Main Menu

Mai-Otome /Spoiler!/

Started by Lazzaret, 2005-11-19, 18:23:42

Previous topic - Next topic

Groven

Megnéztem a 18. részt. Mit ne mondjak ezt vártam! Végre! Szépen elhúzták, de érdemes volt várni. Nekem tetszett. Érzelmileg azért kelltett bennem hatásokat, de még mindig nem érte el a tetõpontját a dolog. Vm nagy durranást tervezhetnek...
Hogy kicsit más szemszögbõl is beszéljünk róla.:) Tény, h a Hime utódjának van kikiáltva, de teljesen perspektívákat jelenít meg. Ez tetszik, h az elõdöt nem 100%ban követi, hanem van benne vm, ami egyedivé teszi. Így nem lehet rá mondani, h újabb bõr arról a bizonyos rókáról, mint a hálivúdi tömegtermékek esetében..
Eleinte nem tetszett a kivitelezés. Hasonló megjelenítésû anime-t is megnéztem és rá kellett jönnöm, h nem véletlen ez a választás. Az Otome esetében is ez passzol a történethez, amit kiegészít a néha egész jól eltalált zenei háttér.:)

Prof. William

Végül is...

Mashiro egy kis elkényeztetett görcs. Egész életében még távolról sem került iylen szituációba mint most, amikor a feladás azzal járt volna hogy a szeretreméltó népe kizsigereli. Én nem tudom mit csináltam volna...

Mashiro mondata igaznak bizonyult, amit a rosszul sikerült ünnepség elején mondott kb 15 másodpercel azelõtt, hogy a dolgok elromlottak...

"És ez egy új kor hajnala lesz!" :hahaha:

Nem is sejtette hogy mennyire igaza lett...

Tetszik hogy az enemy nem csak megkisérete a támadást, (Arra számítottam, hogy majd arról szól a többi rész hgogy ezt a támadást visszaverik.) hanem totálissikerrel zárta. Hajrá Jon Smith!

Amúgy fehérezzünk a topocban? Spoiler topic ez ha nem tévedek...

Ready2

Quote from: Prof. WilliamAmúgy fehérezzünk a topocban? Spoiler topic ez ha nem tévedek...

szerintem eleg csak a raw-bol szerzett infokat szinezni

Nevl

Szvsz Aoi halála nem a drámát hivatott hangsúlyozni... sokkal inkább azt akarták ezzel bemutatani, hogy 1 mennyi hülye a buta ember... fõleg tömegesen. Csak megóvta Mashirot a tuti haláltól, szerintem ez ilyen szemszögbõl nézve teljesen jól beépített jelenet.
The stench of the air!
The smell of the gore!
The carnage greater than any war!

Fear the Pony!

RE@L

Nekem csak annyi a bajom ezzel hogy nem lett se nem több se nem kevesebb, maximum annyival több hogy megvolt Mashiro "megtérése" epizód :( , félre ne értsetek szeretem Mai Otome-t tetszik is csak ez az utolsó rész Aoi halálával szerintem az a tipikus sokkoljuk már valamivel a nézõt hiszen eddig szinte csak mulatott (Eristint halálát leszámítva) nosza öljünk már meg 1 ártatlan szereplõt akire senki se számít a storyba beleépítve epizód :(

"The past is the past... and the future is the future. A man is a man, and a woman is a woman. I am who I am, and you are who you are. Like it really matters anyway....
" - Faye Valentine (Cowboy Bebop)
Van ami kell van ami nem / újra itt, újra ott  remélem nem elkapkodott.

Alkyra

Quote from: NevlSzvsz Aoi halála nem a drámát hivatott hangsúlyozni... sokkal inkább azt akarták ezzel bemutatani, hogy 1 mennyi hülye a buta ember... fõleg tömegesen. Csak megóvta Mashirot a tuti haláltól, szerintem ez ilyen szemszögbõl nézve teljesen jól beépített jelenet.

Pont ezt akartam mondani.
Egyb. szerintem nem halt meg. Nem láttuk, hogy ténylegesen meghalt s tanulva a Hime-bõl ott is minden fontosabb karakter túlélte a dolgokat(sokak ellenszenvére).

Prof. William

Még bármi  megtörténhet....

Nevl

Quote from: AlkyraPont ezt akartam mondani.
Egyb. szerintem nem halt meg. Nem láttuk, hogy ténylegesen meghalt s tanulva a Hime-bõl ott is minden fontosabb karakter túlélte a dolgokat(sokak ellenszenvére).

Úgy vagyok vele, hogy annyira nem lehet ezt a sorozatot komolyan venni, hogy nem bánnám, ha tényleg így lenne... néha kis lila ködöt se árt nézni :D
The stench of the air!
The smell of the gore!

Fear the Pony!

Prof. William

Ez a Mai Otome. Itt csak utalások vannak. Nem fogják Aoi a kövezeten nagyotálban szertecsattanó testét mutatni hogy elhiggyük tényleg meghalt. Az az El-be való. Ez az az ok amiért pl azt sem utatták amikor Radoék megölik Arika anyját. Nem is illene ide. A Hime/otome sosem a véres jelenetekkel, hanem a lelki dolgokkal operált.

RE@L

Quote from: Prof. WilliamEz a Mai Otome. Itt csak utalások vannak. Nem fogják Aoi a kövezeten nagyotálban szertecsattanó testét mutatni hogy elhiggyük tényleg meghalt. Az az El-be való. Ez az az ok amiért pl azt sem utatták amikor Radoék megölik Arika anyját. Nem is illene ide. A Hime/otome sosem a véres jelenetekkel, hanem a lelki dolgokkal operált.

SZVSZ pontosan ezért lesz Happy-End mindenképpen. Hiszen most megmagyaráztad aztis hogy Otome-nak is a célközönsége max 16 év körül van...

"The past is the past... and the future is the future. A man is a man, and a woman is a woman. I am who I am, and you are who you are. Like it really matters anyway....

Manitu

Megkésve, de én is megnéztem a 18. részt. Nekem kimondottan tetszett. Natsuki azzal a tehetetlen dühvel az arcán, Nao szokásos ideghúzó komolytalansága... hogy éreztem hogy ezt fogja mondani :D meg amikor leütötték Harukát... hát, ott szakadtam a röhögéstõl :)
Ez az Aois jelenet meg teljesen kiszámítható volt, de semmiképpen nem felesleges... Mashiro teljesen összetört, aztán ha összeszedi magát, jó királynõ vállik majd belõle... illúziókba nem ringatom magam, gyönyörûen ki fogják ezt hozni happy endre, de legalább most nem fog váratlanul érni :)
Jó lesz még ez a maradék pár rész, nem volt hülyeség elkezdeni nézni :)

Dreamcleaver

Csak azt nem tudom, miért kellet palotai szobalány ruhában waltzolni a számûzötttek között...

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Manitu

Quote from: DreamcleaverCsak azt nem tudom, miért kellet palotai szobalány ruhában waltzolni a számûzötttek között...
Gondolom rengeteg ideje volt átöltözni... meg más ruhája is sok lehetett :D

Ready2

Quote from: ManituMegkésve, de én is megnéztem a 18. részt. Nekem kimondottan tetszett. Natsuki azzal a tehetetlen dühvel az arcán, Nao szokásos ideghúzó komolytalansága... hogy éreztem hogy ezt fogja mondani :D meg amikor leütötték Harukát... hát, ott szakadtam a röhögéstõl :)
Ez az Aois jelenet meg teljesen kiszámítható volt, de semmiképpen nem felesleges... Mashiro teljesen összetört, aztán ha összeszedi magát, jó királynõ vállik majd belõle... illúziókba nem ringatom magam, gyönyörûen ki fogják ezt hozni happy endre, de legalább most nem fog váratlanul érni :)
Jó lesz még ez a maradék pár rész, nem volt hülyeség elkezdeni nézni :)

azabaj hogy mivel lattuk himet mar gyakorlatilag tudjuk elore a forgatokonyvet. senkit a legkevesbe sem lepett meg, hogy a kezdeti teljesen vidam comedy utan egyszercsak atcsap az egesz dramaba, sot mar mindenki ezt varta, mert a himebol indult ki. ( es a happy ending se fog meglepni szerintem senkit :) )
bezzeg shuffle-nal mekkorat nezett mindenki :)
szoval ezzel csak azt akarom mondani, hogy lehet ha vki ugynezi az otomet hogy a himet nemlatta elotte, akkor valszeg jobbnak iteli meg :)

Dreamcleaver

Quote from: ManituGondolom rengeteg ideje volt átöltözni... meg más ruhája is sok lehetett :D

Mondjuk ha már nem vetkõzik mezítelenre, azért a köténykét meg a hajpántot levehette volna. ;)

over every mistake
You just keep on trying
- GLaDOS

Lt. Simoan Blarke

Quote from: Ready2azabaj hogy mivel lattuk himet mar gyakorlatilag tudjuk elore a forgatokonyvet. senkit a legkevesbe sem lepett meg, hogy a kezdeti teljesen vidam comedy utan egyszercsak atcsap az egesz dramaba, sot mar mindenki ezt varta, mert a himebol indult ki. ( es a happy ending se fog meglepni szerintem senkit :) )
szoval ezzel csak azt akarom mondani, hogy lehet ha vki ugynezi az otomet hogy a himet nemlatta elotte, akkor valszeg jobbnak iteli meg :)
jelentkezem. HiME nem tetszett. Otome egyelõre még tetszik :D
In Raid_0 the zero stands for how many files you are going to get back if something goes wrong.

"It's easy to kill someone. Just forget the taste of sugar." - Monster

Groven

Quote from: Ready2azabaj hogy mivel lattuk himet mar gyakorlatilag tudjuk elore a forgatokonyvet. senkit a legkevesbe sem lepett meg, hogy a kezdeti teljesen vidam comedy utan egyszercsak atcsap az egesz dramaba, sot mar mindenki ezt varta, mert a himebol indult ki. ( es a happy ending se fog meglepni szerintem senkit  )

igazad van, de én várok vm olyasmit, ami a HIME-ben nem volt benne. Rem bejön, mert akkor nézne igazán mindenki, h mégsem a HIME-forgatókönyvet láthattuk másik verzióban.:)

Quote from: Ready2bezzeg shuffle-nal mekkorat nezett mindenki

hát azon volt is mit! zseniálisan oldották meg az egész történet végigvezetését, amihez 1 szemetgyönyörködtetõ grafika és karakterek párosult.:)

Quote from: Ready2szoval ezzel csak azt akarom mondani, hogy lehet ha vki ugynezi az otomet hogy a himet nemlatta elotte, akkor valszeg jobbnak iteli meg

lsd blarke- mester példaesetnek.:)

RE@L

Biztos hogy lesznek olyan dolgok, de történetvezetés szempontjából és alapsztori sablon "nagyon" hasonlít, lásd csillag, különleges képességekkel rendelkezõ lányok, iskola, barátok, szerelem, gonosz háttérben titokzatosan tevékenykedik, stb

Ready2

Quote from: RE@LBiztos hogy lesznek olyan dolgok, de történetvezetés szempontjából és alapsztori sablon "nagyon" hasonlít, lásd csillag, különleges képességekkel rendelkezõ lányok, iskola, barátok, szerelem, gonosz háttérben titokzatosan tevékenykedik, stb

tenyleg a csillag. ha jolemlekszem otomeban meg egy szo sem esett rola.

RE@L

Szal hótzicher hogy minimum 26 rész ha nem több.

Ready2

Quote from: RE@LSzal hótzicher hogy minimum 26 rész ha nem több.

miert lenne kevesebb (vagy akar tobb)? hime is 26volt es anidb szerint ezis 26reszes lesz. van vkinek vmi infoja rola hogy nemigy lenne?

RE@L

Nemtudom, eddig úgy emléxem hogy azon ment a vita több oldalon keresztül hogy hány részes lesz.

Prof. William

Quote from: White SeeDVagy bosszúszomjas pszichopata... (Igaz erre ebben az animeban kevés az esély:D)

Ráadásul mé csak nem is királynõ. Ugyebár kiderült, amit Mashiro azért tudat alatt sejtett, hogy Arinko a királynõ. Bár Ez valszeg csak Mashironak volt meglepetés nekeünk nem. :) Meg ki akarna ilyenek felett uralkodni?

Nevl

99.9%, hogy a végére azt hozzák ki, hogy Mashiro marad a királynõ... Arika jellemébõl adódóan nem akarja majd a tisztet, ráadásul jóba is vannak és nem akar majd kicseszni szerencsétlennel. Szal a királynõ személyében nem lesz változás.
The stench of the air!
The smell of the gore!

Fear the Pony!

Lt. Simoan Blarke

Quote from: Nevl99.9%, hogy a végére azt hozzák ki, hogy Mashiro marad a királynõ... Arika jellemébõl adódóan nem akarja majd a tisztet, ráadásul jóba is vannak és nem akar majd kicseszni szerencsétlennel. Szal a királynõ személyében nem lesz változás.
meg eleve diplomáciai problémák adódnának egy Otome-királynõvel (jellegébõl adódóan nem lehet *nõ*, nem lehet férje, ezáltal hosszú távra tervezni se nagyon tud, ha meg mégis, akkor az otome-képzést vágta ki az ablakon). Arika meg Otome akar lenni, nem királynõ. bár kérdés, hogy abból mi lesz :D Y vs. otomenanok rulez.
In Raid_0 the zero stands for how many files you are going to get back if something goes wrong.

Dreamcleaver

Otomék nem mindig maradnak örökre otomék. Leszolgálja az idejét, aztán megházasodik és gyermekeket szül. Helyet kell adni az ifjúságnak. :)

over every mistake
You just keep on trying
- GLaDOS

Lt. Simoan Blarke

Quote from: DreamcleaverOtomék nem mindig maradnak örökre otomék. Leszolgálja az idejét, aztán megházasodik és gyermekeket szül. Helyet kell adni az ifjúságnak. :)
de akkor miért törik magukat éveken át az Otome-akadémián? :confused:

Nevl

Quote from: blarkede akkor miért törik magukat éveken át az Otome-akadémián? :confused:

Mert mindegyikben ég a vágy, hogy segítsen a népén :)

Blarke igaz amit mondtál, de nem hinném, hogy egy ilyen történetben figyelnének ennyire kényes... politikai kis finomságokra :)
The stench of the air!
The smell of the gore!

Fear the Pony!

Dreamcleaver

Quote from: blarkede akkor miért törik magukat éveken át az Otome-akadémián? :confused:

Azért amiért te meg én, elütik az idõt. :D Ha belegondolsz otoménak lenni igen veszélyes feladat. Ahogy nézem kb 18 éves korra végeznek, mert elég fiatalon kezdik. 10-15 évig szolgálnak aztán szabadok. Persze valaki elõbb abbahagyja (és a szerelmet választja), mások meg aggszüzek lesznek. :D

over every mistake
You just keep on trying
- GLaDOS

Manitu

Quote from: Nevl99.9%, hogy a végére azt hozzák ki, hogy Mashiro marad a királynõ...
Azt a 0.1-et is nyugodtan odadhatod neki :D Bennem valahogy fel sem merült, hogy a végére Arika lesz a királynõ... Nem az a kimondott uralkodó alkat :D