Main Menu

Elfen Lied

Started by Dragon, 2005-05-15, 12:33:42

Previous topic - Next topic

Értékeld az Elfen Lied-et:

(1) [Elégtelen!] Borzalmas volt, a mûfaj szégyene.
11 (6.3%)
(2) [Elégséges.] Azért nem a legrosszabb, de nem ajánlanám.
11 (6.3%)
(3) [Közepes.] Nem is értem miért ilyen szélsõségesek a vélemények róla.
15 (8.5%)
(4) [Jó.] Tetszett, de azért van ennél jobb is.
80 (45.5%)
(5) [Kitûnõ!] A legjobb, amit valaha láttam.
59 (33.5%)

Total Members Voted: 175

Member

Quote from: blarkemég a "harcos" hangya is gyengébb a királynõnél... az "átlaghangyákhoz" képest jó harcosok a katonák. a hangyakirálynõ ugyebár bivalynagy a többi hangyához képest... méheknél mondjuk elvileg már nem tud csípni, csak petéket toj, de nem vok biomókus.
A hangyakirálynõ bazinagy, de tulajdonképpen a hatalmas, pettékkel telített potrohája miatt mozdulni sem igen tud, szóval úgy etetik. Nem valószínû, hogy egykönnyen megvédi magát.

Lt. Simoan Blarke

Quote from: MemberA hangyakirálynõ bazinagy, de tulajdonképpen a hatalmas, pettékkel telített potrohája miatt mozdulni sem igen tud, szóval úgy etetik. Nem valószínû, hogy egykönnyen megvédi magát.
kevered a méhkirálynõvel. a hangyakirálynõ meg tudja magát védeni... de eltértünk a tárgytól. tehát Mariko valóban egy "katona", de hogy *ennyivel* erõsebb legyen a királynõnél, az imo túlzás...
In Raid_0 the zero stands for how many files you are going to get back if something goes wrong.

"It's easy to kill someone. Just forget the taste of sugar." - Monster

Member

Quote from: blarkekevered a méhkirálynõvel. a hangyakirálynõ meg tudja magát védeni... de eltértünk a tárgytól. tehát Mariko valóban egy "katona", de hogy *ennyivel* erõsebb legyen a királynõnél, az imo túlzás...
Egy fél éven át természetfilmeken éltem, mester, és egyik kedvenc témám a termeszhangya volt. :hehe:
Azt mondjuk nem tudom, hogy mikor tömték tele Marikot robbanószerrel, meg hogy hova fért el benne annyi, meg mitõl robbant akkorát...

Lt. Simoan Blarke

Quote from: MemberEgy fél éven át természetfilmeken éltem, mester, és egyik kedvenc témám a termeszhangya volt. :hehe:
az lehet, hogy a termeszhangya-királynõ ilyen, de nekem a klasszikus fáraó-hangyák ugranak be a "hangya" szóról :rolleyes:
Quote from: MemberAzt mondjuk nem tudom, hogy mikor tömték tele Marikot robbanószerrel, meg hogy hova fért el benne annyi, meg mitõl robbant akkorát...
kicsi korában. ugye így lehetett zsarolni a directort is. és tudod te, hogy mekkorát tud robbanni pl. fél kiló plasztik? :hehe:
In Raid_0 the zero stands for how many files you are going to get back if something goes wrong.

Kvikveg

Quote from: blarke...
Kvikveg: köszönöm. meg grat, hogy kibírtad :p

RE@L: a faji megkülönböztetés és a kisebbség valóban nem ugyanaz, de pl. szerintem a dicloniusokat nem faji megkülönböztetés éri. pl. a zsenik nem külön faj, mégis az osztálytársak állandó céltáblái, mert "eminens kis köcsög tuti egész nap a könyveket bújod". vagy a nagyon kövér kisgyerekek. stb. az emberek jelentõs része talán arról se tud, hogy van még másik is ezekbõl a szarvacskás izékbõl.
Szivesen... De legkozelebb nem igerem meg, hogy vegignezem! :hehe:
Hm, erre nem is gondoltam, hogy ok nem tudjak, hogy masok is ilyenek. Ekkor egyszeruen torzszulottnek veszik szerencsetlent. Meg o is magat. Ezt a szopast... :eeek:

Quote from: blarkeaz lehet, hogy a termeszhangya-királynõ ilyen, de nekem a klasszikus fáraó-hangyák ugranak be a "hangya" szóról :rolleyes:
kicsi korában. ugye így lehetett zsarolni a directort is. és tudod te, hogy mekkorát tud robbanni pl. fél kiló plasztik? :hehe:
Nem, ne[COLOR="Red"]*BOOOOM*[/COLOR]mmm[SIZE="1"]mmm[/SIZE]...
A kerdes viszont jogos. Milyen ereju robbanoanyag az, amit egy par eves gyerek testebe beepitve jopar ev mulva igy leszakitja a karjat? Itt igazabol a beepites a kritikus pont nalam... Bar, ha a mukarokat megoldottak, ez sem lehetett gond.

En vegig azt hittem, hogy valami meg nem latott peldanyt keresnek. Vege fele kezdett leesni halvanyan, hogy Lucyt... Azt hittem, a virus forrasat keresik, valamifele ospeldanyt, aki eppen a hintaszekeben zoknit kotoget, es naponta kettetepi a postast.:3x3:
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Lt. Simoan Blarke

Quote from: KvikvegHm, erre nem is gondoltam, hogy ok nem tudjak, hogy masok is ilyenek. Ekkor egyszeruen torzszulottnek veszik szerencsetlent. Meg o is magat. Ezt a szopast... :eeek:
ugye.

Quote from: KvikvegNem, ne[COLOR="Red"]*BOOOOM*[/COLOR]mmm[SIZE="1"]mmm[/SIZE]...
A kerdes viszont jogos. Milyen ereju robbanoanyag az, amit egy par eves gyerek testebe beepitve jopar ev mulva igy leszakitja a karjat? Itt igazabol a beepites a kritikus pont nalam... Bar, ha a mukarokat megoldottak, ez sem lehetett gond.
a mûkarok nem nagy érvágások, ha egyszer vektorokkal mozognak... de simán lehet implantálni ilyen robbanószereket. mondjuk mostani technikai fejlettség mellett egy ilyen implant nem borsószemnyi lenne, de attól még megoldható. Mariko pedig nem olyan rettenetesen idõs, hogy az elöregedéstõl kelljen tartani. (más kérdés, hogy egy ilyen implantátum helye konstans reumás lenne :rolleyes: )

Quote from: KvikvegEn vegig azt hittem, hogy valami meg nem latott peldanyt keresnek. Vege fele kezdett leesni halvanyan, hogy Lucyt... Azt hittem, a virus forrasat keresik, valamifele ospeldanyt, aki eppen a hintaszekeben zoknit kotoget, es naponta kettetepi a postast.:3x3:
vagy nem olvastál figyelmesen, vagy nem tudsz angolul... elég egyértelmûen kiderül.

Zanador

Kevés itt a biológus és a robbantási szakértõ? :) Sajna egyik se vagyok, de ha hangyák jelentõs részének a kirájnõje is immobilis. Biztos van kivétel is.
Robbanóanyagból meg ha jól tippelek 1-2 köbcenti elég ahhoz a kar belsejébe elhelyezve, hogy irányitott robbanás esetén letörje  (pláne azt is vegyétek figyelembe, hogy egy nagyon gyenge szervezetû személyrõl volt szó. kislány, és életében nem használta rendesen a karjait, még járni is alig van ereje).

A szarvakra meg én részemrõl csak simán irigy lettem volna. :) (aki tudja, hogyan lehet növeszteni szóljon)

Amúgy meg Mariko erejére visszatérve: az egészet egy virus csinálta. Ne várjátok el valamitõl, ami élõlénynek nem nevezhetõ, hogy logikusan ossza el az erõviszonyokat... Ha meg vonatkoznának rá a természet törvények, akkor meg a gyengébb kihalna egy idõ után, és akkor valszeg Mariko gyõzne, és ferzõtne tovább. vagy épp ölne, de az pech...
Following the tracks of an angel.
Csak az életét hosszabbitja meg az aki ébren tölti az éjszakáit.
A pohár lehet félig tele, de a tár mindig félig üres...

Lt. Simoan Blarke

Quote from: Zanadormég járni is alig van ereje a kezével
micsoda képzavar :tezsvir::D

Quote from: ZanadorAmúgy meg Mariko erejére visszatérve: az egészet egy virus csinálta. Ne várjátok el valamitõl, ami élõlénynek nem nevezhetõ, hogy logikusan ossza el az erõviszonyokat... Ha meg vonatkoznának rá a természet törvények, akkor meg a gyengébb kihalna egy idõ után, és akkor valszeg Mariko gyõzne, és ferzõtne tovább. vagy épp ölne, de az pech...
viszont Lucy == so-called queen. csak ugye Mariko az ultimate diclonius, szóval itt ugye sántítana a méh-hasonlat :s

Zanador

Quote from: blarkemicsoda képzavar :tezsvir::D
Te meg mirõl beszélsz?:confused: :rolleyes:
Following the tracks of an angel.
Csak az életét hosszabbitja meg az aki ébren tölti az éjszakáit.
A pohár lehet félig tele, de a tár mindig félig üres...

Lt. Simoan Blarke

Quote from: ZanadorTe meg mirõl beszélsz?:confused: :rolleyes:
mikor próbált kézen járni a csaj vagy vmi hasonlót? :o

Kvikveg

Quote from: ZanadorTe meg mirõl beszélsz?:confused: :rolleyes:
Editalunk, editalunk? :D
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Lythis

Jó, nos, ahogy én látom. Észosztás mód on:D

Lucy-t királynõnek nevezik, de ez nem jelenti azt, hogy mert ûber, hanem pont a peterakós hasonlat miatt. Az egészben a lényeg az, hogy Lucy az egyetlen - legalábbis az egyetlen ismert - olyan egyed, aki képes szaporodni. A többi Diclonius meddõ, magyarul nem szülnek. Lucy viszont a "megdöntöd és lebabázik 9 hónapra rá" módszerrel is mûködik amellett, hogy képes fertõzni.
 A manga szerint a Diclonius-ok eredetileg genetikai kísérletek eredményei, az anime-ban ez annyira nincs benne mondjuk, de Lucy mindkét esetben vadon született egyed, tehát természetesen jött létre, és nem szóltak bele a fejlõdésébe.
 Ha nem genetikai kísérletek, hanem természetes mutáció (Lucy mindkét esetben az utóbbi - még ha az anyja meg is lett fertõzve), akkor nyílvánvaló, hogy nem Lucy a forrás, mivel a fõgenya rendesen idõsebb. Ha genetikai kísérlet, akkor a két sorozatban is szereplõ hím lehet, hogy korábbi kísérletek eredménye, és ezért korlátozottabbak a képességeik. Az igazgató fia mondta is, hogy egyetlen bizonyítéka, hogy õ is Diclo, hogy vannak szarvai - lehet, hogy voltak vektorai, csak visszafejlõdött, és már képtelen használni, de az is lehet, hogy eleve nem voltak neki.
 Hogy Mariko mitõl ilyen erõs? Amennyire tudjuk a Diclonius-osdi olyasmi mint egy vírus, nem? A vírusok hajlamosak mutálódni (Viszonyításképpen: az ebola-nak pl 4 változata ismert, és a legpusztítóbb vírus a földön. Csak fõemlõsöket és embereket támad meg, de az ebola reston törzs pl csak fõemlõsöket pusztít el, és az emberre teljességgel ártalmatlan. ). Elképzelhetõ, h Mariko is egy mutáció. llletõleg õ az egyetlen, akirõl tudni, hogy úgy született, hogy Lucy fertõzte be az apját, ebbõl kifolyólag lehet, hogy Lucy ilyen egyedeket hoz létre fertõzéssel, míg mások nem...

Lt. Simoan Blarke

Quote from: Lythisllletõleg õ az egyetlen, akirõl tudni, hogy úgy született, hogy Lucy fertõzte be az apját, ebbõl kifolyólag lehet, hogy Lucy ilyen egyedeket hoz létre fertõzéssel, míg mások nem...
??
Mariko apját a hedsottolt diclo kiscsaj fertõzte meg...

Lythis

Quote from: blarke??
Mariko apját a hedsottolt diclo kiscsaj fertõzte meg...
Jah, télleg sry, my bad. de róla sem derült ki szinte semmi. rég láttam, de most néztem vissza (10-es rész egyébk)

deaththief

Az elfen liedbõl van manga? :D :D

Lt. Simoan Blarke

Quote from: deaththiefAz elfen liedbõl van manga? :D :D
van. ftpn megtalálod :rolleyes:

deaththief

Asszem a maradék szabadidõm is el fog szállni :S

Member

Nem lehet, hogy azért nem tudnak a hímnemû diclok semmit, mert a méheknél és hangyáknál sem (ha már mindig ezzekhez hasonlítgatja õket a boss)? Céljük lehet, hogy mindössze a királynõ felkutatása és megtermékenyítése és ki tudja, hogy az aktus után életben maradnak e (egybõl meghalnak, a királynõ kinyírja esetleg fel is falja õket, mint a fekete özvegy :rolleyes: )

Didico

Quote from: MemberNem lehet, hogy azért nem tudnak a hímnemû diclok semmit, mert a méheknél és hangyáknál sem (ha már mindig ezzekhez hasonlítgatja õket a boss)? Céljük lehet, hogy mindössze a királynõ felkutatása és megtermékenyítése és ki tudja, hogy az aktus után életben maradnak e (egybõl meghalnak, a királynõ kinyírja esetleg fel is falja õket, mint a fekete özvegy :rolleyes: )

Ez sztem egy tök jó gondolat! Lehet, h így van...

Aki szereti az FMA-t látogassa meg az oldalam.^^

Member

Az lehet, de állathasonlatból ritkán jön ki jól az ember (hát még a Diclonius). Ezért egy kissé nem tetszik ez királynõ és dolgozók gondolat (valamiért rögtön az Alien filmek jutnak eszembe róla). Én Lucyt semmiféleképpen sem hasonlítanám ehhez, még ha nem is kedveltem.

Groven

Quote from: MemberNem lehet, hogy azért nem tudnak a hímnemû diclok semmit, mert a méheknél és hangyáknál sem (ha már mindig ezzekhez hasonlítgatja õket a boss)? Céljük lehet, hogy mindössze a királynõ felkutatása és megtermékenyítése és ki tudja, hogy az aktus után életben maradnak e (egybõl meghalnak, a királynõ kinyírja esetleg fel is falja õket, mint a fekete özvegy :rolleyes: )

Egy David Attenborough veszett el benned. :hahaha:

Lt. Simoan Blarke

szerintem nem egészen szerencsés párhuzamokat vonni a dicloniusok és az állatvilág között ilyen mélységekben :p az egy dolog, hogy van pár átfedés, de csak bizonyos fokig imo.

Dreamcleaver

Quote from: MemberAz lehet, de állathasonlatból ritkán jön ki jól az ember (hát még a Diclonius). Ezért egy kissé nem tetszik ez királynõ és dolgozók gondolat (valamiért rögtön az Alien filmek jutnak eszembe róla). Én Lucyt semmiféleképpen sem hasonlítanám ehhez, még ha nem is kedveltem.

Eh, magyarázd meg nekem, hogy az alieneknek mi köze a fekete özvegyhez? Tudtommal az alien filmekben a királynõ nem kezdte el felfalni a hímeket. :D Egyáltalán arról nem is szóltak, hogy a királynõ hogy termékenyül meg, és rak le tojásokat. De lehet csak nekem maradt ki.

Amúgy nekem még mindig rémlik az a rész az animból, ahol elmondják, hogy a diclonius csecsemõk kb három éves korban "ébrednek fel" és ilyenkor elõ jön a gyilkos ösztönük, és még a saját szüleiket is leöldösik, akik addig gondoskodtak róla. Szóval itt az egész "azért öl a diclo, mert meggyûlölte az embereket, mert azok foylton kitaszították, és bántották õt" elmélet megdõl picit. :)

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Lt. Simoan Blarke

Quote from: DreamcleaverEh, magyarázd meg nekem, hogy az alieneknek mi köze a fekete özvegyhez? Tudtommal az alien filmekben a királynõ nem kezdte el felfalni a hímeket. :D Egyáltalán arról nem is szóltak, hogy a királynõ hogy termékenyül meg, és rak le tojásokat. De lehet csak nekem maradt ki.
sehogy nem termékenyül meg. a tojásokat azokat pakolja magától, és ha jön egy befogható lény, abba belepetézik a tojás "lakója", az arctámadó. direkt módon elvileg nem is tud szaporodni (alien4-ben sikerül neki, de az újszülött frankón megöli a queent). off vége :)

Quote from: DreamcleaverAmúgy nekem még mindig rémlik az a rész az animéból, ahol elmondják, hogy a diclonius csecsemõk kb három éves korban "ébrednek fel" és ilyenkor elõ jön a gyilkos ösztönük, és még a saját szüleiket is leöldösik, akik addig gondoskodtak róla. Szóval itt az egész "azért öl a diclo, mert meggyûlölte az embereket, mert azok foylton kitaszították, és bántották õt" elmélet megdõl picit. :)
elmondják. ez ugyanúgy lehet porhintés is...

Dreamcleaver

Quote from: blarkeelmondják. ez ugyanúgy lehet porhintés is...

Azért ez elég durva porhintés akkor, mert alapvetõen változtatja meg a sorozat morális mondanivalóját. Lehet el kéne olvasnom a mangát, hogy teljes legyen a kép.

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Lt. Simoan Blarke

Quote from: DreamcleaverAzért ez elég durva porhintés akkor, mert alapvetõen változtatja meg a sorozat morális mondanivalóját. Lehet el kéne olvasnom a mangát, hogy teljes legyen a kép.
jó, ha belegondolsz, az egész cég lop csal gyilkol hazudik, miért pont ebben mondaná el a teljes igazságot? és az a három év az hat, ha jól emlékszem.

Lythis

Az alapvetõ morális mondanivalót nem, mert minden Diclonius a sorozatban a társadalom áldozata volt. Nem mondták, hogy ténylegesen leölik a szüleiket, hanem azt, hogy képesek a saját szüleikkel is végezni. Az, hogy mikor fejlõdik ki bennük a Diclonius én, az szerintem egyedenként változó, mert pl Lucy sem 3 évesen kezdett el vektorpacsit játszani...
 És persze kalkuláljuk bele azt is, hogy a szüleik nem dicloniusok.

Ja és hogy off is legyen: a mutáns királynõ az alien4-ben azért nyakalta le az anyját, mert azt nézte idegennek, és Ripley-t tartotta a rendes anyjának.

Member

Önnen jött az Alien, hogy ott is királynõ van meg dolgozók, a hímekre nem gondoltam (habár játékokban feltûnt egyfajta Preatorian, mint katona). OFF vége (mielõtt az Elfen Lied is az Offtopicba kerül :__devil: ).

A történetben valóban megemlítik, hogy 3 évesen lesznek gyilkosok. Szerintem ez attól függ, hogy mikor engednek annak a második léleknek vagy minek, ami bennük lakozik (ergo mikor lesz tele a hócipõjük az emberekkel).
A cégrõl csak annyit, hogy a papa az emberiség végét várja és Lucybõl akarja kinyerni a tökéletes vírust, úgyhogy bennük is meg lehet bízni (mint napjainkban, lásd Microsoft).

Groven

Quote from: blarkeszerintem nem egészen szerencsés párhuzamokat vonni a dicloniusok és az állatvilág között ilyen mélységekben :p az egy dolog, hogy van pár átfedés, de csak bizonyos fokig imo.

Nyugi-nyugi, mester! Ezzel csak a leírás stílusára és a kifejtés módjára akartam hasonlatot írni.:)

Lt. Simoan Blarke

Quote from: GrovenNyugi-nyugi, mester! Ezzel csak a leírás stílusára és a kifejtés módjára akartam hasonlatot írni.:)
nem (csak) neked szólt :)

Lythis: igen. de az egész alien-univerzumban az volt az elsõ, nem idegentestbõl lenyomott kisporonty-kikeltetés. és az is behalt.
Member: az alien típusa attól függ, hogy mibõl kelt ki. ennyi... pl. a praetorian asszem kutyából van.

Quote from: MemberA történetben valóban megemlítik, hogy 3 évesen lesznek gyilkosok. Szerintem ez attól függ, hogy mikor engednek annak a második léleknek vagy minek, ami bennük lakozik (ergo mikor lesz tele a hócipõjük az emberekkel).
elég erõteljesen. de mondjuk benne volt az animében is, ahogy a vektorokról álmodott, és tenyérlenyomatos lett a szoba...
Quote from: MemberA cégrõl csak annyit, hogy a papa az emberiség végét várja és Lucybõl akarja kinyerni a tökéletes vírust, úgyhogy bennük is meg lehet bízni (mint napjainkban, lásd Microsoft).
ez most irónia akart lenni, ugye? :rolleyes: egyébként ezt mondtam - az az egész szervezet világtékóvert akar... tehát nem biztos, hogy az alkalmazottainak a teljes igazat mondja meg.