Négyszögletes, vékony, fa eredetû lapokból készített dolgok sok fekete jellel

Started by Ramiz, 2004-07-01, 18:29:24

Previous topic - Next topic

Próféta

Quote from: Member on 2007-08-26, 00:01:08
Az élet, a világmindenség meg minden
Külön-külön nem akartam jellemezni most őket, de ez nagyon ütött. Először gyengébbnek éreztem, mint az 1-2-4-et, de a befejezés nagyon megütött, eddig a legjobb. Ha ez már így bekomolyodott a végére, vajon mi lesz az 5.-ben? :eek:
Jó sorrendben olvasod?  :3x3: Útkalauz-étterem-megminden-halakat-jobbára a táncrend.
És az utolsó kettő szvsz már elég vérszegény (kivétel: a Viszlát zárójelenete), az első három könyv a "trilógia", szóval ne várj túl sokat. Legrosszabb esetben majd kellemesen csalódsz.

Member

Elsőt és negyediket olvastam először, a többit akkor kivették a könyvtárból Szedegen mindenhol, most netről szedtem a 2-3-at. Majd még meglátjuk.

Próféta

Harry Potter 5
Na, most történt meg, amit Kvikveg jól elspojlerezett nekem :)
Megvolt. Borúsabb, mint az eddigiek. Kicsit logikusabb is, mint a Tűz Serlegének ellentmondásai. Snape most nem viselkedik annyira irracionálisan. Majd valamikor lesz folytatás, de addig egy kis Joseph Heller :)

Kvikveg

Quote from: Próféta on 2007-09-12, 00:44:05
Harry Potter 5
Na, most történt meg, amit Kvikveg jól elspojlerezett nekem :)
Megvolt. Borúsabb, mint az eddigiek. Kicsit logikusabb is, mint a Tűz Serlegének ellentmondásai. Snape most nem viselkedik annyira irracionálisan. Majd valamikor lesz folytatás, de addig egy kis Joseph Heller :)
Öööö...  :3x3: :redface:
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Solid Snake

Egyetemista kollégák ajánlották J.D. Salinger: Zabhegyező című könyvet. "Egyetemista Bibliája", azt mondták. A mai napon ki is vettem a könyvtárból.

Aki olvasta: kb. mire számíthatok?  :smile:

Nakedape

Quote from: Solid Snake on 2007-09-12, 21:42:31
Egyetemista kollégák ajánlották J.D. Salinger: Zabhegyező című könyvet. "Egyetemista Bibliája", azt mondták. A mai napon ki is vettem a könyvtárból.

hát bennem nem hagyott mély nyomt..lehet h fasza korrajz volt, meg akkor ez így..v nemtom, de én jóval jóval többet vártam..kb ennyi mardta meg.. alig emlékszem rá
Nothing About Culture Makes Sense Except in the Light of Evolution

kikuchiyo

Failure is the default option

Solid Snake

minuszmiki

Nekem tetszett, amikor olvastam, úgy kb. öt éve, de Salingertől a Seymour bemutatását ajánlom inkább, szerintem az magasan veri a Zabhegyezőt.

Ramiz

Quote from: Solid Snake on 2007-09-12, 21:42:31

Ne számíts semmire, eleve hiba ilyesmiről megkérdezni másokat, mert minek indulj neki elvárásokkal egy szűz terepnek? :) Én mindenesetre imádom, kurva jó könyv, elég sokszor olvastam és mindig megadta az ismerős részek újraolvasásának és az új dolgok felfedezésének örömét is. Tény, hogy sok becsavarodott és/vagy divat-depressziós tinédzser mászkál ezzel a könyvvel a hóna alatt, de hát erre meg csak azt tudom mondani, hogy a ronda nőknek is van pinája és mégis jó dolog a pina alapvetően, szóval szerintem ne hagyd, hogy ez befolyásolja a véleményedet. :D
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Nakedape

OFF

Quote from: Ramiz on 2007-09-16, 15:42:47
csak azt tudom mondani, hogy a ronda nőknek is van pinája és mégis jó dolog a pina alapvetően
its soo nice, to have you back :D

ON

Történelmi regényeket javasoljatok már!! (olaszm velencés intrikásm v bármi középkoros please :D ), megint feltűnt, hogy az összes pont olvasott könyvem nem irodalom (evolution everywhere, its got me  :oops: )

motifator

Robert Merle-től az egész Francia história sorozat. Középkori Franciaország, hugenották és pápisták harca, mindez Merle-féle jófajta, néhol enyhén szexista stílusban előadva(a főszereplő egy nagy nőcsábász). Bár még csak az első 2 könyvet olvastam, de bátran tudom ajánlani.
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

Nakedape

Quote from: motifator on 2007-09-16, 16:19:50
Robert Merle-től az egész Francia história sorozat. Középkori Franciaország, hugenották és pápisták harca, mindez Merle-féle jófajta, néhol enyhén szexista stílusban előadva(a főszereplő egy nagy nőcsábász). Bár még csak az első 2 könyvet olvastam, de bátran tudom ajánlani.

hm , végül is Merlén már sokat gondolkodtam, mert szeretem, s majd minden franciahistórián kívüli könyvét olvastam :) de valahogy 3 kötet felettiekbe (mmint sorozathossz) nem merek belekezdeni.. lehet, hogy tényleg ideje lenne..:)

motifator

Minden kötet önálló könyvként is felfogható, csak a történet folytatódik. De attól nem kell félned, hogy ha mondjuk 2 kötet után abbahagyod, akkor olyan érzésed lesz, hogy kimaradt a sztori vége.
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

Ramiz

Quote from: Nakedape on 2007-09-16, 15:58:01Történelmi regényeket javasoljatok már!! (olaszm velencés intrikásm v bármi középkoros please :D ), megint feltűnt, hogy az összes pont olvasott könyvem nem irodalom (evolution everywhere, its got me  :oops: )
Talán Eco. Én még csak nem is szeretem a középkort, de a Rózsa nevét mégis végigolvastam és baromi jó volt, ez az Eco középkor-mániás és talán még ért is hozzá, plusz baromi jó stílusa van.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Selmo

Quote from: Nakedape on 2007-09-16, 15:58:01
Történelmi regényeket javasoljatok már!! (olaszm velencés intrikásm v bármi középkoros please :D ), megint feltűnt, hogy az összes pont olvasott könyvem nem irodalom (evolution everywhere, its got me  :oops: )
Rónaszegitől a Kartal könyvek?

A tökéletesség unalmas.

Damnatus

Randal

Quote from: Nakedape on 2007-09-16, 15:58:01

Federico de Roberto: Az alkirályok (olasz polgárháború/ Szicília, jó kis korrajz egy családon keresztüli bemutatással)
Maurice Druon: Az elátkozott királyok (francia cucc)
Graham Shelby: Sötét lovagok (keresztes háborús)

És igen, Robert Merle + Umberto Eco (Rózsa Neve pl.)

Nem középkoris, de Graves: Én Claudius / Claudius az Isten

Ramiz

Member

Száll a kakukk fészkére
Member lenni lenyűgözve. Member nem találni szavakat. Ahelyett, hogy a gyökér orosz nyelvtant és igeragozást lestem volna ma reggel a buszon, végig kellett olvasnom. Már láttam anno a filmet, az nem vett le a lábamról, erős kezdés és befejezés, unalmas töltelék közép, gondoltam. De Z***** kolléga mesélte, hogy olvassa a könyvet és elég vad, ezért muszáj volt kivennem és elolvasnom. És láss csodát. Újabb példa arra, hogy NEM SZABAD filmet csinálni a könyvekből. Indián barátunk szemszögéből nézhettem végig mindazt, amit eddig kívülről láthattam, hallgathattam már-már műszaki könyvet megalázóan részletes gépies leírásait arról a világról, amit az Üzem ural, amiben mi csak utángyártott tucattermékek vagyunk, javításra várva. Fokozatosan követhetjük végig, amint Bromwel ismét "megnő", hogyan változtatja meg egy kényszerrabságból ide menekülő kissé erőszakos egyén az itteniek monoton életét és hogyan kísérlik meg letaszítani a kiskirályként uralkodó alkalmazottat, a Főnénit trónjáról. Hihetetlenül gátlásos személyiségek, magukba roskadva, hogy emberré válhassanak mindenütt, ahol a szem ellát, mert nem mernek kiállni magukért és mert félnek a Főnéni brutális "gyógyító" módszereitől.
Ajánlom mindenkinek, ha lesz megen valami könyves cucc, én ezt jelölöm. 11/10

Btw. aki látta a filmet és olvasta a könyvet, Cheswick benne volt a filmben vagy sem? Mert nekem nagyon nem rémlik, hogy ott lett volna, mintha a későbbi utódja szerepelt volna végig (akinek E-vel kezdődik a neve, de most nem ugrik be, hogy mi is).

Én

Egyetlen könyv, amit nem bánok, hogy anyám rábeszélt és elolvastam. :smile: Mondjuk nekem ennyire nem tetszett, csak simán tetszett.

Kazenokizu

Pirszinget a kígyónak

Nem akarom ragozni, nem is tudok jó elemzéseket írni, itt egy kritika, akit érdekel, olvassa el a könyv után (vannak benne spoilerek). Egy mondattal csak annyit írnék: engem földbe döngölt, szinte percekig nem tértem magamhoz, miután elolvastam. És ezért megbocsájtom neki azt a pár apró hibáját, amit kifogásoltam benne az elején. Olvassátok el, elgondolkodtató, egyszerre lehangoló és katartikus mű, a befejezése meg egyenesen tökéletes. Nagyon rövid (117 o.), nekem másfél óra volt kivégezni. :jee:

... mert boldogság nincsen, hiszen minden vágyad a megvalósulás pillanatában eltorzul, s inkább nyűg már, mint öröm. Ilyen az ember.

minuszmiki

Neil Gaiman - Amerikai istenek: Évek óta halogattam, nemrég megvettem, ma pedig elolvastam. Nagyon jól tettem. Sok minden eszembe jutott közben, de sokáig tartana összeszedni a gondolataimat, majd talán valamikor megteszem azért. Mindenesetre felkerült a nagyon rövid "tökéletes regények" listámra, biztos nem most olvastam el utoljára.

kikuchiyo

- Muginn vagy Huginn vagy akárhogy is hívnak: mondd, hogy 'Sohamár!'
- Baszd meg - szólt a holló.

:rotfl:
Failure is the default option

minuszmiki

Ramiz

Member

Filozófiából 3 könyvről kell tudni vmit, amit egy listáról kellett kiválaszani, a Szókratész Védőbeszédét már olvastam, ezekről tud vki vmit?

Nietzsche - Imígyen szóla Zarathustra (ezt muszáj volt választani :D)
Hobbes - Leviathan

Próféta

Quote from: Member on 2007-11-04, 21:54:22Nietzsche - Imígyen szóla Zarathustra (ezt muszáj volt választani :D)
Jaj, ez nagyon jó könyv, nagyon fontos, hogy megszületett, mert erről nevezte el Richard Strauss a zenéjét.

Member

Solid Snake

George Orwell: 1984

... ... ...  :eek:

Túlzás nélkül állíthatom, hogy a legjobb könyv, amit eddig életem során olvastam.