Main Menu

Diablo 3

Started by .Attila, 2012-05-15, 10:02:05

Previous topic - Next topic

.Attila

Quote from: chilip on 2012-06-16, 20:45:52
addig nem jutottak el a teszterek :D de tény én is ott jegeltem a dolgot, inferno act 2 oázis

Ott még skippeltem pár bosst, oázis utáni dungeon-ben akadtam ki, amikor megint viper minion-ös boss jött. Konkrétan lehetetlen legyőzni, mert két ütésből ölnek (300res ~ 50%, 37k hp), ha meg távol vannak, akkor átmennek láthatatlanba.

@Fazék: a gond ott van, hogy az arányok nagyon el vannak rontva. Egy-egy act között nem egy lépésnyi, hanem kb. 3 ugrásnyi különbség van.
Összehasonlításképp: Act 1ben 2-3 mortar találat a fél életemet viszi le. Act2-ben egy mortar majdnem az egészet. Teljesen aránytalan.
Bele sem merek gondolni, hogy demon hunteren kívül a többi kaszt mit csinálhat. Melee-k esélytelenek (Blizz már elismerte, változtatni fognak), witch doctor petjei gyanítom, pár ütéstől halnak, wizard-nak nincs menekülő skillje, tehát azonnal meghal.
Nem véletlen, hogy maga a Blizz mondta, act2-től változtatnak, mert "olyan, mintha fal lenne". Act1-et meghagyják, tehát tkp. a tapasztaltakkal egybevág, amit mondanak.
Bátyám monk-ot visz. Konkrétan hell act1-en már szív, néha nem tud továbbmenni egy-egy rare/champion miatt.

Aztán persze az én döntésem, hogy így jó-e nekem a játék. Azért már esett egy szép 60as legendary gyűrű (Hyerophant's Seal), act1-ben, úh. ott még azért érdemes lehet farmolni.

kada

Quote from: Fazék on 2012-06-16, 21:03:23
Civ5
Iiiiigen!

Ez az, amit nagyon ki akartam próbálni!
...
Hét múlva jön a kieg, most már azt kibírom asszem, úgyis van még dolgom addig.  ^^"

Fazék

mondom, nem érted az inferno-t.

act1-2 között nem véletlen az ugrás.
act1-en ha farmoltál egy rakat órát, akkor lehet esélyed haladni act2-ben.
nem folyamatos haladásra szánták az inferno-t.
melee-knek annyi a szívás, hogy sokkal durvábban kell őket gear-elni, hogy túléljék inferno-n a farmolást.
a ranged-eket meg ne féltsd. nem csak a DH-val lehet osztani az áldást távolról, wizard is kb egy szinten van vele.
witch dokinak a kutyái már nightmare-en is alig érnek valamit, ha jól tudom köv patch-ben módosítani is fognak valamit az életerejükön/armor-jukon, azt hiszem a karaktered képességeitől teszik függővé egy részét.

inferno szándékosan úgy van kialakítva, hogy kelljen hozzá AH. egyszerűen szarokat dob a játék, annyi ideje meg normális embernek nincs sztem, hogy kifarmolja magának a loot-ot AH nélkül... :)

szerk: amúgy érdemes multiban haladni, elite pack-ok sokkal kezelhetőbbek úgy sztem. pláne, hogy nerfelték őket és már csak a hp-juk sokszorozódik, sebzésük meg minden más az marad.

@kada
kieggel én várok fél-egy évet míg lejjebb megy az ára. €5-nál többet nem akarnék rá költeni.
vannak benne jónak tűnő ötletek, de a vallások visszatérése kicsit zavar. meglettem volna nélkülük :rolleyes:

.Attila

Az, hogy AH-zni kell, másképp nem lehet haladni, az rendben.
Amúgy lehet, igazad van. Azt hiszem, végül is elleszek egy darabig act1-en is. A gyűrűt 1m felett el tudnám adni, de inkább megtartom :)

Hm, érdekes az AH. Vettem blacksmith plant, ára 320k. Megveszem, visszaad 230k-t és kiírja, hogy csak 90k volt az ára. Not complaining though.

kada

Quote from: Fazék on 2012-06-16, 21:39:36@kada
kieggel én várok fél-egy évet míg lejjebb megy az ára. €5-nál többet nem akarnék rá költeni.
vannak benne jónak tűnő ötletek, de a vallások visszatérése kicsit zavar. meglettem volna nélkülük :rolleyes:
Eredetileg mindenhol azt mondtam hogy hű de jó, Heroes VI és Civ V, várok két kieget és akkor lesz majd az igazi.
...
Hacsak nem tévedek, H6-ra várhatok, Civ V-re meg kezd kifogyni a türelmem.

Diablo 3 percben (1:11, act III)

.Attila

Ööö... direkt csinálja, hogy elfelejti az act1 utolsó waypointját?

Közben rájöttem.

Cloud

Fazék

Quote from: kada on 2012-06-16, 21:51:19
Eredetileg mindenhol azt mondtam hogy hű de jó, Heroes VI és Civ V, várok két kieget és akkor lesz majd az igazi.
...
H6-ra sem kell sokat várnod, pont ma jelentették be a következő kiegészítőt hozzá: Pirates of the Savage Sea

végülis a kinézete az még tök rendben volt sztem a H6-nak (kb az egyetlen jó dolog volt benne), szóval itt az ideje azt is szétgyalázni :haha:

a hőn áhított town screen-ek:
Town screens will be released in the patch 1.5 (on July 12)
[spoiler=nekró][/spoiler]
[spoiler=barbár][/spoiler]

nem is tudom mit erőlködnek ezen a játékon. inkább hagynák elveszni a süllyesztőben.

persze én örülnék neki a legjobban, ha végül vmi tisztességes játékot sikerülne összepofozniuk belőle, de erős kétségeim vannak az erre vonatkozó esélyeket illetően

kada

Quote from: Fazék on 2012-06-17, 01:24:16
Quote from: kada on 2012-06-16, 21:51:19
...
H6-ra sem kell sokat várnod, pont ma jelentették be a következő kiegészítőt hozzá: Pirates of the Savage Sea

LOL @ időzítés  :Kiraly:

Crag Hack?
Pirates?
Kevesebb mint egy hónap a megjelenésig?

Quote"Might & Magic Heroes 6 Pirates of the Savage Sea" will be available on July 12 for a price of 9,99 euros (£7,99)
Persze, simán csak egy nagy megafixpatchért nem lehetne pénzt elkérni, de remélem akkor már az is lesz benne.  ^^"
QuoteTown screens will be released in the patch 1.5 (on July 12). This patch will include several changes including game balancing and much-awaited compatibility of on-line and off-line saves ( So, no more stress during servers' outage or when you don't have Internet access!).

Darkstar

D3 normalon tényleg valid taktika az  barbárral, hogy szembeállsz a bossal, nyomsz pár dps CDt, és 3-5 másodperc alatt megdarálod frenzyvel?
Tegnap este Azmodan-ig mentem, és mindig bevált.
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Fazék

Quote from: Darkstar on 2012-06-18, 14:36:54
D3 normalon tényleg valid taktika az  barbárral, hogy szembeállsz a bossal, nyomsz pár dps CDt, és 3-5 másodperc alatt megdarálod frenzyvel?
D3 Hell fokozatig nem igazán jelent kihívást, Hell-en is csak ha alul vagy gear-elve, de én loot-ból is fel tudtam öltözködni rendesen, hogy simán menjen.

(bár elismerem gem-eket inkább vettem AH-n (max flawless squaret), mert azzal semmi kedvem nem volt pöcsölni.)

Kraivan

Quote from: Darkstar on 2012-06-18, 14:36:54
Hell fokozatig kb csak bal egérgombbal el lehet jutni bármilyen kaszttal.

Infernon viszont inhuman a válaszfal.
Act 2 sivatagában 3-4 ütéssel szétszednek a mobok, de atomfull defenzív builddel (1 aura és 3 defenzív skillel) még a legveszettebb eliteket is megfogom 10 másodpercre.
Cserébe 7k dps-el vagyok, szal max kiröhögni tudnak a mobok, de az a 10 másoödperces supoort irritálás amit végzek hasznos tud lenni, h a ranged kiélje magát álló célponton.
Albérlő DH-val nyomul gyengébb gearben mint én, és 74k dps-ről indul.

Mondjuk ha csúnyán néznek rá akkor vége van.
Kérdezte hh ilyen kevés a dps-em. Én is merengek. 980 dex-el vagyok, ő meg 1400-al. még ha fel is szednék ennyi dex-et akkor 7k-ről 11k körüli dps-em lenne startnak.
Mondjuk ilyen def builddel nem sokra jutok.
Majd ha bírom a pofont lecserélem a def statokat offenzívra, mert nem mindegy h berongyolok csiklandozni 7 sec immortalityvel és 7 sec vakítással, vagy örvénykedés ami +45% dmg, pettel ami +40+10% dps hozzá dmg aura ami +12% tobábbi 17%/sec. 
És a mostani 7k-ból máris lenne 18k.
Ami szintén kevés, de ilyen a melee élet. De már 380 all resistem van, és veszettül érezhető, míg neki van 20 res-e, ami annyit tesz, h papírneutronágyú.

Ám míg ő tud solozni, én nem.
De ez van. Én support tank Jeep szárított papírtrabant vagyok, és carryket keresek, akik átvisznek act3ba h öltöztessenek. :P

.Attila

Quote from: Kraivan on 2012-06-18, 15:36:46
...

Arra a 74k-ra azért kíváncsi lennék, mert úgy 1200dex és 811 dps-es fegyóval is 21k a dps.
Ha a crit%-os passzívot használja, azt talán nem kéne beleszámolni. Még az egyik dmg növelő passzívot is csak feltételesen szabad belekalkulálni (pl. a fenti 21k dps az benne van).

20res-zel sem lehet szólózni. Egy rare/champion csapatot az esetek nagy részében nem lehet megcsinálni a folyamatos elhalálozás miatt.

Kraivan

A rare packok miatt maradt act1 farmra.
aztán ketten mentünk mint kés a vajon. Még a leet packokat is jól kezeltük. Mostanra ruházott be cuccot.

Én meg összepugoltam Act3-ig.

Na ez már az überdefenzív móddal is veszett.
asszem kéne 3-4 milla gold :(

Fazék

Quote from: Kraivan on 2012-06-18, 15:36:46
Albérlő DH-val nyomul gyengébb gearben mint én, és 74k dps-ről indul.

Mondjuk ha csúnyán néznek rá akkor vége van.
Kérdezte hh ilyen kevés a dps-em. Én is merengek. 980 dex-el vagyok, ő meg 1400-al. még ha fel is szednék ennyi dex-et akkor 7k-ről 11k körüli dps-em lenne startnak.
tippre tele van nyomva ias tárggyal. ha ez így van, akkor majd 1.03-as patch után lesheti a dps-ét :haha:
kb minden armor-ban lévő ias-et megfeleznek :)

@Attila
persze, 20 res semmire sem elég, _kivéve_, ha van helyette 74k damage-ed, mert azt azért inferno-n is megérzik a szörnyek és tippre bőven megoldja még a nehezebb dolgokat is 1-2 halállal.

szerk: http://www.grapheine.com/bombaytv/publicite-en-0ccee16e67a83baf6bc16fca72c11d8e.html :haha:

.Attila

Sok helyen akkor sem oldja meg olyan egyszerűen a problémát.
Pl. soul leecher, opressor amint megjelenik a képernyőn, ölni tud, nincs idő reagálni.
Viper-ek eltűnnek és úgy jönnek elő, hogy már beléd is ütöttek. Res nélkül ez azonnal halál. Ha még rare/champion is, akkor végképp lehetetlen, mert állandóan eltűnnek vagy neked futnak.

74k dps ias tárgyak ellenére is szerintem sharpshooter skillel együtt értendő. Sharpshooterrel nekem 21k helyett 28k dps-t mutat, ha teljesen feltöltődött a crit% és akkor még semmilyen tárgyam nincs, ami növelné a crit dmg-t. Egy crit dmg + sharpshooter build brutálisan megdobja az inventoryban mutatott dps-t, csakhogy az valójában nem annyi.

Pl. ha valaki 2H crossbow-t használ, akkor az +50% crit dmg (feltéve, hogy az archery passzív van berakva, de azt ki ne rakná be?). Ez az én dps-emnél még plusz pár ezer dps-t jelentene, ha a sharpshooter lenne aktív, tehát már így úgy 34k felé járnék, ha minden igaz.

Lythis

Unrelated: Kripparrian-nak (meg a "nolife" csapatnak) megvolt az első hardcore inferno kill...

Fazék

.Attila

QuoteCaltrops
        Skill Rune – Jagged Spikes
            Effect will now only stack up to 10 times on a single target
    Elemental Arrow
        Skill Rune – Nether Tentacles
            Tentacles will now only hit each target once

Hopsz, utóbbit sokan használták, mondjuk tényleg durva sebzést lehetett tolni vele. Ennek ellenére én a flaming skullt használtam a fear miatt.
Jagged spikes - "only" 10 times, lol.

QuoteDestructible objects no longer have a chance to drop items, and will only have a small chance to drop gold when destroyed

Na ja.

QuoteDamage from monsters in Acts II, III, and IV in Inferno difficulty has been reduced

És megcsinálták.
Act2 here I come.

Dreamcleaver

Monk

General
        Monks can now use spears, two-handed weapons, and two-handed swords

OMG! YES! YES!

Cserébe most már 100% nem lesz fegyver animációs update.

Magic Find will no longer be considered when looting objects in the environment such as chests, barrels, vases, pots, and corpses

Ez viszont masszív WTF!?!

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

.Attila

Quote from: Dreamcleaver on 2012-06-19, 18:43:21

Van logika benne. Találsz egy sárga ládát, kiirtasz mindent a környékről, majd ruhacsere magic find-ra és kényelmes biztonságban, +250% eséllyel lootolsz.
Ha mf-ot használsz, akkor legyen benne kockázat.
Ugyanígy gold find-ra, ahogy szépen nerfelték is a rombolható objektumok dropját (nincs item, csak kevés gold max.).

Dreamcleaver

Quote from: .Attila on 2012-06-19, 18:52:34
Quote from: Dreamcleaver on 2012-06-19, 18:43:21

Van logika benne. Találsz egy sárga ládát, kiirtasz mindent a környékről, majd ruhacsere magic find-ra és kényelmes biztonságban, +250% eséllyel lootolsz.
Ha mf-ot használsz, akkor legyen benne kockázat.
Ugyanígy gold find-ra, ahogy szépen nerfelték is a rombolható objektumok dropját (nincs item, csak kevés gold max.).

Akkor csinálták volna azt, hogy csak városban lehet új cuccot felrakni a karira. Úgyis ott az unlimited town portal. De ez...

over every mistake
You just keep on trying
- GLaDOS

.Attila

És az hogyan akadályozna meg bármit is?
Sárga láda, tisztított terület -> tp városba, mf cucc fel, tp-be vissza, lootolás, tp vissza városba és ruhacsere vissza.
Az egyetlen módja, hogy megszüntessék az ilyen kockázatmentes magas mf-os láda lootolást, hogy csak szörnyekre vonatkoztatják a magic find-ot. Ezt valamelyest meg tudom érteni.

Dreamcleaver

És? Erről szól a játék. Egész kibeba***** Diablo a lootolásról szól. Nincs semmi más kiemelkedő tulajdonsága. Ha valaki szeret azzal pöcsölni, hogy geareket váltogatni ám tegye (de viszaerőszakolhatnák őket a városba).

Ezzel megint csak a normál játékosokat basszák át. Inf előtt én pl magfindra gyúrtam, és nem volt jobb combat statos "csere" ruhám, mert nem vagyok no life farmer. Éljen, hogy mostantól még kevesebb dolgot találhatok majd.

Meg amúgy is az  Nephalem Valor küldi az égbe a magfindot. Azzal csináljanak valamit.

over every mistake
You just keep on trying
- GLaDOS

.Attila

40-50es itemek engem nem tudtak érdekelni, engem az endgame itemek vonzanak, az pedig inferno-n van.
Viszont időnként a harcok is tetszenek, volt már egy-két olyan csata, ahol csodálkoztam, hogy életben maradtam. És élveztem :)
Nem úgy, mint az Act2 oázisát, mert ott már konkrétan lehetetlenné vált a helyzet, act3-as itemek kellenek hozzá.

Dreamcleaver

Végül is talán jobb is lesz így. A cuccok nagy része eddig is szörnyektől esett. Ezt a mag find cucc cserélgetős trükköt meg a farmerek használták leginkább. Ha ők ezentúl kevesebbet találnak -> kevesebb cucc az AH-n -> kicsivel több esik nekünk. Hmphf...

Edit: Nekem nem szed le új patchet, pedig Europe-on vagyok. Sztem csak holnap lesz live.

over every mistake
You just keep on trying
- GLaDOS

.Attila

Azt nézem én is. Belépésnél ott is van a maintenance figyelmeztetés, elég hülyén hirdették meg a fenti linken.
Na mindegy, egy napot várhat a dolog.

kada

Quote from: Dreamcleaver on 2012-06-19, 19:51:02Ha ők ezentúl kevesebbet találnak -> kevesebb cucc az AH-n -> kicsivel több esik nekünk. Hmphf...
Ez most az AH és Droprate közti vagy létező vagy nem összefüggés?
Mert ha nincs dinamikusan önjavító AH->Droprate algoritmus, akkor csak simán kevesebb lesz, és kinézem blizzből hogy nem akarja javítani.
De persze azt is, hogy hazudtak, és tényleg van ilyen.  ::)

chilip

megnéztem patchelt act 2-t, továbbra is undorító és megerősíti bennem azt hogy nem kérek ebből már :)

Darkstar

Érdekes, nem is tudtam, hogy az amcsi klienst használom.
Most nem is tudok belépni, mert azt már frissítették...
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん