Hardver/Szoftver vegyes topic

Started by Fazék, 2006-10-13, 16:37:31

Previous topic - Next topic

kikuchiyo

Ha már az extrém ITX alapú PC-knél tartunk:
Manga Doll
Failure is the default option

Zsiga

Darkstar

:haha:
(Persze tűréshatár van ^^)
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

kikuchiyo

Mondjuk tényleg FAIL, mert a főkapcsoló nem a megfelelő helyen van... :)

Zsiga

Quote from: kikuchiyo on 2007-02-24, 23:44:50
Mondjuk tényleg FAIL, mert a főkapcsoló nem a megfelelő helyen van... :)
ON-OFF-ON-OFF-ON-OFF-ON-OFF-ON-OFF-ON-OFF... :D

Darkstar

Gondoltam kipróbálom a MS Visual Studio-ját. Egyszerűen fogtam egy még régen, Codeblocksban megírt kis console app-ot és bemásoltam. Ez miért nem hajlandó rendesen lefordulni sem win32 consapp-ként se a másik féleként?
Erről lenne szó (kicsit fapados, kicsit túlegyszerűsített, de ez van ^^):
[spoiler]#include <iostream>
using namespace std;
int main()
{
int m, n, d, c;
cout << ”Legnagyobb közös osztó számítás” << endl;
cout << ”Kérem az első számot:”; cin >> m;
cout << ”Kérem a második számot:”; cin >> n;
if(!(m>0 && n>0)){
cout << ”Hiba! Természetes számokkal dolgozom!”;
exit(1);
}
d = n; c = m;
while(c!=d){
if (c<d) d = d-c;
else if(c>d) c = c-d;
}
cout << endl << ”LNKO = ” << d << endl;
return 0;
}[/spoiler]

Most már kicsit fáradt vagyok szórakozni vele, holnap pontosan bemásolom, hogy mik a gondjai és majd repostolom. ^^
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

via_mala

Quote from: kikuchiyo on 2007-02-24, 23:08:05
Dear /g/,

mostanában gondolkozom azon, hogy kéne egy miniatűr letöltő-pc-t építeni. 2.5"-es notebook vinyóból és valami micro-itx alaplapból lehetne megcsinálni, mindjárt wireless csatlakozással, hogy csak rádugjak egy kockatápot és mehessen egész nap akárhol. Az igazi az lenne, ha egy mobil rack fiókba be lehetne suvasztani az egész eszközt, így ha eljön az ideje az adatcserének, csak kikapcsolom, bedugom a nagygépbe és lemásolom a vinyóról a letöltött teljesen legális adatokat.

Esélytelen/túl drága/nem éri meg?
Letöltő PC helyett ajánlom figyelmedbe a letöltő router-t:
Asus WL-500g Premium WLAN Router
Én mondjuk nem ismerem, de egy ismerősöm szerint beépített linux-alapú torrent kliens van benne. Ezek után bedugod a USB-portjába a pendrive-odat, vagy egy USB-s külső rack-et, és a PC nélkül jöhet a mehet.
Itt olvashatsz róla még, de tele van vele a net.
Namost ez 22 eFt + egy USB-s rack árából kijön szóval messze olcsóbb, mint egy noti.
Jó lesz?
"Amíg képesek lesznek meghatódni egy moll akkord hallatán, amíg könnybe lábad a szemük, ha két szerelmes egymásra talál, amíg gyanakvó szívükben jut hely a kockázat vállalására, és mernek Isten arcába nevetni, addig van remény a menekülésre.
Ha mindez kiveszett az emberekből, megértek a pusztulásra."
- Clive Barker: Korbács

via_mala

A Toshiba kifejlesztette a 3-rétegű HD-lemezt.
51 GB a kapacitása!  :cool:
Cikk
"Amíg képesek lesznek meghatódni egy moll akkord hallatán, amíg könnybe lábad a szemük, ha két szerelmes egymásra talál, amíg gyanakvó szívükben jut hely a kockázat vállalására, és mernek Isten arcába nevetni, addig van remény a menekülésre.
Ha mindez kiveszett az emberekből, megértek a pusztulásra."
- Clive Barker: Korbács

Fazék

Quote from: via_mala on 2007-03-01, 15:07:46Letöltő PC helyett ajánlom figyelmedbe a letöltő router-t:
Én mondjuk nem ismerem, de egy ismerősöm szerint beépített linux-alapú torrent kliens van benne. Ezek után bedugod a USB-portjába a pendrive-odat, vagy egy USB-s külső rack-et, és a PC nélkül jöhet a mehet.
Namost ez 22 eFt + egy USB-s rack árából kijön szóval messze olcsóbb, mint egy noti.
Jó lesz?
:eek: ez marhára tetszik  :cool:
(kb pont ideje lenne menetrend szerint, hogy hazavágódjon a d-link router-em, hogy megint lecserélhessem garanciaidőn belül, és azt hiszem meg is van mire cserélném :D)

Zsiga

Quote from: Fazék on 2007-03-01, 15:36:57
Quote from: via_mala on 2007-03-01, 15:07:46Letöltő PC helyett ajánlom figyelmedbe a letöltő router-t:
Jó lesz?
:eek: ez marhára tetszik  :cool:
(kb pont ideje lenne menetrend szerint, hogy hazavágódjon a d-link router-em, hogy megint lecserélhessem garanciaidőn belül, és azt hiszem meg is van mire cserélném :D)
http://prohardver.hu/cikkek/2005-11-21/harom_asus_wlan_router/
Érdemes elolvasni a hozzátartozó topicot a fórumban, valószínűleg televan hasznos információkkal. :)

Darkstar

Nah, a 64bites Vista Ultimate (angol) 47,087 Ft ami már csak azért is vicces, mert a Business -> Ultimate upgrade meg 45400 Ft lenne...
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Kuroi Tenshi

Hol? Mi? Melyik?
Itt nem ilyen árakat írtak:
http://prohardver.hu/cikkek/2007-03-03/magyar_nyelvu_vista_piacon/

"Aki különálló Vistát, tehát dobozos változatot szeretne venni, annak mélyen a zsebébe kell nyúlnia, cserébe viszont a 32 és 64 bites verziót is megkapja. A dobozos terméket akárhány számítógépre telepíthetjük, egyetlen megkötés, hogy egyszerre csak egy számítógépen használható. A legolcsóbb Vista Home Basic dobozos változata valamivel több, mint 75 000 forintba kerül. Persze hasonló kiszerelésben a Windows XP Home sem olcsóbb. Meglévő XP-nkhez választhatjuk a 39 000 forint környékén kapható Upgrade verziót is. Az N-es Vista Home Basic ára megegyezik az N nélküliével. Az Aero felhasználói felülettel és egyéb extrákkal kiegészített magyar Vista Home Premium ára picivel 90 000 forint alatt maradt, a hozzá tartozó upgrade csomag pedig nagyjából 60 000 forintba kerül. A Vista Business és Business N ára körülbelül 110 000 forint, a megfelelő upgrade csomag picivel kevesebb, mint 75 000 forintot kóstál. A magyar Windows Vista Ultimate közel 150 000 forintba kerül, de érdekes, hogy – a többi változattal egyetemben – olcsóbb az angol verziónál."

Vagy az OEM?
"A magyar Vista Home Basic OEM változatából a 32 bites és 64 bites is megközelítőleg 26 000 forintba kerül, tehát alig pár százassal drágább az XP Home-nál. Az OEM Vista Home Premiumért 32 500 forintot kérnek, a Business valamivel drágább, mint 40 000 forint (egy árban van az XP Professionallal), az Ultimate pedig 55 000 forintot kóstál."
OEMnél viszont hol van upgrade - azt új géppel adják, nem?  :3x3:

Ja és mielőtt valaki megint megsértődne: érdeklődöm, nem csesztetek. Kösz.

Darkstar

小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Cobra

Ez a reális ár, nem a 100-150e Ft. Terveztem a Vista legális megvételét, de most már biztos megvárom az SP1-es kiadást. És nekem szerintem elég lesz a Home Premium, az meg remélem 30 körül lesz majd. (természetesen angol verziót veszek majd)
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Darkstar

Ősz elejére jön az sp1 (elvileg)
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Cobra

Vagy nem :D
Remélem azért október-november tájékán kint lesz, mert akkor már akarok gépet bővíteni/cserélni (attól függően, hogy milyen alaplapok, processzorok lesznek kaphatóak)

.Attila

Kipurcant a tévénk a nappaliban. Új kell.
Egy fontos kérdés, hogy CRT vagy LCD legyen. Már sok modellt találtam. Azt tudom, hogy az LCD-nél figyelni kell a kontrasztarányra, de az LCD nagy előnye, hogy annak a 81-82 centis verziója esetleg beférhet a lakásunk adott pontjába, CRT 81-82 centis verziója viszont biztos nem.

Namost amiért idejöttem: HD Ready CRT TV-k. Pl. Samsung CW-29Z418PQ. Kérdés: az ok, hogy HD Ready, de felbontásban is adja? Mert sokra megyek vele, ha továbbra is csak a 625 sort tudja...

Cobra

A HD Ready csak reklámszöveg, semmit nem jelent (iletve hogy biztosan meg tudja jeleníteni a HD felbontású videóanyagot, de természetesen a saját felbontásán). CRT-ből egyedül a Philipsnek volt régebben egy próbálkozása nagyobb felbontásra, de tudtommal jelenleg csak pal felbontásúak vannak. CRT-ből szerintem nem is érné meg nagyobb felbontásút csinálni. LCD-k ára eléggé lement, csak ugye a 16:9-nek még mindig csak DVD-zésnél van értelme. Plazmát ne vegyetek, mert plusz egy ezres havonta a villanyszámlára, ha nem több. Ha mégis CRT-t vennétek, akkor Samsungot vagy Thomsont ajánlok, ők most a vezetők képminőségben (az újabb Sonyk nem tudom milyenek, pár éve elég gyengék voltak, Panasonic meg szintén elég gyengécske volt, Philipset meg alapból nem ajánlom).

.Attila

Plazma már csak méret miatt sem jöhet szóba. Ha a 82 centis CRT nem fér be, akkor a 100+ centis plazma... ;)
Kösz a választ, erre is számítottam egyébként.

Fazék

újabb hozzáértés nélküli vélemény Fazéktól:
plazmát én se javasolnám, zabál és manapság már majdnem megközelíti az lcd minőségben
viszont lehet hogy lcd-vel is várnék. hacsak nem akadsz egy marhajó vételbe, akkor inkább még 1-2 évig lehet hogy csak egy szimpla 100Hz-es crt tv-t vennék a helyetekben. lcd-k ára várhatóan a közeljövőben tovább zuhan, és lassan a ténylegesen hd ready -k ára is lejjebb mehet majd idővel. hallottam valami új szabványról is, laser tv vagy miabúbánat, állításuk szerint (persze miért állítanának mást?) sokkal jobb lesz még az lcd-nél is és olcsóbb és szebb, bla-bla :)
szóval én jelenleg pénzkidobásnak érzem 100k-nál többet költeni egy új tv-re. persze ez én vagyok, szóval ha megvan rá a kellő anyagi háttér, akkor azért frankón nézhet ki egy ténylegesen hd ready 82 cm-es lcd tv :D azt hiszem lazán besárgulnék az irigységtől, amint megpillantanám :redface:

kikuchiyo

Ahogy nézem a kirakatokban ezeket a nagy lcd tv-ket 299, 399, sőt 699 ezer forintokért, úgy láttam, hogy egyik se tud, csak 1366x780 felbontást (vagy valami olyasmit). Tehát nem igazi HDTV egyik se.
Igaz, a magyar TV-adások vételéhez az nem is kell. Sőt, egy zizis retekklub elég ocsmányul tud kinézni egy nagy LCD-n.

Kuroi Tenshi

Lézer tévére már utaltam régen, de sajna még messze van a
piacra bevezetéstől, pedig tényleg jobb lenne: sokkal jobb
kontraszt és színek, alacsonyabb fogyasztás a plazmánál.
Ha valakit érdekel, kereshetek linkeket, bár annyira már én
se emlékszem, hogy hol voltak: az xbitlabs, a dailytech és a
tgdaily volt asszem, ahol írtak róluk.

Meg amíg HD tvadás nem lesz...

Rage

1366x768-at tudnak altalaban, amin teljesen jol elfer a 720i (vagy p) kep. Van 1920x1080 (1080i/p) felbontasu LCD-TV is, ezek ara viszont igen erosen konvergal az 1 millio Ft-hoz - esetenkent tul is lepi ezt a hatart (ellenben "bokalefosos" kepuk van :D).
痛みを感じる方向に、出口がある!

Fazék

Darkstar

Quote from: Fazék on 2007-03-06, 01:27:10
Rövid életű Vista Home és Ultimate

http://www.hardwareoc.hu/index.php?p=news&cid=7&y=12511
http://bink.nu/Article9626.bink
Az a lol, hogy az Xp támogatása 2014ig, míg a fent említett Vista verzióké (ha nem hosszabítják meg) 2012ig fog tartani. :D
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Kuroi Tenshi

Erre csak egyet mondok:
Az xp után nem sokkal tervezték kiadni a vistát.
Ehelyett 6 év lett belőle.
Egyáltalán nem vagyok benne biztos, hogy a Vienna olyan hamar kijönne.

Darkstar

Már sokszor megindokolták, hogy miért csúsztak ennyit a Vistával. És én korántsem vagyok benne biztos, hogy a Vienna nem lesz kész időre. Nem véletlen, hogy a Vistához ilyen hamar jönni fog az sp1, mert nem csak javítások, hanem kihagyott feature-ök is lesznek benne, amiket már nem volt idő beletenni. :D
Meg elvileg jövőre jön az Xp sp3
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Kuroi Tenshi

csak jövőre? hm.. pedig olyanokat hallottam, hogy ősszel...
bár a forrásaid hitelesebbek.

Cobra

XP SP3 a Vistával együtt tolódik, mert régebben azt mondták, hogy csak a Vista kiadása után készítik el. Most lehet először megcsinálják a Vista SP1-et és csak utána adják ki az XP SP3-at. Ez az 5 éves támogatás meg hülyeság szerintem, a 98-nak is 1 vagy 2 évvel tovább volt támogatása, mint amit elsőnek meghírdettek.