Help Topic Hardver/Szoftver

Started by Nakahara, 2002-11-13, 20:06:43

Previous topic - Next topic

Kvikveg

Mostanaban olvasok egy bejegyzest, rajovok, hogy Zsiga-stilusu, aztan meglepodve tudatositom, hogy igen, ez az ava Zsigahoz tartozik. Mar nem eloszorre csinalom ezt.  ^^"
(Le ne csereld!)
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Zsiga

Quote from: Kvikveg on 2008-12-09, 17:20:35
Mostanaban olvasok egy bejegyzest, rajovok, hogy Zsiga-stilusu, aztan meglepodve tudatositom, hogy igen, ez az ava Zsigahoz tartozik. Mar nem eloszorre csinalom ezt.  ^^"
(Le ne csereld!)
1-2 napja cseréltem le, majd karajcsont vagy szilveszter után megy vissza a régi valószínűleg, szóval ne szokd meg nagyon. :)

Btw.
Zsiga-stilusu
:lol:

Ramiz

Quote from: Zsiga on 2008-12-09, 18:39:52
(Le ne csereld!)
1-2 napja cseréltem le, majd karajcsont vagy szilveszter után megy vissza a régi valószínűleg, szóval ne szokd meg nagyon. :)

Btw.
Zsiga-stilusu
:lol:

= nemcsak sérti a fórum összes szabályát, trágár, sértő, off és flame-szagú,
de még tartalmilag is hülyeség. :__devil:
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

kikuchiyo

smell of trolling in the evening, love, etc.
Failure is the default option

Kvikveg

Mai talalos kerdesunk.
Tegnap a Windows Media Player 11-gyel le tudtam jatszani a Batman The Dark Knight-ot.
Ma kozli, hogy a szukseges kodek ervenytelen.
WTF?  :uzi:

Viszont a Media Playerhomecinema most viszi. Megyek fobe lovom magam. *hiszterikusan rohog*
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Zsiga

Quote from: Kvikveg on 2008-12-09, 22:41:41
Mai talalos kerdesunk.
Tegnap a Windows Media Player 11-gyel le tudtam jatszani a Batman The Dark Knight-ot.
Ma kozli, hogy a szukseges kodek ervenytelen.
WTF?  :uzi:
= Ideje lenne kidobni a Windowsodat és feldobni egy újat. :)

Ramiz: Kikérem magamnak, tartalmilag rendben van. :D

NLZ

A DVD-t? Pedig annak sima mpeg2 kodek van, ha az hiányzik, az gáz. :D
[reserved]

Kvikveg

Quote from: NLZ on 2008-12-09, 22:52:06
A DVD-t? Pedig annak sima mpeg2 kodek van, ha az hiányzik, az gáz. :D
Elotte az Emma-t lejatszotta no comment. A DVDvel nem lehet valami?

TurboK

Quote from: NLZ on 2008-12-09, 08:41:00
De MPC HC hardwarees dekódolása nem tud olyanokat kezelni, mint ffdshow.
h264/vc-1-et kezel, másra nem is kell (pontosabban: minden másra ott van az ffdshow).

Quote from: Zsiga on 2008-12-09, 16:59:50Feltelepítettem és használtam. ::)
Első hiba. Egy exe az egész, bemásolod, nem kell telepiteni. ::)

QuoteA felesleges szemét a beépített dekóder-halom. Illetve elnézést, nem beépített hanem belegányolt, többek között épp ezért instabil az egész.
Használsz Nerot? Mert az beregisztrál suttyomban egy pár directshow filtert, ami miatt igenis instabil egy rakat médialejátszó. Nálam ez okozta a DVD fagyást mpchcben, meg minden más fagyást WMPben. Lehet hogy ez a ludas, és nem az mpchc.

A beletett filterek meg lekapcsolhatóak, legtöbbjük alapból az ffmpegből származik.

QuoteVSFilter meg azért, mert a régi MPC-ben egy három éves build van (a VSFiltert se Gabest írja már btw.) aminek sokmindennel akadnak gondjai
Erre nem tudok mit mondani, soha semmi feliratos problémám nem volt, egy bugról HALLOTTAM amit a vsfilter jobban kezel, de ott és csak a vertikális pozicióban van kis eltérés, semmi olyan ami olvashatatlanná tenné.
MPCHC valóban frissitette a felirat kezelést, changelogban az van hogy beletették a guliverkli2 fejlesztéseit - azaz a vsfilter frissitését (mellesleg azt is három évig nem fejlesztették).

Tudsz mutatni olyan videót ahol konkrétan hibás a felirat, kiváncsi vagyok rá.

QuoteA jelenleg a neten elérhető nagyfelbontású AVC videoanyagot tartalmazó releasek jó esetben fele DXVA-kompatibilis, vagyis minden második filmnél kitörölheted a segged a hardveresen dekódoló videokártyáddal.
kb 50 hd filmem van lementve, abból majd az összest viszi a videokártyám. Nemtom hogy csak mázlim volt e vagy sem, de mostani ujabb ripek szinte állandóan működnek, egykét régi hdtv ripem van csak ami nem megy. (egyébként épp itt az ideje hogy listába szedjem hogy melyik kompatibilis és melyik nem, ha akarod holnap csinálok róla részletes statisztikát - ebben viszont csak a lementett cuccom lesz benne, nem az amit leszedek-megnézek-letörlök)

QuoteArról nem is beszélve, hogy fogyasztásban/hőtermelésben és zajban is jobban jársz ha egy modern processzorral dekódoltatod a videódat és nem az áramzabáló VGA pörög maxon, üvöltő ventilátorral. Egy AGP-s DXVA-képes videokártya árából pedig kijön egy komplett C2D konfig-alap (lap+proc+ram)...
Rég néztem Core 2 árakat de 25e alatt szerintem nemigen raksz ki c2d lap+proci+ram kombinációt (ha igen, akkor az vagy használt, vagy nagybácsi hozza nagykeráron - ja, és ehhez még plusz kéne videokártya, nem?). Annyiból meg bőven kijön egy Radeon 3450, de akár egy 3650 is, és mindkettőben van UVD támogatás videókhoz. Nekem radeon 3650esem volt sokáig, bitang jó kártya, filmeket (is) nagyon jól vitt.

Fogyasztás/zaj/hőtermelésről: a két kártya amit mondtam kevesebbet fogyaszt mind a legtöbb core 2, feltéve hogy nem laptop processzorra gondolsz. Zajról annyit hogy van passzív bordás verziója a kártyáknak, ha ilyet nem találsz (olcsón), akkor meg 3000ft egy Arctic Cooler Accelero S2 vga borda (ami állitólag jobban hűt mint sok gyári venti).

Jó lovag, velünk tartasz-e Camelotba a kerekasztal lovagjai közé?

http://www.saunalahti.fi/cse/foobar2000.php target=_blank>http://web.axelero.hu/fka2636/dwnld_fb2k.png>

NLZ

Quote from: TurboK on 2008-12-10, 01:53:31
Quote from: NLZ on 2008-12-09, 08:41:00
De MPC HC hardwarees dekódolása nem tud olyanokat kezelni, mint ffdshow.
h264/vc-1-et kezel, másra nem is kell (pontosabban: minden másra ott van az ffdshow).
Nem fogalmaztam tisztán. Szal ha hardware-es dekódolás van, akkor már nem tudja a videókari visszaküldeni a jelet a gépnek, hogy aztán utólagosan lehessen effektelni (Levels, Sharpen, Noise, Postprocessing, stb). Vagyis a dekódolás és a renderelés között nem lehetnek szűrők. Így pl vsfiler se megy vele.
Meg igazából akinek már DXVA kártyája van, annak a prociját sem tudja annyira leterhelni egy ilyen videó. Ha úgy 5 éve lett volna DXVA, akkor mindjárt más lenne a helyzet.

Egyébként jó progi a MPC-HC idővel le fogja váltani a sima MPC-t, pl Vistán jobb a MPC-HC a EVR renderelés miatt. De asszem DXVA csak VMR9 rendereléssel megy.

Egyébként itt egy kis tanulmányozás a feliratozókkal.
http://ranpha.wordpress.com/ffdshow-post-processing-high-resolution-soft-subs-for-anime-materials/
[reserved]

TurboK

Pixelshader effektek hiba nélkül mennek hardveres dekódolás mellett.

Nagyon szőrszálhasogatás az az oldal amit belinkeltél, a sharpen filter volt az egyetlen amin szabad szemmel láttam hogy máshogy néz ki. A többin ki kellet nagyitanom a képeket - nem hiszem hogy mozgásban lévő filmben bárki észreveszi a különbséget. Feliratok tényleg máshogy néztek ki, de felhúzott minőségnél nagy különbség nem volt egyiknél sem (és most komolyan, az a szempont hogy hány pixelből áll egy rózsaszín kézírásos betűtipus?).

Jó lovag, velünk tartasz-e Camelotba a kerekasztal lovagjai közé?

http://www.saunalahti.fi/cse/foobar2000.php target=_blank>http://web.axelero.hu/fka2636/dwnld_fb2k.png>

Darkstar

Hm. Az eset Smart Security-nél már nem működik a havonta újtatelepítős móka? Nem akar frissíteni a szemét.
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Kvikveg

Quote from: Darkstar on 2008-12-10, 15:00:50
Hm. Az eset Smart Security-nél már nem működik a havonta újtatelepítős móka? Nem akar frissíteni a szemét.
Nekem tegnap este frissitett. De nalam napi frissites van beallitva.

Selmo

http://www.demonoid.com/files/details/1586725/18943100/

A tökéletesség unalmas.

Moha

Quote from: NLZ on 2008-12-09, 01:13:28
Esetleg azt is csinálhatod, hogy AnyDVD-vel, vagy valami más módon beállítod a DVD pörgetés sebességét egy alacsony fokozatra, úgy már nem lesz zavaró.
Quote from: Én on 2008-12-09, 00:56:45
Quote from: kikuchiyo on 2008-12-09, 00:52:22
Quote from: Kvikveg on 2008-12-09, 00:42:55
Csak makacs, mint az oszver. XD
Ne tudd meg, ezt elsőre minek olvastam.
Sőt, én egész eddig úgy olvastam...
+1
+1
Megnyugodtam, hogy nem csak én. :D

Btw, hogy on is legyek: virtual machine programnak mit ajánlotok? Vmware vagy valami más?

Dreamcleaver

Quote from: NLZ on 2008-12-10, 02:03:26
Egyébként itt egy kis tanulmányozás a feliratozókkal.
http://ranpha.wordpress.com/ffdshow-post-processing-high-resolution-soft-subs-for-anime-materials/

A "Beyond this wind" feliratú képpár melyik animéből van?  :D

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Cloud

Hm.Nekem frissít rendesen. Csak figyelnem kell hogy mikor jár le, mert trial verzió. (ha jól számolom még 39 év és 11 hónap van hátra míg lejár trial-om :D  )

Fazék

kéne itthoni használatra valami jó fekete-fehér lézernyomtató. igazából egyelőre utána se néztem mik a lehetőségek és milyen áron, de ha van megbízható jó tippetek, szívesen várom. a lényeg természetesen, hogy ne legyen méregdrága a toner bele, és ne is kelljen túl gyakran cserélni/utántölteni.
főleg csak apeh papírokat illetve dos-os könyvelési papírokat nyomtat anyu, szóval úgy érzem színesre nem igazán van szükségünk.

Próféta

Quote from: Moha on 2008-12-10, 19:29:35
Btw, hogy on is legyek: virtual machine programnak mit ajánlotok? Vmware vagy valami más?

Desktop virtualizáció? Windows vagy egyéb a host masina? Fizetősért fizetnél, krakkolnád, vagy inkább alternatíva?
Amúgy nem fogok tudni minden kombinációra értelmes választ mondani, mert messze nem volt tapasztalatom az egész termékkínálattal, csak gondoltam fontoskodok egyet :)

Moha

Quote from: Fazék on 2008-12-10, 22:55:06
kéne itthoni használatra valami jó fekete-fehér lézernyomtató. igazából egyelőre utána se néztem mik a lehetőségek és milyen áron, de ha van megbízható jó tippetek, szívesen várom. a lényeg természetesen, hogy ne legyen méregdrága a toner bele, és ne is kelljen túl gyakran cserélni/utántölteni.
főleg csak apeh papírokat illetve dos-os könyvelési papírokat nyomtat anyu, szóval úgy érzem színesre nem igazán van szükségünk.
Szerintem nézz szét olyan helyeken, ahol használt cuccokat árulnak. Én nemrég vettem egy Samsung lézert egy olyan boltban, ahol nagyrészt márkás használt gépeket és monitorokat árulnak. Használt, amolyan németből behozott, irodából kikerült darab. 6600 HUF volt. Kicsit piszkos, de rendesen működik és szépen nyomtat. Az eredeti toner elég drága bele, de elvileg 3-4 ezerért töltik.
Quote from: Próféta on 2008-12-10, 23:10:03
Desktop virtualizáció? Windows vagy egyéb a host masina? Fizetősért fizetnél, krakkolnád, vagy inkább alternatíva?
Amúgy nem fogok tudni minden kombinációra értelmes választ mondani, mert messze nem volt tapasztalatom az egész termékkínálattal, csak gondoltam fontoskodok egyet :)
A host egy windowsos gép, ha egy mód van rá, ingyenes cucc kellene. Csak egy normális PE boot CD-t akarok összerakni, és azon tesztelném.

kikuchiyo

Ugye ma van Update Tuesday, a Windows Update le akar nyomni öt frissítést a torkomon.

Hol lehet utánanézni, hogy pontosan mit is javítanak ezek, és milyen exploit van hozzájuk?
(A nyilvánvaló support.microsoft.com-on kívül, de ott nem túl bőbeszédűen írják le.)

Zsiga

Quote from: kikuchiyo on 2008-12-11, 00:06:27
Ugye ma van Update Tuesday, a Windows Update le akar nyomni öt frissítést a torkomon.

Hol lehet utánanézni, hogy pontosan mit is javítanak ezek, és milyen exploit van hozzájuk?
(A nyilvánvaló support.microsoft.com-on kívül, de ott nem túl bőbeszédűen írják le.)
Jobbgomb a frissítésen, Részletek, azon belül meg További infók link elvisz a frissítés TechNet-es oldalára, ott szerintem egész részletesen le van írva mit csinál. Pl. az első: http://www.microsoft.com/technet/security/bulletin/ms08-076.mspx
Ha erre gondoltál, ennél bőbeszédűbben nem fogsz róla információt találni, legalábbis nem itt a fórumon fogsz találni olyan embert aki többet tud ennél.

kikuchiyo

Ja, a TechNetes linken viszonylag részletesen le van írva, de én pl. megnéztem volna egy olyan WMF fájlt, amiről a ms08-071 szól :D

Próféta

Quote from: Moha on 2008-12-10, 23:59:46
A host egy windowsos gép, ha egy mód van rá, ingyenes cucc kellene. Csak egy normális PE boot CD-t akarok összerakni, és azon tesztelném.
A VmWare nagyon jó cucc, de tudomásom szerint a desktop virtualizációban ami legálisan ingyenesen elérhető, az csak a Player, amivel csak kész VM-et tudsz futtatni (pl. netről leszedett virtual appliance-okat), azt is elég korlátozottan. Van 3rd party tool a kiegészítésére, .vmx gyártásra, stb, csak innentől bonyolódik és ingoványosodik a dolog.

Ajánlom kipróbálásra a Microsoft Virtual PC-t vagy a Sun VirtualBox-ot. Mindkettőben tudsz szűz (esetleg plusz vinyó image-ek) gépre CD-ről telepíteni, gondolom ez megfelel PE tesztnek. Nekem az MS termékkel van némi tapasztalatom, teljesen kielégítő volt a teljesítménye (mondjuk nem Crysis-ozásra).

Fazék

le kellene töltenem 93 file-t rapidshare-ről. tudtok ajánlani megbízható, spyware-mentes download manager-t ehhez? köszi.

szerk: a rapget megbízható? vagy van ennél jobb is?
szerk2: no igen, ezzel a rapget-tel már mikor legutóbb próbálkoztam vele, kb 1 éve, se tudtam rapidshare-ről letölteni semmit.
valaki tud segíteni a beállításában, vagy tisztességes programot ajánlani rapidshare.com-hoz? köszi.
szerk2.5: aham, szóval rapget csak a premium felhasználókon segít.
szerk3: nekiugrottam usdownloader-rel is. ezzel se jön, pedig ott van a file rapidshare-en.
mit kell állítani az alapbeállításokon, amin el lehet bukni a letöltést?

Kuroi Tenshi

kéne itthoni használatra valami jó fekete-fehér lézernyomtató.

itt egy hp laserjet 4L teljesít tizenéve szolgálatot -- megbízhatónak
megbízható, mert még mindig megy, míg az újabb nyomtatók ált.
már a leselejtezést sem érték meg; tonerje meg asszem tölthető

Fazék

Quote from: Kuroi Tenshi on 2008-12-11, 20:56:05
kéne itthoni használatra valami jó fekete-fehér lézernyomtató.

itt egy hp laserjet 4L teljesít tizenéve szolgálatot -- megbízhatónak
megbízható, mert még mindig megy, míg az újabb nyomtatók ált.
már a leselejtezést sem érték meg; tonerje meg asszem tölthető
nálunk is van itthon egy laserjet 4L plus, de hiába tisztítottam ki amennyire csak tudtam, így is vannak benne sötétebb sávok nyomtatáskor sajnos.
az lenne a legjobb (legolcsóbb), ha azt föl tudnám éleszteni, de vannak kétségeim

kikuchiyo

A nyomtatás az egyik dolog, amit nagyon tudok gyűlölni: az egyik legősibb probléma a számítástechnikában, hogy a digitális formában meglévő adatokat kézbe vehető, papíron olvasható formába kellene transzformálni - és mégis, hiába született tízezernyi megoldás az elmúlt pár évtized alatt, a nettó helyzet az, hogy mind szoftveres, mind hardveres oldalról a szívás az alapértelmezett viselkedés. Ha valamennyire működik, az már kész csoda.
A 4L az a kenyérpirító design? Azt nem szerettem, nálunk egy 5L halt meg egy-két év után.

Ha találsz bele (esetleg utántöltött) tonert, akkor esetleg érdemes lehet vele foglalkozni.

A rapidshites problémádra nem tudok kész megoldást; ha lenne időm, és rá lennék szorulva, megoldanám egy perl+wget kombóval. A kérdés persze, hogy mennyire sürgős. Mert ha nem, akkor mehetne a háttérben úgy, hogy mindig kivárja a szükséges időt a letöltések között. Ellenkező esetben meg lehetne szakítani a netkapcsolatot minden letöltés után és új IP-t kérni, de ez nem tudom, hogy feltűnne-e a szolgáltatónak egy idő után.

Fazék

Quote from: kikuchiyo on 2008-12-11, 22:33:43Mert ha nem, akkor mehetne a háttérben úgy, hogy mindig kivárja a szükséges időt a letöltések között. Ellenkező esetben meg lehetne szakítani a netkapcsolatot minden letöltés után és új IP-t kérni, de ez nem tudom, hogy feltűnne-e a szolgáltatónak egy idő után.
netszakításos dinamikus ip-trükközés engem nem érdekel különösebben.
csak annyi kéne, hogy ne manuálisan kelljen elindítanom a letöltéseket. a legjobb lenne egy program, amibe szépen bedobálom a letöltendő rapidshare url-eket, ő meg becsületesen mindig kivárja a szükséges időt és ha mondjuk hosszú napok alatt is, de idővel végez, beavatkozási szükséglet nélkül. :)