~*Káros szenvedélyek*~

Started by Eberinu, 2007-01-26, 15:19:01

Previous topic - Next topic

kisvirag

MEmber: látszik hogy tényleg sokat öl a PPG :D
aztmondam: nem egy srác van :D nem azt, hogy mind :P
Az emberek azért magányosak mert falakat építenek hidak helyett.

Zsiga

Quote from: Member on 2007-01-26, 18:37:37
Akkor én vagyok az egyetlen, aki az arc+popsi+kézfej kombót nézi lányoknál...? Nya mind1, két káros erős szenvedélyem van, az egyik az alkohol, a másik legalább harmicháromszor annyi agysejtet öl meg... az meg a powerpuff girls z. :D
Amikor viszont vki azt mondja: "Egyetlen káros szenvedélyem a sport.", erősen elzárulnak a szívbillentyűim...
Nekem a sport az egyetlen káros szenvedélyem. Legalábbis a többitől még nem kerültem kórházba.  :D

Member

Ezen logika alapján nekem a porallergia a káros szenvedélyem? :)

Rounin

Quote from: Member on 2007-01-26, 18:59:45
Ezen logika alapján nekem a porallergia a káros szenvedélyem? :)

Csak ha aktívan űzöd :p

Member

Quote from: White SeeD on 2007-01-26, 19:07:36
A többit meg mint antialkoholista, drogista, antidohányos mélységesen le tudom sajnálni, hogy iylen szerekre van szükségük az életben hogy pl jólérezzék magukat.
Ugyanazért történnek ezek, mint nálad a gép előtt ülés.

Member

Fogadunk? :) Hosszú távon ugyanolyan szinten leépíted a kapcsolataidat a külvilággal, és ugyanolyan életképtelen leszel, ha kijutsz a "szobából".

kisvirag

én inkább a mozgásszegény életmód káros következményeire hívnám fel a figyelmet :)
Az emberek azért magányosak mert falakat építenek hidak helyett.

arianrhod

Quote from: White SeeD on 2007-01-26, 19:07:36
A többit meg mint antialkoholista, drogista, antidohányos mélységesen le tudom sajnálni, hogy iylen szerekre van szükségük az életben hogy pl jólérezzék magukat.
Izééé...ööö...én úgy tudom az anti... az nem csinál semmit.Ezért nevezem én magam antialkholistának,mert nem iszok alkoholt meg nem dohányzom...vagy ezt eddig rosszul tudtam és keverek vmit? :confused:

kisvirag

szerintem White Seed arra gondolt, hogy ő mint anti mindenfele, nagyon tudja sajnalni azokat, akik nem anti mindenfelek, es ez kell nekik a boldogsaghoz :D
Az emberek azért magányosak mert falakat építenek hidak helyett.

Member

Miért, tudsz olyan IQ fightert, aki egyedül iszogat? :)
(A masszív alkoholisták mondjuk igen)
A drog más, ott sokan egyedül küldik. De a dohányzás is általában társasági. ;)
Meg te is jól tudod, hogy a net előtt nem láthatod, ha vki "hagymát eszik". ;) :D

Solid Snake

Quote from: Gmer on 2007-01-26, 17:52:47
(jó példa erre az anime, bár vannak akik szoktak nézni fighting animéket, de nekik meg az az Egy és Igaz műfaj, szóval kb semmiről se tudok velük beszélni...egyedüli kivétel ez alól az itt jelenlévő SolidSnakeGH :))

Köszönöm, elvtársam, ez jól esett.  :D

Való igaz, hogy maga az anime eléggé ismeretlen és furcsa téma az általános közéletben (nem is tudom, hogy mi lenne, ha pl. szerveznénk egy anime klub-ot a diákvédelmisekkel karöltve -- valószínűleg kiátkozna az egész tanár-diáksereg  :lol:).

Jómagam csupán a sok anime és filmnézést tarthatom "káros" szenvedélynek. Azért mondom azt, hogy "káros", mert:
1., antiszocialista életmódot okozhatnak
2., elképesztően képesek az időt felgyorsítani, így tipikus "hú-bazz-már-éjfél-van?"-reakciót válthatnak ki.

gyulababa

Haha, legrosszabb (igazából az egyetlen kimondottan rossz) élményem alkohollal mátrában volt, sok sok termelői bor. Megittam fél litert, utána egyik haverommal elmentünk sz@rni, de csak 1 üveg volt + 1 wc papír, ugyhogy úgy döntöttünk, hogy egyikünk ül be a papírral másik meg a borral. Kezdésnek én kaptam a bort..... így összessen 2.5 lityit döntöttem magamba. Tovább nem is részletezném :D Ja de igen, az 5 fős társoságból mindenkit lehánytam, kivéve magamat. Nagyon szeretem a barátaimat, hasonlóan rossz állapotban, kezeltek engem, még meg is fürdettek.

Fű ellen meg 0 kifogásom van, és ezt leginkább drogprevención szedtem össze. Kb 8-10 en jártam osztályostul mindenestül (fura vmiért a mi osztályunk 3* annyin volt mint a többiek:P), és ott gyakorlatilag nem tudtak egy érvet sem felhozni ellene. Sulinkba volt kendermag bagázs, és egy rendőrrel beszélgettek a témárol, ahol a rendőr is megjegyezte hogy egyetlen halálos esetről tud, amikoris egy vámraktárban egy 150KG os hasis tömb ráeset egy emberre.
Ganja storyból meg elég sok van, majd adagolom szépen :angyali:

"Az élet egy tál cseresznye" - Futurama

Member

Quote from: SolidSnakeGH on 2007-01-26, 19:49:46
1., antiszocialista életmódot okozhatnak
Az antiszociális, te. :)

Eberinu

#43
Quote from: kisvirag on 2007-01-26, 18:31:20
Eberinu: azt hinni, hogy a férfiak élőben nem beszélgetnek a mell(tartó) méretről, elég naiv dolog :)
nem egy srác van az ismeretségi körömben, aki előszeretettel tesz hangos megjegyzéseket a mellettünk elhaladó nők mell(tartó) méretére, és tárgyalják ki, hogy "ez megfelel" vagy nem.
(egyébként meg, a mellek bámulásán meg a róluk való beszéden kivűl hogy lehet ezt "megélni"? ??? )
Persze társasága válogatja, van akiknek ciki erről beszélni, másutt meg erról ciki, hogy már szívtál füvet.
Egyébként, a heti rendszeres meet nem "látása" a társaságnak? márpedig az animes meetek(nem feltétlen ennek a fórumnak a meetjeire gondolok csak) heti rendszerességgel zajlanak, és ott legalább biztosan olyan társaságot talál az ember, akikkel erről a témáról tud dumálni, és a heti meetek mellett rendszeres a "minimeet" szervezkedés is, amikor néhány ember, akik szorosabb barátságot kötöttek az ilyen találkozások során(vagy akár még a fórumon), még sűrűbben összejárnak.
Egyébként mostmár végképp nem értelek, először közlöd, hogy neked két óra net már sok, majd azt, hogy függő voltál és néha még most is... ne haragudj, nem belédkötni akarok, csak az ilyen következetlenségek akaratlanul szemen szúrnak.
És már megint nem a témához szólsz :D Nem veszed észre?Hát érdekes módon, fórumon kivüli,de még más fórumokon is normálisabb témákról folyik az OFF beszélgetés...mint melltartók...őszintén szólva, bárkinek mutatttam ezt a beszélgetéseket, röhögött rajta és szánalmasnak tartotta,és még te mondasz rám ilyeneket? Mintha én csinálnék fura dolgokat o_o' Meet-en kívül vannak barátaid? Miért nem velük vagy? Hmm? Sztem mindenkinek megvan a maga köre, nem? Ha nem akkor támaszkodhat csak a fórumos emberekre, én köthetek itt barátságokat, mert van pár ember,akikkel el tudok poénkodni, nem vesznek vérkomolyan olyan témákat,amik ott hangoztak el mostanában,sőt nem is írnak oda....szóval ilyen szempontból el lehet határolni...Nem értesz? Pedig nőből vagy vazz, neked érteni kéne :D Nem történhet meg, hogy olykor max. 1 órát, máskor többet ülök gép előtt? Vagy pedig naponta többször oda keveredek, ugyanis a gép nem csak az enyém, családi használatban van....azt meg hogy hogy jött ki az 1nap, valahány óra...ez van, most kezdtem a fórumozást, és ha már fórumozok, nem az a lényege,hogy beszélgetek?Üljek kukán vagy mi? Arról meg nem tehetek hogy te pl Bleachhez egy kanyi szót nem tudsz hozzá szólni...attól még hogy csak 9 napot voltál össz vissz,attól még kockulhatsz egész nap...

Tycho: kéretik káros szenvedélyről, thx...a kedvedért kijavítom...

Rounin: a "megélés" alatt értve, hogy láttál e már melltartót 3D-ben?:D  De ez csak egy példa...a manipulálásról pedig: hát akik mindenre harapnak, azokat könnyű....

Ramiz

#44
Quote from: Pirula on 2007-01-26, 17:08:10
Egyébként meg a fórum a világ egyik legjobb kocsmája. Azt iszol amit akarsz, ha dohányzol nem zavarod a másikat, tévézhetsz közben, lehetsz egy szál gatyában, olyan zenét hallgatsz amilyet akarsz, és jó esélyed van rá hogy nem rókázza le senki a cipődet. Még majdnem ideírtam hogy éppen csak fényképezkedni nem lehet, mint az Óbesterben, de aztán rájöttem hogy mire találták ki a Print Screent ha nem erre?
Ez marha jó... :D

Quote from: Gmer on 2007-01-26, 17:29:23
Én azt gondolom, hogy sokkal jobban örülnék ha ilyen poénos témákról tudnék beszélni haverokkal a 'ki baszott be jobban a hétvégén' helyett. Mert az esetek 75%-ában ilyen témákról van szó, többek között ezért is fórumozok.
:tezsvir:

Quote from: gyulababa on 2007-01-26, 20:36:48
Fű ellen meg 0 kifogásom van, és ezt leginkább drogprevención szedtem össze. Kb 8-10 en jártam osztályostul mindenestül (fura vmiért a mi osztályunk 3* annyin volt mint a többiek:P), és ott gyakorlatilag nem tudtak egy érvet sem felhozni ellene. Sulinkba volt kendermag bagázs, és egy rendőrrel beszélgettek a témárol, ahol a rendőr is megjegyezte hogy egyetlen halálos esetről tud, amikoris egy vámraktárban egy 150KG-os hasis tömb ráeset egy emberre.
Most te vagy egy reklámszakember vagy, aki próbál mindenkit rábeszélni a füvezésre, vagy nagyon buta (elnézést, nem sértésnek szántam)... Mert az alkohol megöl bárkit is? Nem. Ki látott már egy üveg sört késelni vagy egy pohár bort másokat felrobbantani? Ja, hogy májzsugor meg ittasan vezetés meg ezer más közvetett módon öl? Hát persze! Drogok ugyanígy. Hiába mondják, hogy "a fűbe nem halt bele senki", ha "csak" a THC kiváltotta szívroham végzett az emberekkel. De szerintem épp elég nagy érv a szellemi leépülés (ne mondd, hogy nem okoz ilyet, mert én is találkoztam már masszív füvesekkel, és rosszabb volt látni/hallgatni őket, mint a masszív alkesz öreg fazonokat a kocsmákban...) és a maradandó személyiségtorzulás...

Eberinu, kisvirag meg mindenki másnak (magamnak is mondom): próbáljuk meg a személyes vitákat pm-ben elintézni. Nincs értelme ide postolni őket, no meg könnyen flame-be fordulhat a dolog, ha még páran beszólnak. Aki meg állandóan kekeckedik, az előbb-utóbb úgyis azon veszi észre magát, hogy senki nem olvassa el a postjait, és így vagy úgy, de béke lesz. :)
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Eberinu

Ramiz: nálad valahogy azt veszem észre, hogy ha mindent a neten lehetne "megélni" azt tennéd...valójában nem is fogyasztasz alkoholt, és a többi, nem sorolom tovább...

Darkstar

Quote from: Eberinu on 2007-01-26, 23:04:19
...valójában nem is fogyasztasz alkoholt...
Hahaha oh wow  :lol: :lul:
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Zsiga

Quote from: Darkstar on 2007-01-26, 23:08:18
Quote from: Eberinu on 2007-01-26, 23:04:19
...valójában nem is fogyasztasz alkoholt...
Hahaha oh wow  :lol: :lul:
Basszameg elkéstem...  :lul:

Selmo

Quote from: Eberinu on 2007-01-26, 23:04:19
Ramiz: nálad valahogy azt veszem észre, hogy ha mindent a neten lehetne "megélni" azt tennéd...valójában nem is fogyasztasz alkoholt, és a többi, nem sorolom tovább...
Szép dolog a moderátort sértegetni a boardján... :rolleyes:

Amúgy meg: :lol: :lul: :lul: :lul: :lul:

A tökéletesség unalmas.

Próféta

Quote from: Eberinu on 2007-01-26, 23:04:19Ramiz: [...] valójában nem is fogyasztasz alkoholt
ÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚúúúristen!
Quote of the month!

eberinu: na ezért jó élőben is megismerni az embereket ;)


Eberinu

Ezen mi sértegetés? Én csak reagáltam...amúgy nem kenyerem a se**nyalás...bárki mondhat erre bármit, véleményt nyilvánítok szal nem érdekel...De meg is magyaráztam miért...ő maga tartja jópofának a netkocsmát, meg hogy csak itt lehet ilyen témákról beszélni..sztem kocsámba  való életbe is lehet menni...csak annyit kellett volna mondani, hogy Igen, járok kocsmába, stb.... én felvállalom...Igazából nem értem min vagytok meglepődve, sztem nem nagy szám amit mondtam....

Ramiz

Én tényleg nem fogyasztok alkoholt a valóságban, Eberinu. Sőt nem is létezek máshol, csak a neten. Sokkal teljesebb életem van, mint neked, millió site-on böngészek egyszerre, minden blogot író és fórumozó és chat-elő és skype-ozó ember élményei az enyémek is, minden avatár én vagyok,  minden nőt és zenét és filmet megkaphatok és bármikor bekukkanthatok a Pentagon titkos oldalainak jelszavakkal védett részeire ugyanúgy, mint a postafiókodba. Amíg van internet, én létezem, és jó eséllyel túl fogom élni az ükunokáidat is.
Egyébként kezd unalmas lenni, hogy mindenhol, minden topikban ezzel a "nincs igazi életed" témával jössz. Nem lehet, hogy azért ennyire rögeszméd a dolog, mert attól félsz, veled ez a helyzet? Miért akarsz minden számodra teljesen ismeretlen fórumitába egy netfüggő, bezárkódott embert belelátni?

@Darkstar, Zsiga, Selmo, Próféta: :ejnye: Ne csináljátok már, most aki nem ismer élőben, mind azt fogja hinni, hogy valami piás züllött alkesz vagyok... de most komolyan.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Zsiga

Quote from: Ramiz on 2007-01-26, 23:20:42
@Darkstar, Zsiga, Selmo, Próféta: :ejnye: Ne csináljátok már, most aki nem ismer élőben, mind azt fogja hinni, hogy valami piás züllött alkesz vagyok... de most komolyan.
De most komolyan, nem az vagy?  :rotfl:

Eberinu

Csak ebben az a szép tudod, hogy nem én kezdtem itt is,hanem Kisvirag, olvasd csak el...az elejét..én a netfüggőségről,mint káros szenvedélyről beszéltem...és azért nyitottam ezt a topicot, mert az alkoholos nem volt jó...azt gondoltam ugyis törölni fogják...amúgy meg sztem érdemes ilyen dolgokról beszélni...

Selmo

Quote from: Ramiz on 2007-01-26, 23:20:42
@Darkstar, Zsiga, Selmo, Próféta: :ejnye: Ne csináljátok már, most aki nem ismer élőben, mind azt fogja hinni, hogy valami piás züllött alkesz vagyok... de most komolyan.
No comment. :rotfl:

A tökéletesség unalmas.

kisvirag

Nekem is van egy káros szenvedélyem
na jó kettő
az egyik a vér
a másik meg hogy csak a Predátorét vagyok hajlandó szívni  :lul: :rotfl: :hopp:
Az emberek azért magányosak mert falakat építenek hidak helyett.

noriko

#56
Quote from: Kvikveg on 2007-01-26, 17:20:39
A munka karos szenvedely, napi 8+ oraval roviditi meg az eletedet. :hehe:
mióta lett szenvedélyed a munka? :D


ui: ja, amúgy érdemben nem tudok hozzászólni, mert nekem nincs káros szenvedélyem  :angyali:
esetleg a néha rámtörő netfüggőség... de azt nem tekintem károsnak  :haha:
"I wish I could, but I don't want to."

Ramiz

Akkor hogy kicsit más irányt vegyünk: ki mennyire tudja elfogadni mások káros szenvedélyeit? Ha valamit nem, miért nem?

Én például dohányzok, nem túl sokat, és nem zavarnak se a láncdohányosok, se a nemdohányosok. :) Alkoholisták zavaróbbak, mert érzelmileg túlaktívak, jobban úgy viselkednek valahogy, mint ahogy érzik, és ez nem jó. Szerencsére nincs alkesz ismerősöm. Drogfüggőkkel nem barátkoznék össze, mert utálnám szétesni látni, de ha jóbarátom vagy családtagom lenne drogfüggő, hát nem tudom, hogy reagálnék... nem valószínű, hogy úgy, mint egyes ismerőseim (és 1 családtagom), azaz hogy onnantól kezdve nem ismerném meg az utcán, de kellemetlen lenne a szituáció, az biztos.
Még valami, ami talán nem "szedvedély", de szokás: ujjak és ízületek ropogtatása. Ezt szoktam csinálni, és van, aki utálja, de kevesen, és engem sem zavar máson, de például a köröm- és ujjrágók ki tudnak üldözni a világból...
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

kisvirag

#58
engem a csontropogtatás azért zavar, mert attól a hangtól futkos a hátamon a hideg (de pl a táblacsikorgatást simán birom)
dohányosokkal addig nincs bajom, amíg nem számomra zavaróan csinálják, családban több dohányos is van. Persze jobban venném, ha leszoknának, de elfogadom, hogy nekik így "jó".
Alkoholistákkal sokkal keményebb vagyok, rossz családi emlékek miatt, édesapám az volt, emiatt sokáig teljesen elutasítottam az alkoholt minden formában, ma már sokmindent megiszok, de csak mértékkel, még sosem voltam részeg. Teszem hozzá, hogy nem csak az alkoholista, de az érezhetően nagyon részeg (nem a vicces-spiccesre gondolok) emberek hihetetlenül taszítanak, illetve, egy gyenge félelem is mindig feltámad bennem ilyenkor, mert sajnos tisztában vagyok, mennyire kiszámíthatatlan az ilyenek viselkedése. Arról nem is beszélve, hogy főleg ha nőből van az ilyen illető, enyhe megvetésérzés is feltámad bennem. afféle félelemmel vegyes undor...
drogok: még nem volt rá az ismeretségi [spoiler](már a szorosabb, ami képzeld Eberinu, nem csak fórumitákból meg meetesekből, hanem "valódi" barátokból áll.)[/spoiler] körömből példa, bár van egy két ismerősöm ismerőse, aki szokott jointozni. De szóval, mivel élesben még nem találkoztam vele, fogalmam sincs, hogyan fogadnám.

Nem esett szó még egy nagyon komoly szenvedélybetegségről: a játékszenvedélyről. már az automatás kaszinós pénzbenjátszósról. no ez az alkoholizmus mellett a másik, amit nem lennék képes semmilyen formában tolerálni, ugyanazon okból, ami miatt az alkoholisták iránt is úgy érzek, ahogy. Főleg, hogy egy csak alkoholista ismerős/családtag még mindig sokkal "olcsóbb" probléma...
Az emberek azért magányosak mert falakat építenek hidak helyett.

noriko

#59
!!spoiler content not needed. could generate more flame. thx!!

kisvirag nagyjából összefoglalta amit én is mondtam volna... :cool:
de valahol eltér, úgyhogy azért leírom :)

cigi: próbáltam, de nem jött be. engem sem zavar, ha valaki cigizik, HA nem felém fújja a füstöt. Felőlem szívja a nikotint, who cares if he/she doesn't, azonban magát a cigifüstöt nagyon nem bírom. Itthon az egész lakást elárasztja, mert apukám elég erős dohányos, és lusta szellőztetni.  :ejj:
Kocsiban szerencsére már autómatikusan húzza is le az ablakot amikor rágyújt, mert ha nem, akkor húgommal egyből visítunk. Szóval annak ellenére, hogy nem dohányzom, cigiszagú minden ruhám és cuccom (és ez különösen akkor tűnik fel, ha pl. nagyiékhoz megyünk, tiszta füstmentes környezetbe), és ha a passzív dohányzás ugyanolyan káros, akkor szegény tüdőmről inkább nem néznék meg képet!  :redface:
Nem tetszik az sem, hogy a dohányosok jobb helyzetben vannak bulikban/koncerteken/bárokban, mint az antik, mert simán cigizve élvezik a hangulatot, én meg fulladok meg. (najó nem mindenütt, a nagyobb helyeken ez nem zavaró annyira, de szűk koncerttermekben nagyon rossz! Már mentem el jó koncertről emiatt.)

alkohol: próbáltam, és egy bizonyos határig bejön. :D De azon felül gyűlölöm. Tudom, hogy erős szó, de tényleg. Itt jön be kisvirag magyarázata. Nekem is családi okokhoz nyúlik vissza a dolog főleg. Mondjuk úgy, a rokonságban van egy két szomorú eset. Meg amúgy is. Miért viseljem el, hogy valaki szétissza az agyát, és alig tud járni, meg baromságokat beszél vagy tesz. Vagy vihog mint egy idióta, aztán bealszik. ehh. Addig oké, ha jóhangulatba kerül, oldja a gátlásait, de tudja hol a határ! Sokan...nagyon sokan (baráti körömből is), nem tudják.

fű: próbáltam, de nem jött be. Nem zavar, ha nem válik valóban szenvedéllyé. Ha valaki viszont állandóan be van szívva, az már gáz. De ha csak alkalmanként szív valaki, és nem nagy mennyiségben, akkor még örülök is, hogy nem cigizik helyette, mert ennek legalább bírom a füstjét.  :D A füvezésben viszont az nem tetszik, amilyen felfogás van körülötte Mo.-n. Meg USÁban meg szerintem mindenhol, ahol tiltott. Pl. Hollandiában elővesz valaki egy spanglit, vagy simán vesz egyet a sarki coffeeshopban, és elszívja, boldog lesz, és megy tovább. Itthon meg itt a nagy hype, hogy wow tök menő vagyok meg lazagyerek, mert füvezek ám! vannak kapcsolataim is éérted. Najó, nem mindenki ilyen, csak akiket ismerek. (gomen for általánosítás! :redface: )

a durvább hatású drogokat elítélem.
Összefoglalva: aki nagyon nincs magánál valamilyen szertől, azt a szert, és használatát már elítélem. Legyen az drog, alkohol, gyógyszer. A cigi oké, csak a füst miatt nem.  :hehe:

csontropogtatás nekem is szokásom. ujjak, nyak, gerinc. ropogok mint a csuda. biztos marha egészséges... :D
körmömet nem rágom, viszont a bőrt igen, ami kb. ugyanolyan gusztusos dolog  :redface: (kicsibe szedem, cuz it sounds nasty :D )

ja és a játékszenvedély: ezzel még nem találkoztam, nem tudom, milyenek az ilyen szenvedélyű emberek, úgyhogy nem tudok nyilatkozni.
"I wish I could, but I don't want to."