Kötetlen beszélgetés játékokról

Started by SlEePwAlKeR, 2003-08-03, 19:11:50

Previous topic - Next topic

Puru²

Quote from: Tycho on 2007-10-27, 09:38:49
Zsiga, 2.33 kétmagos AMD, ATI x800gto, 2 GB ram, meg lehet próbálni a bioshockot vele? Vagy a játékélmény el nem rontása érdekében inkáb várjak egy hónapot az x1950pro-ig? :angyali:
Sajna el se fog indulni ,SM3-as kártya minimum kell neki .Mindenképp várd meg a X1950-t.

Tycho

Quote from: Puru² on 2007-10-27, 11:00:10
Quote from: Tycho on 2007-10-27, 09:38:49
Zsiga, 2.33 kétmagos AMD, ATI x800gto, 2 GB ram, meg lehet próbálni a bioshockot vele? Vagy a játékélmény el nem rontása érdekében inkáb várjak egy hónapot az x1950pro-ig? :angyali:
Sajna el se fog indulni ,SM3-as kártya minimum kell neki .Mindenképp várd meg a X1950-t.

ja, tényleg el is felejtettem, SM3at csak a HL2 motorjában tud produkálni a karim, aholis a szoftveres számítása jól van optimalizálva :angyali: akkor várok :haha:

Fazék

az élet nagy gondjai: itt ez a (számomra) brutális gép. mostani friss demo-kat végigtoltam, és lassan kifogyok a játékötletekből. ismét rájöttem, hogy az FPS-ek pár nagyon ritka kivételtől eltekintve, nem nekem valók. mást meg nem igazán találok mostanában említésre méltót. a végén még odáig jutok, hogy a régi játékokat veszem elő, amik ugyanúgy elmentek volna a notebook-on is...
(és tudom baromság, de egyszerűen nem visz rá a lélek, hogy letöltsek teljes játékokat hozzá, annyira rászoktam a legális megvételre, most viszont egy fillérem sincs, hogy játékvételre "pocsékoljam" el... :rolleyes: )

azt hiszem nekiállok civ4-ezni, legalább nem lassul be huge pályán és zoom-olás közben se. ez mindenképpen megért 150k-t :haha: ( :lame: )

Fubenalvo

Vegyél tesco gazdaságos játékokat.
Azt hallottam a Mesterlövész című műremek mindenkinek megér egy próbát!   :haha:

Soldier

esetleg van meg aki jatszik a KwonHo-val ? több lenne a fun ha még jönne valaki^^

Dreamcleaver

Quote from: Soldier on 2007-10-30, 02:39:51
esetleg van meg aki jatszik a KwonHo-val ? több lenne a fun ha még jönne valaki^^

Úgy naponta 2-3 órát, ha épp találok normális szobát.  :D

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Fubenalvo

Hohóó egész ígéretesnek tűnik. Irányítás mennyire billentyűhóhér? Illetve laggok mennyire vannak?
Azt már előre látom, hogy Tai Chi-s csajjal fogom nyomni.  :haha:

Soldier

Quote from: Dreamcleaver on 2007-10-30, 03:59:03

nah az jol hangzik neha összefuthatnánk (mert én is kb) hero ? esetleg warlord ? :redface:
én kicsit lame vok nyáron jatszottam azt most raktam fel 3-4 napja

Quote from: Fubenalvo on 2007-10-30, 10:47:00
Hohóó egész ígéretesnek tűnik. Irányítás mennyire billentyűhóhér? Illetve laggok mennyire vannak?
Azt már előre látom, hogy Tai Chi-s csajjal fogom nyomni.  :haha:

egyaltalan nem hohér .. nekem teljesen jol fekszik a bill.+ asszem gamepaddel is lehet már de erre nem adnam a fejem.
laggok elöfordulnak.. általaban joh hogyha a server master minidig leellenörzi  a pnigeket, illetve eu szobába mész.Van mikor rohadt idegesítö és ismerek olyat is akinek olyan nete van hogy az emeberek 45% laggol akármilyen közel van.Nekem kb 15/1 mecs szokot laggolni ha nagyon akarnek egy számot mondani.

nekem is az a main char ;)

Dreamcleaver

Quote from: Soldier on 2007-10-30, 11:09:38
Quote from: Dreamcleaver on 2007-10-30, 03:59:03

nah az jol hangzik neha összefuthatnánk (mert én is kb) hero ? esetleg warlord ? :redface:
én kicsit lame vok nyáron jatszottam azt most raktam fel 3-4 napja

Warlords? lol dehogy. Anno TK-val voltam hero2, de leálltam vele, mert iszonyat overpowered class. Baromi gyors, nagy sebzés, könnyű kombók. Azóta csak ott állt és most már csak hero1-es. TC-vel is játszottam, hero1-es volt, de azt is abbahagytam, és most lement master3-ra. Nem vagyok jó reverse-ben TC-vel, szal feladtam. Az MT-t master2-ig vittem, de mivel nagyon nem tudom megcsinálni a dupla panther claws framet, ami kell a legnyagyobb kombókhoz feladtam.

Most BJ-vel és JD-vel játszok. Bár ezekkel vagyok a legbénább, élvezem. Master2 mindkettő. Néha elő, elő fogom venni a TK-t, de asszem most BJ-re fogok gyúrni.

Amúgy ingame:
TK: STORM_KICKS (female)
TC: CALM_DRAGON (female)
MT: KITTEN_FURY (female)
BJ: STEEL_BALLS (male)
JD: BIG_BULLY (male)

over every mistake
You just keep on trying
- GLaDOS

Fubenalvo

Kinyomtattam, de most jövök rá, hogy nincs itthon ragasztó... bahh. HA kész van csinálok nektek róla képet. :D

Tycho

Quote from: Fubenalvo on 2007-11-01, 18:58:50
Kinyomtattam, de most jövök rá, hogy nincs itthon ragasztó... bahh. HA kész van csinálok nektek róla képet. :D

nekem a szines patron hiányzik :muhahah:

Fubenalvo

A kék nekem se az igazi, de csak azért mert ez Naplemente edition, véletlen sem tintahiány miatt. :D

btw... végígvittem a World in Conflict-ot. Nos egész kellemes játék volt, bár a végére már kissé untam, hogy szinte mindíg ugyanaz a feladat, max többen jönnek ellened. Viszont elismerem, hogy így is az egyik legjobb RTS amivel játszottam eddig. A sztori még az elején elég sablonos de aztán belendül. Nekem tetszett a megvalósítás.
Talán még a végén lehetett volna valami komolyabb levezetés, valahogy olyan nyúlfarknyi lett az ending. Kicsit több pacsizást vártam volna, vagy nemtom.

Tycho

pOrtal 42 perc alatt végigpörgetve... kiváncsi vagyok mennyi volt ebből a load, de nem volt kedvem a stoppert ki-be kapcsolgatni :angyali:

Fubenalvo

ehh... és a CIA mit szólt az új bizonyítékhoz!?  :haha:

Soldier

Quote from: sirtomi on 2007-11-05, 10:14:50
Ezt kipróbáltam tegnap és meglepően jól ment a gépemen. (A64 3000+, 1GB mem, GF6600GT 128MB) Kocsik grafikáját max-ra állítottam, környezetet csak low-ra és az aszfalt így állati jól nézett ki, felbontás 1680*1050 volt.

joke ? o.O azthittem hogy szép lesz ha majd eldöcög 1024-be :eek: bár ennek csak örülni lehet, bár gpad-em vagy kormányom sincs és már en is több helyröl hallotam mekkora gáz a irányítás , remélem megszokhato azert billel ha meg nem akkor ugy jár majd mint a Jucied anno.

sirtomi

Quote from: Soldier on 2007-11-05, 17:02:57
Quote from: sirtomi on 2007-11-05, 10:14:50
Ezt kipróbáltam tegnap és meglepően jól ment a gépemen. (A64 3000+, 1GB mem, GF6600GT 128MB) Kocsik grafikáját max-ra állítottam, környezetet csak low-ra és az aszfalt így állati jól nézett ki, felbontás 1680*1050 volt.

joke ? o.O azthittem hogy szép lesz ha majd eldöcög 1024-be :eek: bár ennek csak örülni lehet, bár gpad-em vagy kormányom sincs és már en is több helyröl hallotam mekkora gáz a irányítás , remélem megszokhato azert billel ha meg nem akkor ugy jár majd mint a Jucied anno.
Kicsit sokat tölt pálya előtt, de akadás nélkül ment. Irányítás meg lehet csak nekem nem jön be billentyűzettel. Furcsa hogy nyomom a jobbra-balra nyilakat és nem fordul, következőre meg keresztbe áll :) Lehet csak meg kell szokni.

Fubenalvo

Nem, ez mindenkinél így van. Ha csak kicsit nyomkodod hogy finoman forduljon akkor kb megy ugyanúgy egyenesen, abszolút nem érdekli. Ha meg hosszabban megnyomod máris mész ki a szántásba. Eszméletlen szr.

Fazék

Kezdem érteni (még csak most? :rolleyes:) miért nem vesztek jópáran egy darab eredeti játékot se. Mert mindig a legújabb játékra vágytok és mihamarabb végig is akarjátok tolni, kevesebbel be sem éritek. Ilyen elvárásokkal meg persze, hogy nem tudjátok megvenni a megjelenési áron a játékokat, ahhoz tényleg politikus kölkének kell lenni, vagy maffiatagnak. Számomra nem fontos, hogy benne legyek a megjelenéskori rohamban a multi-rész miatt, szinte sosem játszom online friss játékokkal, szóval tudok várni szinte bármilyen cím esetén 1-2 évet, míg lejjebb megy az ára, és bőven van (eredeti) játékom, amivel kitöltsem a kivárási időt. Sokatoknak az 1 hónapos játék régi, nekem a 2 éves is új. És ezután hiába csökkentik a negyedére vagy akár a tizedére is a megjelenési árhoz képest 1-2 év után a termék árát, számotokra már nem bír újdonsággal a játék, csak azért mert viszonylag jól elvoltatok vele pár napig, nem fogtok kiadni rá pénzt, hogy utána a polcon porosodjon, mert úgyse játszotok vele többet. Szóval a játékipar részben a saját csapdájába esik bele. Mindig szajkózzák, hogy csak a legújabb a legszebb a legjobb, és hát ezt az emberek el is hiszik és úgy érzik, hogy meg kell szerezniük, nekik is a legújabb jár, még ha eredetiben nem is engedhetnék meg maguknak. De egy ilyen egyszeri termék innentől értékét vesztette. Néhány kivételesen színvonalas címen kívül a játékok egyszer kerülnek föl a gépre, majd eltávolítják őket és kész. Így a budget kiadásokat is csak a játékosok töredéke veszi meg. És miután vki belelendült ebbe, hogy ingyen is végigtolhatja ezeket a játékokat már kiadásakor, és tényleg nem tudná megengedni magának megjelenési áron, egy idő után könnyedén meggyőzi magát, hogy morálisan helyesen cselekszik, ami megintcsak egy téveszme a részéről.
Egyelőre csak ennyi :) Vélemény? :)

Zsiga

Quote from: Fazék on 2007-11-07, 16:51:34
tl;dr
Vélemény? :)
Egyetértek. :D
Mondjuk én valahol félúton vagyok a két említett véglet között, mert van amit megjelenéskor végigtolok (pl. HL2-t megjelenés napján meg is vettem 10k-ért, aztán rá egy hétre eladtam 8-ért :D), de sokat játszom régebbi játékokkal (egészen régiekkel is). A budget kategória nekem azért nem szimpatikus (annak ellenére hogy van jópár ilyen 1-2k-s kiadású játékom itthon) mert ha már rászánom magam hogy megvegyek egy játékot eredetiben, azt elsősorban azért veszem hogy a szép nagy doboza a polcomon végezze (az eredeti lemezeket nem is nagyon szoktam használni, csak akkor ha pl. patchek miatt szívás lenne a másolttal), egy rusnya EVM vagy Classic kiadású DVD-tokos förtelem meg annyira azért nem mutat jól. :)
A legjobb az amikor kifogok valami régi olcsó cuccot amiből még épp van egy eredeti nagydobozos kiadás (így lett például szép Thief2-m), de sajnos ez ritka, pláne manapság amikor már képesek az új játékokat is DVD-tokban kiadni. Szerintem a multizáshoz szükséges eredeti CD-kulcs mellett épp a jó körítéssel lehet megfogni a warezolókat, legalábbis a hozzám hasonlóan gondolkodóakat mindenképp.

Draconire

Mert mindig a legújabb játékra vágytok és mihamarabb végig is akarjátok tolni, kevesebbel be sem éritek.
Ha az ember már vagy 7-8 évre visszamenőleg minden olyan játékot kipróbált, ami érdekelte, akkor túl sok választása nincs, hogy mivel játszik.  :smile:
Az ennél régebbieket pedig szerencse kérdése, hogy el lehet-e indítani.

És igen, ha egy játék nem tud csak pár napra lekötni, arra sajnálom rá a pénzt. Igazából azok a játékok amiket "tiszteletből" megvennék már vagy nincsenek forgalomban (anno amikor megjelentek pedig esélytelen volt, hogy megvegyem), vagy valamilyen újság mellékleteként már megvannak. Multizni meg nem szoktam, csak nagyon ritkán.^^

De most karácsonyra meglepem magam egy ilyennel, mert megérdemli. :Kiraly:

Dreamcleaver

Egy fps úgy átlag 8-10 óra + multi rész, ami általában sz@r. Egy jobb rpg úgy 40-50 óra, és általában nem elég jók egy második újrajátszáshoz. Adjak ki értük 10-14k-t? lol soha. Ha megjelenéskor lennének 2000-3000 forintok, akkor talán. A Guild Wars 4 kampánya 3x7000+6000 Ft volt és lassan két éve játszom. Megérte. Valószínúleg az új UT is meg fogja érni. A többinek ott a torrent és nyugodtam alszom. Doboz a polcra nem kell, csak a port lehet törölni róla.

De pl ua ilyen megfontolásból nem adok ki 7000-8000 forintot egy musical előadásra, ami tart 2 órát. Biztos jó,  de nekem nem éri meg. Ha a mozijegy 400-500 forint lenne, tuti kevesebb filmet töltenék le.

over every mistake
You just keep on trying
- GLaDOS

Soldier

régebben mindent eredetibe kaptam (igy sok porosodik a polcokon) mostmár csak azokat a cimeket vásárlom meg amelyekröl tudom hogy többször elöveszem es másképp nem érhetö el a multi része, a játkéknak.ezekböl mar nincs is sok max  5-6 évente.. Ezeken kivül en is ugy vagyok ahogy mar emlitetétek fogom -> torrent -> 1 nap allat kijátszom aztan delete (ahogy a cod4-et is ma :) ) , bár azt nem tudom hogy megveszem-e multira még a jövö titka.Az biztos akár milyen game nem fogok varni hogy lemenjen az ára.. kell megveszem ha meg nem veszem meg akkor akkor soha.

Quote from: Dreamcleaver on 2007-11-07, 17:27:31

Vélemény? :)

sirtomi

Nem vágyom én a legújabb játékokra. Játszok régebbiekkel is, a lényeg hogy érdekeljen. Eredetiben meg azért nem veszem meg, mert egyszer végig viszem és utána csak ott állna a polcomon.

Fazék

Quote from: Dreamcleaver on 2007-11-07, 17:27:31
Egy fps úgy átlag 8-10 óra + multi rész, ami általában sz@r. Egy jobb rpg úgy 40-50 óra, és általában nem elég jók egy második újrajátszáshoz. Adjak ki értük 10-14k-t? lol soha. Ha megjelenéskor lennének 2000-3000 forintok, akkor talán. A Guild Wars 4 kampánya 3x7000+6000 Ft volt és lassan két éve játszom. Megérte. Valószínúleg az új UT is meg fogja érni. A többinek ott a torrent és nyugodtam alszom. Doboz a polcra nem kell, csak a port lehet törölni róla.
ezen esetben viszont bocsánat, de túl sok időd van :D nálam tornyokban állnak a játékok, amiket még végig kéne tolnom és a legújabbak még nincsenek is köztük. :)
Szóval aki ennyi időt áldoz rá és végigjátszotta az összes őt érdeklő játékot, nem csodálom, hogy így viselkedik.
De a logikád sztem megint a tipikus "igazam van, mert igazam van" sémát követi. Elvárod, hogy téged megillet minden legújabb megjelenő termék. Majd arra hivatkozva, hogy "csupán" egy teljes napnyi szórakozást nyújtott, nemhogy teljes áron, de még budget áron se támogatod a fejlesztőket. Most nem azt mondom, hogy nekem teljesen tiszta a gépem, mert nem az, ebbe az irányba fölösleges elmenni. Egyszerűen csak ez a gyenge érvelés, amit te is előhoztál, annyi ember fejében tökéletesként állja meg a helyét, hogy az csodálkozással tölt el engemet :)
Senki sem kötelez rá senkit, hogy megvegye megjelenéskor a játékokat. Senki nem néz le, ha nem tolod végig azonnal az összeset, ami megjelent. Kis önuralommal bárki (aki nem a friss multi-ra vágyik) megtehetné, hogy megvárja a budget kiadást. Sztem.

szerk:
Quote from: Gmer on 2007-11-07, 17:24:12De most karácsonyra meglepem magam egy ilyennel, mert megérdemli. :Kiraly:
ezt én is kinéztem, de még vacillálok, hogy külföldről rendeljem-e meg, vagy steam-en vegyem meg, vagy kényelmesen itthon boltból... sajnos nem egyértelmű, hogy melyik a legolcsóbb. pl steam-en sajnos nem tudom mennyit vonnak le tőlünk adót, mert anélkül ugyebár az ottani ár a legcsábítóbb (pláne amikor még csak 45$ volt, de arról sajnos töketlenkedéssel lecsúsztam)

Fubenalvo

Mivel itthon dolgozom, így a kávészünetek és a szabadidőm nagy része ha épp nem leányzóval vagyok akkor játékkal tellik. Jelenleg nincs tudomásom olyan játékról ami megjelent, engem érdekelt és még nem vittem végíg. :P
A porosodás dologról, meg erről az 1-2 napra való megvásárlásról csak annyit, hogy full igaz. Viszont én annyira se méltatom már a játékok 90%át hogy kiírjam DVD-re. Letöltöm, végígjátszom aztán ha kell a hely letörlöm az ISO-val együtt. Tény, hogy játékfüggő vagyok, ezt abszolutde elismerem. :)

Viszont színház és koncertek más tészta. Igaz, hogy csak 2-3 óra de ez az idő alatt nyújt annyi élményt mint egy játék 10szer ennyi idő alatt. Egyedül a mozi amire én se költök. Ne nevettessenek már a jegyárakkal. Aztán ott van a mozik tátonganak az ürességtől ha nem premier nap van. Nehogy már ne éréné meg nekik lejebb vinni. Bár játék téren pont itt olvastam valamelyik topicban hogy az Electronic Arts le akarja vinni az árait drasztikusan. Talán ők is rájöttek, hogy akkor többen vennék. Bár megvallom még 5-6000érts se 100% hogy megvenném a játékokat. De az olyanaokat amikkel utána multiban is jól lehet szórakozni, tuti megvenném. Végre nem kéne tört szervereken szenvedni.

Juteszembe COD4 első törtszerverek:
84.2.39.240:28960 OBiNet CoD4 Test Server #1 | OBiNet.hu
84.2.39.240:28961 OBiNet CoD4 Test Server #2 | OBiNet.hu
84.2.39.240:28962 OBiNet CoD4 Test Server #3 | OBiNet.hu
84.2.39.240:28963 OBiNet CoD4 Test Server #4 | OBiNet.hu

Quote from: kikuchiyo on 2007-10-26, 21:58:31
:lol: "Szegény" Zsiga már soha nem mossa ezt le magáról :D

BTW van esély arra, hogy ezek a mostanában hájpolt játékok (Bioshock, Portal, whatever) elinduljanak az én gépemen?
(lehet nevetni: P4 2.4, 768MB, Geforce4 Ti4200 :redface: )

Ha beszerzel egy komolyabb vidkarit (olyan 20-25 körüli árban) akkor bioshock már el fog döcögni.
Én még az előző gépemen játszottam végíg

Celeron 2,8 // 2Gb 400as RAM // Nvidia Geforce 7600GS --> ezen élvezhetően futott (~30FPS) és a vizuális orgia meg volt. Neked a RAM miatt vissza kell venni a grafit, de egyébként futna sztem. Csak a vidkari a kritikus pont, mert SM3.0-ás kari kell neki.

Selmo

A játékok nagy része egyszer játszható csak. Amíg ezen nem változtatnak, ne csodálkozzanak rajta, hogy nem veszik meg őket. A másik részük meg csak multira van optimalizálva ezeket meg azok nem veszik meg, akik nem szeretik a vérpistike geekeket. Majd ha élvezetes játékokat adnak ki, nem a 25. tökugyanolyan menetű, de übertáp - vegyélújgépethozzá - grafikájú folytatásklónt, akkor elgondolkodom a játékvásárláson. Talán ideje lenne a nyugati játékíroknak követni a keleti hagyományt és olyan FPS-t kiadni, amiben többféle szál/befejezés van és ez alatt nem a 2 különböző outrot értem. Hanem mondjuk ha a Doom 3-at 3 emberrel lehetne végigvinni és ez a 3 történet sdná ki a teljes történetet, az sokkal változatosabb lenne, mennél az elején valami orvossal, aztán mondjuk valami karbantartóval és csak a végén katonával. És csak a végére állna össze a teljes kép. De nem, sokkal egyszerűbb megírni licenszelni egy motort, ahhoz meg 8 órányi agyatlan hentelést, ahol választhatsz az I'm nervous és I'm überhero fokozatok között.

A tökéletesség unalmas.

Dreamcleaver

Fazék: Nem vagyok időmilliomos. A "beszerzett" játékok 70%-t végig sem viszem. Előbb megunom, unistall és delete. Ezek után gondolom érthető, hogy csínnyán bánok a vásárlással.  :D

over every mistake
You just keep on trying
- GLaDOS

Tycho

Én majd megvárom az EP3at és akkor veszem meg ezeket. Van egy tippem hogy ott is lesz valami budget kiadás az összes eddigi részhez... vagy ha nem, hát kisnyúl :muhahah: