Main Menu

Berserk manga

Started by emperor, 2003-09-06, 15:29:31

Previous topic - Next topic

chilip

Quote from: Damnatus on 2015-03-11, 01:25:11
Mondjuk aki ilyeneket kitalál, ott biztos nem százas valami. Mindenestre akkor inkább szálljon ki a Berserk-ből, és maradjon befejezetlen, mint hogy depis legyen/kárt tegyen magában. Csak tényleg érdeket Gutts és Caska sorsa.

mi a sorsuk? megjósolom én 10 chapterre előre neked: mennek a hajón :D

blackronin

Hihetetlen, de jó híreket hozok:
A manga július 24-én visszatér, juhé  :D , but wait! There's more!
És az újság szerint innentől HAVI, ismétlem HAVI, manga lesz a Berserk.

Igen, havi (akit érdekel: ELVILEG eddig a Berserk 2 hetente való megjelenésre volt beállítva, de látható hogy azt mennyire tudta tartani a kedves Miura  ^^").

Persze én sem vagyok naiv:
Hiszem, ha látom!  :P

blackronin

338 RAW scan
http://www.mangaumaru.com/archives/472642

Gyorsan átfutottam, de a fordítás nélkül kicsit zavaros még a fejezet...

Zen

http://www.mangahere.co/manga/berserk/c338/

Nem volt rossz chapter és végre kedvenc vaguely arabic orgyilkosunk is újra előkerült.
Satan isn't the answer when one's in pain. It's god and candy.
In short, sex is great for the species, and it made me who I am today... as in, alive.
&fmt=1

blackronin

Quote from: Zen on 2015-07-26, 21:26:27
http://www.mangahere.co/manga/berserk/c338/

Nem volt rossz chapter és végre kedvenc vaguely arabic orgyilkosunk is újra előkerült.
:tezsvir:

Csak reméljük, hogy mostantól Miura tartani tudja magát a megjelenésekhez.

Köv. fejezet augusztus végén.

blackronin

341-ig
Miura egyelőre tartja a havi határidőket, szóval nagy a happiness.  :smile:
Nem volt rossz a Rickert szál, de azért jó, hogy visszatérünk Guts csapatához.

342 spoiler
Beírom, mert én sem akarom elhinni
[spoiler]
7 ÉV után végre partot értünk az elfek szigetén!
:eek: :eek: :eek: :eek: :eek: :zomg: :zomg: :zomg: :zomg: :zomg: :zomg:

Hát igen... nem siettük el a dolgokat.  :P
[/spoiler]

chilip

biztos hogy az az elf sziget és nem valami mást találtak megint?  :ejnye:

blackronin

Quote from: chilip on 2015-11-24, 23:32:08
biztos hogy az az elf sziget és nem valami mást találtak megint?  :ejnye:
Egyelőre úgy tűnik, hogy jó helyen járnak...  :P

Ja és korrigálnom kell magam:
Nem 7 év, hanem 9 év kellett Guts-nak hogy elérje a szigetet.  ^^"
A 32-ik kötetben szállnak ugyanis hajóra (a kötet 2007 decemberében jött ki, de a konkrét fejezet korábban).

blackronin

342
Kijött ez is fordítással.
Nem tudom, hogy Miura a "Long-awaited destination" meg a "We somehow made it here in one piece." féle mondatokkal nem a rajongóknak akar-e még egyszer odaszúrni...  :P
Csak úgy poénból, elvégre ismerjük Miura "remek" humorérzékét.

Egyébként a fejezet maga szórakoztató volt, de a lényeg:
Itt vagyunk az Elfek szigetén végre!  :hopp:

Csak 9 év kellett hozzá...  ^^"

Itachi

Természetesen megy megint a Phuck up...Az idő telése dolog különösen tetszett:)
And then the Mighty Dragon said: "lol noob"

blackronin

Hát eddig tartott a jó világ...
http://www.animenewsnetwork.com/news/2015-12-21/berserk-gets-new-anime-project-featuring-guts-as-black-swordsman/.96773

Most még jön egy fejezet Karácsonykor, de utána megint Miura "lelép".
A havi dologról visszatérünk a "kiszámíthatatlan" kategóriába.
Juhé.

Ellenben lesz új anime 2016-ban, mégpedig a Black Swordsman arc.
CGI-vel meg a többivel mint a korábbi filmekben.

edit:
Kijött a 343-as nyers változat.
Belenéztem, hát eléggé cliffhanger lett, de hát mit tudunk csinálni...
Várhatunk nyárig a folytatásra.

edit2:
Kijött az evil-genius féle fordítás.
Hangulatos fejezet volt, kár hogy ennyit kell várni a folytatásra!

blackronin

Berserk június 24-én tér vissza és újra havi lesz...
Ki tudja, hogy meddig.
Legalább kapunk valamit, többet remélni felesleges.

kada

It's alive!  :eek:

És még a hihetetlen is megtörténik!
[spoiler]Guts mosolyog.[/spoiler]

blackronin

344
Kijött az Evil-Genius féle fordítás.
Jó fejezet volt, haladtak a dolgok és megismertük legalább a szigetet is egy kicsit.

A következő fejezet július 22-e körül.

edit:
345
Tetszett a fejezet, mert remekül átfogtuk Guts utazásának jelentőségét és tényleg megágyaztunk a Tündekirállyal való találkozásnak.
Az Elfek szigete eddig hozza, amit vártam.
Következő fejezet augusztus 26-án!

kada

Quote from: blackronin on 2016-07-03, 22:20:52edit:
345
Tetszett a fejezet, mert remekül átfogtuk Guts utazásának jelentőségét és tényleg megágyaztunk a Tündekirállyal való találkozásnak.
Az Elfek szigete eddig hozza, amit vártam.
Következő fejezet augusztus 26-án!
Ja, új rész?
QuoteAnd there's cake
Nooo! Fools! The cake is a lie!

Vicces rész volt, bár még nem vagyunk most se túl a sziget bemutatásán.

blackronin

346
EPIC fejezet

Az art, a fejezet hangulata olyan megragadó volt, mint régen a Berserk fénykorában.
Imádtam minden egyes oldalát.  :whoah:

chilip

347 végre elkezdték casca gyógyítását. kérdés mit szólnak majd a többiek mikor [spoiler]meglátják casca memóriájában az "incidenst" ami megzápította az agyát[/spoiler] :)

blackronin

Quote from: chilip on 2016-09-23, 06:53:40
347 végre elkezdték casca gyógyítását. kérdés mit szólnak majd a többiek mikor [spoiler]meglátják casca memóriájában az "incidenst" ami megzápította az agyát[/spoiler] :)
347
Hát ezt is megértük végre.
Casca meggyógyításának ideje elérkezett.

A fejezet maga könnyedségével és poénjaival remekül feledtetni akarja majd Schrieke-re és Farnese-re váró borzalmakat...
Ami viszont elemi erővel fog beütni a következő részben és visszaránt minket a Berserk világ kegyetlen valóságába.
Tipikus Miura.  :P

Eléggé üdítő volt eddig az Elf Sziget.
Egy kis pihenő, egy kis vidámság mielőtt elérkezünk a válaszúthoz:
Guts itthagy-e mindenkit és szembeszáll Griffith-el?
Vagy segítséget keres a küzdelemhez?
Esetleg nem vállalja a harcot?

Valami felébredt bennem a fejezet végén...
A régi, nosztalgikus érzés, ami anno berántott a sorozat olvasásába.
Lehet utálni gyakran Miura-t, de összességében valamit piszkosul jól csinál!  :smile:

EPIC fejezet mindenképpen!  :jee:

NLZ

Új chapter, hohohó!
https://i.redd.it/8wgg58j7jaox.jpg

Kiváncsi vagyok, milyen durva lesz a következő rész.
[reserved]

blackronin

chilip

~10 chapterre, aztán mégegyszer 2 év szünet :)

blackronin

Quote from: chilip on 2017-03-07, 14:36:21
10 fejezetre?
De optimista valaki!  :P
Szerintem ha kapunk 3-at vagy 4-et akkor már örülhetünk...

kada

Quote from: blackronin on 2017-03-07, 16:00:39
Quote from: chilip on 2017-03-07, 14:36:21
10 fejezetre?
De optimista valaki!  :P
Szerintem ha kapunk 3-at vagy 4-et akkor már örülhetünk...
KaDa's Basic Survival Guide
Nincsen konfliktus, csak béke.
Nincsen Berserk... kivéve arra a pár percre, amikor tényleg kijön az az egy darab új rész.
De aztán újból nem létezik.

chilip

szinte semmi se történt :) most boat helyett memory lesz 4 évig?

blackronin

Quote from: chilip on 2017-03-24, 10:08:08
szinte semmi se történt :) most boat helyett memory lesz 4 évig?
Én pont örültem annak, hogy nem rögtön a horrort látjuk (ami biztosan lesz, csak idő kérdése), hanem egy kicsit adaptálódtunk Casca lelkében.
A sok szimbólum, a táj és a hangulat tetszett.
Jövő hónapban következik a folytatása, nagyon várom.

chilip

új chapter = 9 oldal

t-t-thanks miura!

blackronin

Quote from: chilip on 2017-04-26, 11:57:25
új chapter = 9 oldal

t-t-thanks miura!
Ööö... a spoiler képek voltak ennyiek, a teljes fejezet ennél több.  ^^"
Már ki is rakták a mangahelpers-en (de azért berakom ide)
http://wasabisyrup.com/archives/bo5FBUWDfew

Tessék szépen nem ilyen előítéletesnek lenni!  :P

edit:
A megszokott 20-21 oldal helyett mondjuk csak 18 oldalt kaptunk...  ^^"
Meg kíváncsi vagyok, hogy meddig fogja ezt a "kihívást" húzni Miura, mert ha végigmegyünk minden fontosabb emléken, akkor újra átéljük a "Mikor érjük már el az Elf szigetet?" féle szituációt..
Következő fejezet májusban.

edit2:
Kijött a fordítás is azóta.
Remek átvezető fejezet, tetszett hogy mindenki visszaemlékezett arra, hogy honnan indult.
Folytatás májusban, amit alig várok.  :smile:

szpeter

Hát, ráment pár éjszakám meg a műszakom eleje ma de végül is beértem a mangát. Közben olvasgattam a visszajelzéseiteket. Úgy érzem ha hónapokat vártok egy fejezetre akkor erősen megváltozik az elvárásotok, mert ha egyben olvassátok akkor a "semmilyen" fejezetek is teljesen rendben vannak. Nekem tetszett az a rész is, amikor Gutts múltjából megint mutatott egy kis fejezetet Miura, és az első találkozását az emberfelettivel. A maga nemében egész aranyos kis sztori volt.

Összefoglalva, a Golden Age-ből, ami egyfajta manga Trónok harca volt lett egy középkategóriás fantasy. Ami amúgy teljesen oké, és az a feltételezésem hogy a démon/apostolvadász Gutts karaktere előbb volt meg Miura fejében mint maga a klasszikus középkoris, politikai intrikás háborús vonal.
Az zavart időnként, hogy láttam mekkora lett a szakadék Griffith szála és Gutts szála között. Utóbbiak apró kis hangyák agóniája a grandiózus Griffith démonsereg, királyságalapítás és effélék mellett. Gutts jelenleg nemcsak hogy hozzá se tudna érni Griffithez de szerintem még csak Zodd-ot se tudná legyőzni, berserker páncél ide vagy oda. Amikor a két szál váltotta egymást, olyan volt mintha egy közéleti műsorról átváltanál a Minimaxra. Mintha két külön mangát olvasnék. Kíváncsi vagyok azért, hogyan tervezi befejezni ezt Miura és vajon be fogja-e játszani azt hogy megint kinyírja Gutts összes társát...

Mert egyébként Gutts jellemfejlődése 2x zajlott le. Egyszer a Band of the Hawk tagjai késztették arra hogy feladja a magányos farkas énjét, most pedig ezek a kölykök akikkel együtt mozog. Elsőre úgy tűnt, hogy ugyanazt a sztorit látjuk kétszer (ha a karaktert nézzük), de most úgy tűnik mintha tényleg megtalálta volna a helyét, csakhát elérte a célját, amint Caska esze megjön. Aztán mi jön?

Jó is meg nem is hogy beérem a mangát. Most aztán én is várhatok hónapokat amíg egy-egy kis fejezet kijön. Kíváncsi leszek, milyen élmény lesz Schierke és Farnese számár Caska sötét emlékeinek összeszedegetése.

Put your grasses on!

blackronin

Quote from: szpeter on 2017-05-22, 14:12:11
Hát, ráment pár éjszakám meg a műszakom eleje ma de végül is beértem a mangát. Közben olvasgattam a visszajelzéseiteket. Úgy érzem ha hónapokat vártok egy fejezetre akkor erősen megváltozik az elvárásotok, mert ha egyben olvassátok akkor a "semmilyen" fejezetek is teljesen rendben vannak. Nekem tetszett az a rész is, amikor Gutts múltjából megint mutatott egy kis fejezetet Miura, és az első találkozását az emberfelettivel. A maga nemében egész aranyos kis sztori volt.
Én már többször is leírtam, hogy bár elég idegesítő a sok break-ek miatt várni a mangára, de ha valaki egyben olvassa el a sorozatot, akkor nem lehet ok a panaszra, mert remekül össze van rakva.
Fiatal Gutts tündéres története szerintem telitalálat volt, amikor kijött, mert visszaidézte a Golden Age szellemiségét.

Összefoglalva, a Golden Age-ből, ami egyfajta manga Trónok harca volt lett egy középkategóriás fantasy. Ami amúgy teljesen oké, és az a feltételezésem hogy a démon/apostolvadász Gutts karaktere előbb volt meg Miura fejében mint maga a klasszikus középkoris, politikai intrikás háborús vonal.
Az zavart időnként, hogy láttam mekkora lett a szakadék Griffith szála és Gutts szála között. Utóbbiak apró kis hangyák agóniája a grandiózus Griffith démonsereg, királyságalapítás és effélék mellett. Gutts jelenleg nemcsak hogy hozzá se tudna érni Griffithez de szerintem még csak Zodd-ot se tudná legyőzni, berserker páncél ide vagy oda. Amikor a két szál váltotta egymást, olyan volt mintha egy közéleti műsorról átváltanál a Minimaxra. Mintha két külön mangát olvasnék. Kíváncsi vagyok azért, hogyan tervezi befejezni ezt Miura és vajon be fogja-e játszani azt hogy megint kinyírja Gutts összes társát...
A Black Swordsman volt meg előbb természetesen, meg Puck, elég csak a pilot változatot elovasni 1988-ból.
Griffith és Gutts eltérő történelemszálai adják meg számomra a remek kontrasztot:
Van egy férfi, aki feláldozott mindenkit, hogy elérhesse az álmát (amit meg is valósít ugye a végén), míg van egy másik, aki feláldozza a saját álmát azokért, akiket szeret. Másképpen fogalmazva: Griffith birodalomépítése áll szemben Gutts kalandozós életmódjával.
Gutts-ot én nem becsülném le, mert az ereje hihetetlenül megnőtt (erről többször is beszél Skull Knight) és nagyon közel áll az egyes síkokhoz, így képes megsebezni a God Hand féle lényeket is (mint ahogy láthattuk Fran ellen is).
Köszönhető mindez a Dragonslayer azon képességének, hogy beolvasztja magába a leölt Apostolok energiáját, valamint a Berserket Armor egyedi tulajdonságainak.

Mert egyébként Gutts jellemfejlődése 2x zajlott le. Egyszer a Band of the Hawk tagjai késztették arra hogy feladja a magányos farkas énjét, most pedig ezek a kölykök akikkel együtt mozog. Elsőre úgy tűnt, hogy ugyanazt a sztorit látjuk kétszer (ha a karaktert nézzük), de most úgy tűnik mintha tényleg megtalálta volna a helyét, csakhát elérte a célját, amint Caska esze megjön. Aztán mi jön?
Pontosan.
A Band of the Hawk-ban remekül érezte magát, de ott tudta, hogy egy másik ember vágyának van alárendelve, ez pedig összességében zavarta.
Az új csapatban őt követik a többiek, de mindenki önként.
Casca helyzetének megváltozása lesz a manga egyik legfontosabb fordulópontja:
Gutts hajlandó-e küzdeni Griffith ellen, ha esetleg Casca ezt nem akarja?
Mi van akkor, ha Casca már képtelen tovább élni tiszta fejjel?
Sok-sok kérdés, amire jó lenne az elkövetkező hónapokban választ kapni!

Jó is meg nem is hogy beérem a mangát. Most aztán én is várhatok hónapokat amíg egy-egy kis fejezet kijön. Kíváncsi leszek, milyen élmény lesz Schierke és Farnese számár Caska sötét emlékeinek összeszedegetése.

Put your grasses on!
Hát nem lesz egy leányálom az biztos...  ^^"

szpeter

Quote from: blackronin on 2017-05-22, 15:24:23
Griffith és Gutts eltérő történelemszálai adják meg számomra a remek kontrasztot:
Van egy férfi, aki feláldozott mindenkit, hogy elérhesse az álmát (amit meg is valósít ugye a végén), míg van egy másik, aki feláldozza a saját álmát azokért, akiket szeret. Másképpen fogalmazva: Griffith birodalomépítése áll szemben Gutts kalandozós életmódjával.
Ha így nézzük nem is karakterek, hanem két különböző morál, életvezetés "küzd" egymással. Szerintem így is túl nagy a léptékváltás ha a két vonal váltja egymást, de tény, hogy ez jár a két különbözős fajta céllal. Annyiban talán nem állja meg a helyét ez az összehasonlítás, hogy Guttsnak sosem voltak álmai igazán, csak élt tovább, maga se tudta, miért. A túlélési ösztöne hajtotta egy ismeretlen végzet felé. Griffith előtt világos cél állt, de azért cserébe feláldozott mindent. Gutts nem csak nem rendelkezik olyan céllal amiért feláldozhatna dolgokat, az igazi társait sosem áldozná fel, egyébként sem. Ez az egyetlen elve, de ezzel is több lett, mint Griffith, mégha neki grandiózus tervei is vannak.

Egyébként, szerintem Griffith-et is önként követték anno. Csak ez azzal járt, hogy a saját éned, álmaid beleolvadnak egy vezetőébe. Gutts csapata inkább olyan mint Luffyé a One Piece-ben: megvan mindenki saját célja, de azért egy csapatként dolgoznak, tolják magukon kívül egy központi figura szekerét. Úgy tűnik ez lehet a nemesebb közösség elképzelés a mangaalkotók szemében. mert amúgy a keleti ember erősen tömegtudatú és az individualizmus nem kifejezetten jellemző, szóval nem hiszem, hogy ez valami összkulturális igény/norma lenne.

Quote from: blackronin on 2017-05-22, 15:24:23
Gutts-ot én nem becsülném le, mert az ereje hihetetlenül megnőtt (erről többször is beszél Skull Knight) és nagyon közel áll az egyes síkokhoz, így képes megsebezni a God Hand féle lényeket is (mint ahogy láthattuk Fran ellen is).
Köszönhető mindez a Dragonslayer azon képességének, hogy beolvasztja magába a leölt Apostolok energiáját, valamint a Berserket Armor egyedi tulajdonságainak.
Ez igaz, kicsit pár arccal régebbi erőviszony maradt meg bennem. Itt az az érdekes inkább, hogy ahhoz, hogy legyőzze a brutálisan erős ellenfeleit, fel kell-e adnia az emberi mivoltát, ahogy azt a Skull Knight kvázi megjósolta.

Amúgy az "utóbbi" fejezetek egyik legsokkolóbb jelenete nekem Rickert Griffith pofánvágása volt. Amikor arc-okon keresztül egy érinthetetlen, isteni karaktert egy "senki" arcon csap váratlanul, nekem ez sokkoló volt. Azt hittem ott helyben agyonüti a szerencsétlent. Az a Band of the Hawk, aminek a vezetője volt már nem ugyanaz a személy, aki most a Hawk. A régi Griffith-et gyakran térítették eszére a társai, a mostani már nem tud hova visszatérni, lényegében nem ember.