Hardver/Szoftver vegyes topic

Started by Fazék, 2006-10-13, 16:37:31

Previous topic - Next topic

.Attila

Elég sok kazetta van, apám azt mondja, számoljak nyugodtan 40-50 db 90 perces kazettával.
Ezt digitalizálni valószínűleg eléggé sokba kerülne.

Fazék

Quote from: .Attila on 2011-09-12, 21:58:22
Elég sok kazetta van, apám azt mondja, számoljak nyugodtan 40-50 db 90 perces kazettával.
Ezt digitalizálni valószínűleg eléggé sokba kerülne.
van egy hülye ötletem.
nekem is eléggé ki van osztva kb ugyanez a feladat és már jó ideje halogatom. (szintén min. 50-60 kaziról lenne szó)
megtehetnénk, hogy egyikőnk vesz egyet, használja amennyit kell, aztán másik megveszi pár hónapra rá a feladat végeztével mittomén mondjuk 70%-os áron, vagy ahogy fair-nek érződik, (persze ezt előre letisztáznánk,) és utóbbinál maradna a digitalizáló vacak.
persze függ a dolog a digitalizáló árától is, de részemről mindkét szerep bevállalhatónak tűnik.

.Attila

Quote from: Fazék on 2011-09-12, 22:30:09
van egy hülye ötletem.
nekem is eléggé ki van osztva kb ugyanez a feladat és már jó ideje halogatom. (szintén min. 50-60 kaziról lenne szó)
megtehetnénk, hogy egyikőnk vesz egyet, használja amennyit kell, aztán másik megveszi pár hónapra rá a feladat végeztével mittomén mondjuk 70%-os áron, vagy ahogy fair-nek érződik, (persze ezt előre letisztáznánk,) és utóbbinál maradna a digitalizáló vacak.
persze függ a dolog a digitalizáló árától is, de részemről mindkét szerep bevállalhatónak tűnik.

Alapvetően nem rossz ötlet, de a körülmények miatt sajnos nem járható út:
1. Hogy nálunk mikor kerül sorra a digitalizálás, az kérdéses, apámnak hála.
2. Cég nevére megy áfás számlával.

Quote from: Kuroi Tenshi on 2011-09-12, 22:56:52
http://hardverapro.hu/apro/usb_videojel_digitalizalo_s-video_rca_dc60/hsz_1-50.html
http://hardverapro.hu/apro/uj_easycap_usb_2_0_video_digitalizalo_vhs_tv_jatek/hsz_1-50.html
stb

Ezt máshol is láttam, de igencsak érdekelne a minősége.
3 hónap garanciára meg nem veszem meg, főleg mert céges számla kell.

Cobra

Ennyi pénzért már nehogy gond legyen, hogy kevés rá a gar és nincs számla.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

.Attila

Új Winfos kéne, méghozzá a 7-es, eredeti, dobozos, irodai géphez.
Vannak régebbi, DOS-os könyvelési programok, szerintetek ezek menni fognak DOSBox/DOSShell-lel vagy VMWare-rel, vagy mégis inkább legyen XP Mode?
Utóbbihoz Professional kell, ami a Home Premiumhoz képest 27ezerrel drágább...

NLZ

Ezt sajnos tesztelés nélkül nem lehet kijelenteni. Win7 elmegy trial módban pár napig, jobb ötletem nincs.
[reserved]

Fazék

Quote from: .Attila on 2011-09-14, 16:15:21
Vannak régebbi, DOS-os könyvelési programok, szerintetek ezek menni fognak DOSBox/DOSShell-lel vagy VMWare-rel, vagy mégis inkább legyen XP Mode?
adj letöltési link-et a könyvelési programhoz, és sztem seperc alatt le tudjuk ellenőrizni, hogy fut-e win7 home alatt is, vagy kell hozzá a prof xp mode-ja :)

Cobra

Vagy XP alatt sem megy a Dos-os őskövület program.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

.Attila

Quote from: Fazék on 2011-09-14, 16:53:45
adj letöltési link-et a könyvelési programhoz, és sztem seperc alatt le tudjuk ellenőrizni, hogy fut-e win7 home alatt is, vagy kell hozzá a prof xp mode-ja :)

http://www.scha.hu/

Azt írja, hogy elvileg minden alatt, csak win 7 x64 alatt nem megy.

Quote from: Cobra on 2011-09-14, 19:50:14
Vagy XP alatt sem megy a Dos-os őskövület program.

Az alatt biztos megy, mert apám jelenleg azt használ. Viszont az új gépben 8GB lesz, amihez kell a 64bit.

Fazék

Quote from: .Attila on 2011-09-14, 19:56:41
Quote from: Fazék on 2011-09-14, 16:53:45

http://www.scha.hu/

Azt írja, hogy elvileg minden alatt, csak win 7 x64 alatt nem megy.
a letöltések közül mindegyik kb ugyanaz, vagy van amelyiket használjátok és kb azt lenne célszerű kipróbálnom?

.Attila

Társasházas, de azt hiszem, kulcslemezzel működik csak.

Fazék

Quote from: .Attila on 2011-09-14, 20:04:22
Társasházas, de azt hiszem, kulcslemezzel működik csak.
bármelyiket próbálom meg se mukkannak win7 64bit home alatt

dosbox-ban nincs időm sajnos kipróbálni, mert most szembesítettek vele, hogy pénteken elutazom és most fejvesztve készülődök

.Attila

Köszönöm, majd kísérletezek én :)

A gép alkatrészei már meg is vannak, monitorért is csak el kell menni, úh. lehet, neki is állok.

szerk.: Dosboxban kisebb kellemetlenségekkel, de elfogadhatóan működik eddig.

.Attila

:Eztneked: Már megint megjártam, hogy nem néztem át tüzetesen az ajánlásokat.
Szép-szép az alaplap, csak éppen firewire egy darab nincs rajta, holott direkt mondtam, hogy az kell.
Most próbálok keresni olyan PCI-os firewire kártyát, amin tűk is vannak, hogy ki tudjam vezetni front panelre.

Tápegységen meg nincs elég sata csatlakozó, úh. ahhoz is kell átalakító.

kikuchiyo

Azt hiszem, magaménak mondhatom egy felfedezés dicsőségét.

Pár napja elterjedt az interneten, hogy a Google keresőoldalát szét lehet verni pusztán azzal, ha az ember rákeres a ${ kifejezésre. Twitteren, blogokon, szakportálokon küldözgették egymásnak a hírt 15-16-án. Azonban erős a gyanúm, hogy én vagyok az, aki elsőként észrevette és jelentette a hibát, és ezt dokumentumokkal is alá tudom támasztani:
http://hup.hu/node/106895

Az angol nyelvű híradások nem mutatnak ide vissza, de az időpontokból valószínűnek tartom, hogy innen indult ki a hír terjedése. Tudom, sekély e kéj, de akkor is  :hopp:

(Azóta már javították)
Failure is the default option

NLZ

[reserved]

Próféta

Darkstar

Hm. Így 3 nap után meg kell állapítanom, hogy egy tablet tényleg megváltoztatja az ember netezési és "tartalomfogyasztó" szokásait.
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

NLZ

[reserved]

Darkstar

Így, hogy nem köt a gép elé, sokkal gyakrabban nézek meg egy-egy youtube (vagy bármi egyéb) videót, olvasok el egy cikket/ tengernyi twitterbejegyzést, RSS feedekből több mindenbe belenézek, ráfrissítek egy-egy oldalra aztán megyek tovább a dolgomra és sokkal több mangát olvasok. Eddig ennyit vettem észre, de számomra ez az idő rövidségéhez képest már nagy változás. Eddig ha valamit csináltam a gépnél, ált sikerült legalább 15-20 percre ottragadni, ezért gyakran el se kezdtem. :D
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

NLZ

[reserved]

Darkstar

小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Próféta

Engem meg az érdekelne - bár erre valószínűleg kb. egy hónap múlva tudsz csak érdemi választ adni - hogy viszed-e magaddal mindenfelé, vagy csak a "nappaliban netezős cucc" szerepét tölti be?

Illetve megfordítva a dolgokat: gondolom van "rendes" asztali géped otthon, gondolom van PC amit munkában használsz, plusz okostelefon. (Van még más is, pl. netbook, notebook, játékkonzol?) A nap neked is csak 24 óra, szóval gondolom ezek közül némelyiket annyival kevesebbet fogod használni, amennyivel többet nyomod az iPadot. Nem válik valamelyik lassan feleslegessé?

Darkstar

Erre -részben- már most is tudok válaszolni.

Asztali gép, "okosteló" (de utálom ezt a szót, de nincs jobb alternatíva), laptop (még) is van. Mostanában vettem észre magamon, hogy a laptopot drasztikusan kevesebbet használom. Igzából kevés dolog volt, amit a telefonon nem tudtam megoldani, és akkor ott a viszonylagos konnekorhoz kötődés, a súly (töltővel és egérrel együtt azért már tetemes súly, ha egész nap viszed), a méret (megint csak gép + töltő + egér) és az állandó hajtépés, hogy hogy képesek azok a kurva vezetékek még rögzítve is összecsomósodni. Aztán laptopnak kell a hely ha leteszed és kinyitod, tömegközlekedésen, ágyon fekve elég kényelmetlen és fűt is. Ezek miatt heti talán egy-kétszer kapcsoltam be és se egyetemre, se máshova nem nagyon vittem magammal.
Ha meg gépet igényelt valamiért, arra az esetek 99.9%ábn elég volt itthon az asztalin visszatérni.
Itt jött a képbe, hogy elég maniákus vagyok ahhoz, hogy egy tabletet "ki is használjak",így esett a választáserre. A komolyabb játékokon kívül (azokból meg csak a WoW-al játszom) nem nagyon van semmi, amivel ne boldogulna, a videózástól kezdve a könyvolvasáson át az egyetemi jegyzetelésig (meglepően jól lehet írni a virtuális bill.-en is, ha meg nagyon nem megy, lehet venni BT billt). Eddig nagyon bejön a cucc, és külön előny, hogy egy egész napi kemény használat után is még legalább 30% van az akkuban.
De majd egy hónap múlva végiggondolom mégegyszer.
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Kuroi Tenshi

Quote from: Próféta on 2011-09-22, 00:57:49
Engem meg az érdekelne - bár erre valószínűleg kb. egy hónap múlva tudsz csak érdemi választ adni - hogy viszed-e magaddal mindenfelé, vagy csak a "nappaliban netezős cucc" szerepét tölti be?

Nálam már egy hónapja van tablet, de maradt "gyorsan és röviden megnézek valamit
a neten, amire nincs kedvem 5 percet várni, mire a gép bootol és böngésző betölt".
Napi közlekedésbe nem viszem magammal, akkor vagy Bb-n nézem a céges emaileket,
vagy az androidos telefonon olvasok, de leggyakrabban egyik se, csak zenét hallgatok.
Nagyobb utazáshoz pedig inkább a laptopot viszem magammal, mert többet tud és ha
írok vele, azért mégis jobb egy normál billentyűzet. Legutóbb kb 3 hete a Mátrában,
amikor voltam, jól is jött, hogy inkább azt vittem, mert nem volt net, így tablettel
nem sokra mentem volna; laptopon viszont volt néhány telepített játék, felmásolt
videó (jóval nagyobb a tárkapacitása, mint a tabletnek).

motifator

Haverom amikor megvette az iPad2-jét használta munkára rendszeresen. Itt amcsiban nincs rajta akkora stigma, mint otthon, nem néznek meg, ha iPaddel mész meetingre. Email olvasásra, netezésre tökéletes, remote desktop van hozzá, szal még dolgozni is lehet vele, ha kell. Gépelni is meglepően kényelmes és gyors rajta.

Én akkor csak 1-2 órát szórakoztam el vele, de rögtön rájöttem, hogy kb. 99%-ban olyan dolgokra használom a laptopot, amire egy ipad tökéletesen alkalmas lenne. Már az okostelefonnal is rászoktam arra, hogy emailezéshez, gyors wikipedia kereséshez vagy mondjuk redditezéshez már nem kell laptop. Az egyetlen idegesítő dolog rajta a kis kijelző miatti folyamatos zoomolgatás meg scrollozás ezerrel. Egy tablet pontosan ezt a problémát oldja meg.

Azért nem vettem még csak egy iPadet, mert eddig nem volt igazán fölös 500 dolcsim. De most lementek a nyaralások, hamarosan visszafizetem az adósságaimat, előbb-utóbb rászánom magam, és tudom, hogy nem fogom megbánni. Ha mondjuk most hirtelen javíthatatlanul beszarna a laptopom, lehet, hogy inkább egy iPad2-t vennék. Az a cucc hihetetlenül olcsó, ahhoz képest, hogy csaknem mindent tud, amit egy laptoptól elvárnék.

Persze mindenkinek mások az igényei. Pl. egy évvel ezelőtt még nem tudtam volna meglenni gép nélkül, szinte kizárólag a torrentezés miatt. De itt a RIAA meg MPAA hazájában úgyis leszoktam a torrentről, legalábbis ha filmekről, zenékről van szó. Zenéket rapidshare-féle helyekről szoktam szedni, filmekhez meg ott a netflix, hulu, animékhez a crunchyroll. Persze néha le kell torrentezni egy animét, és lapos nélkül az nehéz lenne, de akkor már inkább egy asztali gépet kéne összerakni multimédia/játék pc stílusban, de ez már egy másik sztori.

De szerintem a laptop ideje lejárt. Asztali gép munkához, tablet ágyba+kanapéra, ha meg munka is kell meg mobilitás, akkor remote desktop (disclaimer: elég ritkán kell hosszasabban az asztali gépemtől távol dolgozni).
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

Cheesy

Nagy eladó szerver házat (soksoksok 3,5"-os hellyel) tud-é valaki? :)

Cloud