Hardver/Szoftver vegyes topic

Started by Fazék, 2006-10-13, 16:37:31

Previous topic - Next topic

Zsiga

Nem vagyok benne egészen biztos hogy kell, de jobb tippem jelenleg nincs.
1TB fölé én még nem mentem, amíg van kisebb vinyóm amit lecserélhetek addig valószínűleg nem is fogok. Jelenleg így 5TB körül egész jól elvagyok, ha lenne erőm rendet rakni lenne még vagy 300GB szabad helyem, és 8 vinyó fér a gépbe... :)
Szerk.: Ráadásul most tervezem a jelenlegi 8 vinyós gépet kitelepíteni a szobámból házi médiaszerver felkiáltással, és bedobni magamhoz egy csendes kis 1-2vinyós microATX-es cuccot, vagyis szükség esetén még 1-2TB elfér. :D

Kuroi Tenshi

Quote from: Fazék on 2008-12-26, 23:08:28
szerk: tényleg, hogy állunk az 1TB fölé menéssel? van már ezen méret fölött általunk is elérhető forgalomban vinyó?

Van már 1.5TB-s Seagate winyó, csak nem tudom, hogy kapható-e;
és hamarosan jön a WD-től is, remélhetőleg GP kiadásban is.

Fazék

hümm. az elmúlt 3 napban (25-e késő este óta) röpke 46GB-nyi sorozatot/filmet szedtem le. ez kb normális esetben 3 hónap alatt ha összejön... és azt se tudom általában mindet megnézni, rendszeresen "el vagyok maradva"...

azt hiszem nekem sosem lesz létszükséglet a 200KB/s fölötti letöltési sebesség :) max annyi a kívánságom, hogy meglegyen ez fölfelé is :D

Zsiga

Quote from: Fazék on 2008-12-28, 02:25:32
hümm. az elmúlt 3 napban (25-e késő este óta) röpke 46GB-nyi sorozatot/filmet szedtem le. ez kb normális esetben 3 hónap alatt ha összejön... és azt se tudom általában mindet megnézni, rendszeresen "el vagyok maradva"...

azt hiszem nekem sosem lesz létszükséglet a 200KB/s fölötti letöltési sebesség :) max annyi a kívánságom, hogy meglegyen ez fölfelé is :D
Just as planned. :__devil: :D

Draconire

10000ft értékben milyen videokártyát érdemes venni? (ez a felső határ)
Válaszokat előre is köszönöm.^^

NLZ

[reserved]

Draconire

NLZ

ATI Radeon HD 3450 van úgy 9ezerért. Lenne még a Radeon 3470 is, ami jobb vétel, scak az már vagy 13ezer. És véletlenül se vegyél 512 mega ramosat, az csak pénzkidobás.
[reserved]

Kuroi Tenshi

Quote from: Draconire on 2009-01-08, 18:23:45
10000ft értékben milyen videokártyát érdemes venni? (ez a felső határ)
Válaszokat előre is köszönöm.^^

Milyen célra?
Játékhoz ez az árkategória nagyon gyenge, ennek a másfél-
kétszereséért sokkal erősebb kártyák vannak. Ha mégis, akkor
4350 kb 10k
Extra képernyőkért a legolcsóbb darab.
Filmezős géphez.. már elfelejtettem, hogy melyik a legolcsóbb
uvd-s ill. purevideos.

Ramiz

Vki, aki ismeri a progit, meg tudja mondani, hogy mi az a két 124 fokos érték?

http://usteam.hu/pictures/b/pics/1231446463496.jpg

Amúgy 8 centis ventit vettem, mert csak arra volt hely a házon, hátul. Még oldalt van egy hely, oda vehetek egy másik 8 centiset, aztán kész. De az sem a vincsik felé fújna...
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Kuroi Tenshi

Ne foglalkozz vele, valamit hibásan hőmérőnek gondol, ami valójában nem is az.

Cobra

Hide and fear, Cobra Commander is here !

NLZ

Uhh, ez tényeg a legjobb vétel, ha működik rendesen a kártya. :)
[reserved]

Zsiga

http://logout.hu/iras/playstation_2_slim_hdd_mod.html
Epikus gányolás, lehet a nagyon lolba kellett volna inkább. Zseniális. :D

NLZ

Az kellett volna a végén még, hogy a HDD-t szigszallaggal rögzíti a géphez. :D
[reserved]

.Attila

Az utóbbi néhány évben nem igazán foglalkoztam számítógépes hardware cuccokkal, viszont mivel hamarosan esedékes lenne egy fejlesztés, ezért fel kéne tornáznom egy olyan szintre magam, hogy össze tudjak rakni egy gépet. Hol érdemes olvasgatni, hogy képben legyen az ember? Nem kell a legkisebb részletekig elmenni.

A másik: lehet, ki kéne próbálnom a Linuxot. Most úgyis van időm foglalkozni vele. Mit ajánlotok, melyik Linuxot? És hol lehet az alapokat vagy annál többet elsajátítani?

kikuchiyo

1) Ha megvannak az alkatrészek, akkor átlagos technikai érzékkel is simán össze lehet rakni, elég egyértelmű. De akár össze is lehet szereltetni a bolttal, van, ahol ingyen megcsinálják.

Ha arra célzol, hogy össze is tudd válogatni úgy, hogy minden alkatrész ideális legyen, ne legyenek bottleneckek a rendszerben, és az éppen aktuális kínálatból a lehető legjobb ár/érték arányú cuccokat tartalmazza, akkor olvass teszteket és árlistákat a nap 24 órájában.

2) Ubuntu. Alapszintű használatra elegendően intuitív, ha pedig valamit nem értesz, akkor olvasd a fórumait, keress howto-kat és mindenekelőtt RTFM.
Failure is the default option

.Attila

1) Az alkatrészeket összeválogatni kéne.

2) Ok, utánanézek, kösz.

Cobra

Elég ha itt visszanézel pár oldalt, kb október-november magasságában lett eléggé kitárgyalva mit érdemes venni, azóta nem sok változás volt. De legegyszerűbb, ha megmondod mennyi pénzt szánsz rá és mire használod majd a gépet, illetve hogy mikre van szükséged (pl monitor legyen-e az árban), ezután kapsz majd Zsigától, KT-től meg tőlem ajánlatokat.
mod: Illetve azt hiszem a Help threades topicban beszéltük, nem itt.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Zsiga

Quote from: Cobra on 2009-01-11, 21:59:41
Elég ha itt visszanézel pár oldalt, kb október-november magasságában lett eléggé kitárgyalva mit érdemes venni, azóta nem sok változás volt. De legegyszerűbb, ha megmondod mennyi pénzt szánsz rá és mire használod majd a gépet, illetve hogy mikre van szükséged (pl monitor legyen-e az árban), ezután jön Zsiga meg K_T és flamelnek két oldalt amiből semmi érdemi információt nem fogsz tudni leszűrni, úgyhogy olvass inkább PH!-t
FiXED for greater justice.  :angyali:

.Attila

Hogy mennyi pénzt szánok rá és mikor, az később fog kiderülni, egyelőre csak saját magam akartam tájékozódni.

NLZ

Azt viszont bárki megmondhatja, hogy egy Radeon 4830 vagy 4850 a legjobb választás videókártyának. :P
De tényleg, ha csak tájékozódni akarsz, akkor menj fel ph! fórumára, vagy valami hasonló helyre és olvasd, hogy másoknak mit ajánlanak és mennyiért. :D
[reserved]

Kuroi Tenshi

Quote from: Zsiga on 2009-01-11, 22:02:25
De legegyszerűbb, ha megmondod mennyi pénzt szánsz rá és mire használod majd a gépet, illetve hogy mikre van szükséged (pl monitor legyen-e az árban), ezután jön K_T, akit Zsiga elkezd virtusból flamelni; vagy olvass ph!-t, ahol tesztelni szinte már csak netbookokat és felsőkategóriás cuccokat szoktak, valamint találhatsz a ph!-fórumokban több ezer oldal flémet és vérpistikézést, amiből megint semmi érdemi információt nem fogsz tudni leszűrni...
fixed for even greater justice... unfortunately...

ha nem konkrét termékekre vagy kiváncsi, hanem csak úgy
tájékozódnál a hw-piacról, akkor kezdj el teszteket nézni a
ph-n és anandtechen, legalább fél évre, de jobb, ha egy
évre visszamenőleg. Aztán szólj, ha már beleuntál.

Nakedape

or buy a mac
[spoiler]sorry  :rotfl:[/spoiler]
Nothing About Culture Makes Sense Except in the Light of Evolution

NLZ

Annyira nem vészes a helyzet egyébként, csak a gyorstalpaló nehéz. :D
[reserved]

kikuchiyo

Hogy milyen kellemes dolog reguláris kifejezéseket programozni perl alatt...

Téptem a hajam, hogy miért csak a fájlok egy részére csinálja a script azt, amit akartam, majd fél óra káromkodás után rájöttem, hogy az egyik //-ben explicite \d\d-t írtam \d+ helyett.

In your opinion this level of failure deserves: [  ] Fail Points
Failure is the default option

.Attila

Nem hiszem el, hogy egy P4 Northwood 2.4GHz-es proci és Ati Radeon 9600 mellett nem tudok mkv formátumú videót nézni.
Detroit Metal City-t próbálnám nézni, de VLC-ben a kép esik szét időnként, MPC-ben eleinte felirat nem akart megjelenni, felraktam újabb directvobsub-ot, már megy, de erre meg a kép késik a hanghoz képest...
Most komolyan, ennél erősebb konfig kéne?

Fazék

Quote from: .Attila on 2009-01-13, 19:02:49
Nem hiszem el, hogy egy P4 Northwood 2.4GHz-es proci és Ati Radeon 9600 mellett nem tudok mkv formátumú videót nézni.
Detroit Metal City-t próbálnám nézni, de VLC-ben a kép esik szét időnként, MPC-ben eleinte felirat nem akart megjelenni, felraktam újabb directvobsub-ot, már megy, de erre meg a kép késik a hanghoz képest...
Most komolyan, ennél erősebb konfig kéne?
milyen mkv-t? jó lenne, ha egy-két jellemzőt is írnál a file-ról... HD felbontás?
(amúgy nekem a P4 NW 3GHz 1GB ram mobility radeon 9700 128MB gépemen gond nélkül ment azt hiszem az anime-s mkv lejátszás. a 720p-s felbontást még épphogy viszi az mplayer, de egyéb lejátszóval már jórészt esélytelen volt.)

.Attila

VLC infok: 768x432, használt videocodec: avc1, audiocodec: vorb.

Cloud

720p felbontásig majdnem minden filmet vinnie kellene gépednek. Itt más lesz a bibi.