Offtopic

Started by Lt. Simoan Blarke, 2006-10-23, 21:38:47

Previous topic - Next topic

chilip

ha nincs erős matematikus hajlamod, szörnyű kínkeserves az a szak :P de BME-re meg nem volt elég pontom, és a legszarabb tárgyakat a "proginfo easy"-vel (C szakirány) se lehet megkerülni. sőt ha valaki nagyon elvetemült, puskázással se lehet megkerülni egyiket se mert még ha be is jönne, szigorlaton úgyis visszakérik az egészet.... nincs mese mindent tudni kell

Darkstar

Tudom, én is lehúztam ott pár évet, bár én B-n voltam iirc. :D
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Member

Én fél év után logout-oltam, nyugtasson meg, hogy nálam jobb vagy. ^^

chilip

apámnak viszont komplexusa ez :D
neki nincs diplomája + anyámnak sincs = nekem !!!MUSZÁJ!!! hogy legyen

majd valahogy elő kell neki adjam a dolgot :D nem fog örülni neki :(

Fazék

óó ez a téma ismét? de rég is volt már :)

még az eredeti prog.terv.mat. szakra jártam, de "csak" másfél évet vesztegettem el. ennyi idő már elég volt, hogy belássam, hogy a matek részét a büdös életbe nem tudnám beseggelni, hiába voltam húúdeokos gimiben matek fakton, az magában semmit sem ér
aztán persze csak értelmetlenül ugráltam szakok között, további elfecsérelt évek, azóta sincs diplomám, 2-3 éve meg dolgozok családi cégben.
great success.
apu simán vörös diplomás - reál
anyu csak simán diplomás - reál, meg azt hiszem másoddiplomás közgáz vagy könyvelés-sszerűségből

no pressure here :haha:

chilip

családi céggel könnyű :( van nálatok üres hely? :P

[spoiler] :angyali:[/spoiler]

Member

Quote from: chilip on 2011-01-22, 00:00:47
neki nincs diplomája + anyámnak sincs = nekem !!!MUSZÁJ!!! hogy legyen
Viktor ismimnek is megmondták a szülei, hogy orvos vagy gyógyszerész diplomát kötelező szereznie, amúgy mindkettő kétkezi munkás. ::)

Makos

chilip, nem vagy egyedül. Csak én épp azt nem tudom hogy mit kezdek magammal, ha otthagyom az egyetemet.

chilip

festő, asztalos, parkettás, vízvezetékszerelő, kőműves, kertész

ez mind hiány (a jó szakember) és ha jó vagy benne akkor jól megfizetik

uccsó 3 hard mode, vízvezetékszerelőhöz és kertészhez tanulni kell a szakmát suliban sztem, kőműves meg fizikailag hard mode

gondolkodtam hogy elmegyek dolgozni valamilyen szakmunkás mesterhez akinek jó híre van (utána kell járni), dolgozni nála 1-1,5 évet azt kimenekülni külföldre. :) külföldön nagyon jól megél egy jó, megbízható szakember

legalábbis ez az én meglátásom így most a helyzetről, ha valami nem fedné a valóságot lehet javítani ^^

Xzone

Én BME mérnök infóról buktam ki úgy másfél éve, de csak azért mert lusta voltam. Visszajöttem villamosmérnök szakra ugyan ide, és egyáltalán nem bántam meg. Tudományos/mérnöki pályán kívül el sem tudok képzelni magamnak semmi mást.

Makos

Miskolcon?

Én innen akarok menekülni lassan. Tököm televan a tanárok egójával. (mérnökinfo)

Makos

:facepalm:
Estevanmááá :D :lame:

Meg bnőm is felbaszott és nem látom már amit olvasok.
(Nem, nem megyek a párkapcsolatok topicba)

Moha

Quote from: chilip on 2011-01-21, 23:54:16
ha nincs erős matematikus hajlamod, szörnyű kínkeserves az a szak :P
Mit gondolsz, én miért hagytam ott? :haha: Már a mátrixoknál meg a komplex számoknál is  :wtf: fejet vágtam.
Nálunk egyik szülőnek sincs diplomája, mondjuk anyám simán bejutott volna egyetemre, csak nem lépte meg.

Én viszont így, hogy otthagytam az egyetemet, már 7 éves munkatapasztalatra tekinthetek vissza, ami sok esetben többet nyom a latban, mint a friss diploma. IT szegmensben legalább is, mert ott többnyire az a lényeg, hogy TUDD csinálni, nem az, hogy papírod legyen róla.

Makos

Amúgy mennyire érdemes megcsinálni egy cisco képzést? Mondjuk CCNA-val már lehet kezdeni valamit?

Xzone

Az egyik szobatársam bátyja hozott Shanghaiból egy üveg pálinkát. A cucc elég durva, de meglepően jó. Csak azt nem tudom, miből készült :redface:

[spoiler][/spoiler]

Member

Quote from: Xzone on 2011-01-22, 00:57:26
Tudományos/mérnöki pályán kívül el sem tudok képzelni magamnak semmi mást.
(Ál)tudományos pályán kívül jelenleg én sem. Bár előtte nem árt terepen lenni 4-5 évet.

Quote from: Makos on 2011-01-22, 01:09:15
Meg bnőm is felbaszott és nem látom már amit olvasok.
(Nem, nem megyek a párkapcsolatok topicba)
Nocsak, van akinek ez nem reflex? :haha:

SaiyaGin

Milyen jó érzés is úgy olvasni, hogy közben fáj a fejem...

Puru²

Ha már Neptun rant felmerült ,múlt héten 3 fasza üzenetet kaptam:

1.Dimat tárgyra jegybeírás történt : elégséges.  :hopp: :hopp: :hopp:
2.Kurzus eredmény törölve: Dimat . WUT ?  :zomg: :zomg:  //hú lehet még a végén jobb lett?  :appl:
3.Dimat tárgyra jegybeírás történt:elégtelen .  :grrr:

Aztán pótvizsgán valahogy csak összeizzadtam ,hogy átmenjek . ^^"

Amúgy tök jó mire összeszedte magát a Neptun ,a legtöbb értelmes időben levő gyakhely már betelt .Érdekes lesz este fél 9-től 10-íg a vizuális programozás gyakom.

Ramiz

Én utálom a BME-t és a multikat, de egy intelligens, kihívásokkal teli, de nem túlórázós állást egy kis cégnél soha nem fogok találni, annyi mákom nincs... Szóval most ott vagyok, hogy nem akarok dolgozni soha. Meg felnőni sem.

http://www.google.hu/url?sa=t&source=web&cd=1&ved=0CBwQtwIwAA&url=http%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DZo4Y0TxW41g&rct=j&q=youtube%20i%20don%27t%20wanna%20grow%20up&ei=W7w6TbKGB5H2sgbWpLXzBg&usg=AFQjCNHLeNzznlrgsMaZroY5m3dAyxk1LA&cad=rja

Kicsit még örülnék is, ha bedőlne a mérnök-ipar vagy valami, és MUSZÁJ lenne elmennem mást csinálni, mert akkor lehetnék szakács vagy asztalos (ez utóbbi kb egy éve kezdett el érdekelni, apám egész jó hobbi-asztalos volt, de mindig rákényszerített a közös munkára és pokol volt vele bármit csinálni, úgyhogy ő, ha hatott is rám tudat alatt, tudatosan inkább csak taszított a faipari munkáktól :D ).
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

chilip

update:

na leültem szüleimmel és megtárgyaltuk a dolgot. meglepően jól fogadták, még apám is. nagyon meglepett a dolog.

még a követekező szemeszter ingyenes, így bejárok olyan órákra amik érdekelnek és a matekot teljes egészében hanyagolom. keresni fogok egy főiskolát/egyetemet aminek nincs rossz híre, nem kurva nehéz és programozást tanítanak (nem programozásnak álcázott matematikát) + közbe keresek munkát a szakmában.

most jelenleg értek javascripthez, php-hez valamicskét, 1-2 hónap alatt sztem eléggé ki tudnám gyúrni ezt. talán C++ -t is tutorialokkal meg egyebekkel itthon.

szóval meglátom még :) valaki esetleg tud ajánlani valami jó egyetemet/főiskolát ahol ilyen irányú perverzióimat kiélhetem kőkemény matekozás nélkül? :D

Fazék

Quote from: chilip on 2011-01-22, 13:18:24
abszolút nem látom át a helyzetedet, csak kérdezem: jól átgondoltad, biztos hogy érdemes beáldozni fél évnyi állami támogatást a következő egyetemből?
persze lehet hogy rosszabb, ha kiesel a képzési ritmusból... legalábbis nálam lehet, hogy ez is betett, hogy év felénél hagytam abba, utána jött fél év semmittevés és csak utána egy következő egyetem, ahol aztán maradt a semmittevés, nem bírtam fölvenni a tempót

chilip

levelezőre akarok menni mindenképp és az tudtommal csak költségtérítéses  :confused: vagy nem jól tudom?

chilip

és ezt mindenhol meg lehet játszani? amúgy ha lesz munkám sztem mind1 (van 1 kilátásban annál a cégnél ahol mind2 szülőm dolgozik - ez még úgy is kurva jól jönne hogy lehet szerződést aláírni a céggel hogy kifizetik a tandíjat, de cserébe a tanulási időt (3 év) a diploma után náluk kell töltenem, nem mehetek máshova) mert már csak 1 db félév, 1 szemeszter maradt meg az állami támogatottak közül.

Member

Ha jól értem, kemény 1 db állami féléved maradt a 12-ből? Nem vagyok benne biztos, de ha eddig osztatlan képzésben voltál (tehát 9 félévet szúrtál el), akkor a BA-t mindenféleképpen fizetősen tolod, mivel annak képzési ideje rövidebb (6 félév), mint amennyit már a másikban jártál. Bár az is lehet, hogy ez csak osztatlan - osztatlan esetén érvényes.
Amúgy természetesen van állami levelezőn, én is azon vagyok, az egyetlen kérdés, hogy összejön-e a létszám.

Darkstar

Tudja valaki, hogy a MediaMarkt-ban még lehet leadni használ CD-ket? Találtam vagy 200 régi szart, amire semmi szükségem nincs, és csak a port fogják. Tudom, hogy nem veszélyes hulladék, de kidobni nem akarom ha van más megoldás.
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Member

Ti éreztétek már, hogy milyen megnyugtató a kutyátok szívdobogását hallgatni?

szpeter

Quote from: Member on 2011-01-22, 22:29:12
Ti éreztétek már, hogy milyen megnyugtató a kutyátok szívdobogását hallgatni?
Hát,ha épp újjáéleszted,biztosan az.

(Egy macskáét éreztem amikor felemeltem és hevesen vert így rájöttem,hogy nem örül annak hogy fölemeltem és le akar jönni a biztos talajra.Tériszonyos cica?)

Member

Quote from: szpeter on 2011-01-22, 23:02:43
Az anyaméhet te biztosan kihagytad. :haha:

szpeter

Quote from: Member on 2011-01-22, 23:05:01
Quote from: szpeter on 2011-01-22, 23:02:43
Az anyaméhet te biztosan kihagytad. :haha:
Dzsízusz, ne akarj mozgás közben szülő macskát látni  :zomg: Talán 10 éve volt, bejött a macska az ablakon (földszintes lakásunk volt) rohanás közben meg elejtett 5-8 porontyot  :zomg: (nem győztük elajándékozni)
Kutyaszületést még nem láttam biztos az is izgi.:D A kutyánkat már megszületve vásároltuk sajna  :D