Vallás, filozófia, ezoteria

Started by noriko, 2004-03-09, 22:07:48

Previous topic - Next topic

katz

Quote from: sirtomiManapság sokaknál csak a tv marad, mert a sok munka, az önmegvalósítás, a pénz keresés mellett csak késõn vállalanak gyereket, és esetleg ekkor már nincsenek nagyszülõk, vagy nagyon idõsek.
...vagy fene függetlenekké váltak és szarnak az idõsek fejére. Önmegvalósítás rlz, a többiek dögöljenek meg. Tudod ez mi? A sátánista egyház tana.

Damnatus

De akkor akik most nõnek fel, azok milyen emberek lesznek? Milyenek lesznek az õ/mi gyerekeink?

Fazék

Quote from: DamnatusDe akkor akik most nõnek fel, azok milyen emberek lesznek? Milyenek lesznek az õ/mi gyerekeink?
még gátlástalanabbak, butábbak és idõvel ráadásul mind kínai lesz - hehe

Damnatus

hmmm. Akkor nekiállok kínaiul tanulni...
Igazából szerintem most valami értékválságszerûségben vagyunk, azért viselkedünk/gondolkodunk így.

katz

Quote from: Damnatushmmm. Akkor nekiállok kínaiul tanulni...
Igazából szerintem most valami értékválságszerûségben vagyunk, azért viselkedünk/gondolkodunk így.
Kis adalék ehhez...

Necrid^

Quote from: katzHozzád? Gondolod vagy olyan jó Koránból, mint én Bibliából (ld.: Vallások topic, téynleg lassan átmehetnénk ezzel a témával oda)
Fórdulj hozzam.. minekt a kórán még az általános iskólában is megtanitják. és ha vmit nem tudok akkor ott az anyám õ aztán szinte mindenre tud válaszolni mert tanitja.
Sry For my Bad Hungarian. I'm Not Magyar!

katz

Quote from: NecridFordulj hozzám.. nekünk a Koránt már az általános iskolában is tanitják, és ha vmit nem tudok akkor ott az anyám, õ aztán szinte mindenre tud válaszolni, mert azt tanitja.
Király. Holnap ráérsz, tudunk találkozni? Kölcsön tudsz adni egy magyar nyelvût 1-2-3... hónapra?

Nem :_piszka: de kicsit kevesebb "ó"-t plz, a magyar nem használ ennyit. ;) ld.: az idézet

Necrid^

Quote from: katzKirály. Holnap ráérsz, tudunk találkozni? Kölcsön tudsz adni egy magyar nyelvût 1-2-3... hónapra?

Nem :_piszka: de kicsit kevesebb "ó"-t plz, a magyar nem használ ennyit. ;) ld.: az idézet
Holnap sajna nem érek rá mert nem vok pesten 1 egész hétre de 2 hét múlva már igen.

katz

Quote from: NecridFordulj hozzám.. nekünk a Koránt már az általános iskolában is tanitják, és ha vmit nem tudok akkor ott az anyám, õ aztán szinte mindenre tud válaszolni, mert azt tanitja.
Eszembe is jutott ez elsõ kérdés. Korábban is furdalta az oldalam, de sehol nem találtam korrekt választ.

Kába kõ. Az a dolog ami Mekkában van az alatt a nagy kockaforma épület alatt. Mi a szerepe a vallásban, hogy viszonyulnak hozzá a muszlimok? Mi a véleményed azzal kapcsolatban, hogy az már jó pár ezer éve vallási tárgy, csak a muzulmán vallás elõtt pogány ereklye volt?

Necrid^

Quote from: katzEszembe is jutott ez elsõ kérdés. Korábban is furdalta az oldalam, de sehol nem találtam korrekt választ.

Kába kõ. Az a dolog ami Mekkában van az alatt a nagy kockaforma épület alatt. Mi a szerepe a vallásban, hogy viszonyulnak hozzá a muszlimok? Mi a véleményed azzal kapcsolatban, hogy az már jó pár ezer éve vallási tárgy, csak a muzulmán vallás elõtt pogány ereklye volt?
Igen mert ez egy szent kö az még nem is mohamed idejéból van hanem sokkal réggebben még Ibrahim és a gyerekei idö-itól. és pontosan Mekkában helyeték mert ott jót le a kórán. a muzlemánök azé tisztelik az a kö mert azt mondják az a kö a mennyórszágból eset és emiatta ött a Kábaban van egy lyuk ahol megnézhetik és mikozben nézhetik imátkoznak.persze nem a kö-nek hanem Allahnak.mert "Nincs másik isten csak Allah,és Mohemmed a profitljája"

katz

Quote from: Necridés emiatta ött a Kábaban van egy lyuk ahol megnézhetik
Az a hely, ahol leesett a kõ?

Miért jött le a menyországból?

Ujabb kérdés: Milyen a muzulmán menyország?

Necrid^

Quote from: katzAz a hely, ahol leesett a kõ??
Nem maga a köt nézhetik meg.

Quote from: katzMiért jött le a menyországból???
Az senki nem tudja csak Allah.
Quote from: katzUjabb kérdés: Milyen a muzulmán menyország?
A Kóránban ugy magyarázza hogy a Menyórszág nem 1 db menyórszág hanem 7 vagy 9 pontosan most nem rémlik és minél magasabb annál jóbb de persze a 9ik menyórszágban nem báki juthat csak az aki az egész életét szánta a vallásra. A kóránba ugy megvan magyarázva hogy az kerül menyórszágba aki jó dolgokat csinált az életében.. pl a napi imák és Ramadant be tartani ill a szgényeget segiteni és a legfontosabb hogy istenben hinni és az a legfontosabb mert isten ugy mond a kóránban hogy bármint megtud bocsántani csak aki nem hisz benne õt örök életett vár rá a pokolba.

katz

Quote from: NecridNem maga a köt nézhetik meg.
Szóval van egy lyuk a földben, amiben benne van a kõ és le lehet nézni rá, vagy mi? :confused:
Quote from: NecridAz senki nem tudja csak Allah.
Na, ezt inkább nem kommentelem.
Quote from: NecridA Kóránban ugy magyarázza hogy a Menyórszág nem 1 db menyórszág hanem 7 vagy 9 pontosan most nem rémlik és minél magasabb annál jóbb
Ez amolyan forditott pokol? A pokolnak is vannak szinjei? Kik kerülnek oda? olyanok is kerülhetnek pokolra akik hisznek Istenben, de bûnös életete élnek?

Necrid^

Quote from: katzSzóval van egy lyuk a földben, amiben benne van a kõ és le lehet nézni rá, vagy mi? :confused:
A nagy kocka közepén van egy lyuk amelyiken át tudsz látni a kocka közepében a szent követ.én ugyen bár nem láttam még de most idén Haj idöben akarunk menni anyámmal.

Quote from: katzNa, ezt inkább nem kommentelem.
Az most mennyire igaz nem tudható mert a kóránban nem meséli hogy le eset volna a menyórszágból.

Quote from: katzEz amolyan forditott pokol? A pokolnak is vannak szinjei? Kik kerülnek oda? olyanok is kerülhetnek pokolra akik hisznek Istenben, de bûnös életete élnek?
Igen fórditott pokol a pokolnak is van szintje-i hogy menniy az senki nem tudja csak 1 biztos hogy sok, azok kerülnek be elsösörban akik nem hisznek Allahban és öröké fognak ott maradni..azok akik hisznek istenban de bünös életuk volt be keülnek a pokolban de egy bizónyos idöre.A kórán ugy magyarázza hogy Allah tisztitja öket ugy hogy meg tisztija a bünök majd be keülnek a menyórszágban.

Emarsharae

Sziasztok. Rég voltam már itt, de lehet hogy mostantól sûrûbben leszek.
Minden esetre most katz megjegyzéseire próbálok válaszolni, amit még az offtopicban ejtett el, és amin összeakasztottuk... az agancsainkat, vagy legalábbis megszeppentem a megjegyzésén, és bizonyítani akarom, hogy nem vagyok se hülye, se... egyéb. Fõleg nem az, aminek nevezett.
Tehát, mielõtt bármit is mondanék, ezek a 21 év alatt saját magamnak lejött vélemények, utána olvastam, tanultam is, mások is formálták persze a véleményemet, és hiszi-e vagy sem bárki is, változtatták is. Változtatni most is lehet, ha elég nyomós és hihetõ érvvel jön valaki.
Ja, még egy dolog: kérem, hogy senki ne sértõdjön meg, ez csak az én véleményem, és amit állítok, alá is támasztom, ám ez semmiképp sem akar támadás formát ölteni, csak ha olyasmirõl beszélek, ami érdekel, nagyon belelelkesülök, és agresszívnek tûnhetek. Azaz elõre is bocsi...
Tehát:
1: Egyház és vallás különválasztása. Mióta Isten kimondta, hogy a mindenkori egyházfõ Isten szószólója, ez számomra nem igazán lehetséges. A Pápa az egyházfõ, és egyben Isten szócsöve. Isten szava szent, sérthetetlen, és a valláshoz tartozik, elvégre az õ parancsolatai és tanításai szerint él a vallásos ember. (Katz, kérlek nézz utána, ha nem hiszel nekem.)
2: Vallási (keresztény, mert most azzal érvelek) intolerancia vagy csak politika? Elõször is, katztól egy idézet:
Quote from: katzHegyreigazítás!!!
A most következõ sorok a legujabb hivatalos katolikus Bibliafordításból (Neovulgáta) származnak. Kéretik elolvasni!!!

Az elsõ parancsolat:
"Akkor Isten elmondta mindezeket a szavakat: "Én az Úr, vagyok a te istened, aki kihoztalak téged Egyiptom földjérõl, a rabszolgaság házából. Rajtam kívül más istened ne legyen! Ne készíts magadnak faragott képet, és semmiféle képmást arról, ami fenn van az égen, vagy lenn a földön, vagy a föld alatt, a vizekben! Ne imádd ezeket, és ne szolgáld õket, mert én az Úr,  a te Istened erõs és féltékeny vagyok, és az atyák vétkét megtorlom gyermekeiken, és azok harmadik és negyedik nemzedékén, akik gyûlölnek engem! De irgalmasságot gyakorlok ezer nemzedéken át azokkal, akik szeretnek engem, és megtartják parancsaimat." Kiv 20, 1-6
Számomra ennek intolerancia szaga van.
Mellesleg, amit nem ismerünk, attól félünk...erre a magyar történelemben is vannak kitûnõ példák, pl. egy per, aminek témája az volt, hogy a zsidók megettek-e egy fiatal lányt (aki amúgy a folyóba veszett, mint késõbb kiderült) valamelyik ünnepük alkalmából. A keresztények ugrottak rá, és felfújták az egészet... és úgy tûnt, mindennek az volt az oka, hogy nem ismerték és nem is akarták megismerni a zsidók vallását... és elég meredek dolgokat képzeltek róla...
Számomra minden esetre ez úgy jön le, mint a keresztények intoleránssága más emberekkel (más vallásúakkal)szemben. Miért? Mert míg le van írva, hogy szeresd felebarátodat, etc, az is meg van említve, hogy aki nem Istent (a keresztényt) tiszteli, csakis õt és úgy, ahogy õ megkívánja, az a pokolra jut és kínok kínjai közt szenved.
Mellesleg nem tagadom, hogy politikai megfontolásból is történt a zsidók üldözése, sõt az inkvizíció is, de továbbra is állítom, nem csak emiatt.
Igenis, majdnem minden vallás intoleráns a más vallás híveivel szemben.
Hogy miért? Nagyrészt az emberek hibája.
3. Keresztes háborúk. Igen, ment a harc azért a kis darab területért, de könyörgöm, ne mondja nekem senki, hogy a keresztények nem ölték boldogan a ,,hitetleneket", és hogy az egyház nem buzdította õket lelkesen. Megjegyzem, a Pápa szava Isten szava – szerintem Isten, ha tényleg létezik, azóta már fogja a fejét és nagyon bánja ezen ötletét. És itt van a kutya elásva - még mindig. Mert Isten szava már a vallás kategóriába tartozik
Nah... kb ennyit akartam mondani válaszul katznak, vagy annak, akit érdekel a véleményem. Ha nem tetszik, lehet engem gyõzködni, de nyomós érvek nélkül nem érdemes.
Ah, még egy idézet, most is katztól, katznak intézve:
Quote from: katzA Bibliába (is) sok mindent bele lehet magyarázni, elég egy bölcsész v jogász kezébe adni...
Talán azért, mert egymásnak sok-sok ellentmondó dolgot írtak bele, amelyet mindenki máshogy értelmez saját magának, mellesleg a bölcsész megtanult szöveget elemezni pályafutása során, ergo van agya és belegondol! Ha egységes lenne, nem lenne vele ennyi gond. Ha szilárd alapokon állna, és a két szövetség nem különbözne ennyire egymástól... és Isten nem mondta volna ki, hogy a Pápa az õ szószólója, nem lenne ennyi probléma, és nem magyarázhatná bele egy bölcsész, ami neki lejött az olvasatokból.
Mellesleg megjegyzem, nekem ez jött le, és ki vagy te, hogy rámerõszakold a te saját, egyedi véleményedet, vagy lehülyézz, mikor ez nem jön össze, csak azért, mert neked mást mond, mást jelent és máshogy jött le?
Azt mondtad,
Quote from: katzÉN nem Bibliaszakértõ/pap/bármi hasonló vagyok, hanem, mint ahogy fönt is írtam, a saját véleményemet írom le. Ha nem teccik, nyafi helyett válaszolj az adott témára.
Akkor kérlek maradj is meg ennél, és ne sértegess ha nem egyezik a véleményem a tieddel. És igen, bármilyen elkeserítõ és kiábrándító is, saját a véleményemet mondom most.
Így tehát inkább azt ismerd be, hogy nem egyezik a véleményünk, minthogy sértegess érvek helyett. Ahogy már te is idézted, ,,Ne itélj, hogy ne itéltess."
Igen, iszonyatosan rosszul esett aminek 3 postom olvasása alapján neveztél. Ismerlek annyira, hogy bízzak benne, nem fogod visszavonni, de már az is elég, ha elfogadod, hogy má véleményen vagyunk, és nem csak neked lehet saját gondolatod és véleményed egy témáról.
"Cute things kill people."
"But for heaven's sake—you're wizards! You can do magic! Surely you can sort out—well—anything!"
"The trouble is, the other side can do magic too, Prime Minister." - J. K. R. (HP & THBP)

katz

Quote from: NecridAz most mennyire igaz nem tudható mert a kóránban nem meséli hogy le eset volna a menyórszágból.
Hát akkor honna jött a történet?
Quote from: NecridIgen fórditott pokol a pokolnak is van szintje-i hogy menniy az senki nem tudja csak 1 biztos hogy sok, azok kerülnek be elsösörban akik nem hisznek Allahban és öröké fognak ott maradni..azok akik hisznek istenban de bünös életuk volt be keülnek a pokolban de egy bizónyos idöre.A kórán ugy magyarázza hogy Allah tisztitja öket ugy hogy meg tisztija a bünök majd be keülnek a menyórszágban.
Ismerõs szöveg.

Ujabb kérdések:
Iszlámhitûek viszonya a zsidó-kersztényekhez?
Dzsihád pontos jelentése! Ki ellen? Miért? Mikor? Mit lehet bevetni?

Necrid^

Quote from: katzHát akkor honna jött a történet??
Annak naon hosszu története van. majd vmikor talizunk azt mesélem.

Quote from: katzUjabb kérdések:
Iszlámhitûek viszonya a zsidó-kersztényekhez?
Dzsihád pontos jelentése! Ki ellen? Miért? Mikor? Mit lehet bevetni?
Dzsihád jelentése hogy isten vallásáért harcolni és rossz esetben meghalni..az anno volt amikor Mohemmed kezte a hirdetés az izlámról mert elsöre sokan nem hittek benne és leröhögték mert azt monták.. isten? ki ez az istened? muttasá vmi bizónyétékott... és vizont volt emberek akik hittek benne. és azok aki mellete harcoltak és meghaltak majd a menyórszágban kerülnek.De a Dzsihád most is van pl a palasztinok azok is harcolnak a jogokért sokan azt mondják hogy terroristák de ök csak a földökért harcolnak.a Dzshád szó magában Harcolni elsösörban isten vállásaért majd a jogodért.

Kvikveg

Wow! tok erdekes a topic! :D

Emarsharae: katz 'kikapcsolt' teged, nem latja a hozzaszolasaidat.
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

katz

Quote from: NecridDzsihád jelentése hogy isten vallásáért harcolni és rossz esetben meghalni..az anno volt amikor Mohemmed kezte a hirdetés az izlámról mert elsöre sokan nem hittek benne és leröhögték mert azt monták.. isten? ki ez az istened? muttasá vmi bizónyétékott... és vizont volt emberek akik hittek benne. és azok aki mellete harcoltak és meghaltak majd a menyórszágban kerülnek.De a Dzsihád most is van pl a palasztinok azok is harcolnak a jogokért sokan azt mondják hogy terroristák de ök csak a földökért harcolnak.a Dzshád szó magában Harcolni elsösörban isten vállásaért majd a jogodért.
Csakhogy az én Istenem, a te Allahod, meg a zsidók Jahvéje egy és ugyanaz a "személy". Dzsiháddal harcolni a kersztények vagy a zsidók ellen ez olyan, mint egy szunita-siita háború. Te mit gondolsz errõl?

Necrid^

Quote from: katzCsakhogy az én Istenem, a te Allahod, meg a zsidók Jahvéje egy és ugyanaz a "személy". Dzsiháddal harcolni a kersztények vagy a zsidók ellen ez olyan, mint egy szunita-siita háború. Te mit gondolsz errõl?
Én azt értem... de ött az igazság a legfontosabb tényezõ.kinek van joga kinek van igaza..

katz

Quote from: NecridÉn azt értem... de ött az igazság a legfontosabb tényezõ.kinek van joga kinek van igaza..
Ez kitérõ válasz volt.
Az egy dolog, h odamentek a zsidók és elûzték a földjükrõl a palasztinokat, az meg egy másik, hogy az arabok erre vallásháborút hirdetnek. Milyen alapon? Miért a vallás mögé bújva háborúznak az arabok?

Necrid^

Quote from: katzEz kitérõ válasz volt.
Az egy dolog, h odamentek a zsidók és elûzték a földjükrõl a palasztinokat, az meg egy másik, hogy az arabok erre vallásháborút hirdetnek. Milyen alapon? Miért a vallás mögé bújva háborúznak az arabok?
Uhh azt most naon hoszzu téma ha most bele kezdenék.:), sry de most kifogyott a benzinem holnap kórán kell fel kelni. majd holnap esetleg folythatjuk a vitát.

katz

Quote from: NecridUhh azt most naon hoszzu téma ha most bele kezdenék.:), sry de most kifogyott a benzinem holnap kórán kell fel kelni. majd holnap esetleg folythatjuk a vitát.
ok, holnap csak délután leszek, addig gondolj ki vmi jó választ. Szép kis vita ez. Teccik. :)

Necrid^

Quote from: katzok, holnap csak délután leszek, addig gondolj ki vmi jó választ. Szép kis vita ez. Teccik. :)
Értettem megerösitve...amugy fater vélyeményét és majd elkérem az már lassan politikai kérdés. és õ rendesen ért a politikához. :rolleyes:

Damnatus

Quote from: Emarsharae1: Egyház és vallás különválasztása. Mióta Isten kimondta, hogy a mindenkori egyházfõ Isten szószólója, ez számomra nem igazán lehetséges. A Pápa az egyházfõ, és egyben Isten szócsöve. Isten szava szent, sérthetetlen, és a valláshoz tartozik, elvégre az õ parancsolatai és tanításai szerint él a vallásos ember. (Katz, kérlek nézz utána, ha nem hiszel nekem.).
Arra kiváncsi lennék, hogy Isten mikor, hol (forrás) mondta ezt ki? Mert én nem emlékszem rá, hogy a Bibliában ez benne lenne. Továbbá sosem szabad azt elfelejteni, hogy a pápa tisztelete nem a személynek, hanem a tisztségnek szól, és lehet méltatlan személy ebben a tisztségben. A pápai tévedhetetlenség dogmája, pedig csak dogmatikus tételekre vonatkozik (pl. Szentháromság), és az is "csak" egy dogma.
   Az Ószövetség és az Újszövetség két külön dolog, az Újszövetség felülírta az Ószövetséget. Az Ószövetség elve pl. a "szemet szemért", míg az Újszövetségi a "fordítsd oda a másik orcádat is", a megbocsátás. Az Ószövetségben 10 törvény van, az Újszövetségben kettõ: uradat istenedet imádd, és szeresd felebarátodat.
Egy kereszténynek a hangsúlyt az Újszövetségre kell helyeznie, az Ószövetség ismerete a háttér, az elõzmények miatt hasznos.

A Korán sokkal több, mint egy vallási dogmatikai könyv, nem csak elveket, hanem konkrét polgári szabályozást, törvényeket is tartalmaz. Így az élet sokkal szélesebb spektrumára ad pontos szabályozást, mint pl. a Biblia.
   Egy háborúhoz mindíg kell valamilyen "casus belli" ürügy. Azért, hogy a nem háborúzók meg legyenek gyõzve a háború igazságosságáról. A közelkeleten van jobb érv erre, mint a szent kötelesség? Ugyanezt csinálták a keresztesek is... USA most meg a demkrácia, az emberi szabadság stb. jelszavával háborúzik Irakban. Ez nem egy helyes ügy?

katz

Quote from: DamnatusAz Ószövetség és az Újszövetség két külön dolog, az Újszövetség felülírta az Ószövetséget. Az Ószövetség elve pl. a "szemet szemért", míg az Újszövetségi a "fordítsd oda a másik orcádat is", a megbocsátás. Az Ószövetségben 10 törvény van, az Újszövetségben kettõ: uradat istenedet imádd, és szeresd felebarátodat.
Az Ujszövetségben is 10 törvény van, de az általad emlitette kettõ a legfontosabb (ld.: Evangéliumok, egy helyen megkérdik errõl Jézust, fejbõl nem tom hol van és most nincs itt nálam a Biblia)
Quote from: DamnatusA Korán sokkal több, mint egy vallási dogmatikai könyv, nem csak elveket, hanem konkrét polgári szabályozást, törvényeket is tartalmaz. Így az élet sokkal szélesebb spektrumára ad pontos szabályozást, mint pl. a Biblia.
Második törvénykönyv.
Quote from: DamnatusEgy háborúhoz mindíg kell valamilyen "casus belli" ürügy. Azért, hogy a nem háborúzók meg legyenek gyõzve a háború igazságosságáról. A közelkeleten van jobb érv erre, mint a szent kötelesség? Ugyanezt csinálták a keresztesek is... USA most meg a demkrácia, az emberi szabadság stb. jelszavával háborúzik Irakban. Ez nem egy helyes ügy?
Na ja ez igaz, csak ennek az lesz a következéménye, hogy: "arabok=az a népség aki buszokon ártatlan embereket robbantgat" => "Fujj, de gonoszak! Írtsuk ki õket."
Quote from: NecridÉrtettem megerösitve...amugy fater vélyeményét és majd elkérem az már lassan politikai kérdés. és õ rendesen ért a politikához. :rolleyes:
Politikánál jobban érdekel a vallás. Az elõbbivel vmennyire én is tisztában vagyok, az utobbi viszorol viszont alig van infóm.
Remélem apád értelems vitapartner és nem csak azt fogja szajkózni: "Köcsög zsidók, halál rájuk"

Idõközben még pár kérdés eszembe jutott:
Hogy viszonyulnak az iszlámhívõk a kerszténységhez? Minek tekintik? A saját vallásuk elsõ, túlhaladott változatának, mint mi kersztények a zsidó vallást, vagy mi?

szunita-siita ellentét mibõl fakad?

Necrid^

Quote from: katzIdõközben még pár kérdés eszembe jutott:
Hogy viszonyulnak az iszlámhívõk a kerszténységhez? Minek tekintik? A saját vallásuk elsõ, túlhaladott változatának, mint mi kersztények a zsidó vallást, vagy mi?

szunita-siita ellentét mibõl fakad?
Az iszlámhivõk naon tisztelik a Kereszténységet.. mert kóránban irva hogy mindegyik vállás tisztelni kell kivéve azok ami nem isten vallásai..de persze a saját vallás az elsö.és egy fontos adat hogy egy muzlemán nem térhet kereszténységre de forditva lehet.

Kvikveg

Quote from: Necrid...És egy fontos adat hogy egy muzlemán nem térhet kereszténységre de forditva lehet.
Hihi, szerintem egy kereszteny pap pont forditva mondta volna. :D:D:D
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

sirtomi

Quote from: KvikvegHihi, szerintem egy kereszteny pap pont forditva mondta volna. :D:D:D
Az biztos :D

Érdekes a topic. Végig olvastam ezt a kis vitát és sokat tanultam belõle :)

Damnatus

katz
Ha értelmezed a Bibliát, akkor tudod, hogy ez a 2 parancs az, ami igazán parancs. Ennek kell meghatároznia az ember egész viselkedését, az összes többi törvény/útmutatás ennek a két törvénynek a részletezése. De Jézus nem ad új törvényeket, hanem útmutatást.

Majd ha elolvasod a Koránt, akkor hasonlítsd össze a Második törvénykönyvvel is! (nameg nem csak a Koránból áll az iszlám vallás, épp ott térnek el a nagy irányzatok, hogy mely vallástudósaik írásait fogadják még el!)

"Na ja ez igaz, csak ennek az lesz a következéménye, hogy: "arabok=az a népség aki buszokon ártatlan embereket robbantgat" => "Fujj, de gonoszak! Írtsuk ki õket."
Minden néprõl/kultúráról kialakulnak toposzok,sajnos úgy néz ki, az arabokról/iszlámkövetõkrõl ez fog kialakulni.
Hozzáteszem a média is mindíg hangsúlyozza az iszlám hitet, vagy az arab származást a különbözõ eseményeknél.
Ja és pl. a keresztényeket is sokan ultrakonzervatív vakbuzgóknak, vagy éppen látszatkeresztényeknek tartják, akik teljesen mást mondanak, mint amit cselekszenek, meg pedofil papok, meg stb.
Az emberek egymás fikázásába mindíg is jeleskedtek, s csak az értelmesebbje óvakodik attól, hogy egyértelmû általánosságban gondolkodjék. Persze gyakran kell általánosítani, csak tudni kell azt is, hogy a szóbeli általánosítást vissza kell kódolni.