Offtopic

Started by Lt. Simoan Blarke, 2006-10-23, 21:38:47

Previous topic - Next topic

Zsiga

Quote from: minuszmiki on 2009-01-07, 04:36:42
Nincs. Azonnal hívd a mentőket!
Hajnali fél négykor mentőt hívni egy NLZ miatt? Hát van neked szíved? Szerencsétlen mentősöket felébreszteni ilyenkor... :ejj:

Xzone

Tud valaki itt a Műegyetem környékén non-stop gyorséttermet? Az Eker a Móricz körtérnél csak 4-ig van nyitva. Annál jobbat eddig még nem találtam sajna :(

Oh wow, GET

Én

Az mennyire normális, ha egy fog feketedik, de semmi rendelleneset nem érzek benne? Érdekes, mert mindig napi 2x mosok fogat, mindig is szinte tökéletes fogsorom volt a színét (cigi, kóla) eltekintve (nem én mondom, fogorvos :D ), úgyhogy nem értem, de nézem a tükörben, és az egyik hátsó fogam közepe már tök fekete, széle pedig szürkés. Megpiszkáltam fogpiszkálóval, nem éreztem semmit. Ami még furcsa, hogy a másik oldalon ugyanez a fog ugyanezt produkálja...
Vagy ez valami teljesen természetes dolog és én vagyok hülye négykor?

NLZ

Nekem is feketék a rágó fogaim mélyedései, de nem fájnak, szal nem lehet gáz. Fél évente egyszer picit sajog úgy egy fél napot, de jól megmosom akkor, aznap kerülöm a cukros és a savas kajákat/italok, aztán már másnapra el is felejtem az egészet, eszek/iszok, ahogy eddig. Mikor utoljára voltam kötelező sulis fogászaton, már akkor is ilyenek voltak a fogaim, akkor a nőci a bökős szarával megpiszkálta jó keményen, hogy megnézze, nem-e csak jól tűröm a fájdalmat, de miután konstatálta, hogy ez én biza nem érzem egyáltalán, egyszerűen továbblépett, nem is mondva semmit.
Szal amíg nem fáj, addig nincs gond. :)
[reserved]

Draconire

sirtomi

Rágó fogam közepén volt egy pici fekete pötty. Egyszer ráharaptam valami kajára és majdnem bepisiltem. Fúrás közben derült ki hogy belül már teljesen üreges volt. Tehát egy ilyen folt jelenthet rosszat is, akkor is ha nem fáj. Most átellenben pont ilyen a másik rágófogam, úgyhogy megyek is lassan fogdokihoz.

Kvikveg

Quote from: Zsiga on 2009-01-07, 04:39:35
Quote from: minuszmiki on 2009-01-07, 04:36:42
Nincs. Azonnal hívd a mentőket!
Hajnali fél négykor mentőt hívni egy NLZ miatt? Hát van neked szíved? Szerencsétlen mentősöket felébreszteni ilyenkor... :ejj:
:D

Quote from: sirtomi on 2009-01-07, 09:45:25
Rágó fogam közepén volt egy pici fekete pötty. Egyszer ráharaptam valami kajára és majdnem bepisiltem. Fúrás közben derült ki hogy belül már teljesen üreges volt. Tehát egy ilyen folt jelenthet rosszat is, akkor is ha nem fáj. Most átellenben pont ilyen a másik rágófogam, úgyhogy megyek is lassan fogdokihoz.
En is ez a tipus vagyok sajnos. Sot egyszer szurkult, talan potty is volt, aztan hopp letorott a sarka, de ez az volt amivel allandoan ragtam, es akkor meg nem voltam olyan lelkiismeretes fogmoso.
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

.Attila

Quote from: Én on 2009-01-07, 05:03:59
Az mennyire normális, ha egy fog feketedik, de semmi rendelleneset nem érzek benne? Érdekes, mert mindig napi 2x mosok fogat, mindig is szinte tökéletes fogsorom volt a színét (cigi, kóla) eltekintve (nem én mondom, fogorvos :D ), úgyhogy nem értem, de nézem a tükörben, és az egyik hátsó fogam közepe már tök fekete, széle pedig szürkés. Megpiszkáltam fogpiszkálóval, nem éreztem semmit. Ami még furcsa, hogy a másik oldalon ugyanez a fog ugyanezt produkálja...
Vagy ez valami teljesen természetes dolog és én vagyok hülye négykor?

Nekem is tökéletes fogsorom volt, max. barázdálódás volt. Anno a sorozási vizsgálatoknál csodálkoztak is, hogy egyetlen tömött fogam sincs.
Tavaly nyáron viszont elmentem fogorvoshoz, mely egyik alkalommal fogselyem szakadt két fogam közé és nem tudtam kipiszkálni. Szóltak, hogy ok, kiszedik, de van itt 3 szuvas fog, meg kéne majd csináltatni. Pedig nem fájt semmi, de azért inkább megcsináltattam.

Moha

Quote from: NLZ on 2009-01-07, 05:09:29
Szal amíg nem fáj, addig nincs gond. :)
Ezzel nem értek egyet.
Nekem például ugyanolyan vacak fogaim vannak, mint anyámnak, minden igyekezetem ellenére sorra mentek tönkre. Már volt 2 gyökérkezelt fogam (egy azóta kihúzva), kettő tömve, egy, aminek a fele letört és négyet húztak eddig. :frown:
Ellenben fájni szinte sosem szokott a fogam, többek közt emiatt is hanyagoltam sokáig a fogorvost, ami nem volt túl jó ötlet.
Még mikor az egyik fogam gyökere begyulladt, akkor is csak a pofám dagadt fel, de abszolút nem fájt. Nemúgy a kezelés, mert a gyulladt területen ugye nem hatott az érzéstelenítő. Az a kb. 10 perc életem egyik legrosszabb élménye volt...

Szóval szerintem még ha nem is fáj a fogad, de valami furcsát veszel észre rajta, irány a fogdoki, jobban jársz. Legfeljebb megnyugtat, hogy nincs semmi baj.

motifator

Én is azt mondom, hogy az ne nyugtasson meg, hogy nem fáj.
Nekem is letört egy kis darab az egyik fogamból, de semmi bajom nem volt vele, nem is fájt, ezért hanyagoltam a fogorvost. Nem azért mert utálnám a fogorvost, vagy valami, nem félek én tőle, nyomja be az injekciót, aztán azt csinál, amit akar. Szimplán lustaságból nem mentem el, valahogy nem sikerült időt szakítani rá.
Na azóta azt a fogat már gyökérkezelték, és még most is fogok menni pár alkalommal, hogy a többit is rendbetegyék. Valószínű, hogy ha azonnal elmegyek, akkor egy sima töméssel megúszom.
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

Kvikveg

Es ne felejtsuk el, hogy nem nonek ujra ki. :(
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Rounin

Már az etruszkok is találtak erre megoldást. :angyali:

Nakedape

asszem ideje elmennem fogorvoshoz...
Nothing About Culture Makes Sense Except in the Light of Evolution

NLZ

Nekem csak kiskoromban tört le az egyik alsó metszőfogam (már csontfog), na akkor majdnem beszartam a gyökérkezelés alatt. Na feltöltöm a telóm, azt csinálok képet a fogaimról, aztán megmonhatjátok, hogy nálatok is ugyan ez volt-e a kiindulási helyzet. :D

Zsiga, te meg bekaphatod.  :ejnye:
[reserved]

Én

Köszi a tanácsokat, akkor majd megnézetem :zomg:
Quote from: motifator on 2009-01-07, 13:49:26
Én is azt mondom, hogy az ne nyugtasson meg, hogy nem fáj.
Nekem is letört egy kis darab az egyik fogamból, de semmi bajom nem volt vele, nem is fájt, ezért hanyagoltam a fogorvost. Nem azért mert utálnám a fogorvost, vagy valami, nem félek én tőle, nyomja be az injekciót, aztán azt csinál, amit akar. Szimplán lustaságból nem mentem el, valahogy nem sikerült időt szakítani rá.
Na azóta azt a fogat már gyökérkezelték, és még most is fogok menni pár alkalommal, hogy a többit is rendbetegyék. Valószínű, hogy ha azonnal elmegyek, akkor egy sima töméssel megúszom.
Nekem már 8-10 éve le van törve egy kis darab egyik metszőfogamból, de a kezdeti fájdalmon kívül azóta se volt vele bajom hálisten, pedig fogdoki is látta :) Ahogy látom mázli...

pet

tud valaki egy módszert arra hogy tanulás közben ne lankadjon a figyelem? :D

NLZ

Tanulj valami érdekeset. :D
[reserved]

motifator

Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.

Én

Kezdj el nézni egy jó animét, és gondold azt, hogy most tanulsz. :D
Amúgy drugs, etc.
ED: OH SHI-

Fazék

Quote from: pet on 2009-01-07, 19:05:48
tud valaki egy módszert arra hogy tanulás közben ne lankadjon a figyelem? :D
- elektromos sokkoló feltételes működéssel. tv-felé fordítod a fejed, vagy a kedvenc könyveidet tartalmazó polcra ránézel, ilyesmi, a fantáziádra bízom
- homlokra rögzített befelé szöges fadarab, az esetleges asztalra dőlős elalvás ellen

pet

nem is tudom melyiket válasszam :D ezen még gondolkozok.

Darkstar

Hasonló problémával kűzdök én is. Hetek óta napi 8+ óra alvás, szóval fáradt tuti nem vagyok, rendesen kajáltam úgyhogy a vércukrom is kb stimmel. Mégis eddig 3* nyitottam ki ezt a kibaszott Szoftvertechnológia és  UML könyvet és már 3-szor elaludtam, pedig holnap vizsga...
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

.Attila

Quote from: Darkstar on 2009-01-07, 20:21:21
Hasonló problémával kűzdök én is. Hetek óta napi 8+ óra alvás, szóval fáradt tuti nem vagyok, rendesen kajáltam úgyhogy a vércukrom is kb stimmel. Mégis eddig 3* nyitottam ki ezt a kibaszott Szoftvertechnológia és  UML könyvet és már 3-szor elaludtam, pedig holnap vizsga...

Pont a sok alvás miatt van. Ha hozzászoksz a sok alváshoz, akkor napközben is nagyobb esély a fáradtságra. Legalábbis én ezt vettem észre magamon. Ha teljesítenem kell, akkor 7,5-8 óra alvás a jó, legalábbis nekem.

motifator

Quote from: pet on 2009-01-07, 20:03:11
Ha rám hallgatsz, akkor lankadni biztos nem fogsz  :jee:
Csak ne lepődj meg, ha esetleg tanulás helyett erre fogsz táncolni reggelig :D

[spoiler]Amúgy nem tudom, de nekem rohadtul tetszik a fenti videó alatti zene. Valahogy rohadt jól el lett találva az a néhány akkord. Szerintem emiatt fogom egyszer megnézni a Macross Frontiert :D[/spoiler]

.Attila

Quote from: motifator on 2009-01-07, 20:51:42

[spoiler]Amúgy nem tudom, de nekem rohadtul tetszik a fenti videó alatti zene. Valahogy rohadt jól el lett találva az a néhány akkord. Szerintem emiatt fogom egyszer megnézni a Macross Frontiert :D[/spoiler]

Végig se bírtam hallgatni.

NLZ

Első fél percben a fejem fogtam és csak néztem a WTF fejemmel, de aztán elkezdtem élvezni. Lehet velem is valami baj van?  :rotfl:
[reserved]

pet

:whoah:
ez ugye tudod mit jelent?
:whoah:
amúgy bealudtam szintén most :D

Darkstar

Nem is akarok visszaemlékezni mennyi ideig ment loopon, mikor először megtaláltam, de legalább 10 órát, az tuti. Szerintem epic. :D
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Kuroi Tenshi

Quote from: Ramiz on 2009-01-07, 01:46:17
Amúgy teljesen felbuzdultam ezen a fél terás vincsin. Mintha kiengedtek volna egy koporsóból, ahol eddig éltem!

Vagy mintha elindítottak volna egy lejtőn...  :__devil: :angyali:

Quote from: Moha on 2009-01-07, 03:37:11
Quote from: Kuroi Tenshi on 2009-01-06, 23:41:02
pl. wacom digitizeres ips-panel van benne :D
IPS panel notiban? :eek: Az se durva!
Nem eszi az akksit nagyon? IPS panelt pont a nagyobb fogyasztása miatt nem szokták notiba rakni.

12.1" tablet 6 cellás/56Wh-s akkuval, és min. fényerővel, kikapcsolt
wifivel, terhelés nélkül 4.5-5 órát megy, pedig nem is ULV procis.

Quote from: Én on 2009-01-07, 05:03:59
[fog-téma]

Sztem nem túl normális :)

Ne is mondjátok, decemberben voltam fogorvosnál, aztán most
mehetek fog-röntgenre, mert két bölcsességfogamat kell
kihúzni :) ::)

Makos

erre
Ezt a videót mégegyszer nemá...
(amikor először hallottam akkoris kikészített :ejj:)