Help Topic Hardver/Szoftver

Started by Nakahara, 2002-11-13, 20:06:43

Previous topic - Next topic

Próféta

Quote from: Darkstar on 2007-04-18, 00:15:11
Gyorskérdés: van-e valami módszer arra, hogy 1300 file közül egyszerűen kiválasszak minden x. darabot?
VBScript / shell script?
Esetleg nyitsz egy Explorer ablakot a mappára, olyan szélesre állítod, hogy vízszintesen 13 ikon férjen el, és kijelölöd az egyik oszlopot?

Darkstar

Quote from: Próféta on 2007-04-18, 00:19:55
VBScript / shell script?
Esetleg nyitsz egy Explorer ablakot a mappára, olyan szélesre állítod, hogy vízszintesen 13 ikon férjen el, és kijelölöd az egyik oszlopot?
Előbbire gondoltam, de most inkább nem. :P Az utóbbi ötlet viszont zseniális, thx. :D
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Gregory

Hogyha többmenetes dvd-t írok, akkor az károsíthatja a dvd eddigi tartalmát, vagy tönkreteheti az egész dvd-t, hogyha több alkalommal írok rá? [gondolok itt olyanra, h a tavasszal indult animék közül felírom az eddigi részeket, aztán részenként kiírni a többit]

Cobra

Egyszer írható lemezre azért nem túl jó ötlet egyesével felírni a részeket, de ha van 3-4 session, az nem fog gondot okozni szerintem. Igaz csak CD-re, de írtam már fel 3 sessiont és nem volt gond vele (PC-n legalábbis, és képek voltak).
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Selmo

Quote from: Gregory on 2007-04-19, 22:15:15
Hogyha többmenetes dvd-t írok, akkor az károsíthatja a dvd eddigi tartalmát, vagy tönkreteheti az egész dvd-t, hogyha több alkalommal írok rá? [gondolok itt olyanra, h a tavasszal indult animék közül felírom az eddigi részeket, aztán részenként kiírni a többit]
Semmi ilyen, legfeljebb a lezárások miatt kevesebb fér fel rá, és a TC csak az utolsó felírt menet méretét jelzi majd ki.

A tökéletesség unalmas.

Selmo

Gépet kellene fejleszteni, vagy egy erősebb P3-as proci (1.3-1.4GHz a plafon ha jól rémlik) vagy használt P4-es proci+alaplap+RAM kellene. Hol érdemes ilyet nézegetnem, és egyáltalán van esély még P3-as procit venni, vagy közöljem az illetővel, hogy ne álmodjon?

EDIT: Jut eszembe elbírja egyáltalán egy 300W-os táp a P4-es rendszert? Típust ne is kérdezzetek, majd este rákérdezek.

A tökéletesség unalmas.

Member

Mindjárt szétvet az ideg...
Bekapcsolom a laptopot, erre közli, hogy mindjárt lemerül, pedig hálózaton volt, csak sz@r volt a konkektor, ám mielőtt átvittem volna máshova, hipernálta magát és azóta akármit csinálok, villog a hülye izzó alakú jel és semmilyen gombra nem reagál semmit (már tápon van). Mit csináljak vele, hogy ne rúgjam szét rögtön?

chilip

Quote from: Member on 2007-04-20, 12:41:50
Mindjárt szétvet az ideg...
Bekapcsolom a laptopot, erre közli, hogy mindjárt lemerül, pedig hálózaton volt, csak sz@r volt a konkektor, ám mielőtt átvittem volna máshova, hipernálta magát és azóta akármit csinálok, villog a hülye izzó alakú jel és semmilyen gombra nem reagál semmit (már tápon van). Mit csináljak vele, hogy ne rúgjam szét rögtön?

verd szét kalapáccsal :D akkor nem kell a lábad használni...

Member

Jó, de anyámé és már megint jönni fog a hatalmas hozzáértésével és bizonyítani akarja majd, hogy biztos hülye vagyok és jól elb@sztam, aztán majd az almigthy Sándorhoz kell vinni, aki tapasztalataim szerint nem tud sokkal többet, mint én. Még jó, hogy hibernálva kikapcsol a monitor, mert így még lemerülni sem akar, arra várok vagy 20 perce.
Pedig van vmi, amit csak azon a sz@ron tudok megcsinálni... :ejj:

EDIT: Úgy néz ki, hogy lemerítés után már megy. Vagy fél óra elment az életemből... :Eztneked:

kikuchiyo

Quote from: Member on 2007-04-20, 13:00:23
az almigthy Sándorhoz kell vinni

Atomtámadás ellen nem véd.

Bocs :)
Failure is the default option

Cobra

Selmo, nézz körül használt alkatrészekkel foglalkozó boltokban, bár elég kicsi az esélye, hogy kapjál egy jobb P3 processzort. P4-nek elvileg elég egy noname 300-as táp is, ha nincs benne komolyabb videókártya meg több HDD (persze itt most Prescott magos processzorra gondolok, Northwood mellé befér még pár nagyobb fogyasztó is). Ismerősnél egy 3Ghz-es Prescott megy R9600-tal és 1HDD-vel egy 350-es Mercury tápról (már mondtam neki, hogy nem egy éltebiztosítás a táp :) ).

Selmo

Köszi, utánanézek, bár ha lesz is, tuti BIOS frissítés kell hozzá, a P4 esélyesebb, Amúgy semmi extra 120-as Maxtor winyó, meg passzív hűtésű 5200FX.

A tökéletesség unalmas.

Zsiga

Quote from: Selmo on 2007-04-20, 14:16:12
Köszi, utánanézek, bár ha lesz is, tuti BIOS frissítés kell hozzá, a P4 esélyesebb, Amúgy semmi extra 120-as Maxtor winyó, meg passzív hűtésű 5200FX.
Ha normális áron szeretnél hozzájutni akkor a boltokat kerüld el, irány a PH! fórum apróhirdetési rovata. ;)

Kuroi Tenshi

Quote from: Selmo on 2007-04-20, 12:14:23
Gépet kellene fejleszteni, vagy egy erősebb P3-as proci (1.3-1.4GHz a plafon ha jól rémlik) vagy használt P4-es proci+alaplap+RAM kellene. Hol érdemes ilyet nézegetnem, és egyáltalán van esély még P3-as procit venni, vagy közöljem az illetővel, hogy ne álmodjon?

EDIT: Jut eszembe elbírja egyáltalán egy 300W-os táp a P4-es rendszert? Típust ne is kérdezzetek, majd este rákérdezek.
Boltban aligha találsz; használtan már inkább.

El. Ha megnézel néhány alaposabb HW-tesztet, látszik, hogy még az erőgepek
(2/4magos, 8800GTX) sem kérnek 400W-nál többet. A 300W-ba még egy közép-
kategóriás videókártya is belefér.

hipernálta magát és azóta akármit csinálok, villog a hülye izzó alakú jel és semmilyen gombra nem reagál semmit (már tápon van).
1. Nyomd meg a ki/bekapcsoló gombot. A legtöbbnél ez a hibernálás-ébresztő.
2.a Ha nem megy, nyomd 10mpig a bekapcsológombot.
2.b Ki is veheted az akksit.

Fazék

Quote from: Selmo on 2007-04-20, 12:14:23
pár használt bolt:
http://www.computerbonto.hu/
http://www.avocomp.hu/
http://www.hadrianus.hu/
http://www.iqnetwork.hu/
http://www.shchip.hu/
http://www.pcpiac.info/

igaz még egyiktől se vásároltam, és vszleg tényleg érdemesebb lehet PH aprót nézni, de hátha mégis találsz olyat, ami elfogadható árú, ezen oldalakon :)

Quote from: Kuroi Tenshi on 2007-04-20, 17:10:22
hipernálta magát és azóta akármit csinálok, villog a hülye izzó alakú jel és semmilyen gombra nem reagál semmit (már tápon van).
2.a Ha nem megy, nyomd 10mpig a bekapcsológombot.
2.b Ki is veheted az akksit.
és megelőzött... :szipp: pedig úgy örültem, hogy végre tudok segíteni valakinek valamiben (ha egy kicsit későn is) :haha:

Zsiga

Ti elképzelhetőnek tartjátok hogy egy 3000+ Venice ne menjen 200 helyett 220-as FSB-n, egy Abit AN8-Ultra-ban? Mert én igazából nem, de mégis sípol a rohadék... :confused:

Kuroi Tenshi

Ha sípol, akkor ott más a probléma. Bár ki tudja, a gépeknek lelke
van, nem olyan könnyű megérteni :D
OC-nál először a terhelt stabilitás száll el (teszt: benchek), majd
utána az oprendszerbe se jut el, és végül nem is hajlandó bootolni.
Hogy sípoljon, ott sztem vmi más lehet. Megnézted a "bios beep
code"-ra keresve mi jön ki?

Zsiga

Quote from: Kuroi Tenshi on 2007-04-21, 14:29:50
Ha sípol, akkor ott más a probléma. Bár ki tudja, a gépeknek lelke
van, nem olyan könnyű megérteni :D
OC-nál először a terhelt stabilitás száll el (teszt: benchek), majd
utána az oprendszerbe se jut el, és végül nem is hajlandó bootolni.
Hogy sípoljon, ott sztem vmi más lehet. Megnézted a "bios beep
code"-ra keresve mi jön ki?
Emlékeim szerint a bios beep code-ok 12 sípolásig mennek a lapomnál, olyan rovat nem volt hogy 5 percig ugyanúgy sípol. :D
Egyébként szokott sípolni ha valami beállítás nagyon nem tetszik neki, pl. ha túl magasra veszem az FSB-t. Csak ugye a 220 nem igazán a túl magas kategória. Más problémára viszont nem igazán tudok gondolni, két éve hibátlanul megy a gép, most meg csak az FSB-n tekertem egy picit.

Kuroi Tenshi

Hmm...
Kérhet még a proci, a chipset és a mem is feszt, bár az is inkább
csak a stabilitásnál jön elő, nem pedig egyből a bootolásnál.
Minden egyéb rendben van, alapfrekin ugyanígy műkdödik?

Zsiga

Quote from: Kuroi Tenshi on 2007-04-21, 14:50:32
Hmm...
Kérhet még a proci, a chipset és a mem is feszt, bár az is inkább
csak a stabilitásnál jön elő, nem pedig egyből a bootolásnál.
Minden egyéb rendben van, alapfrekin ugyanígy műkdödik?
Igen, alapon megy most gond nélkül. A RAMnak szó nélkül bírnia kell a 220-as FSB-t mert 500-as. Az AN8-Ultra lapok bírni szokták a magas FSB-t, nem véletlenül vannak a legjobb S939 tuninglapok között. A procinak szintén bírnia kellene, 2Ghz egyáltalán nem sok, +10%. Ennek ellenére adtam egy kis +feszt, de az eredmény ugyanaz.

Kuroi Tenshi

"FSB hole"? Azaz:  x alatt jó, x-y nem, y felett megint megy?
RAM timingjai lehet, hogy nem bírják a magasabb sebességen?
PCI lock be van? Bár a 10%-ot bőven bírniuk kell...

Zsiga

Quote from: Kuroi Tenshi on 2007-04-21, 15:16:37
"FSB hole"? Azaz:  x alatt jó, x-y nem, y felett megint megy?
RAM timingjai lehet, hogy nem bírják a magasabb sebességen?
PCI lock be van? Bár a 10%-ot bőven bírniuk kell...
FSB alap 200-on megy, 210-en, 220-on, 240-en és 250-en nem, feljebb nem néztem.
RAM timing a gyárilag megadott értékeken (3-5-5-10, ezt 500-on bírja, gondolom akkor 450 körül is kéne).
PCI és PCI-E lock bekapcsolva.

Kuroi Tenshi

Hát... kifogytam az ötletekből...
A chipset feszemelésen kívűl több nem jut az eszembe. Leszámítva
talán az alkatrészek fáradását, de ennyire? BIOS-frissítés?
Oh meg persze, nem melelgszik túl a proci?

Zsiga

Quote from: Kuroi Tenshi on 2007-04-21, 15:44:01
Proci 45°C körül van terhelve, BIOS a legújabb, és akkor már ketten vagyunk ötlet nélkül. :)
Pedig most jól jönne +2-300Mhz, akkor talán már menne akadás nélkül a GitS2 1080p...

Cobra

Nekem SocketA-s MSI-nél (NF2U) volt Barton 3200+-szal ,hogy 203Mhz felé nem tudtam rakni :)
A mostanin még nem próbáltam, de a 400-as ramok miatt nagyon nem is akarom állítgatni, menjen inkább a CnQ.

Tutegal

Quote from: Zsiga on 2007-04-21, 15:46:34
Proci 45°C körül van terhelve, BIOS a legújabb, és akkor már ketten vagyunk ötlet nélkül. :)
Pedig most jól jönne +2-300Mhz, akkor talán már menne akadás nélkül a GitS2 1080p...

Amikor az FSB emelést próbáltad a RAM frekvenciája auto-n volt? Az Nforce4 laphoz eddig nem sok közöm volt, úgyhogy innen csak kuruzslás, de próbáld meg a DRAM CLOCK-ot első kisérletre fix ddr 333-ra állítani. Aztán a proc. FSB-t néhány lépésben küldd el úgy 270-280-ig, lehet meglepő végeredményre jutsz :smile:
A próbához a proc. feszültsége alapon, legfeljebb a memóriának adj +0.1V-ot.
Ha beválik lehet ddr 400-as értékkel is próbálni az FSB emelést.

Zsiga

Quote from: Tutegal on 2007-04-21, 21:22:20
Quote from: Zsiga on 2007-04-21, 15:46:34

Amikor az FSB emelést próbáltad a RAM frekvenciája auto-n volt? Az Nforce4 laphoz eddig nem sok közöm volt, úgyhogy innen csak kuruzslás, de próbáld meg a DRAM CLOCK-ot első kisérletre fix ddr 333-ra állítani. Aztán a proc. FSB-t néhány lépésben küldd el úgy 270-280-ig, lehet meglepő végeredményre jutsz :smile:
A próbához a proc. feszültsége alapon, legfeljebb a memóriának adj +0.1V-ot.
Ha beválik lehet ddr 400-as értékkel is próbálni az FSB emelést.
A RAM-ot először DDR500-on, majd Auto-n próbáltam, akkor holnap kipróbálom alacsonyabb értéken. Remélem nem meglepően fog sípolni... :D

Kuroi Tenshi

Az xp régebben azt játszotta velem, hogy amint a wordbe kanákat
kezdek el beszúrogatni (symbols beszúrás), "hibajelentés küldése?"
panellel leállt (bár word újbóli indításával helyre lehetett állítani),
mostanában pedig a firefoxal csinálja azt, hogy az enterre adja ezt
a hibaüzenetet - bár itt is az "utolsó munkamenet helyreállítása"
segít, de akkor is idegesítő.
Mi a franctól lehet ez?

Darkstar

Miért játsza velem azt az audacity, hogy mikor egy egyébként ép (végighallgattam és nincs benne hiba) ogg-t akarom vele megmetszeni, nem hajlandó megnyitni. Egy ideig opké, utána mindíg máshol kezdődően csak zaj van.
Imigyen
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

thrall

barátnőmnek múltkor vettőnk egy SMC wireless routert, és adtak hozzá egy USB Wlan-t, vag ymifenét is :D. felraktuk, megy meg minden, de állandóan ugrál a vétel a jó és a rossz között, nemrtudja valaki, hogy mitől lehet ez, és hogy hogy lehetne megoldani?