Offtopic

Started by Lt. Simoan Blarke, 2006-10-23, 21:38:47

Previous topic - Next topic

Makos

Ez nekem fel se tűnt :haha:

Draconire

Fazék

au.

ez a fogkőeltávolítási procedúra enyhén fájdalmas volt...

[spoiler=véres beszámoló]ínyem szétroncsolva és jelenleg ahol tud vérzik. persze nem ettem a kezelés előtt semmit, szóval most voltam kénytelen már az éhhalál küszöbén enni egy hotdog-szerűséget, de nem tudtam különösebben élvezni az ízét és utána rögtön fogat is mostam és többnyire vért köptem. au
remélem pár napon belül regenerálódik az íny és jobb lesz...[/spoiler]

sirtomi

Milyen fogkő eltávolítás volt ez? Anyumnak tavaly csináltak ilyet, de még csak megse sértették az ínyét, nemhogy vérzett volna mindenhol.

Fazék

Quote from: sirtomi on 2009-04-06, 13:53:21
Milyen fogkő eltávolítás volt ez? Anyumnak tavaly csináltak ilyet, de még csak megse sértették az ínyét, nemhogy vérzett volna mindenhol.
rég láttál, nagyon rondán fogkövesek voltak a fogaim, lehetetlen volt máshogy eltávolítani az íny mellől. kb 3-4 éve voltam utoljára dokinál, mondta is, hogy vagy vigyázzak, vagy járjak rendszeresebben

sirtomi

Mitől keletkezik a fogkő? Én nemrég voltam fogorvosnál és megnézettem minden fogam, az egy széttört mellett, hátha van valami, de ilyet nekem még sose csináltak.

Nakedape

Quote from: sirtomi on 2009-04-06, 13:58:54
Mitől keletkezik a fogkő? Én nemrég voltam fogorvosnál és megnézettem minden fogam, az egy széttört mellett, hátha van valami, de ilyet nekem még sose csináltak.
túl sok kemény vizet iszol?
Nothing About Culture Makes Sense Except in the Light of Evolution

Moha

Nekem tavaly októberben csinált a fogdoki fogkőeltávolítást. Azon kívül, hogy utána szokatlan volt, és kicsit kikezdte a nyelvemet (kellett nekem a fogamat piszkálgatnom vele), nem volt más gondom, pedig életemben nem volt még fogkőleszedésem és elég ronda volt már.
Nekem a doki az öblögetőket (Curasept, Corsodyl) javasolta, amiknek ugyan borzalmas az íze, de az ínyvérzést el tudják állítani.

Fazék

hát egyre inkább gyanús, hogy szadista a fogorvosom, de hát ingyen fogászati kezelésnek ne nézd a fo minőségét. :)

szerk: találtam egy egész korrekt leírást a fogkőről.
[spoiler]nálam már a barnás színű fogmosással eltávolíthatatlan fogkőről volt szó és íny alá is behúzódott, ezért kellett azokat is megdolgozni sajnos...
most igyekszem megjegyezni ezt a fájdalmat és ennek fényében vigyázni, hogy a jövőben kevésbé alakuljon ki. mondjuk persze igyekezhetek, de ahogy a cikk is írja, sajnos ez egyeseknél családi hajlam, én jóatyámtól örököltem[/spoiler]

Próféta

Wow. Így, hogy vettem V-féket a bringára, már nem csak enyhe lassításra alkalmas a fékkar, hanem meg is áll a canga! Értitek, bicikli! Megáll! Lábletétel nélkül! Ilyet se ettem még!  :w00t:

Ezek után már szinte merek tekerni rajta. Lassan el is kéne kezdeni.

Kuroi Tenshi

A bringákon szokott lenni fék, méghozzá pont v-fék...
azt ne mondd, hogy a tiéden nem volt  :3x3: :p
Inkább csak nem volt rendesen beállítva.

A fogással meg csak óvatosan... egyszer volt, hogy szabadság-
hegyről, jó meredek részen, esős időben jöttem le, és hirtelen
kellett fékeznem... a hátsó fék fogott, annyira, hogy a kerék is
leblokkolt és csúszkálni kezdett alattam a bicikli. Azt hittem,
jó nagyot fogok taknyolni, de végül sikerült rajta maradnom és
meg is álltam. Utána már nem vitattam, hogy a motorokon
miért 70-30-ra állítják be a fékerőt az első- ill. hátsó kerekekre.

Próféta

Quote from: Kuroi Tenshi on 2009-04-06, 22:07:02
A bringákon szokott lenni fék, méghozzá pont v-fék...
azt ne mondd, hogy a tiéden nem volt  :3x3: :p
A rendes boltban vett, normális bringákon valóban. A kanapévásárláshoz ajándékba kapott biciklin valami nagyon vicces fék volt csak; ha mindkét karját behúztam, akkor kicsit gyengébben gyorsult a tákolmány. Nagyon jól éreztem vele magam az utakon, tele önbizalommal.

Kuroi Tenshi

Tehát nem volt beállítva ;)
Pár mm-rel rövidebbre kellett volna venni a fékbowdent, és
akkor máris jobban működött volna.

Fazék

mi a fene az a v-fék?

Kuroi Tenshi

Az, amelyik szinte minden bringán van
gugli képkeresés:

Fék meghúz --> a H-szerű formából A-féle formába megy át, ami fejjel
lefelé V.

Én

Régebbieken amúgy nem ilyen van.
ED:
á
Á
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ

SaiyaGin

Lassan fel kéne pumpálnom a bicajomat...

Én

Én idén már egyszer megkíséreltem a biciklizést, még egy derűsebb február végi napon. Érdeke lett, mert a hátsó kerékre rászorult a szelep, és félig leeresztett hátsóval nem volt olyan kényelmes. Meg szar is már az a dög nagyon.

Próféta

Nini: http://en.wikipedia.org/wiki/Bicycle_brake_systems
A régi fékem leginkább erre hasonlított, csak érzésre bóvlibb kivitelben. Nagyon nem V-fék.

Quote from: Kuroi Tenshi on 2009-04-06, 22:27:05
Tehát nem volt beállítva ;)
Két külön szerelőhöz is elvittem, hogy tegyenek vele, amit tudnak. Nem tudtak.

Én

Quote from: Próféta on 2009-04-06, 22:45:17
A régi fékem leginkább erre hasonlított, csak érzésre bóvlibb kivitelben. Nagyon nem V-fék.
Quote from: Én on 2009-04-06, 22:35:50
Régebbieken amúgy nem ilyen van.
Első cangámon még nekem is olyan volt, mint amit linkeltél :haha:

Kvikveg

Nekem is ilyesmi volt a masodik biciklimen. Az elso meg kontras Csepel Tacsko volt.  :D
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Rounin

Quote from: Kvikveg on 2009-04-06, 23:14:34
Az elso meg kontras Csepel Tacsko volt.  :D

Bestest! :whoah: :whoah: :whoah:

Nakedape

kedvenc fék fajtám az amikor a gumira nyom rá egy lapot felülről.. de annál fiatalabb vagyok, h ilyen fékesem lett volna.. hacsak... nem emlékszem, hogy csepelemen  milyen volt az első fék

Rounin

Quote from: Nakedape on 2009-04-06, 23:28:59
kedvenc fék fajtám az amikor a gumira nyom rá egy lapot felülről.. de annál fiatalabb vagyok, h ilyen fékesem lett volna.. hacsak... nem emlékszem, hogy csepelemen  milyen volt az első fék

Nekem volt ilyenem, pedig nem vagyok olyan öreg. :p

motifator

A régi campingeken volt olyan elől, de azokat úgyis leszereltük, mert a kontrafék volt a  :Kiraly:
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

Próféta

Quote from: Kvikveg on 2009-04-06, 23:14:34
Nekem is ilyesmi volt a masodik biciklimen. Az elso meg kontras Csepel Tacsko volt.  :D
:tezsvir:
A márkájára nem emlékszem, de tulajdonképpen nekem is még a régi kontrás volt az előző.
Igazából én ki lennék békülve vele ma is  :smile:

.Attila

Quote from: Próféta on 2009-04-06, 22:45:17

De nem ám, ez országúti fék. Gyengébb és nem lehet alá sárvédőt berakni, viszont könnyebb. Országúti bicajokra jó, mert az ereje azokhoz elég.

Quote from: Kuroi Tenshi on 2009-04-06, 22:35:42
Az, amelyik szinte minden bringán van

Kivéve, amelyeken országúti fék vagy tárcsafék (mechanikus vagy hidraulikus) van. Nagyon olcsó kategóriákban persze a v-fék van mindenhol.

Nakedape

óó de reggel van..

Draconire