Filmek (minden, ami nem japán)

Started by Flaser, 2004-09-15, 11:18:12

Previous topic - Next topic

Ramiz

Quote from: KvikvegNekem kell! :rolleyes: :D
OK. Épp nálam van Lyhis CD-je, amin rajta van, úgyhogy a tiéd! :D
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Djinn

Bin-Jip
Mi is megnéztük ezt a zseniális alkotást végre. Egyszerûen varázslatos film!! Engem legalábbis elvarázsolt... :o
Még mindig a hatása alatt vagyok, szerencse, hogy már többen is írtak róla ajánlót és nem kell itt makognom kavargó gondolatokkal a fejelmben. :haha:
Nem is írok semmit, mert úgyis belezavarodnék saját magamba....
A lényeg, hogy aki még nem látta az nézze meg mindenképpen!!!

edit: na, ez egy értelmes post volt... :lazza:
"If you want the rainbow, you gotta put up with the rain"

kikuchiyo

Ramiz: persze, igazad van. És csatlakozom hozzád abban is, hogy bizony én sem haboztam volna abban a helyzetben... :hehe:
[SIZE="1"]Mi, ronda öregembereket ábrázoló avatarosok tartsunk össze :)[/SIZE]

És az, hogy a sorozat második felére elkezdett kockás inget és hasonlókat hordani, az annak a jele, hogy mennyire beilleszkedett Twin Peaks életébe, mennyire eggyé vált velük. Hasonlítsd össze a pilot résszel, hogy abban micsoda kontrasztot jelentett a sheriff a maga ingével és kalapjával, és mellette Cooper a makulátlan öltönyében. ("Diane, I'm holding in my hands a small box of chocolate bunnies." :))

Djinn: hirtelen felindulásból csináltam magyar feliratos DVD-t a Bin-Jip-bõl.
Érdekel?
Failure is the default option

Raggie

Mindkét film egy rendezõtõl származik(akinek most szégyen szemre nem jut ezsembe a neve, de Ramiz mindjárt kisegít). Mindettõnek meg van a maga bája. A filmek belsõ világa nagyon el van találva, olyan sajátos kicsit melankólikus, kicsit modern(egyúttal hagyományos is) kicsit szürrealisztikus. Ezt nevezném meg a két film fõ pozitívumának. Nna meg aztán a nagyon jó helyre berakott számítógépes effektek, párosulva nem kevés (sokszor morbid)humorral elképesztõ hatást kelt. A sztorik mérsékelten bonyolultak, de pörgõsen elõadva ez nem tûnik fel(szinte kapkodod a fejedet a különféle gyorsan egymás után következõ csavaroknál). Egyedül a romantikus szálat jelölném meg, mint akhillesz-sarkot, de ezeket túl lehet élni! :D Egyszóval jó kis filmek!
(a történeteket szándékosan nem mondtam el, de asszem a címekbõl talán sejteni lehet valamicskét :rolleyes: )
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Manu

Quote from: kikuchiyoDjinn: hirtelen felindulásból csináltam magyar feliratos DVD-t a Bin-Jip-bõl.
Érdekel?
Engem az érekelne, h mivel csináltad, mert én csak egy nagyon hosszadalmas, macerás módszert ismerek...

Raggie: A Shaolin Soccer DVD 95%-n van, de azt nem tudtam, hogy ugyanaz rendezte, mint a KFH. :lame: Csak Ramiz ajánlása miatt szedtem, de most rápörögtem. :jee:

Raggie

Quote from: ManuRaggie: A Shaolin Soccer DVD 95%-n van, de azt nem tudtam, hogy ugyanaz rendezte, mint a KFH. :lame: Csak Ramiz ajánlása miatt szedtem, de most rápörögtem. :jee:
Helyess! Várom a véleményedet! :)

Edit: Már megvan: Stephen Chow! ;) Jó szórakozást Manu!
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Yakumo

A Shaolin Soccer NAGYON LOL! Spoiler: [COLOR="White"]A végsõ összecsapás:jee: ,ahogy a csajszi kivédi a gonosz doppingolós csávesz lövését, meg az utolsó gól! A kapusról leesik minden ruha és labdával, gyeppel együtt bemegy a labda, sõt elviszi a kaput! :lol:[/COLOR]

Ramiz

kikuchiyo: akkor TP ügyekben egyetértünk. :tezsvir:

Quote from: kikuchiyo[SIZE="1"]Mi, ronda öregembereket ábrázoló avatarosok tartsunk össze :)[/SIZE]
Nem is, mert az enyém SZÉP! :D

Quote from: kikuchiyoDjinn: hirtelen felindulásból csináltam magyar feliratos DVD-t a Bin-Jip-bõl. Érdekel?
Djinn ugyan nem vagyok, de érdekel elõre is (még nincs meg a film :) ).

Quote from: ManuA Shaolin Soccer DVD 95%-n van, de azt nem tudtam, hogy ugyanaz rendezte, mint a KFH. :lame: Csak Ramiz ajánlása miatt szedtem, de most rápörögtem. :jee:
:merci: Sztem hangyányival, de jobb a Soccer, és rögtön két példányban kiírhatod. :D
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Raggie

Quote from: RamizSztem hangyányival, de jobb a Soccer, és rögtön két példányban kiírhatod. :D
A kis puttó! :D

Szvsz nem jobb a Ss, mert nincs olyan jó kis furcsa hangulata([COLOR="LemonChiffon"]ott csak a fõszereplõ csávó hibbant, a többiek kevésbé[/COLOR])

Well, do ya, punk?"

Ramiz

Quote from: Raggie GordonA kis puttó! :D
A kis élelmes! :D Egyébként is, miért van az, hogy mindig én lejmolok, te meg csak átvánszorogsz ide unalmadban a hasad vakargatva és elkéred a filmeket?!?!:rolleyes: :D

Quote from: Raggie GordonSzvsz nem jobb a Ss, mert nincs olyan jó kis furcsa hangulata([COLOR="LemonChiffon"]ott csak a fõszereplõ csávó hibbant, a többiek kevésbé[/COLOR])
Az igaz, de a sztori jobban ül, és egyébként is, FOCI + VAGIZÁS = KIRÁLYSÁG!!! :cool:

Raggie

1: mér nem mondod, hogy mindig amikor kérsz fele kunyizást nekem számolják fel?? :)
2: az igaz!! :D

Well, do ya, punk?"

Fazék

[SIZE="4"]NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEM!!!![/SIZE] Nem lehet igaz, hogy így ér véget az utolsó epizód a dvd-n!!! Légy átkozott Ramiz! Átkomat csak egyféleképpen szüntetheted meg, ha hozod a folytatást vasárnap! De addig is mit fogok tenni?! Hogy vészelhetném át az addigi üres szenvedéssel teli napokat?! Hogy lehettem ilyen bolond, hogy elpazaroltam az utolsó megnézhető részt is ma este?! Ó Istenem miért?!? [COLOR="LemonChiffon"]És hogy mer bárki is rálőni kedvenc FBI ügynökömre[/COLOR]?! :3x3:

Kvikveg

WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Djinn

Quote from: kikuchiyoDjinn: hirtelen felindulásból csináltam magyar feliratos DVD-t a Bin-Jip-bõl.Érdekel?
Igen, igen, igen! Természetesen érdekel!! :haha:
Bár ha ki fogják adni DVD-n akkor tuti megveszem, de nem tudom az mikor lesz... :rolleyes:
"If you want the rainbow, you gotta put up with the rain"

Ramiz

Quote from: Fazék[SIZE="4"]NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEM!!!![/SIZE] Nem lehet igaz, hogy így ér véget az utolsó epizód a dvd-n!!! Légy átkozott Ramiz! Átkomat csak egyféleképpen szüntetheted meg, ha hozod a folytatást vasárnap! De addig is mit fogok tenni?! Hogy vészelhetném át az addigi üres szenvedéssel teli napokat?! Hogy lehettem ilyen bolond, hogy elpazaroltam az utolsó megnézhető részt is ma este?! Ó Istenem miért?!?
Nos, igy jár, aki nem szivleli meg kikuchiyo intését a további epizódokat nem birtoklásból származó eljövendő kinokról, és megnézi azt az iszonyat durva "cliffhanger" epizódot [SIZE="1"](ez a kifejezés az azonos cimű filmből jön egyébként?)[/SIZE], ami után még én, a Twin-Peakset-minél-lassabban-néző-egyén is olyan heves mozdulattal akartam inditani a következő részt a Windows Commanderből, hogy az Enter gomb átszakitotta a billentyűzetet és az iroasztalom lapját... :D

(Hmm, milyen kár lenne, ha véletlenül elveszteném a következő részeket tartalmazó dvd-t egy-két hétre... mondjuk ráteszem az Anyagtechnológia könyvemet, amit véletlenül sem szoktam kézbe venni... igy ni!... és gyorsan elfelejtkezek róla, hogy hova is tettem... :__devil: )
Szemétkedést félretéve: találkozhatunk vasárnapig. (PM.) Mélyen átérzem a problémádat, Twin Peaks-addikt barátom. :) (Én is enyhén kiakadtam annál a résznél...:eeek: ) és az a legdurvább, hogy [COLOR="LemonChiffon"]azóta is, valahányszor Cooper ajtót nyit valakinek, aki bekopogott a szobájába, elkezdek parázni, mint az állat... a szemét készitők az elkövetkező epizódokat megpakolták Cooper-ajtaján-valaki-kopog részekkel... :körmét rágó béla: [/COLOR]
Egyébként a következő részt asszem Lynch maga rendezte, és az eleje (ami úgy kezdődik, ahogy a most általad megnézett rész végződik) az egyik kedvenc jelenetem a Twin Peaks eddig látott részéből... nagyon szemét, de zseniális. :cool: :kiraly: Te is birtad ezt a részt, nem, kikuchiyo? (Feszitsük pattanásig Zoli idegeit!!! :D :__devil: )

Fazék

Nem szép dolog más nyomorán nevetni :3x3: de most az egyszer elnézem, ha tényleg elõbb hozzá tudok jutni privát találkozó során az oly áhított folytatásra eme isteni sorozatból :)

kikuchiyo

Quote from: RamizEgyébként a következõ részt asszem Lynch maga rendezte, és az eleje (ami úgy kezdõdik, ahogy a most általad megnézett rész végzõdik) az egyik kedvenc jelenetem a Twin Peaks eddig látott részébõl... nagyon szemét, de zseniális. :cool: :kiraly: Te is birtad ezt a részt, nem, kikuchiyo? (Feszitsük pattanásig Zoli idegeit!!! :D :__devil: )

Jaaaj, az zseniális. "Senor Droolcup", úgy hívják fan-körökben...
Tényleg az a jelenet nagyon hozza azt a végletekig elborult, bizarr Lynch-i hangulatot. Nem tudja az ember, hogy a körmét rágja a fatális vészhelyzet miatti izgalmában, vagy eszméletlenre röhögje magát...

(amúgy bocs, Fazék... :))

@Manu: az én módszerem is hosszadalmas és bonyolult, csak már -mondhatjuk- begyakoroltam és ezúttal nem léptek fel komplikációk, tehát gyorsan megvoltam vele.
Amúgy http://usteam.hu/forum/showthread.php?p=109987#post109987

@Djinn: minimális, elhanyagolható esélye van csak, hogy véletlenül kiadják nálunk is. Én nem bíznék benne.

Fazék

Quote from: kikuchiyo(amúgy bocs, Fazék... :))
no problemo :)
ugyanakkor zseniális férfiagyam mûködésbe lépett és beugrott, hogy mintha magának is meglenne a sorozat és a közelemben is lakna... ismételten zseniális férfiagyamat használva összekapcsoltam a két információt és öööö... ja igen! szóval maga is odaahatná végülis a sorozat következõ részeit, nemde? :D (cserébe tudok adni, mondjuk egy Save the Green Planet-et, ha még mindig igényt tart rá :))

kikuchiyo

Megvettem a Filmvilág e havi (vagy múlt havi?) számát, és tényleg van benne egy 15 oldalas blokk a koreai filmekrõl. Bár lehet, hogy nem tettem jól, hogy elolvastam, mert alig több, mint egy lista, hogy mit kéne még megnéznem.
Van vagy 30 jó film felsorolva.

Ezenkívül írnak még Tarkovszkijról és a szovjet sci-firõl is.

Tyrael

orosz filmekről jut eszembe, Éjjeli őrjáratot láttátok? (orosz címét hagy ne írjam le :))

Tyrael

Ramiz

Quote from: FazékNem szép dolog más nyomorán nevetni :3x3: de most az egyszer elnézem, ha tényleg előbb hozzá tudok jutni privát találkozó során az oly áhított folytatásra eme isteni sorozatból :)
Most akkor én vagyok a Rossz Bácsi, te meg az Ártatlan Mártír? Kösz, ne. :)
(Marha nagy nyomor, hogy várnod kell max 4 napot az újabb adagra... A "nyomor" szó pontosabb jelentésért please turn on the bíbíszí "csámcsogjunk a menekülteken/háborús sérülteken/éhezőkön/stb" műsorát.)
Egyébként tényleg figyelmeztetve lettél a "legizgalmasabb résznél félbeszakítva" gonosz trükkjére.

Quote from: kikuchiyoMegvettem a Filmvilág e havi (vagy múlt havi?) számát, és tényleg van benne egy 15 oldalas blokk a koreai filmekről. Bár lehet, hogy nem tettem jól, hogy elolvastam, mert alig több, mint egy lista, hogy mit kéne még megnéznem.
Van vagy 30 jó film felsorolva.
Én is ugyanezt gondoltam a cikkeket olvasva. Úgyhogy vigyázó szemeimet máris rád vetem. :)

edit: azon gondolkodtam, hogy kit játszik David Duchovny, mert már másodszor írták ki a nevét a Twin Peaks elején, és nem emlékeztem rá. Aztán amikor [COLOR="LemonChiffon"]bejött végre férfinak öltözve, végre leesett...[/COLOR] :lame:

kikuchiyo

Ramiz: már megkapta, úgyhogy most valószínûleg mást nem nagyon csinál majd a következõ pár napban...

Save the Green Planet

Ez valami borzalmasan rossz volt. Alig bírtam végignézni.
Talán az én elvárásaim voltak eleve hibásak, mert egy könnyed, szellemes komédiát vártam, erre egy nyomasztó, ocsmány, félresikerült mûfajkeveréket kaptam az arcomba.
Õszintén szólva nem tudom, mi akart ez lenni. A különféle zsánerekbõl átemelt elemek kioltják egymást, és egy emésztehetetlen kotyvalékot eredményeznek.
Vígjáték? Túszdráma? Pszichotriller? Horror? Sci-fi?
Katasztrófa, inkább.

Kerüljétek el, ha tudjátok.

Kvikveg

Quote from: Ramiz...
edit: azon gondolkodtam, hogy kit játszik David Duchovny, mert már másodszor írták ki a nevét a Twin Peaks elején, és nem emlékeztem rá. Aztán amikor [COLOR="LemonChiffon"]bejött végre férfinak öltözve, végre leesett...[/COLOR] :lame:
MICSODA? EZT LATNOM KELL!!!! Hany dvd?
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Fazék

Quote from: kikuchiyoRamiz: már megkapta, úgyhogy most valószínûleg mást nem nagyon csinál majd a következõ pár napban...

Save the Green Planet

Ez valami borzalmasan rossz volt. Alig bírtam végignézni.
Talán az én elvárásaim voltak eleve hibásak, mert egy könnyed, szellemes komédiát vártam, erre egy nyomasztó, ocsmány, félresikerült mûfajkeveréket kaptam az arcomba.
Õszintén szólva nem tudom, mi akart ez lenni. A különféle zsánerekbõl átemelt elemek kioltják egymást, és egy emésztehetetlen kotyvalékot eredményeznek.
Vígjáték? Túszdráma? Pszichotriller? Horror? Sci-fi?
Katasztrófa, inkább.

Kerüljétek el, ha tudjátok.
Õszintén szólva tudtam (inkább sejtettem csak) hogy neked nem fog tetszeni, de meg akartam gyõzõdni róla :) bocsi :)
Majd cserébe megnézethetsz velem egy filmet, amit szted bûntetés lesz nekem :haha:

tényleg bocs :)

kikuchiyo

:morci: Na majd keresek valamit neked.

Azt nem értem, hogy az IMDB-n egy csomóan feldícsérik. "I enjoyed it thoroughly" meg "insanely funny", sőt, "Unrelenting perfection".
Ugyanazt láttuk?

BTW. leszedtem még a Samaria c. filmet (Kim Ki-Duk), remélem, azzal nem esem pofára...
[SIZE="1"](és megint egy óra, holnap sem fogok tudni felkelni...)[/SIZE]

Ramiz

Sharasouju-t Zolinak! Sharasouju-t Zolinak! Sharasouju-t Zolinak! :__devil:

IMDB-n egyébként egy csomóan 2 "véleményfajtát" ismernek: a totális lehúzást meg az agyatlan feldicsérést.

Quote from: KvikvegMICSODA? EZT LATNOM KELL!!!! Hany dvd?
Twin Peaks, 3 dvd (8+2x rész, de ebből eddig csak 3ban szerepelt DD).

Fazék

Quote from: kikuchiyo:morci: Na majd keresek valamit neked.

Azt nem értem, hogy az IMDB-n egy csomóan feldícsérik. "I enjoyed it thoroughly" meg "insanely funny", sőt, "Unrelenting perfection".
Ugyanazt láttuk?
Hát igen, vannak ízlési ferdeségeim, szóval óvatosan, ha valamit ajánlok mostantól :D pl ebben a filmben nekem pont az tetszett, amit negatívumként felsoroltál, ez a "nagyon vegyes összetétel" :)

[SIZE="1"](ezt a Save the Green Planet filmet, még Nakedape-nak is alig mertem megmutatni, tartottam tőle, hogy esetleg még neki se tetszik, de aztán elgondolkodtam, hogy egy ember, akinek egy 30x30x40 cm-es műanyag kacsa van a szobájában, mint dísztárgy, az talán ezt a filmet is kedvelheti :haha: :D )[/SIZE]

Fazék

Quote from: RamizIMDB-n egyébként egy csomóan 2 "véleményfajtát" ismernek: a totális lehúzást meg az agyatlan feldicsérést.
Ramiz egyébként egyes oldalakat totálisan lehúz, vagy agyatlanul feldícsér :)

bocsi, de sztem hasonlóan megfontolt kijelentés volt, mint az általad említett ;) Én továbbra is azt tapasztalom, hogy az imdb-s értékelés durva saccal 85%-ban megbízható, ami sztem nem mondható el a legtöbb közönségszavazásos oldalról... :rolleyes: no offense :)

Ramiz

Quote from: FazékRamiz egyébként egyes oldalakat totálisan lehúz, vagy agyatlanul feldícsér :)
bocsi, de sztem hasonlóan megfontolt kijelentés volt, mint az általad említett ;) Én továbbra is azt tapasztalom, hogy az imdb-s értékelés durva saccal 85%-ban megbízható, ami sztem nem mondható el a legtöbb közönségszavazásos oldalról... :rolleyes: no offense :)
Most nem értelek... most én lehúztam az oldalt, vagy agyatlanul feldicsértem? Szerintem egyiket sem! Csomó hasznos tippet olvastam ott, és amikor nem az ADC-n nézek utána valaminek (mert nem ázsiai filmrõl van szó), akkor az IMDB-n. Mivel ez a legnagyobb ilyen témájú, szavazós oldal, rennnnngetegen látogatják, és ha csak a 10%-uk szavaz, az is olyan sok ember, hogy a különféle vélemények komplenzálódnak, és kijön valami nagy átlag. Azt, hogy erre mennyire lehet/érdemes adni, és hogy jó-e egyáltalán a filmek minõségét egy x számmal leírni (ahol x racionális, 0 <= x <= 10), megint egy külön téma, méghozzá meglehetõsen naaaagy (belemehetünk tõlem :) ). De az biztos, hogy az az internet egyik tipikus jellemzõje, hogy akárki, akármilyen hülyeséget, szélsõséges hangulata miatti torz véleményt leírhat, még csak annyira sem kell a véleményét felvállalnia, hogy visszamegy és megnézze, mit szólt a többi ember. Plusz a legtöbb ember rövid véleményt ír, ezért alapban nem elég árnyalt és átgondolt. Nem is feltétlenül a semmitmondó, nagyjából csak a történetre szorítkozó ajánló szövegre gondolok, hanem pl a fórum rész topikjaiban olvasható "agyas" hozzászólásokra. Hadd ne idézzek. Az imdb.com egy nagyon hasznos oldal, amelyet nem szeretnék értékelni (se egy y számmal, ahol y racionális, 0 <= y <= 10 és y(usteam) == 10 :) ), szemben az oda írogató emberekkel, akik közül szerintem egy csomóan nagyrészt kétfajta stílusú hozzászólásokat tesznek: a totális lehúzást meg az agyatlan feldicsérést.

Fazék

félreértettél... az a kijelentés rád vonatkozóan egy hasonló durva általánosítás volt, mint amit te vágtál rá az imdb-n pontozó emberekre, vagyis arra akartam utalni, hogy közel sem igaz (se az én se a te kijelentésed)

Only a Sith deals in absolutes. I will do what I must.

szóval lényegében ennyit akartam mondani :D

btw: neked sincs feliratod a Twin Peaks 2x02-es résztõl? :( mert ugyan egész jól értem az angolt, de azért mégiscsak kényelmesebb lenne felirattal :o