Help Topic Hardver/Szoftver

Started by Nakahara, 2002-11-13, 20:06:43

Previous topic - Next topic

Próféta

Quote from: Moha on 2010-04-06, 22:25:25
Quote from: Ramiz on 2010-04-06, 19:35:30
az Artusjus-nak én biztosan nem fogok cédénként 200(!!!) forintot fizetni
Már elnézést, de ha te, mint szerző a saját művedet kis példányszámban sokszorosítod és arra printeltetsz cimkét, ahhoz mégis mi a fészkes fene köze van a köcsög Artisjusnak?  :confused:
Semmi, elvileg kell papír arról, hogy (a) ez a ti műveitek, (b) a műalkotásaitokhoz fűződő jogaitok érvényesítésében nem az Artisjus képvisel, hanem saját magad, és akkor azt hiszem (c) ráírhatod és sokszorosíthatod a saját tartalmadat, valamint (d) visszaigényelheted az Artisjus adót az adathordozó árából. Hű, de egyszerű!
IANAL, majd Capt. Nóra mondja meg a tutifrankót.

chilip

Win7 alatt ha megy a uTorrent egyszercsak (negyed - 1 óra után) kifagy a rendszer úgy hogy semmire se reagál és csak reset-elni lehet. mitől lehet ez? legfrissebb uTorrent ami támogatja a 64 bit-es rendszereket.

Selmo

Nekem 2.0 van, de az nem 64 bites. Ha meg alfa/béta verziót használsz, hát ne csodálkozz ezen.

A tökéletesség unalmas.

chilip

Selmo

A stabil 2.0-át, nekem nincs vele bajom. Ha azzal is gond lenne, akkor próbáld ki a bittorentet. Ha azzal is gond van, akkor ott más a probléma.

A tökéletesség unalmas.

chilip

2.0 van fenn (build 18488), szóval nem bétáztam.

Cobra

Nekem semmi gondom nem volt W7 alatt uTorrenttel. Tűzfal van fent a beépítetten kívül?
Hide and fear, Cobra Commander is here !

NLZ

+1 a hibátlan 18488 -ra. De éppenséggel próbálkozhatsz a bétaverziókkal, hátha azok működnek. :)
[reserved]

TurboK

Quote from: chilip on 2010-04-12, 19:49:32
Win7 alatt ha megy a uTorrent egyszercsak (negyed - 1 óra után) kifagy a rendszer úgy hogy semmire se reagál és csak reset-elni lehet. mitől lehet ez? legfrissebb uTorrent ami támogatja a 64 bit-es rendszereket.

Lehet hogy tűzfalhiba. Nálam régen volt olyan gondom hogy a tűzfal blokkolt egy windows processt, aminek hatására az egész rendszeren befagyott minden program ami netre próbált menni - csak hard reset segitett - (XP), vagy kékhalált dobott a rendszer (Vista). 32bit alatt csinálta ezt nekem, de azért ellenőrizd, hátha.

Jó lovag, velünk tartasz-e Camelotba a kerekasztal lovagjai közé?

http://www.saunalahti.fi/cse/foobar2000.php target=_blank>http://web.axelero.hu/fka2636/dwnld_fb2k.png>

chilip

tűzfal nincs, winfos tűzfal ki van kapcsolva :P nem kell az ilyen nekem

NLZ

uTorrent naplója nem ír semmit?
[reserved]

TurboK

Szerintem az utorrent túlterheli a hálókártyád (vagy a driverét), amire a rendszer összeomlással reagál. Próbálj drivert frissiteni...

http://www.saunalahti.fi/cse/foobar2000.php target=_blank>http://web.axelero.hu/fka2636/dwnld_fb2k.png>

Cobra

Vagy nem a uTorrenttől van, hanem 1-2 féregprogramtól, amik a tűzfal hiánya miatt bejutottak :)

chilip

de hogy? eddig se volt és XP-n minden OK, mozillán meg noscriptet használok és jól megválogatom mit engedek be. email-ek közt is csak az ismerősökét nyitom meg meg amit várok még, többi kuka auto. weboldalakat meg ugyanazokat látogatom  ::) amúgy is már akkor fagyott mikor frissibe a win7-en akartam tokyotoshoról torrentezni :D kurva gyorsan lefagyott, tettem fel rá ezért 64 bit-es cFosSpeed-et és sokkal tovább bírta.

ed.: mmm most jut eszembe alaplap drivereket nem raktam fel rá mert alapból mindent felismert (hang, net stb.), de akkor teszek rá majd most lehet ezt hiányolja

Próféta

Dear Lazyweb, egy ideje hajlamos arra a gépem, hogy hirtelen egy éles váltással elromlik az audio, és recsegős vacak lesz, mintha a Plútóról fognám rádióval. Hosszabb pihentetés után megint megjavul. Legközelebb majd valami fülessel letesztelem, hogy a hangszóró-e a ludas, de tegyük fel, hogy nem. Mi lehet ilyenkor? Gép túlmelegszik (egyéb szenzorok 48 fokig mennek), és meghülyül az alaplapra integrált hangvezérlő? Ilyen hirtelen, elvágólagosan lépne fel ez a hiba? 

TurboK

Quote from: chilip on 2010-04-12, 23:56:40
de hogy? eddig se volt és XP-n minden OK, mozillán meg noscriptet használok és jól megválogatom mit engedek be. email-ek közt is csak az ismerősökét nyitom meg meg amit várok még, többi kuka auto. weboldalakat meg ugyanazokat látogatom  ::) amúgy is már akkor fagyott mikor frissibe a win7-en akartam tokyotoshoról torrentezni :D kurva gyorsan lefagyott, tettem fel rá ezért 64 bit-es cFosSpeed-et és sokkal tovább bírta.

ed.: mmm most jut eszembe alaplap drivereket nem raktam fel rá mert alapból mindent felismert (hang, net stb.), de akkor teszek rá majd most lehet ezt hiányolja
Ha xp alatt is kifagyott, akkor tuti hogy a hálókártya nem bírja a torrentezést. Túl sok kapcsolatot hozol létre, vagy ilyesmi.
Amúgy ha csak az a baj hogy belassul / nem csatlakozik a net, akkor lehet hogy az a baj hogy túl kevés kapcsolat van engedélyezve a rendszernek. Vista SP2 és Win7 alatt van regisztrációs kulcs amivel ezt ki tudod lőni, de fejből nem tudom a nevét, keress "half-open connection limit"-re valahol az MS tudásbázisban vagy a googlin.

Amúgy ha nem használsz tűzfalat, akkor jó eséllyel bekaphatsz bármilyen férget a tudtod nélkül (internetes háttérzajnak is hívják). Nyitva az összes port, bármilyen támadás bejöhet, elég csak egyet bekapni ami nincs patchelve, és irány a botnet.

Próféta: Driver update volt már?

chilip

milyen tűzfalat érdemes feltenni? amúgy most update-elem. BIOS-t érdemes? mert most túrtam át a gyártó honlapját.

ed.: nu avast-ot használok víruskeresőnek, szóval e mellé kéne tűzfal, eddig minden OK, megnézem fagy-e új driverek alatt.

Cobra

A W7 sajátja elég jó, felesleges helyette másik. Egyébként az Avast nem okozhatja a fagyást?
Meg milyen alaplapod van?

chilip

P5K, eddig minden okés vele  ^^ úgy néz ki a driverek hiánya volt a gond, el is feledkeztem róla mert amik kellettek azokat felrakta maga.

ed.:
nu új alaplap driverek, TuneUp 2010, CCleaner és megy mint a kisangyal, majd még nap végéig kiderül fagy-e uTorrenttől de most az is okés  :Kiraly:

köszönöm a segítséget  ^^

ed.: kifagyott  :frown: hüpp-hüpp, megnézem másik torrent klienssel

Kuroi Tenshi

Dear lazyweb -- Próféta után szabadon

Feladat:
"Írjon egy SQL lekérdezést, ami visszaadja, hogy az EMBEREK táblában,
ahol a következő mezők vannak: New-nvarchar(25), Varos-nvarchar,
Jovedelem-int visszaadja, hogy a különböző városokban mennyit keresnek
az emberek (városokra összesítve), de csak azokat a városokat, ahol
nem nulla az összeg"

Erre ezt írtam:

SELECT Varos, SUM(Jovedelem) FROM EMBEREK
WHERE SUM(Jovedelem)<>0
GROUP BY Varos

válasz: nem talált.
amit néztem tutorialt, az alapján elméletileg helyesnek kéne pedig
lennie.
átnéztem még pár online interaktív tutorialt, de csak annyi választ
kaptam, hogy error, check sql statement, ebből meg nem jutottam
tovább. Letöltöttem mysql-t, de itt most elakadtam, nem tudom,
melyik programot töltsem még le hozzá, melyik ajánlott.

halp

Selmo

Nem értek a problémához, de ha otthon akarsz szervert futtatni és tesztelni én ezt ajánlom: http://www.uniformserver.com/

A tökéletesség unalmas.

Kuroi Tenshi

akar akinek két anyja van, én munkát akarok, ők meg
valamennyi sql-tudást ;D

motifator

Quote from: Kuroi Tenshi on 2010-04-13, 16:38:23
[...]
halp
The keyword you're looking for is........
[spoiler]HAVING[/spoiler]

A lényeg, hogy a where feltételben azt írod le, hogy a táblának mik azok a sorai, amikre értelmezed a lekérdezést. Ilyenkor nem hivatkozhatsz aggregát függvények eredményeire (a SUM(Jovedelem) rész), mert az aggregát függvények már azután a lekérdezés után futnak le, aminek a feltételeit a where feltételben definiálod. Erre van kitalálva a HAVING, ami a GROUP BY rész után jön, a már aggregált eredményeken végez további szűkítést.
Tehát a helyes válasz:
SELECT varos, SUM(jovedelem) osszeg
FROM emberek
GROUP BY varos
HAVING osszeg <> 0;

A fenti megoldást fejből írtam, nincs kipróbálva, de szerintem jó.
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

Kuroi Tenshi

online interaktív tutorial erre is errort ír (meg kb mindenre)
kurva mysql pedig saját workbenchével sem akar működni
tutorialban szépen le van írva, persze, csak valahogy nem
engedélyezi az editorhoz való hozzáférést még a kapcsolat
beállítása után se, pedig a tutorial szerint akkor már ott
kéne lennie
faszom bele

szerk
vicces, hogy a stable-lel nem megy, a bétával igen...
végül csak összeszenvedtem, és ott egy teszt-táblán már
lefutott rendesen a havinges megoldással
kösz

Puru²

Tedd fel a WAMP-ot abban van mysql + phpmyadmin amivel ezerrel könyebb az adatbázist kezelni.

Kuroi Tenshi

just after the nick of time
mysql + workbench-csel már megoldottam,
mindössze annyira kellett, hogy készítsek
egy teszt-db-t, és azon leellenőrizzem, hogy
így már helyesen lefut-e. Ezután itthon egy
jó ideig nem fogom használni.

De vicces cucc. Már nem emlékszem melyik
játékhoz volt vicces kép learning curve-ről.
Ez is kb ilyen: sql parancsokról van sok
tutorial, és ott könnyűnek tűnik. Na de utána
a rendszert leszedni, összeválogatni, épkézláb
tutorialt találni, ami egyáltalán működik
valamely verzióval, majd a megtanult sql-
parancsoktól eltérően használt parancsokat
valahogy kitalálni...  :__devil:

motifator

Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

Kuroi Tenshi

ti láttatok már ilyet?:

régi gép, K7 Athlon - NF2 lap, régen telepített XP.
felhívnak azért, mert mobilnetes usb-modemet nem
ismeri fel, nem települ. Eszközkezelőben keresem,
USB-SCSI meghajtóként ismeri fel, és van mellette
sárga felkiáltójel. Úgyszintén az ODD mellett is. És
egyik sem hajlandó működni. Tippre valami gáz van
az atapi.sys-szel, viszont HDD-k működnek. Asszem
UDMA-n (majd visszamegyek és ellenőrzömÖ, tehát
nem PIO miatt. Inkább vírusra meg vmi énnemtommikor
feltelepített "os teljesítményoptimalizáló" programra
gyanakszom, ami ezt betámadta, vírusírtó pedig
kiszedte; de akkor a hdd-kkel is gond lenne atapi.sys
hiányában vagy károsodásától.
Valakinek ötlet?

Cobra

Egy sima alaplapi driver reinstallt próbáltál/a tulaj már?
Meg ha nem SP2 vagy 3 az XP, akkot ott is lehet gond.

Kuroi Tenshi

nem működő odd-vel és hálózat híján nehéz lesz telepíteni  :__devil: ;D
Most már végülis mindegy, másik gépen lemásoltam a modem
telepítőfájljait, majd pendrive-on átraktam, azóta működik, az
odd-re meg azt mondták, hogy mindegy, úgyse használják, azt
a gépet már csak vény-nyomtatásra és levelezésre használják.