Offtopic

Started by Lt. Simoan Blarke, 2006-10-23, 21:38:47

Previous topic - Next topic

Member

És csupán megbénítja a szabad kereskedelmet.

motifator

Én úgy tudom, hogy azért vannak a régiókódok, hogy ne tudd lejátszani mondjuk itt Európában az Amerikából beszerzett DVD-t akkor, amikor még nálunk adja a mozi a filmet, csak az államokban már kijött DVD-n.
Szal szerintem a régiókódok azért vannak, hogy a kiadó kontrollálni tudja, hogy az egyes régiókban mikortól lesz megnézhető DVD-n egy film.
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

Zsiga

Quote from: White SeeD on 2006-10-30, 10:49:26
A régiók azért vannak mert mikor megjelent a DVD mindenki gyártotta a maga kis lemezeit/lejátszóját és nem tudott világszabvány elterjedni mint a CD esetében. (És már szerintem nem is fog)
Simán üzleti/büszkeségi okok miatt alakult ez ki.
:lol:
Honnan szedsz ennyi baromságot?  :lame:
http://en.wikipedia.org/wiki/Dvd_region
Röviden összefoglalva, a régiókód egy rövidke (pár bites) kód a lemez elején. A DVD-lejátszók csak a saját régiójuknak megfelelő lemezeket hajlandóak lejátszani, de vannak olyan lejátszók amik mind a hat régió lemezeit viszik, iletve vannak többrégiós lemezek is. És hogy ez miért "jó"? Mert így ha pl. az USA-ban 3-4 hónappal korábban kijön egy mozifilm mint mondjuk itthon, akkor ugye értelemszerűen a DVD ugyanannyival hamarabb jön ki ott, ami ha lejátszható lenne itthon az elég érzékenyen érintené a mozikat.

Quote from: White SeeD on 2006-10-30, 10:20:06
DVD lejátszó téma: Én is úgy vettem észere hogy a noname olcsó lejátszók mindent visznek, míg a drága márkásak már régióspecifikusak. Mondjuk ennek főoka, hogy azok tudnak írni, és ugye ahhoz le kell kötni egy régióhoz.
Nem a márkán, vagy az áron múlik, van olcsó ami csak kettes régiót játszik és van drága régiómentes is.
A második mondatod meg úgy hülyeség ahogy van, az asztali írók nem régiókódos lemezeket írnak...

Edina-chan

@White SeeD:
na igen, nekem kb. anyám tud ennyit a gépekről..de már beletörődött.. (igaz, a kockaságból már "kinőttem" :D )
És látod, ezért gondoltam arra hogy elmegyek pszichológusnak..sokat keres xDDD aztán kitudja, lehet hogy a végére behülyülnék ha jön vmi idióta XD

DVD lejátszóhoz meg:
márka..ugyan..nem mindig mindenben a márkás a jó ^^'

Member

Zsiga, akkor mindjárt megnézem, hogy W_S melyik mondataival értettél egyet. Egyáltalán van olyan? :D
Mondjuk tényleg gyanús volt ez a "pár bit", mert ugye ha tényleg más szabvány lenne, a cucc nem tudná megállapítani, hogy "Wrong Region", csak annyit írhatna ki, hogy "Wrong Disk", mert mondjuk nem is ismeri fel a lemezt.

Pszichológus csak akkor keres sokat, ha már van neve, egy kissé túltelített lett a szakma.

kisvirag

hm, és WS te vagy a szüleid fizették azt a 6k-t?
egyébként én kicsit ledöbbentem, igaz nemnagyon volt elképzelésem mennyi lehet egy ilyen alkalom, de igy izé... megértem, hogy itthon egyébként is miért nem járnak nagyon az emberek.
itt egyébként a legnagyobb gond szerintem az volt, vagy az, hogy itt sem elég az, hogy az embernek legyen diplomája ebből, hanem a fennálló problémát, jelen esetben a "netfüggőséget" ismerje az ember. az, aki nem tudja, mi az az internet (ez most kicsit sarkitott igy) az ne akarjo engem ilyen problémával kezelni!
vagy rosszul látom a dolgot?

mondjuk ez nekem most alapproblémám, mert a TDK-m internetes kommunikációból, azon belül is az IRCből írom, ami egy hihetetlen aktuális téma, de a társadalomtudósok, meg a kommunikációkutatók zöme nem ismeri (még a chatet se nagyon), és igy a 20 perces előadásom nagy részét a saját kutatás bemutatása helyett kénytelen vagyok gyorstalpalónak csinálni...
egyébként elszomorító, mennyire nem foglalkoznak ezzel a dologgal, vagy mennyire csak bizonyos területeivel ( a mobilkommunikáció kutatása a westel, most meg a t-com támogatása miatt elég előrehaladott, de itt is csak a marketingszempontból fontos kérdések, illetve a blogokkal mostanában viszonylag sokat foglalkoznak) foglalkoznak.
pedig az irc szerintem az egyik legkönnyebben kutatható terület lehet, hiszen baromi egyszerű logolni, valamint nagyszerű statisztikai pogramok vannak hozzá... namindegy, meg kell várni, hogy felnőjön egy új tudósnemzedék, aki már az internet korába született, hogy az ember olyan szakemberekkel találkozhasson, akiknek már nem csak az ímélről van fogalmuk (és nem esnek kétségbe, ha nem a saját gépük elé ülnek és nem úgy néz ki az áutluk).
Az emberek azért magányosak mert falakat építenek hidak helyett.

Lythis

Pszichológus 2 alkalom.
yay.. asszem
Quote from: White SeeD on 2006-10-30, 10:20:06Példának azt hozta fel, hogy ő a gép előtt ül és hagymát eszik.És én azt nem érzékelem.
Jahm, naés? Én meg teát döntök magamba a melegszendvicset zabálok. Ő érzékeli? nem. (rossz neki, mert finom a cucc...)
Quote from: White SeeD on 2006-10-30, 10:20:06egyedűl a tapintást tudta felhozni, amire nem tudtam túlsokmmindent mondani.
Igen, mert amint kimegyek az utcára, orrbaszájba taperálok mindenkit, a hajléktalanoktól kezdve az aluljáróban, a büfésnénéig bezárólag.
Quote from: White SeeD on 2006-10-30, 10:20:06Viszont az hogy a gesztusok nem jönnek át a neten nemigazán tudtam egyetérteni.
mármint arra gondolsz, hogy postolhatsz emoticonokat?
Quote from: White SeeD on 2006-10-30, 10:20:06Mondjuk a nő fulltotál gépellenes, gyak semmit nem tud a virtuális valóságról, az internetes társadalmoról. Csak akkor nem értem mitől szólja le, ha nem is ismeri :redface:
"MOAR" "SAUCE" "KILL HER, THEN SKULLFUCK HER WHILE SHE'S STILL WARM. POAST PICS FOR GREAT JUSTICE."   internetes társadalom.. :rolleyes:
Quote from: White SeeD on 2006-10-30, 10:20:06Aztán a végén mikor úgy közöltem, hogy...
Hogy úgy?

Edina-chan

Quote from: Member on 2006-10-30, 11:22:51

Pszichológus csak akkor keres sokat, ha már van neve, egy kissé túltelített lett a szakma.
nekem már most van nevem  :Kiraly: najó, azért még nem xD

Kvikveg

Regiokon tudtommal elvileg azert van, mert van ahol korabban jon ki a DVD, es nehogy mar mashol elobb nezhesd DVDn, mint moziban.
Megeloztek.

WS: hat ahhoz, hogy most barmit mondjak tudnom kene, hogy hogyan elsz. Valszleg ha gyk 0 emberrel van rendszeres kapcsolatod a csaladon kivul IRL az gaz. A nonek abban tenyleg igaza van, hogy nem minden jon at. Most eszembe jutott az a karikatura, ahol a lepukkant haziasszony es a sorhasu melos chatel, az egyik kozli, hogy playboynyuszi, a masik meg, hogy aranyifju. :lul:
Viszont nyilvan inkabb virtualis kapcsolat hasonlo erdeklodesuekkel, mint irl kapcsolat sorszagu Gezaval a sarki kocsma porkoltszagu levegojeben.

QuoteIgen, mert amint kimegyek az utcára, orrbaszájba taperálok mindenkit, a hajléktalanoktól kezdve az aluljáróban, a büfésnénéig bezárólag.
:lol:
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

kisvirag

szerintem neve mindenkinek van, általában egyszerre mindjárt több is :D
XD  :lazza:

Edina-chan

Quote from: Lythis on 2006-10-30, 11:30:47
Pszichológus 2 alkalom.
yay.. asszem
Quote from: White SeeD on 2006-10-30, 10:20:06Példának azt hozta fel, hogy ő a gép előtt ül és hagymát eszik.És én azt nem érzékelem.
Jahm, naés? Én meg teát döntök magamba a melegszendvicset zabálok. Ő érzékeli? nem. (rossz neki, mert finom a cucc...)
naigen, télleg rossz neki, de a hagymaevést jó hogy nem érzékeled, meghalnál a leheletétől  :D

Zsiga

Quote from: White SeeD on 2006-10-30, 11:30:52
Hátő, nekem még így tanították anno az iskolában :smile:
Akkor kérd vissza a pénzed. ;)

Az asztali írók meghát. Van két ugyanolyan márkájú lejátszó. Egyik 2-es régiós a másik 1-es.
Egyik nem olvassa el a másik lemezeit.
Ezt a baromságot onnan veszem hogy tapasztaltam. Ha régiómentesen írna akkor olvasnia kellene mindkettőnek mindkettő lemezét.
Na ez érdekes, mert én eddig épp az ellenkezőjét tapasztaltam, azok az asztali felvevők amikkel találkoztam PC-n visszanézve régiómentes lemezt írtak. Nem is lenne semmi értelme régiós lemezt írniuk. Olyat valóban láttam már viszont hogy pl. egy Pana író lemezeit nem sok más asztali játékos szereti beolvasni, attól függetlenül hogy kettes régiójú volt az olvasó és az író is.

Amúgy valóban nem a márkán, vagy az áron múlik hogy mit játszik le. Viszont tény, hogy sok nagyonolcsó noname lejátszó visz mindent míg a drága márkásak között sok a régióspecifikus darab. Ez is saját tapasztalat :smile:
Ez mind igaz, csak azt írtam hogy van rá bőven ellenpélda is.

Quote from: Member on 2006-10-30, 11:22:51
Zsiga, akkor mindjárt megnézem, hogy W_S melyik mondataival értettél egyet. Egyáltalán van olyan? :D
volt, de mivel a topic törölve lett így nincsen rá bizonyíték :D
Valóban előfordul néha. :D

Pirula

Quote from: White SeeD on 2006-10-30, 10:20:06Pszichológus 2 alkalom.
Szerintem ott szúrtad el az egészet hogy te saját magad nem érezted hogy valami bajod lenne és mégis elmentél hozzá. Ezek után milyen alapon kritizálod?
Ha elmész egy dokihoz úgy hogy nincs semmi bajod akkor nyilván megjegyzi majd hogy mi lenne a tökéletesen egészséges életmód és szembesít vele hogy nem azt folytatod  - mint ahogy veled együtt az emberek többsége - és mit kéne tenni ennek irányában.
Egyébként csak használt neked nem? Megerősített az eddigi elképzeléseidben és jót lehetett róla beszélni itt az ot-ban.

Kuroi Tenshi

Quote from: Pirula on 2006-10-30, 13:01:45
Egyébként csak használt neked nem? Megerősített az eddigi elképzeléseidben és jót lehetett róla beszélni itt az ot-ban.
Hát... 6 rugó + 90 perc+utazás alternatíva-költsége áron sok dologról lehet
jót beszélni, amit talán még élvezel is, nem csak muszájból csinálsz és
feszengsz :)

Kuroi Tenshi

Nem az előbb mondtad, hogy felesbe fizettétek? ;)

kisvirag

jaaaaj de kukacoskodo vagy XD

Kuroi Tenshi

Nem is :p ha kukacoskodó lennék, akkor abba kötnék bele, hogy
"A 6K az egy órára vonatkozik." közben meg 45 perc volt máshol :hehe:

RE@L

White Seed! No offense csak két kérdés : Szoktál eljárni szórakozni? Nem tudom milyen a zenei stílusod de mindenki megtalálja a neki való szórakozóhelyeket, igaz ehhez hozzátartozik a következő kérdésem is: vannak IRL barátaid is vagy csak neten vannak mélyebben, esetleg spanok akikkel el tudsz menni szórakozni?

"The past is the past... and the future is the future. A man is a man, and a woman is a woman. I am who I am, and you are who you are. Like it really matters anyway....
" - Faye Valentine (Cowboy Bebop)
Van ami kell van ami nem / újra itt, újra ott  remélem nem elkapkodott.

Lt. Simoan Blarke

RE@L: csak azert, mert peldaul valaki ruhelli az ot korulvevo embereket, es azok, akikkel eljarna ide-oda, krvamessze laknak vagy el vannak havazva, pszichologushoz kell menjen? (ez csak igy felmerult. azert, mert valaki utal jo csorda modjara randalirozni a varosban, nem biztos, hogy beteg.)
gondolom nem latszik a logikai kapocs, de mintha a "got no life?" temakorere probaltal volna ravilagitani. or am i wrong?  :redface:
In Raid_0 the zero stands for how many files you are going to get back if something goes wrong.

"It's easy to kill someone. Just forget the taste of sugar." - Monster

Selmo

Quote from: Lt. Simoan Blarke on 2006-10-30, 19:32:08
RE@L: csak azert, mert peldaul valaki ruhelli az ot korulvevo embereket, es azok, akikkel eljarna ide-oda, krvamessze laknak vagy el vannak havazva, pszichologushoz kell menjen? (ez csak igy felmerult. azert, mert valaki utal jo csorda modjara randalirozni a varosban, nem biztos, hogy beteg.)
gondolom nem latszik a logikai kapocs, de mintha a "got no life?" temakorere probaltal volna ravilagitani. or am i wrong?  :redface:
:tezsvir:

A tökéletesség unalmas.

Member

Nem tudom, én vecsén echte W_S vagyok, míg Szegeden inkább Re@lis. Az baj? :confused:

RE@L

Én 1 szóval se mondtam ilyet! Én csak kíváncsi vagyok mert egyetértek azzal hogy az internet jó dolog és jó kapcsolatfentartásra, de úgy egészséges hogyha van igazi életed is. Ne mondd nekem hogy nem létezik vonat, nem létezik az hogy ha nem tetszik 1 koszos kisvárosban akkor nem tudsz új életet kezdeni valahol máshol. Ne mondd nekem azt hogy egészséges hogy nincs olyan haverod akivel bármikor bedobhatsz 1 pofa sört ha akarsz és nem vagy anti-alkoholista. Ne mondd nekem azt hogy egészséges dolog hogy nincs kivel beülj 1 kávézóba 1 kávéra. Kedves öreg boszorkányunk sejtelmem szerint hasonlóra szeretne rávilágítani, de a pszcihológus sose fogja ezt képedbe vágni mert csak akkor lehetséges változás és javulás ha SAJÁT magad akarsz egyáltalán változtatni. Ha nem akarsz nemkell. Ha jó hát jó, viszont ne legyen az hogy 40 évesen arra ébredsz hogy elment melletted az élet. Én ha vidéken laknék, mindenki akit kedvelek mérföldkövekre van tőlem, mindent megtennék hogy máshol ahol jobban be tudok illeszkedni/elhelyezkedni új egzisztenciát teremtsek magamnak. Eleget voltam régebben Emo kid az életemben és eleget sajnáltattam magam. Én írtam hogy no offense csak a jelenség mint maga érdekel. Az hogy most te mit vagy bárki mit nevez életnek relatív változik. Vagy azt jelenti hogy legbelül mire vágyik (get a life illetve "life") fogalom alatt, vagy azt hogy a társadalmi norma szerinte micsoda. Emberek alapvetően különbözőek. Az az egészséges. Nem kell hogy csorda plázaember legyél! Egyéniség legyél, olyan egyéniség akit szeretnek az embertársaid(nem kell mindenki szeressen, de kell hogy legyenek olyanok akik szeretnek!) és egészségesen tudsz egy légtérben lenni velük. Az ember alapvetően társadalmi szociális lény. Nem egészséges az ha nem szocializálódik testileg, lelkileg embertársaival. Sőt meghinthetjük még azzal az alaptulajdonsággal hogy társas lény. Nem hiába Biblia is tanítja sőt liberálisok is vallják ha "más, más" de társ. Kell egy társ. Egyedül nem megy. Vagy teszem azt szerintetek egészséges hogy pl teszem azt hasamra ütök 24 éves egyed a szüleivel él? Én most vagyok 18 és nem bírok itthon lenni. Nem bírok itthon önmagam lenni és a saját életemet élni. Dolgozom. Gyűjtük és félrerakok arra hogy el tudjak menni 2-3 hónapon belül albérletbe. Én ezzel a nagy Otaku-sággal se értek egyet. Miért jó ha fetisiszta módon imádunk valamit? Bálványozunk? Nem mondom azt hogy mindenki extrovertált kéne legyen, vagy feltétlen nyitott legyen mindenre de azért a túlzott elzárkózás mindentől mert nekem semmi se tetszik az nem egészséges.

@Member

Miért lenne baj? Tudtál lépni előre a saját állapotodból.

"The past is the past... and the future is the future. A man is a man, and a woman is a woman. I am who I am, and you are who you are. Like it really matters anyway....

Member

Azzal még semmi baj nincs, ha egy 24 éves a szülei nyakán él, teszem azt, dolgozik, tanul, élete párját még nem találta meg stb. Ergo később a szüleid lesznek rád utalva.
Nem tudom, én 3/4 év itthonlét után (hiába volt itt a felétől Araki) erősen a meghülyülés határán voltam, hiába voltak itt a falusiak, ők nem az én társaságom, ahogyan a családom java sem (max politikailag, de ezt most hagyjuk). Most, Szegeden 2 emberrel van haveri kapcsolatom, gyakran megyünk el iszogatni, néha csatlakozik hozzánk még egy srác, de így többen nem, mert a kolesz tagjai eléggé... satnyák. De jöv. héten elvileg összeruccanunk egyikük mangarajzoló ismerősével, szóval lesz muri. :) Végülis mindkét állapotnak megvan a maga előnye, itthon tudok a "pótcselekvő" kis projektjeimmel foglalkozni, a városban meg olyan kis társas lény vagyok, mint bárki más, magyarán most jól érzem magam. Az otakuknak sem hinném, hogy feltétlen egyedül kell lennie (nem láttam a Geshinkent, de szerintem ott is összeröffennek néha), csak kis országunkban sajátságos ez, ahol ez a műfaj nem elterjedt ahhoz, hogy összefogja az embereket.

Lt. Simoan Blarke

RE@L: addig jo, amig te akarsz elkoltozni ;> (tudom, hogy nem oleli fel a teljes valaszod, de csak ehhez a reszhez akartam erdemben hozzaszolni ;D )
In Raid_0 the zero stands for how many files you are going to get back if something goes wrong.

"It's easy to kill someone. Just forget the taste of sugar." - Monster

RE@L

Quote from: Lt. Simoan Blarke on 2006-10-30, 20:20:03
RE@L: addig jo, amig te akarsz elkoltozni ;> (tudom, hogy nem oleli fel a teljes valaszod, de csak ehhez a reszhez akartam erdemben hozzaszolni ;D )
Így van, az se tartom reálisnak amit 1 ik barátommal csinál anyukája, igaz megvan rá az indoka amit most nem akarok ecsetelni. Ő is dolgozik de amíg nem tanul meg van mondva hogy 30ezret hazaad havonta mivel ott lakik.
@Member nemtudom, én bennem megvan az mint a madárfiókákban hogy ha tud gondoskodni magáról akkor kiröppen a fészekből.

Member

Most nem akarok nevekkel dobálózni, de van, aki biztosra megy és megvárja, hogy elfogadható alapra építsen és nehogy véletlenül futóhomokot fogjon ki.
Én csak akkor költözöm ki, ha meglesz a diplomám meg találok olcsóért házat (őszintén nem komálom az albérletet, akkor már inkább egy apró panel).

SaiyaGin

Ma elmentünk, hogy megnézzük a Szabadság, szerelmet, azonban mire odaértünk, már nem volt rá jegy.
A mozi egy bevásárlóközpontban található (ami arról nevezetes, hogy bár van benne 8-10 ruhaüzlet, az én méretemben eddig csak 2 rövidujjú polót és 5 pár zoknit találtam :lame:) könyv és dvdboltba. Fazékkal ellentétben ugyanis én még nem tudtam megvenni a magyar FMP-dvd-t. (Habár abból, amit írt róla, lehet, hogy jobb is így.) Ha jól számolom, eddig 5 boltban nem találtam meg, de lehet, hogy volt az több is. :rolleyes:

Yakumo

Do T.H.I.S. way. ;)

Amúgy meg, azért nem olyan borzasztó az sztem, csak a magyar hangot kerülni kell (sztem). A felirat lehet, hogy nem valami jó, de nálam nem rontotta el a film élvezhetőségét egyáltalán. ;)

SaiyaGin

Quote from: Yakumo on 2006-10-30, 21:15:27
Do T.H.I.S. way. ;)

Gondoltam rá, csak még soha nem vásároltam neten keresztül, és nem tudom hogy működik. Ahogy nézem, regisztrálni kéne hozzá... Egyáltalán vidékre szállítanak?

Darkstar

Netes vásárlásnál mindíg (najó, 99%ban) találsz információt az oldalon, amin belül biztos szó van a szállításról is, jelen esetben itt.
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん