Melyik animét láttad legutóbb? Hogy tetszett?

Started by Feldin, 2006-03-09, 09:10:16

Previous topic - Next topic

Baggio


Én

Az NHK-ba is ugyanaz van, mint a mit Dokuro-chan énekel? :D

hargharg

rofl

Én

Wow, hirtelen nem tudom eldönteni, meliyk az idegesítőbb. De talán Dokuro-chan marad  trónon.

Solid Snake

Quote from: Én on 2007-09-09, 10:52:31
Wow, hirtelen nem tudom eldönteni, meliyk az idegesítőbb. De talán Dokuro-chan marad  trónon.

Én NHK párti vagyok.  :whoah:

Én

Sosem találtam volna ki :D
OFF vége, srsly.

Baggio

most hogy ezt tudom az NHK esélytelen...  :D

Solid Snake

Quote from: Baggio on 2007-09-09, 20:37:09
most hogy ezt tudom az NHK esélytelen...  :D

Mindenféleképpen nézd meg, a főhős is utálja a ~puru puru pururin-t (look at my sig).  :D

Zsiga

#3608
Ima, Soko ni Iru Boku / Now and Then, Here and There

Előszöris, Selmo, na ez hasonlít a Saikanora, nem a Chrno Crusade... :)

Mivel Próféta már többször ajánlotta, és épp valami komolyabb sorozatot akartam nézni, tegnap nekiálltam. Most már látom hogy hiba volt.
Kezdjük a fikaáradatot az apróságokkal.

Zene nincs. Illetve van csak semmilyen. Az OP szódával elmegy (a zene, a képi része a legfantáziátlanabb szarság amit valaha láttam), az ED gáz, nagyon.

A grafika iszonyatosan ocsmány, egyszerűen visszataszító. Az animátoroknak remélem azóta egyenként eltörték az összes ujját. A karakterdesignert meg egyszerűen le kéne lőni. De most komolyan, what the fuck is this shit??? És ennél van sokkal rosszabb is, csak így hirtelen ezt találtam az első részben. Szerk.: Na itt egy mégrondább, az aoi-s review egyik screenshotja : http://www.aoianime.hu/image.php?image=./images/animereviews/nowandthen2.jpg

Aztán ha már úgyis linkeltem róla egy képet, térjünk rá a világtörténelem legratyibb nevű főhősnőjére. Lala Ru? Jéézusom, valaki kőkeményen bebélyegezett odaát japóéknál hogy ilyet képes volt kitalálni. Nos, rövid úton át is kereszteltem LOLOLOL-nak, ami nagyonis találó név ha figyelembevesszük azt a két tényt hogy egyrészt kb. részenként 50x hangzik el ez a "név", másrészt meg gondolom nem kell ecsetelnem mennyire mókásan hat ez a szó egy olyan nép szülöttének szájából amely nem ismeri se az 'l' se az 'r' hangot, csak valami köztes szörnyűséget. A hatás hasonló mint Hofi vicce a beszédhibás szinkronszínészről és a 'SzágaSzelyemSzonka'-ról...

És akkor térjünk rá a szereplőkre.
Van nekünk jó kis kékhajú csendes titokzatos csaj szereplőnk, soha sehol még ilyennel nem találkozhattunk, ugye? Valójában tényleg, LOLOLOL-chan nagyságrendekkel irritálóbb mint bármely más sorozatban előforduló klónja.
Aztán van a szokásos shounen-sorozat-főszereplő-srác, akinek agya ugyan nincs, de a pofája annál nagyobb; harcolni meg nem tud, de legalább férfiasan megverekszik még egy pofonért. Igaz hogy minden egyes harc után elmondja neki valaki (általában az aki jól megagyalta) hogy tán többre menne ha a nemlétező ereje/ügyessége/gyorsasága helyett inkább a szintén nemlétező agyára próbálna hagyatkozni.
Itt van még nekünk az emberiség komplett audiovizuális kultúrájának legundorítóbb ellenszenves féreg főgonosza. Róla nem is kívánnék túl sok szót ejteni, egyszerűen annyira iszonyatosan irritál hogy legszívesebben szanaszét vertem volna a monitort ahányszor csak feltűnt.
És vannak még mindenféle szimpatikus és kevésbé szimpatikus mellékszereplőink, akiknek kizárólag annyi szerepük van a sorozatban, hogy saikano-i magaslatokba emelkedően hatásvadász módon nyitogassák a bicskát az ember zsebében azzal az igen kellemetlen szokásukkal hogy vagy a lehető legváratlanabbul (és totálisan feleslegesen) meghalnak, vagy esetleg "csak" nem középszerű módon megkínozzák őket (ebből egyébként kijut bőven a két főszereplőnek is). Pl. itt a fiatal kislánynak nem megölik a kiskutyáját mint abban a bizonyos mindenki által jól ismert sorozatban, inkább megerőszakoltatják a fél hadsereggel, persze csak miután jópárszor és a kellő alapossággal hülyére verték. Lehet én vagyok a régimódi, de akár irl akár tv-ben egyszerűen nem bírom elviselni ha bántják a gyengébbeket, főleg nem egy nőt, és főleg nem ilyen barbár módon. Arról már ne is beszéljünk hogy mindezt azért mert a főgonosznak éppen olyan kedve támadt, mert így is majd szétrobbanok az idegességtől.

Nem tudom kihagytam-e valamit, de azt hiszem ennyi is épp elég volt hogy mindenki számára egyértelművé tegyem a véleményem ezzel a sorozattal kapcsolatban.
2/10, de csak mert nekem van mindig a legnagyobb pofám hogy nem illik 1-est adni az aniDB-n.

Member, ha szenvedni akarsz vágj bele bátran. :D

Darkstar

Aishiteru ze Baby (1-6)

Röviden: most már tudom, honnan származik a cute, not pedo kifejezés. A grafikát nekem kicsit szokni kellett, de viszonylag hamar ment, a story nem épp gyors, viszont nagyon aranyos (legalábbis mivel nekem az érzékeny pontomat érinti, nagyon bejönn :)). Persze itt is találtam olyan karatktert, akit legszivesebben ásóval csapnék arcon. Épp jön le a köv adag, nézem is tovább.

Bővebben meg már írtak róla máshol. :D
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Rage

Hotaru no Haka. Röviden összefoglalom: több alkalommal is nevettem a film folyamán, azt hiszem, ez elég sokat elárul azzal kapcsolatban, hogy mennyire volt "nagy hatással" rám. Jöhet a kőzápor; az igazat megvallva szinte szégyellem magam miatta, de én ezt nem tudtam átérezni. Egyszerűen hiányzott belőle valam - mondjuk a reális emberi reakciók (mert NEM, az nem reális, hogy [spoiler]A srác, látva halott anyját (ráadásul nem is akárhogyan halt meg ugye...), még csak egy nyamvadt könycseppet sem hullat, teljes nyugodtsággal titkolja húga elől etc. Hogy a totálisan irreális és WTF viselkedésű "obaa-chanról" ne is beszéljek...[/spoiler], for the love of God. :/ Mindenesetre a háború borzalmait valóban egész jól mutatta be. Kár érte, sokkal jobb is lehetett volna.
5/10 (a golyó általi halált választanám :D)
痛みを感じる方向に、出口がある!

Selmo

Chrno Crusade (24 rész): Jó kis sorozat volt ez. Az alaphelyzet elég érdekesen indul, a szent rend, ami démonokra vadászik, ráadásul egy démon segítségével. Na itt kezdett Hellsing érzésem lenni. Szerencsére hamar kiderült, hogy ez másként csordogál. Az alapfelállás hogy Rosette szerződést köt egy démonnal Chrnoval, hogy megkeressék Rosette eltűnt öccsét Joshuát, akinek különleges ereje van. Rosette csatlakozik a Szent Magdaléna Rendhez, ahol különleges démonellenes kiképzést kap, noha Chrnot nem látják éppen szívesen. Mikor egy másik különleges képességű lányt, Asmariát mentik meg, kiderül, hogy Aion - a démon aki fellázadt az Úr ellen - szintén a lányra pályázik. A főhősök versenyt futnak az idővel, hogy megkeressék a különleges embereket és rájöjjenek Aion tervére. Nem akarok spoilerkedni. :) A részek alatt fokozatosan feltárul a főszereplők múltja, rávilágítva a motivációikra. A grafika és a zene is tetszett, de volt pár dolog, ami nem tetszett a megvalósításban. Ennek ellenére mindenkinek ajánlom, legalább egyszeri megnézésre.

A tökéletesség unalmas.

Gregory

Quote from: Solid Snake on 2007-09-09, 21:58:53
Quote from: Baggio on 2007-09-09, 20:37:09
most hogy ezt tudom az NHK esélytelen...  :D

Mindenféleképpen nézd meg, a főhős is utálja a ~puru puru pururin-t (look at my sig).  :D
Azért lett a csengőhangja  :hehe:

Kanon
Hmm... Ez már a második KyoAni sorozat, aminek másodszor is neki kell kezdenem, mert elsőre olyan dolgok bukkantak fel, amiket nagyon nem vártam,
[spoiler=haruhi,kanon]
pl. a demonvadászat, Haruhi isteni mivolta [/spoiler], amik elég megdöbbentően hatottak rám, annyira, h a Haruhinál az ezzel kapcsolatos magyarázó részeknek nem nagyon tulajdonítottam figyelmet, így csak másodjára tudtam igazán értékelni, a Kanont pedig abba is hagytam. Most azonban tudtam, h mire számítsak, és sikerült végignézni.
Azt kell hogy mondjam, h nagyon tetszett a sorozat. Mivel nagyjából az egész sorozatot egyben néztem meg, az alatt az x óra alatt teljesen magával ragadott a világ.
A történethez nem nagyon fűznék semmit, részben mert nem szeretnék nagyon spoilerezni, részben pedig mert nem is nagyon hagy maga utáná kívánnivalót, a 24 rész végére többnyire választ kap a néző minden a sorozat közben felmerülő kérdésre.
A karaktereket szerintem nagyon eltalálták, jól mentek az anime világához. Yuuichi-nek sikerült a cinikus, ám adott helyzetben rendkívül komoly/érett/gondoskodó/etc. viselkedésével kiérdemelnie a male karakterek toplistámon a 3. helyet(Az első Guts a Berserkből, sztem őt senki sem taszíthatja le a trónról(számomra), a második pedig Onizuka). Szinkronszínészét pedig sikerült már korábban megkedvelnem a Shuffle!-nek(Tsuchimi Rin) és a Suzumiya Haruhi no Yuutsu-nak(Kyon) köszönhetően. A lányok közül személy szerint Ayu-t(ugu~) és Mai-t bírtam a legjobban. Külön kiemelném Jun Kitagawát, aki ugyan többnyire egy mellékszereplő volt, mégis mindig segített, amikor szükség volt rá.
Az anime érdekesen keveri a szomorúságot a szépséggel, általában a történetek lezárásánál együtt kavargott bennem a szomorúság, és a boldogság is. Érzelmileg sztem 2 tetőpontja is van a sorozatnak,
[spoiler]Az egyik, a nagyobb szvsz elég egyértelműen az, amikor Akiko a kórházban, Ayu sehol, Nayumi a szobájában emozik, Yuuichinek pedig eszébe jut az utolsó elfelejtett emléke Ayu-val kapcsolatban, és hörögve/zihálva futva elindul a hegy felé. A másik pedig mikor Yuuichi megtalálja a hegyen a hajpántot.[/spoiler]
A történetben a romantikus szál is szvsz jól van elhelyezve, jelen van, szerepet kap a végkifejletben is, mégsem az a meghatározó a főszálak közül. Ez külön pluszt jelentett számomra.
Az egyetlen dolog, ami kissé furának tűnt, az [spoiler]Yuuichi és Ayu "egymásra találása", mikor "elcsattan az első csók"(loldeutálokilyeneketírni), az nekem egy kicsit gyorsnak/logikátlannak tűnt.[/spoiler]
A rajzolás sztem nagyon jól sikerült, kivéve ezt. Hogy lehet egy ilyet belerakni? O_O
A zenét néhány helyen hiányoltam, valamint ahol volt, ott is leginkább a visual novel-ek alatt menő bgm-ek jutottak eszembe, ezen a téren lehetett volna még dolgozni rajta valamennyit. Az ending sztem jó volt, az openinggel viszont kínozni lehetett volna. Szvsz egy opening legyen inkább pörgős, ne pedig ilyen lassú. Szerencsétlenségemre általában az op előtt is voltak részletek, így nem skippelhettem át alapból az elejét.
[spoiler]
Ha jól vettem ki az op szám ment az egyik jelenetnél, ahol az Ayu-val kapcsolatos friss emlékek peregtek le vkinek(nagy valószínűséggel Yuuichi, de nem vagyok benne biztos) szeme előtt, nah sztem azt is teljesen elrontotta az alatta menő "zene".
[/spoiler]
Összességében ez az anime volt rám eddig a legnagyobb érzelmi hatással, kár, h nem szeretem a drámákat, ezért csak 9.5/10-et kapott, és a 4. helyet foglalta el a toplistámon.

Én

Hmm, amikor ilyen lelkes ismertetőt olvasok egy korábban félbehagyott sorozatról, mindig hirtelen folytatni akarom :D Kár, hogy annak idején a 8. résznél ment a kukába... Majd ha a mostaniakkal végzek lehet kap még egy esélyt, hisz te is 2x álltál neki :smile:

Solid Snake

Quote from: Gregory on 2007-09-10, 18:37:11
A rajzolás sztem nagyon jól sikerült, kivéve ezt. Hogy lehet egy ilyet belerakni? O_O

Quack.  :haha:

Quote from: Gregory on 2007-09-10, 18:37:11
Yuuichi-nek sikerült a cinikus, ám adott helyzetben rendkívül komoly/érett/gondoskodó/etc. viselkedésével kiérdemelnie a male karakterek toplistámon a 3. helyet(Az első Guts a Berserkből, sztem őt senki sem taszíthatja le a trónról(számomra), a második pedig Onizuka). Szinkronszínészét pedig sikerült már korábban megkedvelnem a Shuffle!-nek(Tsuchimi Rin) és a Suzumiya Haruhi no Yuutsu-nak(Kyon) köszönhetően.

Most is azt mondom, mint minden egyes alkalommal: Aizawa Yuiichi megérdmelten a No.1 karakter nálam a romantikus műfajban. Nem egy tejbetök, hanem egy igazi badass/caring alak.  :jee:

Quote from: Gregory on 2007-09-10, 18:37:11
Érzelmileg sztem 2 tetőpontja is van a sorozatnak,

Azért a Makoto-arc utolsó része se semmi. Hüpp-hüpp.
[spoiler]"Esküvő" a hegytetőn.[/spoiler]

Quote from: Gregory on 2007-09-10, 18:37:11
A zenét néhány helyen hiányoltam, valamint ahol volt, ott is leginkább a visual novel-ek alatt menő bgm-ek jutottak eszembe, ezen a téren lehetett volna még dolgozni rajta valamennyit.

Blasphemy! A Kanon zenéje igenis fülbemászó, gyönyörű.  :ejnye:

Quote from: Gregory on 2007-09-10, 18:37:11
Összességében ez az anime volt rám eddig a legnagyobb érzelmi hatással, kár, h nem szeretem a drámákat, ezért csak 9.5/10-et kapott, és a 4. helyet foglalta el a toplistámon.

Nagyon helyes. Nálam átlagban a top10-ben van, romantikus animék közül pedig 2nd.  :smile:

Én

Zenei téren Gregoryval értek egyet én is, BGM effekt (fülbemászó, gyönyörű ->  :wtf: )

Gregory

Quote from: Solid Snake on 2007-09-10, 21:01:39
Azért a Makoto-arc utolsó része se semmi. Hüpp-hüpp.
[spoiler]"Esküvő" a hegytetőn.[/spoiler]
Makoto volt az általam legkevésbé kedvelt karakter(vagyis nem utáltam, de nem is volt kedvencem... nah jó, az arc végére már egész megkedveltem), valszeg ezért nem jött át annyira az a rész.

Quote from: Solid Snake on 2007-09-10, 21:01:39
Blasphemy! A Kanon zenéje igenis fülbemászó, gyönyörű.  :ejnye:
Sztem pl. az Air-hez, vagy akár a Suzumiya Haruhi no Yuuutsu-hoz képest is elég gyenge lett a zenei aláfestés. Sztem :hehe:

Quote from: Solid Snake on 2007-09-10, 21:01:39
Nagyon helyes. Nálam átlagban a top10-ben van, romantikus animék közül pedig 2nd.  :smile:
Az első a KGNE?  :smile:

Quote from: Én on 2007-09-10, 19:10:52
Hmm, amikor ilyen lelkes ismertetőt olvasok egy korábban félbehagyott sorozatról, mindig hirtelen folytatni akarom :D Kár, hogy annak idején a 8. résznél ment a kukába... Majd ha a mostaniakkal végzek lehet kap még egy esélyt, hisz te is 2x álltál neki :smile:
Sztem egy próbát megér, csak az a lényeg, h befogadóan kell a misztikus elemekhez hozzáállni, az sokat segít.

Én

Valóban sokat segítene, emlékszem is, hogy a[spoiler] "zOMG IMMA SLAYING MAH DEMONS"[/spoiler] bejelentés után passzoltam, elrontotta az összeképet. Persze ha nem olyan sok benne ez, vagy csak simán érdekes akkor simán lehet jó :smile:

minuszmiki

Simán érdekes, mondjuk elsőre nekem se tetszett, de hamar meg tudtam szokni.

Solid Snake

Quote from: Gregory on 2007-09-10, 21:15:53
Quote from: Solid Snake on 2007-09-10, 21:01:39
Blasphemy! A Kanon zenéje igenis fülbemászó, gyönyörű.  :ejnye:
Sztem pl. az Air-hez, vagy akár a Suzumiya Haruhi no Yuuutsu-hoz képest is elég gyenge lett a zenei aláfestés. Sztem :hehe:

Na ebben egyetértünk. Air OST-je valóban mérföldkövekkel jobb.

Quote from: Gregory on 2007-09-10, 21:15:53
Quote from: Solid Snake on 2007-09-10, 21:01:39
Nagyon helyes. Nálam átlagban a top10-ben van, romantikus animék közül pedig 2nd.  :smile:
Az első a KGNE?  :smile:

Talált, süllyedt.
(Bár ott van még az Air is, azt inkább amolyan 1.5-ös helyezettnek fogom fel. Jobb, mint a Kanon, de azért a KGNE valahogy jobban bevált :D)


Rage

Quote from: Én on 2007-09-10, 21:19:37
Persze ha nem olyan sok benne ez, vagy csak simán érdekes akkor simán lehet jó :smile:
Hmm, hát hogy mondjam... Megvan az oka, hogy miért van benne "démonvadászat", ráadásul meglepően jó magyarázattal záródik az az arc. Szerintem nézd meg. ;)

Quote from: Gregory on 2007-09-10, 21:15:53
a Suzumiya Haruhi no Yuuutsu-hoz képest is elég gyenge lett a zenei aláfestés. Sztem :hehe:
ROTFLOL
痛みを感じる方向に、出口がある!

Manitu



Zsiga


kelvor

Engem egy életre elrémítettél tőle. :D

Próféta

Quote from: Zsiga on 2007-09-10, 02:25:15Itt van még nekünk az emberiség komplett audiovizuális kultúrájának legundorítóbb ellenszenves féreg főgonosza. Róla nem is kívánnék túl sok szót ejteni, egyszerűen annyira iszonyatosan irritál hogy legszívesebben szanaszét vertem volna a monitort ahányszor csak feltűnt.
Na ha más nem, legalább Hamdo a kívánt hatást érte el nálad :)

Manitu

Quote from: Zsiga on 2007-09-10, 23:24:33
Quote from: Manitu on 2007-09-10, 22:59:44
Downloading...
Have fun...  :__devil: :D
Én szóltam.
I will :D Az első rész nem volt rossz. Nem tudom mi bajod a grafikával, a csaj tényleg ronda, de minden más egész korrekt, sőt. Csak kicsit régi.

in b4 ízlésficam :D


Zsiga

Quote from: Próféta on 2007-09-10, 23:40:03
Na ha más nem, legalább Hamdo a kívánt hatást érte el nálad :)
Ha a kívánt hatás az volt hogy többet bottal se piszkáljam a rendező egyéb műveit akkor valóban. :)

Manitu : Az első rész még elviselhető, kíváncsi leszek a véleményedre mondjuk félúton... ;) (Meg persze a végén is, ha te is leszel olyan naív mint én hogy azt hiszed rosszabb már úgysem lehet...) Grafika-ügyben meg ne felejtsük el hogy a '90-es évek legvégén készült, és szerintem pár nagyságrenddel rondább mint pl. a 4,5 évvel korábbi Evangelion, de még sorolhatnám hosszan a sokkal jobban megrajzolt animéket a 90-es évekből. A '80-as években (ahova a karakterdesign nyúlik vissza) lehet hogy jó lett volna, az ezredfordulón szerintem kevés.

Próféta

Quote from: Zsiga on 2007-09-11, 00:02:13Grafika-ügyben meg ne felejtsük el hogy a '90-es évek legvégén készült
Ja igen, emlékszem is, amikor megnéztem, tisztára azt hittem, hogy a nyolcvanas években készült.  :D

Manitu

Azt mondanám, hogy retro. Nézd meg például a Noirt, az is akkortájt készült, de a stílus alapján lazán 10 évvel régebbinek mondtam elsőre. Vagy a Ghibli filmeket, ott még mindig felfedezhető nyomokban ez a stílus, pedig már jócskán benne járunk a 21. században. Van valami a hangulatában és az egész kivitelezésben, ami a mai animékben nagyon ritka, és ami miatt az egész "műfajt" megkedveltem. Talán a naturalizmusa... yep, szeretem, ha szilvává verik egymást a karakterek :__devil:

Azt aláírom, hogy az Evangelionnak kidolgozottabb grafikája van.


Zsiga