Melyik animét láttad legutóbb? Hogy tetszett?

Started by Feldin, 2006-03-09, 09:10:16

Previous topic - Next topic

Zsiga


Gregory


Kvikveg

Hosszas mazsolazas utan most kezdtem el nezni a Kanon-t. Tegnap sajnos bealudtam az elso reszen fel3 magassagaban.
Ugye a vegen nem lesz bekavaras mechakkal vagy foldonkivuliekkel vagy angyalokkal vagy akarmi parafafenomen jelenseggel? Ugye nem?
Mazsolazas kozben probaltam olyat keresni, amiben nincsenek iskolaslanyok, mechak, pondorgondor haju leanykak (itt is ahogy a baratnoje vagy nemtudomkije kinez, azt varnam, hogy a feje ketoldalan mindjart leesnek a szemei... kicsit erdekes karakterdesign. Mint az Air-ben. :eek:) stb.
Yojimbo erdekelt volna meg de nem lattam fent. :(
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Solid Snake

Szerintem szüneteltesd a Kanont, amíg nem leszel más hangulatban.  :ejnye:
A Kanon ugyanis az Air testvérének tekinthető. Mecha ugyan nincs benne, de lolik és paranormális jelenségek jócskán előfordulnak.

Kvikveg

Ha csak annyira para, mint az AIR, akkor ok. Azt meg kibirom. Meg gondolom ugyis aprankent adagoljak. Koszi az infot.
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Hiei-sama

Koutetsu Sangokushi


Errol se irok sokat,gagyi,homokos es a felenel abbahagytam...Dropped

Gregory

Suzumiya Haruhi no Yuuutsu
Most járok a 10. résznél... Hát mit ne mondjak, érdekes.
Az első rész első felét  :wtf: arckifejezéssel/hozzáállással néztem végig, aztán rájöttem, h az anime szereplői csinálnak egy 'filmet', és akkor  :lol:
Aztán jött ez a dolog
[spoiler]
az alienekkel, timetravellerekkel és esperekkel[/spoiler]
és akkor megint  ":wtf:, is this for real?", és ahogy látom komolyan gondolják. Az elején egy kissé zavart, de mostmár úgy ahogy hozzászoktam.
Számomra kellemes anime, nem röhögök rajta olyan nagyokat, de az átlagnál jobban bejön, mégha nem is sokkal. Kíváncsi leszek a végére.
Egyébként magát az animét az endingje miatt kezdtem el nézni, amire a jutub[youtube]-on akadtam rá.

Hiei-sama

Bokurano


Megneztem az elso reszt ebbol is,de engem nem fogott meg valahogy...Majd a tobbiek leirjak nekik ,hogy tetszett.Viszont a zeneje az jo ;)

kikuchiyo

Failure is the default option

Hiei-sama

Quote from: kikuchiyo on 2007-04-09, 00:34:01
Aha, akkor te voltál az a dsl-akármi.hu :)

Nem :p en chellos vagyok.De azert meg megnezek majd belole meg par reszt aztan kiderul hatha jobban bejon.

minuszmiki

Byousoku 5 Centimeter, part 1.: Hát ez nagyon tetszett. Nagyon finom, csöndes és békés, teljesen magával ragadott. A történet minimál: srác elutazik, hogy meglátogassa a rég nem látott lányt, akivel korábban sok időt töltött; látjuk, ahogy vonatozik az egyre sűrűbb hóesésben, néha visszaemlékezik a közös múltjukra, majd odaér... Az artwork nagyon szép, részletes és finom, de nem valami csillivilli-agyonszínezett akciófolyam. Egyelőre tökéletes, de sajnos semmit nem tudok a 2-3. részről, nembaj, előbb-utóbb kijönnek azok is. Top10.

Baggio

most fejfeztem be az amaenaide yo-t és a katsu-t is, és nekem nagyon tetszett. egy csomót lehet rajta röhögni, a szerencsétlen gyerek nagyon kapja. szerintem a katsu is legalább olyan vicces volt mint a sima sorozat, érdemes megnézni. Én pl többet röhögtem ezen mint a Guri Guri-n, bár azt még nem néztem végig. Most jöhet a RahXephon meg a Mai-Otome

kelvor

Quote from: minuszmiki on 2007-04-09, 02:04:44
Byousoku 5 Centimeter, part 1.:

No, ez felkeltette az érdeklődésem :smile: Valószínűleg várok vele, míg kijön a 2. meg a 3. rész.

Quote from: Baggio on 2007-04-09, 10:18:24
Most jöhet a RahXephon meg a Mai-Otome

RahXephon-t nem láttam még, Mai-Otome meg...hát...szódával elmegy, szerintem a Mai-Hime jobb :jee:

danime

Hali.
Az előbb néztem végig az Eiken-t. Hát ez marha jó volt! :hopp: Ha még tudtok ehhez hasonló animét, akkor pár címet írhatnátok nekem. Csak ne 1000 részesek legyenek. :ejnye: Kösz!
"Looks like someone is gonna have to show you the ropes."

Gregory

#2534
Quote from: Gregory on 2007-04-08, 23:07:33
Suzumiya Haruhi no Yuuutsu
...
Nos, végre befejeztem. Számomra érdekes fordulatokat vett a sorozat végére, nekem bejött, bár elég "érdekes" úgy összességében a történet.
A karaktereket könnyen meg lehet szeretni[nekem legalábbis sikerült], a kedvencem közülük Kyon, mert úgy magában oltott elég sok mindenkit, főleg Suzumiyát. A másik nagy kedvenc Mikuru volt, mert csak ^^ :D.
A grafika szerintem szép volt.
Zene jól illet a sorozathoz, nem vettem észre, h különösebben elütött volna a kettő egymástól.

Az eddigi tapasztalataim alapján leginkább a Genshikenhez tudnám hasonlítani, bár annyi hasonlóságot találtam a kettő között, h mind2 egy 'klub' napjait dolgozza fel nagyrészben.

edit: some mistakes fixed

Member

Vége a Bleach fillereknek, Kariya meghalt, kb. 4 részt szenvedtem végig, azt hittem, hogy kettő is elég lesz a kivégzésére. Ráadásul, ahogyan meghalt, ööö, bocsánat, köddé vált... Azt még én is szebben leanimáltam volna... :ejj: De legalább Mayuri verekedett egy kicsit. :D

EVA20: Ööö... Itt kicsit túlzásba vitték a fanservice-t, ne? Meg azok a teljesen ellapuló mellek a víziókban, ahhh... :eek:

Szacsi

#2536
Mivel lusta vagyok megint ilyen hosszú véleményt írni, idézem magam a FFcenter fórumáról :D :


Gin-iro no kami no Agito


Vegyes érzések kavarognak bennem. Az első 10 perc nagyon tetszett, gyönyörű animáció, gyönyörű főcímzene aztán jön egy aranyos kis jelenet. Már itt éreztem, hogy ezt én már láttam valahol. És ahogy a film haladt előre a "történetben", csak még inkább megbizonyosodtam róla, hogy ez az egész nem más, mint egy felturbózott Nausicaa.

Részletezem egy kicsit.

A kivitelezés: Az animációra egy rossz szavam nem lehet, a Gonzo e téren nagyon kitett magáért (sajnos nem szokása). Ami viszont szúrta a szemem, az a töménytelen cgi. A film elején kevésbé, a második felében azonban már nagyon zavaró volt. Nem illett a környezetbe, nagyon nem.

"A történet": Hát az nem nagyon van neki. A jövőben járunk, kapunk egy kihalt világot, melyben az emberiség megmaradt része víz hiányában az (agresszív mutáns növényekből álló)erdőnek van kiszolgáltatva. Főhősünk persze azt vallja, hogy "az embernek békében kell együtt élnie az erdővel, stb". Ez az elv jellemzi azt a kis falut, ahol a történet kezdődik. Aztán ugye vannak a "rosszak", a szomszédos település, ahol a fegyverkezésbe fektetik az energiát. Ők persze valami nagy tervvel rukkolnak elő (amihez szükségük van egy, a múltban hibernált, majd a katasztrófa után felébresztett kedves lányra), ami az emberiség pusztulását okozhatja, úgyhogy sürgősen meg kell akadályozni őket ebben. Ennyi. Így elolvasva talán izgalmasnak hangzik, de nem az. Ez az aprócska történet is háttérbe szorul az akció miatt. És nagyon szomorú, hogy inkább a kinézetre gyúrtak a készítők.

A karakterek: Semmi rendkívülit nem véltem fölfedezni bennük. Néhányan kicsit irreálisan viselkednek. Egészen pontosan ketten. Az egyik főszereplő és a "főgonosz", akin egyenesen röhögnöm kellett a végén.

És most jöjjön a lényeg: az egész film egy koppintás. Először is egy felturbózott Nausicaa. Ez nem is lenne olyan nagy baj, ha szebben kidolgozták volna a történetet és nem a látványra/akcióra mentek volna rá. De így nagyon zavaró és lábnyomába sem ér az előzőnek. Aztán van benne egy kis Akira (a felturbózott emberek), Steamboy (az a sok gép és gőz, az akciójelenetek is kísértetiesen hasonlóak voltak) és egy kis Laputa hatást is éreztem. Úgyhogy egy nagyon furcsa keverék lett ez a film és jó példája annak, miképpen lehet nagyszerű animékből egy közepes filmet összegyúrni.

Ez persze mind magánvélemény és meg vagyok róla győződve, hogy sokkal jobban tetszett volna a Gin-iro no kami no Agito, ha a fent említett filmeket nem láttam volna. Viszont a Nausicaa az egyik legkedvesebb számomra és a többit is szertetem, így sajnos akarva akaratlanul is összehasonlítással éltem. És éppen ezért kap tőlem csak 10/5-ös értékelést.

***
Azt még kifelejtettem, hogy néhol eléggé kiakadtam. Először is, a jósolgató kislányokon (aki tulajdonképpen egy, és talán az erdő lelkét alarta szimbolizálni???), aztán a felturbózótt emberek képességein. A film végén is elég wtf érzésem volt. [spoiler]Agito fává változik? Mi ez kéééérem...?[/spoiler] :confused:

Hát ennyi, kicsit ki voltam akadva, miután megnéztem  :D

chilip

már régebben láttam, vki meg tudná magyarázni hogy [spoiler]ha dühös az az ezüsthajú "übermensch" (főhős, az apja, asszem még 2en a faluból...), akkor mér kezd el fává alakulni?[/spoiler]

Próféta

Szacsi:  :tezsvir:, akkor már legalább hárman vagyunk :)

Quote from: chilip on 2007-04-09, 23:54:00
már régebben láttam, vki meg tudná magyarázni hogy [spoiler]ha dühös az az ezüsthajú "übermensch" (főhős, az apja, asszem még 2en a faluból...), akkor mér kezd el fává alakulni?[/spoiler]
Nagyon egyszerű: [spoiler]Azért, mert ebben a világban ha az übermensch dühös, akkor elfásul. Pont. Ennyivel van megmagyarázva. Mondjuk a sok adrenalintól kijön belőle az az erdei természet, amit magába fogadott, vagy valami, de ez már egyéni hozzáköltés. :muhahah:[/spoiler]

kikuchiyo

Ha megnézitek ezt a hozzászólásomat, akkor kiderül, hogy már négyen vagyunk ;)

Az elfásulás magyarázata az lehet, hogy a felturbósított emberek alkut kötöttek: az erdő erejét felhasználva különleges képességekre tehetnek szert, de ennek ára van. Egy idő után már nem tudják uralni az erőt és a befogadott tulajdonságok eluralkodnak rajtuk. Vagy mi.
Failure is the default option

Próféta

Quote from: kikuchiyo on 2007-04-10, 00:13:21
Ha megnézitek ezt a hozzászólásomat, akkor kiderül, hogy már négyen vagyunk ;)
Én Téged gondoltalak harmadiknak :lol: Te kit?

kikuchiyo

:)
Nemtom, automatikusan feltételeztem, hogy vagytok még hárman, vagy rosszul emlékeztem vagy mittomén.
Failure is the default option

Szacsi

Jaj de jó, akkor ezek szerint nem én vagyok túl finnyás  :D

Egyébként egy dolog volt, ami miatt tényleg érdemes volt megnézni a filmet: a főcímzene. Mert az nagyon szépre sikeredett.

chilip

Quote from: Szacsi on 2007-04-10, 00:56:32
Jaj de jó, akkor ezek szerint nem én vagyok túl finnyás  :D

Egyébként egy dolog volt, ami miatt tényleg érdemes volt megnézni a filmet: a főcímzene. Mert az nagyon szépre sikeredett.

a végén is szép volt, bár az eleje tényleg nagyon ottvolt, és nem csak zeneileg...

Manitu

Quote from: kikuchiyo on 2007-04-10, 00:13:21
Ha megnézitek ezt a hozzászólásomat, akkor kiderül, hogy már négyen vagyunk ;)
Akkor mostmár tényleg négyen vagyunk :D Hasonló gondolataim támadtak tőle nekem is, elég "másolat szagú", de határozottan nézhető. A zene pedig tényleg csodálatos, emiatt kedtem el érdeklődni az énekesnő munkássága iránt, és mondhatom, hogy nem csak ez a két jó száma van :)


Gregory

Quote from: Member on 2007-04-09, 22:27:34
Vége a Bleach fillereknek, Kariya meghalt, kb. 4 részt szenvedtem végig, azt hittem, hogy kettő is elég lesz a kivégzésére. Ráadásul, ahogyan meghalt, ööö, bocsánat, köddé vált... Azt még én is szebben leanimáltam volna... :ejj: De legalább Mayuri verekedett egy kicsit. :D
Én ma jutottam el odáig. Nagyrészt agreed, annyit még hozzátennék, h mind2 alkalommal, mikor valaki betört Soul Society-be, a shinigamik mindig kiküldték az átlag képességekkel rendelkező shinigamikat, akik elég gyorsan kidőltek mindegyik ellenséggel való találkozáskor. Nem hinném, h nem tűnt volna fel nekik, h semmi értelme...

balu0

Kurau Phantom Memory

WOW.. nagyon nagyon jó Sci-Fi egyedi sztorival (kmert nincs benne se szuperűrhajó se szupermecha  :lol:, hogy mi van benne azt meg nem lövöm lem mert az első 2 rész a legtutibb) ! 10/10 Mindenkinek ajánlom... szerintem simán beférne MUST SEE KLASSZIKUS kategóriába...

Fordulatos cselekmény, elegendő akció, grafika szerintem nagyon jó, bár látszik hogy nem ma készült. A zenéről nem tudok mit mondani, mert botfülem van.

MINDENKI NÉZZE MEG AKI MÉG NEM LÁTTA !  :jee:

chilip

Quote from: balu0 on 2007-04-10, 23:46:03
Kurau Phantom Memory

WOW.. nagyon nagyon jó Sci-Fi egyedi sztorival (kmert nincs benne se szuperűrhajó se szupermecha  :lol:, hogy mi van benne azt meg nem lövöm lem mert az első 2 rész a legtutibb) ! 10/10 Mindenkinek ajánlom... szerintem simán beférne MUST SEE KLASSZIKUS kategóriába...

Fordulatos cselekmény, elegendő akció, grafika szerintem nagyon jó, bár látszik hogy nem ma készült. A zenéről nem tudok mit mondani, mert botfülem van.

MINDENKI NÉZZE MEG AKI MÉG NEM LÁTTA !  :jee:
:ejj:

az uccsó pár rész se volt semmi, ahogy [spoiler]azt a böszme nagy teher/szállító-hajót behozta a kolóniára...  :eek: katonák az erőtér mögött, a srác meg fut feléjük feltépve a padlót...  :eek:[/spoiler] egyébként fennvan ftp-n  :szemuveges:

edit:
Robotech - Shadow Chronicle

nos, annak ellenére, hogy tele van klisékkel, a CG-rész meg ... hogy is fogalmazzak, nem csúnya, szó se róla, hanem ... egyszerű, ez alól kivétel a robbanások, az igenis ronda néhol. mindezek ellenére élveztem, tetszettek a harcok benne. Kicsit olyan érzésem volt, mintha a Conflict Freespace újraírt sztoriját látnám egy nagyfilmben. Maga az anime-részek meg szépek benne. Tetszetős, nem elnagyolt, igényes. kár hogy a sztorira sokat nem adtak. Egyszer Sci-Fi rajongóknak érdemes megnézni.
:ejj: Kár érte, spongyát rá. :ejj: << Trailer >>

kelvor

Hayate no Gotaku! ep1+2

:lol: Nagyon jó volt ez a két rész. Hihetetlen egy anime :D Azt hittem először, hogy ez is Last Exile kategória lesz (amit nem tudtam végignézni, mert annyira agyament volt), de ezen nagyon jól szórakoztam. A kommentár nagyon ott van, és az utalások más animékra...na, ha azt valaki megállja nevetés nélkül... ( az a ***dam beszólás...ott kellett egy zsepi, mert nevetőgörcsöt kaptam)

Percről percre változik az anime és az ember már nem tudja, hogy most :wtf: van...na meg az, hogy amire én azt hittem, hogy az lesz  A főszál (milliós tartozás) 2 rész alatt lezavarták :D Igaz nem oldódott meg teljesen, de akkor is tetszett ez a megoldás :haha:

Ezt nézni fogom az biztos :jee: Lehet tudni, hány részes lesz?  Ha elég sokan nézitek, nyithanánk neki egy topicot :smile:


Manitu

Quote from: kelvor on 2007-04-11, 19:21:41az a ***dam beszólás...ott kellett egy zsepi, mert nevetőgörcsöt kaptam
Lesz még csillagozás bőven, a mangaka notóriusan használ jogvédett márkákat és neveket engedély nélkül a mangában, a kiadó meg nem győzi cenzúrázni :D