Main Menu

Stargate

Started by Fubenalvo, 2007-05-18, 22:26:41

Previous topic - Next topic

Cloud

Quote from: NLZ on 2009-10-11, 01:44:04
Egész kábé arról szól mindig, hogy milyen kurva jó lehetne, de valami mindig hibádzik. Nincs energia, sikertelen kisérlet, lerombolják a gonoszok, baleset történik, valami közbejön, valaki faszkodik. Szal szinte csak filler az egész, mert nem haladtak előre semmilyen szempontból, csak villantottak valami fasza dolgot, amit aztán el is felejthetünk.
Miért mit hittetek hogy kitalálnak valami egyedi koncepciót? :D

Fazék

Quote from: Cloud on 2009-10-11, 04:44:02
Egész kábé arról szól mindig, hogy milyen kurva jó lehetne, de valami mindig hibádzik. Nincs energia, sikertelen kisérlet, lerombolják a gonoszok, baleset történik, valami közbejön, valaki faszkodik. Szal szinte csak filler az egész, mert nem haladtak előre semmilyen szempontból, csak villantottak valami fasza dolgot, amit aztán el is felejthetünk.
de a problémákat meg lehet oldani agyondramatizálás nélkül is. ezeket a kurva [spoiler]"utolsó ezredmásodpercben átrohanunk a kapun", meg "úú vkinek föl kell áldoznia magát, mert kurvára nincs agyunk egy remote megoldás kitalálásához, mondjuk a lebegő kamerákkal"[/spoiler], stb megoldásoktól a hajamat tépem...
a rossz színészek meg szintén hangulatgyilkosok

Nakedape

Quote from: Fazék on 2009-10-11, 11:01:37
Quote from: Cloud on 2009-10-11, 04:44:02
de a problémákat meg lehet oldani agyondramatizálás nélkül is. ezeket a kurva [spoiler]"utolsó ezredmásodpercben átrohanunk a kapun", meg "úú vkinek föl kell áldoznia magát, mert kurvára nincs agyunk egy remote megoldás kitalálásához, mondjuk a lebegő kamerákkal"[/spoiler], stb megoldásoktól a hajamat tépem...
a rossz színészek meg szintén hangulatgyilkosok
ezek szerint ne nézzem meg már a 3ik részt? :D rosszabb lett?
Nothing About Culture Makes Sense Except in the Light of Evolution

Bishop

Az energia gond nekem úgy jött le hogy nem a kapu fent tartásához meg nyitogatásához nincs energia hanem a hajó fent tartásához is kell energia ami egy rendszeren van a kapuéval ami miatt nem nyitogathatnak. A bolygón lehetne nyitogatni csak tárcsázó nincs. Mondjuk az a PSP távirányító elég fail szerintem  ::)

A másik ami engem zavart az a logika teljes hiánya. Adott egy ős hajó ami több MILLIÁRD fényévre van a földtől és a föld koordinátáit sem tudja, halad hypertérben távolodva a földtől. Az ősök azért építgetnek kapukat hogy ha kész össze lehessen kötni. Erre valami kővel minimális energia bevonásával testet cserélnek a földiekkel  :facepalm: Atlantist már nem néztem annyira és vannak rések itt ott de én nem hiszem hogy lehetne ilyennel kommunikálni, már Atlantissal se tudtak kommunikálni az űrhajó nélkül aszem, és mi van a szuperkapukkal?

Xzone

Az a kommunikációs rendszer az SG-1-ben tűnt fel először, és ott is galaxisok közötti távolságot hidaltak át vele. Úgytűnik standard felszerelés lett a nagyobb expedíciókon :)

Az Atlantisban is energiahiány miatt nem érték el a Földet a kapuval egész addig, amíg ki nem építettek egy kapurendszert az űrben (amit rögtön el is foglaltak a lidércek talán :D ).

Cloud

Quote from: Fazék on 2009-10-11, 11:01:37

de a problémákat meg lehet oldani agyondramatizálás nélkül is. ezeket a kurva [spoiler]"utolsó ezredmásodpercben átrohanunk a kapun", meg "úú vkinek föl kell áldoznia magát, mert kurvára nincs agyunk egy remote megoldás kitalálásához, mondjuk a lebegő kamerákkal"[/spoiler],

[spoiler]A szenátorra gondolsz? Belső vérzései voltak így is úgy is meghallt volna. A sikló vezérlője meg érintőkijelzős, szal máshogy nem lehetett volna lezárni ajtót. :)[/spoiler]

Fazék

Quote from: Cloud on 2009-10-11, 20:52:56
[spoiler]A szenátorra gondolsz? Belső vérzései voltak így is úgy is meghallt volna. A sikló vezérlője meg érintőkijelzős, szal máshogy nem lehetett volna lezárni ajtót. :)[/spoiler]
[spoiler]egy érintőképernyő átverése biztos marha nehéz azon a technikai színvonalon, ahol a show megy :rolleyes:[/spoiler]
bocsáss meg, de sztem akárhogy csűröd-csavarod, próbálod menteni a hülyeségüket, attól még az az marad ami, vagyis buta túldramatizálás.

NLZ

Meg az érintőképernyőnek neki lehet ütköztetni a szondát. :D
[reserved]

Fazék

Quote from: NLZ on 2009-10-11, 21:55:35
Meg az érintőképernyőnek neki lehet ütköztetni a szondát. :D
következő magyarázat: "de ez olyan érintősképernyő, ami ellenőrzi, hogy élő személy nyomkodja-é, nehogy visszaéljenek vele robotok!!" :D

NLZ

Me egy robot nem írná felül az egész irányító panelt, mi?
[reserved]

Fazék

Quote from: NLZ on 2009-10-11, 21:59:30
Mintha annyi sok robot lenne. Meg aztán baromi nehéz lehet valakinek letépni a kezét, és hozzáérinteni. :D
ellenőrzi a vérkeringést is! nehogy azt hidd, hogy ilyen könnyen átvered  :3x3:

sztem hagyjuk abba, mert hiába on valamelyest, kivágnak innen minket, hogy lábunk se éri majd a földet :haha:

Fazék

nem gondoltam, hogy SG:U adja nálam a hét sorozatidézetét, de ezen hangosan fölnevettem:

eli: wow, i'm so torn.

(majd meglássátok)

NLZ

Hülye idegbetegek, komolytalan cliffhanger, szal semmi meglepő.
[reserved]

Fazék

Quote from: NLZ on 2009-10-18, 00:32:57
ja a rész többi része szokásosan katasztrófa volt, de legalább eli mint poénforrás belefér az elment kategóriába. még pár rész esélyt kap a sorozat.

Cloud

Quote from: NLZ on 2009-10-18, 00:32:57

Nekem pont ez tetszik benne. Eléggé rámennek a karakterekre. :D

Ja és még mindig nincs ultimate enemy. :D

Makos

Hát nemtudom mit akarnak kihozni ebből a sorozatból, de ez eddig egy unalmas szar.
De azért nézem xD

Cloud

Quote from: Makos on 2009-10-18, 13:55:19
unalmas szar de nézem xD
Nem ellentmondás kicsit? :D

NLZ

Jah, az emberek nézik, mert érdekes és izgalmas a kitalált univerzum. Már az Atlantis is csak ebből élt. :)
[reserved]

Makos

S01E05 Light

Végre egy izgalmasabb rész :)
[spoiler]Rush pedig jóval többet tud mint elmond[/spoiler]

Zsiga

Kezd az agyamra menni ez a sorozat. Annyira szar hogy már magam sem tudom hogy mért nézem.
Ha még egy-két részben eljátsszák ugyanezt (bajban vannak, próbálkoznak, nem jön be, aztán a végén valami csoda vagy csak simán a hajó kihúzza őket a szarból) szerintem nem csak én fogom dobni, de a TV-csatorna is.
Meg ezt a BSG-style "koncentráljunk a karakterekre mer' az jó" ötletet is feldughatnák maguknak, a Stargate nem erről szól. Senkit nem érdekel 50 ilyen sótlan-lótlan senkiházi fasz kicsinyes játszmái és szenvedései (a részenkénti kötelező 5 perc "mondjunk közhelyes kétmondatos monológokat a kamerába az utókornak" főleg az agyamra megy), 3-4-5 jó karaktert akarunk akik szétrúgják az univerzum összes útbaeső seggét.
Fukken Barátok Közt in Space, szégyen... :ejj:

Nakedape

Quote from: Zsiga on 2009-10-24, 16:17:43

Fukken Barátok Közt in Space

ezzel viszont befuthatnál
látom a logo-t is FBKS
lol:)
Nothing About Culture Makes Sense Except in the Light of Evolution

Fazék

SG:U 1x05

na azért!
[spoiler]ha bárhogy máshogy hozták volna ki a hajó megmenekülését, nagyon megütöttem volna a készítőket. ez volt az egyetlen logikus lehetőség az első pillanattól kezdve, hogy a hajó szimplán energiakészleteinek feltöltése céljából megy a csillag közelébe. bár hogy erről miért nincs vmi egyértelmű visszajelzése a hajó utasai felé, arról már lehetne vitatkozni.[/spoiler]
szóval a megoldásig vezető út hülyeség és a rész is értelmetlen volt, de legalább a megoldást nem szúrták el

a kamerába dumálós részek engem is eléggé zavarnak, remélem ha letudták a főbb szereplőket (kb mostanra), akkor abbahagyják végre

Dr Rush nagyon korrekt karakter viszont, egyedüli problémám ezzel a lezáró poénnal részéről, hogy
[spoiler]elhiszem, hogy tényleg tudott róla, de ez esetben hülye lenne akár csak a lehetőségét is fölvetni, minek haragítson magára ennyi embert, mikor a rajongói is lehetnének és ez később sokkal nagyobb haszonnal járna? szóval logikátlan lépésnek érzem.[/spoiler]

Cloud

[spoiler]Jó kis rész volt megint. Asszem szeretni fogom ezt a sorozatot. Greer is kezd eléggé szerethető karakter lenni. A végkifejletet mondjuk lehetett sejteni. (a napelem-es tippem jó volt, bár kicsit másképp mint gondoltam)
Az a napba belerepülés eléggé meghökkentett. Ezzel le is van tudva örökre az energiaprobléma. Ha kifogynak, megmártóznak egy fényes csillagban oszt minden ok. Mekkora szívás lenne ha a következő feltöltéskor mondjuk bedöglene pajzs(ok valószínű hogy jó pár ezer évre elég lesz energia de akkor is.  )

Eli-t aztért sajnálom. Még a vak is látja hogy rá van izgulva Chloe-ra, erre meg az összefegszik Scott-al.

Viszont a legjobb karakter még mindig Rush. Hihetetlen mi mindent ki tudnak hozni belőle. [/spoiler]

Szal nekem simán jöhet következő rész.

Zsiga:

Ha nem tetszik, miért nézed? :D

Zsiga

Pl.  azért mert túl rég óta vártam ahhoz hogy könnyen feladjam; meg az alapötlet jó, a megvalósítás a gázos.
Röviden, ha nem Stargate lenne a címe a pilot felénél ment volna a levesbe; így meg talán kibírom az évad feléig is, hátha addig elkezdenek fejlődni, vagy legalább megszokom.

[spoiler]Most hogy van energia dögivel, ha a következő rész nem úgy kezdődik hogy hazatárcsáznak akkor F A I L.
Eli majd megfarkalja a másik sunát, akit az első részben cuccolt a mi kedvenc hadnagyunk.
Rushból meg sokkal többet ki lehetne hozni, eddig egy beképzelt skizo gyökér akinek állandóan szerencséje van.

Az egyetlen tényleg jó karakter eddig a feka, bár azt a meditálós fost amit most a rész végefelé előadott remélem a későbbiekre elfelejtik.
Eli-ban meg van lehetőség, és néha tényleg jókat lehet rajta röhögni, belőle még bármi lehet; a többiek viszont menthetetlenek.
Scott egy jelentéktelen lúzer; Young közel nem annyira karizmatikus vezető mint mondjuk egy O'Neill (vagy akár egy Adama, hogy ne csak az SG-nél maradjunk); Telfordot szájba kéne rúgni annyira egy mitugrász fasz (a korai Woolsey-ra emlékeztet, szerencse hogy ritkán látjuk); T.J ugyan egész jó bőr de maga a karakter eddig nulla, csak úgy mint Chloe aki szintén csak azért van hogy gagyi hollywood-i kúrás-jelenetekben szerepelhessen...[/spoiler]

Cloud

Én azért kívánom hogy végül megszeresd a sorozatot. Van benne potenciál szerintem. :)

A következő rész címe meg Water szal szerinted mi is lesz a bibi? :D Kettőt tippelhetsz. :D

Makos

Xzone

Quote from: Makos on 2009-10-24, 15:38:52
S01E05 Light

Izgalmas? Folyamatosan azt figyeltem, hogy mennyi van még hátra ebből a szarból, annyira untam. Nem tudnak érdekelni az események, annyira gagyi és klisés a sorozat. Konkrétan nem volt semmi olyasmi az egész rész során, amit máshol ne láttam volna korábban.

A BSG-s lopások pedig tényleg nagyon szembetűnőek: nem csak a szituáció, és a karakterközpontúság, de a kameramunka is egy az egyben onnan lett átemelve.

SG:U dobva.

Selmo

Még kap 1-2 részt mielőtt dobom, kezd kurvára unalmas lenni. :ejj:

A tökéletesség unalmas.

Makos

Quote from: Xzone on 2009-10-25, 03:18:10
Quote from: Makos on 2009-10-24, 15:38:52
S01E05 Light

Izgalmas? Folyamatosan azt figyeltem, hogy mennyi van még hátra ebből a szarból, annyira untam. Nem tudnak érdekelni az események, annyira gagyi és klisés a sorozat. Konkrétan nem volt semmi olyasmi az egész rész során, amit máshol ne láttam volna korábban.

A BSG-s lopások pedig tényleg nagyon szembetűnőek: nem csak a szituáció, és a karakterközpontúság, de a kameramunka is egy az egyben onnan lett átemelve.

SG:U dobva.

izgalmasabb != izgalmas
Az előző pár részhez viszonyítva ez érdekesebb volt. Ennyi.

Bishop

A megmenekülés pillanatáig halálra untam az egészet, de utána már tetszett, végén még kis izgalmat is kicsalt belőlem. Remélem innentől felfele ível a sorozat és nem lesz több dráma (egyenlőre legalább is), most már valami akció kéne.