Offtopic

Started by Lt. Simoan Blarke, 2006-10-23, 21:38:47

Previous topic - Next topic

.Attila

A Magyar Anime Társaságnak már iskolája is van? :D

Próféta

Szerintem az teljesen rendben van, hogy ha a céges utazást megtoldod egy kis nyaralással, azt magadnak kell fizetned.  :mittomen:

Egyszer volt olyan az életben, hogy nem nekem kellett kifizetni a meghosszabbítást: a hétfői vagy vasárnap esti repülő szuper drága lett volna, ezért puszta spórolásból szombat reggel reptettem magam; még szállással együtt is sokkal olcsóbbra jött ki... Az mintegy mellékes, hogy így volt ingyen egy hétvégém Milánóban :) 

Darkstar

Quote from: .Attila on 2015-10-24, 11:45:57
Hogyne, és én vagyok az elnöke.  :Kiraly:

Quote from: Próféta on 2015-10-24, 11:47:49
Szerintem az teljesen rendben van, hogy ha a céges utazást megtoldod egy kis nyaralással, azt magadnak kell fizetned.  :mittomen:
Engem inkább az zavar, hogy ez csak így utólag derült ki. Na meg most egy kicsit szorosabb költségvetésen vagyok a lakásvásárlás/felüjítás miatt.
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Kvikveg

Quote from: Darkstar on 2015-10-24, 12:10:47
Quote from: .Attila on 2015-10-24, 11:45:57
Hogyne, és én vagyok az elnöke.  :Kiraly:

Quote from: Próféta on 2015-10-24, 11:47:49
Engem inkább az zavar, hogy ez csak így utólag derült ki. Na meg most egy kicsit szorosabb költségvetésen vagyok a lakásvásárlás/felüjítás miatt.
Ja, ha amugy jol eleresztenek akkor ez van.
Lakasvasarlas: meselj, miket fuznel hozza az ingatlanos-magyar kisszotarhoz? :)
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Flaser

"Logically sound? How laughable. The only thing that people use logic for is to see what they want to see and disregard what they do not."

.Attila

Quote from: Darkstar on 2015-10-24, 12:10:47

Introduction to Lolicon, a guide to Japanese na innen már inkább nem folytatom?

Lakásvásárlást én elhalasztottam. A lakásmegtakarításom pont akkor járt le, amikor már megugrottak az árak 15-20%-kal.

chilip

Valaki van itt? Valaki van itt? Valaki van itt? Valaki van itt? Valaki van itt? Valaki van itt?
úgylátom csak én :D suck to be on night shift alone, so ronery ;_;

Cobra

Ha vígasztal, én negyed órával később keltem, mint hogy ide posztoltál :)  Cserébe mondjuk ma már nem 6-kor jöttem el a postáról, hanem fél négykor.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Moha

Quote from: .Attila on 2015-10-24, 23:41:15
Lakásvásárlást én elhalasztottam. A lakásmegtakarításom pont akkor járt le, amikor már megugrottak az árak 15-20%-kal.
Nem egyszerű dolog. Én tavasszal vettem, nyáron költöztünk, már most többet ér a kégli, mint amennyiért vettem, ellenben rengeteg járulékos költség van vele és még mindig nem 100% minden...

.Attila

Quote from: Moha on 2015-10-29, 15:44:54
Nem egyszerű dolog. Én tavasszal vettem, nyáron költöztünk, már most többet ér a kégli, mint amennyiért vettem, ellenben rengeteg járulékos költség van vele és még mindig nem 100% minden...

Ezek többnyire várhatóak. Saját ízlésedre formálod, ill. jönnek a rejtett hibák.
Nekem viszont pech, hogy pont így járt le a lakásmegtakarítás. Most hosszabbítottam, aztán ha legközelebb beszakad az ingatlanpiac, akkor áthidaló kölcsönnel beugrok.

Moha

Quote from: .Attila on 2015-10-29, 16:39:55
Quote from: Moha on 2015-10-29, 15:44:54

Ezek többnyire várhatóak. Saját ízlésedre formálod, ill. jönnek a rejtett hibák.
Nekem viszont pech, hogy pont így járt le a lakásmegtakarítás. Most hosszabbítottam, aztán ha legközelebb beszakad az ingatlanpiac, akkor áthidaló kölcsönnel beugrok.
Én is azzal csináltam. Nekem tavaly év végén járt le, hosszabbítottam és áthidalóval vettem meg a kéglit. Elég sok macerám volt az ügyvéddel, meg az eladó is csinált érdekes dolgokat, pl. az összes csaptelepet lecserélte régire (a konyhában nem is volt bekötve), és a megbeszélteken kívül tényleg semmit nem hagyott a lakásban (még a karnisokat és a WC ülőkét! is elvitte).
Ezzel együtt egy komplett konyhát kaptam, bútorral, hűtővel, tűzhellyel, mosogatógéppel együtt, szóval nem jártam rosszul.

Darkstar

Én meg mindent kidobtam/eljótékonykodtam aztán betonig kipucoltattam.  :D
Sajnos most ott tartok még csak, hogy várom a villanyszerelő ajánlatát. Utána jöhet a burkolo meg a vizesek befejezni a szerelvényezést. November végén költözni akartam, abból mar semmi nem lesz.  :frown:
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Selmo

Nem mondtad melyik évben. ;)

A tökéletesség unalmas.

Darkstar

小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

kikuchiyo

Csatlakozom a lakásfelújítók/valamikor majd költözők táborához...
Failure is the default option

Moha

Pár éve még mennyivel másabb problémáink voltak... :muhahah:

Nálunk ma csinálta a villanyász a konyhát. Eddig egyetlen ágról ment a hűtő, mosógép, sütő, mosogatógép, mikró és a kávéfőző. Ráadásul a falban nem is konnektor, csak egy csokiba bekötött elosztó, szépen eldugva a hűtő mögött. Most rendesen az elosztó doboztól lett lehúzva 4 vezeték. Ennek már bírnia kell. Apósék ismerőse csinálta, remélem nem fogok hátast dobni a számlától...

kikuchiyo

Quote from: Moha on 2015-11-07, 15:19:14
Pár éve még mennyivel másabb problémáink voltak... :muhahah:

Hát ja...
De gondolj bele, lehetne rosszabb is: "beteg a gyerek, drága a tankönyv" stb.

Nálunk ma csinálta a villanyász a konyhát. Eddig egyetlen ágról ment a hűtő, mosógép, sütő, mosogatógép, mikró és a kávéfőző. Ráadásul a falban nem is konnektor, csak egy csokiba bekötött elosztó, szépen eldugva a hűtő mögött. Most rendesen az elosztó doboztól lett lehúzva 4 vezeték. Ennek már bírnia kell. Apósék ismerőse csinálta, remélem nem fogok hátast dobni a számlától...

Akkor már úgy érdemes, ha külön áramkörre kötik ezeket külön biztosítékkal.
Érdemes egy fi-relét is betetetni, ha már úgyis hozzányúltok.

Kvikveg

Quote from: kikuchiyo on 2015-11-06, 22:03:20
Csatlakozom a lakásfelújítók/valamikor majd költözők táborához...
Meselj. :)
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

kikuchiyo

Már régebb óta van egy lakótelepi lakásom, a lakcímkártyám oda is szól, de eddig ki volt adva. Azonban megszületett a döntés, hogy odaköltözöm, a bérlőt ki is tettük, de a lakás eléggé le van harcolva, így egyúttal kihasználjuk az alkalmat, hogy amit lehet, azt felújítunk. Még az eredeti, 50 éves alumínium vezetékek vannak bent, földeletlen konnektorokkal, a fürdő és a wc siralmas, a konyhabútor és beépített szekrény az eredeti lakótelepi design stb.

Moha

Quote from: kikuchiyo on 2015-11-07, 15:53:31
Akkor már úgy érdemes, ha külön áramkörre kötik ezeket külön biztosítékkal.
Érdemes egy fi-relét is betetetni, ha már úgyis hozzányúltok.
Úgy is lett csinálva, 4 vastag vezeték, 4 új kismegszakítóra kötve. Egyről megy a mosó- és mosogatógép, egyről a hűtő és a sütő, másik kettő az összes többi háztartási gépnek. Fi-reléről nem tudok.

Quote from: kikuchiyo on 2015-11-07, 17:08:24
Már régebb óta van egy lakótelepi lakásom, a lakcímkártyám oda is szól, de eddig ki volt adva. Azonban megszületett a döntés, hogy odaköltözöm, a bérlőt ki is tettük, de a lakás eléggé le van harcolva, így egyúttal kihasználjuk az alkalmat, hogy amit lehet, azt felújítunk. Még az eredeti, 50 éves alumínium vezetékek vannak bent, földeletlen konnektorokkal, a fürdő és a wc siralmas, a konyhabútor és beépített szekrény az eredeti lakótelepi design stb.
Én meg augusztusban költöztem, de a lakcímkártyámat még mindig nem írattam át. :D Nekem szerencsére elég szépen fel volt újítva a kégli. Fürdőhöz pl. nem kellett nyúlni, konnektorok is jók, bár itt is 40 éves aluminium vezeték van, de utólag földelve lett mind és villanyász kimérte, rendben vannak.

Darkstar

小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Cloud

Cobra

És kit rúgtál ki? :D
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Megmurdel

talán most senkit :D

Darkstar

小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Kvikveg

SaiyaGin

Már annyira megszoktam azt, hogy ötkor kelek, mert hétre kell menni, hogy akkor is felébredek ötkor, amikor nyugodtan alhatnék hatig. :3x3:
Egyébként most éppen munkatársakat keres a cégem, szóval ha az angol mellett jól beszéltek egy másik európai nyelvet is, és érdekel az IT-s segítségnyújtás, akkor írjatok nekem pü-t.

.Attila

IBM-hez kerültél, ugye? A gond az, hogy oda kezdőket szeretnek felvenni.
Amúgy 3 éves WebSphere Application Server tapasztalatom van + Linux, kevés Windows, aktív angol+német.

SaiyaGin

Quote from: .Attila on 2015-11-10, 22:56:31
IBM-hez kerültél, ugye? A gond az, hogy oda kezdőket szeretnek felvenni.
Amúgy 3 éves WebSphere Application Server tapasztalatom van + Linux, kevés Windows, aktív angol+német.

Nem, a HP-hez (illetve egészen pontosan nem is a HP alkalmazottja vagyok, mert a HP kiszervervezte a munkát egy másik cégnek, de HP contractor feliratú belépőkártyám van).
Nálunk főleg a Microsoft-programoknál (Windows 7, Outlook, stb) való segítségnyújtás van, ha valamilyen speciálisabb programnál kell segítség, akkor azt általában továbbküldjük egy illetékes megoldócsoportnak.

Darkstar

[spoiler=Fuck feels - the rant]Szóval van ez a cseh irodában dolgozó lány/kolléga. Külsőre is nagyon tetszik meg személyiségileg is baromi jól megtaláljuk a közös hangot. Eddig a három management training alkalommal találkoztuk. Az elsőn még februárban többször beszélgettünk, de talán annyira nem sokat (bár lehet, hogy csak a memóriám hagy ki) viszont már akkor feltűnően jól kijöttünk, bár ez a mindenkivel nyitott és barátságos személyisége miatt annyira nem éreztem különlegesnek. A második alkalommal Júniusban már jóval többet voltunk együtt és itt már kezdett a fejembe szöget verni a gondolat, hogy nagyon nem közömbös számomra. Ezután már viszonylag sokat dumáltunk Lync-en meg egyéb csatornákon is. Legutóbb pedig most a harmadik session alatt "futottunk össze". Itt már annyi időt töltöttünk együtt (kb a trainingeken és az alváson kívül lazán az idő 80%-át, napi sok órát), hogyha valaki a többi kolléga közül felhívott, akkor azzal kezdte, hogy ha vele vagyok, nem akar zavarni... Ráadásul elég sok jel azt sugallja (sőt, "részben" ki is mondta), hogy ő is hasonlóképp érez mint én.
Ez eddig szép és jó, de (és itt az első csak egy halványabb de, a második viszont kurva nagy)
[spoiler]1. Férjnél van
2. Lassan 5 hónapos terhes (aki esetleg felfedezne olyan összefüggést, hogy ez pont egybevág a 2. session-el, azt meg kell nyugtatnom, hogy nem, nem én voltam  :D)[/spoiler]
Az érződik rajta, hogy nem tud mit kezdeni a helyzettel, mert tuti, hogy szereti a férjét, de mint írtam, irántam is érez valamit. Ráadásul ugye útban van a gyerek, ami miatt meg én sem akarok végképp bekavarni... De a tetves életbe, már most hiányzik, pedig csak vasárnap váltunk el (ami szintén nem volt egyszerű egyik oldalnak sem).

Egyébként vicces volt, hogy valamelyik nap elmentünk egy ruhaboltba, aminek várandós szekciója is volt (nem mellesleg rádumáltam egy elég szexi fekete csipke dressre, ami később a többiek szerint is baromi jó választás volt  :D) és mindenki csuklóból azt feltételezte, hogy én vagyok az apa. Még élveztem is a helyzetet és ő sem javította ki az eladókat.  :D

Fuggit, nem egyszerű helyzet. Mármint egyértelmű, hogy mit kéne tennem, de eldöntöttem, hogy egyelőre semmilyen irányba nem lépek és meglátom, hogy alakulnak a dolgok. Legkésőbb tavasszal úgyis találkozni fogunk, addigre a gyerek is megszületik és ez kicsit talán rendezi a dolgokat - bár ez rám nézve persze a rosszabik kimenetel.

Viszont már legalább tudom, hogy milyen érzésekre apellálnak ezek a keserédes drámák, mert pont ezt érzem most, egy kellemes és egy baromi depreszív érzés érdekes katyvalagát.

Miért sikerül nekem mindig az ilyen komplikált helyzetekbe belenyúlni?  :falba:

Disclaimer: ezt most leírtam, mert kikívánkozott, de ha valaki bármilyen okból tudná, hogy kiről van szó, az legyen diszkrét[/spoiler]
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん