Help Topic Hardver/Szoftver

Started by Nakahara, 2002-11-13, 20:06:43

Previous topic - Next topic

Kuroi Tenshi

Quote from: White SeeD on 2008-01-25, 19:05:55
Ennek az elosztónak van valami spéci neve? Ha van számtechboltban talán kapható / összeütik nekem.
Az ilyen ellenállásos meg forrasztós dolgok nem mennének mert nincsen hozzá semmilyen szerszámom :smile:
Abból, hogy kétpines/kéttűs mini csatlakozó videokártya-ventilátorhoz,
abból valószínűleg tudni fogják, de az ilyeneket nem számtech, hanem
műszaki boltban lehet kapni. Sztem ha szépen megkéred őket, akár
helyben meg is csinálják azt a 4 forrasztást, kétperces munka.

kikuchiyo

Ezzel a WRT54G routerrel kapcsolatban kérdezném, hogy a 8.0-ás firmware biztosan jó a 7.0-ás hardware verzióhoz? Mert pont 7.0-ás fw nincs a letölthetők között.

A hw verzió nagyon nem mindegy egyébként, a 7.0 teljesen más belülről (más processzor, kevesebb memória), mint az elődei. (Ezért is sz*rabb, mert azokra lehetett spéci linux alapú fw-t tenni.)
Failure is the default option

Cobra

Azért szóltam Alkyra-nak, mert NEM mindegy, a különböző revisionokhoz különböző firmware-ek kellenek. A 7.0 meg szerintem nem Linuxos, a GL-ekre lehet felrakni a moddolt fw-ket (meg a 4.0 és előbbiekre).
Fw-k meg össze-vissza vannak országok szerint, a US oldalról lehet a legtöbbet letölteni.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

kikuchiyo

Tudom, hogy a 7.0 nem Linuxos, abban csak 2 MB RAM van, azon még a legkisebb ucLinux sem indul el.

Alkyra

Quote from: kikuchiyo on 2008-01-25, 20:37:57
Ezzel a WRT54G routerrel kapcsolatban kérdezném, hogy a 8.0-ás firmware biztosan jó a 7.0-ás hardware verzióhoz? Mert pont 7.0-ás fw nincs a letölthetők között.

A hw verzió nagyon nem mindegy egyébként, a 7.0 teljesen más belülről (más processzor, kevesebb memória), mint az elődei. (Ezért is sz*rabb, mert azokra lehetett spéci linux alapú fw-t tenni.)

Az van. 7.0 ver s 7.1 es firmware van hozzá. Én nem érzem h akármiben is szar lenne azon kivűl h mindig ledobja a laposom vlmért-.-

Cobra

Nem lehet, hogy azért, mert nem megfelelő fw van benne? Ha egyszer az van ráírva, hogy 7.0-s, akkor annak a fw-jét is kellene belerakni...

Alkyra

Quote from: Cobra on 2008-01-26, 00:07:09
Nem lehet, hogy azért, mert nem megfelelő fw van benne? Ha egyszer az van ráírva, hogy 7.0-s, akkor annak a fw-jét is kellene belerakni...

Nem raktam fel más firmwaret a vásárlás óta. Ez volt benne alapból.

Fazék

nincs valakinek elfekvőben egy 10-20 GB-os vinyója? :D

illetve korábbi kérdésünk: van valakinek nem használatban lévő 5 centis ventije? egy ősrégi geforce1-es kártyára menne a hűtőbordába csavarozva brutális módon.
a jelenlegi sajnos picit megmakacsolta magát és még sosem volt szerencsém a szétkapás+olajozás kombóval. danke

kikuchiyo

Na várj. Elfekvő vinyók:

Van egy 170? megás, elvileg jó.
Van egy 4 gigás, rosszul érzékeli a méretét, és zörög, mint egy madarat nyelt sugárhajtómű, de azért még működik.
Van egy 40 gigás, amin a régi rendszerem van, elvileg jó.
Van egy 80 gigás, amin a Zsigától lejmolt filmek vannak, sajnos csak PIO-ban hajlnadó olvasni, bár ez lehet, hogy a vacak kivehető fiók miatt van.
és van egy 160-as, ami úgy néz ki, nem jó, bár ki tudja.

Melyik kell? :D

Xzone

Quote from: Fazék on 2008-01-27, 01:41:36
illetve korábbi kérdésünk: van valakinek nem használatban lévő 5 centis ventije? egy ősrégi geforce1-es kártyára menne a hűtőbordába csavarozva brutális módon.

Hmm, szerintem van valahol egy geforce 2-es kártyám. Csak az a baj vele, hogy Miskolcon van, és oda nem megyek vissza csak Feb. 2-a után (és ott is maradok pár napra). De ha tudsz addig várni, akkor a tiéd.

Fazék

há' egy kis áprójuk lenne-é még a tiszteltes uraknak szegény rendszergázda számára netán? :D

kiku: köszönöm a fölajánlást, de vhol a 10-20 közötti kéne, 40 már nem kicsit overkill és akkorát már nincs pofám lenyúlni :D
Xzone: nu az még magának is jól jöhet később, ki tudja merre sodorja az élet zavaros mocsara, de azért köszönöm a fölajánlást :)

Darkstar

nwa kiterjesztésű fileokat mivel lehet piszkálni? Leginkább az mp3ba történő konvertálás érdekelne. Mivel egy BGM nevű mappában vannak, gyanítom, hogy ezek háttérzenék, és nagyon kéne közülük 1.
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Manitu

Mivel 5 kiterjesztés-adatbázisban nem volt benne, ezért erős a gyanum, hogy maximum hexeditorral.

Darkstar

Igen, ezért kérdeztem. Még a google sem segített. :)
Cool. Mindenesetre találtam egy torrentet, amiben talán benne van. Mindensetre köszi!
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Dreamcleaver

Nvidia forceware driverrel kapcsolatban kéne segítség. a 163.xx verzió óta új "minden funkciót egyesítő" kontrolpanel van, ami természetesen sz@r. Megint előjött egy régi gondom. Szeretem, ha különböző felbontásokhoz külön be tudom állítani a kívánt refresh rate-t. De most csak az épp aktuálisan használthoz tudom. Tehát ha pl a desktop 1024x768-ban van, akkor annak be tudom állítani hogy 100 Hz legyen, de ha mondjuk egy játék fullscreenen bevált 640x480-ba, akkor a refresh rate beakad 59-60 Hz-be is majd kifolyik a szemem. Régebben NVTweak-et használtam a driverben rejtett opciók előhozására, de ezekkel az új driverekel nem működik. Tudok valami progit javasolni? Vagy csak valami regeditálással lehet ezt megoldani? Előre is kösz.

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Cobra

Nem tudom Nvida-val működik-e, de MultiRes, vagy ha még fejlesztik, akkor Refeshforce.

Dreamcleaver

Kösz, ezeket majd megnézem. Senki másnak nincs ez a problémája nVidiával? Pl ha egy régi játékot játszotok 640x480-ban fullscreenen?

over every mistake
You just keep on trying
- GLaDOS

Zsiga

Quote from: Dreamcleaver on 2008-01-29, 02:10:08
Kösz, ezeket majd megnézem. Senki másnak nincs ez a problémája nVidiával? Pl ha egy régi játékot játszotok 640x480-ban fullscreenen?
TFT, 60Hz-re lett kitalálva. :)
Egyébként a RefreshLock/RefreshForce működik, amíg CRT-m (is) volt addig azt használtam.

Dreamcleaver

:merci: Ez a RefreshLock müxik és még én is tudom kezelni.  :D Mostmár nézegethetem a hentai CG-ket fullscreenen.  :haha:

over every mistake
You just keep on trying
- GLaDOS

White SeeD

Sikerült összeszednem egy brazil nyelvű xp + s2-t.
Ezt valahogy át tudom rakni magyar nyelvűre, vagy le kéne tölteni valamit hogy magyar legyen?
Bár az english is jó lenne, csak a süket Brazilok hozzánk hasonlóan minden országot lefordítottak, így elég nehézkes bármit is összehozni.
edit: Területi beállításoknál hiába állítom be hogy hungari, hungaros, látszani látszik, hogy magyar mértékegység miegymás, de a nyelv marad brazil :mad:
Eredeti windóz 7 aktiválások száma: 6

Cobra

:lul:
Sajnos nem tudod a nyelvet megváltoztatni. Magyar XP-t nemzetközi trackeren nem fogsz találni csak reges magyaron.

Member

Keress valami olyat, hogy Inglês

White SeeD

Shit, valahogy sejtettem, hogy nem fog menni.
Amúgy inglésből alig van 8 féle benne :smile:
Magyar xp nemzetközin tényleg nincs, pedig áttúrtam jópárat.
Well, akkor marad a linux. Bár kétlem hogy oktatás nélkül bármit is tudnak majd csinálni a "kollegák" Oktatni meg csak jövő héttől tudok....
Vagy feltételezzem jóhiszeműen, hogy átlagon aluli windózjúzernek menni fog a linux? :rolleyes:

Vagy szerintetek? Magyar nyelvű linux vs brazil nyelvű winfos? :D
Bár megpróbálom a hungarishe officot felerőszakolni rá, hátha az megy :D

Member

Akkor van olyan, hogy Inglês (Estados Unidos) vagy Inglês (Inglaterra)?

White SeeD

Jam, úgy sejtettem, hogy az UK féle az a (Estados Unidos) lehet, de azt is nagyban letojja. Újjraindúl, de ugyanúgy Bem-vindo :smile:
De jó ez, megy az office, a magyar billenytűzet, meg pár progi ami kell magyar.
Max telepakolom az asztalt parancsikonokkal, nehiogy eltévedjenek. :lazza:

Kuroi Tenshi

Quote from: White SeeD on 2008-01-30, 13:06:48
brazil :mad:
face-palm.jpg
legalább egy angolt töltöttél volna le... vagy elkéred vkitől a magyart...
vagy *gasp* megveszed az oem-verziót.

Quote from: White SeeD on 2008-01-30, 14:12:25
Jam, úgy sejtettem, hogy az UK féle az a (Estados Unidos) lehet, de azt is nagyban letojja.
nem beszélek spanyolul, de ide lerí róla, hogy az United States, nem pedig
United Kingdom.

Selmo

A tökéletesség unalmas.

White SeeD

Baggio

azt szeretném megtudni, hogy egy mkv file-ból hogy lehet a sub-ot kivarázsolni srt formátumba
valaki tudja esetleg?

Zsiga

Quote from: Baggio on 2008-01-31, 01:17:01
azt szeretném megtudni, hogy egy mkv file-ból hogy lehet a sub-ot kivarázsolni srt formátumba
valaki tudja esetleg?
mkvtoolnix része az mkvextract, amihez találsz mkvextract GUI néven GUI-t ha rákeresel. :) Ez gyönyörűen kiszedi belőle. Hogy milyen formátum lesz az attól függ hogy mi van benne, ez csak szétszedi, nem alakít rajta semmit.