Kötetlen beszélgetés játékokról

Started by SlEePwAlKeR, 2003-08-03, 19:11:50

Previous topic - Next topic

Raggie

Quote from: Zen on 2013-04-29, 17:15:49
Nem is tudom h ide vagy lol topicba...
http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:http://www.greenheartgames.com/2013/04/29/what-happens-when-pirates-play-a-game-development-simulator-and-then-go-bankrupt-because-of-piracy/
Lol! Ez jó. Egyébként most, hogy már van rendes keresetem én is egyetértek a készítőkkel: aki teheti és játszik a játékkal, vegye meg az isten szerelmére.
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

.Attila

Én nem is bajlódok már tört játékokkal. Annyi fizetésem van, hogy steam akciókból összevásároljak játékokat, amikkel már időm sincs játszani.

Fazék

Quote from: Raggie on 2013-05-02, 10:22:22
http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:http://www.greenheartgames.com/2013/04/29/what-happens-when-pirates-play-a-game-development-simulator-and-then-go-bankrupt-because-of-piracy/
Lol! Ez jó. Egyébként most, hogy már van rendes keresetem én is egyetértek a készítőkkel: aki teheti és játszik a játékkal, vegye meg az isten szerelmére.
nono! ez azért így nem a legkorrektebb!  :ejnye:

a "van rendes keresetem" helyett egy "mióta dolgozom" kicsit szebben hangzott volna ;)

Raggie

Quote from: Fazék on 2013-05-02, 10:39:39
Quote from: Raggie on 2013-05-02, 10:22:22
nono! ez azért így nem a legkorrektebb!  :ejnye:

a "van rendes keresetem" helyett egy "mióta dolgozom" kicsit szebben hangzott volna ;)
Pont, hogy nem. Ez volt a lényege a mondandómnak. Nem az számít, hogy dolgozik-e az ember, mert attól még simán lehet, hogy nem telik rá. Hanem az, hogy ha telik, akkor vegye meg.
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Fazék

Quote from: Raggie on 2013-05-02, 11:13:32
Pont, hogy nem. Ez volt a lényege a mondandómnak. Nem az számít, hogy dolgozik-e az ember, mert attól még simán lehet, hogy nem telik rá. Hanem az, hogy ha telik, akkor vegye meg.
én meg pont ezt mondom, hogy nem ez a helyes hozzáállás sztem.

a munkát meg kell becsülni. az hogy nem fizetnek meg rendesen, az még sztem nem hatalmaz föl arra, hogy a másik munkáját is leszarjad, és még morálisan is helyesnek érezd :)

a te filozófiád nagyon úgy tűnik, hogy inkább csak a kényelemre alapoz. amikor már kényelmetlenebb a kalóz verzióval pöcsölni, mint az aprópénzt amit kérnek érte leperkálni, akkor hirtelen áttérsz a "támogassuk a fejlesztőket" szövegre, de a mögötte álló mozgatórugó, még ha helyes eredményre is vezet, nem éppen a helyes útnak érzem.
de persze ez lehet csak az én hülyeségem, és csak a végeredmény számít :)

.Attila

Quote from: Fazék on 2013-05-02, 11:33:24
a te filozófiád nagyon úgy tűnik, hogy inkább csak a kényelemre alapoz.

Ehhez hasonló kijelentést én tettem, és bár így hangzik, nem erre gondoltam.
Amúgy ugye filmeket sem töltesz le? :)

Raggie

a munkát meg kell becsülni. az hogy nem fizetnek meg rendesen, az még sztem nem hatalmaz föl arra, hogy a másik munkáját is leszarjad, és még morálisan is helyesnek érezd :)

a te filozófiád nagyon úgy tűnik, hogy inkább csak a kényelemre alapoz. amikor már kényelmetlenebb a kalóz verzióval pöcsölni, mint az aprópénzt amit kérnek érte leperkálni, akkor hirtelen áttérsz a "támogassuk a fejlesztőket" szövegre, de a mögötte álló mozgatórugó, még ha helyes eredményre is vezet, nem éppen a helyes útnak érzem.
1: csak a végeredmény számít. (legalábbis a fejlesztők pont leszarják, h miért veszed meg ha megveszed)
2: nem erről beszéltem. Nem a filozófiáról mögötte. Tisztelem, hogy te már régóta megveszed a játékokat meg minden és lehet, hogy ez téged sért, hogy én meg nem, de ezt ne keverjük bele.
Csupán azért írtam ezt, mert aki tényleg megteheti, az már csak lustaságból/megszokásból tölti le a tört játékokat és ez nem jó. És a kényelem btw a legfontosabb egy vevőnek, ergo az dönt ;) .

Well, do ya, punk?"

Dreamcleaver

Nem. Amíg a játékok árai (a tartalommal arányosan) a nyugat-európai meg amcsi átlagfizukhoz vannak belőve, addig én pl semmilyen morális kényszert nem érzek arra, hogy fizessek értük. Max pár év múlva valami -75-90%-os akción.

Erre kivétel, ha egy játékot nagyon szeretnék, de főleg a többjátékos módjai miatt. És ilyenkor is inkább várok pár hónapot az áresésre, hacsak nincs valami rohadt kedvező ajánlat.

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Zsiga

Quote from: Dreamcleaver on 2013-05-02, 14:19:29
Amíg a játékok árai (a tartalommal arányosan) a nyugat-európai meg amcsi átlagfizukhoz vannak belőve
A fórum diplomásainak jelentős része a műszaki vagy gazdasági vonalat erősíti, ott pedig bőven lehet itthon is annyit keresni hogy ne okozzon problémát egy-két 10k-s játék havonta. Többre meg úgysincs idő munka mellett.

Fazék

Quote from: Raggie on 2013-05-02, 12:05:31

idősebb vagyok. +-pár év eltéréssel kezdtünk el eredeti szoftvereket vásárolni, szóval erre fölösleges parázni, nem ülök ilyen magas lovon. ;)
TC pl továbbra is csak 1-2-3-as változat fut a gépemen, és MS Office-ért se fizettem még egy fillért se (Open Office elviseléséhez nem vagyok elég mazochizmussal megáldva), de azt hiszem minden más vásárolt, vagy ingyenes a gépemen.

inkább a "ha telik, akkor vegye meg" dologgal van csak problémám, ebbe kötözködtem egy kicsit, mert nem érzem igazán helyes hozzáállásnak, mert emellé (nálam gondoltaban legalábbis) az társul, hogy "ameddig meg nem telik, addig is megszerzem, csak máshogy", de persze fura és kivételes ez a digitális rendszer, lopás/nem lopás témakör, nem lehet egyszerűen elítélni a kezdeti hozzáállását az embereknek, és jó részük idővel megtér, ez tény :)

@.Attila, igen, kurva magas labda volt, nyilván elő kellett jönni vele :D

filmek az olyan téma, hogy volt egy időszakom, amikor szoftverek mellett elkezdtem zene cd-ket és filmeket is gyűjteni. aztán rájöttem, hogy filmnél ha eredetit vesz az ember, akkor csak magával baszik ki, mert 10x bonyolultabb, hosszadalmasabb elindítani bármit, mint egy avi-t belökni, sebaj, vettem tovább még egy ideig, és néztem avi-ban őket, de aztán bejött a HD minőség, dvd kollekció szart sem ér, meg a helyet foglalja csak, dísz nekem nem kell a lakásba, (már a dobozos játékaimtól is egy kicsit sajnálom a helyet, csak lusta vagyok őket földobni vaterára/ebayre,) így aztán végképp felhagytam vele, digitális filmvásárlásokra meg még nem érzek itthonról elérhető nekem tetsző megoldást, szóval igen, a filmeket továbbra is csak letöltöm, vagy ha nagyon látványos* akkor megnézem moziban. szóval igen, bűnös vagyok :(

*igen, tudom, ez még nagyobb szégyen, de egyéb filmre szinte sosem ülök be moziba, mert egész termet nem tudok bérelni, a nézőközönségből meg nem akarom, hogy bárki elcsessze a filmélményemet :)

szerk:
@Zsiga
no igen, a szabadidő egy fontos tényező, olyan szintű budget áron vásárolt játékmennyiség halmozódott föl nálam, hogy sztem ha kivennék egy-két hónap szabadságot, és csak játszanék, akkor sem érnék a végére, szóval innentől való igaz, nagyon kevés játéknál érzek késztetést a 0-day vételre, innentől anyagilag se annyira megterhelő számomra a játékgyűjtés, 95%-uknál simán kivárok 2 évet :)

Zsiga

Én akkor kezdtem el eredeti játékokat vásárolni, amikor kényelmesebbé vált mint warezolni. Steamen/GOG-on nem kell elmenni a boltba, vagy nem kell napokat várni a futárra, nem foglal helyet a doboz polcon; és nem kell minden patch után cracket vadászni mintha torrentről lenne.
Verseny is van, ami jót tesz az áraknak.

Követendő példa az android market, 3 éve van droidos telefonom, soha fel se merült bennem hogy warezoljak rá valamit, minden programom legális rá.
(Illetve de, az első fél évben gps navigációt, mert az egyetlen igazán jó nem volt legálisan elérhető, de azóta ez változott, vettem is egyet.)

Majd ha a filmek / sorozatok is eljutnak oda, hogy azt a minőséget, gyorsaságot, kényelmet kapom mint mondjuk a hdbits-en, akkor majd fizetek érte.

.Attila

Quote from: Zsiga on 2013-05-02, 15:18:06
...

+1
Már nem emlékszem, hogy a legutóbb mit akartam beszerezni, de egy idő után úgy felbosszantott a legális verzió megszerzése, hogy egész egyszerűen letöltöttem torrenten. Az pikk-pakk megvolt és futott.

Cloud

http://candies.aniwey.net/

Zseniális.

(tipp: várjatok az elején kb egy percet)

Próféta

Quote from: Cloud on 2013-05-02, 16:58:38
Zseniális.
+1
edit: [spoiler]mit kell mondani a békának, mi terjed ki az univerzum határain túlra?[/spoiler]

Fazék

Ezen utobbira meg en se jottem ra, de azt hiszem most halasztom is egy kicsit mert zsenialisan nyomtam egy 'back'-et ezen a vacak mobilon, szoval az utobbi 10 percet frankon el is buktam...

Cloud

Quote from: Próféta on 2013-05-03, 00:15:13
Zseniális.
+1
edit: [spoiler]mit kell mondani a békának, mi terjed ki az univerzum határain túlra?[/spoiler]

[spoiler]"Now, just type [the answer] to that question"    Vagy azt kell beírni hogy the answer.[/spoiler]

Bálnán simán túljutottam, a kastályba a fal után mindig meghalok. Tipp, ne dobáljátok el cukorkát, semmi értelme, kajálásnál meg kb 400ért cserébe nő egy kicsit a HP. Az LP gyártás meg 100lp/sec fölé nem megy. Ha meg couldron megvan akkor álljatok rá a minor health főzésre.

Zen

Satan isn't the answer when one's in pain. It's god and candy.
In short, sex is great for the species, and it made me who I am today... as in, alive.
&fmt=1

Raggie

Quote from: Cloud on 2013-05-03, 06:57:19
Quote from: Próféta on 2013-05-03, 00:15:13
Zseniális.
+1

[spoiler]"Now, just type [the answer] to that question"    Vagy azt kell beírni hogy the answer.[/spoiler]

Bálnán simán túljutottam, a kastályba a fal után mindig meghalok. Tipp, ne dobáljátok el cukorkát, semmi értelme, kajálásnál meg kb 400ért cserébe nő egy kicsit a HP. Az LP gyártás meg 100lp/sec fölé nem megy. Ha meg couldron megvan akkor álljatok rá a minor health főzésre.
Valaki legyőzte már a sárkányt? :rolleyes:

EDIT: btw ideális munkahelyen játszható játék! :P :D :D :D

Well, do ya, punk?"

Cloud

Igen, de én addig el sem jutok. Statisztikát nézd meg, kiírja elvileg hogy hányan tolták végig a játékot.

A sárkányig én el sem jutok, előtte a falnál valami zombi bezabál. Mindegy most farmolok, kell másfél millió lp a kardomhoz. :D

Raggie

Quote from: Cloud on 2013-05-03, 15:43:42
Igen, de én addig el sem jutok. Statisztikát nézd meg, kiírja elvileg hogy hányan tolták végig a játékot.

A sárkányig én el sem jutok, előtte a falnál valami zombi bezabál. Mindegy most farmolok, kell másfél millió lp a kardomhoz. :D
A kastély bejárat jó farmoló hely, mert ott van az a lövöldöző valami, ami mindig visszarak a képernyő bal szélére. Egy jó Life Blade-el már alig sebeznek a Knight-ok és kb 3-anként kell ellőni egy minor helath potit de eközben kb 500 candy-t  hoz, tehát nyersz tisztán 400-at. :)

Well, do ya, punk?"

Cloud

Bálnát farmolom egy ezres kijön belőle átlagban, de még nagyon kevés a hp-m hogy továbbmenjek a castle keep-en.

chilip

cauldron hunnan jön? hogy tudjak én is potit kreálni

Raggie

Quote from: chilip on 2013-05-03, 16:31:00
cauldron hunnan jön? hogy tudjak én is potit kreálni
Ha bejutsz a kastélyba akkor a következő a kastély lépcső egy necromantával a végén. Ha azt is megcsinálod akkor találod meg.

Hát a kastély bejáratnál kb 2-3 percig lehet kaszabolni a folyamatosan jövő lovagokat mire elfogynak és egy ilyen etap 12-16k candy! :D

EDIT: 100k megevett candy után már kb 310 a HP-d.

Well, do ya, punk?"

chilip

jó csak mivel élem túl ezt a 2-3 percet :P (amúgy pont most lett meg a cauldron)

Raggie

Quote from: chilip on 2013-05-03, 16:55:40
jó csak mivel élem túl ezt a 2-3 percet :P (amúgy pont most lett meg a cauldron)
Mondom, kb 3 lovagonként egy minor health poti! ;)

Well, do ya, punk?"

chilip

jó most hogy megvan a cauldron nagytételben gyártom. amúgy milyen felszerelés/hp mellett 3 lovagonként? jó esetben is 2 lovagonként

ed.: 17261 candy első végigvitelre, 41 kis hp potiba került ami csak 4100 candy össz

ed.2.: hehehe, a titkos "cow level"-ről megvan a pluton horn, így 300 lp/sec a termelésem már >:3

ed.3.: túl erős vagyok, átgyaloglok az entrance-on könnyedén :(

ed.4.: sárkány megölve

ed.5.: na jó most hagyom abba :D

NLZ

Lehet rossz ötlet volt ez a Flame Sword? Úgy kell nyomnom a potikat, mint a hülye, mégis megpatkolok.
Kiesett a páncél, így már mindjárt más. :)
[reserved]

Cloud

titkos "cow level"-ről

??

szerk:

Egyébként nem tudom hogy találták ki ezt a játékot, de vadállatok voltak. Kíváncsi vagyok milyen lesz a folytatás.

chilip

kell főzni GMOOH potit és bármilyen szinten addig nyomkodni míg be nem jön a titos "cow level". ez a poti arra van hogy random másik térképre portáljon, nem biztos hogy elsőre eltalálod a cow-t

Cloud

Köszi, bepróbálkozok vele, mert dragon nem akar jösszejönni, még halhatatlanság-seed-teleport kombóval sem.