Általános kérdések

Started by belldandy, 2003-10-18, 17:10:20

Previous topic - Next topic

Member

Ha nincsenek letiltva az ftp kliensek, nyugodt szívvel.

Darkstar

Szerintem ezt a kolesz házirendje mondja meg, amit ugyis megszeg mindenki, de ha az tiltja, és kiderül, abból lehet probléma. :)
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Member

A házirendben erre a létező legritkább esetben térnek csak ki, mert a megírói nem is tudják, mi az az FTP (vagy nem várják el, hogy a diák ismerje).

Darkstar

Szerintem a filecserélős balhék óta a legtöbbe belekerült. És ugye az meg mindenhol benne van, hogy a nem ismeret nem mentesít a felelősség alól. :)
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Randal

Plííz help me!

Sikerelt IRC-en működnöm egy kicsit:)
Felléptem az AniMecha scatijára, ott rákerestem a You're Under Arrestre, találat okés, rálépés okés, listázás okés, viszont letöltés nem okés, ugyanis tele volt a ygerek, viszont letöltési listába nem tudom berakni, get parancsra nem működik, másikat meg nem találtam:(
Vki segítségen ebbn, meg egy tippet mondjon kb mennyi a letöltési sávszél.
thx!

Manitu

Quote from: Randal on 2006-10-04, 20:57:02viszont letöltés nem okés, ugyanis tele volt a ygerek, viszont letöltési listába nem tudom berakni, get parancsra nem működik, másikat meg nem találtam:(
Vki segítségen ebbn, meg egy tippet mondjon kb mennyi a letöltési sávszél.
thx!
A get-tel be kell, hogy tegyen a letöltési sorba. Ha megtelt a sor, azt nevezik szívásnak, próbálkozz később. Hogy mennyi az fserve sávszélessége, azt meg te is le tudod kérdezni a stats-al.

Randal

Ahha. Köszönöm:)
Szal azé írta ki, hogy fullos az egész. Sebaj, a héten már úgyse kezdek bele...bár....
na, majd ha lejön a R.O.D. a KAA meg AHQ-ról.

SaiyaGin

Azt tudja valaki, hogy az Ad-Aware-hez miért nincs már 2 hete frissítés?

Randal

Hi!

Még pár kérdés IRC-ről:
Beléptem a könyvtárba és beírtam egy okos kis get *.* parancsot. Gondolván, hogy úgy működik mint a dos. Ki is írta, hogy letöltési listába betéve. Nekem 5-ből 1 foglalt. Namármost nemtom, hogy ez okés-e vagy majd megtelik mind az öt amint felszabadul annyi hely?

Ill. ha bezárja az ablakot (DCC session close) ettől elméletileg majd tölti a megadott könyvtárba a cuccot. Ha igen, akkor azt hol látom ill. hol tudom követni, hogy hol tart?
plusz megszakadt letöltést lehet-é folytatni?
Esetleg az alap Mircen kívül kell vmi progi hozzá?

Manitu

Quote from: Randal on 2006-10-06, 01:45:50
Hi!

Még pár kérdés IRC-ről:
Beléptem a könyvtárba és beírtam egy okos kis get *.* parancsot. Gondolván, hogy úgy működik mint a dos. Ki is írta, hogy letöltési listába betéve. Nekem 5-ből 1 foglalt. Namármost nemtom, hogy ez okés-e vagy majd megtelik mind az öt amint felszabadul annyi hely?

Ill. ha bezárja az ablakot (DCC session close) ettől elméletileg majd tölti a megadott könyvtárba a cuccot. Ha igen, akkor azt hol látom ill. hol tudom követni, hogy hol tart?
plusz megszakadt letöltést lehet-é folytatni?
Esetleg az alap Mircen kívül kell vmi progi hozzá?
Jó sok kérdés hirtelen. Bevallom őszintén, soha nem jutott még eszemben whidchar karakterekkel próbálkozni (egyáltalán így írják ezt :confused:). Nem tudom, működik-e, de az fserve csak látszólag olyan, mint a dos, mivel mikor kitalálták még az volt az aduász oprendszer, és azt mindenki ismerte, így nem volt idegen a dolog a usereknek :)
Asszem a status paranccsal le tudod kérdezni az aktuális queuet, hogy ki mit kért, hanyadik helyen áll, és kb mikor kapja meg a fájlt. Ha 5-ből egy foglalt, akkor csak egy fájlt tett be a listába, de hogy melyiket, azt meg nem mondom neked.
Ennek a *.* dolognak már csak azért sincs értelme, mivel a legtöbb fserven 2 fájlt tehetsz maximum egyszerre a listába. Az 5 már extrém sok, annyit általában csak xdcc botnál lehet.

A DCC session closed teljesen normális, hiszen ő eltárolta, hogy te mit kértél tőle, és további kommunikáció legközelebb akkor kell a gépetek közt, mikor a fájlt küldi. Addig meg minek tartson fent egy aktív kapcsolatot, ha sorrakerülsz majd megnyitja újra. Amikor kapod a fájlt megnyílik egy letöltő ablak egy folyamatjelzővel, ott tudod nyomonkövetni hol tart a letöltés.
Megszakadt letöltést általában lehet folytatni, nem alap, de a 99%-ban be van kapcsolva az fserveben. Ezt szokták is írni vagy amikor megnyitod a DCC ablakot, vagy már az fserve "reklámjában", amivel a !list-re meg az @find-ra válaszol. Viszont ilyenkor a sorbanállás újrakezdődik, tehát ha már végre sorrakerültél, akkor nem érdemes megszakítani a letöltést.

Egyébként nem kell folyamatosan a csatornán lenned, amíg sorban állsz, elég ha csak akkor vagy ott, amikor a fájlt küldi. Persze ha akkor nem vagy ott, akkor bebuktad.

freeknight

Tudna vki segíteni a Kazaaval kapcsban? Egy bizonyos letöltés után egyszerűen csak megáll, és azt írja ki, hogy "blocked". Mit lehet ilyenkor tenni?

Zsiga

Quote from: freeknight on 2006-10-07, 19:59:36
Tudna vki segíteni a Kazaaval kapcsban? Egy bizonyos letöltés után egyszerűen csak megáll, és azt írja ki, hogy "blocked". Mit lehet ilyenkor tenni?
Egész biztosan azzal a hulladékkal akarod boldogítani magad? Annyi jó p2p-hálózat létezik... :D

freeknight

Quote from: Zsiga on 2006-10-07, 20:10:27
Egész biztosan azzal a hulladékkal akarod boldogítani magad? Annyi jó p2p-hálózat létezik... :D

Például? :smile:

Próféta

Quote from: freeknight on 2006-10-07, 20:11:17
Quote from: Zsiga on 2006-10-07, 20:10:27

Például? :smile:
t0rrent? Direct Connect(DC)? eMule?

freeknight

nem, p2p nem. Időközben rájöttem, hogy a kazaa is per to peeres, szal nem jó. Vmi olyasmi kéne, ahol nem töltök fel, csak le. Találtam egyszer egy ilyet (mp3search), de az sajna fizetős :frown:. freeware kéne, ha van ilyen egyáltalán. Ha meg csak p2p-t tudtok mondani, akkor vmi stabilat, légyszi.

Darkstar

Mit értesz stabil alatt?
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Próféta

Miket akarsz letölteni? Mert mindenre jó csodaszer csak P2P-országban létezik (illetve ott se).
Azon kívül csak animezene-letöltőhelyek, meg ripper csapatok IRC csatijai, meg ilyesmi szokott lenni, szóval erősen célfüggő.

freeknight

Nem pont animezenét keresek (bár most, hogy mondod, az se lenne rossz :smile:). Elsősorban vmi dance, illetve rap. De ha tudsz, animezene is. A stabil alatt pedig azt értem, ami a kazaa ellentéte (nem kapcsol szét, nem blokkol atb. stb.). Csak IRC-t ne, mert nem vok benne járatos, és nem is akarok az lenni :haha:.

Zsiga

Quote from: freeknight on 2006-10-07, 22:16:34
Nem pont animezenét keresek (bár most, hogy mondod, az se lenne rossz :smile:). Elsősorban vmi dance, illetve rap. De ha tudsz, animezene is. A stabil alatt pedig azt értem, ami a kazaa ellentéte (nem kapcsol szét, nem blokkol atb. stb.). Csak IRC-t ne, mert nem vok benne járatos, és nem is akarok az lenni :haha:.
Torrent vagy DC. Ha tudod mik kellenek akkor a torrent jobb, ha csak nézelődés közben jön meg a kedved akkor meg DC. :)

kikuchiyo

Esetleg news, ott nem kell feltölteni, de kell egy (fizetős) szolgáltató, hogy a sok 1ll3g4l1s cuccal teli csatornát elérhesd.
Failure is the default option

Rounin

Quote from: freeknight on 2006-10-07, 20:55:12
nem, p2p nem. Időközben rájöttem, hogy a kazaa is per to peeres, szal nem jó. Vmi olyasmi kéne, ahol nem töltök fel, csak le. Találtam egyszer egy ilyet (mp3search), de az sajna fizetős :frown:. freeware kéne, ha van ilyen egyáltalán. Ha meg csak p2p-t tudtok mondani, akkor vmi stabilat, légyszi.

Limewire? Nekem egész jól és gond nélkül működik.

freeknight

:merci: Kösszencs a tippeket mindenkinek. A Limewire-t választottam társamul, nagyon bejött!!!

SaiyaGin

Tegnap este, mielőtt kikapcsoltam a gépet, semmilyen programot nem tudtam megnyitni, mert valami olyasmit írt ki, hogy "Belépési hely nem engedélyezve." Ma, amikor reggel bekapcsoltam, azt vettem észre, hogy eltűnt minden a kedvencek közül. :wtf:

Cobra

Ez érdekes, nézd meg nem keletkezett-e egy újabb felhasználói fiók.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

SaiyaGin

Quote from: Cobra on 2006-10-13, 10:28:07
Ez érdekes, nézd meg nem keletkezett-e egy újabb felhasználói fiók.

Keletkezett egy új, Vendég néven.
Ami szintén érdekes, hogya Documents and Settings-ben a Favourites-nél ugyanúgy ott van az összes kedvenc, mint eddig.

Cobra

Indítsd safe mode-ban a WIN-t, töröld a Guest felhasználót és indíts el egy spyware keresőt.
p.s. Nem raktad fel véletlenül az 1.1-es NET framework-öt? Az csinál magának egy Guest acc-ot, bár itt inkább valami kártékony programra gondolok.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

SaiyaGin

Quote from: Cobra on 2006-10-13, 13:43:28
Indítsd safe mode-ban a WIN-t,

Ezt egy kicsit egyszerűbben, részletesebben el tudnád magyarázni?

töröld a Guest felhasználót és indíts el egy spyware keresőt.
p.s. Nem raktad fel véletlenül az 1.1-es NET framework-öt? Az csinál magának egy Guest acc-ot, bár itt inkább valami kártékony programra gondolok.

Nem raktam fel.

Fazék

Quote from: SaiyaGin on 2006-10-13, 13:59:00
Indítsd safe mode-ban a WIN-t,

Ezt egy kicsit egyszerűbben, részletesebben el tudnád magyarázni?
boot-nál, annál a szép táblázatnál a géped adataival, vagy miafenénél nyomsz egy F8-at (vagy akár többet is :)) és a felbukkanó választási lehetőségek közül aszondod neki, hogy csökkentett módban induljon el. azt hiszem :)

freeknight

Member lettem! Jeee! Úgy gondolom, ezen státuszom okán megérdemlem, hogy legyen kép az aláírásomban :rotfl:.
De hogy lehet ezt megcsinálni? :confused:

Kvikveg

Quote from: freeknight on 2006-10-13, 14:46:43
Member lettem! Jeee! Úgy gondolom, ezen státuszom okán megérdemlem, hogy legyen kép az aláírásomban :rotfl:.
De hogy lehet ezt megcsinálni? :confused:
Ugyanugy, ahogy uzenetben...

[img]http://www.blabla.hu/signature.jpg[/img]
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.