Offtopic

Started by Lt. Simoan Blarke, 2006-10-23, 21:38:47

Previous topic - Next topic

kada

Quote from: motifator on 2011-09-14, 18:00:17
2-3 hónap alatt le lehet nyomni az egészet, még úgy is, hogy dolgozol. Mondjuk leginkább azon múlik, hogy találsz-e épp olyan kresztanfolyamot, ami belefér az időbeosztásodba. A rutint meg a forgalmat már le lehet pörgetni néhány hét alatt, ha az oktatónak is van rá ideje.
Nekem annakidején volt vagy fél év, mert kreszből meghúztak először, aztán lusta voltam visszamenni hónapokig.
Na ez nekem úgy nézett ki hogy a tanfolyamkezdéstől nem volt két hét és meg is volt az elmélet, aztán direkt úgy kerestem oktatót hogy heti háromszor bevállaljon.
Heti másfeles átlagot sikerült hozni, és szerelőhöz került a kocsija...  :ejj:
Csak hogy bíztassalak  :__devil:
Egyébként szerintem 2 hét elméleti vizsgáig, 2 hét tanpálya, aztán kis szerencsével kb azonnal vizsga, aztán 20 óra ahogy összehozod vezetés (heti 6-nál több necces), és egy héten belül köv vizsga a minimum idő ami kell.

Kuroi Tenshi

2-3 hónap alatt le lehet nyomni az egészet, még úgy is, hogy dolgozol.

Én ebben azért nem lennék olyan biztos, nekem úgy, hogy már nem kellett
kresztanfolyamra mennem, mert már motorra megvolt, úgy is asszem 4
hónap volt (igaz ebből bő fél hónap téli vizsgaszünet volt). Hetente
kétszer másfél órát vezettem.

Amúgy pár napja gondoltam bele, hogy azóta sem vezettem autót :haha:

kikuchiyo

Számítsd bele azt is, hogy várhatóan megbuktatnak legalább egyszer, de esetleg többször is, és minden bukás után pótórákat kell venned.
Failure is the default option

motifator

A 2-3 hónapot én is úgy írtam, hogy az a legkevesebb, amit el tudok képzelni. A valóságban nem mindig érsz rá, az oktató nem ér rá, megbuktatnak, pótóra, etc. Mint írtam, nekem összesen vagy fél év volt, de abból sok időt én magam b*sztam el, nem az oktatón múlott.
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

Próféta

kreszből meghúztak először
WHAT

Quote from: kikuchiyo on 2011-09-14, 22:14:24
Számítsd bele azt is, hogy várhatóan megbuktatnak legalább egyszer, de esetleg többször is, és minden bukás után pótórákat kell venned.
Igen, ez teljesen természetesen elő szok fordulni. De az a durva, hogy van olyan iskola (közismerten pl. a Csigavér), ahol szándékosan, indokolatlanul buktatnak meg, pont az említett pótórák reményében. Kivéve ha megegyezel az oktatóval az árban :ejj: Cserébe a tisztességes iskolák alá licitálnak árban. Szóval Member, jól kérdezősködj utána, milyen iskolához mész.

kikuchiyo

Quote from: Próféta on 2011-09-14, 22:33:37
De az a durva, hogy van olyan iskola (közismerten pl. a Csigavér), ahol szándékosan, indokolatlanul buktatnak meg, pont az említett pótórák reményében. Kivéve ha megegyezel az oktatóval az árban :ejj: Cserébe a tisztességes iskolák alá licitálnak árban. Szóval Member, jól kérdezősködj utána, milyen iskolához mész.

Nem tévesztetted el véletlenül a logikai kvantort? Vagy megfordítva az állítást: van olyan iskola, ahol nem így csinálják?

motifator

Quote from: Próféta on 2011-09-14, 22:33:37
kreszből meghúztak először
WHAT
Nem volt nehéz, a tanfolyamon csak félig-meddig figyeltem, a vizsgára meg nem tanultam semmit. Miután meghúztak, utána rájöttem, hogy lehet, hogy meg kéne nézni a tesztsorozatot a könyv végén. Második vizsga már könnyen ment, bár be kell, hogy valljam, hogy második vizsgán pont ugyanazt a kérdéssort kaptam, mint az elsőn.
Amikor itt csináltam jogsit Amcsiban, már tudtam, hogy nem árt kicsit tanulni is, ha az ember vizsgázni megy. Egyszer elolvastam a könyvet, és 100%-os tesztet írtam. OK, a szabályok jó része ugyanaz, mint otthon, de azért vannak trükkös kérdések, amiket nem tudsz, ha nem olvastad a könyvet. Pl. hogy milyen büntetési tételek járnak mondjuk ha kiskorút ittas vezetésen kapnak. Asszem ez pont volt a vizsgán, és talán $500-ig terjedő pénzbírság meg jogsi bevonása asszem 90 napra, de ezeket a számadatos kérdéseket úgy tanultam meg, hogy másnapra már el is felejtettem. Meg volt még olyan kérdés is, hogy milyen távolságra kell megállni a vasúti síntől, ha jön a vonat. Persze lábban :)
[spoiler]asszem min 15 max 50 láb[/spoiler]
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

Nakedape

én csak rutinon buktam pl, az is teljesen jogos volt (sajnos pont az nem jött be amit addig egyszer se rontottam el, így nem is tudtam, hogy lehet elrontani :D ), forgalomban voltak neccesek de meg lett és pl fillért se adtam senkinek pluszba
Nothing About Culture Makes Sense Except in the Light of Evolution

Próféta

Quote from: kikuchiyo on 2011-09-14, 22:44:01
Nem tévesztetted el véletlenül a logikai kvantort?
Nem.

kikuchiyo

Quote from: Nakedape on 2011-09-14, 22:55:36
én csak rutinon buktam pl,

Engem meg egyszer azért buktattak meg rutinon, mert megállás után az első kerekek nem voltak párhuzamosak az autóval. Nem tudtam, hogy annak kell lenniük és azóta sem láttam senkit, aki tudatosan ügyelt volna erre.

Xzone

Én a forgalmin buktam többször is, végül egy női vizsgabiztosnál mentem át. :D

kada

Nem is tudtam hogy kell pótórát venni a vizsgán kívül  :eek:
Nekem nem kellett, mentem rögtön újra.

chilip

Quote from: kikuchiyo on 2011-09-14, 23:14:42
Quote from: Nakedape on 2011-09-14, 22:55:36
én csak rutinon buktam pl,

Engem meg egyszer azért buktattak meg rutinon, mert megállás után az első kerekek nem voltak párhuzamosak az autóval. Nem tudtam, hogy annak kell lenniük és azóta sem láttam senkit, aki tudatosan ügyelt volna erre.

kreszben van ez ha beléd jönnek akkor a nem párhuzamos kerekek miatt ne kerülj át másik sávba véletlen mert balesetveszélyes  :confused: hirtelen ez ugrik be a nem párhuzamos kerekekről. rutin ment elsőre nekem, kreszt én elbohóckodtam az elején, de kurvára nem akartak átengedni forgalmin ( 2 bukás ) azt ment a kenőpénz azt rögtön átmentem  ::)  :Kiraly:

kikuchiyo

Engem meg háromszor vágtak meg forgalmin, egyrészt mert béna voltam, másrészt meg azért, mert 空気が読めない人 vagyok, és fogalmam sem volt, hogy működik a kenőpénz rendszere (nem is akartam adni).

Fazék

'98-ban szereztem a jogsit, de akkor nekem semmi gondom nem volt a forgalmin, pedig sztem ha nagyon meg akart volna buktatni, akkor talált volna vmit gond nélkül a vizsgabiztos. nem fizettem semmi kenőpénzt, nem egyeztettünk le semmit az oktatóval előre. szimplán miután véget ért a vizsga, odaadtam egy 6-os csomag sört az oktatónak, megköszönve a munkáját.

persze valószínűleg csak én voltam a kurva mázlista, de nehéz elhinnem, hogy ilyen durva szinten buktatják az embereket mindenféle ok nélkül... persze vszleg így van, ha már mindenki ezt mondja, de akkor is fura számomra, hogy ennyire nyíltan működik a kenős jogsi rendszer...

és kurvára nem is örülök neki, mert olyan barmok is átjutnak ezzel a forgalmi vizsgán, akiknek az életbe nem szabadna jogsit adni.
ijesztően sokan nem tudnak vezetni Budapesten és mégis próbálkoznak vele, veszélyeztetve, és idegesítve mindenki mást az utakon...

White SeeD

Nekem elsőre ment minden alapóraszámmal, igaz nem Pesten kellett vezetni, elég volt a megyei jogú város. (Mert csak ott voltak közlekedési lámpák)
Mondjuk vizsgabiztos elég szigorú volt, leesett az indexem mikor kikerültem egy útépítést és azt húzta be hogy nem indexeltem ::)
Viszont csoporttárs lányt úgy húzták meg hogy kenőpénzt is adott, annyira nem tudott vezetni. Szerintem azóta sem tud, de kellett a jogsi, apuci megvette a mercit 18. szülinapjára, előbb volt kocsija mint jogsija :lazza:
Eredeti windóz 7 aktiválások száma: 6

Nakedape

Nakedape

Quote from: Draconire on 2011-09-15, 17:37:12
Quote from: Nakedape on 2011-09-15, 12:43:15
re: kutya csak tenyésztőtől
http://www.youtube.com/watch?v=rA2JuxRdlmA&feature=related

re: PETA
http://www.youtube.com/watch?v=7kXUPy-dCx4&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=OzQgfWYwTzg&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=wsUSDMclWQg&feature=related
meg fogom  nézni, meg szeretem is őket. de ad egy csak vicc volt, ha a reakció ne adj isten komoly lenne. ad 2 meg más, mert nem kínzás meg stb, hanem tényleg arra utal csak, hogy a fajtiszta magasabbra van értékelve, minta  keverék

Draconire

Quote from: Nakedape on 2011-09-15, 18:12:15
Quote from: Draconire on 2011-09-15, 17:37:12
Quote from: Nakedape on 2011-09-15, 12:43:15
re: kutya csak tenyésztőtől
http://www.youtube.com/watch?v=rA2JuxRdlmA&feature=related

re: PETA
http://www.youtube.com/watch?v=7kXUPy-dCx4&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=OzQgfWYwTzg&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=wsUSDMclWQg&feature=related
meg fogom  nézni, meg szeretem is őket. de ad egy csak vicc volt, ha a reakció ne adj isten komoly lenne. ad 2 meg más, mert nem kínzás meg stb, hanem tényleg arra utal csak, hogy a fajtiszta magasabbra van értékelve, minta  keverék

Ebből nem beszéled ki magad, te is biztos gyújtogatsz, tudom én.

Nakedape

[spoiler][/spoiler]

Zsiga

fajtiszta
Hát, egy fajtiszta kutya azért mégis jobb mint mondjuk egy kutya - macska hibrid...

Member

Ki tudja, lehet, hogy az előnyös tulajdonságaik jönnek elő:
-Jó házőrző
-Hűséges
-Parancskövető
-Jó útvonalszervező
-Önellátó
-Elássa a kakáját

Mondjuk megnézném, hogy ez mikor csóválja a farkát. :D

NLZ

Quote from: Zsiga on 2011-09-15, 22:10:28
fajtiszta
Hát, egy fajtiszta kutya azért mégis jobb mint mondjuk egy kutya - macska hibrid...
Titeket is mindig leszólt a természettudomány tanár, hogy minden kutya fajtiszta, a speciális eset az a fajtatiszta? :(
[reserved]

Kvikveg

fajtiszta
:lol:

A fajtatiszta kutya azert nem veletlenul van. Az agar jobb nyulat uldozni, a tacsko meg szuk helyekre is befer, szoval...
A problema a mar betegre tenyesztett fajtakkal van. Csipoproblemas nemet juhasz, begyullado szemu basset hound stb-stb.
Olebnek viszont keverek is tokeletesen jo. A tultenyesztetteknel kevesebb betegsege szokott lenni, ennyi elonye is van. Hatranya, hogy ha kolyok, akkor meglepetes, hogy mi lesz belole, ha meg felnott, akkor kerdeses, hogy milyen termeszetu, kiveve ha befogado csaladnal van egy ideig.
Kinek mi az izlese.
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Zsiga

Quote from: NLZ on 2011-09-15, 22:21:56
Titeket is mindig leszólt a természettudomány tanár, hogy minden kutya fajtiszta, a speciális eset az a fajtatiszta? :(
Most inkább fordítva, én egyetemen tanulom a természettudományt, Nakedape meg egyetemen tanítja...

Nakedape

fajtiszta
oké pwnd olva lettem (mondjuk egy majomkutya az jó társasházörző)

@kviki:persze értjük miért van, volt tenyésztés amúgy:)

és egen fajt most csúnyán bebuktam... :D
mondjuk.. faj definíción is múlhat :P mert egy csivava meg egy ír juhászfarkaskutya már nem alkot természetes szaporodási közösséget :angyal: (de tényleg paleontológusok simánkét rendbe raknák, nem hogy fajba )

Kvikveg

Quote from: Nakedape on 2011-09-15, 22:31:57
...
@kviki:persze értjük miért van, volt tenyésztés amúgy:)
...
Este van este van, agyam mar felhulla.  ::)

Azt viszont megertem, ha valami allatkiserlet szovettenyeszettel kivalthato, akkor azon kene talan. (Bar errol gondolom Nakedape tobbet tud.)
Teheneket meg nem kene k messze szallitani vagohidra ha nem muszaj.
Stb.

A PETAs linkeket megneztem, hallottam mar errol, es LOL.

Najo mostantol readonly vagyok...
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Member

mondjuk.. faj definíción is múlhat :P mert egy csivava meg egy ír juhász már nem alkot természetes szaporodási közösséget :angyal: (de tényleg paleontológusok simánkét rendbe raknák, nem hogy fajba )
Lol, pedig megnézném, ahogyan abból a pici testből előmászna vmi, ami még nagyobb, mint maga az anya.

NLZ

Quote from: Member on 2011-09-15, 22:55:19
mondjuk.. faj definíción is múlhat :P mert egy csivava meg egy ír juhász már nem alkot természetes szaporodási közösséget :angyal: (de tényleg paleontológusok simánkét rendbe raknák, nem hogy fajba )
Lol, pedig megnézném, ahogyan abból a pici testből előmászna vmi, ami még nagyobb, mint maga az anya.
Alienként előtör.
[reserved]