Melyik mangát olvastad legutóbb? Hogy tetszett?

Started by Shiroi., 2004-08-23, 23:43:31

Previous topic - Next topic

Andi

A 4. kötet nagyon :kiraly:

A 6. meg...ehh majd mondd el ha kivégezted hogy te hogyan értelmezted a végét:D

Én most X-et olvasok és eddig tetszik. A hangulata ugyanúgy megvan, mint az animenek és olyan totálok vannak benne hogy csak ézek:eek:  Nagyon szép.

Lazzaret

Elolvastam az Angl Sanctuay 3. kötetét és kezd izgalmas lenni. Elpusztul Tokyo vagy sem? Hamarosan kideritem.

www.arkangyalok.uw.hu

katz

A manga cime akár megalománia is lehetne. A rajzolon meglátszik az épitész véna a hatalmas, végeláthatatlan épületek során. A történet kicsit döcögös, párbeszéd alig van benne, lassú folyású, a karakterrajzok pedig meglepõen hasonlitanak. Egymásra.
Gyanitom a mangaka kedvenc mûvei a következõkbõl tevõdnek össze? Mátrix féle mûvek és Alien trilogia.

Épületek, környezet 10/10
Minden egyéb 6/10 egy jó metállal 8/10

roderick

A faszinak az egyik korábbi képgyüjteményét pont Megalomania-nak hívták:) (nemtom szándékos volt-e ez a megjegyzésed, vagy így ráhibáztál)
All human relationships are built upon interests.
But relations built on interests have their own aesthetics.

katz

Quote from: roderickA faszinak az egyik korábbi képgyüjteményét pont Megalomania-nak hívták:) (nemtom szándékos volt-e ez a megjegyzésed, vagy így ráhibáztál)
Olvastam azt is. Passzolt rá a név.

Lazzaret

Belekezdtem a hetedik részébe és egyre felkavaóbb tud lenni. Baromi izgi csak ne lenne ennyire hasonló a karakterek arca. Az tetszet amikor Setsuna meghal és amikor visszatér az életbe Alexiel testébe jön vissza.

www.arkangyalok.uw.hu

Alkyra

Egész jó, bár van egy kis gondom vele:Még pedig az, hogy nincs belõle több rész.Ez az egyetlen rész létezik belõle. A neten japánul vagy németül van a 2. s kész. ennyi. nem fordítottak, csináltak többet.:grrr: :grrr:
Az ADV-manga nem nagyon foglalkozik vele, meg amúgy más mangákkal se...
Beh, pedig már kezdtem örülni, hogy találtam vlm jó kis mangát...

Ramiz

Quote from: katzA történet kicsit döcögös, párbeszéd alig van benne, lassú folyású (...)
Szerintem ez a háttérben lappangó történet - vagy inkább a múlt története - érdekesebb, mint amikor néha jön egy szereplõ, és az olvasó szájába rágja a történetet, a természetfeletti szereplõkrõl nem is beszélve, akik a "Sors"-ra hivatkozva jósolgatnak, hogy izguljon a t. olvasó... Itt tényleg nem tudod, mi jön következõnek.

Quote from: katzMinden egyéb 6/10 egy jó metállal 8/10
Ez viccnek is rossz... Ne legyél már ilyen beszûkült, hogy mindent az agyatlan Berserk-stílussal akarsz fogyasztani. Ez más.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

katz

Quote from: RamizEz viccnek is rossz... Ne legyél már ilyen beszûkült, hogy mindent az agyatlan Berserk-stílussal akarsz fogyasztani. Ez más.
:lol:

Metál nélkül nincs akkora hangulata a cuccnak.

Andi

A Battle angel Alita:Last ordert olvasta valaki az 1. kötet után? Csak érdekel hogy milyen, hogy érdemes-e belekezdeni vagy nem..

lynx655

Quote from: AndiA Battle angel Alita:Last ordert olvasta valaki az 1. kötet után? Csak érdekel hogy milyen, hogy érdemes-e belekezdeni vagy nem..
Nem.

lynx655

Quote from: LazzaretMost olvastam végig és... Nem is igazán lehet szavakba önteni azt a sok érzést ami olvasás közben ért. Szomorúság, öröm, keserûség, vidámság. Minden benne van ami benne kellett hogy legyen. Férfiasan bevallom volt olyan rész ahol elsírtam magam olyan szomorú volt. Viszont volt olyan ahol nagyon jókat derültem rajta. Youta hasonlít valamelyest  rám. Én is bátortalan vagyok mint õ. Félek a csalódástól és a bánattól. Ahogy olvastam sok régi emlék szakadt fel bennem amit azt hittem örökre eltemettem. Igaz felszakadtak de ahogy olvastam valahogy nem is igazán fájt az a sok rossz emlék amit magamban õrzök. Egyre viszont most megtanított ez a történet. Soha ne add fel!
Igen, az érzelmi hullámvasút az megvan benne, szeressük is érte. :hehe:

zolan43

[COLOR="LemonChiffon"]Dr Nova[/COLOR] ismét osztja az észt. (már kezdett hiányozni)
Ellenfélnek meg el sem tudom képzelni mit fognak még kitalálni... (ismétlés nélkül)

Andi

Nekem ez a kötet nem annyira tetszett, mert:

1. Alita mindenkit legyõz, aztán diadalittasan csücsörít:D
2. Sechs alig volt benne :(

Ramiz

Quote from: Andi2. Sechs alig volt benne :(
Elõször azt hittem, hogy csak vicces írásmódot használsz, és már kezdtem volna letölteni az elõzõ köteteket... de gondolom ez mégis egy karakter neve, ugye? :( :muhahah:
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

kikuchiyo

A nagyszerû Yoshitoshi ABe egy korai manga-kezdeménye, a White Rain szedhetõ az alábbi torrentrõl:
Nesze.

Csak 42 oldal, és nem lett belõle semmi tudtommal. Látszik, hogy egy kicsit még kiforratlan a technikája, de azért így is ütõs kis alkotás, érdemes elolvasni.

[SIZE="1"]Edit: WOOT! 400. post! :muhahah: [/SIZE]
Failure is the default option

Andi

Quote from: RamizElõször azt hittem, hogy csak vicces írásmódot használsz, és már kezdtem volna letölteni az elõzõ köteteket... de gondolom ez mégis egy karakter neve, ugye? :( :muhahah:

Igggen :D Õ egy android, alita másolta, pontosan a hatos számú ezért ez a neve :D:D:D

Ramiz

Quote from: kikuchiyoA nagyszerû Yoshitoshi ABe egy korai manga-kezdeménye, a White Rain szedhetõ az alábbi torrentrõl:
Nesze.

Csak 42 oldal, és nem lett belõle semmi tudtommal. Látszik, hogy egy kicsit még kiforratlan a technikája, de azért így is ütõs kis alkotás, érdemes elolvasni.

[SIZE="1"]Edit: WOOT! 400. post! :muhahah: [/SIZE]
Már szedem is. :) Bár nem ismerem az urat, és azt sem értem, hogy miért írod mindig nagy 'B'-vel a nevét. :confused: Amúgy grat! :tezsvir:

kikuchiyo

Nem ismered?!?
Azt mered mondani, hogy nem ismered a Haibane Renmei alkotóját, aki mellesleg a Lain, a NieA_7 és a TExhnolyze karaktereit is tervezte, és sokan az egyik legtehetségesebb mangarajzolónak tartják?

Haragom lesújt rád, hitetlen kutya.

BTW. azért írom így a nevét, mert õ is így írja: amikor még internetes zugrajzolóként tevékenykedett, ez volt a nickje.

roderick

NieA_7-et is õ alkotta, nemcsak a karaktereket tervezte. de ez igazából csak fölösleges :_piszka: -lódás

Amúgy 1000x hála a linkért, asszem ez még nem volt meg nekem... már majdenm elkezdtem tanulni, de megmentettél:)

Ramiz

Quote from: kikuchiyoNem ismered?!? Azt mered mondani, hogy nem ismered a Haibane Renmei alkotóját, aki mellesleg a Lain, a NieA_7 és a TExhnolyze karaktereit is tervezte, és sokan az egyik legtehetségesebb mangarajzolónak tartják?
Most, hogy így mondod, már rémlik. A felsorolt mûvekbõl csak a Texhnolyze-t ismerem, azt imádom is, top 5-ös anime nálam, nagyon király! :cool: Lain már be van készítve, és elõbb-utóbb a HR-t sem kerülhetem el, de nem szeretnék ilyen nagy mûveket unni, ezért várok a megfelelõ lelkiállapotra. (Addig is One Piece, 130-nál vagyok még csak.)

Quote from: kikuchiyoBTW. azért írom így a nevét, mert õ is így írja: amikor még internetes zugrajzolóként tevékenykedett, ez volt a nickje.
Ááá... so ka.

EDIT: ez marha jó volt, ez a manga... rövid, és a végére már majdnem sikerült valamennyit megértenem ebbõl a skrizofén, kilátástalan látomásból (ami némileg a PXI-re emlékeztetett), amikor az utolsó oldalon AB elmagyarázta, hogy ez egy hosszú történet kis részlete, magyarul nem is lehet megérteni ennyibõl... de azért reméli, hogy nem sajnáluk elolvasni. ^^ Hát nem. Melyik mangájával folytassam? HR manga? :)

kikuchiyo

Nem is tudom. Igazából neki csak ilyen rövid kis szösszenetei vannak, ha jól tudom.
A HR manga is ilyen, van belõle 4 fejezet összesen, amibõl az elsõ kettõ nagyjából lefedi a sorozat elsõ részét, van egy 'extra' ami tkp. poénos kis rajzocskák gyûjteménye, hozzám hasonló fanoknak bejön, de neked, mint un-initiated véglénynek nem biztos, az utolsó meg durván spoileres.
Ha feltétlenül hozzá akarsz fogni, akkor elõször a manga elsõ két fejezete, aztán a sorozat, aztán egy hét betegszabadság, aztán még egyszer a sorozat, aztán a maradék manga meg a háttérképek meg a fanficek meg a doujinok meg a... *lerángatják a pódiumról*

kikuchiyo

Ha má' itt cseszem el az idõm, egy kérdés:

Errõl a "Külföldi a férjem" c. "képregényrõl", amit az index cikkében említenek (lásd japán kultúra topik), tud vki vmit?
Érdekes lehet.

roderick

Quote from: kikuchiyoNem is tudom. Igazából neki csak ilyen rövid kis szösszenetei vannak, ha jól tudom.

Igazából énse tudom mibõl élhet meg a faszi, Niea_7 manga is csak pár fejezetes, amúgymeg animékbe csak karakterdesignolt, szóval jól csinálja a dolgot: kitalálja a lényeget aztán hagyja másoknak hogy megcsinálják, mégit öt istenítik az olyan balgák mint én:)
Namajd egyszer ha megtanulok japánul elolvasom a honlapját:)

kikuchiyo

Úgy is föl lehet fogni, hogy annyira kreatív a pali, hogy egymás után bugyognak elõ a brilliáns ötletek belõle, de ideje sincs kidolgozni õket, mert már hajtja az önkifejezési kényszer, hogy egyre újabb és újabb dolgokat alkosson...

Andi

A Gunnm-ban sem rajongtam a Motorball-ért, de ez a manga kifejezetten tetszett. Elõször kicsit rövidnek tûnt az a 4 fejezet, de mégis egy kerek történetet mond el. A rajzolás szép, a történet érdekes és vannak benne cyborgok rendesen:whoah:

Ramiz

Quote from: kikuchiyoA HR manga is ilyen, van belõle 4 fejezet összesen
:3x3: Ez milyen már? Végig sem rajzolta? Vagy ez ilyen utólag-manga? Akkor már inkább az anime, azt legalább befejezték... :rolleyes: Vagy megkeresem azt a Nivea 7-et.

Quote from: kikuchiyoHa feltétlenül hozzá akarsz fogni, akkor elõször a manga elsõ két fejezete, aztán a sorozat, aztán egy hét betegszabadság, aztán még egyszer a sorozat, aztán a maradék manga meg a háttérképek meg a fanficek meg a doujinok meg a... *lerángatják a pódiumról*
:lol: De mégiscsak csinált valami komolyat!?

roderick

Quote from: Ramiz:Vagy megkeresem azt a Nivea 7-et.

NieA_7, de ha megtaláltad szólj, merténcsak japánul találtam meg azt a kb. 2 fejezetet ami van beõle a sorozat Artbookjában.

Amúgy Haibane-nél is elõõb volt az a pár chapter manga, meglátták benne az ötletet és megcsinálták sorozatban, Nie_7 is ilyesmi lehetett, csakhát ott a sorozat elég so-so lett... mondjuk nekem tetszik, mertén elvakult vagyok:)

QuoteÚgy is föl lehet fogni, hogy annyira kreatív a pali, hogy egymás után bugyognak elõ a brilliáns ötletek belõle, de ideje sincs kidolgozni õket, mert már hajtja az önkifejezési kényszer, hogy egyre újabb és újabb dolgokat alkosson...
Hát jah, csak ilyen kevés embernek sikerül, hogy ennyire megússza "nagy mû" nélkül:)

Amúgy felteszem vagy van valami jól fizetõ polgári állása vagypedig sikerül illusztrációkból (pl. könyvborítok stb.) elivselhetöen megélnie:)

roderick

Quote from: Ramiz:Vagy megkeresem azt a Nivea 7-et.

NieA_7, de ha megtaláltad szólj, merténcsak japánul találtam meg azt a kb. 2 fejezetet ami van beõle a sorozat Artbookjában.

Amúgy Haibane-nél is elõõb volt az a pár chapter manga, meglátták benne az ötletet és megcsinálták sorozatban, Nie_7 is ilyesmi lehetett, csakhát ott a sorozat elég so-so lett... mondjuk nekem tetszik, mertén elvakult vagyok:)

QuoteÚgy is föl lehet fogni, hogy annyira kreatív a pali, hogy egymás után bugyognak elõ a brilliáns ötletek belõle, de ideje sincs kidolgozni õket, mert már hajtja az önkifejezési kényszer, hogy egyre újabb és újabb dolgokat alkosson...
Hát jah, csak ilyen kevés embernek sikerül, hogy ennyire megússza "nagy mû" nélkül:) (edit: najó most nézem, hogy a Haibene-nek a scriptjét is õ irta, nem mással iratta meg:) )

Amúgy felteszem vagy van valami jól fizetõ polgári állása vagypedig sikerül illusztrációkból (pl. könyvborítok stb.) elivselhetöen megélnie:)

Ramiz

Ok, szólok, ha találtam valamit, vagy ha meglátom benne a swinget, ami annyira elkap, hogy én is belépek a Fan Clubba és csináltatok mindenkinek "y.AB" feliratú pólót. :)

Btw vettem Eden mangát hirtelen felbuzdulásból a Lurdyban, majd este beszámolok (addig meg vizsgázok egyet, bwuhahah).