Általános anime terefere/vita topik

Started by SaiyaGin, 2006-12-30, 09:42:55

Previous topic - Next topic

Member

1. Lain
2. NGE

GitS-ről nem alkotnék véleményt, másik kettőt nem láttam.

sirtomi

GitS-et nem tartom túl elvontnak, Lain-t és Texhnolyzét annál inkább.

Member

Nem tudom, ki hogy van vele, de nekem kezd herótom lenni a rengeteg iskoláslány sztoritól, amiben mindig ugyanazok a jeles napok jönnek be. Egyszer pl. egy nap pont úgy jöttek ki a Lucky Star, Azumanga és Cardcaptror Sakura részek, hogy mindháromban éppen sportfesztivál volt és kissé vertem a 3.-nál a fejem az asztalba. A japók még nem unják saját magukat? :confused:

minuszmiki

Jók azok, kell néha olyan is, hogy nem a szokásos seifukuben látom a lányokat. Másrészt meg nem nézek egyszerre három hasonló sztorit (asszem), szóval így még nem jártam. :)

motifator

Ó, a sportfesztiválok...   :szemuveges:
Imádjuk ezeket a jeles napokat. És amíg a célközönség is így gondolja, addig iskoláslányos animékben lesz sportnap, iskolai fesztivál, Valentin nap, nyári fesztivál a közeli szentélyben tüzijátékkal, újévi imádság sorshúzással és még egy csomó nyalánkság.
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

Próféta

Kihagytad a transfer student érkezését, meg a nyaralást az egyik osztálytárs tengerparti nyaralójában :)

Member: igen, mi is unjuk. Nem kell ilyen fajta animéket nézni. Vagy legfeljebb ritkán. Az egyszerre három sorozat már így is az életveszélyes dózis másfélszerese.

Member

Nem én választom meg, hogy mit nézzek, úgy árasztanak el vele Araki ismerősei. :rolleyes:
Még azt a bátorság próbáját imádom, amikor a sötét erdőn kettesben elmennek a szentélyig. Vagy a tesiórákat, ahol mindig szekrényt ugranak.

motifator

Na és a kiruccanás egy közeli onsenbe?
Amúgy iskolás slice of life animéktől mégis mit vársz? These are the slices of a japanese schoolgirl's life.
Persze van olyan is, amikor ezek az iskoláslányok földalatti szervezetek titkos ügynökei, vagy éppen óriásrobotokkal mentik meg a világot, de nekik akkor már nem is jár sportnap?
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.

Member

Nem ilyen ingerlően unreal dolgokra gondoltam, de lehetne mindenkinek vmi normális személyisége, akkor már normális történet is lehetne és akkor nem kellene a 26 rész alatt 6 szemeszter lenyomni, tehát minden jeles napot 3x. :)

Solid Snake

Quote from: Member on 2007-07-17, 21:17:15
Nem tudom, ki hogy van vele, de nekem kezd herótom lenni a rengeteg iskoláslány sztoritól, amiben mindig ugyanazok a jeles napok jönnek be.

A School Days kell akkor neked.  :D

Manitu

Quote from: Solid Snake on 2007-07-17, 22:19:47
Quote from: Member on 2007-07-17, 21:17:15
Nem tudom, ki hogy van vele, de nekem kezd herótom lenni a rengeteg iskoláslány sztoritól, amiben mindig ugyanazok a jeles napok jönnek be.

A School Days kell akkor neked.  :D
Lesz majd abban is, ne izgulj ;)

Kvikveg

:lul: :lul: :lul:
Anyam, vegre megertem a napot, hogy masok is megertenek, amikor nem iskolaslany-animet akarok nezni  :lol:
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Cobra

Member át is állította a nemét a profiljában :D
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Én

Egy haverral elkezdtük nézni a rahxephont, az elején még csak megjegyezgettük hogy ez és ez az NGE-re emlékeztet (pl ahhogy a kisgyerek nézi ahhogy szétbarmolják a várost, de ez még nem olyan kemény), de a 4. rész végére már szabályosan röhötünk az azonosságokon :rotfl: De azért úgy tűnik nekem, hogy a története teljesen más lesz (remélem), meg ezek után már csak a lulzért is megnézem.

Cobra

Ne aggódj, bár elmegy NGE klónnak is, de szerintem sokkal jobb annál :)

motifator

Az biztos, hogy nem sok értelme van úgy nézni, hogy elhatározod, hogy márpedig ez egy Evangelion ripoff, és csak a hasonlóságokat keresed.
A RahXephon szerintem egy jó anime, függetlenül attól, hogy az NGE "ihlette"-e, vagy sem.
És van neki egy felejthetetlen 19. része. Ha majd eljuttok odáig, akkor érteni fogjátok, hogy miért.

Én

Megpróbálom, bár van néhány eleme amit szerintem direkt azért raktak be, hogy emlékeztessenek... pl amikor az ügynökcsaj viszi kocsival a srácot, azt Potosan ugyanúgy ábrázolják, még kameraállásban is, ahhogy az eva-ban, meg ugye ott az ending zenéje mindig más, itt ahhigy észrevettem a szövege, viziszörnyes jelenet, etc, és még csak 4 részt láttam. De hangsúlyozom, hogy ezeket szvsz direkt rakták bele, amúgy utalásképp :P
És amúgy sem nevezném ripoffnak, mert a története tökéletesen másnak tűnik.

Cobra

Bizony van pár szándékos EVA betét. Viszont maga a történet az eléggé más.

Rage

Én úgy fogalmaznék, hogy (NGE-fanek nyugodtan tépjenek szét :angyali:) a RahXephon az NGE "javított verziója" - olyan, amilyennek az Evangelionnak lennie kellett volna. Tudom, biased opinion ect, de nálam ez a CUCC mérföldekkel veri legendás "elődjét", és nemcsak a 19. rész miatt: a két anime megvalósítása között igen erős minőségbeli különbséget vélek felfedezni a RahXephon javára. Lehet, hogy ez volt az utolsó postom, dehát ez a véleményem. :D
痛みを感じる方向に、出口がある!

chilip

Quote from: Rage on 2007-07-19, 11:09:46
Én úgy fogalmaznék, hogy (NGE-fanek nyugodtan tépjenek szét :angyali:) a RahXephon az NGE "javított verziója" - olyan, amilyennek az Evangelionnak lennie kellett volna. Tudom, biased opinion ect, de nálam ez a CUCC mérföldekkel veri legendás "elődjét", és nemcsak a 19. rész miatt: a két anime megvalósítása között igen erős minőségbeli különbséget vélek felfedezni a RahXephon javára. Lehet, hogy ez volt az utolsó postom, dehát ez a véleményem. :D

nekem mindkettő tetszett, egyenrangban vannak a szememben

Solid Snake

Én úgy fogalmaznék, hogy (NGE-fanek nyugodtan tépjenek szét :angyali:) a RahXephon az NGE "javított verziója"

Na akkor megvan, hogy mit is fogok megnézni legközelebb.  :hopp:

ultimecia

Én pont fordítva látom. Szerintem a Rahxephon az NGR happy endel ellátott butított verziója hétköznapibb embereknek :D

kelvor

Hétköznapibb embereknek? zomg. :haha:

noriko

(át lett hozva a Mit láttál legutóbb...-ból. előzmények)

thanks for the warning :D

amúgy sejtettem. ilyen alapozással másmilyen nem is lehetne.
NGE-nél ismertek emo-bb animét btw?
"I wish I could, but I don't want to."

minuszmiki

Csak hogy más véleményt is hallj: Végig ilyen lesz. :D (Egyébként akármennyire emo a sorozat, az utolsó két rész illetve az EoE hatásos, ahhoz meg érdemes megnézni az előtte lévő huszonnégyet.)

Kuroi Tenshi

Quote from: noriko on 2007-07-27, 00:46:20
ultimate emo animének tűnik
:__devil: Na jól van, Captain Noriko, ezt megjegyeztem  :hehe:
Mondjuk az eleje még tényleg gyenge és teli van Shinji rinyálásával; 17-től
mutatja meg majd a foga fehérjét. Majd 26 rész és EoE után ítélkezz.

Darkstar

Quote from: Kuroi Tenshi on 2007-07-27, 00:57:26
17-től mutatja meg majd a foga fehérjét.
Jah az a még ultimate-ebb emozás és a ZOMGDEEP part helye. :D
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

kelvor

Quote from: Darkstar on 2007-07-27, 01:00:09
17-től mutatja meg majd a foga fehérjét.
Jah az a még ultimate-ebb emozás és a ZOMGDEEP part helye. :D

Igen :D + A vége fele 2 Shinji üvöltés között simán belefért egy zuhany meg vacsikészítés.

noriko

Mondjuk az eleje még tényleg gyenge és teli van Shinji rinyálásával; 17-től
mutatja meg majd a foga fehérjét. Majd 26 rész és EoE után ítélkezz.
Ez nem ítélkezés volt, csak megállapítás.  :ejnye: De az emo-t nem pejoratív értelemben írtam egyébként, hanem mert eddig tényleg olyan volt az egész. Akár Shinji akár Rei hozzáállását nézzük.
Természetesen végig fogom nézni, aztán majd jövök megint. :)

"I wish I could, but I don't want to."

Én

Rei... emo... hmm...
Viszont shinjivel egyetértek (azt hiszem, mindenki :D )