Offtopic

Started by Lt. Simoan Blarke, 2006-10-23, 21:38:47

Previous topic - Next topic

.Attila

Quote from: Solid Snake on 2007-07-25, 22:42:47
Angolul már tudok, van középfokú nyelvvizsgám is belőle, egyetem során majd a felsőfokot is szándékomban áll letenni.

Ne csak szándékozd, csináld is meg! A magad érdekében ;) (bár a tudás a fontos, nem a papír, ha az önéletrajzod sem jut már át, hiába van meg a tudás papír nélkül)

QuoteMásik nyelvnek a japánt gondoltam (animék révén ugye  :smile:)

Ahogy Kvikveg mondta, a japánnal kitörölheted, hacsak nem olyan területen helyezkedsz el, ahol pont japánokkal fogsz találkozni.
Nálam már szinte 100%, hogy az autóiparban fogok elhelyezkedni, és ott bizony jól jöhet a japán (sőt, azon gondolkozom, hogy kimegyek Toyota-hoz Berlinbe vagy Brüsszelbe), de nekem már ott van a német és az angol is.
Angol mellé német vagy francia, esetleg spanyol. Ezek azok, amelyek kifizetődőek lehetnek, persze ha nem tetszik a nyelv, akkor ne erőltesd (én pl. nem szeretem a franciát).

Selmo

Quote from: Kvikveg on 2007-07-25, 22:48:53
A japan nyelvvel szerintem kitorolheted, hacsak nem szakforditonak mesz.
Ez infóban az összes többi nyelvvel így van. ^^ Ha szereti a japánt és van is türelme megtanulni, akkor meg csinálja. Ha meg az a cél, hogy sok helyen megértsék, akkor francia és/vagy orosz.

A tökéletesség unalmas.

Member

Én majd oroszul szeretnék, így hangzásra még sztem szebb a japánnál is. :)

.Attila

Quote from: Selmo on 2007-07-25, 23:04:44
Quote from: Kvikveg on 2007-07-25, 22:48:53
A japan nyelvvel szerintem kitorolheted, hacsak nem szakforditonak mesz.
Ez infóban az összes többi nyelvvel így van. ^^ Ha szereti a japánt és van is türelme megtanulni, akkor meg csinálja. Ha meg az a cél, hogy sok helyen megértsék, akkor francia és/vagy orosz.

Attól függ, milyen céghez kerül, és milyen pozícióba jut. Sőt, azt, hogy milyen pozícióba jut, befolyásolhatja, hogy milyen nyelveket tud és milyen szinten. Így nagyon nem mindegy, milyen nyelvet tud még az angol mellett.

Kuroi Tenshi

Quote from: Member on 2007-07-25, 23:25:41
Én majd oroszul szeretnék, így hangzásra még sztem szebb a japánnál is. :)
:3x3:

*legyint* áh, Member...

Húgom 1-2 ponttal csúszott le a bce nki tanulmányokról, és megy elte régész-töri
szakra  :3x3: ebből is csak éhenhalni fog tudni, de nem tudtuk lebeszélni róla. Kár
érte...

Francia? Orosz? Mo külkereskedelmének ~60%-át Németországgal bonyolítja le...

Member

Régész-töri? :wtf:
Ebből nem fogja tudni finanszírozni még a 2. szak(párját) sem, ha rájön, hogy kéne mellé vmi használható is. :(

Cobra

Mostanában az orosz mellett még a kínai és a kóreai nyelv jöhet jól. Persze elsősorban egy felsőfokú angol kell és mellé 1-2 másik nyelv.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

minuszmiki

Ezt én is így látom, irigylem is rendesen a jó ismerős helyi kínai faszi kisfiát, aki hétévesen folyékonyan beszél magyarul és kínaiul és négyéves kora óta tanul angolul.

Lythis

Ilyen szempontból orosz osztálytársam volt mázlista. Mivel magyar állampolgárságija sincs, csak állandó tartózkodási engedélye, ezért bezsákolt magának egy felsőfokot még magyarból is (az angol felső, meg a német közép mellé)...

Kuroi Tenshi

Quote from: Lythis on 2007-07-26, 05:08:37
bezsákolt magának egy felsőfokot még magyarból is
avval sokra megy :3

Lythis

Quote from: Kuroi Tenshi on 2007-07-26, 05:09:50
Quote from: Lythis on 2007-07-26, 05:08:37
bezsákolt magának egy felsőfokot még magyarból is
avval sokra megy :3
Kísérleti kétszintű érettségis évfolyam -> nincs nyelvvizsgapont korlát -> +10 pont gyakorlatilag ingyen.
Végülis semmit sem ért, jah :rolleyes:

.Attila

Quote from: Kuroi Tenshi on 2007-07-25, 23:39:10
Francia? Orosz? Mo külkereskedelmének ~60%-át Németországgal bonyolítja le...

De ha nem tetszik neki a német, és nagyon nem akarja megtanulni, akkor másik nyelv kell. És arra is gondolni kell, hogy a sok németes kitúrhatja egymást, és akkor értékesebbé válnak az egyéb nyelvek, mint pl. a francia. Angol/francia kombóval ráadásul ki lehet menni Kanadába.

Zsiga

Quote from: .Attila on 2007-07-26, 07:42:49
Angol/francia kombóval ráadásul ki lehet menni Kanadába.
Nem kell hozzá a francia, angolul a lakosság 99%-a beszél, franciául csak kb. a fele.

Lythis

Quote from: Zsiga on 2007-07-26, 11:45:49
Nem kell hozzá a francia, angolul a lakosság 99%-a beszél, franciául csak kb. a fele.
Igen, de azok csíra gyökerek, és akkor sem beszélnek angolul, ha történetesen megtehetnék, mert "nemzeti büszkeség".

Kvikveg

Na akkor ettol padloztok le: unaokatesom gyereke beszel magyarul egyik szulo miett miatt, kinaiul (Tajvan) masik szulo miatt, nemetul mert Ausztriaban elnek es angolul mert hat azt tanitjak az iskolaban...
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Én

És még valsz fog egy 2. nyelvet tanulni... :lul:

Rounin

Én meg ismertem olyat, aki 9 nyelven beszélt :rolleyes:

Kvikveg

Quote from: Rounin on 2007-07-26, 12:52:45
Én meg ismertem olyat, aki 9 nyelven beszélt :rolleyes:
Mennyire jol?
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Rounin

Felsőfokon.

Member

Quote from: Kvikveg on 2007-07-26, 12:49:34
Na akkor ettol padloztok le: unaokatesom gyereke beszel magyarul egyik szulo miett miatt, kinaiul (Tajvan) masik szulo miatt, nemetul mert Ausztriaban elnek es angolul mert hat azt tanitjak az iskolaban...
Nincs pöttyet leterhelve az agya ez miatt? :eek:

Kvikveg

Quote from: Member on 2007-07-26, 13:38:12
Quote from: Kvikveg on 2007-07-26, 12:49:34
Nincs pöttyet leterhelve az agya ez miatt? :eek:
Nem latszik rajta. Gyerekek jol birjak, csak konzekvensen kell csinalni a dolgot.

9et hogy tudott megtanulni? Es melyik 9et?

Rounin

Quote from: Kvikveg on 2007-07-26, 14:51:22
9et hogy tudott megtanulni? Es melyik 9et?

Angol, német, francia, holland, görög, spanyol, orosz... többit nem tudom :D

És nagyon megtanulta :rolleyes:

.Attila

Quote from: Zsiga on 2007-07-26, 11:45:49

Beszélnek, de vhogy mégis jobb eséllyel indulnak azok, akik mindkettőt beszélik.

Zsiga

Quote from: .Attila on 2007-07-26, 17:18:06
Beszélnek, de vhogy mégis jobb eséllyel indulnak azok, akik mindkettőt beszélik.
Anyám dolgozott kint Kanadában pár hónapot, senkit nem érdekelt hogy egy szót se tud franciául. Az üzleti élet nyelve az angol, Montrealban is.

.Attila

Quote from: Zsiga on 2007-07-26, 17:34:42
Quote from: .Attila on 2007-07-26, 17:18:06
Anyám dolgozott kint Kanadában pár hónapot, senkit nem érdekelt hogy egy szót se tud franciául. Az üzleti élet nyelve az angol, Montrealban is.

Na akkor még egyszer: én nem kétlem, hogy meg lehet lenni a francia nélkül, de nagyobb eséllyel indul az, aki azt is tudja. Legalábbis így hallottam.

Member

Miért is nem lep meg, hogy az a rész van meg hibásan DVDn Azumangából, ami a legjobban érdekelt volna.

Zsiga

Írtam az előbb egy email-t, amiben szerepelt az alábbi mondat:[spoiler=18+] "XY-nak meg üzenem, hogy lesz szíves azt a jó édes cigány kurva anyját szájbabaszni, mielőtt még én teszem meg vele ugyanezt a ravatalán."[/spoiler]
Szerintetek mibe kötött bele a Thunderbird helyesírás-ellenőrzője?
[spoiler=18+]A szájbabaszni szót külön kell írni...[/spoiler] :lul:

motifator

lol jobban örültél volna egy rakás "Ilyen szót nem illik papírra (képernyőre) vetni"-nek?
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

Member

Látom, ön is pejoratív értelemben használja a legnépesebb "magyar" kisebbség ma már felsőbb körökben nem tolerált elnevezését.