Offtopic

Started by Lt. Simoan Blarke, 2006-10-23, 21:38:47

Previous topic - Next topic

motifator

Sok a cilinder, és alapból pluszos is, asszem, 4.5 vagy 5 dioptria, ami pluszosnál már igencsak nagynak számít. Ehhez már vékonyított lencse kell, lett volna egy olcsóbb, az összesen olyan 15000-rel lett volna kevesebb, de gondoltam nagyvonalú leszek magammal, és 40K vagy 55K már mindegy, mindkettő drága. Így választottam a jobbik lencsét, ami tényleg rohadt vékony, és van rajta néhány plusz karcvédő, párásodásgátló meg mittudoménmilyen réteg. Ja, a keret csak 13K volt, és az egészből kaptam 10K + 2% kedvezményt (ez a keretből is lejön), mert szerződésben vannak a céggel, ahol dolgozok, és így van rá támogatás. Most nem fogom kiszámolni, de a lényeg az, hogy a lencse volt rohadt drága, valószínűleg ezért nem is fogják azt mondani, hogy semmi gond, adnak másikat ingyen.
Amúgy meg nem is tudom, mintha kicsit javult volna a helyzet, de azért gyanús nekem, ennyire nem kéne zavarónak lenni. A kettős látást meg nem teljesen úgy kell érteni, az van, hogy a régi szemüvegemmel kicsit homályosan látok (szerintem mert koszos/karcos), ezzel sokkal élesebben, de erőlködni kell kicsit hozzá, és hamar elfárad a szemem, és olyankor olyan, mint ha a betűknek árnyéka lenne. Nem homályos, hanem tűéles árnyéka.

Most már végképp nem tudom, hogy mi van, de ha holnapig nem javul drasztikusan, akkor tuti visszaviszem.
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

Fatal

Quote from: motifator on 2009-01-12, 19:39:13
Basszus, ma jött meg az új szemüvegem,
Úgy érted, hogy házhoz vitték vagy valami? Ilyenek miatt biztonságosabb ha optikusnál veszed át, ott egyből felveszed, visszaadod ha gáz van, vagy megnyugtatnak, stb.
De ezzel az okoskodással már úgyse mész semmire :) Gondolom volt már szemüveged, tudod mennyi idő megszokni, szóval szerintem is vidd vissza ha nagyon furcsa. Max megnyugtatnak hogy még szokni kell (remélhetőleg nem kamuzzák be a pénz miat...).
Some people like to kiss
Some people like to hug
Some lesbians like eating each others shit out of a cup
Some people say I love you
Some even shout it out
Some people puke semi-digested shit into each others mouths

motifator

Nem, én mentem érte az optikushoz, csak ugye a lencséket máshol gyártják, arra várni kell, úgy értettem, hogy megjött. De úgy is mondhattam volna, hogy ma lett kész.

És tényleg nem sok értelme van ennek az okoskodásnak, csak kicsit kiakadtam, és gondoltam megosztom veletek is :) Majd meglátjuk, mi lesz, ha nem javul, holnap visszaviszem.

Edit: Ja, és persze rögtön éreztem, hogy valami furcsa, amint felvettem, mondtam is a csávónak, de betudtam annak, hogy új még, szokni kell. Ő is ezt mondta. És lehet, hogy tényleg ez az igazság, csak én lihegem túl. Majd meglátjuk.
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.

Nakedape

szerencsére nem hiszem, hogy egy napi hordás tudna ártani neked, anélkül h észrevennéd ( mondjuk ha az egyik szemed piros lesz ráncos és zsugorodik vedd le), így van időd kockázat nélkül szoktatni, ha meg nem szokik akkor szívás, mert minimum várhatsz újra, és akkor ez optimizmus.

szóval szurkolok nna :D

szerk:
khmm. .most kéne beírnom h 1002 GET, vagy ez nem kötelező?
Nothing About Culture Makes Sense Except in the Light of Evolution

NLZ

Pedig lehet, hogy túl erős lett. A régihez képest mekkora a dioptriakülönbség?
[reserved]

Fatal

Quote from: Nakedape on 2009-01-12, 20:22:29
szerk:
khmm. .most kéne beírnom h 1002 GET, vagy ez nem kötelező?
Fel sem tudod fogni, mekkora szerencsédre tettél. Ha nem írod be, összegyűl a mod-vésztörvényszék és megerőszakoltatnak egy háromlábú kecskével :zomg:
Some people like to kiss
Some people like to hug
Some lesbians like eating each others shit out of a cup
Some people say I love you
Some even shout it out
Some people puke semi-digested shit into each others mouths

Cloud

Quote from: Nakedape on 2009-01-12, 20:22:29
szerencsére nem hiszem, hogy egy napi hordás tudna ártani neked, anélkül h észrevennéd ( mondjuk ha az egyik szemed piros lesz ráncos és zsugorodik vedd le), így van időd kockázat nélkül szoktatni, ha meg nem szokik akkor szívás, mert minimum várhatsz újra, és akkor ez optimizmus.

szóval szurkolok nna :D
Egy napi hordás után valóban nem tud nagyon ártani. De ha mondjuk reggelre fáj a fejed tőle vagy még mindig nagyon zavaró  a látásod akkor go back szemüvegeshez.
Amúgy elvileg ingyen kicserélik nem? Drukkolok hogy ne kerüljön egy vasadba se.

motifator

Lehet, hogy erős lett. Az előzőről fogalmam sincs, hogy pontosan mekkora volt, a papírokon, amiket most kaptam, meg 3 helyen 3 féle különböző értékeket látok (és nem a szar szemüveg miatt :)).
Van egy nyomtatott papírcetli, amit az a gép adott ki, amivel először megvizsgált, azon
jobb: sph +8.00, cyl -4.00, ax 12; bal: sph +7.75, cyl -3.00, ax 173.
A számlán (vagy valami indigós papír akármi)
jobb: sph +3.00, cyl +4.00, ax. 100; bal: sph +3.50, cyl +3.00, ax 80
Meg van egy kis könyvecse, amiben ha jól logikázok, akkor az számlán levő értékek vannak, csak úgy, hogy az sph-ból kivonva a cyl, meg még ott van a cyl -1 szerese. Az ax értékek meg megint teljesen mások, bár lehet, hogy abban is van logika, csak nem fedeztem még fel.
Szal passz.

Mindenesetre kösz az együttérzést, jó gyerekek vagytok :)

Holnap bemegyek, aztán meglátjuk. Majd beszámolok.

NLZ

Mindent bele, dugd fel nekik ezt a szemüveget. :)
[reserved]

Kvikveg

Quote from: motifator on 2009-01-12, 20:39:20
...
meg 3 helyen 3 féle különböző értékeket látok (és nem a szar szemüveg miatt :)).
...
:D
Hajra, dugd fel nekik!
Neten nincs valami ezekrol az ertekekrol? Hatha elizeltak valamit.
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

NLZ

De tényleg, lehet ők kevertek össze valamit, vagy ha tényleg így volt a megrendelés papírján, ahogy elkészült, akkor meg a faszi baszta el, aki vizsgált téged.
[reserved]

Makos

Quote from: NLZ on 2009-01-12, 20:45:53
Mindent bele, dugd fel nekik ezt a szemüveget. :)
+1

Dreamcleaver

Elképzeltem, ahogy moti feldugja a szemüveget a szemész/eladó bácsinak, az meg egy kaján vigyorral visszaszól:
-Kicserélni akkor sem fogom.

:rotfl: :rotfl: :rotfl:

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

motifator

Quote from: Dreamcleaver on 2009-01-12, 22:05:59...morti...
Morti? Lol, erről most a Mortimer nevű karddal szúrkálós roma gyerek jutott eszembe.
A név amúgy innen ered. Hogy miért? Már a tököm se emlékszik, de akkoriban, amikor az első animés fórumra regeltem, ilyen szintire vágytam. A debreceni anime meet fóruma volt asszem.
Azóta már gondolkoztam rajta, hogy megkérem zsozso-t, hogy változtassa meg, de rájöttem, hogy tök mindegy. Viszont a lényeg, hogy R betű csak egy van benne, és az is a végén :)

Ja, és ne legyen igazad :)

Dreamcleaver

Elkéstél.  :hehe:

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Zen

Quote from: motifator on 2009-01-12, 22:14:07
Morti? Lol, erről most a Mortimer nevű karddal szúrkálós roma gyerek jutott eszembe.
Az az igazi személyiséged, mi? Lebuktál.
Satan isn't the answer when one's in pain. It's god and candy.
In short, sex is great for the species, and it made me who I am today... as in, alive.
&fmt=1

motifator

Mi? Én csak megbotlottam, mert a busz nagyot fékezett, a kard meg... O SHI-

NLZ

Te pimasz, le merészelted szúrni azt az ártatlan kis 100 kilós, 12 16 éves kancigányt, csak mert kést rántott és fenyegetőzött? Szegénykének megsérült a lépe, ezért munkaképtelennek nyilvánították, így csak építkezésen tud dolgozni. :D
[reserved]

motifator

Azért azt se felejtsük el, hogy ebben a sztoriban a tettes és az áldozat is roma volt. Ami annak a tükrében volt igazán érdekes, hogy a kormány azonnal rasszista támadást kiáltott.

De ebbe a témába nagyon nem akartam belemenni, és ne is tegyük, mert senkinek se jó.

NLZ

Persze, mert először ismertlen tettes volt, cigányoknak meg csak a csúnya nőcifaszisták mernek ártani. Aztán persze kiderült, hogy mortimer bőre is kissé sötét, de a sajtó ezt a csúnya befürdést úgy próbálta finomítani, hogy mindig kiemelték, hogy állítólag roma származású, míg Joúzsikáról mindig kimondták kerek perc. Jah, meg egyszer valamelyik nagyokos fel is vetette valamelyik lapban, hogy meg kéne vizsgálni, hogy Mortimer tényleg roma származású-e. :D Hiába na, kerülhet néha homok a gépezetbe.
[reserved]

Lythis

Quote from: motifator on 2009-01-12, 22:48:01
De ebbe a témába nagyon nem akartam belemenni, és ne is tegyük, mert senkinek se jó.
Quote from: NLZ on 2009-01-12, 22:59:52
<médiaszakértés>

NLZ

Most senkinek se jó, ugye? :D
[reserved]

Rounin

De hogy neked miért jó...

NLZ

Mert úgy nézki nekem mégis jó, szal Mortinak nem volt igaza. :D
[reserved]

Rounin

Félreértesz.

Ramiz

MINDENKI KUSSOLJON!!!!!!!!!
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

SaiyaGin

Quote from: Ramiz on 2009-01-12, 23:30:03

:tezsvir:
(Agressziv kismalac a jegyirodában:
-Kérek egy jegyet!
-Hová lesz kismalac?
-Semmi közöd hozzá!)

Kuroi Tenshi

Oké. Akkor majd csöndben gépelem be a postom.

Makos

Quote from: Kuroi Tenshi on 2009-01-12, 23:37:34

Oké. Akkor majd csöndben gépelem be a postom.

Én még mindig hallom hogy gépelsz :_piszka:
[spoiler] :angyali:[/spoiler]

Lythis

K_T gépelése a neten keresztül is hallatszik...