Ismeri valaki a(z) ... animét?

Started by Ramiz, 2003-12-05, 10:53:51

Previous topic - Next topic

deyo

QuoteOriginally posted by Trivi
Tud valaki ajánlani egy jó, humoros anime-t? Olyan Ranma, Love Hina, Azumanga Daioh szerű.
Ezekből én csak a Love Hina-t ismerem:-))
Az kicsit tág fogalom, hogy humor-os anime... vagy a stílus (mecha/fantasy/..) nem számít?
(1)Én nemrég kezdtem el nézni a Gokudo-t... azt mondanám, hogy Slayers-szerű... de sztem talán még jobb is... Gokudo szimpatikusabb már nem is lehetne... na és ha összeállnak Ikkyu-val, akkor felülmúlhatatlanok:-))
(2) A Full Metal Panic - Fumoffu is nagyon jó... bár ahhoz nem árt megnézni az FMP-t.. az se rossz, de az inkább akció:-))
(3) Vmint a Steel Angel Kurumi is nagyon jó... tele van poénokkal... a második sorozatot most kezdtem el nézni, de az sztem nem lett túl jó:-((
(4) Bastard... asszem vmi OVA... egy hihetetlen idióta, ugyanakkor bivalyerős mágusról szól:-)) Egyszer mindenképp megéri megnézni:-))

Több most nem jut eszembe... ezek többsége olyan, hogy ha az első pár rész alapján meg lehet őket ítélni:-))

.Attila

QuoteOriginally posted by deyo
Ezekből én csak a Love Hina-t ismerem:-))
Az kicsit tág fogalom, hogy humor-os anime... vagy a stílus (mecha/fantasy/..) nem számít?
(1)Én nemrég kezdtem el nézni a Gokudo-t... azt mondanám, hogy Slayers-szerű... de sztem talán még jobb is... Gokudo szimpatikusabb már nem is lehetne... na és ha összeállnak Ikkyu-val, akkor felülmúlhatatlanok:-))
(2) A Full Metal Panic - Fumoffu is nagyon jó... bár ahhoz nem árt megnézni az FMP-t.. az se rossz, de az inkább akció:-))
(3) Vmint a Steel Angel Kurumi is nagyon jó... tele van poénokkal... a második sorozatot most kezdtem el nézni, de az sztem nem lett túl jó:-((
(4) Bastard... asszem vmi OVA... egy hihetetlen idióta, ugyanakkor bivalyerős mágusról szól:-)) Egyszer mindenképp megéri megnézni:-))

Több most nem jut eszembe... ezek többsége olyan, hogy ha az első pár rész alapján meg lehet őket ítélni:-))

Hopp, a Full Metal Panic-ot nem említettem, de azt is láttam már, a Dual! Parallel Trouble Adventure-t is.
És tényleg: Slayers, az le is van töltve, csak a másik gépen van, és ha a szüleim dolgoznak rajta (Win98-ban), akkor nem tudom elérni a szükséges vinyót. De ha a tesóm ül bent, vagy a szüleim nem dolgoznak, akkor Slayers!
Akkor már csak az a kérdés, hogy milyen sorrendben nézzem, azaz mi a helyes kronológiai sorrend?

Cobra

Slayers OVA-k, Moviek nem olyan hosszúak, mint a sorozat, és még a humor is több bennük.

EDIT: Először az OVA-k, majd a Moviek 1-4-ig, majd a sorozat Slayers, Next, Try, majd az utolsó film, bár azt lehet az első sorozat után is.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

deyo

QuoteOriginally posted by Cobra

EDIT: Először az OVA-k, majd a Moviek 1-4-ig, majd a sorozat Slayers, Next, Try, majd az utolsó film, bár azt lehet az első sorozat után is.
Asszem a sorrend elég kevert lenne, de lénygében az OVA-k és a mozik nem kötődnek a sorozathoz.. (ha jól emléxem)... szal a lényeg a sorozat sorrendje... a többi szinte mind1:-))

Különösen felhívnám a figyelmet az OVA: Mirror-Mirror-ra... sztem messze az a legjobb:-))):hopp:

Titkos®

Slayers-ből szerintem a sorozatok az igaziak, a többi is jó, de ott már a poénkodás szerintem a történet rovására ment.;)
Titkos®, Rumiko Takahashi-fan. ^_^

Xaga

Szerintem mind tök jó bár az 5. movie nem igazán tetszet.

deyo

Na akkor most én érdeklődnék, hogy mi milyen anime-ot ajánlanátok... kezdek kifogyni az ötletekből... ez alatt azt értem, hogy már belenéztem vagy 3-ba de egyik se igazán fogott meg... kicsit hosszú lenne felsorolni, hogy miket láttam... itt 1-2 támpont hogy mik tetszettek nagyon...
- X, RahXephon, VanDread, EarthGirlArjuna, AiYoriAoshi-Enishi, LoveHina:-))
Most leginkább vmi igazii drámára gondoltam (mint pl az X, bár kétlem, hogy annál jobb dráma lenne, legalábbis számomra)... vagy vmi jó kis romantikus anime kéne... nem rossz a LoveHina meg a VanDread, de a végükkel nem vagyok teljesen kibékülve:-((
Az eszetlen vígjátékoktól (pl: Excel Saga) ill. Akció-któl kíméljetek... nem mondom, hogy nem szeretem őket, csak most nem vagyok olyan hangulatban:-((

Eddig úgy voltam, hogy jóval több olyan anime volt amit szerettem mint amit nem (gyűjtöm a címeket)... de mostanában egyre nehezbb jót találni... lehet, hogy csak én kezdek egyre válogatósabb lenni az igazán jó anime-ok után:-))

Shadowolf

Na akkor most én érdeklődnék, hogy mi milyen anime-ot ajánlanátok... kezdek kifogyni az ötletekből...

Szerintem nézd meg a Ranma1/2-t (ha még nem tetted volna ;)).
Abban mindenből van egy kicsi (komédia, akció, és helyenként pár szerelmi szál).  :D

Cobra

Chobits ? A vége felé elég drámai.

roderick

Na akkor most én érdeklődnék, hogy mi milyen anime-ot ajánlanátok...

Én most láttam és nagyon ajánlom a Haibane Renmei-t.... azok alapján amik neked teszettek sztem ez is be fog jönni...
All human relationships are built upon interests.
But relations built on interests have their own aesthetics.

Soridan

Most leginkább vmi igazii drámára gondoltam (mint pl az X, bár kétlem, hogy annál jobb dráma lenne, legalábbis számomra)... vagy vmi jó kis romantikus anime kéne...

Hmm....

The boy who saw the wind ....  egy echte dráma

Like the clouds, like the wind .... romantikus is van benne, dráma is

Nem sorozatok; és nekem mindkettő tetszett.
Ehavi bölcsesség: Három út vezet a mennyországba. Milyen kár, hogy senki nem jár rajtuk.

deyo

Hát igen.. A Ranma-t nem láttam, csak egy kicsit tartok az ilyen hosszú sorozatoktól... nem lesz túl vontatott? Mert ahogy olvasgattam a fürumot igen sokan dícsérték... gondolkodtam hogy megnézzem-e, de amikor megláttam, hogy hány részes kicsit megtorpantam:-))

A másik két ötlet (Chobits/HaibaneRenmei) mindkettő telitalálat... sajna láttam őket:-(( De ugyanakkor nagyon tetszettek.. szal a nyomvonal jó...:-))
Épp ezért mondtam, hogy lassan kezdek kifogyni az ötletekből:-))

Legutóbb épp belenéztem a Revolutionary Girl Utena (vagy mi a címe) anime-ba... lehet, hogy nem rossz, csak sztem kegyetlen ronda... és most nem az a baj, hogy '96-os... mert láttam sokkal régebbi anime-ot ami egyszerűen gyönyörű volt... de ennek az anime-nak a stílusa nekem vhogy nagyon nem jön be... lehet megnézek belőle még 1 pár részt... mert ugyebár ha a sztori/hangulat nem rossz, akkor meg lehet bocsátani a grafikát:-))

EDIT: Abba a két drámába meg lehet belenézek:-)) Köszi a tippet:-))

.Attila

Ha még nem láttad:
Ah! My Goddess
Onegai Teacher
Onegai Twins (bár ezt még nem láttam, állítólag olyan, mint az Onegai Teacher)

Vigyázat: ezek egymás utáni megnézése könnyen lelki válságba taszíthat, ha a szerelmi magány legkisebb csírája is megvan benned. Konkrét tapasztalatom van: egymás után néztem meg az Ah! My Goddess-t meg az Onegai Teacher.

deyo

QuoteOriginally posted by Trivi
Ha még nem láttad:
Ah! My Goddess
Onegai Teacher
Onegai Twins (bár ezt még nem láttam, állítólag olyan, mint az Onegai Teacher)
Sajna ezeket is láttam... mivel ez így bonyolult csináltam egy html fájlt ahova leírtam amiket láttam (legalábbis amelyekre még emlékszek)

Figyelem: Ne tessék megijedni a listától... szeretném még bővíteni... mivel van mivel:-))

Csak úgy hirtelenjében dobtam össze... szal lehet, hogy egy-két téves elhelyezés... de a lényeget nagyjából tükrözi:-))

Az általam látott/éppen nézett animeok listája.

Ramiz

Na kiírom a Memoriest, aztán szólj ide, Angel: andris@netcity.hu.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Spectre

Sajna ezeket is láttam... mivel ez így bonyolult csináltam egy html fájlt ahova leírtam amiket láttam (legalábbis amelyekre még emlékszek)

Figyelem: Ne tessék megijedni a listától... szeretném még bővíteni... mivel van mivel:-))

Csak úgy hirtelenjében dobtam össze... szal lehet, hogy egy-két téves elhelyezés... de a lényeget nagyjából tükrözi:-))

Az általam látott/éppen nézett animeok listája.

Szerintem kezdj bele a You're under arrestbe.
"Don't worry. I struck you with the back of the sword. Oh, sorry. This sword is double-bladed."
"One must admire how well the laws of physics were written."

deyo

QuoteOriginally posted by Spectre
Szerintem kezdj bele a You're under arrestbe.
Arról nem sok jót hallottam... de lehet, hogy adok neki egy próbát:-)))

Amúgy azt olyan sorrendben kell nézni, ahogy a USTeam-en számozvan van?

Pár képet láttam... azok nagyon jól néznek ki... csak hát egy anime-ot nem csak a külseje alapján ítélek meg...:-))

Ja.. amúgy én mindenkinek ajánlanám az Earth Girl Arjuna-t... fő témája a környezetszennyezés, meg hogy hogyan teszik tönkre az emberek a földet... sztem nagyon jól sikerült... a grafikájáról meg nem is beszéljünk... egyenesen gyönyörű... öszintén megmondom, hogy nem szoktam nagyon dícsérni egy anime grafikáját, de amikor elkezdtem ezt nézni majd leestem az ágyról:-)))
Nem akarok nagyon prédikálni, de sztem ezt legalább egyszer mindenkinek meg kéne nézze:-)))

deyo

Asszem visszavonom, hogy drámát akarok nézni... asszem megint besokaltam egy kicsit (nagyon):-((((
A köv. anime-okat néztem meg utoljára:

Earth Girl Arjuna
__Nem mondom, hogy kemény dráma, de azért megadja az alap hangulatot.
Arc the Lad
__Van benne 1-2 kemény rész ami tovább alakította a hangulatomat.
Ucchu no Stellvia
__Asszem ez belépett a top3 közé... ez se kimondott dráma, de azért ütött.
Crest of the Stars
__Ez egy trilógia első sorozata... alapozásra kiváló...
Scrapped Princess
__Iszonyatosan jól mutatja be, hogy mi megy keresztül Pacifica Casull
Battleflag of the Stars
__Ez leginkább csak tovább fokozza a feszültséget a trilógia 2. részeként...

És épp most néztem meg a Battleflag of the Stars 2 első részét... elég érzelgős vagyok, de az esetek 95%-ban vissza tudom tartani a sírást... de ebben a részben volt egy olyan rész, hogy egyszerűen kiütött... még sok-sok perccel utána is csak potyogtak a könnyeim... nemtom, hogy képes leszek-e végignézni a 3. sorozatot... lehet, hogy kell egy kis pihenés... vmi jó vígjáték:-)))

Ha vki igazi drámákat akar ajánlom a fennt említett animeokat... különösen a trilógiát...:-)))
Lehet, hogy a top3 köv. lesz:
(1) X TV
(2) Ucchu no Stellvia
(3) Crest of the Stars, Battleflag of the Stars, Battleflag of the Stars 2
Asszem ezek azok az anime-ok amiket még sok-sok év múlva se fogok elfelejteni:-))

EDIT: Asszem ez már beteges... még most is ha csak arra a jelenetre gondolok elfog a sírhatnék:-(((

Shadowolf

Asszem ez már beteges... még most is ha csak arra a jelenetre gondolok elfog a sírhatnék:-(((

Szerintem csak annyit jelent, hogy egy nagyon jól megcsinált animét láttál. ;) Semmi gond nincs azzal, ha ténylegesen át tudod érezni valaki másnak a fájdalmát. (nemúgy mint a bugyuta  amerikai filmeknél) :) Mondjuk, ha érzelgős típus vagy, akkor tényleg nem kéne ennyi drámát egyszerre megnézned, mert nem tesz jót neked.

Spectre

(1) X TV
(2) Ucchu no Stellvia
(3) Crest of the Stars, Battleflag of the Stars, Battleflag of the Stars 2
Asszem ezek azok az anime-ok amiket még sok-sok év múlva se fogok elfelejteni:-))

EDIT: Asszem ez már beteges... még most is ha csak arra a jelenetre gondolok elfog a sírhatnék:-(((

A Seikai trilógia nekem is nagy kedvencem. Egyébként ha vígjátékra vágysz, nézz bele a Hyper Police-ba, az első rész alapján már el tudod dönteni, hogy tetszik-e vagy sem.
"Don't worry. I struck you with the back of the sword. Oh, sorry. This sword is double-bladed."

deyo

QuoteOriginally posted by Shadowolf
Szerintem csak annyit jelent, hogy egy nagyon jól megcsinált animét láttál. ;)
Az tény, hogy nagyon jól meg van csinálva... amúgy nem állt szándékomban ennyi-ilyen minőségű drámát megnézni... több info-s oldalon is meg szoktam nézni mit írnak róla... és hát ált. elfelejtenek olyan apróságot megemlíteni, mint, hogy kemény drámáról van szó:-((
Ja... amúgy az említett jelenet szövege lett az aláírásom... meg belinkeltem vele a wallpaper-em is:-)))
Egyébként ha vígjátékra vágysz, nézz bele a Hyper Police-ba, az első rész alapján már el tudod dönteni, hogy tetszik-e vagy sem.
OK... belenézek... viszont a You are unde arrest-ről viszont meg azt olvastam, hogy az is dráma... na ez most mennyire igaz? Mert az OVA első része alapján (ami ugyen nem sokat mond) nekem inkább vígjátéknak tűnik:-))

Meg megnéztem a Record of Lodoss War első részét... asszem a grafikával nincs gond... ahhoz képes, hogy '90-es... remélem ez nem megy át vmi kemény drámába a végére:-)))

Spectre

viszont a You are unde arrest-ről viszont meg azt olvastam, hogy az is dráma... na ez most mennyire igaz? Mert az OVA első része alapján (ami ugyen nem sokat mond) nekem inkább vígjátéknak tűnik:-))

Vígjáték. Van benne azért némi dráma, de az csak jót tesz neki. Mondjuk én csak az OVAt meg a TV 1-et láttam, de azt garantálhatom, hogy helyenként meg lehet szakadni a röhögéstől. Mondjuk az is igaz, hogy van 1-2 laposabb rész is, de szerencsére csak elvétve.

Drótmalac

Meg megnéztem a Record of Lodoss War első részét... asszem a grafikával nincs gond... ahhoz képes, hogy '90-es... remélem ez nem megy át vmi kemény drámába a végére:-)))
Ettől nem kell tartanod, ízig vérig fantasy. (a jók mindig győznek, még ha 1-1 fűbe is harap, stb.)

deyo

Vígjáték. Van benne azért némi dráma, de az csak jót tesz neki.
Na akkor asszem ezzel nem lesz gond:-)))
QuoteOriginally posted by Drótmalac
Ettől nem kell tartanod, ízig vérig fantasy. (a jók mindig győznek, még ha 1-1 fűbe is harap, stb.)
Asszem akkor ezt is beütemezem... tényleg én úgy láttam, hogy a USTeam-en "csak" az OVA és a sorozat van fenn... vhol azt olvastam, hogy van 2 mozi is... esetleg csak elkerülte vmi a figyelmem?

Asszem megint ráfaragtam... gondoltam miután a Battleflag of the Stars 2 első része elég kemény volt utána kicsit lazítanak... de ez nem jött be... a 2. rész úgyszint folytatta az amúgy is földön fekvő rúdosását... szal mostmár biztos, hogy elhalasztom a megnézését későbbre:-))

Drótmalac

Asszem akkor ezt is beütemezem... tényleg én úgy láttam, hogy a USTeam-en "csak" az OVA és a sorozat van fenn... vhol azt olvastam, hogy van 2 mozi is... esetleg csak elkerülte vmi a figyelmem?
A Record of Lodoss War-ból én is csak ezzel találkoztam, de erre épül a Legend of Chrystania is. Javaslom a Lodoss War után ütemezd be azt. Amolyan szegről végről folytatásféleségszerűség, csak nem a főszálon.

Cobra

A Lodoss War film meg OVA elvileg ugyanaz, legalábbis ami a VOX-on ment, az az OVA volt, csak filmnek összerakva.

Drótmalac

A Lodoss War film meg OVA elvileg ugyanaz, legalábbis ami a VOX-on ment, az az OVA volt, csak filmnek összerakva.
Én sem emlékszem filmre a Lodoss War-ból, bár a Legend of Chrystania, ami ugye a Lodoss War folytatása az egy 3 részes OVA és egy film.

deyo

Még csak a 2. résznél tartok, de sajna azt kell mondjam csalódtam benne...
- Az első amit észrevettem az volt, hogy megváltozott a rajzolási stílus... sztem hátrányára
- Aztán kicsit fura volt, hogy elvileg a 13 részes után játszódik 5 évvel (említenek is kapcsolatokat) furamód megváltoztak a karakterek... akik ismerték egymást azok hirtelen elfelejtették a másikat... (pl: Shiris és Orson esete)...:-((
- No meg sztem megváltozott majd minden karakter személyisége... az ok, hogy eltelt vagy 5 év, de azért pl: Deedlit-et nem kellett volna ennyire megváltoztatni:-((

Még így is sztem jó kis fantasy anime lesz, de sztem messze nem méltó folytatása az eredeti sorozatnak:-(((

EDIT: Majd elfelejtettem... már korábban is említettem, hogy nem sztem a félig-meddig kifejtett szerelmi szálakat... és akárhogy is vesszük az eredeti sorozatban ha nem is teljesen, de azért sztem kijelenthetjük, hogy összejöttek... erre a TV sorozatban ott vannak ahol kb az eredeti sorozat közepén tartottak... nem komálom túlzottan az ilyet:-((

Cobra

Ne mondj róla ilyen csúnyákat, mert már leszedtem az első 8 részt, de még nem kezdtem el nézni. Viszont megnéztem a Legend of Crystania-t és az nagyon gyenge volt.

roderick

Ne mondj róla ilyen csúnyákat, mert már leszedtem az első 8 részt, de még nem kezdtem el nézni. Viszont megnéztem a Legend of Crystania-t és az nagyon gyenge volt.

A LoC tényleg elég rossz...

A Lodoss TV pedig az OVA kb. felétôl veszi fel a fonalat, azért olyan furák a viszonyok... meg pl. a vörös sárkány mindkett?ben van, ami azért elég problémás lenne ha a OVA után játszódik a sorozat ;) és szvsz. a TV közel nem olyan jó mint az OVA, van benne egy két jó + szereplô, de én tuti nem néztem volna meg, ha nem az OVA elôtt látom
All human relationships are built upon interests.
But relations built on interests have their own aesthetics.