Main Menu

Stargate

Started by Fubenalvo, 2007-05-18, 22:26:41

Previous topic - Next topic

Cobra

Tény. hogy SG-t eddig csak németül meg magyarul láttam, de annyira csak nem lehet nehéz nyelvezete, hogy kelljen bármilyen felirat a lényeg megértéséhez.
Egyébként meg Cloud, errefelé (még) erős többségben vannak azok, akiknek nem okoz gondot az angol/amerikai szöveg megértése.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Dreamcleaver

Quote from: Cobra on 2009-10-03, 22:17:35
Egyébként meg Cloud, errefelé (még) erős többségben vannak azok, akiknek nem okoz gondot az angol/amerikai szöveg megértése.

És ennek mi köze ahhoz, hogy ő személy szerint szeretné magyar felirattal nézni, mert nem tud annyira angolul?  :confused:

In b4...

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Cloud

Quote from: Cobra on 2009-10-03, 22:17:35
Tény. hogy SG-t eddig csak németül meg magyarul láttam, de annyira csak nem lehet nehéz nyelvezete, hogy kelljen bármilyen felirat a lényeg megértéséhez.
Ezt vágom, de nekem még elég gyenge az angolom ahhoz hogy magyar felirat nélkül is élvezhessem a sorozatokat. EGy rész nézése közben szórakozni szeretnék nem azon agyalni hogy ez meg ez a szó mit jelenhet.

Tudom, tudom tanuljak komolyabban angolt. Rajta vagyok. :D

Xzone

Quote from: Cloud on 2009-10-04, 10:46:40
EGy rész nézése közben szórakozni szeretnék nem azon agyalni hogy ez meg ez a szó mit jelenhet.

Pedig pont úgy lehet nyelvet tanulni ::)

NLZ

Quote from: Cloud on 2009-10-04, 10:46:40
EGy rész nézése közben szórakozni szeretnék nem azon agyalni hogy ez meg ez a szó mit jelenhet.
Vagy ha annyira tetszik, nézd meg másodjára, angol felirattal, azt akkor még tudod is, hogy miről beszélnek, és a felirat segít a hadaró-motyogó szereplők ellen is.
[reserved]

Cloud

Na meglestem én is első két részt. Összeségében van benn egy két marhaság, de szerintem jó kis sorozat lehet belőle. Meglátjuk mit mutatnak pár rész múlva.

Az  hajó igen jól néz ki egyébként. CSak kár hogy le van amortizálva. :D

Fazék

a Stargate Universe-be tényleg bele lehet vágni nulla Stargate előismerettel is? csak mert sorozatjunkie-n ezt írta róla a jóember:
QuoteAmit azt hiszem fontos az elején megjegyezni, hogy a Stargate Universe tényleg újoncoknak is készült, semmiféle komolyabb előismeret nem kell. Ezt azért mondom, mert a Csillagkapuba én azért nem ugrottam be soha, mivel esélyem sincs az összes részt megnézni, pedig úgy lenne az igazi. De nincs gond, lépjünk be itt nyugodtan, ez új sorozat tényleg az Univerzum másik oldalán startol.
és ez a rész 100%-osan illik rám is és vmi űrhülyeség sorozat azért érdekelne, de a BSG-ből akárhány részletet láttam, nagyon nem jött be, ezzel viszont tennék egy próbát. (babylon 5 is kimaradt, de ahhoz se tudtam még erőt gyűjteni, hogy belevágjak)

Selmo

Elég hozzá a film, ha azt láttad. De szerintem anélkül is nézhető, legfeljebb lesz ami nem túl érthető elsőre.

A tökéletesség unalmas.

Fazék

Quote from: Selmo on 2009-10-05, 21:33:28
Elég hozzá a film, ha azt láttad. De szerintem anélkül is nézhető, legfeljebb lesz ami nem túl érthető elsőre.
a film az megvolt anno. (bár pár hete újranéztem és nem voltam annyira elájulva tőle, mint régen)
azt hiszem akkor leszedem ezt a duplarészt, hátha le tud kötni a sorozat :)

(úgyis csak 12 sorozatot követek jelenleg, vmivel ki kell töltenem üres életem)

NLZ

Ehehehe, O'Neill kikerekedett kissé. :D  De megint az a tipikus szar, mint Atlantisban, hogy sok fasz tépi a száját, meg okoskodik, csak mert nem vágja őket pofán senki se puskatussal. Egyébként érdekes, majd meglássuk mi lesz belőle. Vajon a világ ezen a részén mit találnak? A Furlingeket, és azok ősi ellenségeit? xD

Jah, nem kell semmit se ismerni SGU-hez, kb mindent elmondanak, még ha csak vázlatosan is egyenlőre.
[reserved]

Cloud

Quote from: Fazék on 2009-10-05, 21:35:48
Quote from: Selmo on 2009-10-05, 21:33:28
a film az megvolt anno. (bár pár hete újranéztem és nem voltam annyira elájulva tőle, mint régen)
azt hiszem akkor leszedem ezt a duplarészt, hátha le tud kötni a sorozat :)

(úgyis csak 12 sorozatot követek jelenleg, vmivel ki kell töltenem üres életem)
Ha nem láttad anno a két sorozatot akkor is belekezdhetsz. Szerintem megéri megnézni mert egész jó kis sorozat lesz belőle.

NLZ:

Hát hja Jack eléggé megpuffadt. MEg egy kis tokát is növesztett. :D

Xzone

Remélem érdekes karakterekké válnak majd a főbb szereplők. A matekzseni srác nem olyan idegesítő, mint amilyennek képzeltem, hurrá. Amikor viszont megjelent "a szenátor", már fogtam a fejem, és elképzeltem az egész évadot egy dühítően-idióta-politikus-karakterrel...

[spoiler]Meg is lepődtem, amikor hősiesen feláldozta magát. Way to go.

És az ezredes is túlélte, aminek újfent örülhetünk.[/spoiler]

NLZ

Ne aggódj, van ott még sok fasz civil, meg azt a ködösítő, leépült művésznek kinéző profgecit is belelökném a csillagkapu féregjáratának nyitóhullámába. A katonai erő meg elég kuki. Még csak nem is vicces alak, mint O'Neill vagy Sheppard. A kockagyerekben van a remény egyenlőre, de kevés. Ellenben Rodney szintű falvakaró úgy nézem lesz. De a többi tag egyenlőre elég snassz. Valsz akik a végén leléptek a kapun a végén, azok lesznek a főbb szereplők.
Statisztikailag kell még másfél fő idegen is a csapatba, persze csak az emberek leszármazottja. :D
[reserved]

Zsiga

Engem elsősorban az a hülye ferdeszemű picsa irritál akit a végefelé majdnem szájba is vert a sittes feka őrmesterféle.
Viszont a medic suna az simán win. :D
Carter hosszú hajjal meg sajnos fail.  :frown:

Cloud

Universe

s01e03

Hm. Ha hasonló vagy ennél jobb részek következnek akkor örömmel fogom nézni a sorozatot. Tetszett a rész.
Tudtam hogy valahogy úgyis sikerül nekik megtalálni a megoldást, de akkor is jó volt nézni a vergődésüket. A karakterek végre kezdenek megtetszeni. Meglátjuk mi lesz itt évad végére.
Amúgy ez az első SG sorozat ahol nem az első részben találkozunk az aktuális ultimate enemy-vel. (na jó a végén a szonda-szerű komp lehet hogy az övék volt)

Jöhet következő rész. i :whoah:

NLZ

Jeee. Sok arcoskodó fasz, legjobb lenne, ha halomra lőnék egymást. Má alakul szerencsére.
[reserved]

Makos

Piff még mindig semmi idegen lény vagy akár egy idegen humanoid. Ez eddig nem Stargate.
Remélem előbb utóbb feltűnik az "ultimate enemy"

NLZ

Dehogynem, most sütötték el a teljesenmisztikusésfelfoghatatlan életforma típust. Van még a szupergonosz embertrabszolgasorsbahajtóéselfogyasztó, meg az évezredekótaemberektőlleszakadtközépkorbanélőnépség. De sztem most erre fog kimenni a koncepció, hogy a hajó meg mindig előre, azt néha meg-megállnak. Aztán mindig időre megy a buli, mint Slidersben. Legalább lesz sok-sok azutolsómásodpercbensikerülésmegmenekülünk.

Bár az nem világos, hogy hogyan is kerültek azokra a bolygókra csillagkapuk.
[reserved]

Fazék

Quote from: NLZ on 2009-10-11, 00:41:43Bár az nem világos, hogy hogyan is kerültek azokra a bolygókra csillagkapuk.
illetve, hogy mi szolgál energiaforrásul számukra, illetve hogy honnan sikerült ennyi szar színészt összeszedniük, illetve, hogy hogy tudnak ilyen remek érzéssel minden helyzetet túldramatizálni és a legidiótább megoldással előállni.
ez a sorozat csupa rejtély.
és remélem egy óriási cancel az évad végén.

NLZ

Az energiaforrás nem gáz, azt már SG-1-ben megoldották pár kis színes, szögletes üvegrúddal.
A színész maga annyira nem lenne gáz, inkább az, hogy a szerep szerint mindegyiknek magas a tenyérbemászási faktoruk.
Kaszálni éppenséggel nem kell, elég ha csak rájönnek, hogy ez a módi már Atlantisban se vált be, úgyhogy nem kéne eröltetni. A sztori maga még érdekes is lehet.
[reserved]

Cloud

Quote from: NLZ on 2009-10-11, 00:41:43

[spoiler]A Destiny azt a hajót követi ami a csillagkapukat rakja le automatikusan a bolygókra.
Egyébkén AG-n említettek egy olyan spoilert:

"Mallozzi-blog:

Mary writes: "The basic story was very good, although with some flaws – it's hard for me to buy the idea that the CO2 scrubbers were all worn out when it was made clear in the dialogue that no one had ever been on the ship before; there didn't seem to be a good reason why the INTERIOR door to the shuttle was broken when, again, no one was on the ship."

Answer: Yeah, good questions. Why would they have this sort of trouble if the ship remained unmanned? And has Destiny sustained damage – almost as if its fallen victim to an attack of some sort? Weird.

Kissé átfordítva a szavait: Rush-ék érkezése előtt valaki egyszer megtámadta a hajót és járt a fedélzetén, ezért használódtak el a széndioxid-szűrők és sérült meg a Destiny.

Úgyhogy valószínűleg igazuk van azoknak, akik az Air III-ban felszálló űrhajóról azt tartják, hogy az SG:U (egyik) ellenséges fajának első nyoma."

Egyébként meg mintha olyat említettek volna készítők hogy nem lesz ultimate enemy hanem több kisebb. Na jó ott van Lucian szövetség akik az uccsó két részben felkerülnek hajóra. :D[/spoiler]

Xzone

Még csak most töltöm a harmadik részt, de a másodikban azt mondták, hogy több hajó megy a Destiny előtt, amik telerakják kapukkal az útjukba kerülő galaxisokat.

NLZ

Köszi, e fölött átsiklottam, de logikus.
[reserved]

Fazék

Quote from: NLZ on 2009-10-11, 00:50:03Az energiaforrás nem gáz, azt már SG-1-ben megoldották pár kis színes, szögletes üvegrúddal.
akkor mi olyan nehéz az űrhajónak, amin vannak? mit szenvednek, hogy lemeríti a hajót, ha sokat használják? ne fárasszanak már, hogy nincs külön energiaforrása a csillagkapunak a hajón, ha tényleg ennyire nevetségesen egyszerű megoldani az energiaellátását :rolleyes:

NLZ

Kell a nyomordráma, ne foglalkozz a részletekkel. :D
De tényleg, már SG-1ben látható volt, hogy évezredek óta használják a kapukat, mégse volt róla szó, hogy elemet kellett cserélni bennük lemerülés miatt.
[reserved]

Cloud

Quote from: Xzone on 2009-10-11, 00:52:54

Még csak most töltöm a harmadik részt, de a másodikban azt mondták, hogy több hajó megy a Destiny előtt, amik telerakják kapukkal az útjukba kerülő galaxisokat.
Pontosan, ahogy spoilerbe írtam én is. :D

Elvileg Destiny a kaputelepítő hajót követi,csak le van maradva pár száz évet. :D

Fazék

Quote from: NLZ on 2009-10-11, 00:57:41
De tényleg, már SG-1ben látható volt, hogy évezredek óta használják a kapukat, mégse volt róla szó, hogy elemet kellett cserélni bennük lemerülés miatt.
ok, részemről eddigi SG sorozatok totál kimaradtak, de ha tényleg úgy van az energiaellátása a kapuknak, ahogy mondod, akkor nagyon nem értem ezt a mostani szenvedést amit a kapuhasználat körül levágnak.

szerk és repost:
szóval persze tudom, ilyenkor szokták mondani, hogy "nem kéne az ilyen részletekkel foglalkozni", de számomra vagy legyen valami dráma és akkor figyeljenek a részletekre is, legalább minimálisan legyenek igényesek a saját világukat illetően és következetesek, vagy legyen paródia és akkor felőlem jöhetnek ilyen baromságokkal, de mivel SG-U nagyon nem az utóbbi kategóriába tartozik az eddigiek alapján, így az első kategóriát tekintem érvényesnek rá. szóval szedjék már össze magukat, mert ez eddig szar.

NLZ

Quote from: Fazék on 2009-10-11, 01:00:54
Quote from: NLZ on 2009-10-11, 00:57:41
ok, részemről eddigi SG sorozatok totál kimaradtak, de ha tényleg úgy van az energiaellátása a kapuknak, ahogy mondod, akkor nagyon nem értem ezt a mostani szenvedést amit a kapuhasználat körül levágnak.
Hát így belegondolva tényleg nincs a tárcsázó ott a kapu mellett, szal akkor úgynézki a kézi ketyerével tárcsáznak. Mindenesetre ha tényleg olyan kevés az energia, hogy már egy tárcsázás is számít, akkor baromira le van merülve a készlet (szokás szerint).
[reserved]

Fazék

Quote from: NLZ on 2009-10-11, 01:26:18Mindenesetre ha tényleg olyan kevés az energia, hogy már egy tárcsázás is számít, akkor baromira le van merülve a készlet (szokás szerint).
ja hogy ez ilyen visszatérő elem a Stargate sorozatokban? ezt nem tudtam.

NLZ

Egész kábé arról szól mindig, hogy milyen kurva jó lehetne, de valami mindig hibádzik. Nincs energia, sikertelen kisérlet, lerombolják a gonoszok, baleset történik, valami közbejön, valaki faszkodik. Szal szinte csak filler az egész, mert nem haladtak előre semmilyen szempontból, csak villantottak valami fasza dolgot, amit aztán el is felejthetünk.
[reserved]