Hardver/Szoftver vegyes topic

Started by Fazék, 2006-10-13, 16:37:31

Previous topic - Next topic

Kvikveg

Hm. Erdekes elmenyeim vannak az SQL-lel. Pontosabban a  php-adminnal. Szoval van, hogy copy-paste-tel mukodik, de a filebeolvasassal nem. Es van, hogy forditva.  :eek:
A kommentek kornyeken bukik el, de volt, hogy valamiert a file kezdeteben valami furcsak krikszkraksz volt, amit notepad es vim nem latott, F3mal lattam, es FAR beepitett szerkesztojevel tudtam csak kiszedni.
Szoval eeerdekes... :3x3:
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

kikuchiyo

Failure is the default option

Kvikveg

Quote from: kikuchiyo on 2007-10-28, 13:47:58
http://en.wikipedia.org/wiki/Byte-order_mark
Danke! Sejtettem, hogy vmi ilyesmi lesz. Erdekes.... XD
Akkor viszont fileosszefuzes utan nem csoda, hogy kiakadt...
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Manitu

Quote from: Fazék on 2007-10-28, 12:41:37
Vista alatt már tisztességesen meg van oldva, hogy CD-s olvasási hibáktól ne fagyjon le a teljes gép? mert már az ideg megöl, hogy mennyire hulladékul van lekezelve az ilyen probléma még az XP-ben is... még egy rohadt feladatkezelőt sem volt hajlandó előhozni, csak hard reset segített... tököm tele van már ezzel...
Szerintem ennek semmi köze az os-hez. Ilyen szarul van kitalálva a hardware. A meghajtó küld egy interruptot a procinak, amiből nem tér vissza, amíg be nem olvasta a lemezt. A Vista ugyanúgy leakad egy picit, ha berakok valamit a meghajtóba, sajnos az ASUS 1604P-m ilyen, kell neki pár másodperc, mire beindul. Szar lemezzel még nem próbáltam. Ha ilyen van, akkor próbáld meg kézzel kinyitni, van egy kis lyuk a tálca alatt, egy tűvel benyúlsz, és bármikor ki lehet nyitni a tálcát, ha nincs írás miatt lezárva.

Kuroi Tenshi

Quote from: Rage on 2007-10-26, 03:36:27
És milyen rosszul tennéd - még csak nem is a közelgő 8800GT megjelenése miatt mondom ezt, hanem amiatt, hogy (tudom, sokan nem értenek majd velem egyet) 320 megás GTS-t venni majdnem a lehető legrosszabb választás. A mostani játékok többsége (nem mindegyik!) elég szépen fut rajta, de teljesen biztos vagyok benne, hogy pl. egy Crysis vagy egy UT3 (vagy esetleg COD4) magasabb felbontásban túllépi azt a 320 megát, és ekkor a kártya teljesítménye körülbelül feleződik, ami nem valami kellemes dolog. De ne legyen igazam. ;)

Ha házventire gondolsz, és van pénzed az átlagosnál valamivel drágább termékekre, akkor tudom ajánlani a Scythe S-Flex sorozatát (nekem a D jelű 800rpm-esből kavarja kettő a levegőt - hangtalanul). Ami a tápot illeti - gondolom aktív hűtésű kell. Ha emlékeim nem csalnak, említették már ebben a topikban a Corsair tápjait, ilyet például szerintem nyugodt szívvel vehetsz, rosszat még nem nagyon hallottam róluk. Amivel tapasztalatom is van, az a passzív FSP Zen 400; drága, de minőségi: Q6600 - 8800GTS kombót teljesen lazán elbír, még csak nem is melegszik több óra játék után sem.
Sztem ez inkább AA és AF kérdése. De ha akarod, a 640-es GTS-t vagy a
768-as GTX/U-t is le lehet teljesen terhelni: van az Oblivionnak egy modja
nagyon nagy részletességű textúrákkal, ami 800-900+MB vramot megeszik...
1920 és afelett pedig sztem nincs is akkora szükség AA-ra és AF-re. Ja és
aki már akkora monitort vesz, az sztem már többet tud költeni egy vidkarira.

Ez az, amin mindig röhögök. 3-4x árat elkérni egy ventiért, ami leginkább
csak annyiban különbözik, hogy 12V-on is már lassú. Sokkal olcsóbb az 5 és
7V-os mod, vagy elosztó. Fogsz egy jó ventit, pl egy XinRuiLian Zm F3-ast,
a mellékelt ellenállással 7-9V között jár, de egy 5V-os csatlakozóval még
annál is lassabb és halkabb.

A passzív tápoknak jelentős feláruk van, teljesítményük korlátozott (a
legerősebb 500W, ha jól emlékszem), és nem is járulnak hozzá a gép
hűtéséhez; és ha már egy proci- vagy vidkari-hűtő venti van, vagy egy 3.5"
winyó, akkor már értelmét veszti, mert azok ugyanúgy termelnek zajt. Meg
még közben a belső alkatrészek alaposan melegszenek. Egy halk ventivel
szerelt magas hatékonyságú, jó táp sztem jobb választás.

Cobra

Csak az olcsó ventillátor lehet, hogy 5V-on ugyanolyan halk, vagy még halkabb, mint a drága ventilllátor, viszont a légszállítása a harmada kb. És akkor ott van a márkás ventillátor 5V-on, ahol még halkabb jó esetben, mint az olcsó, de mellette jobb a légszállítása.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Kuroi Tenshi

Azt mondtam, hogy olcsóbb, nem azt, hogy gagyi. Utána kell nézni, hogy melyik
milyen. Továbbá inkább hangban van nagyobb különbség, mint azonos fordulatszám
mellett légszállításban (kivéve Noctua, ami harmatgyenge).

Pl ott van a Nexus. Ami == Yate Loon, ők gyártják, csak a nexusnak narancssárga
műanyagból készül, de az öntőforma is ugyanolyan. De ugyanezt a Nexus/Yate
Loont Chieftec matricával is árulják, és az is 1.2-1.5k, míg a Nexus 3-4k.
Vagy a 12-es Zalman egy XinRuiLian, ugyancsak egy jó darab.

További érdeklődőknek ajánlom az xs és az spcr fórumok tesztjeit.

Cobra

Én maradok a Glacialtechnél, nekem tökéletesen megfelel az ára és a minősége is.

Rage

Quote from: Kuroi Tenshi on 2007-10-28, 16:21:06
A passzív tápoknak jelentős feláruk van, teljesítményük korlátozott (a
legerősebb 500W, ha jól emlékszem), és nem is járulnak hozzá a gép
hűtéséhez; és ha már egy proci- vagy vidkari-hűtő venti van, vagy egy 3.5"
winyó, akkor már értelmét veszti, mert azok ugyanúgy termelnek zajt. Meg
még közben a belső alkatrészek alaposan melegszenek. Egy halk ventivel
szerelt magas hatékonyságú, jó táp sztem jobb választás.
Az én esetemben mindenképpen megérte megvenni (nem is melegszik túlzottan egyébként, ezen magam is meglepődtem): a masinában csupán 2db S-Flex 800rpm venti van, valamint az Intel hűtő 900rpm-en forgó CUCCa (CPU idle 34 fok).
Egyébként általánosságban véve én is a ventis tápokat ajánlom, mint pl. a már említett VX Corsair-eket. ;)
痛みを感じる方向に、出口がある!

Dreamcleaver

Köszönöm a táp ajánlásokat. A hűtőventiknél nekem a teljesítmény és az ár a lényeg. A hang csak másodlagos.

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Zsiga

Fazék

Quote from: Zsiga on 2007-10-29, 19:11:29
Fazék, ugye jól emlékszem hogy végül mégis 2900Pro-t vettél ~60k-ért, ugye?
Akkor most ne nézz ide... :D
http://prohardver.hu/hir/megerkezett_a_geforce_8800_gt.html
http://www.firingsquad.com/hardware/nvidia_geforce_8800_gt_performance/default.asp
már néztem másik fórumon és nem érdekel. tudom hogy mindig rosszul választok gépvételnél, most se volt másként, nem is izgat különösebben. ez van :)

Kuroi Tenshi

Quote from: Zsiga on 2007-10-29, 19:11:29
Fazék, ugye jól emlékszem hogy végül mégis 2900Pro-t vettél ~60k-ért, ugye?
Akkor most ne nézz ide... :D

Quote from: Kuroi Tenshi on 2007-10-23, 22:43:37
8800GT-ről most kezdenek el szivárogni a teszteredmények:
http://topic.expreview.com/2007-10-23/1193114539d6255.html
Nemcsak a régi GTS-t fogja kiváltani, nagyon közel van
teljesítményben a 8800GTX-hez.

Ha már ki hova nem néz :p :D

A "néhány napot várni kell" enyhe túlzás. Pár hetet már közelebb van az igazsághoz.
November közepén pedig jön a Radeon 3850 és 3870; és az nv következő csúcskártyája
is valamikor meg fog jelenni.

Zsiga

Noname AZN oldalakban nem bízom (btw. hwt.hu-n is kint volt már valami teszt hetekkel ezelőtt...  :lul:), a kártya meg hivatalosan ma jelent meg, ma jött ki az anandtech-es teszt is, szóval bekaphatod. :D

Egyébként a néhány napot szó szerint kell érteni, a négynapos hétvége miatt a héten már nem nagyon, de jövő hétfőn már több nagykerben is hegyekben fog állni, van ahol most is van pár darab.

zsozso

Quote from: Zsiga on 2007-10-29, 21:07:42
Noname AZN oldalakban nem bízom (btw. hwt.hu-n is kint volt már valami teszt hetekkel ezelőtt...  :lul:), a kártya meg hivatalosan ma jelent meg, ma jött ki az anandtech-es teszt is, szóval bekaphatod. :D

Egyébként a néhány napot szó szerint kell érteni, a négynapos hétvége miatt a héten már nem nagyon, de jövő hétfőn már több nagykerben is hegyekben fog állni, van ahol most is van pár darab.

Ma mar volt egyik nagykerben 8 kartya, holnap ha minden igaz erkezik meg par egy masikba 42+fa aron(ha szerencsem van akkor holnap mar azlesz a gepemben :p).
Death is the only redemption

Fazék

kell valakinek 55k-ért Radeon 2900 Pro?  :lazza:

[spoiler]ó én türelmetlen barom
mondtátok hogy jön, de azt nem, hogy alázni is fogja a 2900XT-t ráadásul ilyen áron... ha jól emlékszem legalábbis...[/spoiler]

Kuroi Tenshi

Mondtam, az idézett postban a többi kártyával is össze volt hasonlítva :hehe:

Zsiga: az ilyen szerinted noname (amúgy nagyon nem, elég sok pontos infót
kaptunk már tőlük jóval korábban, mint másoktól) azn oldalakról lehet gyorsabban,
első-, másodkézből kapni az infót. Ld itt már egy héttel a megjelenés előtt teszt-
adatok is voltak, míg máshol (ld ph) még csak most kezdik az adatokat (egyébként
nem teljesen pontosan) leírni. Szóval te is bekaphatod. :hehe:

Dreamcleaver

Megjött a GT. Ideje upgradelni.  :D

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Fubenalvo

Lightscribe-os lemezeket milyen árban lehet kapni? Valaki tud egy közelítő árat mondani?
Ma gondoltam veszek Auchanban egy párat, de persze ez túl spéci cucc és egy darab se volt... vagy bármilyen lemezre lehet? Vagy hogy műx ez a dolog?

Fazék

Quote from: Fubenalvo on 2007-10-30, 23:59:56
Lightscribe-os lemezeket milyen árban lehet kapni? Valaki tud egy közelítő árat mondani?
Ma gondoltam veszek Auchanban egy párat, de persze ez túl spéci cucc és egy darab se volt... vagy bármilyen lemezre lehet? Vagy hogy műx ez a dolog?
hirtelen csak ez a bolt ugrott be, majd Zsiga biztos mond jobbat is :)

Cobra

MM-ban és Saturnban lehet kapni, de ha jól rémik 4-500 Ft körül volt egy lemez.

Zsiga

Lightscribe ügyben nem igazán vagyok képben, jobban szeretem a sima tintasugaras nyomtatóval nyomtatható lemezeket. (Olcsóbbak is, színesek is, és van belőlük Verbatim, míg LS talán csak Philips van, ami nem épp a legjobb lemez...)
Emlékeim szerint egy Lightscribe CD 200Ft körül van, a DVD kicsit drágább, és csak a hozzávaló spéci lemezzel működik a dolog, sima lemezre csak a LabelFlash írók tudnak rajzolni, azok is csak az adatoldalra.

De úgy általában lemez témában Csazsol és Gab akiket tudok ajánlani, a PH fórumon mindketten megtalálhatóak.

Gregory

Nah, itt van a PH!-s 8800 GT teszt is. Elég sokszor megelőzte a GTX-et is, az Anandtech tesztjében mintha ez kevesebbszer lett volna, még ha nem is volt akkora a GTX előnye.

Fazék

Quote from: Gregory on 2007-11-01, 15:33:06
Nah, itt van a PH!-s 8800 GT teszt is. Elég sokszor megelőzte a GTX-et is, az Anandtech tesztjében mintha ez kevesebbszer lett volna, még ha nem is volt akkora a GTX előnye.
a záróbekezdést nem bírták volna lehagyni :haha:
ekkora egy bukást, mint ez a kártyavétel :haha:

Nakedape

számítógépben van valamerre 230V-os ventillátor alapból? mmint régiben, mert kéne egy és nincs kedvem venni,  de most nem tudom megnézni, így inkább írok..:D
Nothing About Culture Makes Sense Except in the Light of Evolution

Zsiga

Quote from: Nakedape on 2007-11-05, 20:00:47
számítógépben van valamerre 230V-os ventillátor alapból? mmint régiben, mert kéne egy és nincs kedvem venni,  de most nem tudom megnézni, így inkább írok..:D
Nincs, a gépen belül csak 12-5-3,3V van, a ventilátorok 12-ről mennek.

Nakedape

Quote from: Zsiga on 2007-11-05, 20:35:18
Quote from: Nakedape on 2007-11-05, 20:00:47
Nincs, a gépen belül csak 12-5-3,3V van, a ventilátorok 12-ről mennek.
köszi.. sajnos sejthető volt..  a trfónál olcsóbb a 230-as venti.. úgy néz ki venem kel.. :redface:
Nothing About Culture Makes Sense Except in the Light of Evolution

Fubenalvo

Másolt winSP2-ről csináltam néróval egy normál másolatot. Viszont ez nem akar bootolni. Van valami kapcsoló amire nem figyeltem és szükséges ha olyan lemezt akarok ami bootolni is tud?

Selmo

A lemezmásolás opciót kell használni, az nem jó, ha áthúzod a CD tartalmát.

A tökéletesség unalmas.

Kuroi Tenshi

Nem állítottad be bootolhatónak. Most kezdheted előlről  :angyali: