Help Topic Hardver/Szoftver

Started by Nakahara, 2002-11-13, 20:06:43

Previous topic - Next topic

Cobra

Hány 30e Ft alatti nyomtatót tudsz, amin van ethernet csatlakozó? jó dolog a routeren az USB kezelés.
Azért a TP-Linkhez hozzátenném, hogy elég karcsú a hardvere, illletve a DD-WRT elég bugos mostanában, ahogy olvastam. Én jelenleg a Netgear 3500-at vagy egy hasonló árú Asust javasolnék. Esetleg érdemes Hardveraprón is körülnézned, én pl tavasszal nagyon jó áron vettem egy alig használt Asus N56U-t (TP-Link 1043 áráért, de ebben jóval erősebb hardver van, cserébe mondjuk nem megy rá custom fw).

Attila: ahogy nézem Nforce 570 chipsetes, ahhoz pedig elvileg készült W7 driver. Esetleg egy bios ellenőrzés, hogy a legutolsó van-e rajta, majd telepítésnél csak a fő merevlemez legyen rádugva, semmi más (DVD író se). Meg persze ha volt tuning, akkor előtte alapra vissza mindent.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

.Attila

Alaplapgyanú után első dolgom volt bios-t keresni.
Ehhez csak AMI biost találtam, a gépen pedig award van.

Második merevlemez és DVD író kikötése miben segítene?

Selmo

Quote from: Kvikveg on 2012-09-01, 23:19:25
Engem csak annyi zavar, hogy a tobbinel 300Mbps-t latok, ennel meg 54et, de mint mondam sikhulye vagyok hozza.

http://edigital.hu/Router/Asus_RT-N13U_WLAN_router_beepitett_printszerver-p51367.html
Eppen most ez tetszik a printer opcio miatt.
+ allo
+ feheeeeer wooow
Pont ilyenem van. Nincs vele semmi gond, azonkívül, hogy

• néha, ha állítgatsz a menüjén, utána nem tudod elérni, csak gép újraindítással
  • a printservert minden kikapcsolásnál ledobja a win
  • rohadt fényesen világítanak este a kék ledek
tl;dr: vegyél újabb típust, ez régi.

A tökéletesség unalmas.

Kuroi Tenshi

Quote from: Cobra on 2012-09-02, 01:11:58
Azért a TP-Linkhez hozzátenném, hogy elég karcsú a hardvere

lol?

Flaser

Quote from: Kuroi Tenshi on 2012-09-02, 01:28:49
Quote from: Cobra on 2012-09-02, 01:11:58
Azért a TP-Linkhez hozzátenném, hogy elég karcsú a hardvere

lol?

LOL++;

Az árához képest baromi sokat nyújt. Ha ennél jobbat akarsz akkor lehet elég mélyre kell nyúlj a zsebedben, hogy már inkább megéri, ha mikroszervert veszel.

*Egyetlen* negatívum: a régi D-Link ADSL modemektől hülyét kap. Ha Tré-Home területen laksz akkor a dupla-szivattyú, hogy jelenleg nem kapni normális áron Annex B-s modemet.
"Logically sound? How laughable. The only thing that people use logic for is to see what they want to see and disregard what they do not."

Cobra

Attila ne bénázzál: http://www.msi.com/product/mb/K9N-SLI-Platinum.html#/?div=BIOS Persze előtte nézd meg az alaplap feliratát, hogy biztos ez a típus-e. Mondjuk nem írnak semmi kompatibilitási javítást, csak CPU updateket, szóval kétlem, hogy segítene.

Routerhez: persze, az árkategóriájához képest jó a TP-Link, csak a custom fw rendes kihasználásához kevés. Szóval inkább vettem egy Asust, ami gyári fw-vel hibátlanul tudja azt, amit a TP-Link custommal nem teljesen.

Flaser

Quote from: Cobra on 2012-09-02, 09:11:47
Attila ne bénázzál: http://www.msi.com/product/mb/K9N-SLI-Platinum.html#/?div=BIOS Persze előtte nézd meg az alaplap feliratát, hogy biztos ez a típus-e. Mondjuk nem írnak semmi kompatibilitási javítást, csak CPU updateket, szóval kétlem, hogy segítene.

Routerhez: persze, az árkategóriájához képest jó a TP-Link, csak a custom fw rendes kihasználásához kevés. Szóval inkább vettem egy Asust, ami gyári fw-vel hibátlanul tudja azt, amit a TP-Link custommal nem teljesen.

Mindkét router 400 MHz ARM architektúrájú processzort használ és 32 MB RAM van bennük... tudnám mi a fenéről beszélsz, jó lenne.  ::)

Ez az a ASUS router volt amit Kviki linkelt be... amit te? Tény és való, hogy 500 MHz-es a proci, de továbbra is ARM alapú. A nagyobb kunszt a 128 MB RAM... De nyomtató szervernek?!? Továbbá egyelőre *semmilyen* custom firmware-t nem rakható rá:
http://infodepot.wikia.com/wiki/Asus_RT-N56U

Az ára meg a TP-Link 2x-ese. Annyival *nem* erősebb prociban, márpedig az az ami kevés szokott lenni (NTFS-3G, Samba, satöbbihez), nem a RAM. Ha nagyon kell a hely és továbbra is nyomtató szerverként (is) használnád, tegyél rá egy USB Hub-ot és egy USB-s merevlemezt és azt telepítesz amit csak akarsz.
"Logically sound? How laughable. The only thing that people use logic for is to see what they want to see and disregard what they do not."

Cobra

A TP 1043-ról nem tudok pontos sebességeket, de az N56U 4-5Mb-tal írja és 6-7Mb-tal olvassa az USB-re dugott pendriveot. A HP nyomtató meg hibátlanul megy róla. A QoS is egész jónak tűnik, szóval én 100%-ra meg vagyok vele elégedve. Persze újonnan nem vettem volna meg, de használtan annyi volt, mint egy új 1043.

Kuroi Tenshi

Quote from: Cobra on 2012-09-03, 00:22:18
A TP 1043-ról nem tudok pontos sebességeket, de az N56U 4-5Mb-tal írja és 6-7Mb-tal olvassa az USB-re dugott pendriveot.

Nem nagy kunszt, az ősrégi wl500gp-m (2006-ban jelent meg, 2006/7 telén
vettem meg) a maga 264MHz-ével is tudott 4 MB olvasást-írást USB-s
winyóról oleg fw-el (gyárival 2-t tudott).
Most nem találom meg a tesztet, de úgy emlékszem, hogy a 1043 10 vagy
11-gyel olvasott (de viszonylag lassan írt, 3-4? Ebből valami korai fw bugra
gyanakszom, gondolom ezt idővel javították). 

chilip

CPU venti szarakszik, milyet érdemes venni? 6-8k közötti árkategória a max :)

.Attila

Quote from: chilip on 2012-09-03, 10:32:02

Milyened volt? Cserélhető rajta a maga a venti? Mert akkor a hűtőborda még használható.

Cloud

Ha nincs tuning akkor egy Hyper 212+ az amit ajánlani tudok. Nekem is volt, jó kis hűtő. Ph-n nézegess apróban, vannak jó áron most ahogy láttam.

.Attila

Mielőtt bevásárolna, először mérje meg, mennyi hely van a procitól a ház oldaláig.

Cloud

Na igen, nehogy úgy járjon mint anno haver, vette egy NH-D14-et és nem tudta feltenni a ház oldalát. :D

.Attila

Quote from: Cloud on 2012-09-03, 15:48:10
Na igen, nehogy úgy járjon mint anno haver, vette egy NH-D14-et és nem tudta feltenni a ház oldalát. :D

Nekem is ajánlgatták a 12es hűtőket, de mielőtt vásároltam volna, biztos ami biztos, megmértem.
9est vettem.

chilip

a ház 540 x 205 x 442 mm chieftec BH02BBB miditower, gondolom belefér minden  :haha:

.Attila

A Hyper 212+ magassága 158.5mm, tehát 46.5mm hely marad, mínusz az alaplap, de a 46.5mm bőven elégnek tűnik.
Ha hajlandó vagy használtat venni, akkor a hyper 212+ valóban jó lesz.
Két év alatt mondjuk szépet drágult, anno 7-8ezer volt, most 10ezer újonnan.

Cloud

Procihűtőnél ha nincs fizikai sérülés szerintem bőven elég használtat venni.

.Attila

Vannak olyanok, akik viszolyognak a használt cuccoktól. Ezért a "ha".
De ahogy elnézem, kezd kimenni a forgalomból a 212+ és valami evo van helyette.

Cobra

nekem TX3-am van és meg vagyok vele elégedve.

Kuroi Tenshi

CPU venti szarakszik

Térjünk vissza az alapkérdésre: csak venti kell, vagy borda és venti?

NLZ

Quote from: Kuroi Tenshi on 2012-09-04, 00:41:59
CPU venti szarakszik

Lehet olyan hűtő, mint a gyári intel, amin nem lehet csak úgy ventillátort cserélni.
[reserved]

.Attila

Quote from: NLZ on 2012-09-04, 00:43:03
CPU venti szarakszik

Lehet olyan hűtő, mint a gyári intel, amin nem lehet csak úgy ventillátort cserélni.

Igen, konkrétan ez a kérdés.
El nem tudom képzelni, hogy egy borda hogyan mehet tönkre, leszámítva a szándékos rongálást.

NLZ

Quote from: .Attila on 2012-09-04, 00:58:07
Quote from: NLZ on 2012-09-04, 00:43:03
CPU venti szarakszik

Igen, konkrétan ez a kérdés.
El nem tudom képzelni, hogy egy borda hogyan mehet tönkre, leszámítva a szándékos rongálást.
Az jut eszembe, hogy úgy lehet kuka egy borda, ha a rögzítő sérül.
[reserved]

Kuroi Tenshi

Találgathatunk napestig, attól nem leszünk előrébb

.Attila

Nem találgatunk, várunk.

chilip

jóreggelt :D

P5K alaplapom van rá Intel Core i5-2500k 3,3 Ghz-es proci és a gyári venti kezd behalni.

amúgy remélem ez a venti "kattog" mert kezd valami afelől érdekes hangot kiadni, csak a táp ventije is adhatja, annyira hangosan nem csinálja hogy meg tudnám ott állapítani :P

azért került szóba a venti csere amúgy mer tegnap nem indult el egyszerűen és rögtön hibaüzenettel vágott képen a kezdés, kicsit megpiszkáltam a ventit azt megy, csak kell sulira és ha behal majd egyszer akkor az sok idő kiesés lesz

.Attila

Akkor vegyél egy normális hűtőt.
Én személy szerint most már eleve úgy vásárolnék gépet, hogy a keretbe beleférjen egy rendes procihűtő + két házventi.
Ha neked jó használtan, a fent említett Coolermaster Hyper 212+ pl. tökéletes megoldás.

chilip

év eleje óta nem rendelhető a 212+ :P gondolom ha ennél a márkánál maradok az nem baj? CoolerMaster Hyper TX3? ahogy elnézem olcsóbb is (6-8000 boltban), amúgy nem szeretek használtan venni valamit :P

.Attila

Az egy 9 centis hűtő. Ha neked jó, akkor jó lesz az is. A gyárinál egész biztosan jobb és halkabb is.
Ha gondolod, a ventit le is cserélheted egy Coolink Swif2-re. Az enyém 100%-on is alig hallható.