Melyik animét láttad legutóbb? Hogy tetszett?

Started by Feldin, 2006-03-09, 09:10:16

Previous topic - Next topic

Fazék

bocsássatok meg tisztelt helyreigazítók, de tippre Próféta
1. tökéletesen tisztában van a cím jelentésével
2. a kotta már nem szó szerinti fordítás
:)

Zsiga

Quote from: Fazék on 2007-09-02, 01:23:49
bocsássatok meg tisztelt helyreigazítók, de tippre Próféta
1. tökéletesen tisztában van a cím jelentésével
2. a kotta már nem szó szerinti fordítás
:)
:tezsvir:

Olyan mint a Kísértet a benzinkúton. :angyali:

Solid Snake

Quote from: Fazék on 2007-09-02, 01:23:49
bocsássatok meg tisztelt helyreigazítók, de tippre Próféta
1. tökéletesen tisztában van a cím jelentésével

Ezt nem is vitatom. ;)

Quote from: Fazék on 2007-09-02, 01:23:49
2. a kotta már nem szó szerinti fordítás

Nem szó szerinti, de stílusos. :P

Próféta

Quote from: Kuroi Tenshi on 2007-09-02, 01:21:08
A note inkább a ノート (nōto), azaz füzet szóra utal, mint hangjegyre
Nyilván, csak éppen angolul nem jelenti azt. V. ö.: My little brother is a very eleven child, stb.

kikuchiyo

Lehetett volna Halálbankjegy is :P

Én is néztem egy darabig, hogy mi lehet, egy általam ismeretlen animéről ennyit ír és azzal zárja, hogy "az év legjobb animéje lehetett volna"...
de nyilván szándékos "poén" volt. (In b4 captain obvious)
Failure is the default option

Member

Quote from: Kuroi Tenshi on 2007-09-02, 01:21:08
Quote from: Próféta on 2007-09-02, 01:11:34
Halálhangjegy
Ááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááá! *fej-falba smily*
A note inkább a ノート (nōto), azaz füzet szóra utal, mint hangjegyre
Mivel a Death szó szerepel előtte, az Note lesz, nem Nōto. Ma valahogy nagyon hülyéneknézős hangulatod van. :)

Amúgy egyetértek nagyjából prófétával, én többet adtam rá közepesnél, de kizárólag az eleje miatt.

Kuroi Tenshi

#3486
De feljegyzést is jelent, ami egy kicsit jobban kapcsolódik, mint a hangjegy ::)

nem tetszett a poén, mert a címet olvasva egy fél percig leálltam gondolkozni,
hogy mi lehet ez, milyen japán címet takarhat, hátha az ismerősebb, vagy
milyen történetet. Utána az első pár sort elolvasva a ::) "ó b+, de szar poén"
érzés lett úrrá rajtam.

Member: amit kaptál, teljesen megérdemelt volt :hehe:

Member

Már korábban ellőtte 1x, de szerintem ez nélkül is könnyen rá lehet jönni, ha fejben átfordítod ránézés után. Pl. ha Szamóca Káoszt írok, akkor gondolom azonnal beugrik, hogy az csak a Strawberry Panic lehet. :)

Próféta

Panic != Chaos. Meg az a cím valószínűleg azt jelenti, amit a készítő gondolt.

Quote from: Member on 2007-09-02, 01:31:35
Amúgy egyetértek nagyjából prófétával, én többet adtam rá közepesnél, de kizárólag az eleje miatt.
Akkor félreérthető voltam, nem közepest adok a sorozatra.
Csak a vége közepes, az eleje pedig fenomenális, az egész valahogy háromnegyednél van, a pontértéken még gondolkodom.

Rage

#3489
OMG ÜBERCOOL SAMURAI AWESOMENESS (Shigurui) Ep6. Az ötödik részben végre megértettem, miről is akar szólni ez az anime, a hatodik pedig egyértelműen rávilágít arra a tényre, hogy a nindzsák csupán kis szarosok voltak a kúlos, higgadt, tekintélyes és egyben félelmetes szamurájokhoz képest. :D
Szal, kövezzetek meg, de nekem ez az anime tetszik. :angyali: Nem egy Dennou Coil (ami igen nagy iramban halad a 11/10-es értékelés felé), de azért élvezhető, bár gyengébb idegzetűeknek és 18 éven alattiaknak nem ajánlom megtekintését. A fansub azt hiszem, a 2. résznél tart - remélem, hamar behozzák a lemaradást, ezáltal mindenki által élvezhetővé téve ezt a sorozatot (archaikus japán nyelvet használ, így én is csak kb. a 30%-át értem).

P.s.: Ilyen brutálisan jól megrajzolt szamurájpáncélt még nem láttam animében; már csak ezért is érdemes megnézni a 6. részt.
痛みを感じる方向に、出口がある!

minuszmiki

Igen, sajnos még csak a második résznél tart a sub, pedig nézném már tovább, eléggé tetszett az első két rész. Nagyon tetszik a sok timejump, a harcnak teljesen alárendelt karaterek, a pszichedelikus OP meg a full borult hangulat. Szóval tényleg übercool awesomeness. :)

kikuchiyo

Affene, néznem kéne...

(BTW a Denno Coil tényleg potenciális BEST EVAR, csak a két hét baseball és a két recap nem hiányzott...)
Failure is the default option

hargharg

Quote from: Rage on 2007-09-02, 03:26:10
...a nindzsák csupán kis szarosok voltak a kúlos, higgadt, tekintélyes és egyben félelmetes szamurájokhoz képest. :D ...
hat igen, mondhat barki barmit, azert az emberi testnek megvannak a maga korlatai, ugyhogy mar urambocsa', de a szamurajok elonyben vannak a nindzsakkal szemben. (mondjuk en amugy sem komalom az i*en trukkozos technikakat, amik pusztakezes harcnal vannak.)
rofl

Solid Snake

Welcome to the NHK!

Az End of Evangelion abszolút első helye megmarad, de azért ez az anime méltán foglalta el a 2. helyet nálam.  :jee: :appl:

Gregory

Quote from: Solid Snake on 2007-09-02, 12:36:00
Welcome to the NHK!
Nah, nekem is sikerült befejezni.
A történet bemutatását inkább kihagynám, nem is megy olyan jól, meg ott is van a link Solid Snake postjában.
Nos, az anime által bemutatott probléma eltérő szinten, de valamennyire sztem mindannyiunkat érint, mindenesetre én elég gyakran találkozom hasonló problémákkal, mint a történet főszereplője, ezért is érdekelt nagyon a sorozat. Az anime szereplőin keresztül találkozhatunk a mai japánban levő társadalmi/szociális problémákkal.
Alapvetően egy komoly téma lenne, azonban sztem elég sok humoros helyzetet teremtettek a készítők, véleményem szerint könnyen lehet, h az egész sorozatot egy elég erős kritikának szánták, aminek hatását(számomra) a humoros jelenetek csak felerősítettek (bár lehet, h csak én képzelek bele ilyesmit, mindenesetre nekem így jött le).
A helyzet súlyosságát leginkább az online-gamekkel kapcsolatos részek fejezték ki számomra, leginkább ott éreztem, h 'omg ezek betegek'.
[spoiler]
Említették néhányan, h néhány rész vontatottnak/erőltetettnek tűnt, pl. az MLM-es résznél én is néztem, h ez azért egy kicsit irreális volt, de úgy összességében annyira nem zavart. Az offline suicide meetingnél pedig egyrészt, amit Manitu mondott, h japánban ez is komoly probléma, valamint a mangában is jobban sikerült ez a rész, ahogy a többieknek eszükbe jutott, hogy miért érdemes élniük, az addig viszonylag jó állapotban levő Satou, egyre inkább rájött, h neki viszont nincs semmi olyasmi, amiért életben kéne maradnia. Mondjuk ez az animében is megvolt, de a mangában sztem jobban átjött.
A mangának egyébként még most sincs vége, ezért izgultam egy kicsit, hogy hogyan fogják lezárni az animét, de sztem egész ügyesen megoldották, bár ahogy láttam, Misakival végül nem jött össze, vagy legalábbis egyelőre még nem.
[/spoiler]

A karakterek egy kivétellel(Hitomi) bejöttek, általában nem szoktam külön kiemelni a szinkront, de Misaki esetében sztem nagyon összejött a személyiség+kinézet+szinkron együttes, az egyik kedvenc karakterem lett.

A rajzolás többnyire tetszett, néha - főleg amikor profilból mutatták a karaktereket - nem jött be annyira.

A zenét viszont sztem nagyon eltalálták, jól ment a sorozat hangulatához, gyakran vettem észre, h az openinget, vagy  egy másik az animében igen gyakran játszódó számot dúdolgatok, az OST-ről pedig a Youkoso! Hitori Bocchi című szám bekerült a kedvenceim közé. Openingekre és endingekre visszatérve, mint az már fentebb kiderült, az op tetszett, az első ending pedig elég beteg volt, pont ezért illett olyan jól a sorozathoz.

Mikor felálltam a gép elől, úgy gondoltam, h mindez szép és jó, de valami hiányzott belőle... de aztán egy napig távol voltam, és gyakorlatilag végig a sorozaton gondolkoztam, és vártam, h hazakerüljek, hogy újabb részeket nézhessek meg, mindezt annak ellenére, hogy tisztában voltam vele, hogy nincs több epizód.
Így 10/10-es lett számomra, és a dobogó második fokára került, a Berserk és a GTO közé.


Girls Bravo
QuoteSense
this anime makes none
Vegyünk egy random losert(akit jelen esetben Yukinari Sasakinak hívnak, allergiás a női nem képviselőire, és elég alacsony), meg egy rakás moe karakternek szánt lányt. Az anime sztem elsősorban a fanservice-re épült volna, azonban elég sok minden rontja az összképet. Van egy világ, a Földhöz egy közeli bolygón, aminek neve Seiren, és elvileg a népességnek kevesebb mint 1/10-de áll férfiakból, mikor azonban a történet fő"hőse" látogatást tesz ide(a fürdőkádján keresztül, ami csak úgy random módon elkezdett világítani), csak nőket látni, akik megrohamozzák (valszeg raep szándékával). Az, hogy hogy intézik el a létfenntartási ügyeket, rejtély. Ezen kívül nem sok mindent tudunk meg Seirenről, ami engem személy szerint eléggé zavart.

Az animéből nagyon sok érdekes dolgot megtudhatunk, pl. h az iskolában végzett kémiai kísérletekhez használt alkohol rózsaszín színű, valamint simán meglehet belőle inni fél litert, és vagy 2 óra alvás után már semmi probléma(mi amikor kísérleteztünk, akkor 9x%(kilencvenakárhány)-os alkoholt használtunk, nem tudom, h ez máshol hogy van).
A történetben rengeteg ehhez hasonló irracionális részlet/cselekvés/történés van, ezek engem nagyon bosszantottak.
Ezektől eltekintve talán még élveztem is volna valamennyire a sorozatot, hogyha csinálnak hozzá egy rendes lezárást,
[spoiler]
Úgy konkrétan sztem semmilyen lezárás nem volt
[/spoiler] és nem pedig egy ekkora loser a főhős.
Így összességében 4/10-et adtam rá, de lehet, h még ez is sok volt.

Én

Kaze no Stigma ep. 1-19.
Már régebben is néztem a sorozatot, de 11. résznél valamiért abbahagytam, pedig akkor is tetszett már, de most nekiültem, és az eddigi 19 részt végignéztem. Kár, hogy annak idején abbahagytam, mert winrarness, viszont így megnézhettem 8 új részt egyben :) Ugye, a "story" a mágia körül forog, de a sorozat sava-borsát Kazuma és a helyenként igencsak meglepő poénok adják meg. Ismét elképedtem, hogy Kazuma karakterét mennyire bírom, nemcsak, hogy az animetörténelem egyik legerősebb karaktere, de ráadásul az én ízlésemnek kellőképpen cool és tahó is. (+ pont: Végre valaki, aki nem hagyja, hogy a tsundere=loev csaj lecsapja). Ren zavart az elején, de mióta levette faggotry elementes kabátkáját, azóta vele sincs különösebb gondom.
Nekem bejött az eddigi tökéletesen epizodikus "történetvezetés", de úgy tűnik lassan elkezdődik az igazi story is (ideje volt). Egy szó mint száz várom a folytatást. :cool:

Soldier

Quote from: Én on 2007-09-02, 16:52:10
Kaze no Stigma ep. 1-19.

elsö részt neztem , azota varom hogy vege legyen , azt majd inkább egybe ^^

Member

Quote from: Gregory on 2007-09-02, 15:27:04
pl. h az iskolában végzett kémiai kísérletekhez használt alkohol rózsaszín színű, valamint simán meglehet belőle inni fél litert, és vagy 2 óra alvás után már semmi probléma(mi amikor kísérleteztünk, akkor 9x%(kilencvenakárhány)-os alkoholt használtunk, nem tudom, h ez máshol hogy van).
96% és ha metanol, akkor belehalsz. :)

W_S ajánlotta, 1 részt láttam, de remélem, hogy nem feltétlen akarja átküldeni nekem. :rolleyes:

Én

Quote from: Soldier on 2007-09-02, 17:00:46
Quote from: Én on 2007-09-02, 16:52:10
Kaze no Stigma ep. 1-19.

elsö részt neztem , azota varom hogy vege legyen , azt majd inkább egybe ^^
Itt említeném meg, hogy ez első 2-3 rész eléggé fail (ezt kihagytam :redface:)

Soldier

#3499
Air The Movie
AniDB

Kicsit visszaolasva jöttem rá hogy egyaltalan van movie belöle.Szoval nem is vesztegettem az idöt.TV-S-re mar nem emlékszem kristálytisztán, de valahogy számomra ez jobban érthetö volt,rádásul sok nem kivánatos részt sem lattam ujra.Valmiert az ending megvalositása is jobban tetszett..A karakterekre kicsit máskép emlékeztem de lehet csak azert mert már régebben láttam.De ha jol emlékszem egesz sok kis részletben eltért a sorozattol nem(?). Összeségében egy picivel nekem jobban tetszett mind a tv-s széria.8,5

Kaze no Tani no Nausicaa
AniDB

Fogalam sem volt mit is jelent pontosan a ghibli studio müvei.Mostmár tudom.Kötelezönek ereztem megnezni valameiket.Az évszámtol kicsit megijedtem hogy olyan régi de egy kis idö eleltével rájöttem hogy teljesen lényegtelen , söt hogyha aztmondjak nekem hogy 2k körüli anime lehet el is hiszem.Pár érdekes dolog azert volt de ez a korára irhato fel szvl nem is emliteném öket.Igysemmi pluszt sem tudok hozzáfüzni szép/jo volt és tetszett.ennyi.Mindenkinek látni kell^^ 9-es


Quote from: Én on 2007-09-02, 17:08:46
Itt említeném meg, hogy ez első 2-3 rész eléggé fail (ezt kihagytam :redface:)
nem ezert mondtam ^^ nem szeretem félbehagyni amit elkezdek es már sok volt a hetente megjelenö resz amit töltöttem akkor , igy csak szedegetem a részeket mig vege nincs azt majd megnezem ::)

Solid Snake

Quote from: Soldier on 2007-09-02, 17:44:54
Air The Movie
A karakterekre kicsit máskép emlékeztem de lehet csak azert mert már régebben láttam.

Mivel a karakterdizájn teljesen más, nem KyoAni. ;)

Bishop

Afro Samurai
[spoiler]
Quote from: Ramiz on 2007-05-28, 01:23:27
Afro Samurai

Tudom, hogy ezt mindenki utálja, meg hogy csak öt rész, meg már rég vége, de nem érdekel. :D Baromi jó szórakozás, a Samurai Champloo nyomdokain haladó hangulat és látványvilág, egyszerű, de öt részre bőven elegendő történet. Nem is vártam többet, mint laza beszólásokat és sok-sok (nem elnyújtott) harcot, és ennél még többet is kaptam, az ötödik rész kissé meglepett... A szinkronok királyak, RZA meg rulez! (Ghost Dog soundtracket is ő csinálta.) Az anime-nem anime témához meg annyit, hogy az animék legtipikusabb jellemzőivel rendelkezik és nagyrészt japánok csinálták. Mondjuk igazából engem nem foglalkoztat, hogy "anime-e", a lényeg az, hogy nem voltak benne lila meg rózsaszín hajú iskoláslányok, mechák, beszélő állatok, hatalmas csöcsű, de a sztori szerint tizenkét éves csajok stb., szóval semmi, ami kezdett az agyamra menni az azelőtti időkben, hogy abbahagytam volna az aktív animézést.
[/spoiler]
Végre meg tudtam nézni. Ennél jobban én se tudnám leírni. 8/10

Member

Most néztem meg a Suzumiya Haruhi 5-öt (ha jól emlékszem, ez lenne a 3., ha Haruhi a valódi számokat mondja be az előzetesben :)), iszonyatosan üt. :eek: Habár nem szokásom felismerni, hogy mi mit paródizál, de ha az epizód elején az Evangelion akart lenni, akkor nagyon jól összehozták. :lol:

Én

Arra a nagy fehér dögre gondolsz a sealed realityben? Arról nekem is egyből ADAM jutott eszembe, mire a haverom jól lehülyézett :D

Member

Amikor Yuki beszélt, hülyén/vontatottan mozgott a kamera és gyakran elment a kép, hogy egyetlen szó megjelenjen a képernyőn angolul, mint az eva utolsó két részében. :)

Én

Jah, ok, emlékszem már... Emlékszem ott eltökéltem, hogy mindent elolvasok/meghallgatok, eltartot egy ideig :smile: (Btw lehet EVA-utalás, bár ott azért lényegesen kevesebb szövegugrálás volt. A soksok agyterhelő info viszont lehet :D)

hargharg

Ikki Tousen

tortenelem ora ecchivel megszorva. vagy inkabb forditva. mindez megunhatatlan iskolai kontosben. raadasul a foszereplo nem is volt orult harcos. ha a sarkany lett volna vegig, meg aszondom, de igy?
azert jo moka volt. : D

Paranoia Agent

hmm, masodik animem, aminel _nagyon_ kozel kerultem ahhoz, hogy fogjam, es letoroljem az egeszet a busba. a 6. resznel borult ki a bili. mar egyhonapja gondolkodom a szon, ami az itteni nonkonstruktiv rendorbacsira is raillik, de sem akkor, sem azota nem jut eszembe. mondjuk a vegere megis megkedveltem. : )
[spoiler]ha almot szerettem volna latni, akkor szolhattak volna korabban is, mert inkabb lefekszek aludni abban az esetben, lolktnxbze. :mazda:
ha meg esetleg vmi orult kepzelgesei, akkor ugyancsak, inkabb hallgatom a hangokat, keo?
na jo, talan nem, elvegre en vegignezek mindent, amit magamtol kezdek el nezni.
[/spoiler]
OP meg az ending jok voltak, meg hat ugye a sztori is, csakhatmostize, na.

es "ranchino benchide"-t elnoknek!
rofl

Kuroi Tenshi

Hozza a Kon Satoshira jellemző stílust.
Ajánlom még figyelmedbe tőle a Perfect Blue-t: jóval kevésbé elvont, sőt,
akár logikusan értelmezhető is a végére; és sztem jobb, legalábbis nem
azért néztem végig, mert "wtf mit akarnak ebből kihozni?", hanem mert
jó volt. Jó beteg.
In before RAPE!

Soldier

Mahoromatic / Mahoromatic: Motto Utsukushii Mono
AniDB/AniDB

Egyben irok mind2röl.Szoval semmi extra: könnyed szorakozás, szereintem egesz jo poénokkal lett megáldva, jokat nevetgéltem egyes részeken.A rajzal én nem lattam problémat, csak az a szokványos.Story igazábol nem volt ,de valamivel azert probalkoztak hogy összekapcsoljak a részeket, de nem mindig sikerült szvl ilyenkor becsuszott a jol megszokott X-Mas vagy New Year,stb.De ezek is kellökép jol sikerültek, talan meg ezek is tetszettek a legjobban.A karakterekkel nem volt baj, bár nem mondhatoak tul egyedinek,de figyelmen kivül hagytam^^Egyedül a perverz tanár irritált, azt megtudtam volna fojtani egy kanal vizben,szerencsére a masodik évadban mar kevesebb szerepet kapott.Az anime nem redelkezik  tul sok harca jelenettel , azok is jocskán csak szokványosak bar nem is ez volt a lényeg, a masodikba talan kicsit több romancet illetve fightot kaptam.Illetve a ending is jopár fokkal jobb volt, habár kicsit elkapkodotnak tünt.Egynek ismet csak jovolt  7,5 / 8

Zsiga