Offtopic - Archive #1 - 2003-09 - 2006-03

Started by Shock12, 2003-09-25, 01:10:44

Previous topic - Next topic

RE@L

Azért ridegséget és embertelenséget ne szó szeritn és nyersen értsétek hanem egy kicsit költõibben elvontan ;) bár szó szerint is igaz csak nem a nyers naturalizmusaában mint ahogy szerintem ti gondoltok rá.

"The past is the past... and the future is the future. A man is a man, and a woman is a woman. I am who I am, and you are who you are. Like it really matters anyway....
" - Faye Valentine (Cowboy Bebop)
Van ami kell van ami nem / újra itt, újra ott  remélem nem elkapkodott.

Member

Vajon miért utálom a kapitalizmust? :confused:  Sok animénél volt az a problémám, hogy nem tudtam a karakterek közé teleportálódni, így nem érdekelt a sorsuk, nem éreztem velük együtt (jó példák: GitS, Outlaw Star, Inuyasha).

Lt. Simoan Blarke

Quote from: MemberVajon miért utálom a kapitalizmust? :confused:  Sok animénél volt az a problémám, hogy nem tudtam a karakterek közé teleportálódni, így nem érdekelt a sorsuk, nem éreztem velük együtt (jó példák: GitS, Outlaw Star, Inuyasha).
hát pedig az empátia "csúcsa", amikor tõled teljesen idegen karakterek helyébe tudod magad érezni ;) gyakorlásnak nem utolsó a dolog ;)
In Raid_0 the zero stands for how many files you are going to get back if something goes wrong.

"It's easy to kill someone. Just forget the taste of sugar." - Monster

Pirula

Lain tényleg sokszor hideg, rideg. Én személy szerint néhány jelenetén rendesen meg tudok borzongani. A végén pedig szvsz nagyon is együtt lehet érezni vele.
Ami miatt nehéz rásszánni magát annak aki még nem látta hogy lassú. Nagyon. De ha sikerül lefékezni a tempójára akkor már csalódás igazán nem érheti az embert.

Member

Ha újra egyetemista leszek és találok egy marhát, akivel le tudom töltetni, sõt még nem is felejtem el, akkor talán megnézem. ;)

Ramiz

Quote from: MemberDe hogy ennyire távol álljanak tõlem a karakterek? :confused: Nekem pont az a fontos, hogy együttérezzek velük...
Ijesztõ, hogy egy nem emberi gyilkológép közelebb áll hozzád, mint egy magányos iskolás lány... :rolleyes:
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Member

Quote from: RamizIjesztõ, hogy egy nem emberi gyilkológép közelebb áll hozzád, mint egy magányos iskolás lány... :rolleyes:
Nem láttad... A végére összeolvad Nyuu-val a személyisége (végülis szerintem). Ha végignézed a gyermekkorát, talán rájössz, hogy egy-két gyilkolása teljesen jogos volt (viszont jó sok nem).

EDIT: Ugyanabba a hibába esel mint a benne lévõ hülyék: nem kezeled emberként. Jézusom, mik azok a kezed a hátad mögött?! :eek:

Lt. Simoan Blarke

Quote from: MemberNem láttad... A végére összeolvad Nyuu-val a személyisége (végülis szerintem). Ha végignézed a gyermekkorát, talán rájössz, hogy egy-két gyilkolása teljesen jogos volt (viszont jó sok nem).
én csak azt tudnám ehhez hozzáfûzni, amiért Ramiz teljesen illetéktelenül, de annál idegesebben derepelt. ne dobálkozz olyasmivel, amit nem ismersz, csak kiragadott képek és odavetett félszavak után. pont. jóéjt :p
In Raid_0 the zero stands for how many files you are going to get back if something goes wrong.

"It's easy to kill someone. Just forget the taste of sugar." - Monster

RE@L

Quote from: MemberNem láttad... A végére összeolvad Nyuu-val a személyisége (végülis szerintem). Ha végignézed a gyermekkorát, talán rájössz, hogy egy-két gyilkolása teljesen jogos volt (viszont jó sok nem).

Egy és ugyanaz a karakter volt, Lucy=Nyuu Lucy idõzített bomba. Jogosnak semmiképpen sem jogos az emberi törvények álltal, máskéréds hogy a lelkiismeretünk mit diktál illetve a saját morális megítélésünk milyen. Egyszerûen annyira szélsõséges érzelmeknek volt kitéve hogy ezt váltotta ki belõle attól még a pszcihopata sorozatgyilkosnak sem fogok megbocsátani hiába magyarázzák meg hogy miért jutott odáig hogy feldarabolja az anyját mert nemadott neki madártejet uzsonnára :( viszont Lucy érzelmileg túlcsordult ami érthetõ volt, de a lelkiismeretét is meggyilkolta.

"The past is the past... and the future is the future. A man is a man, and a woman is a woman. I am who I am, and you are who you are. Like it really matters anyway....

Ramiz

EDIT: Ugyanabba a hibába esel mint a benne lévõ hülyék: nem kezeled emberként. Jézusom, mik azok a kezed a hátad mögött?! :eek:
Mert a Lain-t láttad?
Ez az ember-nem ember dolog a mániád. Én nem különítem el dicsõ fajunktól az összes többi élõlényt lenézõen! De mégiscsak ember vagyok. És szerintem a gyilkos akkor is halált érdemel, ha ember, és akkor is, ha egy kutya vagy akármi más. Veszett lény, ártalmas ==> kiiktatandó.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Member

Quote from: RE@LEgyszerûen annyira szélsõséges érzelmeknek volt kitéve hogy ezt váltotta ki belõle attól még a pszcihopata sorozatgyilkosnak sem fogok megbocsátani
Vannak emberek, akik rászolgálnak a halálra, akik ha felnõnek is csak ártani fognak másnak. Lucy végzett közöttük egy kis tisztítást (megjegyzem: Nem a gyermekkori Lucyt bírtam, hanem az utolsó 2 részben szereplõ felnõtt példányt.)
Quotetúlcsordult ami érthetõ volt, de a lelkiismeretét is meggyilkolta.
Most vagy én vagyok a hülye, vagy tényleg megbánta, amit Koutával tett...

RAMIZ: Jó, de én nem úgy beszéltem róla, mint aki végignézte, hanem mint akinek nem tetszett az elsõ rész alapján. Teljesen más... Szóval ha a baráti körödet legyilkolják és te végzel az illetõvel, te is kiiktatandó vagy?

RE@L

Alapvetõ morális kérdés szerintem, és szerintem is megbánta de vannak dolgok amiket nem lehet megbocsájtani csak megtanulni együtt élni velük.

Member

Quote from: RE@LAlapvetõ morális kérdés szerintem, és szerintem is megbánta de vannak dolgok amiket nem lehet megbocsájtani csak megtanulni együtt élni velük.
That's re@l, de nem az állításomra reagáltál. Azt mondtad, hogy meghalt a lelkiismerete, de ha megbánta és azért menekült Kouta elõl, mert nem akart többet ártani, kell, hogy legyen lelkiismerete, nemde?

RE@L

Én azt mondom hogy Lucy kiskorában amikor a gyujtószikrát megkapta az elméje akkor a sorozatos gyilkolásokkal meggyilkolta a lelkiismeretét is. Azért menekült mert õ volt az egyetlen akit szeretett illetve szerette mégis csalódott benne és nemtudta feldolgozni.

Member

Quote from: RE@LÉn azt mondom hogy Lucy kiskorában amikor a gyujtószikrát megkapta az elméje akkor a sorozatos gyilkolásokkal meggyilkolta a lelkiismeretét is. Azért menekült mert õ volt az egyetlen akit szeretett illetve szerette mégis csalódott benne és nemtudta feldolgozni.
Ha szarvaim lennének és mindenki fujjogna, lehet, hogy én sem lennék túl boldog... Mondjuk való igaz, hogy túlzásokba ment, de ezt én letudom a Diclonius léleknek, mely mindannyiukban ott lapul és arra vár, hogy kitörhessen...

Kvikveg

Quote from: PirulaA többiekrõl nem tudom, nem kérdeztem de én például igen. :p

Na mindegy, szerintem hagyjuk, ezt már végképp nincs kedvem elmagyarázni, de az agykéreg, kultúra, pszichológia és etológia kulcsszavak mentén el tudsz indulni.
Plusz ajánlok még egy jó módszert. Egyszer vegyél a kezedbe egy tengerimalacot/macskát/kutyát vagy bármi elérhetõ állatot. Jól nézd meg, mintha elõször látnád és figyeld meg egy napját. Aztán tedd meg ugyanezeket magaddal is, a hasonlóságokról és különbségekrõl írj egy listát és gondolkozz kicsit.
Ez fejlesztheti a realitásérzéket.
Na gondoljuk vegig. Felkeles, kaja, aktivitas, kaja, aktivitas, kaja, alvas. Es a horcsoge felkeles, ooo... Francba...:hahaha:

Mas: most megy a japanimania, ugye? Csak azert kerdem, mert a "mit kerhetunk"re irtak, hogy hat japanul, japan eloadotol... Namost nekem szamok tobbsege angol nyelvu, v angol eloadotol, leszamitva az 5 tonna Yoko Kannot ugye. Tehat pl Texhnolyze opening kiesett, pedig milyen jo. De most meg eppen angolul uvoltozik valaki, iszonyat akcentussal es raadasul hamisan, brrr.

blarke: nem szenvedsz alairaskep-tultengesben kicsit?
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Lythis

Quote from: MemberHa szarvaim lennének és mindenki fujjogna, lehet, hogy én sem lennék túl boldog... Mondjuk való igaz, hogy túlzásokba ment, de ezt én letudom a Diclonius léleknek, mely mindannyiukban ott lapul és arra vár, hogy kitörhessen...
1. Lucy aranyos, akkoris amikor kicsi, akkoris, amikor felnõtt, akkoris amikor épp zakkant, és akkoris amikor öl - és egyébkéntis MINDÍG.:D
2. Szerintem nem ment túlzásokba, de ezért megint nyafog majd a "szeressük-embertársainkat" részleg, szal szerintem mivel senki nem volt ilyen helyzetben, ezért kár fejtegetni a témát, mert megint nem lesz belõle több, mint észosztó flame-elés.

Member

Quote from: Lythis1. Lucy aranyos, akkoris amikor kicsi, akkoris, amikor felnõtt, akkoris amikor épp zakkant, és akkoris amikor öl - és egyébkéntis MINDÍG.:D
2. Szerintem nem ment túlzásokba, de ezért megint nyafog majd a "szeressük-embertársainkat" részleg, szal szerintem mivel senki nem volt ilyen helyzetben, ezért kár fejtegetni a témát, mert megint nem lesz belõle több, mint észosztó flame-elés.
1. Mert még édi-bédi pofit kreáltak neki, nem lesz feltétlen cuki. :ejnye: Én egyenesen rüheltem a fesztiválos jelenlet alatt, õrült módon általánosította az emberi lényeket.
2. És ha azt mondom, hogy "szeressük-embertársainkat"? :) Ahogy már mondtam, vannak, akik rászolgálnak a pusztulásra, de a legtöbben ártatlanok, függetlenül attól, hogy bûnös kis nép vagyunk mi... Remélem, hogy nem lesz flame-áradat...

Lythis

1. akkoris az. Akkor olyan... nagyonnnnaranyos:D Nem csak azért tartom aranyosnak, mert "édi-bédi pofit kreáltak neki". (egyébk meg szerintem ilyen esetben mindenki hajlamos lenne általánosítani)
2. Akkor azt mondod, és kész. Ez hogy jön ide? Én azt mint hozzáállásbeli megjelölést használtam, de édesmindegy.
Egyébk emberfüggõ, hogy ki hogy áll ehhez szerintem. Van aki szívén viseli az utolsó éhezõ délparaguay-i árva sorsát is, és van aki még ennél is tovább megy, és meg is próbál javítani a helyzetén. Az ilyen emberek rendesek, meg minden, és tényleg elismerésreméltó az áldozathozataluk, meg mittomén. Engem simán hidegen hagy, hogy mi történik olyanokkal, akikhez totálisan semmi közöm nincs.

Member

Quote from: LythisEngem simán hidegen hagy, hogy mi történik olyanokkal, akikhez totálisan semmi közöm nincs.
Nem éppen a legegészségesebb gondolkodás, dehát ilyennek is lennie kell... Akkor ugye tõlük sem vársz el semmit? (Katasztrófa esetén segélyt meg hasonlók)

Kvikveg

Quote from: blarkemiért nem szabad nem notepadesen csinálni honlapot...
én a krvasötét alapon sötét betûkhöz vonzódtam mindig, számtechtanár anno fejemhez is vágta ezt, de azért a sötétkék alapon sötétzöld még olvashatóbb, mint ez :D

jóreggelt mindenkinek...
He, en vimmel csinaltam! :hahaha:

:whoah: [COLOR="Red"][SIZE="6"]WELCOME BACK MESKE![/SIZE][/COLOR]:whoah:
A magyartanarral kapcsolatban meg vigasztaljon, hogy o elete vegeig ott fog a gimiben rohadni. De nagy allat. Reszvetem. Hajraaaaa!!!
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Lythis

Quote from: MemberNem éppen a legegészségesebb gondolkodás, dehát ilyennek is lennie kell... Akkor ugye tõlük sem vársz el semmit? (Katasztrófa esetén segélyt meg hasonlók)
*sóhaj* Tudod ez úgy mûködik - állatira bírom amikor bele akarnak kötni a viselkedésmintáimba egyébként - hogy szintén emberfüggõ. Ha valakinek baja esik akkor általábban segítek, ha úgy gondolom, hogy kell, illetve érdemes, és ha olyan a kedvem. Egyébként nem izgat. Vagy kacagok egyet. Vagy ha érdekes, akkor megnézem.

Katasztrófa esetén? pl mire célzol?

Member

Quote from: Lythis*sóhaj* Tudod ez úgy mûködik - állatira bírom amikor bele akarnak kötni a viselkedésmintáimba egyébként - hogy szintén emberfüggõ. Ha valakinek baja esik akkor általábban segítek, ha úgy gondolom, hogy kell, illetve érdemes, és ha olyan a kedvem. Egyébként nem izgat. Vagy kacagok egyet. Vagy ha érdekes, akkor megnézem.
Az elejével egyetértek, a második és harmadik részlettel már nemigen. Nem szép öröm a káröröm. :ejnye:

QuoteKatasztrófa esetén? pl mire célzol?
Pl. földrengés rázza meg Budapestet, az egész elpusztul, az emberek szenvednek, a nagy országok viszont tojnak ránk.

Relunx

Ismét megváltoztattam a szignómat! - Member és blarke nagy örömére! :D - asszem már vhol volt róla szó vmelyik topicban hogy megváltoztatom "vmi értelmesebbre a jobboldali képet"...de EGY BIZTOS: nem fogja elnyerni a tetszésüket az hót ziher...de a poén kedvéért csak beraktam...:D (Még mindig Rusyuna RULZ!)

Relunx

Lythis

Quote from: MemberAz elejével egyetértek, a második és harmadik részlettel már nemigen. Nem szép öröm a káröröm. :ejnye:
"Legszebb öröm a káröröm, mert nincs benne önzés":D (pwnzor)
Quote from: MemberPl. földrengés rázza meg Budapestet, az egész elpusztul, az emberek szenvednek, a nagy országok viszont tojnak ránk.
Az totálisan más. Ha nem halsz bele az omlásokba, akkor nyílván élsz ahogy tudsz, ahogy mindenki más is. Ha itt arra céloztál, hogy ha mondjuk bennrekedsz valahol, és mások kiásnak, vagy ilyesmi, nos szerintem akkor is meghalhatsz ott, ha keresnek, mert lehet h nem találnak meg elsõre. Az h segítenék e keresni másokat? Nemtom. Miután túltettem magam a sokkon, hogy most egy darabig nem lesz netem, lehetséges.:D
 Egyébként nem szarnának ránk, mert ebben rengeteg pénz, és médiapresztizs van....

Kazenokizu

Segítene nekem vki???
Megnéznétek, hogy van-e már háttér a lapomon? (//www.kazeno.uw.hu)
Csak, mert nekem eddig is volt, másoknál viszont nem. Csak kíváncsi vok, sikerült-e összehoznom ezúttal jól...
(jóvanna, nekem ez még problémát jelent... :))
KÖSZI!!!!

... mert boldogság nincsen, hiszen minden vágyad a megvalósulás pillanatában eltorzul, s inkább nyűg már, mint öröm. Ilyen az ember.

Necrid^

Quote from: kazenokizuSegítene nekem vki???
Megnéznétek, hogy van-e már háttér a lapomon? (//www.kazeno.uw.hu)
Csak, mert nekem eddig is volt, másoknál viszont nem. Csak kíváncsi vok, sikerült-e összehoznom ezúttal jól...
(jóvanna, nekem ez még problémát jelent... :))
KÖSZI!!!!
Nekem igy hozza be Click
Sry For my Bad Hungarian. I'm Not Magyar!

Kazenokizu

Quote from: NecridNekem igy hozza be Click
KÖSZI!!!!
 Erre voltam kíváncsi!!! Ezek szerint sikerült, amit szerettem volna! (Legalábbis nagyjából...)
Tudom, hogy béna meg minden, de egész éjjel ezzel szenvedtem!
Még 1x kösz Necrid!!!! :D

... mert boldogság nincsen, hiszen minden vágyad a megvalósulás pillanatában eltorzul, s inkább nyűg már, mint öröm. Ilyen az ember.

RE@L

Picit még visszakanyarodva az esti témához, gondoljatok bele általános emberi tényezõ az hogy egy sors, egy élet amit ismersz sokkal jobban megráz ha meghal mintha neadjisten tegnap 200000ezren éhenhaltak volna Etiópiában pedig akárhogy is nézzük rengeteg ember de mivel életünkben nem találkoztunk velük, egyszerû statisztikai adat a szám hidegen hagy mindenkit.

Kuroi Tenshi

Quote from: RE@LPicit még visszakanyarodva az esti témához
ne, ne, könyörgöm, neee!!!
Alig, hogy member pár napi kötözködés és magyarázkodás után elhallgatott, már egybõl folytatni akarod? :D

Kazenokizu: alakul :jee:
Amikor honlapkészítést meg ilyesmiket tanultam, akkor jól jött ez az oldal:
http://htmlspec.web.elte.hu/

Bár eléggé outdated, meg már párszor le akartam cserélni/újat rakni helyette (csak mindig lusta voltam nekiállni :o ), ez itt a régi honlapom.
A forrásból nyugodtan puskázhatsz, vagy kérdezz ;)