Négyszögletes, vékony, fa eredetû lapokból készített dolgok sok fekete jellel

Started by Ramiz, 2004-07-01, 18:29:24

Previous topic - Next topic

Djinn

Quote from: BlimpFélretéve kételyeimet, kölcsönkértem a Harry Potter könyvek elsõ darabját, és meglepõdtem, amikor 1 nap alatt kiolvastatta magát....
Nagyon helyes!! Tessék félrettenni az elõítéleteket!  Harry Potter   :kiraly:
Lehet, hogy gyerekkönyv,de szerintem minnél elõrébb tartasz a könyvekben, annál kevésbé való gyerekeknek. Legalábbis én úgy éreztem, hogy gyerekkönyvhöz képest durva dolgok történnek benne. De lehet, csak nekem tünt így.
"If you want the rainbow, you gotta put up with the rain"

Damnatus

Én is így vagyok a HP-vel, elvesztett fogadás miatt olvastám el az elsõt, magamtól a többit. És tényleg jó, bár egyre komorabbá, nyomasztóbbá kezd válni.

Fazék

Quote from: DamnatusÉn is így vagyok a HP-vel, elvesztett fogadás miatt olvastám el az elsõt, magamtól a többit. És tényleg jó, bár egyre komorabbá, nyomasztóbbá kezd válni.
igen ezt a filmeken is éreztem és egyre kíváncsibb lettem a könyvváltozatra, már csak azok miatt is :)

Ramiz

Nekem az elsõ tetszett, nem is szégyelltem, olvastam tovább, de csökken a színvonal, a 4. már nem tetszett, az 5. már nem fogom elolvasni.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

syeren

Én elõször könyvben olastam mind az ötöt, az elsõ részbõl készült filmet is megnéztem... Hát, a film nekem nem nagyon tetszett,mert én teljesen máshogy képzeltem az egész megjelenését.  :eeek: A többit valahogy azóta se néztem meg...

Ramiz

Tipikus könyvbõl készült filmek: becsületes iparosmunka. Igaz, hogy ez manapság dicsérõ jelzõként kezd elterjedni a magyar filmes újságokban, de én nem "iparosmunkákat" akarok látni, hanem "filmeket"! Különben is, a Harry Potterben (Gyûrûk Urában stb) tipikusan pont az a jó, hogy a fantáziádra vannak bízva a részletek. Persze a fantáziádat nem lehet a falra tûzni, szemben a jóképû Legolas-szal vagy a macsó Aragornnal. (Miért nem lehet egy hõs ronda??!!?! :rolleyes: )
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Djinn

Quote from: Ramiz(Miért nem lehet egy hõs ronda??!!?! :rolleyes: )
Skandar Graun? :rolleyes:

Damnatus

Eleinte engem is zavart, ahogy komorodik a HP, de én arra gondoltam, hogy a célkorosztály változik. Mert az 5. már idõsebbeknek szól, mint az 1. és 2.

Kvikveg

Quote from: DjinnSkandar Graun? :rolleyes:
:lul:  :lul:  :lul:
Egyebkent meg persze a gonosz a ronda. Ugy neke feltenni a kerdest: miert kell a hosnek szepnek lennie? A ronda es szep kozott van ui a tobbseg. Persze az ember szivesebben nez fel egy csini hosre /nem, Legolas mar nyalas/, mint egy rondara. Puff neki. :D
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Fenrir

" Víz mossa a partot,
Beköszönt a dagály,
A jó Skandar Graunt
Nem fogja a ragály.
Felhõk takarják el
Hamarost a napot,
Nem eszik oly forrón
Az ork harcos-papot!"
 :haha:
For those who seek perfection there can be no rest in this side of the grave.

Fenrir

Nagyon hiányoltam a Nagy Könyv szavazásról Edgar Allan Poet...tudom hogy csak novellákat írt, de azokkal is meg lehet tölteni egy könyvet.
A Harry Pottert nem olvastam így nem érzem kompetensnek magam véleményt mondani hogy van-e helye a 100 között, de az mindenképp felháborít hogy 4(!!!) helyet is adtak Harry Potter könyveknek. Egy nem lett volna elég? Annyi zseniális író volt a történelem folyamán, nem hiszem hogy Rowling, Joanne Kathleennek négy hely is járhat, de teszem azt Shakespearének egy sem! :__devil:
For those who seek perfection there can be no rest in this side of the grave.

Ramiz

Quote from: KvikvegPersze az ember szivesebben nez fel egy csini hosre /nem, Legolas mar nyalas/, mint egy rondara.
Én nem. Akkor én nem vagyok ember? :__devil: (ld. avatar... oké ;) )

Ramiz

Ha már így rákattantam az elektronikus könyvekre: W. S. Burroughs-tól kéne a Meztelen ebéd. Ha valaki találkozik vele, plz szóljon!

Djinn

Quote from: KvikvegEgyebkent meg persze a gonosz a ronda. Ugy neke feltenni a kerdest: miert kell a hosnek szepnek lennie? A ronda es szep kozott van ui a tobbseg. Persze az ember szivesebben nez fel egy csini hosre /nem, Legolas mar nyalas/, mint egy rondara. Puff neki. :D
Én ennek ellentmondanék. Szerintem a szépség nem kapcsolódik a jellemhez a könyvekben/filmekben sem! Az más kérdés, hogy az ember a jót akarja szépnek látni, a gonoszat csúnyának. Ez valami tudatalatti dolog lehet.  :3x3:

Meske

Quote from: DjinnÉn ennek ellentmondanék. Szerintem a szépség nem kapcsolódik a jellemhez a könyvekben/filmekben sem! Az más kérdés, hogy az ember a jót akarja szépnek látni, a gonoszat csúnyának. Ez valami tudatalatti dolog lehet.  :3x3:
Most hirtelen erre a Szépség és a szörnyeteg jutott eszembe. Hisz az pont errõl szól, nem igaz? ;)

The secret to concentration is the acceptance of endless distractions.

Pirula

Quote from: DjinnÉn ennek ellentmondanék. Szerintem a szépség nem kapcsolódik a jellemhez a könyvekben/filmekben sem! Az más kérdés, hogy az ember a jót akarja szépnek látni, a gonoszat csúnyának. Ez valami tudatalatti dolog lehet.  :3x3:
Hogy ontopic maradjak, pszichológia könyvekben (;)) olvastam hogy a pozitív tulajdonságokat hajlamosak vagyunk egymáshoz társítani, ezt hívják holdudvar-hatásnak. (Ha valaki szép, akkor biztos okos is.)
Vegyünk például engem. Nem elég hogy szívdöglesztõen macsó arcélem és kiállásom van, ehhez társul messze átlag feletti intelligenciám és testi erõm.:lazza::haha:
-nemámkomolyanvenni-

Ramiz

Quote from: Pirula-nemámkomolyanvenni-
Jó, hogy ezt odaírtad, mert az a nyolc hosszúcombú kiéhezett nimfa és huri, akik itt várnak a szobámban az estére, elolvasták a postodat, miközben gyanútlanul fórumoztam, és ha ez nincs ott, akkor már rohannak is hozzád. :lazza: :hehe: :__devil:

Raggie

Quote from: RamizJó, hogy ezt odaírtad, mert az a nyolc hosszúcombú kiéhezett nimfa és huri, akik itt várnak a szobámban az estére, elolvasták a postodat, miközben gyanútlanul fórumoztam, és ha ez nincs ott, akkor már rohannak is hozzád. :lazza: :hehe: :__devil:
Hát nemtom... melyik hosszú, ízelt, nyálkás ujjad köré csavartad õket? :D (avatár)
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Ramiz

Leitatom õket a Sárga Lével. :D Na jó, vissza a tárgyhoz.
Crichton-t olvastatok? Egy idõben szerettem, de igazából csak igényesebb ponyva. Viszont az Androméda törzs az jó, onnan jutott csak eszembe, hogy épp most megvettem (angolul, nyelvgyakorlási célzattal). Izgalmas, pedig nincsenek benne dinók. :)

Raggie

Hát, Chrichtontól csak a Kongo-t és a dínós könyvét olvastam(elfelejtettem a címét, én :lame: ). Azért néhol egészen durva, ahol a nemlineárs matekról kezd zagyválni...
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Ramiz

A "zagyválni" szó helytálló. Tudományosnak állítja be magát, de csak annyira tudományos, hogy a laikus olvasónak annak tûnjön. :rolleyes:

Raggie

Quote from: RamizA "zagyválni" szó helytálló. Tudományosnak állítja be magát, de csak annyira tudományos, hogy a laikus olvasónak annak tûnjön. :rolleyes:
Azt viszont eléri(nekem eléggé tudományosnek tûnt! :D ). Egyébként mindegyik jó kis könyv, de csak egyszer...

Well, do ya, punk?"

syeren

Nemrég olvastam egy nagyon jó könyvet: VAVYAN FABLE, MESEMARATON  :)
Sokat nevettem rajta, az írónõ nagyon jól leírja a vicces jeleneteket! Csak ajánlani tudom mindenkinek! (Sajnos eddig még csak ehhez az egy mûvéhez volt szerencsém, de a barátom szerint a többi is jó.)

Djinn

Quote from: syerenNemrég olvastam egy nagyon jó könyvet: VAVYAN FABLE, MESEMARATON  :)
Sokat nevettem rajta, az írónõ nagyon jól leírja a vicces jeleneteket! Csak ajánlani tudom mindenkinek! (Sajnos eddig még csak ehhez az egy mûvéhez volt szerencsém, de a barátom szerint a többi is jó.)
A Mesemaraton tényleg nagyon jó!!  :lul: És vannak más jó könyvei is, bár ha az ember túl sokat olvas egyszerre Fable-t csömöre lesz tõle.  :3x3:
De az biztos, hogy nem semmi a csaj stílusa/humora. :D

Djinn

Quote from: Kvikveg... konyveket nem nagyon olvastam 4-5-6on kivul, mert elrettento folytatasokkal talalkoztam /A Jedi-kristaly :eeek: /. De eloszeretettel lokdosok le force push-sal rohamosztagosokat a melybe mindenfele jatekokban. :D
Mondjuk én szinte az összes könyvet kiolvastam, de volt egy, "A Jedi hatalma"  címû, ami negatív irányba magasan viszi az elsõ helyet!!!  (mintha abban is let volna valami kristály  :3x3: ) A könyvnek az a vége, hogy Luke hatalma, mmár akkora, hogy bármit megtehet. Szó szerint. Õ lesz a világmindenség ura. A végsõ csata kb. abból áll, hogy egy ideig szerencsétlenkedik, aztán rátalál az "igazi erejére", rágondol az ellenségre és kész. Kinyiffant mindenki aki nem kivánatos. Mert ez a jedi hatalma.... :eeek: Senki ne olvassa, aki nem akar kinjában sírni!!!

Ellenben voltak szerintem nagyon jó könyvek is. Pl. Az utolsó parancs-os trilógia vagy a Han Solo-k könyvek között is volt jó  :rolleyes:

Manu

Quote from: DjinnMondjuk én szinte az összes könyvet kiolvastam, de volt egy, "A Jedi hatalma"  címû, ami negatív irányba magasan viszi az elsõ helyet!!!  (mintha abban is let volna valami kristály  :3x3: ) A könyvnek az a vége, hogy Luke hatalma, mmár akkora, hogy bármit megtehet. Szó szerint. Õ lesz a világmindenség ura. A végsõ csata kb. abból áll, hogy egy ideig szerencsétlenkedik, aztán rátalál az "igazi erejére", rágondol az ellenségre és kész. Kinyiffant mindenki aki nem kivánatos. Mert ez a jedi hatalma.... :eeek: Senki ne olvassa, aki nem akar kinjában sírni!!!

Ellenben voltak szerintem nagyon jó könyvek is. Pl. Az utolsó parancs-os trilógia vagy a Han Solo-k könyvek között is volt jó  :rolleyes:

Uhhh, a Jedi kristály a Robur c. sci-fi folyóiratban jelent meg annak idején a '80-as évek közepén folytatásokban. Amiatt vettem meg az újságot, s bár az említett mûvet nem tudtam elolvasni, mindent mást igen. Meg utána rengeteg Galaktikát, aminek a Robur társlapja vol). Úgyhogy bár rettentõ rossz regény, amiatt lettem sci-fi rajongó, majd olvasó emberke.

roderick

Quote from: DjinnMondjuk én szinte az összes könyvet kiolvastam, de volt egy, "A Jedi hatalma"  címû, ami negatív irányba magasan viszi az elsõ helyet!!!  (mintha abban is let volna valami kristály  :3x3: ) A könyvnek az a vége, hogy Luke hatalma, mmár akkora, hogy bármit megtehet. Szó szerint. Õ lesz a világmindenség ura. A végsõ csata kb. abból áll, hogy egy ideig szerencsétlenkedik, aztán rátalál az "igazi erejére", rágondol az ellenségre és kész. Kinyiffant mindenki aki nem kivánatos. Mert ez a jedi hatalma.... :eeek: Senki ne olvassa, aki nem akar kinjában sírni!!!

Nekem úgy rémlik, hogy azt ep. 9-nek állították be, pedig igazából az Utolsó Parancs lenne az, vagyis a kanonizált... demár nem emléxem pontosan, mert a 8 felénél meguntam az egészet akkoriban (nemistom miért, az kékfejü admirálist mindig is bírtam:)), de rémlik valami ilyesmi problémakör...
márcsak azért is bajos szerintem, mert a DarkHorse képregényben Luke beáll a császár klónjának szolgálatába vagy valami ilyesmi történik, uh. nemhiszem hogy tutitáp omnipotens lenne, habár fene se tudja, hogy ez a képregény vajon kanonizált folytatás-e
All human relationships are built upon interests.
But relations built on interests have their own aesthetics.

Ramiz

Galaktika rulez! :cool:
Én a Történetek Jabba palotájából c. könyvet olvastam, meg a fejvadászosat (mintkettõ novellafüzér), ill. a Han Solo-trilógia 1. kötetét, és tetszettek.
De ha valaki tud tutijó SW könyvet ajánlani, sõt mi több, kölcsönadni, annak nagyon örülnék, mert most nagyon neki vagyok buzdulva! :)

Amúgy Boris Vian-t senki nem olvas(ott)? Ennyire lélekben hozzám közel álló írót még nem találtam (stílusban és mondanivalóban is), és nagyon kevesen ismerik/szeretik... :bruhuhu:
Ha valaki vállalkozó kedvet érez magában, a Tajtékos napok és a Piros fû címût tudom ajánlani elsõre! :cool:

Raggie

A Galaktika tényleg naggyon jó, de én sajna semmilyen SW regényt/könyvet nem olvastam. Nekem valahogy kimaradtak. Ezek szerint kár volt mellõzni a könyveket. Mostanában szándékozom elkezdeni ilyeneket olvasgatni, ki mit tud ajánlani?(kedvencek vagy ilyesmi)

Well, do ya, punk?"

Ramiz

Te murokrépa, épp most ajánlottunk párat! De amúgy én is kérdeztem, hogy van-e kifejezett ajánlat, és a Vadászó árnyék jól hangzik.