Mennyi anime-t nézel?

Started by Lac, 2003-08-04, 17:37:17

Previous topic - Next topic

Te mennyi anime-t szoktál nézni?

Az meg mi? ;)
2 (2.7%)
Még csak most kezdtem, de láttam már párat
6 (8.2%)
Csinálom egy ideje, vannak kedvenc sorozataim
13 (17.8%)
Rajongok érte, sok-sok órát áldoztam már erre az életembõl
35 (47.9%)
Fanatikus vagyok, (majdnem) mindent megnézek, ami anime
15 (20.5%)
Minden anime-t láttam, a TV Tokyo levélben értesít az új sorozatokról
2 (2.7%)

Total Members Voted: 73

phr0zen

Tul. képpen szerintem örüljetek neki h. ilyen kevesen vagyunk!Nem,nem hülyültem meg,de addig jó nekünk amíg "divatba nem jön" az anime és itt is megjelennek a sznobok...
Én pedig utálok a divattal haladni és a snobizmust is utálom.:rolleyes:

Csak hogy nézzük már egy kicsit a dolgok pozitív oldalát is!:D

Drótmalac

QuoteOriginally posted by phr0zen
Tul. képpen szerintem örüljetek neki h. ilyen kevesen vagyunk!Nem,nem hülyültem meg,de addig jó nekünk amíg "divatba nem jön" az anime és itt is megjelennek a sznobok...
Én pedig utálok a divattal haladni és a snobizmust is utálom.:rolleyes:

Csak hogy nézzük már egy kicsit a dolgok pozitív oldalát is!:D
Szerintem attól nem kell tartani hogy divatba jön. Ha meg mégis, az igazi funok felülemelkednek a sznobizmus posványán:D

VASH

QuoteOriginally posted by Drótmalac
True true...

VAZZUP.

(ha nem érted akkor szólj):hehe:
You can't stop me
I love the world with all its lies
You can't stop me
I'm close enough to kiss the sky
keep it to myself
keep it to myself

phr0zen

Szerintem attól nem kell tartani hogy divatba jön. Ha meg mégis, az igazi funok felülemelkednek a sznobizmus posványán:D

Persze,hogy?!Lennénk mi 1000-en úgymond "Hardcore" animések,velünk szemben meg úgy 2-3 millió "kocaanimés"...:rolleyes:

VASH

Megint igazat szóltál tanult kollégám:D

Egy jó anime nálam felér egy REMBRANTAL(mert azt mát unom a szobám falán:D) végüli ez is egy kifinomult mûvészet amit el kell fogadni ugy mint a poszt-modernt vagy bármi mást...

Köszönöm:ejj:
You can't stop me
You can't stop me
keep it to myself
keep it to myself

Drótmalac

QuoteOriginally posted by VASH
VAZZUP.

(ha nem érted akkor szólj):hehe:
VAZZUP!!!!!(hupsz lemaradt: :haha: )

Chronos

Persze,hogy?!Lennénk mi 1000-en úgymond "Hardcore" animések,velünk szemben meg úgy 2-3 millió "kocaanimés"...:rolleyes:
Erre 10 éven belül ne számíts...:(

CHRONOS

Drótmalac

Ettõl leszünk többek...jobbak...

Drótmalac

Ettõl leszünk többek...jobbak...szebbek, okosabbak, szóval érted a koncepciót.

VASH

VAZZUP!!!!!(hupsz lemaradt: :haha: )

YO where is DOOKY?
yo dooky pick up the phone!!!
DOOKY: YO?

WAZZZZZZUPPP:D
You can't stop me
You can't stop me
keep it to myself
keep it to myself

phr0zen

Majd az idő eldönti,én befejeztem az okoskodást...:rolleyes:

VASH

MI már egy felőbb rendű faj tagjai vagyunk:teccik:
You can't stop me
You can't stop me
keep it to myself
keep it to myself

Drótmalac

MI már egy felőbb rendű faj tagjai vagyunk:teccik:
:lol:
(de igaz)

VASH

:lol:
(de igaz)

ha mi lennénk hatalmon megszûnne az éhezés, a háborúk.....
érted a koncepciót:D
You can't stop me
You can't stop me
keep it to myself
keep it to myself

Drótmalac

ha mi lennénk hatalmon megszûnne az éhezés, a háborúk.....
érted a koncepciót:D
Hai!:D

Shock12

Pontosan, pontosan! Az anime mûvészet. Ha Megnevettet, azért, ha megríkat, azért, ha meg elgondolkodtat, akkor azért. Lényegesen jobban tudnak játszani az emberi érzésekkel, mint sok egyéb mûfajban, kezdve a szín-hang kombináció által kiváltott által kiváltott harmóniától, egészen a vonalvezetésekig. A történetekrõl meg nem is beszélve !

Szerelmetes anime ??
  • El Hazard - The Magnificient World OVA 1 (A többi ratyi de ez üt)
  • VANDREAD !!! Ez egyértelmû.
  • RahXephon !! Na ez már nem annyira, de aki látta, és belegondolt, hogy mi is húzódik a történeti háttérben (na jó nem is annyira a háttérben), az egyet ért velem.... ;)
  • Slayers TV (Bevezetésnek)
  • Slayers Next (...ehhez...)
  • Martian Successor Nadesico (Csak a sorozat !!)
  • Inu Yasha (Mer' az kúl !)
  • I, My, Me, Strawberry eggs

Ezen animéket fûzném hozzá még... (személyes kedvenc a mûfaj :D )

De olvass mangát is ilyen ügyben (Love Hina, Video Girl Ai, Ah! Megami Sama! kötelezõ, de ha nagyon kitartó vagy, Ranma is mehet)

Trend ?? Különbség a mímelõk, és köztünk... Mi értünk hozzá... ennyi. De a magyar kultúra leírja a rajzfilmeket, nem fordítanak rá figyelmet, mert mese... (Final Fantasy ezért nem volt itt sem átütõ siker... a Metropolissal, és a Spirited Away-el együtt...)

Drótmalac

Ez az, csak a sok begyöpösödött nem lát tovább a szeménél.
Ha meg a magyar rajzfilmeket megnézi az ember, azokban is sokkal több a mondanivaló, mintha simány csak mese lenne.
De...ez van.

Shock12

Hát igen... ezért nem leszünk hatalmon... :mad: :p . Mert ez mind megszûnne... (Ja... megszûnne egy rakat más probléma is, és elõkerülnének elsuvasztott fejlesztési tervek, és már FULLRA Star Trek utópia lenne, ahol nincs pénz, viszont van tudás, meg szeretet... és persze ANIME és MANGA meg JPOP-JROCK !!! ÁÁÁÁÁÁÁ! )

Shock12

Nem gyõzöm hangsúlyozni... Macskafogó... meg Szaffi... no persze Ludas Matyi... ismerni kell a hátteret, meg gondolkozni... no csak itt a probléma nagyon sok esetben...

VASH

Ez az, csak a sok begyöpösödött nem lát tovább a szeménél.
Ha meg a magyar rajzfilmeket megnézi az ember, azokban is sokkal több a mondanivaló, mintha simány csak mese lenne.
De...ez van.

MACSKAFOGÓ

(és ennyi, többet nem is kell mondanom)
You can't stop me
You can't stop me
keep it to myself
keep it to myself

VASH

QuoteOriginally posted by Shock12
Hát igen... ezért nem leszünk hatalmon... :mad: :p . Mert ez mind megszûnne... (Ja... megszûnne egy rakat más probléma is, és elõkerülnének elsuvasztott fejlesztési tervek, és már FULLRA Star Trek utópia lenne, ahol nincs pénz, viszont van tudás, meg szeretet... és persze ANIME és MANGA meg JPOP-JROCK !!! ÁÁÁÁÁÁÁ! )

De komolyan gondold végig, ha mondjuk a kisgyerekeket nem arra ösztönözné a tv a gagyikkal(pokemon) hogy kérj még pénzt anyutól és vegyél még műanyag játékot amit ugy sem használsz 5 percnél tovább...
hanem mondjuk egy TRIGUN-t(ez egyértelmű) akkor talán a gyereknek eszébe jutna hogy: basszeg kimehetnék az Erzsi néninek segíten vagy nem csúfolom a másikat mert az is ember...

Itt van az alapvető probléma... éljen a kapitalizmus...

:ejj:
You can't stop me
You can't stop me
keep it to myself
keep it to myself

Drótmalac

De komolyan gondold végig, ha mondjuk a kisgyerekeket nem arra ösztönözné a tv a gagyikkal(pokemon) hogy kérj még pénzt anyutól és vegyél még műanyag játékot amit ugy sem használsz 5 percnél tovább...
hanem mondjuk egy TRIGUN-t(ez egyértelmű) akkor talán a gyereknek eszébe jutna hogy: basszeg kimehetnék az Erzsi néninek segíten vagy nem csúfolom a másikat mert az is ember...

Itt van az alapvető probléma... éljen a kapitalizmus...

:ejj:
Erre egy szó a válasz, amire gyakorlatilag az egész médiaipar épül: mörcsöndájzing

Shock12

Pontosan... lehetne belõle némileg tanulni, az biztos (és tpbbet, mint a szappanoperákból, vagy a "halálragyilkolokmindenkitésénvagyokanagyonmenõcsávó" tengerentúli baromságokkal, amik ott is csak a tékákban jöttek ki, mert már annyira semmi... huhh...)

Shock12

mörcsöndájzing... és visszajütottunk oda, hogy nem lenne háború (merugye az meg a hadiiparra építene, amibõl megintcsak valaki(k)nek péze van...)

Drótmalac

QuoteOriginally posted by Shock12
mörcsöndájzing... és visszajütottunk oda, hogy nem lenne háború (merugye az meg a hadiiparra építene, amibõl megintcsak valaki(k)nek péze van...)
A mörcsöndájzing a hadiiparban is jelen van (játékharckocsi, játékkatona, terepszínű alsógatya...)

VASH

LEGALÁBB TI MEGÉRTETEK...

Néha úgy érzem hiába segítek bárkin a társadalom úgy is elbssza az egészet...:(
You can't stop me
You can't stop me
keep it to myself
keep it to myself

VASH

halálragyilkolokmindenkitésénvagyokanagyonmenõcsáv= ROCKY

(ugye jól értelmeztem?)
You can't stop me
You can't stop me
keep it to myself
keep it to myself

phr0zen

halálragyilkolokmindenkitésénvagyokanagyonmenõcsáv= ROCKY

(ugye jól értelmeztem?)

Az RAMBO amire te gondolsz...

Shock12

Megértjük, az biztos.... és vajon az is megérti, akinek segítesz, vagy csak egyszerûen hülyének néz... vagy haszonlesõnek... vagy bárminek... (merthogy segítettél...)

Shock12

Rambó, Rocky, és még sokan mások... a váz az ugyan az... a lényeg a mindent elsöprõ és karcmentes fényes sikeren van, ahol mindíg lobog a hõs mögött egy zászló (és nem kell leírnom, hogy melyik nemzeté...)