Filmek (minden, ami nem japán)

Started by Flaser, 2004-09-15, 11:18:12

Previous topic - Next topic

Solid Snake

Összeomlás (Falling Down) a TV2-n! Most kezdődik! Aki teheti, nézze meg, Michael Douglas eszméletlen benne!  :jee: :__devil:

Selmo

Erről is lemaradtam. :oops: De legalább tudom, mit szedek le torrentről legközelebb. :D

A tökéletesség unalmas.

Ramiz

Quote from: Solid Snake on 2007-06-10, 00:57:46
Összeomlás (Falling Down) a TV2-n! Most kezdődik! Aki teheti, nézze meg, Michael Douglas eszméletlen benne!  :jee: :__devil:
Alap. Máig felröhögök, ha egy McDonald's-ot látva eszembe jut a reggeli menü rendeléses jelenet. :muhahah:
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Solid Snake

Quote from: Ramiz on 2007-06-10, 13:27:21
Alap. Máig felröhögök, ha egy McDonald's-ot látva eszembe jut a reggeli menü rendeléses jelenet. :muhahah:

"Tudja valaki, hogy mi a hiba ezen a képen?"  :D

Én úgy tekintek erre a filmre, mintha a Postal filmadaptációja lenne, annak ugyanis tökéletesen megfelelne (most vonatkoztassunk el attól, hogy a játékok később készültek el, illetve Uwe Boll is igyekszik hazavágni a Postalt egy filmmel).

Ramiz

Quote from: Solid Snake on 2007-06-10, 13:42:11
Én úgy tekintek erre a filmre, mintha a Postal filmadaptációja lenne, annak ugyanis tökéletesen megfelelne (most vonatkoztassunk el attól, hogy a játékok később készültek el, illetve Uwe Boll is igyekszik hazavágni a Postalt egy filmmel).
Baromira igazad van. :D
Go Postal!!! :whoah:
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Lythis

Láttam a Spider Man 3-at...
Hogy lehet egy ilyen erőltetett vackot összedobni??? Az emo Parker-en meg szabályosan kifeküdtem... pláne amikor táncikált... Venom olyan béna lett, hogy az már szinte fájt, a goblintémát még mindíg erőltetni kellett, a homokember meg egyszerűen tré volt... pláne amikor homokfelhőként röpdösött...
A hálóhinta még mindíg iszonyat látványos, arra nem volt panaszom.

Az EPIC FAIL jelzőt viszont mégis a végjáték előtt közvetlenül a lobogó amerikai zászló előtt végigfutásért kapja a film...

2,5/10 - az effektek jók voltak...

kikuchiyo

Ricky Oh

Hát igen. Ez egy Dragon Ball.

Minden szempontból az: a szerkezete, ahogy az emberfeletti erejű főhős egyre erősebb és erősebb ellenfelekkel kerül szembe, és egymás után legyőzi őket, a nevetségességig túlzott, lehetetlen harci jelenetek, az abszurd tocsogás a vérben és belsőségekben, a banális párbeszédek...
Nem jó film egyébként. Némi tanulságot és a nézőnek szóló üzenetet is próbáltak belecsempészne (Ricky állandó "de hiszen mind emberek vagyunk!" felkiáltásai két ellenfél lezúzása között, ill. a végén a foglyok kiszabadítása a csúnya gonosz kapitalista-privatizalista-lusta börtönből), de ez a szál kb. annyira gördülékeny és hiteles, mint Király Linda Himnusz-előadása. A film alapvetően a wuxia eszköztárával dolgozik a cselekmény-gombolyítás és a trükkök szintjén is, de sokat árt a hihetőségnek, hogy egy börtönbe helyezték át a helyszínt - illetve talán nem is célszerű holmi okokat meg logikát keresni ebben a filmben, egyszerűen higgyük el, hogy egy börtönben is előfordulnak szuperképességű ellenfelek, akik szépen sorjában járulnak a rémisztő izomzatú főhős elé - na meg azon sem szabad fennakadni, hogy a börtönigazgató szörnnyé képes átváltozni, egy statisztika kimutatta, hogy az amerikai börtönigazgatók 37,4%-a szörnnyé szokott változni a szabadidejében. A harci jelenetek és a speciális effektusok kivitelezéséről annyit, hogy ennél rosszabb trükköket nem nagyon láttam.

A német szinkron utólag talán nem volt annyira jó ötlet.
Failure is the default option

Szacsi

Penge - Szentháromság

Borzalmas. Fájdalmasan fantáziátlan, a színészi alakítás pedig no coment. Egyszerűen képtelen vagyok felfogni, hogy hogy tudnak ilyen pocsék filmet csinálni?! A történet minden, csak nem eredeti, de arra mondjuk nem is számítottam. Erre azonban mág rátesz egy lapáttal a sok pózolás, vicsorgás, poénkodás, amitől aztán végképp élvezhetetlen a film. A legjobban az tetszett, hogy Bram Stoker regényét emlegetik benne, mondván, hogy "Ennél a valóság sokkal borzalmasabb". No comment. Ja igen, még valami! Ugyebár Pengének van az az öreg haverja, aki mindig segít neki. Na, én eddig minden részben azt hittem, hogy megölték a film során, erre már megint ott virít a harmadik részben -_- És ez a Drake  :wtf:
De nézük a jó oldalát a filmnek, legalább hozza az előző részek színvonalát.

Na mindegy, akinek tetszik annak váljék egészségére, de engem kiborított.

sirtomi

A Penge első része szerintem nagyon jó volt. A 2. már kevésbé, a 3-at meg még nem láttam, de nem csináltál hozzá túl sok kedvet :)

Baggio

Ez az Összeomlás nagyon nagy volt. Kicsit ki volt égve Douglas. A legnagyobb tényleg a Mekdó-s jelenet  :lol:

kelvor

The Illusionist - > látta valaki? Érdekelne, érdemes-e megnézni. Töltök pár filmet és ha jó, azt is lekapom.

Solid Snake

Quote from: kelvor on 2007-06-13, 19:24:00
The Illusionist - > látta valaki? Érdekelne, érdemes-e megnézni. Töltök pár filmet és ha jó, azt is lekapom.

Ha már bűvészfilmet szeretnél látni, akkor The Prestige. Jobban jársz vele.  :smile:
A The Illusionist egy egyszer nézhetős, viszonylag sablonos és egyszerű történetű film, ami az Osztrák-Magyar Monarchiában játszódik. Ja, vannak eszméletlenül kezdő szinten megalkotott CGI effektek is a bűvésztrükköknél.

kelvor

Meggyőztél. :smile:  AThe Fountain meg a Letters from Iwo Jima mellé beteszem a The Prestige-t is.

Solid Snake

Baggio

ha akartok egy jó drámát: Closer (Közelebb)
ez az egyik kedvenc filmem (lehet már irtam róla egyszer itt, ha így van akkor bocs, csak tegnap néztem újra)
igaz hogy drámáról van szó, de olyan dumák vannak a filmben hogy azon halálra röhögöm magam. egy szerelmi négyszögről szól a story, és elég valósághű az ábrázolás. Ez kb az egyetlen film, ami szinkronosan jobb mint angolul, de csak azért mert a magyar nyelv változatosabb a káromkodás és a "csúnya" beszéd terén  :D
szivesen idézném kedvenc mondataimat Clive Owentől, de lehet ban lenne a vége  :lol:
szóval: must see kategória

minuszmiki

Egyetértek, nekem is az egyik kedvenc romantikus (?) filmem, láttam is vagy ötször. Tényleg nem rossz a magyar szinkron, de angolul valahogy tömörebbek, frappánsabbak a beszólások. Clive Owen meg Natalie Portman egészen zseniális benne, Jude Law is jó, de nagyon elb*szott szerencsétlen karaktert játszik. Julia Robertst viszont nem szeretem.

Baggio

ááá... angolul csak 2 szót használnak: f*ck meg sh*t, + ezek variációi. magyarul olyan szép változatosan fogalmazták meg a szinkronizálók  :D

kikuchiyo

Grindhouse: Deathproof

Elég nagy csalódás volt. Lehet, hogy direkt a 70-es évek B-filmjeit akarta megidézni, ez megmagyarázza a filmhibákat, az időnkénti kihagyásokat és fekete-fehérre váltásokat vagy a felvett, aztán elfelejtett cselekményszálakat, de azt nem magyarázhatja meg, hogy a film majdnem 2 órájának háromnegyedében két irritáló lánykvartett káromkodik és beszél össze-vissza érdektelen dolgokról. Csak pofáznak és pofáznak, az ember várná, hogy elkezdődjön végre a film, de nem kezdődik, a négy (egyébként viszonylag vonzó) csaj tovább füvezik, iszik, pasizik és káromkodik. Kb. a negyvenedik percben tűnik fel a főszereplő, a(z általam amúgy nem kedvelt) Kurt Russell alakította Kaszkadőr Mike. A jelenléte végre némi életet visz az addigi dögunalomba. Némi bájolgás után egy brutális és nagyon hatásos jelenetben véget vet a csajok további pofázásának, és ezzel vége is a film első felének.
A második felében egy nem kevésbé idegesítő lánycsapat tűnik fel, velük egy izgalmas autós üldözésbe keveredik Kurt, azazhogy Mike, ám a dolgok nem úgy sülnek el, ahogy azt a néző várná.

Tetszettek a rendező bizonyos játékos megoldásai: a "diszkrét" (valójában pofátlan) utalások a Kill Billre (a seriff és egyes számú fia rulz), vagy az a jelenet, ahol Kurt nemes egyszerűséggel kivigyorog a nézőre. Azonban az első egységet lezáró ütközésen és a végső üldözésen kívül kevés értékelhető dolog van a filmben. A Tarantino név miatt mindenki előre odavolt érte, de nem éri meg a mozijegyet sem.

[spoiler]A vége meg milyen volt már? Milyen kib*szott feminista baromság ez már, hogy a lányok nyernek? Kurtból meg egy nyavalygó, nyápic buzi lesz, mielőtt szétverik a képét. Kérem a pénzemet vissza.[/spoiler]

Solid Snake

Quote from: kikuchiyo on 2007-06-13, 23:29:52
Grindhouse: Deathproof

Több helyen is olvastam, hogy sok a szöveg, kevés az akció, a B-mozik 2007-es változata, stb.
Azért reménykedek Rodriguez Planet Terrorjában. A zimbes-zombis filmeket szeretjük.  :hehe:

minuszmiki

Ja, Tarantino a B-moviek eszköztárából tökéletesen válogatva alkotott egy tökéletes B-moviet, csak éppen nem véletlenül B annak a neve. Szükségszerű fail.

Fazék

Quote from: minuszmiki on 2007-06-14, 00:43:19
Ja, Tarantino a B-moviek eszköztárából tökéletesen válogatva alkotott egy tökéletes B-moviet, csak éppen nem véletlenül B annak a neve. Szükségszerű fail.
én úgy tippelem, hogy abszolút nem amiatt gyenge a film, mert B-movie. egy "jó" B-movie ugyanúgy nézhető, mint bármi más film, ha rá tud hangolódni az ember. én ugyan még nem láttam a filmet, de úgy tippelem az eddigi hallott reakciókból, hogy Tarantino ugyan odavan a B movie-kért és nagyon akart csinálni egyet, de egyszerűen nem képes egy tiszta B-movie-t készíteni, mindenképpen érződik rajta a kézlenyomata, szóval Tarantino-s lett a film, és B-movie is akart lenni és a kettő sajnos nem fér össze, mert egy ilyen unalmas érdektelen film lesz belőle, mint ahogy többen jellemezték, egyszerűen semlegesíti a két irányzat egymást.
ellenben Rodriguez filmjéről eddig vagy csak nagyon jót, vagy nagyon rosszat hallottam, szóval az vszleg már be fog jönni, azt már meg merem majd nézni :D

az már csak a hab a tortán, hogy a Grindhouse filmekből hozzánk az """extra""" változatokat hozták, ami azt jelenti, hogy beleraktak +fél óra tök fölösleges kivágott jelenetet, ami semmit sem tesz hozzá a filmhez, de legalább be tudják vinni moziba a két filmet külön-külön is... :rolleyes:

kelvor

Kellene már egy jó sci-fi :3x3:

Baggio

Quote from: kelvor on 2007-06-14, 05:37:30
majd az EVA live action  :D. csak vagy 4 évet kell rá várni, dehát az egy perc alatt eltelik  :D

Szacsi

kelvor

Quote from: Szacsi on 2007-06-14, 20:14:23

Szombat, film+, 21:00  :D

Hogy én erre nem gondoltam :ejj:  A főszereplő fiú vagy lány? Első ránézésre nem tudtam eldönteni.

Próféta

Tessék, egy maréknyi:
Firefly+Serenity, Brazil, Gattaca, 12 majom (Twelve Monkeys), Dark City, Paranoia 1.0 (One Point O), Donnie Darko, Nyisd ki a szemed! (Abre los Ojos), Különvélemény(Minority Report), Szárnyas fejvadász (Blade Runner), A Gömb (The Sphere), Kontroll, Kedves Ellenségem (Enemy Mine), meg egy halomnyi anime, ami most így elsőre eszembe jutott. Ne mondd, hogy ezt már mind láttad....

kelvor

A többségét láttam, 1-2-t nem. Azokat bepótolom, thx.

Solid Snake

Quote from: Próféta on 2007-06-14, 21:36:39
Szárnyas fejvadász (Blade Runner)

Személy szerint nem nevezném jó sci-finek. Hatalmas elvárásokkal és ajánlásokkal ültem le megnézni, majd a két órányi szenvedés lett az ára. Az első fél órát még élveztem is, az még rendben volt, de onnantól...

[spoiler]Már nem is emlékszek, hogy mi is folyt a filmben onnantól, hogy Tyrell replikáns titkárnőjét kifaggatta Ford. Onnantól lankadt le a figyelmem. Rutger Hauer dereng, hogy üldözi az üldözőjét ( :wtf: - besz@ri Ford!) egy lerobbant házban, hogy aztán a tetőn félmeztelenül, kezében egy galambbal (honnan a francból szerezte azt a galambot? a zsebéből?) haljon meg, miután megmentette Fordot (apropó halál: hogy a csudába is halt meg? Lemerült az elem? Vagy megsebesült? Ki tudja azt. Azt tudom, hogy meghalt és kész. Csak úgy.). Arra emlékszek még, hogy volt valamilyen maszkírozott akrobata-replikáns nő is, meg valami fiatalon öreg srác, meg a Tyrell, akit Rutger Hauer megöl (mert miért ne). Huhh, hagyjuk is, egyik legrosszabb sci-fi élményem, pedig a műfajban már láttam egyet-mást. Nekem nagy csalódás volt. Elnézést a fanoktól.  :ejj:[/spoiler]

kelvor

Záróvizsgára készülve pótoltam 1-2 filmet. (naná mikor máskor)

The Fountain

Fantasztikus volt.  Kellett egy pár óra, míg megemésztettem a mondanivalóját. Le a kalappal a rendező és a színészek előtt. A képi világa, a vágások, ahogyan a fénnyel játszottak, mind-mind nagyon rendben voltak. Én egy kicsit rövidnek találtam a hosszúságát, de ez már csak kukacoskodás a részemről. Igazán nem is tudok róla mit írni, nehéz szavakba önteni ezt a remek filmet, ezért nem is próbálkozom vele.
Aki nem látta még, feltétlenül nézze meg. Emlékezetes egy darab.

The Island (2005)

2 éve, mikor láttam a bemutatóját, úgy voltam vele, majd egyszer...
Nos, ezt is pótoltam. Úgy álltam neki, hogy lesz ami lesz. Igazán nem vártam tőle semmit. Néhol a THX filmre emlékeztetett, de nem volt zavaró. Ewan McGregor játékaval sem volt semmi bajom, kifejezetten illett hozzá a szerep. Maga a story, szerencsére lekötött, sőt 1-2 jelenet elég izgalmasra sikeredetett. Lehetne róla pár rossz szót is írni, de azt most kihagyom. Jó volt.

Children of Men

Világvége hangulat, Angolok, no és persze Michael Caine. Nem mondanám, hogy mély nyomot hagyott bennem ez a film, de azt el kell ismernem, hogy a hangulata kiemelkedő. Sok üres járat, kevés történés, de mégis lekötött. Kicsit bosszant, hogy elég sok kérdés megválaszolatlan maradt számomra, de annyi baj legyen. Ettől eltekintve érdemes egyszer megnézni.

M:I 3

no comment... :ejj:

kikuchiyo

Hot Fuzz

Csak röviden, mert laptopról netezek és időnként megszakad  a kapcsolat...

A Shaun of the Deadből ismert Simon Pegg és társulata ugyanazt próbálta megcsinálni a rendőrfilm műfajával, amit a zombifilmmel sikerült annak idején (a Shaunnal). Sajnos nem lett tökéletes az eredmény. Vannak jó pillanatai a filmnek, de azok a megoldások (főleg a vágásokra gondolok), amik a Shaunban frissnek hatottak, itt a túlzott alkalmazásuk miatt inkább már fárasztóak.