One-Punch Man (ワンパンマン)

Started by GOUKI, 2015-10-13, 13:07:52

Previous topic - Next topic

blackronin

Quote from: SaiyaGin on 2015-11-15, 11:55:54
5-6.: az első részek után tartottam attól, hogy a sorozat egy idő után átmegy Monster of the Week jellegűbe, de szerencsére nem így történt, továbbra is mindig van benne valami újdonság. :)

Quote from: NLZ on 2015-11-15, 18:19:56
Quote from: SaiyaGin on 2015-11-15, 11:55:54
5-6.: az első részek után tartottam attól, hogy a sorozat egy idő után átmegy Monster of the Week jellegűbe, de szerencsére nem így történt, továbbra is mindig van benne valami újdonság. :)
Ne aggódj, az alapanyag elég jó. :)

Én naprakész vagyok a sorozattal (webcomic és manga), és nyugodt szívvel mondhatom hogy a legjava még csak most jön!  :smile:
Nagyon beteg arc-ok lesznek még, kár hogy idő kell Murata-nak, hogy mindet megrajzolja.

7. rész
Remek rész volt, továbbra is minden rendben.
Jövő héten jöhet a [spoiler]Sea King arc![/spoiler]

NLZ

Viszont nagyon gyorsan haladunk, a 12. rész végére tényleg beérjük a mangát.
[reserved]

szpeter

#32
A 7. rész olyan rövidnek tűnt valamiért, de teljesen rendben volt persze :) Bár emlékszem, ezeknél a fejezeteknél készült egy gif amit sokkal badassebbnek éreztem anno, mint amilyen most volt animében látni, talán csak azért, mert még semi-animációként is nagy élmény volt végre az OP-t élvezni. A [spoiler] meteor szétzúzása[/spoiler], meg a robotcsávó landolása volt megcsinálva, elég menő gif, majd meg is keresem szerintem :D

Amikor elkezdik cseszegetni Saitamát a város lakói, az itt is egészen erős érzelmi munícióval volt ellátva, az egyik kedvenc arc-om pont emiatt ez. Elképesztő, milyen ütemet diktál az anime a minőség fenntartása mellett!

blackronin

8. rész
Jó volt, s persze a fénypont:
Pri-Pri Prisoner és a fantasztikus átalakulása.  :P
Gondolom a találkozását Sonic-al, majd valamelyik OVA mutatja majd be, hiszen a mangában korábban láttuk már őt is.

Jövő héten letudjuk a Sea King arc-ot, majd jön végre
[spoiler]a Boros arc, ami szerintem fel is öleli majd a maradék részeket.[/spoiler]

szpeter

blackronin: +1 :cool:

Habár én úgy remélem, hogy a 12 részre való tekintettel még belefér [spoiler]a Garou-s arc felvezetése is :P[/spoiler] Mivel úgy látom egy-egy arc-ot 2 rész alatt le szoktak tudni, de valószínűleg ez már a 3. évadra (?) marad.  Kíváncsi vagyok mekkorát fog ez a sorozat szólni az USA-ban, ha elkezdik ott is forgalmazni.

NLZ

Elég fura így, hogy kihagyták a prison escape részt.
[reserved]

chilip

új rész:
[spoiler=sea king][/spoiler]

blackronin

9. rész
Kifogástalan volt, mint mindig.
Kicsit fura volt elsőre a Genos vs Seaking rész animációja, de elég hamar megszoktam.
Nem baj, ha egy kicsit másfajta stílust is látunk olykor.  :smile:

chilip

elsőre nagyon megijedtem hogy kapunk egy naruto vs pain harcot LOL  :ejnye:

blackronin

Quote from: chilip on 2015-11-30, 10:26:47
elsőre nagyon megijedtem hogy kapunk egy naruto vs pain harcot LOL  :ejnye:
Hát igen...
Az OPM megmutatta, hogy egyedi animáció is lehet jó, csak ne legyen igénytelen.

Ja és egyébként senki sem jegyezte meg, hogy Genos és Saitama már drónnal kapta meg a leveleket?
Ugyanis a mangában még repülővel hozták.
One halad a korral ám!  :P

GOUKI

8-9 jó volt  :appl: Várom az új szörnyeket :tezsvir:

szpeter

#41
Quote from: blackronin on 2015-12-01, 10:35:59
Ja és egyébként senki sem jegyezte meg, hogy Genos és Saitama már drónnal kapta meg a leveleket?
Ugyanis a mangában még repülővel hozták.
Fel se tűnt volna, ha nem mondod! Basszus, mindenre figyelnek  :D

szerk: A 9. rész tényleg jó volt, az elején kicsit megijedtem, hogy kihagynak egy jelenetet, de aztán flashback megoldással bemutatták a csata utáni történéseket, habár nem tudom ezt miért így oldották meg, de nem volt zavaró és működött a rész újfent.
Érdekes, hogy variálják a rajzstílusokat időnként, egy pillanatra nekem is Naruto Shitpuuden utóérzésem lett, egyébként hasonlót már láthattunk korábbi részben is, egyáltalán nem igénytelen ez a megoldás sem ha jól készítik el  :cool:

blackronin

10. rész
Megint minden rendben volt, mindennel elégedett vagyok.
Szóval nincs itt semmi látnivaló.  :P

Egyébként jópofa volt a Tatsumaki-s rész az elején, pedig nem is volt a mangában.
Gondolom ezt is ONE kérte bele utólag.

GOUKI

10-es jó volt, sok új arc, jó poénok.

Erről ki mit tud:

OVAs
No.   Title[25][26]   Original release date
00   "Road to Hero"

"Rōdo to~u hīrō" (ロード・トゥ・ヒーロー)    December 4, 2015
A story about Saitama when he still had hair and his costume was a track suit. Defeating numerous villains in the abandoned area in Z-City but still having problems with rent money(and continued harassment from the landlady who says he's 3 months overdue), Saitama speaks with a shop owner who is being forced by a local gang to surrender his store's deed. Several other shops have gone out of business and his store is last one; a conversation between the gang boss and one of his stooges reveal that the boss has had an impulse to buy out all the stores in the area to destroy them. Saitama gives counsel to the clothes-shop owner to not give up, and he points him the direction of the gang's base which turn out to be his apartment complex. He goes door to door meeting various criminals who work under the boss, but has no real interest until he hears them each mention a reward that's on their heads and soundly beats them. The boss is the only one left, after Saitama's tells about no need for overcharging, the boss loses it and transforms into a goldfish-human hybrid wearing a outfit similar to BDSM. Saitama and the boss have a brief fight, until the boss mentions the reward on his head is greatest; Saitama returns to the landlady saying he's called the police and the reward should pay for his rent, but the landlady is revealed to be crooked, on the fact she knew that the other tenants did things outside of the law to gain capital, and did nothing because they paid on time, she then throws Saitama out into the street with his belongings in boxes. Saitama later returns to the shop owner to explain what happened, shop owner then states that he was getting to old and has decided to close the shop anyway but not after finishing a masterpiece that he made for Saitama (which turns out to be Saitama's hero outfit). Now in the present after hearing his story, Genos impulsively thinks Saitama should get a better suit, but Saitama asks him if he was really listening when he explained his suit was also a momento.

blackronin

Quote from: GOUKI on 2015-12-08, 10:09:16
10-es jó volt, sok új arc, jó poénok.

Erről ki mit tud:

OVAs
No.   Title[25][26]   Original release date
00   "Road to Hero"

"Rōdo to~u hīrō" (ロード・トゥ・ヒーロー)    December 4, 2015


Az animenewsnetwork szerint egy-egy OVA jön ki a Blu-ray-ek mellé (összesen 6 db lesz) és ezek egy része eredeti történet lesz, míg egyesek pedig a manga extra fejezeteiből lesznek megcsinálva.
http://www.animenewsnetwork.com/news/2015-11-14/one-punch-man-anime-2nd-bd-dvd-release-includes-ova/.95380



blackronin

#46
OPM 11. rész
Hibátlan volt, nincs is miről beszélni.  :P

Ma jön az utolsó rész, akkor majd összegzem a gondolataimat.

edit:
OPM 12. rész és a sorozat összegzése
[spoiler][/spoiler]

Külön köszönet a sok animátornak, aki időt és munkát nem kímélve dolgoztak az anime-n.
Erről a mesterműről még sokáig beszélni fogunk. :smile:
Az OVA-k vagy az új évad természetesen most azonnal kellene.  :P

edit2:
Ha egyszer eljutunk idáig... (SPOILER!!!)
[spoiler][/spoiler]

edit3:
ONE és a készítők már jelezték twitteren, hogy a sorozat biztosan folytatódni fog TV-s formájában (tehát nem csak az OVA-k jönnek).
Ha Murata belehúz, akkor ez akár 2016 telét is jelentheti.

SaiyaGin

Utolsó rész:
látom, Genos ezúttal se úszta meg, hogy darabokban végezzen egy csatát! :lol:

Cloud



Wow, ez a 12 rész hamar elment. De nagyon állat volt. Kicsit talán az Overlordot jutatta az eszembe, de csak a [spoiler]legyőzhetetlenség[/spoiler] miatt. :D Remélem lesz folytatás.

szpeter

Kicsit úgy lett lezárva mintha ez a 12 rész lenne a teljes sorozat. Lehet, hogy készítés közben még nem volt biztos, hogy lesz folytatás? Egyébként ez a nyitó évad hozta, amit kellett: egy szórakoztató, látványos, minőségi animét kaptunk.  :cool: Kíváncsi vagyok, hogy ez a fajta minőség vajon emelte-e annyira a lécet, hogy más anime gyártó cégek is hasonlóképp kezdenek eljárni, a versenyképesség fenntartása érdekében? (gondolok itt a manga-hűségre, filler-mentességre, audiovizuális minőségre etc.) Valószínűleg nem, marad a profit orientált, lehúzós, évekig nyújtós modell. Azért ahhoz képest, hogy nem gondoltam volna 1 éve, hogy az OP-ből egyáltalán anime készül, de ilyen kimagaslóan precíz kivitelezésben...na erről viszont még álmodni se mertem volna. Le a kalappal. 

chilip

#50
https://mega.nz/#!kQpmmRBQ!rpkuYZ86G4hGrA3qwFbDlJbBQUKtkZ595Kmtcwi9--w

soundtrack, egyelőre wav-ban

THE RULER  :whoah:

ed.: most végre volt időm áttanulmányozni mert el kellett mennem korábban, ez az OST egy gyöngyszem :')

szpeter

#51
Jópofa dolgokat szedett össze a vlogger ebben a videóban, jópár dolog nekem is leesett már/olvastam, de voltak új dolgok is. One Punch Man - 10 Weird Facts

A soundtrackek nagyon epicre sikerültek szerintem is  :whoah:

szerk: A Specialok jópofák, aranyosak és viccesek. Minden rész végén más a szöveg amit énekelnek, de elég bénák a feliratok még és többnyire ezeket a részeket nem fordítják le sajnos. Mindenesetre ajánlom ha hiányolnánk 2017-ig (?) a mozgóképes One Punch kalandokat, még ha ezek csak a mellékszereplőket kicsit jobban bemutató epizódok csupán. Meg az a vaddisznó olyan aranyos volt a 3. részben  :redface:

blackronin

Hírek a 2. szezon körül:
Sajnos nem tér vissza a Madhouse Stúdió, sőt az eredeti rendező sem (akinek valójában köszönhetjük, hogy olyan jól sikerült az első szezon, ugyanis rengeteg vendéganimátort győzött meg, hogy segítsen be).
Helyette kapjuk a JC Staff csapatát, akikkel az a baj, hogy nem az akció a specialitásuk...
Szóval egy picit lehet kezdeni aggódni!

blackronin

Végre jó hírről számolhatok be:
2018. októberében jön a második évad!
Kicsit sokat vártak a bejelentéssel, de legalább megtörtént.
https://twitter.com/opm_anime/status/994850879768616960

Squazee2005

Na, hállelúja!  :whoah: Legalább az ősz tartogat valami jót! Alig várom. Remélem, tartja az első évad minőséget. Az alapanyag adott, mindenesetre.

blackronin

Úgy tűnik, hogy korábban egy kicsit félrevezettek minket...

Októberben valóban lesz valami OPM anime (a 2. évad első részének próbavetítése vagy valami special), de a tényleges második évadra 2019. áprilisáig várni kell.
https://www.youtube.com/watch?v=V8GqYKAxdnI

Nem vészes a csúszás, ha cserébe garantálják az első évad minőségét.
A mangával addig remekül elleszek!  :smile:

blackronin

Itt van végre a 2. szezon trailer-re!  :whoah:
https://www.youtube.com/watch?v=rMRQ0NZdwps

Egyelőre jónak tűnik, de azért vigyázok a hype-al...

NLZ

Quote from: blackronin on 2018-12-21, 22:31:09
Itt van végre a 2. szezon trailer-re!  :whoah:
https://www.youtube.com/watch?v=rMRQ0NZdwps

Egyelőre jónak tűnik, de azért vigyázok a hype-al...
Azt lehet tudni, hogy melyik fejezetig fog eljutni?
[reserved]

blackronin

Quote from: NLZ on 2018-12-22, 11:11:31
Quote from: blackronin on 2018-12-21, 22:31:09
Itt van végre a 2. szezon trailer-re!  :whoah:
https://www.youtube.com/watch?v=rMRQ0NZdwps

Egyelőre jónak tűnik, de azért vigyázok a hype-al...
Azt lehet tudni, hogy melyik fejezetig fog eljutni?
Ha tippelnem kellene, akkor szerintem addig amíg [spoiler]el nem rabolják Garout-t a Monster Association tagjai.
Tehát a Garou vs Ripper és Bug God harc végéig.[/spoiler]

szpeter

Kár, hogy ezt az évadot nem a Madhouse csinálja majd.  :frown: