Help Topic Hardver/Szoftver

Started by Nakahara, 2002-11-13, 20:06:43

Previous topic - Next topic

Próféta

Quote from: Meske on 2008-11-29, 15:21:14
Nekem amúgy a legújabb, a 3.0-ás verzió van.
Most kipróbáltam azzal is, simán megy.

Member

Quote from: Moha on 2008-11-30, 01:18:33
Btw, a korábban említett laptop mentés: benyomtatm a hdd és átcopyztam a cuccokat, csak arra nem számítottam, hogy az egyik user saját használatba vette a fájlokat és titkosította... Persze így nem tudtam átmásolni őket, kínlódni meg nem fogok vele, szóval mondtam a tulajnak, hogy "sorry". Amúgy is, másfél giga rap zene... nem túl nagy kár érte :D
Egyik haver elég gyorsan talált linux alapú winXP feltörőt, de nehogy már a te dolgod legyen az ilyesmi. :)
1,5 giga nem is sok, nekem a metál mappa 11,5.

TurboK

Tudtok ajánlani jó lcd monitort 30e körül? Nem bánnám ha találnék olyat ami 90 fokban elforditható (tate shooternek).

Quote from: Member on 2008-11-30, 13:49:08
1,5 giga nem is sok, nekem a metál mappa 11,5.
Nálam a chipzene mappa 3000+ fájl (jelenleg az Edge of Disgrace zenéje megy, retúrban reggel óta).

Jó lovag, velünk tartasz-e Camelotba a kerekasztal lovagjai közé?

http://www.saunalahti.fi/cse/foobar2000.php target=_blank>http://web.axelero.hu/fka2636/dwnld_fb2k.png>

Cobra

30e-ért jót nem kapsz, csak középkategóriás TN+ -t, ami ugye minden, csak nem jó.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Moha

Quote from: TurboK on 2008-11-30, 22:38:11
Tudtok ajánlani jó lcd monitort 30e körül? Nem bánnám ha találnék olyat ami 90 fokban elforditható (tate shooternek).
Hehe... az enyémet használtan 29ezerért vettem. Belinea 18"-os, IPS paneles, hangszórós, állítható magasságú és pivot-os (azaz forgatható). Ha esetleg érdekel, utánanézek, mert volt még pár ugyanilyen a boltban (igaz, ezt még nyár elején vettem).
Az viszont tény, hogy 30 alatt újonnan csak gagyi TFT-t kapsz. A TN paneleknek elég vacak a színük, persze ezt addig nem veszed észre, míg össze nem hasonlítod egy CRT-vel vagy egy jó PVA/MVA/IPS panellel...

chilip

mai n00b kérdés:
miért van az hogy egyre lassabban tölt be indításkor a víruskereső? régen csettintésre ment és ilyen mértékű lassulást nem indokol a frissítések sem (már ha attól lassul egyáltalán). Regcleanerrel pucoltam winfos-t. egyéb ötlet?

Cobra

Másik víruskereső használata? Töredezettségmentesítés?
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Kvikveg

Nos, rokonnak kiirta a gep, hogy "NTLDR missing", es nem indul el a Windows. Sejtelmem sincs melyik Win van nekik.
Azt mondta, hogy a kepek konyvtarjat torolte. Kovetkeztetes: 80%, hogy nem torolt le olyat amit nem kellett volna.
Valakinek volt mar ilyenje? Netet is meg fogom nezni, de holnap minel kevesebbet akarok szivni.
A telepitoCD elvileg megvan.

Memo(munkahelyen vagyok, ide irom amit talalok, hogy otthon aztan tovabb nezegessem):
[spoiler]telepitő CD be, repair console,
MAP parancsal meg lehet nézni a cd meghajtó nevét
copy "CD meghajtó neve":\i386\ntldr c:\

copy "CD meghajtó neve":\i386\ntdetect.com c:\
és már megy is[/spoiler]
http://www.tinyempire.com/notes/ntldrismissing.htm
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

TurboK

Vistánál a telepitő cd meglepő mennyiségű hibát ki tud javitani, xp alatt talán parancssorban van fixmbr parancs, vagy hasonló.

Jó lovag, velünk tartasz-e Camelotba a kerekasztal lovagjai közé?

http://www.saunalahti.fi/cse/foobar2000.php target=_blank>http://web.axelero.hu/fka2636/dwnld_fb2k.png>

Selmo

Egész pontopsan fixboot. Az MBR nem hiszem, hogy sérült volna.

A tökéletesség unalmas.

Moha

Quote from: Selmo on 2008-12-01, 16:29:56
Egész pontopsan fixboot. Az MBR nem hiszem, hogy sérült volna.
Én egy helyen sokat szívtam ezzel. Volt egy gép, kicsit lassú, NOD32 vírust jelzett, de persze kiírtani nem tudta. Nosza, végigküldtem rajta egy DrWebet, ami talált egy rootkitet az MBR-ben, és ki is lőtte. Eredmény: innentől kezdve a rendszer nem bootolt, "missing NTLDR". Fixboot, fixMBR, NTLDR másolás, semmi.
Mint utólag kiderült, a rootkit szépen elrejtette a egyik particiót, és miután ki lett takarítva, a particiót sem látta már a gép. De mit összekínlódtam, mire rájöttem, hogy mi a helyzet... :ejj:

Kvikveg

Megegy kerdes: hogyan lehet a leggyorsabban megallapitani, hogy milyen Win van felrakva?
Tippre talan Vista, de az biztos, hogy az ujfajta balfelul zselesgombos Word van rajta.
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Xzone

Quote from: Kvikveg on 2008-12-02, 08:14:27
Megegy kerdes: hogyan lehet a leggyorsabban megallapitani, hogy milyen Win van felrakva?
Tippre talan Vista, de az biztos, hogy az ujfajta balfelul zselesgombos Word van rajta.

Vezérlőpult->Rendszer?

Kvikveg

Quote from: Xzone on 2008-12-02, 08:17:36

Vezérlőpult->Rendszer?
:ejnye: Ahhh, olvass feljebb. Nem bootol.  :comp:

Moha

Ha olvasni tudod a rendszerkötetet, akkor mondjuk boot.ini nyomravezethet. :)
(arra figyelj, hogy rejtett és system file, tehát esetleg nem látod egy sima helyreállító konzolból)

Darkstar

Nézd meg a könyvtárszerkezetet (parancssorig csak eljut a rendszer, ha máshogy nem, bootCD). Prevista volt doc&settings folder, vista alatt users van.
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Zsiga

Win7 is lehet ennyi erővel, ugyanaz a könyvtárszerkezete, az újfajta Word meg felmegy XP-re is. Boot.ini meg nincs Vista és W7 alatt.
Egyébként a Vista install-DVD pl. megmondja hogy milyen oprendszer van telepítve (a partíciólistánál mindegyik mellett ott van hogy van-e rajta oprendszer és ha igen milyen).

Darkstar

Quote from: Zsiga on 2008-12-02, 15:19:05
Win7 is lehet ennyi erővel, ugyanaz a könyvtárszerkezete, az újfajta Word meg felmegy XP-re is.
Jogos, de szerinted erre mekkora az esély? :)
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Zsiga

Quote from: Darkstar on 2008-12-02, 15:54:39
Quote from: Zsiga on 2008-12-02, 15:19:05
Win7 is lehet ennyi erővel, ugyanaz a könyvtárszerkezete, az újfajta Word meg felmegy XP-re is.
Jogos, de szerinted erre mekkora az esély? :)
Hát, nálunk pár héten belül 40% lesz a W7-es gépek aránya... :)

Kvikveg

Ha van egy szokasos bootfloppym, a Fixboot, fixMBR parancsok mennek, vagy ahhoz meg valami kellene a floppyra?  :zomg:
XP alatt keszitett bootfloppyrol eljatszott ilyesmi milyen valoszinuseggel mukodik masik Windowson? (Ami XP vagy NT, vagy hasonlo - nem Vista vagy oskovulet, mint 98)

Selmo

XP-hez van bootfloppy? Beteszed a cd-t, helyreállító konzolt indítasz és ott adhatod ki ezeket a parancsokat.

A tökéletesség unalmas.

Kvikveg

Quote from: Selmo on 2008-12-02, 17:34:46
XP-hez van bootfloppy? Beteszed a cd-t, helyreállító konzolt indítasz és ott adhatod ki ezeket a parancsokat.
Erdekes. En betettem a CDmet, mert most a ghostolasnal volt gondom, es nem lattam sehol helyreallito konzol opciot. Persze lehet, hogy en vagyok a bena. Mert ugyanezzel mar helyreallito telepites vagy mit mar csinaltam (a'la rantsuk ki alola az alaplapot).

motifator

Sok ilyen-olyan tört windows cd-n nincs helyreállító konzol. Keresni kell egy olyat, amin van :)
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

Kvikveg

Quote from: motifator on 2008-12-02, 18:14:05
Sok ilyen-olyan tört windows cd-n nincs helyreállító konzol. Keresni kell egy olyat, amin van :)
Nem tort, eredeti az enyem is. Rokonen meg is talaltam, de megszivtam. Moha segitett, de igy sem sikerult feleleszteni.
Valamit jo alaposan letorolhetett. :/
Es Vistara keszultem, erre XP CDt talaltam, hehe.

Azt hiszem a GRUBbal nem lesz jo a jovoben a kapcsolatunk. Egy rohadt CDrol bootolast sem konnyu elintezni vele. Floppyrol, HD megfelelo reszerol meg elmegy. Nade CD? Hat meg mit nem?!

Gewin

Üdv!

Érdeklődni szeretnék, hogy a VLC player-ben-amit sokak ajánlására elkezdenék használni-van e lehetőség arra, hogy a feliratot a képernyőn "levigyem"? (Van a filmnek lent és fent egy-egy fekete sávja ,és oda szeretném vinni. Bs playerrel simán megy, de az meg kiakad mkv formátumtól)Amit próbáltam már, de nem segített: a beállításoknál volt egy ilyen felirat pozíciójának kényszerítése, na oda próbálgattam beírni, de akármilyen számot/mértéket adtam meg, meg sem mozdult.... :bruhuhu:
Köszönöm előre is.

NLZ

MPC-t is kipróbálhatod, az felhasználóbarátabb, mint a VLC. :)
[reserved]

kikuchiyo

Quote from: Kvikveg on 2008-12-02, 23:34:19
Quote from: motifator on 2008-12-02, 18:14:05
Nem tort, eredeti az enyem is. Rokonen meg is talaltam, de megszivtam. Moha segitett, de igy sem sikerult feleleszteni.
Valamit jo alaposan letorolhetett. :/
Es Vistara keszultem, erre XP CDt talaltam, hehe.

Azt hiszem a GRUBbal nem lesz jo a jovoben a kapcsolatunk. Egy rohadt CDrol bootolast sem konnyu elintezni vele. Floppyrol, HD megfelelo reszerol meg elmegy. Nade CD? Hat meg mit nem?!

Mi köze a GRUB-nak a CD-ről bootoláshoz?
A BIOS-ban állítsd be, hogy először a CD-t nézze és arról próbáljon bootolni.
(Kivéve ha paranoid vagy, és nem akarod, hogy illetéktelenek csak úgy cd-ket bootolgassanak a gépeden...)

epszilon perc guglizás után:
http://cutecomputer.wordpress.com/2006/10/10/boot-cdrom-through-grub/

Ha jól értem, az a probléma (egy része), hogy a gépnek látnia kell, illetve fel kell ismernie a cd-meghajtót, és ez nem triviális. Vagy mi. Your mileage may vary.

Vagy te egy olyan boot cd-t akarsz készíteni, amin GRUB van? Az egy másik probléma.
Failure is the default option

Kvikveg

Nem, az volt a baj, hogy BIOSban hiaba valasztottam ki, a GRUB tett ra magasrol. GRUBbol meg nem lehetett kivalasztani. Ja es a linux particiomat ha elinditottam, ugy ahogy van elizelta a GRUBot, tehat inditasnal csak azt lattam, hogy GRUB GRUB GRUB GRUB ... eljen a ghostolas regi ghosttal. :/ Szoval inkabb a kard utan nyultam eme gordiuszi csomonal.

DVDrol lehet bootolni?
Illetve ha igen, akkor a Nero-ban a bootDVDt kellett volna kivalasztanom? (Amikor azt valasztottam meg 2 slave volt 1 kabelen, ergo fekete kepernyo hehe.) Volt egy iso fileom, de hozza akartam meg rakni eztazt. Sosem csinaltam meg bootCD/DVD-t.  ^^"

Kene vennem irhato CDt... pff... nincs kedvem a Moszkvaig elmenni. Kalvinnal/Astorianal van valami lelohely?

Selmo

Persze hogy lehet, és igen, ha nem bootdvd-ként írtad ki, akkor az nem fog bootolni. Ha ilyen bootdvd-t akarsz szerkesztgetni, vagy belenyúlni az ISO-ba, akkor ajánlom az UltraISO-t hozzá.

A tökéletesség unalmas.

kikuchiyo

Quote from: Kvikveg on 2008-12-03, 20:18:43
Nem, az volt a baj, hogy BIOSban hiaba valasztottam ki, a GRUB tett ra magasrol.

Ilyen nincs.

Ha te kiválasztod a BIOSban, hogy a CD-ről bootoljon először (a 200x óta készült alaplapok mind tudják ezt, ahol x kis egész szám), akkor a gép először a CD-hez fog nyúlni, és addig hozzá se ér a merevlemezhez, amin a GRUB van, amíg meg nem bizonyosodik, hogy a CD nem bootolható.

Kicsit túlszenveded szerintem ezt a Ghostolást... :/
Failure is the default option