Hardver/Szoftver vegyes topic

Started by Fazék, 2006-10-13, 16:37:31

Previous topic - Next topic

Fazék

nos. ez kellemetlen.

nem igazán találom már a hozzászólásomat, ahol szidtam a sárga földig a Sennheiser HDR120 vezetéknélküli fülesét.
ugye az volt a gond, hogy hiába volt folyamatos hang pl egy film közben, akkor is úgy érzékelte, hogy megszűnt a forrás, és 3 perc után automatikusan kikapcsolt.

éppen kedvem támadt megnézni egy filmet, de ugye este 10-kor már nem túl népszerű lépés bömböltetni a tv-t, szóval gondoltam franc bele, teszek még egy próbát a vezeték nélküli fülessel.

kíváncsiságképpen előtte rákerestem, hogy másnak is volt-e ezzel a típussal hasonló problémája.
eskü a múltkor is megtettem ezt a lépést.
most viszont eredményre is vezetett.

zavaróan egyszerű a magyarázat.
rohadt Sennheiser érzékelő túl kevésnek érezte a tv-nél a kimeneti jelet, és ezért kapcsolt le.
most felnyomtam 100%-ra a hangerőt tv-n, fülest lehalkítottam, és film végéig hibátlanul működött.
na jó egy kicsit recsegett, meg az ezer éves aksi közben megadta magát, de elemcsere és utána gond nélkül végig tudtam nézni a filmet.

szóval volt megoldás, csak gondolkodni kellett volna, meg hibakeresni dühöngés helyett ^^"

Cobra

Nem rémlik, hogy panaszkodtál volna, de ha igen, akkor valószínűleg írtam volna, hogy tekerd feljebb a hangerőt :)
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Fazék

Quote from: Cobra on 2013-04-03, 09:06:04
Nem rémlik, hogy panaszkodtál volna, de ha igen, akkor valószínűleg írtam volna, hogy tekerd feljebb a hangerőt :)
talán help hardver, vagy ilyesmi topic-ba írtam, elriasztva mindenkit a típustól. fene se gondolta, hogy 25% körüli hangerő nem elég neki a tv-től jelerősség címén :)
de mindegy, megoldódott, most már lehet későn is "hangos" filmet nézni vuhú

Selmo

Köszönöm ó MS, hogy nincs egy előjeltükrözés excelben. :comp:

A tökéletesség unalmas.

Darkstar

小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Selmo

Ha te mondod. :D
Amúgy megoldva. Nem szép, de működik

A tökéletesség unalmas.

Darkstar

Egyszerűbben: beírsz valahova -1et, kimásolod, kijelölöd, amit meg akarsz fordítani, paste spec és multiply
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Selmo

Sztem félreértetted. Egy képletben kell előjelet cserélnem, szóval most egy negáció() helyet van egy ha, ami negatívnál hozzáadja saját magát duplán, pozitívnál meg kivonja.

A tökéletesség unalmas.

Darkstar

Jaa. És képletben miért nem jó a -1el szorzás?
Egyébként meg tudsz magadnak is írni képleteket. :D
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Selmo

Mert már olyan szinten belebonyolódtam, hogy ilyenek eszembe se jutnak. :D Az ABS se. XD
Ez jól hangzik, hol lehet ilyet alkotni?

A tökéletesség unalmas.

Darkstar

Az abs emlékeim szerint csak a negatív számokkal foglalkozik.
Es vba-ban lehet írni függvényeket. Pl igy
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

.Attila

Quote from: Darkstar on 2013-04-13, 01:10:37

Abszolút érték...

Selmo

Es vba-ban lehet írni függvényeket. Pl igy
Kösz, majd olvasgatom. Fürdés közben, meg rájöttem, hogy sokkal egyszerűbben is meg lehet azt oldani. ^^"

A tökéletesség unalmas.

Darkstar

Quote from: .Attila on 2013-04-13, 01:14:00

Abszolút érték...
Orly
Találkoztam már pár beépített függvénnyel, ami nem azt csinálta, amit a neve alapján kene.

Amúgy én épp a kádból írogatok. :D
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Darkstar

Ez a java tényleg ekkora fos? Kb hetente egyszer a safari elkezd pofázni, hogy újabb critical security issue-t találtak benne, és ezért csak azokon az oldalakon hajlandó futattni, ahol explicit azt mondom neki, hogy mehet. És ezután fél-egy nappal később az Oracle kiköhög egy frissítést, tehát valszeg nem vakrisztás...
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Xzone

Werro

Szerintetek melyik a jobb IPS vagy VA panel? ..így utólag, ha már megvettem..
Nálam ez mindent visz :D

NLZ

Általánosságban az IPS jobb, bár annak az olcsóbb variánsai nemtom hogy viszonyulnak a jobb VA paneleknek.
[reserved]

Cobra

A H-IPS a legjobb. SPVA-t már nem fejleszti tovább a Samsung, szóval le van maradva technológiailag valamivel, főleg reakcióidő terén.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Flaser

Attól függ mire használod. Az MVA paneleknek (az olcsóbb) IPS paneleknél jobb lehet a feketéjük és a kontrasztjuk. Nekem egy Dell U2412M-esem van, s mivel CRT-ről váltottam, állítom, hogy a fekete képe nem tökéletes, igaz ezt csak teljesen fekete képernyő mellett feltűnő, hétköznapi felhasználásnál abszolút nem zavaró.  Amit láttam még, az a Dell hasonló áru S2440L-es, MVA panelos monitora volt, a feketéje tényleg jobb volt, de nem volt hozzá állítható VESA állvány és fényes volt a bevonatja, így az IPS mellett döntöttem.

A drágább IPS panelokkal nem volt lehetőségem se CRT-t, se MVA összehasonlítani.

Sztem. az olcsóbb IPS és jobb MVA panelek nagyjából ugyanazt tudják, s árban is elég közel vannak. Ha sokat mozizol és nem annyira fontos a színhűség akkor MVA-t, ha grafikát csinálsz IPS-t vennék... ill. egyéb funkciók alapján (mint nálam az állvány) választanék.

Válaszidőben már mindkét technológia elég jó játékhoz is, hacsak nem valami twitch játék függő vagy teljesen jó mindkét technológia. (Arra talán érdemes odafigyelni, hogy a monitornak legyen olyan üzemmódja, amiben a post-processing kikapcsolható, gyakran "Game Mode"-nak hívják).

Egyébként az egész válaszidő körüli farokverést nem tartom sokra, a gyári adatok mindig "cherry picking" eredményei, s többnyire az egész arról szól, hogy valahogy megmagyarázzák a drágább TN+film paneles monitorok magasabb árát. Irodai munkára továbbra is a TN paneles monitorokat tartom a legjobb beruházásnak, mert olcsók.
"Logically sound? How laughable. The only thing that people use logic for is to see what they want to see and disregard what they do not."

Darkstar

Én egy TN paneles Samsung syncmaster 2232bw-ről álltam át a mostani gépre, és egymás mellé téve őket azért brutális a különbség.
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Darkstar

小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

.Attila

Darkstar

Kicsit unalmas, hogy páran mindenre az árat használják ellenérvként. Nem minden országban 110k az átlagfizu.  ::)
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

.Attila

Hogy miből raksz össze gépet, igen erősen függ az ártól.
Közgazdászként az árat nem figyelembe venni... ennyire azért ne legyél fanboy.

Darkstar

Amit linkeltem, az nem egy költség-haszon elemzés, hanem egy szigorúan egy szempontrendszer szerint felállított sorrend, egyéb súlyok nélkül. Nem látom, hogy ebben az ár hogy játszik szerepet.
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Fazék

Egye fene, tekintsunk el most az artol egy pillanatra.
Ahogy o is irja, kicsit durva elonyben reszesultek azok a konfigok melyeken clean win installt kelett vegrehajtani, pl az osszes mac-en. Amiknek tovabbra is elegge fixek a hardver tulajdonsagai, szoval iszonyat meglepo modon joval stabilabbak a driverei, mint az egyeb gepeknek. Ezt az elonyet  macnek mar azt hiszem par szazszor igazoltuk. Innentol nem erzem nagy csodanak a meres eredmenyeket.
De azert megneznem a teljes listat is hogy mennyi mac szerepelt a meresben es azok hol vegeztek a ketto elso 10ben levon tul
Es ezutan visszaterhetunk az arra

Raggie

Hát nemtom ez egy marhanagy PR cikk(egy cégeknek számítógépet eladó vállalat csinálta https://www.soluto.com/reports ). Nem hiszem, hogy bármilyen valóban statisztikának tekinthető alapja van. Egyébként az én néhai Acer Extensa 5630 laptopom 5 év alatt 4-szer fagyott le kb. Ez máris sokkal jobb, mint az elő helyen levő Mac-nek a 0,88 fagyás/hét mutatója... vicc ez a cikk.
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Darkstar

Az szerintem programok fagyasa, nem az egész gépé. Amúgy a végen van egy egész hosszú Methodology rész.
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Raggie

Oké, akkor az a szám lehet hogy kicsit közelebb van a valósághoz, de akkor is teljesen irreleváns adatokból táplálkozott a statisztika. Vagyis nem azt támasztják alá a mért adatok, mint amit ők hoztak ki belőle.

1: egy hozzáértő felhasználó kezében a legszarabb konfig sem fog lefagyni, mert ki tudja kapcsolni azokat a windows gadget-eket, funkciókat amiket nem használ amúgy sem. És rendszeresen karbantartja a registry-t meg vírusirtja a gépet.
2: egy nem hozzáértő/bénázó felhasználó egy vadonat új Mac-re telepített windows-t is meg tud fagyasztani teljesen 5 perc alatt.

innentől kezdve az egész felhasználó függő. Magyarán annyit hoztak ki a dologból, hogy arányaiban több az ügyes/hozzáértő felhasználó Mac-re telepített windows-on, mint a többi típusú gépnél.
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"