Négyszögletes, vékony, fa eredetû lapokból készített dolgok sok fekete jellel

Started by Ramiz, 2004-07-01, 18:29:24

Previous topic - Next topic

Djinn

Quote from: SinistroIgen, mindegyik írótól olvastam könyveket. Feistnek megvan az egész sora, Zelazny-tól az Amber Hercegei 2 része, MZB-tõl 1 könyv (és pár novella, ami még anno az Atlantisz magazinban jelent meg), Salvatore-tól minden :), Moorcock ugyanez  :jee: .
Nemes István..hm...a korai mûvei jók voltak, de most már nem tetszenek. Valahogy túl sok bennük a "burleszk" elem (nem akartam csúnyábban megfogalmazni). Túl sokat poénkodik a regényeiben, azt hiszi, ez vicces, de közben agyoncsapja az egészet hangulatilag.
Azért a Skandar Graun féle sor végig megvan - és a Hajnal Hadura sorozat is :) .
Áááááááááááá! Igen igen igen! :D Azért Amber-nek az elsõ részét is szerezd be. Az nagyon  :jee:
N.I.-nak én is a régebbi könyveit olvastam. Nem tetszett mind, de Az emlitettek nagyon!!  :haha:   Ujabbakat nem is ismerem :o
Feist-el meg ugy vagyok, hogy az Érzõszívû mágus nagyon tetszett és pár folytatás is. De aztán kezdtek ellaposodni a könyvei szvsz. (soakt nem is olvastam már, mert mashoz több kedvem volt  :rolleyes: )
"If you want the rainbow, you gotta put up with the rain"

Pirula

Most fejeztem be pár napja és jó durva kis könyvecske. Meg vannak benne elgondolkodtató részek, bár engem zavart hogy sok helyen a sztoriszálak nincsenek végigjátszva. Biztos csak szõrszálhasogató vagyok. Viszont az olvasás után újra megnéztem a filmet és igencsak hatásvadásznak és hiányosnak ítéltem. Már az elején ellövik a nagy "Válaszd az életet..." monológot hogy minden lázadó legény/leány tudja hogy mit kell megtanulnia. :ejj:
A szereplõk heroinfüggõségének okai a könyvben viszont nagyon jól ki vannak fejtve és markánsak a karakterek is. Begbie tipikusan az a szereplõ akit öröm utálni.

Ramiz

Quote from: PirulaMár az elején ellövik a nagy "Válaszd az életet..." monológot hogy minden lázadó legény/leány tudja hogy mit kell megtanulnia. :ejj:
:lol: Hát ez már csak így van...
Amúgy te mindig ilyen nyomesz könyveket olvasol? Már elnézést a kérdésért. :)
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Pirula

Quote from: RamizAmúgy te mindig ilyen nyomesz könyveket olvasol? Már elnézést a kérdésért. :)
Most élbõl nemleges választ akartam adni de aztán körülnéztem a polcaimon. Elég sok unvidám témájú könyvem van tényleg, de nem ez a többség, csak ezekrõl írok ide mostanság - amúgy az elsõ pillantásom egy Csáth Géza kötetre esett. Na, leírom ebbõl a sorból a szerzõket: Lovecraft, Csáth, Vonnegut, Coelho, Douglas Adams, James G. Frazer, Hermész Trizmegisztosz, Hunter S. Thompson, Márai, Stanislaw Lem, Le Renard, László Ervin, Jack London, Defoe, James Oliver Curwood, Roald Dahl és az elmaradhatatlan Hemingway.
Magyarul minden amit egy kultúrsznobnak birtokolnia kell. :haha:

Raggie

"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Pirula

Quote from: Raggie GordonEbõl van film is nem??? :confused:
Az ugyanaz vagy nem?
Jaja, van, azt is írtam hogy elõször olvastam, aztán megnéztem. Meg hogy már régebben láttam.

Raggie

Quote from: PirulaJaja, van, azt is írtam hogy elõször olvastam, aztán megnéztem. Meg hogy már régebben láttam.
Aha. És ezek szerint a könyv jobban tetszett... bár ez így szokott lenni(50 IQ felett)...
Ja, és melyik volt elõbb a könyv vagy a film?
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

roderick

Quote from: Raggie GordonAha. És ezek szerint a könyv jobban tetszett... bár ez így szokott lenni(50 IQ felett)...
Ja, és melyik volt elõbb a könyv vagy a film?

tippelj... nyilván a könyv, asszem az író szerepel is egy jelenetben... vagy az a rendezö?... már nem emlékszem
All human relationships are built upon interests.
But relations built on interests have their own aesthetics.

Pirula

Quote from: Raggie GordonAha. És ezek szerint a könyv jobban tetszett... bár ez így szokott lenni(50 IQ felett)...
Bingo! :)
Egyébként inkább a forgatókönyvírók, rendezõk, színészek felelõsek azért hogy mennyire tetszik a film nem az IQ. Más-más élményt nyújt.

Ramiz

Quote from: PirulaMagyarul minden amit egy kultúrsznobnak birtokolnia kell. :haha:
Hát... azért még van egy-kettõ. :)
A lényeg, hogy nem csak nyomi könyveket olvasol. :) Az nem tesz jót a lelki egyensúlynak.
Egyszer nekünk egymás után adtak fel két életutálatos-depressziós könyvet (az egyikre emlékszem csak: Arany ember) fogékony 14 éves korom körül. Betegen feküdtem otthon, egész nap olvastam, nagyon odakent. :rolleyes:
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Pirula

Quote from: RamizHát... azért még van egy-kettõ. :)
Ez csak egy sor volt, egy polcomról. ;)
Quote from: RamizA lényeg, hogy nem csak nyomi könyveket olvasol. :) Az nem tesz jót a lelki egyensúlynak.
Ezt tapasztaltam már én is. Tömeges Rejtõ regény olvasás után egész más volt a lelkiállapotom mint amikor egyszerre sikerült megkaparintanom három kötetnyi Lovecraftot.

Ramiz

Nem azért írtam, csak zavart az a "minden" szócska (ld. filozófiai dolgokon kirobbant pm-háborúnkat a "semmi" és a "minden" fogalmáról, amit ne hozzunk be ide. :) )

Könyv-hangulat: Wienettou olvasásakor laposkúszásban mentem kajálni le a lépcsõn... mire leértem, minden térdem-....-könyököm fájt... :rolleyes:

Zelgadis

így jár az aki ekkora házban lakik  :lul:

becserkészted a prédát?  :haha:

- Winnetou, kész az ebéd!
- Jó!
Winnetou a földre vetette magát, és óvatosan megközelítette az ebédlõt. - Ha észrevesznek éhen maradok - gondolta. - Ez a vadon törvénye.
- Te jó ég, mi a fenét csinálsz ott a földön? - kérdezte Winnetou anyja, értetlen tekintetet vetve az asztal lábánál fetrengõ Winnetoura.
- Semmit. - felelte Winnetou durcásan, majd morogva fölállt, leporolta magát, és helyet foglalt az asztalnál...

Pirula

Quote from: RamizNem azért írtam, csak zavart az a "minden" szócska (ld. filozófiai dolgokon kirobbant pm-háborúnkat a "semmi" és a "minden" fogalmáról, amit ne hozzunk be ide. :) )
Ach so! Maradok akkor én is tekintettel a békésen fórumozni akarókra. :)
Quote from: RamizKönyv-hangulat: Wienettou olvasásakor laposkúszásban mentem kajálni le a lépcsõn... mire leértem, minden térdem-....-könyököm fájt... :rolleyes:
Én csináltam indián-magyar szótárat is. Minden törzsnek szenteltem pár oldalt, de aztán nem tanultam meg. Egy maradt csak meg bennem: "Ta jasszi!" Apacsul jelenti azt hogy "A homlokába!" és a Medveölõ fiában van amikor szemléltetik a csípõlövést és a szemük villogása alapján felfedeznek két kiowát a szomszédos bokorban. Klassiker. :)

Ramiz

Djinn

Na ide is írok. Mindig lusta vagyok, pedig erkölcsi feladatom lenne osztani az igét.. :D

James Clavell: Patkánykirály
1945, japán fogolytábor tömve amerikai, angol és ausztrál katonákkal, akiket a körülmények egyre inkább eltávolítják emberi mivoltuktól. A könyv túl reálisnak tünik (saját tapasztalatból írt mû), ahhoz, hogy ne borzadjak el tõle.  :beken:  Nem tehetek róla, de engem egy ilyen könyv jobban kikészít, mint bármelyik horror vagy rémtörténet. (ok, ok,  azért mert tudom, hogy ez nem kitaláció...). Ettõl függetlenül nagyon jó könyv, csak utánna valami happy end-es cuccot kell belapátolni, hogy helyreálljon az ember....
Nem túl sok infó, de azért több, mint a semmi.
Ja és ha nem tévedek nagyot itt  a könyv is megtalálható.
Thx Feldin!!!

George R. R. Martin: Lázálom
 Vámpíros regény, de egészen furcsa módon. A történet a 19.sz közepe környékén játszódik a Mississippi vidékén. (igen gõzhajók a fõszerepben) Tiszta Mark Twain feeling :D A könyv ige érdekes filozófiai kérdéseket boncolgat és nekem nagyon tetszettek a szereplõk belsõ vivódásai/harcai is.  Nem is próbálkozom a leírással, inkább olvassátok ezt.
Nekem nagyon tetszett, ajánlom mindenkinek!!! Szerintem kötelezõ darab fantasy és horror rajongóknak! :jee:

Orson Scott Card: Múltfigyelõk: A könyv témája röviden és tömören az idõutazás. Hogy ezáltal jobbá lehet e tenni a jelent és csökkenteni lehet e a múlt szenvedéseit. MIndez az összes filozófiai, erkölcsi... kérdéssel együtt, ami idekívánkozik. Megontcsak megkímélek mindenit az én beszámolómtól. Olvassátok ezt . :) Ezt is erõsen javaslom! (Djinn nagy könyv javasló. Olvasni, olvasni, olvasni..  :lazza: )

Robert Jordan: Új tavasz
Idõ kereke elõzményregény. Moiraine és Siuan még beavatottak és a sárkány éppen csak újjászületik...
Aki az Idõ kerekét olvasta, annak mindenképpen ajánlott. Nagy elõnye, hogy nem terhel új nevekkel és meglepõen átlátható és összefogott  :haha:
Aki nem ismeri a sztorit, annak szvsz nem lenne túl élvezetes  :3x3:

Terry Pratchett: Sofõrök (Manák trilógia 1.)
Jelenleg ezt másodszor olvasom. Mégpedig azért mert amikor elõször vettem a kezembe még nem jelent meg nálunk a 2. és 3. rész (199x). De most csodák csodája: Mind a 3 ki lett adva.  Elvileg gyerekkönyvként van definiálva és valóban egy mese az egész, de én inkább azt mondanám, gyerekeknek is ajánlott  :rolleyes: Vicces és tanulságos egyben. Olvassátok a más által megírt beszámolót megintcsak. Annak ajánlom, aki bírja Mr. Pratchett stílusát. Mese ide, mese oda, azért az író mégiscsak ugyanaz --Arnold Testv. (al. 1905)--  :D

Na egyenlõre ennyit. Elfáradtam...

Raggie

Hmm... Pratchett mindenképpen beficcen, a többihez meg kedvet csináltál! :D

Well, do ya, punk?"

Ramiz

Djinn: a fõ problémám még mindig a beszerzés. :rolleyes:
Esetlegesen lehetne tõled kölcsönöznöm? Megbeszélhetjük pm-ben is.

Djinn

Ramiznak ajánlanék egy különösen undorító regényt (merhogy õ azt szereti): Apollinaire: Tizenegyezer vesszõ
Na ember ha ezt sem találod undorítónak, akkor ajánlom az orvosi kezelést  :hehe:

Ramiz

Már olvastam. Zseniális könyv! Egyszerre erotikus, izgató, lenyûgözõ, beteg, vicces, röhejes, szomorú, szívszorító, beteg, izgató!
Neten fent van? Biztos. Gyorsan le is vadászom.
Kösz, hogy szóltál, Djinn! :tezsvir: Látom, neked is tetszett.

Djinn

Quote from: RamizMár olvastam. Zseniális könyv! Egyszerre erotikus, izgató, lenyûgözõ, beteg, vicces, röhejes, szomorú, szívszorító, beteg, izgató!
Neten fent van? Biztos. Gyorsan le is vadászom.
Kösz, hogy szóltál, Djinn! :tezsvir: Látom, neked is tetszett.
Hát akkor egészségedre  :haha:

Ramiz

Kitértél a válasz elõl. :D
Nem találom a neten. :( Ha látod, plz szólj!

Djinn

Quote from: RamizKitértél a válasz elõl. :D
Nem találom a neten. :( Ha látod, plz szólj!
Na jól van.  :)
Elõször is te tértél ki a válasz elõl a Shonen-ai topic-ban (hogy egyátalán láttál e olyat, mielött undorítónak titulálod...) másodszor nem is volt kérdés, ami elõl kitérhettem volna.  :rolleyes:  Én olvastam kb 16 éves koromban az említett könyvet. Nem mondhatnám, hogy oda voltam érte. Nem rajongok most sem a szadista és a (negatív értelemben vett) perverz dolgokért úgyhogy nem nem lett a kedvencem (pl megerõszakolni egy hullát és ez még egy enyhébb dolog volt ugye...) De az tény, hogy ha az ember nem veszi komolyan, akkor lehet rajta röhögni, elég röhejes és beteges is.. de hogy ízgató. Biztos velem van a baj, de nekem nem volt az.  :3x3:  
Akinek elég erõs a gyomra, az olvassa el egyszer mindnképpen megéri.  :)
Mindnesetre elolvastam mert híres könyv és tudni akartam, hogy mi van benne. Én már csak ilyen vagyok. Megismerem a dolgokat mielött véleményt mondnék róluk :hehe:
Ja és ha megtalálom valahol természeretsen szólok!

Fenrir

Ajánlanék egy príma kis könyvet, ha nem haragszotok.
A címe Hyperion, az írója Dan Simmons, kapott rá pár díjat is (Hugo-t, ha nem csal az emlékezetem). Az eredeti kiadás 2 kötetes volt(Hyperion, Hyperion bukása), nálunk 4 kötetben adták ki.
Meglehetõsen kevert mûfaj, van benne horror, sci-fi, fantasy, némi komolyirodalom.
Rövid tartalma: A távoli jövõben az emberiség a térkapuhálózat kiépítése közben "véletlenûl" elpusztította a Földet és két részre szakadt:Az egyik csoport az öntudatra ébredt és az emberiségtõl elszakadt, de szoros szimbiózisban élõ TechnoCore(az MI-k otthona) létrehozták az Emberiség Hegemóniáját, a másik csoport pedig kivándorolt az ismert ûrbõl és a Kitaszítottak néven lettek a Hegemónia legfélelmetesebb ellenségei.
A Hegemónia határán van egy titokzatos világ, a Hyperion, ahol õsidõkkel ezelõtt egy titokzatos faj megépített egy labirintust, a felszín alatt, ami behálózza az egész világot. Semmilyen ismert bejárata nincs, a tudósok elképzelni sem tudják mi céllal épült. Ezen kívül a Hyperionon található a Hegemónia legnagyobb rejtélye, az Idõkripták, amiket a távoli jövõben építettek, és küldtek vissza az idõben, hogy a múlt egy pillanatában kinyíljanak, és felfedjék tartalmukat. A Kripták õre a Shrike, egy 2,5 méter magas négykarú fémlény, aki uralja az idõt és a halál útján kommunikál.
A történet kezdetén a Kripták a megnyílás jeleit mutatják, mire a Kitaszítottak támadást indítanak a bolygó ellen hogy megszerezzék a Hegemóniától. Ám a Shrike Egyházának van egy próféciája, miszerint ha hét zarándok elzarándokol a Shrikehoz az teljesíti egyikük kívánságát, a többit megöli. A zarándokok a legkülönbözõbb célokkal indulnak útnak, az elsõ két könyv gyakorlatilag csak az õ okaikat és történetüket meséli el. A 3-4-ik könyvek pedig a rejtélyekre és a múlt titkaira adnak választ.
Fantasztikus könyv, mindenkinek csak ajánlai tudom.
For those who seek perfection there can be no rest in this side of the grave.

Fenrir

Quote from: DjinnNa jól van.  :)
Elõször is te tértél ki a válasz elõl a Shonen-ai topic-ban (hogy egyátalán láttál e olyat, mielött undorítónak titulálod...) másodszor nem is volt kérdés, ami elõl kitérhettem volna.  :rolleyes:  Én olvastam kb 16 éves koromban az említett könyvet. Nem mondhatnám, hogy oda voltam érte. Nem rajongok most sem a szadista és a (negatív értelemben vett) perverz dolgokért úgyhogy nem nem lett a kedvencem (pl megerõszakolni egy hullát és ez még egy enyhébb dolog volt ugye...) De az tény, hogy ha az ember nem veszi komolyan, akkor lehet rajta röhögni, elég röhejes és beteges is.. de hogy ízgató. Biztos velem van a baj, de nekem nem volt az.  :3x3:  
Akinek elég erõs a gyomra, az olvassa el egyszer mindnképpen megéri.  :)
Mindnesetre elolvastam mert híres könyv és tudni akartam, hogy mi van benne. Én már csak ilyen vagyok. Megismerem a dolgokat mielött véleményt mondnék róluk :hehe:
Ja és ha megtalálom valahol természeretsen szólok!
Nem olvastam az említett könyvet, és szerintem nem is fogom, de egyszer a kezembe került Philip Jozé Farmer egyik mûve. Õ ír még ilyen perverz és beteg könyveket.
For those who seek perfection there can be no rest in this side of the grave.

Djinn

Quote from: syerenHát, ez most nem papír..
Nem tudom szeretitek-e az ebook-okat? Én igen, mert így hozzájutok a legtöbb jó könyvhöz NAGYON olcsón!  :lul:
Itt van két jó cím: (magyarok)
http://networq.hu/hpirate/
http://f451.host.sk/

Jó olvasgatást! :)
http://slp.dwalin.ru/
Ezt most találtam, úgy tünik elég sok dolog van itt is :)

edit: Philip José Farmer "perverz és beteg" könyveket ír? Ez biztos???  :eeek:

Ramiz

Ez a Hyperion elég furcsa könyv lehet. :) Történet alapján.
Elkezdtem egy könyvet: Larry Niventõl a Gyûrûvilágot. A stílusa elég egyszerû, néhol zavarnak a nem túl érthetõ megfogalmazások. A történet kicsit erõltetetten indul.

Sinistro

Quote from: DjinnOrson Scott Card...
Terry Pratchett...
Orson Scott Card: Engem leginkább a Végjáték sorozata fogott meg. Az elsõ részrõl olvashattok némi infót itt: http://lka.hu/cikk.php?sorszam=128&kategoria=8   . Nagyon érdekes könyv (sorozat), gyakorlatilag nem tudtam letenni. Érdekesek a kérdések, amiket feszeget és ami a legfurcsább, a fõszereplõ egy (kis)gyerek! Ezen a könyvön kívül nem is emlékszem más olyan Sci-fi-re, ahol a fõszereplõ gyerek lett volna. Tele van meglepõ fordulatokkal...a malackák pedig aranyosak :).
Terry Pratchett-tõl eddig A mágia színe tetszett a legjobban (az elsõ korongvilág regény).

Quote from: DjinnApollinaire: Tizenegyezer vesszõ...
Középiskolában az irodalomtanárunk olvasott fel belõle részleteket. Utána pedig rögtön a Canterbury mesékbõl olvasott fel. Nem mondom, volt ízlése. Hm, az osztály 3/4-e lány volt, lehet hogy ezért?

Quote from: FenrirHyperion...
Most már ketten vagyunk, akik ajánlották ezt a könyvet, nem ismétlem magam, tessék elolvasni! Csak annyit fûznék hozzá: a könyv megírása után az író azt nyilatkozta, hogy ezek után bármit meg tud írni. El is hiszem neki... :rolleyes:

Quote from: Fenrir...egyszer a kezembe került Philip José Farmer egyik mûve. Õ ír még ilyen perverz és beteg könyveket.
A fenevad száma volt a címe, és ha jól emlékszem, valaminek a második része volt. Elég durva szexjelenetek voltak benne  :ejj: .

És hogy én is ajánljak valamit: Robert A. Heinlein: A galaxis polgára. 1957-ben írta, de ettõl még nagyon jó könyv. És ha Heinlein, akkor még egy könyv tõle: Starship Troopers (jobban tetszett a könyv, mint a film).

Ramiz

Quote from: SinistroMost már ketten vagyunk, akik ajánlották ezt a könyvet, nem ismétlem magam, tessék elolvasni! Csak annyit fûznék hozzá: a könyv megírása után az író azt nyilatkozta, hogy ezek után bármit meg tud írni. El is hiszem neki... :rolleyes:
Az író még furcsább, mint a könyv sztorija... milyen furcsa mondás ez.

Djinn

Quote from: SinistroOrson Scott Card: Engem leginkább a Végjáték sorozata fogott meg. ....
Igen az szerintem is nagyon jó!!! Egyik kedvencem  :jee:
Quote from: SinistroEzen a könyvön kívül nem is emlékszem más olyan Sci-fi-re, ahol a fõszereplõ gyerek lett volna.
J.T.Dhipendale: A nagy világ - Regatta. Gyerekek mentik meg a világot a tudtokon kívül...  Nagyon jó könyv  :jee:  A fõszereplõ ugyan nem gyerek, ha jól emléxem, de gyerekekrõl szól.
Quote from: Sinistro
Quote from: Fenrir... egyszer a kezembe került Philip Jozé Farmer egyik mûve. Õ ír még ilyen perverz és beteg könyveket.
A fenevad száma volt a címe, és ha jól emlékszem, valaminek a második része volt. Elég durva szexjelenetek voltak benne  :ejj: .
A fenevad száma tudtommal  Robert A. Heinlein könyve. De az biztos, hogy az õ könyvei nem éppen... szeplõtelenek  :rolleyes:
Quote from: SinistroÉs hogy én is ajánljak valamit: Robert A. Heinlein: A galaxis polgára. 1957-ben írta, de ettõl még nagyon jó könyv. És ha Heinlein, akkor még egy könyv tõle: Starship Troopers (jobban tetszett a könyv, mint a film).
Mégegy Heinlein-t, ha szabad ajánlani: Angyali üdvözlet. Kötelezõ darab véleményem szerint.  :)