Help Topic Hardver/Szoftver

Started by Nakahara, 2002-11-13, 20:06:43

Previous topic - Next topic

Cloud

Ez a kattanás nálam is van már évek óta. Semmi baj ne lesz belőle.

sirtomi

Nálam is van hasonló. Máshova meg sajna nem tudom bedugni az asztali lámpát. Legközelebbi konnektor a szoba másik végében van :)

Zsiga

Másik konnektor se segít egyébként, én azt is hallom ha a lakás másik végében kapcsol fel valaki egy lámpát. A nagy mélynyomó hátrányai... :)

chilip

öcsém a hangfalaim Németországból hozta ajándéknak, semmit se hallok, még ha mellé dugom akkor se :)

sirtomi

Quote from: Zsiga on 2009-01-13, 14:58:06
Másik konnektor se segít egyébként, én azt is hallom ha a lakás másik végében kapcsol fel valaki egy lámpát. A nagy mélynyomó hátrányai... :)
Mélynyomó nincs, csak két batár nagy Genius hangfal. Elég hangosat pattan ha ugyanabba az elosztóba van bedugva a lámpa. Ha másik konnektorba akkor csak kis sercenés van.

Zsiga

Quote from: chilip on 2009-01-13, 15:07:12
öcsém a hangfalaim Németországból hozta ajándéknak, semmit se hallok, még ha mellé dugom akkor se :)
Az erősítőtől függ elsősorban.

motifator

Quote from: chilip on 2009-01-13, 15:07:12
öcsém a hangfalaim Németországból hozta ajándéknak, semmit se hallok[...]
Gondolkoztál már rajta, hogy megjavíttatod?

[spoiler] :angyali:[/spoiler]
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

Cloud

Tudnátok mondani valami olyan helyet ahol olcsón lehet kapni használt ddr2-es  laptop ramokat?(1 gigás, vagy 2 gigás érdekelne)

Kuroi Tenshi

ph apró, hiába koptatjuk a billentyűzetünket? ::)

Nakedape

Nothing About Culture Makes Sense Except in the Light of Evolution

Cloud

Quote from: Kuroi Tenshi on 2009-01-13, 20:51:15
ph apró, hiába koptatjuk a billentyűzetünket? ::)
Háttő. Nekem még csak most ajánlottátok először.

Melyiket érdemesebb megvenni notiba? Két azonos 1 gigás modult, vagy egy 2 gigás modult. (FSC amilo Li 1705)

Kuroi Tenshi

Sztem nem most írtuk le először, hogy ph apró...
lehet, hogy nem neked, de már sokszor szerepelt.

2 modul --> kétcsatornásan megy, +1-1.5W fogyasztás;
1 modul --> egycsatornás

Különbség kicsi, csak processzor- és memória-intenzív
programoknál érezhető.

Cobra

Mondjuk 1 meg 2 gigásat használtan nem valószínű, hogy kapsz, de újonnan is elég olcsó.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

noriko

Fazék, köszi a linkeket! :)

Quote from: Kuroi Tenshi on 2009-01-13, 02:19:34
Pontosan mit is akarsz vele elérni?
Hálózati (ethernet) port biztos lesz rajta,
hálózaton keresztül is tudsz rá/róla adatot
másolni.
Hogy mit akarok vele? Hát az a gondom, hogy van a laptop amin nincs high speed usb 2.0 controller és van egy külső vinyóm amihez minimalizálni szeretném a laptopról történő adatátviteli időt.

Microsoft tech support ezt a PCMCIA megoldást javasolta, de ha tudtok mást, szóljatok! :)
Főleg, hogy húgomnak is kéne valami, de az övén nincs PCMCIA bemenet.
"I wish I could, but I don't want to."

Cobra

Szerintem minden laptopon kell lennie kártyaslotnak. Legalábbis én még nem találkoztam olyannal, amin ne lett volna (pedig láttam régen 486-os laptopot is, és emlékszem, hogy volt rajta).
Hide and fear, Cobra Commander is here !

TurboK

Quote from: NLZ on 2009-01-12, 13:47:36
Mások készítenek jó driver buherálásokat?
Igen, Ati és Nvidia.

Jó lovag, velünk tartasz-e Camelotba a kerekasztal lovagjai közé?

http://www.saunalahti.fi/cse/foobar2000.php target=_blank>http://web.axelero.hu/fka2636/dwnld_fb2k.png>

Fazék

Quote from: TurboK on 2009-01-13, 22:31:41
Quote from: NLZ on 2009-01-12, 13:47:36
Mások készítenek jó driver buherálásokat?
Igen, Ati és Nvidia.
igen. annyira jót, hogy az nvidia legfrissebb javított hiper-szuper driver-eivel pl nem működik a kártyámnál a centered timing, kénytelen voltam leadtek oldalról letölteni egy általuk jóváhagyott régebbi driver-t. lehet hogy emiatt 1-2 FPS-sel gyengébben teljesít az újabb játékokban, de nekem ennyit simán megér, hogy a régebbi játékok normálisan jelenjenek meg a monitoron. ati kártyánál már említeni se érdemes a centered timing-ot. ha a monitor nem támogatja az ilyesmit alapból, akkor szoftveresen kb 0 esélyed van...

Cloud

Quote from: Cobra on 2009-01-13, 22:18:24
Szerintem minden laptopon kell lennie kártyaslotnak. Legalábbis én még nem találkoztam olyannal, amin ne lett volna (pedig láttam régen 486-os laptopot is, és emlékszem, hogy volt rajta).
Pedig az enyémen sincs semilyen kártyanyílás. Szét még nem szedtem gépet szal lehet hogy benne van, de magán a házon semilyen kártyanyílás nincs. Se picimaci, se pici express. :D

noriko

Quote from: Cobra on 2009-01-13, 22:18:24
és tényleg :D csak trükkösen el volt rejtve, be kellett nyomni egy gombot, hogy előbukkanjon  ^^"
amúgy most néztem a gépe leírását a neten és elvileg eleve 2.0 usb portja van,  nem tudom, akkor mit panaszkodott.  ::)

Zsiga

Quote from: noriko on 2009-01-13, 23:01:04
és tényleg :D csak trükkösen el volt rejtve, be kellett nyomni egy gombot, hogy előbukkanjon  ^^"
amúgy most néztem a gépe leírását a neten és elvileg eleve 2.0 usb portja van,  nem tudom, akkor mit panaszkodott.  ::)
Oh lol. :facepalm: :D
Service Pack nélküli WinXP nem ismeri az USB 2.0-t, illetve lehet hogy a BIOS-ban van lekorlátozva, az enyémnek is 1.1 az alapbeállítása mert Dellék szerint vagy 0,1 wattal kevesebbet fogyaszt 1.1 módban a vezérlő... ::)

kikuchiyo

Failure is the default option

Moha

Quote from: Cloud on 2009-01-13, 20:49:14
Tudnátok mondani valami olyan helyet ahol olcsón lehet kapni használt ddr2-es  laptop ramokat?(1 gigás, vagy 2 gigás érdekelne)
Nekem van elfekvőben egy 512-es modulom, ami a saját notimban volt, ha érdekel.

Cloud

Quote from: Moha on 2009-01-14, 00:04:48
Quote from: Cloud on 2009-01-13, 20:49:14
Nekem van elfekvőben egy 512-es modulom, ami a saját notimban volt, ha érdekel.
Köszi de már találtam megfelelő 2 gigás modult 5000-ért...

Zsiga

noriko

Quote from: Zsiga on 2009-01-13, 23:04:15
illetve lehet hogy a BIOS-ban van lekorlátozva, az enyémnek is 1.1 az alapbeállítása mert Dellék szerint vagy 0,1 wattal kevesebbet fogyaszt 1.1 módban a vezérlő... ::)
és ha ez a helyzet, akkor elvileg a BIOS-ban át lehet állítani és kész?
mentem szétbarmolni húgom gépét  :__devil: :D

motifator

Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

Darkstar

小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Selmo

Quote from: noriko on 2009-01-14, 00:28:54
illetve lehet hogy a BIOS-ban van lekorlátozva, az enyémnek is 1.1 az alapbeállítása mert Dellék szerint vagy 0,1 wattal kevesebbet fogyaszt 1.1 módban a vezérlő... ::)
Igen, csak annyit kell tenni, hogy full-spedről high-speedre állítod.

A tökéletesség unalmas.

Kvikveg

Quote from: noriko on 2009-01-14, 00:28:54
Figyelitek mivel parosul az artatlan tekintet?  :ejnye:
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Cloud

Az mennyire gáz hogy a ram amit vettem notiba 667mhz-en megy, a régi meg 333-on? Lassabb lesz tőle gép? Gyors visszafogja lassút?(2db 1 gigás modul)