kis netbookot szeretnél, akkor nagyon tudom ajánlani a Windet, bár nem tudom, hogy a bolti ára mennyivel több ennél, tippre nem kevéssel.

102 ezer forint. 25 ezret nekem nem ér meg a nagyobb tárhely és erősebb proci, és a vincsi miatt az aksi is kevesebb ideig bírná. Nekem egy e-notesz kell, tényleg csak annyi igényem van erőforrásilag, hogy elvisz-e egy normál videót az a nemtommilyen "Mobil" proci. Valakit megkérdezek, akinek van ilyenje. Viszont a Linuxos verziót jelenleg nem árulja az aqua. :(
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Kuroi Tenshi

Quote from: Ramiz on 2008-12-18, 12:40:40
Tökmás: kb 50e-ért már hozzá lehet jutni az Asus EEE 701-hez (aminél sztem sokkal lejjebb nem fog menni egy darabig, de remélem tévedek), és 75e-ért a 900-hoz. (901 turbó változatai 100e körül.) Szerintetek így már megéri a 900?

ph apró - bazáros
- 1000H xp: 90k; HD (nem-atomos) linux: 80k - 80GB-os winyóval
- 901 xp (4+8GB): 82k, linux (4+16GB): 80k

sztem:
- 90x-ra sokan panaszkodtak, hogy kicsi és rossz elrendezésű a
billentyűzete, amihez képest az 1000 sokkal kényelmesebb
- CelM-mel kb 2-3h, Atommal viszont 6-7 órát bírja; valamint
kevésbé melegszik, és valamivel gyorsabb a két szál miatt
- 720p-s videót nyögve-nyelve, de elvisznek (atomos elvileg
jobban)

Ja és mégvalami: mint feljebb utaltam rá, a 90x-szériában egy 4GB-
os rendszerpartíció és egy 8 vagy 16-os másik van. Erre nlite-tal
alaposan lecsupaszított xp-t kell rakni, különben nem fér el; és
mivel nincs benne odd, ezért egy sd-kártyára vagy pendrivera
kell majd a bootolható képet tenned.

Selmo

Áthelyezi a Dokumentumokat, swap-et és a programokat és bőven jó az a 4 giga.

A tökéletesség unalmas.

.Attila

Quote from: Fazék on 2008-12-16, 23:10:05
Zsiga, .Attila, nektek mennyi időbe telt, mire sikerült rendesen belőni az 5.1-es hangrendszert? :)

én ugyan még csak fél órája szórakozok, de félek, hogy közelében sem járok a jó beállításnak :haha:

Nálam ez nem így működik. Tekintettel arra, hogy nekem nincs olyan saját nagyobb terepem, ahova szabadon szétpakolhatom a hangfalakat. Szóval az idő nagy részében a hátsó surround hangfalak az elülső surround hangfalakon állnak. Ami nem baj, mert zenehallgatáshoz nem kell 2.1-nél több. (max. ha a zene 5.1-es, nekem csak Queen van így, de nagyon gyér 5.1-ben, így lekeverem sztereora)
Filmezéshez, amikor nincs itthon tesóm: nem a potikat tekergetem. Azért nem, mert nincs szétbontva az elülső és a hátulsó surround hangfalak, pedig ezeket kell nagyrészt beállítani, a különböző távolságok miatt, így én a hangkártyával állítom be. De ezeket szerintem viszonylag gyorsan, érzésre be lehet állítani. Centert is be lehet állítani, subot is hozzáigazítani, sőt subnál még a cut-off frequency-t is lehet állítani, ami elég fontos, legalábbis nekem.

Cobra

Ramiz, Acer One-t nézd még meg.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Kuroi Tenshi

Aspire One ugyan kicsivel jobb áron van, DE:
- sokan panaszkodnak rá, hogy iszonyat gyenge anyagokból
van, és a monitorzsanér esélyes, hogy 1-2 év alatt letörik
- ugyan Atomos, de hótgyenge, 3 cellás 2200mAh-s akku
van csak benne, amivel még Atom létére is alig megy 2-3 órát

kikuchiyo

Megérett bennem az elhatározás, hogy kéne egy új telefon a szétesős, állandóan lemerülős, pirinyógombos Siemens vacak helyett.

Ellenben nagyon nem vagyok képben a választékot illetően. Milyen típust ajánlotok?
Failure is the default option

Kuroi Tenshi

Ennél kicsit konkrétabb elvárások, leírás? :p
Nézz körül a mobilaréna tesztjeinél

Cobra

Jelenleg szerintem SonyEricssonok a nyerők. Samsung minőségben még mindig problémás, Nokia is megy erősen lefelé.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Zsiga

Quote from: Cobra on 2008-12-20, 22:53:29
Jelenleg szerintem SonyEricssonok a nyerők. Samsung minőségben még mindig problémás, Nokia is megy erősen lefelé.
Épp a Sony? :) Évek óta nem adtak ki értékelhető telefont, minden újdonságuk bukik a kategóriájában.

Kiku: Ha nincsenek túl nagy elvárásaid, csak egy egyszerű, tisztességesen kinéző és jó telefont akarsz olcsón, akkor Samsung L700.
Egyébként meg http://mobilarena.hu/teszt/karacsonyi_ajanlo_2008/bevezeto.html.

kikuchiyo

Kösz, ez jónak tűnik. Mondjuk az aksijára azt írja, hogy nem bírja sokáig, a mostanival meg pont az az egyik bajom, hogy mindig akkor merül le, amikor épp kéne.

Lehet, hogy egy nagypapa-telefont kéne szereznem. Nem kell mást tudnia, csak telefonálni, sms-ezni és telefonszámokat megjegyezni (na jó, még ébreszteni is), legyen rajta egy kontrasztos monokróm kijelző FUCKING HUGE gombokkal, és legyen a készenléti ideje 3 hét. I'd be happy with it.

Zsiga

Quote from: kikuchiyo on 2008-12-20, 23:36:51
Kösz, ez jónak tűnik. Mondjuk az aksijára azt írja, hogy nem bírja sokáig, a mostanival meg pont az az egyik bajom, hogy mindig akkor merül le, amikor épp kéne.

Lehet, hogy egy nagypapa-telefont kéne szereznem. Nem kell mást tudnia, csak telefonálni, sms-ezni és telefonszámokat megjegyezni (na jó, még ébreszteni is), legyen rajta egy kontrasztos monokróm kijelző FUCKING HUGE gombokkal, és legyen a készenléti ideje 3 hét. I'd be happy with it.
Ha erős akku akkor Philips 9@9 széria, Mobilarénán olvass bele a tesztjeikbe, elvileg januártól lehet is majd kapni őket, bár eBay meg ilyen helyekről most is be lehet szerezni.

Próféta

Quote from: kikuchiyo on 2008-12-20, 23:36:51
Mondjuk az aksijára azt írja, hogy nem bírja sokáig, a mostanival meg pont az az egyik bajom, hogy mindig akkor merül le, amikor épp kéne.

A vicc kedvéért: Motorola F3 :D Egyszerű, mint a faszeg (pl. ékezetet se tud). Szegmenses kijelző, csak váltáskor fogyaszt áramot, így kb. az első nyugdíjad megérkezéséig bírja akksival.
Amúgy annyira nem jó, de láttam már munkahelyi mobilnak használva.

.Attila

Quote from: Cobra on 2008-12-20, 22:53:29
Samsung minőségben még mindig problémás

:confused:

Nekem a Samsung U800 bejött. Elegáns, fém házzal, szép menüvel és néhány funkció, amit beleraktak, egészen kellemes meglepetés volt.
L700-at nem ismerem, de képről úgy tűnik, hasonlít az U800-ra és mintha annak is fém háza lenne.

kikuchiyo

Telefon-téma: Hmmm...

Amúgy nézegettem egy Samsung i900 Omniát az egyik magenta színű üzletben, és egész ügyes kis cuccnak tűnik. Elfogott a DO WANT érzés. Most racionális alapon meg kéne győznöm magam, hogy mégsem WANT.

Kuroi Tenshi

van is a cégnél egy, nem rossz darab, bár a stylus eléggé
lol-kategória; na meg drága, és láttam már jobb kijelzőt.
Ki fogod használni a funkcionalitását? Nekem mindegy,
hogy hogyan szórod el a pénzed, csak racionális érveket
kértél :)
Másrészt: okostelefonok/pdak lassan, komótosan kezdenek
a business kategóriából a normál árucikk kategóriába
átnyúlni, és szerintem hamarosan elkezd evvel az áruk is
csökkenni.

kikuchiyo

Quote from: Kuroi Tenshi on 2008-12-22, 20:39:28
van is a cégnél egy, nem rossz darab, bár a stylus eléggé
lol-kategória; na meg drága, és láttam már jobb kijelzőt.
Ki fogod használni a funkcionalitását? Nekem mindegy,
hogy hogyan szórod el a pénzed, csak racionális érveket
kértél :)

Itt az játszik be, hogy ezt cégesen vennénk. Ha saját pénzből lenne, akkor vagyok olyan smucig, hogy inkább nem is veszek semmit.

Amúgy igazad van, nem használnám ki a funkcionalitását. A jelenlegi telefonom funkcionalitását is csak annyiban használom ki, hogy konstatálom kb. egy hetente, hogy "vazze megin lemerült" és rádugom a töltőre.  :haha:

Fatal

Some people like to kiss
Some people like to hug
Some lesbians like eating each others shit out of a cup
Some people say I love you
Some even shout it out
Some people puke semi-digested shit into each others mouths

Kuroi Tenshi

Quote from: kikuchiyo on 2008-12-22, 20:49:13
A jelenlegi telefonom funkcionalitását is csak annyiban használom ki, hogy konstatálom kb. egy hetente, hogy "vazze megin lemerült" és rádugom a töltőre.  :haha:

Akkor bad news: okostelefonok, pda-k 1-3 naponta merülnek.
És a legszebb a dologban, hogy kiszámíthatatlanul. Van, hogy
3 nap alatt sem merül le, de olyan is van, hogy egy nap alatt
már be is adja a kulcsot, méghozzá pont akkor, amikor kéne ::)

kikuchiyo

Tudom, és éppen ezzel próbálom meggyőzni a hasadt és végtelenül következetlen személyiségem "do want pretty phone stuff" felét, hogy mégis inkább egy amolyan Zsiga által ajánlott két hónapos készenléti idejű Philips szart vegyek.

Flaser

Quote from: Kuroi Tenshi on 2008-12-22, 23:25:20
Quote from: kikuchiyo on 2008-12-22, 20:49:13
A jelenlegi telefonom funkcionalitását is csak annyiban használom ki, hogy konstatálom kb. egy hetente, hogy "vazze megin lemerült" és rádugom a töltőre.  :haha:

Akkor bad news: okostelefonok, pda-k 1-3 naponta merülnek.
És a legszebb a dologban, hogy kiszámíthatatlanul. Van, hogy
3 nap alatt sem merül le, de olyan is van, hogy egy nap alatt
már be is adja a kulcsot, méghozzá pont akkor, amikor kéne ::)

Ez így, ebben a formában nem igaz. Egy pontosabb megfogalmazás:
"A legtöbb embernek fogalma sincs, hogy az okostelefonja miért merül le 1-3 naponta."

A leggyakoribb ok:
A telefon éjjel nappal csinál valamit. Pl. e-mail-t fetch-el, képernyő védőt futtat, a kozmosz korát kalkulálja.

Az okos telefont nem lehet úgy használni mint a többi mobilt. Ezek valódi számítógépek és egy minimális előrelátást és felelősséget feltételeznek a felhasználó részéről.

Két barátomnak is van ilyen készüléke és az üzemidő náluk is legalább 1 hét (normál használat mellett), s olyan 2 hét ha csak telefonálásra használod.
"Logically sound? How laughable. The only thing that people use logic for is to see what they want to see and disregard what they do not."

Kuroi Tenshi

Quote from: Flaser on 2008-12-23, 22:41:14
Ez így, ebben a formában nem igaz. Egy pontosabb megfogalmazás:

Ó bocsáss meg Univerzum Mindentudója, nyilván Őfelsége és két barátja
jobban tudja, mint mondjuk én, egyszerű földi halandó, aki kb 3/4 éve
használ egy ilyet, vagy mondjuk azok a mobilarénás cikkírók, akik x éve
használnak n darabot...
::) ::) ::) ::) ::)

A telefon éjjel nappal csinál valamit. Pl. e-mail-t fetch-el, képernyő védőt futtat, a kozmosz korát kalkulálja.

Az enyém nem szed le emaileket, nincs bekapcsolva képernyővédő,
kb 10s után kikapcsol a képernyő, és a feladatkezelő szerint sem fut
rajta program (az oprendszeren kívül); wifi kikapcsolva; valamint se
3G, se GSM hálózatot nem keres, mert előbbit letiltottam, másikat
pedig fixre állítottam be -- pont az akkuidő javítására. Így használat
nélkül (még telefonálás sem) bír ki 3-4 napot...

Két barátomnak is van ilyen készüléke és az üzemidő náluk is legalább 1 hét (normál használat mellett), s olyan 2 hét ha csak telefonálásra használod.

Ezt nem hiszem el. Még a régi sima mobilom se bírt ki egy hétnél
többet, max ha egyáltalán nem használtam.

.Attila

Quote from: Kuroi Tenshi on 2008-12-23, 23:05:02

Ezt nem hiszem el. Még a régi sima mobilom se bírt ki egy hétnél
többet, max ha egyáltalán nem használtam.

Pedig az enyém (U800) bír több, mint egy hetet, használat mellett (azért nem órákat telefonálok).

kikuchiyo

Milyen filozofikus hangulata van ma a gépemnek. Idézet az event logból:
"The browser was unable to update the service status bits. The data is the error."

Zsiga

Quote from: NLZ on 2008-12-24, 16:57:58
Ki az a disznó, aki 82,4gyel tölt le, de 1,3mal tölt fel? :D
Asszem én, most 120/0 körül van. :) Pedig maxon van a prioritása, meg sor elején van, meg nincs lekorlátozva, stb. Szóval nem értem mért. :)

Selmo

Quote from: NLZ on 2008-12-24, 16:57:58
Ki az a disznó, aki 82,4gyel tölt le, de 1,3mal tölt fel? :D
Arról nem beszélve, hogy a t-comos ~130K-val viszi, a 2 chellos meg fejenként 5K-val sem. Ennyire kemény lenne a UPC karácsonyi korlátozása?

A tökéletesség unalmas.

NLZ

A zsidó chellósok, nem érzik át a karácsony szellemét.

:D
[reserved]