Main Menu

Elfen Lied

Started by Dragon, 2005-05-15, 12:33:42

Previous topic - Next topic

Értékeld az Elfen Lied-et:

(1) [Elégtelen!] Borzalmas volt, a mûfaj szégyene.
11 (6.3%)
(2) [Elégséges.] Azért nem a legrosszabb, de nem ajánlanám.
11 (6.3%)
(3) [Közepes.] Nem is értem miért ilyen szélsõségesek a vélemények róla.
15 (8.5%)
(4) [Jó.] Tetszett, de azért van ennél jobb is.
80 (45.5%)
(5) [Kitûnõ!] A legjobb, amit valaha láttam.
59 (33.5%)

Total Members Voted: 175

Zanador

Quote from: DreamcleaverAmúgy ez a vita honnan robbant ki? Mi értelme? EL-nek semmi köze a realitáshoz. Zavar egy egyben letört szarv ,de hogy a vér az nem vér, meghogy az embernek a nyaka közepén van a gerince az nem? Birom ezeket a 3 oldal hosszú értelmetlen vitázásokat.
Szerintem csak simán unatkozunk. :)
Vagy vannak azok az idõszakos threadek, mint pl a VFE vagy az irások, ahol sokáig semmi nincsen, aztán egyszer csak mire odanézek van benne 5 új oldal. Szerintem ennél a threadnél az ilyen apróságok túlrészletezése jelenti az összekötõ idõszakot két komolyabb kérdés között.
Vagy egyszerûen csak BUMP. ;) :D

Edit: Amúgy ha igazak a reklamációk, akkor ez a legnagyobb szarvashiba a sorozatban, úgyhogy ki _kell_ tárgyalni. :D (bocs, ezt nem hagyhattam ki)
Following the tracks of an angel.
Csak az életét hosszabbitja meg az aki ébren tölti az éjszakáit.
A pohár lehet félig tele, de a tár mindig félig üres...

Kuroi Tenshi

Quote from: kazenokizumegint más az, ha egy pár cm vastag, tömör csontba fúródik a golyó, mert szerintem ebben az esetben nem tudja átütni, csak szilánkokat lehasítani róla. Bár nem tudom, mert nem láttam még dicloniust, akit szarv-lövés ért... :D
Utolsó rész: Mariko Lucy egyik szarvát letörte, és a szarv-csonk közepébõl folyik vér - tehát mégse tömör (sõt, a csontos rész ránézésre csak fél centi vastag lehet). Ugyan nem szarv-lövés, de közel jár hozzá :)

Quote from: DreamcleaverAmúgy ez a vita honnan robbant ki? Mi értelme?
"freebie" :D

Derszu

Most elkezdtem újra megnézni és a következõ szûrõdött le.

Igenis több személyiségük van, Nanának is. Amikor felbassza benne az ideget a kommandós csávó, vörössé válik a szeme, amit mondd vörössel van kiirva (ez persze csak az angol), és amit mondd sem egy bájos csevej (valami ilyesmi hogy ha nincs helyem az emberek között akkor kiirtom õket). Tehát ez az "én" még Nanában is elõjön.
Ezenkívül a vektorok igaz védekezésre használhatóak ösztönszerûen, de támadásra nem. Hiszen ha ez igy lenne akkor Yukát ösztönszerûen tépte volna szét Lucy, de igy csak a falhoz baszta.

Igaz hogy Lucy Yukát is meg akarta ölni (a következõ õ lesz), de Kouta rávetette magát és a "Hagyd végre abba" orditások valamit megváltoztattak Lucyben. Ez az emlék utána többször is elõtör belõle. Szerintem utána Lucyt már nem akarta bántani.

Az én véleményem szerint Kouta vétett egy apró hibát, ami elõhozta Lucy szabdalós énjét, és ez nem is csoda hiszen ezt "fejlesztette ki magában" mintegy védekezésképpen. Utána vérengzeni kezdett és Koutát is úgy akarta megbüntetni ahogy tudta. Aztán mikor gyakorlatilag "felébredt" (hagyd végre abba), utána õrületesen megbánta amit tett, hogy ilyet tett azzal az egy emberrel aki szerette. Ezért mondja neki késõbb hogy nincs joga vele lenni azok után amit vele tett, és ezért is kr bocsánatot a végén.

Mindenesetre amit tesz Lucy szörnyûség, és éppen azáltal válik szörnyeteggé amit tesz. (mert az aki ártatlan embereknek vágja le a fejét, az egy szörnyeteg). Nem látja át a saját tetteit. Azzal magyarázza hogy ezek az emberek kivetették õt, pedig talán éppen azt öli meg aki a barátja lehetne. A szeretete egyébként Kouta iránt viszont teljesen tiszta. És mindenki képes a változásra, Lucyt is csak ez a szeretet változtathatja meg. Kouta szelidsége pedig mindent elsöprõ fegyver, rossz szót nem lehet rá mondani, mindig a más fájdalmát nézi is nem a sajátját. Igy lesz ilyen szép ez a történet.

Lett volna egy-két mondanivalóm Lucynek ha találkozom vele. Már ha elõzõleg nem leszek rövidebb egy fejjel.

Member

Tökéletesen egyetértek veled, Derszu. :tezsvir:
Nanában is ott van a "gonosz", de õ kordában tartja, ügyes kislány.

SpartaBoy

A legtöbb dologban egyetértek veled Derszu.
De azért van pár dolog amit nem ugy gondolok. Ugy hiszem ez természetes, hiszen az a szép ebben az egészben, hogy mindenki másképpen látja a dolgokat.
De én nem hiszem hogy Lucy egy "szörny" lenne. Ahogy olvasgattam a forumot, többen is ezt irták róla. Lehet én gondolkodom hülyén, de nem hiszem hogy a tetteit ne lehetne megérteni. Mindenki tisztában van vele hogy nem a valóság a történet, de ha jobban belegondolok elég sok közös vonás van benne (fikció és valóság).
Mert gondolom neked is meg mindenkinek vannak olyan pillanatai amikor talán ezt tenné. (ha lenne rá mód)
Velem majdnem ugyan ez esett meg nemrég. Ilyen Kouta-Lucy-Yuka dolog.
És pl.: ha meglátod azt a valakit -akit ugymond szeretsz- egy másikkal és ráadásul el akarta titkolni ezt az egészet, akkor azért sokaknak lenne kedve erre-arra. Ugy gondolom ilyenkor nem az Ész diktál, inkább a Harag, a pillanatnyi Gyûlölet. A szerelmet és a gyûlöletet egy hajszál választja el egymástól. És persze ne feledjük el, hogy ezek a "lények" miken mentek keresztül életük során.
Kirekesztették öket, vadásztak rájuk, egy szörnyként tekintettek rájuk. És fõleg egy ilyen helyzetben hamar elõjön az a bizonyos Én. Ezek a "gyerekek" tudtak a legjobban szeretni és gyûlölni is. Ilyen szélsõséges lelki állapotban nem csodálkozom hogy elkövették azokat a dolgokat.
És ne feledjük el azt sem hogy az Intézetben éltek olyan Dichlok, akik függetlenül attól hogy hogyan bántak velük, feltétel nélkül képesek voltak szeretni.
És Lucy is megbánta minden tetté. Talán a valóság is egy ilyen világ (csak vegtorok nélkül :P).
És az viszont csodálatra méltó, hogy Kouta a végén képes megbocsájtani Lucynek, azért amit a családjával tett. (Lehet nem bocsájt meg, de a vonzalma Lucy iránt képes elnyomni a múlt tetteit). És ez azért kiemeli a film igazi lényegét.
"Hogy ujjászüless, elõször meg kell halnod!!!"

Member

Szinte full egyetértek veled, Derszu. :tezsvir:
Nanában is ott van a "gonosz", de õ kordában tartja, ügyes kislány.

SPARTABOY:
Azért ne légy ilyen "spártai". :D Én kétszer is meggondolnám, hogy megöljek e vkit. Sõt, mindig elhessegetem idõben. Ha az emberben van egy apró lelkiismertet, már nem teszi meg. Még ha valamelyest át is vert az a vki, aki a legfontosabb volt nekem, a legjobb, ha végiggondolom: Azért tette e, mert bántani akart, vagy azért, hogy megkíméljen? Lucy arca hirtelen elkomorodott, amikor megkérdezte, hogy "az unokatestvéred lány?", erre egy olyan lelkivilágú ember, mint Kouta, egyszerûen nem mondhatta azt, hogy "Az.", azt hitte, hogy sohasem tudódik ki, hogy egy lánnyal megy el a fesztiválra és minden ott folytatódik másnap, ahol abbamaradt. De nem így történt...
A tudatosságnál nem árt viszont megkülönböztetni azt, amikor Lucy hirtelen felindulából ölt, és amikor tudatosan életbenhagyja áldozatát (pl. végül Baldonak is megkegyelmez). Tehát a vektorok mindkét esetben mûködnek. Az más, hogy nem ártott volna egy kis önkontroll a kiccajba...

SpartaBoy

Ha már van ez a topic, akkor itt megbeszélhetjük ki mit gondol. Member nehogy azt hidd, hogy egy "gyilkológép" vok. :D
De mégis megvédem Lucyt. (Nem mintha szüksége lenne rá :P).
Abban egyetértek hogy Kouta azért füllentett mert nem akarta megbántani Lucyt. Szerintem õ az igazi pozitivum ebben a a filmben.
És nem arra gondoltam hogy megölném bármelyikõjüket, ha együtt látnám õket, de mivelhogy Lucyt is elég sok attrocitás érte az élete folyamám, én megértem õt. Nem egyetértek a tetteivel, de megértem. Nem lehet könnyü egy olyan dologgal együtt élni mint pl a vegtorok. Talán a genetikai mutáció hatására az agresszió is megemelkedett benne (bennük). És azokban a pillanatokban nem igazán lehetett kontrolálni ezt a féktelen dühöt. Az más kérdés, hogy van akinek volt elég szellemi, lelki ereje ennek a fékezésére.
Jah és nem csodálom, hogy ugy elbánt Baldoval, azok után ahogyan bezárva tartották, és üldözték õt. De a pozitivum, hogy akármennyire is gyûlölte, életben hagyta. (Más kérdés volt hogy ez igazán kenyelemnek számitott-e)
És Yukát sem ölte meg. Talán Kouta miatt, vagy valami más miatt.
És hangsulyozom ez magánvélemény :D
Én igy látom.

Jók ezek a topic-ok, mert a végére mindenkiben összeáll egy kép az adott Animérõl. Sok ember, Sok gondolat.

Member

Én addig értettem egyet Lucy-cannal (még senki sem hívta így? :)), amíg ki nem nyírta az elsõ családot. Mert akik megölték a kutyáját... Azon csodálkoztam, hogy utána még nem verte a hullákat tovább. Nem tudom, mi lett volna, ha az árvaházban élõket nem gyilkolja le és nem kell bujdokolnia.
 Azután nyerte vissza a méltóságát a szememben, amikor a templomnál nem csinált darálthúst Yukából.
Azt mondjuk nem értem, ha mindenkit utált, hogy-hogy össze tudott késõbb barátkozni egy lánnyal az esõben, a csatornánál? Vagy Kouta "hagyd abbá"-i ekkora hatást fejtettek volna ki rá?

SpartaBoy

Talán a kutyás eset elõhozott belõle vmit. Addig ugye nem ártott senkinek és feltétel nélkül tudott szeretni is (pl a kutyát). De utána szerintem vmi elromolhatott. Ha a szemed elött verik agyon azt a lényt akiben megtaláltad a barátot, társat (kutya), és ráadásul az árul be akit a barátodnak tartottál, lehet elõjött belöle az az Én, amelyik eddig is ott lapult benne. Csak nem tudott elötörni. Egy ilyen esemény elég volt hozzá. Elég volt ahhoz hogy utána nem bizzon az emberekben. Mivel elötte is egy eléggé visszahuzodó lány volt. Ez elég volt SZÁMÁRA ahhoz, hogy ne bizzon egy emberben sem amikor elé kerül. Talán eddig közönnyel viselkedett az emberek iránt, mivel szinte tudomást sem szereztek róla. De ezután talán a "mérleg nyelve" a rosszabb irányba billent. És nem hiszem hogy mindenkit utált volna.
Õ is vágyott arra a szeretetre. És ha valaki gyengéden bánt vele, (és abban a pillanatban nem érzett féktelen gyûlöletet), akkor nem bántotta. De elég volt egy számára félreérthetõ helyzet amikor az a bizonyos mérleg megint a gyûlölet felé fordult. Talán az egész filmben Lucy(-can :D ) egy pengeélen táncol a gyûlölet és a bizalom között. Annyi ellentétes esemény történt vele hogy maga sem tudja eldönteni mi is a valóság.

Zanador

SpartaBoy: :tezsvir: végre valaki, akivel egyetértünk Lucy megitélésében.
Szinte mindenki más azt mondja, hogy a fesztiválon Lucynek át kellett volna gondolnia, meg megértenie, hogy az a sok ember semmi rosszat nem tett, és talán nem is bántották volna õt, de itt éppen az volt a baj, hogy ilyen körülmények között, mint amilyenbe Lucy akkor került, néhányan (õ se) egyszerûen nem tudnak gondolkodni egy ideig. Ezt saját magamból kiindulva elég jól meg tudom érteni, és ilyen esetben nem lehet logikusan mérlegelni a helyzetet. Irigylek mindenkit, akinek sikerül, mert azokban a pillanatokban nagyobb az akaraterejük, mint nekem (bár könnyen lehet, hogy minden más esetben én vagyok a nyugodtabb), vagy talán csak nincsen bennük elég harag ahhoz, hogy az még ha pár percre is, de átvegye az irányitást.

Quote from: MemberAzt mondjuk nem értem, ha mindenkit utált, hogy-hogy össze tudott késõbb barátkozni egy lánnyal az esõben, a csatornánál? Vagy Kouta "hagyd abbá"-i ekkora hatást fejtettek volna ki rá?
QuoteVannak "kivételek". Amikor valami olyat csinálsz állandóan, amit nem szeretsz (függetlenül a tudatosságtól), vagy éppen mint jelen esetben, úgy látod, hogy mindenki ellened van, ilyenkor szükség van rá, hogy találj valakit, aki nem ilyen, és akkor azzal sokkal mélyebb lesz a kapcsolat, mint amúgy bárki mással akár hosszú évek ismerete után lehetett volna. Az a lány is ilyen "kivétel" volt Lucynek, és Kouta is. Ez bizonyitja, hogy õ nem volt soha szörnyeteg, vagy gyilkológép, mert egy pillanatra se szerette ezt csinálni (Marikoval ellentétben), hanem utólag igenis fájt neki.

Member

Akkor mondok egy meglepõt: Én jobban elfogadtam Marikot mint Lucyt. Na õ aztán tényleg nem tudhatta, mik is a szabályok a való életben (ehhez képes mondjuk eléggé nyugodtan szállt fel a helikopterre, pedig a repüléstõl még a felnõttek is tartanak :eeek: ). Az eléggé genya volt tõle az elején, hogy mindenkinek nekiesett, de valahogy késõbb már Nanát is csak azért pofozta az úttesten, mert ott volt a faszika kezében a telefon. Mondjuk Lucy iránt valami versengést érzett a végén, mert mindenáron le akarta gyõzni. Amiben ez a pszichopata leányzó szerintem több Lucynél, hogy a kezdetektõl fogva megbocsátott Kuramának (az más, hogy késõbb elõtört belõle az és végezni akart Nana-channal).
Még ha Zanadornak igazat adok és Lucy valóban csak kitombolta magát (de hogy miért nem a fesztivál kellékeit zúzta szét, hajjajjaj...), akkor sem tudom elfogadni azt, hogy annyi boldog családot törölt el, miközben Kouta valószínûleg ellátta volna, ha csak lazán otthagyja az árvaházat.

SpartaBoy

Én azt gondolom Mariko és Nana volt a két véglet a filmben.
Mariko képviselte szerintem azt a féktelen gonoszságot amit néha Lucy is érzett. És sokszor élvezte is amit tesz. Látszott az arcán is. Õ aztán tényleg tönkretett volna jónéhány családot ha igazán szabadon eresztik.
Nana viszont a kicsit naiv szerepet kapta. Õ képviselte a féktelen szeretetet.
Egyszerûen nem volt képes haragudni, vagy gyûlölni sem. Annak ellenére amit bent tettek vele képes volt szeretni apját, és már ne is haragudjatok elég genya dolog volt hogy a lányával ezt tette nap mint nap. Nana mégsem gyûlölte érte, sõt....
Szerintem Lucy ezt a két dolgot képviselte, csak neki egyedül kellett velük megbirkoznia. Ez a két szélsõség küzdött benne egész életében.
És az mégis csak kiemeli a többiek közül hogy képes volt vélasztani, és a végére mégsem az a gyilkológép lett belõle, amire az elején számitani lehetett.

Derszu

Nem nevezném hirtelen felindulásnak azt hogy minden nap új alvóhelyet gyilkolok ki magamnak. Inkább egy állapot. Egy olyan állapot amiben a Koutával töltött idõ szinte szigetként áll meg. Aztán amikor abba is belezuhant a fájdalom meg a bizalmatlanság akkor aztán vége.

Én megértem hogy meggyilkolja az intézet katonáit (hiszen éveket töltött el ott kínok között, szinte természetes reakció lehet), megértem hogy meggyilkolja azokat akik megölték a kutyáját, és megértem még azt is hogy gyakorlatilag elborult elmével a fesztiválon az embereket. De nem magyarázható természetesnek a többi (a családok, lakók, stb.).

Valahogy Lucy gyermeki képe teljesen zavarodott lehet. Egyszerûen meg sem érti mit csinál. Akit szeret, azt szereti (megadja magát hogy az életét megmentse), és gyûlöletét mindenki másra kivetíti. Hidegen öl mert nála ez hozzá tartozik az élethez, szinte rátalál erre mint egy megoldásra. Lelkiismerete talán nincs is. Talán azért annyira megrázó neki a Koutás élménye, amikor az sírva kéri hogy hagyja abba, emrt az ébreszti fel benne a lelkiismeretet. Az biztos hogy az ottani tettét keservesen megbánja.

Member

Talán ott kezdõdik a probléma, hogy Lucy megölt vkit. Ugyanis ha valakit gyûlöletbõl lemészárolsz, rádöbbensz, hogy ez annyira nem is nehéz dolog és utána már csak iparosmunka az egész, jön az egyik a másik után, nem is figyelve arra, hogy jogos e vagy sem.
"Sajnos" engem nem próbáltak megfojtani születésem után, de lehet, hogy ez az eset mérhetetlen károkat okoz a tudatalattiban. Aztán megtömték robbanószerrel. Hát, nem tudom, hogy érzéstelenítették e, meg hogy sérül e ekkor valami a fejében, ugyanis eléggé fiatal volt. Tény, hogy nagyon gonosznak mutatta magát Mariko, de szerintem az volt az igazi arca, amit akkor mutatott, amikor Kurama a karjaiba vette és elindult vele a vég felé.

NLZ

De azt ne felejtsétek, hogy Lucy csak egy kislány volt, mikor elkezdett öldökölni. Nem volt képes felfogni, hogy mit csinált, hiszent nagyon fiatal volt. Szal nem jó példa az, hogy te nem ölnél, hiszen te már sokkal érettebb vagy nála. Sztem mikor olyan idõs voltál, mint a gyilkolásás kezdetén Lucy, a helyzetében lehet te is megtetted volna. A lakóhely pucolás meg már a benne elszabadult bestia mûve volt. Azon a mélyponton már nagyon nem is érdekelte, hogy mi történik. Mikor Kouta mondta sírva, hogy hagyja abba, akkor rázódott ki ebbõl a mélypontból. Ezért is tudott összebarátkozni azzal a lánnyal, s nem ment újabb lakóhelyet pucolni.
[reserved]

Zanador

Quote from: MemberUgyanis ha valakit gyûlöletbõl lemészárolsz, rádöbbensz, hogy ez annyira nem is nehéz dolog és utána már csak iparosmunka az egész, jön az egyik a másik után, nem is figyelve arra, hogy jogos e vagy sem.
Tiltakozom biróúr! Ez spekuláció. :)

Member

Quote from: ZanadorTiltakozom biróúr! Ez spekuláció. :)
Nem adtam engedélyt a felszólalásra, ügyvéd úr! :beeee: Az esküdtszék meghozta döntését, az ítélet:
Vektorkarjait lábakra cseréljék. :p

Derszu

Nana a legjobb. :D

Member

Quote from: DerszuNana a legjobb. :D
[COLOR="Magenta"]
[SIZE="6"]/\ /\ KEBLEMRE, TESTVÉR!!![/SIZE]
:tezsvir: :tezsvir: :tezsvir: :tezsvir: :tezsvir:
[/COLOR]

NLZ

Jó, Member, tudom igazából csak azért utálod Lucy-t, mert Nanát picit megcsonkolta. ;) :D
[reserved]

Member

Quote from: NLZJó, Member, tudom igazából csak azért utálod Lucy-t, mert Nanát picit megcsonkolta. ;) :D
Ott kicsit nagy szája volt [COLOR="Magenta"]Nana[/COLOR]-channak is, mondjuk azt, hogy nem dübörögtem az asztalon, hogy "Mégmégmég!!!". Az egyetlen pillanat, amikor tényleg vissza kellett fojtanom, hogy ne kezdjek el bõgni, az a 4. rész vége.
Nem is utálom Lucyt, azt a következtetést vontam le, hogy õ mutatja azt be, hogyan NEM szabad lereagálni a dolgokat. Neki volt még egy támasza, ami Marikonak nem, még ha azt is hitte a meghülyülése alatt, hogy nincs.

Member

Quote from: ProfetaElfen Lied - 13 epizód
Minthogy egy idõben jóformán az egész fórum errõl a sorozatról beszélt, kötelességemnek éreztem, hogy legalább megismerkedjek vele. Tartottam tõle, hogy nézhetetlen lesz (azok alapján, amit hallottam Tõletek ;-), de nem volt az, így végignéztem.
Nem igazán vagyok oda érte. Nem értem a nagy hypeot, mert az egyébként tényleg jó befejezõ epizódot leszámítva a beharangozott érzelmi áradatot sehol sem leltem. Inkább csak teljesen lehetetlen véletlen egybeesésekkel terelgetjük a szereplõinket minél fájdalmasabb helyzetekbe, ahol minél jobban lehet õket sajnálni. Lehetõleg még néhány széttépett test is bukkanjon elõ, akikbõl literszám ömölhet a kecsap (nem a brutalitás jelenlétével van igazán a bajom, hanem hogy ennyire penetráns, sokszor teljesen fölösleges). Az az alapkoncepció, hogy gyönyörû, ártatlan arcú, kawaii kislányok mészárolnak hadsereget, nem teljesen halott, de valahogy itt nem jött be nekem. Másnak lehet, hogy pont itt jól jön ki a lépés, és tetszik, ezen nem vesznék össze, csak hát nálam nem szerepelt ezzel jól a sorozat. Vér, erõszak, meztelen tömegpusztító fegyverek és képtelen összefüggések a történetben - túlontúl sok volt belõlük.
Amit viszont még kevésbé értek, mire a nagy antihype. Kit bántott ez a sorozat, könyörgök? Kicsit arra is számítottam, hogy amint belekukkantok, az IQ-m leesik nullára, számolatlanul fogom a hentai és akció animéket a fejembe dönteni, és agyatlan zombivá változom, de ez nem történt meg (vagy csak nem veszem észre, mert agyatlan zombi vagyok, Algernon rulz ;-). Ez egy teljesen korrekt sorozat, a vége felé izgalmas; az utsó epizód, megkockáztatom, még jó is; és bár sokakkal együtt nekem sem tetszik, azért még nem az Antikrisztus.
Arra kérnék mindenkit, hogy mivel ez a mû hajlamos heves indulatokat felkorbácsolni, minden, erre a blokkra vonatkozó reakciótokat az Elfen Lied saját topikjába irányítsátok, ne ide flémeljünk megint.
Ja igen, az opening nagyon szép.
Igyekszem nem elhúzni.
Szerintem az összefüggésekkel nem volt probléma, szinte mindenkinek a háttértörténetére szántak egy-egy mellékepizódot. Elvarratlan dolgok valóban maradtak, pl. hogy mi is történt amikor Lucy azt a csajt megfogta ott lentebb és az ájultan esett össze és hogy miért volt a két faszinak szarva, ha semmit sem tudtak, és miért volt minden valamit is érõ diclo lány (én a hangyákkal magyaráztam, tudom, hogy én vagyok a beteg :o).
Engem tulajdonképpen végig az érdekelt, hogy a dicloniusok hogyan oldják meg a beilleszkedési problémáikat és hogyan reagálnak arra, amikor kikerülnek a saját kis álomvilágukból. Nekem egyedül Lucy viselkedése zavart, a többiekkel elégedett voltam.
A meztelen kawaii kislányokról csak annyit, hogy az író eredetileg hentai-okat írt, így végülis szerintem érthetõek a grafikai túlkapások, a sorozat írói pedig nem akartam teljesen új sablonokat összedobni (habár az arányosításon túl (ami enyhén nem lett tökéletes) javíthattak volna a test anatómiáján, mert... khm... nevetségesre sikeredett...).
Az antihypehoz annyit, hogy biztos voltam benne, kb. olyan szintû rémület kap el, mintha hirtelen megjelenne a monitoron az a ronda kislány meg az a feketében fehér kör (:D), de eléggé visszafogott lett végülis (az mondjuk gáz, hogy a végére szánt drámai részek enyhén nem lettek azok (pl. amikor Kouta elveszíti a családját)).

Derszu

Szerintem csak túl nagy elvárásokkal nézte.

Próféta

Quote from: MemberIgyekszem nem elhúzni.
Ezért hálás köszönetem.
QuoteSzerintem az összefüggésekkel nem volt probléma, szinte mindenkinek a háttértörténetére szántak egy-egy mellékepizódot.
Na megint annak vagyok az áldozata, hogy nem tudok rendesen fogalmazni, és félreértettél.

"képtelen összefüggések a történetben" => ezt akarta volna jelenteni:
[COLOR="White"]
  • Lucy gyerekkorában összefut Koutával a szigeten, és jól elvannak.
  • Dühös lesz rá, és nagy balhét csap az ünnepnél (de Koutától jó távol).
  • Pont a kishúg lesz az egyik szemtanú.
  • Utána felnõ Kouta, és az egyetemen pont annak a professzornak az osztályába iratkozik be, aki a dicl. kutatást vezeti; miközben pont abba a vendégházba költözik be, ahol 8 éve volt.
  • Pont Lucy az, aki sikeresen kiszökik.
  • Pont arra a szigetre téved Lucy (de lehet, hogy emlékezett).
  • Pont Koutáék találnak rá.
  • Pont az a kislány lesz a Nana-val való parti és temetõi harc szemtanúja, akivel korábban összeismerkednek.
  • Pont õ, pont azon a parton találkozik az izomagyú katonával.
  • Nana merõ véletlenségbõl ugyanott kényszerleszáll.
  • És õ is összefut a katonával.
  • Amúgy meg az egész szigeten kibe szalad még bele Nana? Persze, hogy a kiscsajba.
  • Semmi baj, mert legalább pont a szemüveges pacák lánya a szuper tündér.
  • ...
[/COLOR]
Egy-két véletlen összefüggés persze lehet, de ennyi azért sok. Nem hagyták, hogy a történet a saját medrében folyjon, hanem mindenáron a maximális fájdalmat akarták belekompresszálni a szereplõkbe, és ezért ilyen következetlenségeket mûveltek.
De nem baj, egyrészt az erõs kontraszt miatt szóltam le az Elfen Liedet (Monsterben a nagyon bonyolult és hosszú történet ellenére is csak kevés ilyen egybeesés volt), másrészt meg önmagában ennyi még nem temet el egy animét. Ez csak egy volt a sok apróságból, ami miatt nem élveztem kimondottan.

Quote from: DerszuSzerintem csak túl nagy elvárásokkal nézte.
Nem, én arra számítottam, hogy ez lesz a világ legszörnyûbb dolga, mert ilyen rémhírek keringtek itt a fórumon; nos, nem olyan rémes, de ennek ellenére nem igazán tetszett.

Member

Quote from: Profeta"képtelen összefüggések a történetben" => ezt akarta volna jelenteni:
[COLOR="White"]
  • Lucy gyerekkorában összefut Koutával a szigeten, és jól elvannak.
  • Dühös lesz rá, és nagy balhét csap az ünnepnél (de Koutától jó távol).
  • Pont a kishúg lesz az egyik szemtanú.
  • Utána felnõ Kouta, és az egyetemen pont annak a professzornak az osztályába iratkozik be, aki a dicl. kutatást vezeti; miközben pont abba a vendégházba költözik be, ahol 8 éve volt.
  • Pont Lucy az, aki sikeresen kiszökik.
  • Pont arra a szigetre téved Lucy (de lehet, hogy emlékezett).
  • Pont Koutáék találnak rá.
  • Pont az a kislány lesz a Nana-val való parti és temetõi harc szemtanúja, akivel korábban összeismerkednek.
  • Pont õ, pont azon a parton találkozik az izomagyú katonával.
  • Nana merõ véletlenségbõl ugyanott kényszerleszáll.
  • És õ is összefut a katonával.
  • Amúgy meg az egész szigeten kibe szalad még bele Nana? Persze, hogy a kiscsajba.
  • Semmi baj, mert legalább pont a szemüveges pacák lánya a szuper tündér.
  • ...
[/COLOR]
Egy-két véletlen összefüggés persze lehet, de ennyi azért sok. Nem hagyták, hogy a történet a saját medrében folyjon, hanem mindenáron a maximális fájdalmat akarták belekompresszálni a szereplõkbe, és ezért ilyen következetlenségeket mûveltek.
Így már teljesen világos. :o Én szeretem, ha minden összefügg mindennel, úgyhogy csak néha zavart be a "direkt szerkesztés" érzése.
QuoteNem, én arra számítottam, hogy ez lesz a világ legszörnyûbb dolga, mert ilyen rémhírek keringtek itt a fórumon; nos, nem olyan rémes, de ennek ellenére nem igazán tetszett.
Én is ugyanígy ültem le elé. ;)

Rage

En ugy ultem le ele, hogy kivancsi voltam, milyen "az evezred animeje", amit valoszinuleg Isten alkotott, akkora hype volt korulotte mar az elejen (1. ep utan ha 40 ember nem mondta, hogy most azonnal nezzem, akkor egy sem).
Az 1. reszt meg valahogy kibirtam, utana kicsit merseklodott a CUCC, azthiszem, a lolirape volt az, amitol betelt a pohar. Annyira merhetetlenul eroltetett es ertelmetlen volt az eroszak, hogy ilyet azota sem lattam animeben, pedig nem kettot lattam idaig. :p
Elnezest a fanatikusoktol, de ez igy, ilyen megvalositassal BORZALMAS. Ordit rola, hogy amerikai piacra keszitettek, halistennek Japanban eleg szep bukas volt, ezert sincs folytatasa a mai napig sem.

Szigoruan maganvelemeny.
痛みを感じる方向に、出口がある!

Member

Quote from: RageEn ugy ultem le ele, hogy kivancsi voltam, milyen "az evezred animeje", amit valoszinuleg Isten alkotott, akkora hype volt korulotte mar az elejen (1. ep utan ha 40 ember nem mondta, hogy most azonnal nezzem, akkor egy sem).
Én az elsõ rész után könyörögtem a népnek, hogy senki se nézze meg.
QuoteOrdit rola, hogy amerikai piacra keszitettek,
Ez viszont tényleg sértõ... :mad: Azért megnézném, hogy a "fekete-fehér egyvonalon" sémához szokott tengerentúliak mit szólnak hozzá.
Quoteezert sincs folytatasa a mai napig sem.
Vagy talán mert a 13. rész végén befejezték?

Rage

Quote from: MemberVagy talán mert a 13. rész végén befejezték?
Ugyertem, erre a "semara" epulo CUCCot azota sem lattam, pedig ha lett volna ra igeny, csinaltak volna.
痛みを感じる方向に、出口がある!

Member

Quote from: RageUgyertem, erre a "semara" epulo CUCCot azota sem lattam, pedig ha lett volna ra igeny, csinaltak volna.
Tehát kellett volna egy újabb humanoid lényekrõl szóló anime (melyekben tulajdonképpen saját világunk "egyéniségeit" vélhetjük felfedezni), amely ezen lények kitaszítottságát a társadalomról és az erre adott reakcióikat mutatja be, ill. a valakihez való kötõdés fontosságát hangsúlyozza? Szerintem felesleges lett volna klónozni, az egy hülye jenki szokás...

Derszu

Az erõszak pedig általában értelmetlen. Nem ez volt a lényeg.