Általános kérdések

Started by belldandy, 2003-10-18, 17:10:20

Previous topic - Next topic

Darkstar

Vettem új 5.1-es hangrendszert a géphez. A géphez a szokásos zöld/fekete/narancs vezetékekkel csatlakozik.A gondom az, hogy a winamp nem használja a mélynyomót, míg a windows media player rendesen. Az Soundmanagerben be van állítva az 5.1. A Winampban hol lehet beállítani, hogy használja rendesen a mélynyomót?

Ed.: Milyen segédprogrammal lehet ennyire  átalakítani az Xp-t? Arra a fent látható Wincostumize-re nem dobott ki semmit a google, ami használható lett volna. (Wincostumiser-re meg mégkevébbé)
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Cobra

Másik fórumból "loptam" :)
QuoteHát, a hátteret azt te magad is tudsz szerezni, a tálca módosítására window blind-ot használok(ehez theme-ket a //www.wincustomize.com -on találsz), a jobb fent pedig egy object desktop van(szintén wincustomizerõl vannak hozzá ikonok, theme-k)
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Darkstar

Quote from: CobraMásik fórumból "loptam" :)

:merci:

Melyik fórumról? :)
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Moha

A ThemeXP-n is van jópár cucc. Csak alapból a themeui-t le kell cserélni, mert mocsok M$ úgy csinálta meg, hogy "majd mi csinálunk theme-eket nektek", aztán maradtak az alapok... :rolleyes:

Mellesleg én eddig maradtam a klasszikus-nál. Próbálkoztam theme-ekkel, de tapasztalataim szerint 2 féle van: túl sötét és túl világos (ez utóbbi a gyakori). Nem találtam eddig olyat, ahol normális lett volna a panelek/gombok/menük háttérszíne. Általában túl világosra csinálják.
Nomeg a múltkor az egyik theme rendesen összekuszálta a rendszeremet, szóval utána inkább hagytam az egészet. :(

Fazék

ilyen témában a StyleXP amire esküszöm, elégedett használója voltam 1-2 évig :)
tény hogy a legtöbb téma elég nyomi, de én ráakadtam pár nagyon komolyan szépre, melyektõl még mostanra se váltam meg :)

Moha

Quote from: Fazékilyen témában a StyleXP amire esküszöm, elégedett használója voltam 1-2 évig :)
tény hogy a legtöbb téma elég nyomi, de én ráakadtam pár nagyon komolyan szépre, melyektõl még mostanra se váltam meg :)
Kíváncsi lennék rájuk. ;)

Fazék

Quote from: MohaKíváncsi lennék rájuk. ;)
hmm a gond, hogy nem emlékszem az elmentett sokból melyek voltak azok és most nincs kedvem csak ezért fölrakni a StyleXP-t, de egybenyomom az egészet, feltöltöm valahova, te leszeded és átnézed, hátha neked is tetszik 1-2 belõle ;)
majd küldöm a link-et már PM-ben

Moha

Quote from: Fazékfeltöltöm valahova, te leszeded és átnézed, hátha neked is tetszik 1-2 belõle ;)
Annyira nem fontos, szóval csak, ha gondolod...

Darkstar

Hogy lehet kikapcsolni az IE "kattogását", amikor kattintok?
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

sirtomi

A képgalériában miért nem lesz thumbnail-je a képeimnek?
Most raktam fel hármat és egyiknek sem lett.

m46u5

Moha:
Én is StyleXP-t használok, s hozzá egy nagyonjól megtervezett témát: ChaNinja - http://chaninja.deviantart.com/
Ezen belül 2 dolog kell:
- ChaNinja Style RC5
- ChaNinjaStyle-SubZero Icons (ehhez érdemes feltenni az IconTweaker progit)

Darkstar:
Control Panel -> Sounds and Audio Devices -> Sound fül -> a Windows Explorer kategóriánál a Start Navigation. (leglábbis ha erre gondolsz)

sirtomi:
Volt már ilyen máskor is, s idõvel "meggyógyult"
"A Bittorrent nagyszerûen pótolja a mozit az életemben, az eMulenél jobb videotéka pedig nincs."

Darkstar

Nálatok megy az ftp? Engem azonnal kidob idõtúllépéssel, ahogy rákattintok a kapcsolódára.
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Darkstar

Nálatok is rendetlenkedik az ftp?

Kösz, ez volt az. Én magában az IE-ben kerestem.  :rolleyes:
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

.Attila

A japán elektromos hálózatról lenne kérdésem.
Azt tudom, hogy 100V 60 Hz, a tápegységem el is bírja ezt, viszont a dugója tuti nem megy bele a hálózatba. A kérdésem tehát az, hogy hogyan néz ki a japán hálózati aljzat? Biztosra szeretnék menni, sajnos nem elég a tipp, hogy valszeg olyan, mint az amerikai.

Moha

Itt van egy kis információ ilyesmikrõl, illetve ezen az oldalon jobb oldalt középen: "please make sure you have an adapter for the Japanese power outlet, which is the same as the US one"

Remélem tudtam segíteni. ;)

Edit: Találtam mégegy utalást: ennek az oldalnak majdnem a legalján: "Japanese power plug and phone jack are compatible with the US plug/jack, although the AC voltage is slightly different (100 V, 50 Hz). Europeans need to bring plug&jack converters."

Darkstar

Ki szeretném próbálni a 64 bites Xp-t. A ugyananzok a audio/video kodekek mûködnek alatta, mint a hagyományos alatt?
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Moha

Quote from: DarkstarKi szeretném próbálni a 64 bites Xp-t. A ugyananzok a audio/video kodekek mûködnek alatta, mint a hagyományos alatt?
A redszerközeli programokból (pl virtual CD-drive) és driverekbõl mindenképpen 64bit-es verzió kell, codec-ekkel nem tudom, mi a helyzet.

Amúgy: itt egy lista, hogy milyen programok kompatibilisek a 64bites XP-vel. Úgy látom, a DivX köztük van. ;)

Darkstar

Quote from: MohaA redszerközeli programokból (pl virtual CD-drive) és driverekbõl mindenképpen 64bit-es verzió kell, codec-ekkel nem tudom, mi a helyzet.
Amúgy: itt egy lista, hogy milyen programok kompatibilisek a 64bites XP-vel. Úgy látom, a DivX köztük van. ;)

Igen, az illesztõk es egyebek beszerzése már folyamatban. A listát nagyon kösz, egyszer már megtaláltam, aztán többet se. :)
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Alkyra

Quote from: BonciA japán elektromos hálózatról lenne kérdésem.
Azt tudom, hogy 100V 60 Hz, a tápegységem el is bírja ezt, viszont a dugója tuti nem megy bele a hálózatba. A kérdésem tehát az, hogy hogyan néz ki a japán hálózati aljzat? Biztosra szeretnék menni, sajnos nem elég a tipp, hogy valszeg olyan, mint az amerikai.

Nemtom, hogy csak én nem figyelek, vagy akkor írtad amikor nem voltam itt(vagy egy olyan topicba amit nem olvasok), de...
sempai, te kimész japánba?

.Attila

Quote from: MohaItt van egy kis információ ilyesmikrõl, illetve ezen az oldalon jobb oldalt középen: "please make sure you have an adapter for the Japanese power outlet, which is the same as the US one"

Remélem tudtam segíteni. ;)

Edit: Találtam mégegy utalást: ennek az oldalnak majdnem a legalján: "Japanese power plug and phone jack are compatible with the US plug/jack, although the AC voltage is slightly different (100 V, 50 Hz). Europeans need to bring plug&jack converters."
Köszi :)
Nos, van egy kis gondom. Az elsõ linken azt írja, hogy van különbség az amerikai és a japán között. A japán érintkezõi egyformák, az amerikainál viszont aszimmetrikus. Míg a többi azt írja, hogy a japán ugyanolyan, mint az amerikai.

Moha

Azt írja, hogy a 2 pólusúnál a japán szimmetrikus, de az amerikai nem. Viszont a 3 polusúnál ugyanúgy asszimetrikus a japán is, mint az amerikai. Egyszóval ilyen 3 polusú átalakítót kell szerezned.
Nálunk a cégnél ha jól emlékszem pont volt is egy, amivel nem tudtunk mit kezdeni, megpróbálom elkérni neked.

.Attila

Quote from: MohaAzt írja, hogy a 2 pólusúnál a japán szimmetrikus, de az amerikai nem. Viszont a 3 polusúnál ugyanúgy asszimetrikus a japán is, mint az amerikai. Egyszóval ilyen 3 polusú átalakítót kell szerezned.
Nálunk a cégnél ha jól emlékszem pont volt is egy, amivel nem tudtunk mit kezdeni, megpróbálom elkérni neked.
És ha 2 pólusú aljzat lesz a kollégiumban?
Egyébként köszi :)

Necrid^

Jó látom hogy nincs fen az AH! my godnees az ftp-en?
Sry For my Bad Hungarian. I'm Not Magyar!

Darkstar

Quote from: NecridJó látom hogy nincs fen az AH! my godnees az ftp-en?
Jól látod. Oh! My Goddess van. ;) Kb. 5 percel ezelõtt fejeztem be a moviet (az AMVk hatásai  :rolleyes: ). (Angolul Oh! My Goddess, japánul Aa! Megami Sama)
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Necrid^

Quote from: DarkstarJól látod. Oh! My Goddess van. ;) Kb. 5 percel ezelõtt fejeztem be a moviet (az AMVk hatásai  :rolleyes: ). (Angolul Oh! My Goddes, japánul Aa! Megami Sama)
Uristen.. annyira sötét vok. kösz Darkstar.
Sry For my Bad Hungarian. I'm Not Magyar!

Darkstar

Miért van az, ha valami boxtorrentes cuccot töltök, és megszakítom, aztán késõbb folytatom, akkor onnantól csak a letöltést számolja a feltöltést nem. Utoljára direkt nyitvahagytam egyet, majdnem 1Gb felment, és a Boxtorrents számlálója össz 504Mb feltöltést ír.
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

.Attila

Quote from: DarkstarMiért van az, ha valami boxtorrentes cuccot töltök, és megszakítom, aztán késõbb folytatom, akkor onnantól csak a letöltést számolja a feltöltést nem. Utoljára direkt nyitvahagytam egyet, majdnem 1Gb felment, és a Boxtorrents számlálója össz 504Mb feltöltést ír.
Én már letöltöttem 3 Ranma sorozatot és még isten tudja mit a boxtorrentsrõl. Ez van 15-20 giga. A számláló 6 gigánál jár ;)

sirtomi

Nekem csak a letöltött torrent fájl méretét írja ki az oldal számlálója.

Fazék

sztetek ez  nagyon rossz dvd lemez? Elméletileg Philips, 8x-osan megírva NEC-ND3500-as íróval, TEAC combo meghajtóval olvasva a teszt során.

csak azért kérdezem mert 100/db-os áron szeretnék jelenleg nagyobb mennyiségben rendelni egy havernál és nekem egy "kicsit" neccesnek tûnik, de még megfelelõnek. elõre is köszi a véleményeket

Moha

Fazék: Csak annyit mondanék, hogy Philips = Ritek gyártmány (sajnos :() szóval vigyázz vele!

Darkstar, Bonci: Be szoktatok lépni a boxtorrents felhasználói oldalára? Mert a le/feltöltéseket IP alapján méri, az IP-t pedig akkor tárolja el, mikor felmész az oldalra. Tehát ha közben változik az IP, akkor onnantól nem (vagy nem neked ;)) fogja számolni az adatforgalmat.

Nekem rendesen mûködik a számlálójuk, most járok 22.86GB le, 26.20GB fel arányon. :)
Mondjuk nekem max 2-3 havonta változik az IP címem, szóval lehet, hogy ez is közrejátszik.